Inhoud blog
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte mannen gaan voor bitter!

    MIXOLOGIST JAN VAN ONGEVALLE VERRAST MET BELGISCHE VARIATIES OP NEGRONI

     

    Een relax-feestje onder mannen deze zomer? Ga dan eens voor écht bitter & bold! Met de ‘Belgische’ Negroni met chocolade, jenever en bier bijvoorbeeld. Mixologist Jan Van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke) legt je haarfijn uit hoe je deze bitterclassics maakt én hoe je je vrienden verrast met interessante cocktailweetjes. “Gin & Tonic is voor hipsters en fashionista’s, echte mannen gaan voor de overtreffende trap met Negroni.”

    1. NEGRONI CLASSIC

    “De enige echte Negroni maak je met Campari”, vertelt Jan. “Niet alleen omdat hij zo in 1919 uitgevonden werd door de Italiaanse Conto Negroni, maar vooral omdat geen enkele andere bitter de juiste smaak, geur en kleur geeft. Geloof mij, als echte Negroni-believer (ik word zelfs pater Negroni genoemd), heb ik al tientallen variaties proberen te maken zonder Campari, maar dan kreeg ik nooit dezelfde balans.”

    “De Negroni is echt een klassieker voor mannen voor wie het wel wat straffer mag – zoals ikzelf. Zo is hij ook tot stand gekomen: Conto Negroni vond de Americano met spuitwater wat magertjes en vroeg om er in de plaats gin aan toe te voegen. Daar krijg je pas een bitter-kick van.”

    “Het leuke aan de Negroni is ook dat je hem de hele avond kan drinken: zowel als aperitief – de bitterheid zet je maag aan het werk - als bij en na het eten. Daarom is een ‘Three Negroni Lunch’ ook ideaal voor een relaxed feestje onder mannen.”

    Zo maak je de klassieke Negroni: Ijsblokjes, 3 cl Campari, 3 cl rode vermout, 3 cl gin (Deze is gemaakt met Bulldog-gin. Die is eerder zacht met florale aroma’s, amandel en lavendel), Schijfje sinaasappel

    JANS EXTRA NEGRONI-TIPP

    Roeren! “Doe voldoende ijs bij je Negroni en roer minstens 30 seconden. Zo smelt het water er traag in en krijg je een betere mix.”

    Jans Negroni-weetjes om mee uit te pakken: Zelfs James Bond is fan van de Negroni. In de film Skyfall bestelt 007 een Negroni bij zijn ontmoeting met Kristatos. Ian Fleming, de schrijver van Bond, was dan ook Negroni-ambassadeur. Een vriend van Conto Negroni schreef hem in 1920 een brief om te zeggen dat hij niet té veel Negroni mocht drinken. Niet meer dan… 20!”, vond hij. Gelukkig werd Negroni toen in een klein likeurglas geserveerd.

    2. NOGRONI

     

    “Beeld je een zomers terrasje in op het strand van Knokke, het zonnetje dat heerlijk schijnt. Zo is de Nogroni tot stand gekomen en de cocktail katapulteert je bij de eerste slok dan ook onmiddellijk naar deze setting. We zochten iets verfrissend bitters, maar toch met een zoete toets. En dat doen we met de leuke combo van Cynar-Appleton Estate Rum.”

    Zo maak je de Nogroni: Ijsblokjes, 1,5 cl Campari, 3 cl Appleton Estate Rum (Signature Blend), 3 cl Cinzano Rosso 1757, 1,5 cl Cynar, Schijfje (gedroogde) sinaasappel

    JANS EXTRA NOGRONI-TIP

    “Om een extra toets te geven aan de Nogroni, kun je een schijfje sinaasappel laten weken in Campari. Dit droog je daarna met een droogtoestel of in de oven. Als het schijfje dan weer met vloeistof in contact komt met je cocktail, geeft het een speciale sinaasappel-Campari-smaak af.”

    3. BESPOKE

    “Met deze variatie maak je eigenlijk een ‘Belgische’ Negroni, met smaken van bier, chocolade en jenever. Ideaal dus voor als je deze zomer onder de mannen voor de Rode Duivels op het EK supportert.”

    Zo maak je de Bespoke: 3 cl Campari, 3 cl Wild Turkey 81 Bourbon, 3 cl Cinzano Rosso 1757, 1 cl Filliers’ 15 jaar Oude Graanjenever, 2 cl chocolade bitter, 1cl reductie van Imperialist bier (Dit is een reductie van Vleteren water, Duitse pilsner, Australische Galaxy Hops en Weihenstephan gist)

    JANS EXTRA BESPOKE-TIP

    “Leg op het einde nog een dotje schuim van het Imperialist-bier bovenop de cocktail. Dit geeft een leuke eerste textuur in de mond én een extra speciale bittertoets.”

    INTERNATIONALE NEGRONI-WEEK: 6 TOT 12 JUNI

    ‘There’s no cheers without a cause’. Onder die slogan gaat straks, van 6 tot 12 juni, de internationale Negroni- week van start. Intussen tekenen initiatiefnemers Campari en Imbibe Magazine voor de vierde editie op rij. Opnieuw worden bars, restaurants en winkels overal ter wereld aangemoedigd om een deel van hun omzet – 1 euro per verkochte Negroni-cocktail of Negroni-product – af te staan aan een goed doel naar keuze. In 2013 namen 100 bars deel, vorig jaar waren er dat 3.533, uit 44 landen, goed voor een opbrengst van ruim 321.000 dollar voor 1.714 goede doelen. Wat het aantal deelnemers betreft, haalde België zelfs knap de top 5.

    Voor de internationale Negroni-week 2016 schreven al 41 landen zich in. Ook in België mikt de campagne op een breed publiek via public relations, sociale media, verkooppunten en displays. Voor deelnemers, recepten en meer info: www.negroniweek.com

    Bob Kunze-Concewitz, CEO van Gruppo Campari: “Samen met Imbibe zetten we graag onze schouders onder de Negroni-week. We zijn er trouwens van overtuigd dat de toenemende vraag naar bittere cocktails en de grote waardering voor klassieke cocktails zoals de Negroni het initiatief ten goede zullen komen. We kijken ernaar uit om nog meer bars, restaurants en winkels te zien deelnemen en nog meer klanten op een goed doel te horen klinken!”

    Over Campari

    Davide Campari-Milano S.p.A is samen met zijn filialen (Gruppo Campari) uitgegroeid tot een wereldwijde producent in de drankindustrie. Het merk is actief in meer dan 190 landen, met een leidende marktpositie in Europa en Amerika. De groep werd opgericht in 1860 en geldt vandaag als zesde grootste speler in de drankindustrie wereldwijd. De portfolio telt meer dan 50 merken en omvat een uitgebreid assortiment van alcoholische dranken (corebusiness), wijnen en frisdranken. Onder de internationaal gerenommeerde merken vind je onder meer Aperol, Appleton Estate, Campari, Cinzano, SKYY en Wild Turkey.

    Het hoofdkantoor is gevestigd in Sesto San Giovanni, Italië. De Campari Groep heeft wereldwijd 16 fabrieken en 2 bottelarijen, en een eigen distributienetwerk in 19 landen. De groep stelt ruim 4.000 personen tewerk en de aandelen van het moederbedrijf, Davide Campari-Milano S.p.A. (Reuters CPRI.MI – Bloomberg CPR IM) staan sinds 2001 genoteerd op de Italiaanse beurs.

     









    05-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRU opent tweede belevingsmarkt in Wijnegem

    Een jaar na de opening van CRU Overijse blijkt deze overdekte versmarkt, de eigenzinnige telg van Colruyt Group, een succes. Op 28 mei opent de tweede CRU vestiging in Wijnegem zijn deuren voor groot publiek. De kwaliteitsproducten en gepassioneerde metiers blijven de rode draad in het CRU verhaal; de gezellige vierkantshoeve wordt ingeruild voor een karakteristiek, industrieel pand aan het Albertkanaal. Proef, ontdek en beleef, nu ook in Wijnegem.

    Sterke locatie – “Kanaal”

    CRU Overijse was een testproject dat een schot in de roos bleek. Het eerste jaar luisterden ze veel naar de klanten en op regelmatige basis werden de zaken scherp gesteld. Intussen ging CRU op zoek naar een nieuwe locatie. De oude Mouterij aan het Albertkanaal bleek een perfecte match. Kunst- en antiekhandelaar Axel Vervoordt nam de oude fabrieksgebouwen flink onder handen en doopt zijn project met de naam “Kanaal”. Het woon-en werkcomplex is uniek en eigenzinnig gezellig ondanks zijn strak, industriële karakter. Het complex draait om een verhoogde levenskwaliteit door wonen, werken, diensten en cultuur samen te brengen. En laat het nu net die levensgenieter zijn die CRU wil aanspreken. CRU wil de meerwaardezoekers pure producten laten ontdekken in een versmarkt waar alles draait om smaak, beleving en authenticiteit. Genieten van het alledaagse maar dan wel op zoek gaan naar het beste daarin.

    Pure producten

    CRU wil zijn producten op een pure manier presenteren. De koper moet weten wat hij eet en de authentieke smaak proeven zonder dat er extra behandelingen of toevoegingen aan te pas zijn gekomen. Zo is het vlees bij CRU ‘lekker eenvoudig, zoals het is’. De vleesbrochettes zijn bijvoorbeeld niet gemarineerd maar bestaan wel uit verschillende versnijdingen. Zo kan je bij de varkensbrochettes niet alleen de ham proeven, maar ook de carré, de spiering en het spek. Lekker eten hoeft niet hoogstaand of elitair te zijn maar gewoon goed zoals een croissant die naar echte boter proeft, verse vis gefileerd voor de ogen van de klant of de smaak van artisanale mosterd.

    Een kind van de streek – partnerships

    CRU voelt zich al thuis in Wijnegem en wil zich op termijn nog meer een kind van de streek maken door te luisteren naar de verwachtingen van de klanten. Het merendeel van het personeel is afkomstig uit de regio en dat drukt een stempel op de Wijnegemse identiteit. Hiernaast heeft CRU al sinds de opening in Overijse een sterke relatie met partners uit het Antwerpse. Kaasaffineur Van Tricht selecteert mee de kazen. Chocolatier Jitsk reisde de wereld rond en geeft nu zijn passie voor echte, pure smaak door bij CRU.

    Alle dagen markt

    CRU Wijnegem is een echte ‘lotsbestemming’. Er zijn weinig andere winkels dus consumenten zullen heel bewust naar de zaak komen. Toch zal een trip naar deze nieuwe CRU de moeite waard zijn. CRU valt niet in woorden te omschrijven, CRU beleef je. Wie binnenwandelt, waant zich op een gezellige markt waar de verse groenten en fruit staan uitgestald in kratten. In totaal staan 10 metiers klaar om hun passie voor het product met de consumenten te delen. De site Kanaal is op zich al een inspirerende locatie. Wie CRU Wijnegem bezoekt, stapt tegelijkertijd een stukje geschiedenis binnen. De stalen deuren en ramen van de oude likeurstokerij zijn behouden en creëren een speciale sfeer. De pure, ambachtelijke producten van de versmarkt komen er goed tot hun recht.

    Wie door CRU wandelt, ontmoet gemotiveerde vakmensen en vindt kwaliteitsvolle producten en authentieke recepten. De versmarkt maakt voortdurend een selectie van goeie artikels die het CRU-label dragen. Zo volgt CRU de seizoenen en geeft het zijn producten de tijd die nodig is om te groeien of op smaak te komen: het brood rijst 48 uur, de vis wordt gevangen na het paarseizoen, de groenten en het fruit krijgen rustig de tijd om te rijpen, etc. CRU staat voor passie voor het product. Het is niet alleen een versmarkt, maar ook een ontmoetingsplaats om rustig te degusteren of te genieten.

    CRU is alle dagen open, ook op zon- en feestdagen. www.cru.be





    05-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ultieme bucket list voor de actieve reiziger in Kroatië

    Ervaar en voel Kroatië met deze 8 uitdagende activiteiten

     

    Komt luieren in de zon niet voor in jouw vakantie-vocabulaire? En breng je de dagen liever hoog in de lucht of al fietsend in de natuur door? Kroatië is een paradijs voor natuurliefhebbers, sportievelingen en adrenalinejunkies. Ontdek de wilde natuur te voet, te paard of met de fiets. Test je krachten tijdens het raften op de riviercanyons, maak een vrije val vanuit een vliegtuig of ga paragliden boven de schitterende Kroatische landschappen. En als dit nog niet uitdagend genoeg is, probeer dan eens zip-lining!

    #01 Fietsen door betoverende landschappen. Van onverharde wegen die ideaal zijn voor mountainbiken, tot asfaltwegen voor gezinsuitjes, in Kroatië is er een grote verscheidenheid aan fietspaden! Zoek je fietsgrenzen op en bedwing bijvoorbeeld de vijf etappes van de Ronde van Kroatië: Makarska – Split, Šibenik – Zadar, NP Plitvice – Ucka, Pula – Umag en Sveti Martin – Zagreb. Maak een ritje door uitgestrekte landschappen in natuurparken zoals Kopacki in Slavonië en Medvednica in Midden-Kroatië en volg de vele wijn- en gastronomische routes door prachtige wijngaarden zoals de beroemde wijnroutes in Istrië of de gastronomische wielertour. Je kan ook de verschillende eilanden en kustgebieden verkennen via één van de vele "Bike & Boat" tours. Zware, maar aantrekkelijke paden voor mountainbikers liggen te wachten in de nationale parken Krka en Plitvice of in de natuurparken Biokovo, Velebit en Ucka.

    #02 Zip-lining in Omiš. Is glijden van een stalen draad, 150 meter boven een canyon iets voor jou? En dit met een snelheid van 65 kilometer per uur? Dan is zip-lining zeker een goed idee! De zip-lining route in Omiš, ongeveer 25 kilometer ten zuid-oosten van Split en 2100 meter lang, laat bezoekers door de lucht vliegen over het landschap van de prachtige rivier de Cetina. Een spectaculair uitzicht en vogelvluchtervaring van de meest prachtige landschappen van Kroatië. En maak je geen zorgen: veiligheid staat voorop!

    #03 Raften op de mooiste waterwegen. Wie op zoek is naar actie en spanning in Kroatië moet zeker gaan raften, dé perfecte mix van watersport en extreme sport. Bezoek de rivieren Kupa, Dobra, Mre¸nica, Korana, Una, Zrmanja en Cetina voor vermaak in de wildernis. Raften is een avontuur en perfect om in kleine groep met familie of vrienden het prachtige binnenland van Kroatië te ontdekken. In de directe nabijheid van steden zoals Zagreb, Zadar en Split wacht een ware oase van natuur. En of je nu op zoek bent naar een rustige rit of een ongelooflijke sensatie, professionele rafting gidsen zullen ervoor zorgen dat je de tijd van je leven beleeft!

    #04 Hiken door de bergen. Vijf van de beste plekken om in Kroatië aan bergwandelen te doen zijn het Ucka-gebergte, de nationale parken Risnjak, Noord-Velebit en Paklenica of het Biokovo-gebergte. Een aantal daarvan liggen in de winter onder een dik pak sneeuw, maar ze zijn vanaf de late lente tot vroeg in de herfst helemaal begaanbaar voor wandelaars. Als je een gepassioneerde klimmer bent, bezoek dan zeker Anica kuk in Nationaal Park Paklenica. Het is een massieve rots van 350 meter hoog die voor een onvergetelijk klimavontuur zal zorgen.

    #05 Kroatië vanuit de lucht. Ontdek de schoonheid van Kroatië vanuit vogelperspectief! Doe een tocht met een luchtballon vanuit Medvednica of geniet al paraglidend van de bergen Ucka en ´umberak in het noorden tot Biokovo en Rilic in het zuiden, met uitzicht op de eilanden Krk, Brac en Hvar. Zoek je een adrenaline rush om nooit meer te vergeten? Maak dan een vrije val vanuit het vliegtuig van 3000 meter in een spectaculair landschap. De uitvinder van de parachute, Faust Vrancic, is overigens geboren in Šibenik!

    #06 Al varend over de rivieren. Geniet vanop de Kupa rivier van de kastelen Ozalj en Dubovac of vanop de Cetina rivier van de watermolens in Radmanove Mlinice. De traditionele Kroatische kano's worden 'trupica' genoemd en worden nog steeds op dezelfde manier gebruikt als enkele honderden jaren geleden in de delta van de rivier de Neretva. Ontdek ongerepte schoonheid vanaf de rivieren Dobra, Mre¸nica, Una, Kupa en Korana in het noorden, en Cetina of Zrmanja die door nationale parken in het zuiden lopen.

    #07 Te paard in Kroatië. Voel de unieke kracht van een paard in de bekendste paardrijcentra van Kroatië, in Slavonië, Istrië en Dalmatië. Bezoek kleine familiebedrijven of moderne maneges met rijscholen en gekwalificeerde instructeurs. Ervaar de opwinding bij de traditionele ringsteekcompetitie, de Sinjska alka, en bezoek Staatsstoeterij Ðakovo in Slavonië, waar al sinds de 13de eeuw edele Lippizaner paarden worden gefokt.

    #08 Vissen in Kroatische wateren. Gepassioneerde vissers voelen zich thuis in Kroatië, zowel liefhebbers van zoetwater- of zeevis. Probeer je viskunsten uit in de Kroatische wateren en wacht tot een zeebaars, tandbrasem, dorade, tonijn of één van de zoetwatersoorten zoals forel of zelfs een enorme meerval in het aas bijt. Dichtbij Dubrovnik bevinden zich perfecte locaties voor zeevissers: de Zaton-baai en de eilanden Kolocep, Lopud en Šipan. Riviervissers bezoeken de Odra, de Mre¸nica, de Gacka, de Strug en de Zvecaj. Zin in een uitdaging? Ga de strijd aan met s’werelds beste vissers die elk jaar bij elkaar komen in Jezera op het eiland Murter.

    Het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme is een toeristische organisatie met hoofdzetel in Zagreb, opgericht om de identiteit en de reputatie van de bestemming Kroatië in het buitenland te verbeteren en te promoten. In 2015 werden er in totaal 80 miljoen overnachtingen in Kroatië geboekt, 6,9% meer dan het jaar ervoor. De organisatie heeft lokale kantoren in 16 kernmarkten en is sinds 2001 ook aanwezig in België. Sinds 2010 is het aantal Belgische aankomsten in Kroatië gestegen met 58,83%. Voor meer informatie over Kroatië en het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme kan u terecht op www.croatia.hr









    05-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ontbijt van legendarische volkoren: Ancient Legends

    VLOKKEN KNAPPERIGE MUESLI

    Kellogg’s lanceert vandaag een nieuw gamma ontbijtgranen: Kellogg’s Ancient Legends. Het gamma bestaat uit vier lekkere recepten die beantwoorden aan ieders wensen en zijn verkrijgbaar als vlokken of knapperige muesli. Elk recept vertrekt vanuit een heerlijke mix van de beste granen en zaden, zoals haver, rogge, spelt of chia- en lijnzaad. Deze werden aangevuld met verrukkelijke ingrediënten die met de grootste zorg door Kellogg’s werden geselecteerd: cacao, zacht fruit zoals bosbessen en appel, knapperige amandelen of cashewnoten.

    Of je nu kiest voor vlokken of knapperige muesli, een kom ontbijtgranen met Kellogg’s Ancient Legends bevat meer dan 25% volkoren granen en vormt een bron van voedingsstoffen die nodig zijn om je te helpen een goedgevulde dag door te komen. Het gamma ontbijtgranen Kellogg’s Ancient Legends bevat > 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van magnesium en fosfor per 100g. Fosfor en magnesium dragen bij tot een normaal energetisch metabolisme. Past perfect binnen het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

    De Egyptenaren, de Grieken, de Romeinen en ook de Vikings en de Kelten wisten perfect wat ze moesten doen om de dag goed door te komen. Om te kunnen triomferen, verrijkten de helden van deze oude beschavingen hun maaltijden met granen zoals haver, rogge, spelt of met chia en lijnzaad. Deze waardevolle granen en zaden waren in die tijd even kostbaar als goud.

    Kellogg’s haalde zijn inspiratie in de geschiedenis van deze oude beschavingen om een nieuw gamma ontbijtgranen te ontwikkelen: Kellogg’s Ancient Legends. Het nieuwe gamma bestaat uit vier heerlijke originele recepten, op basis van oude granen en zaden. Sophie Ponet, woordvoerster van Kellogg’s, legt uit : “Als marktleider in ontbijtgranen hebben we gemerkt dat de consument steeds meer op zoek is naar het ‘natuurlijke’. We hebben hierop een antwoord willen bieden met ons nieuwe gamma, dat bestaat uit 4 recepten die al het goede van oude granen en zaden bevatten en die verkrijgbaar zullen zijn als vlokken en knapperige muesli. We zijn dan ook heel blij dat we vandaag met Kellogg’s Ancient Legends een innovatie op de markt van ontbijtgranen kunnen introduceren, en daarmee tegemoet komen aan de vereisten van de consument die nu nog meer keuze heeft om van een lekker ontbijt te genieten.”

    KELLOGG’S ANCIENT LEGENDS® bevat de volgende granen en zaden van weleer: rogge, spelt, lijnzaad, zonnebloempitten, chiazaad en gepofte spelt.

    Cerealium granen: Haver heeft een karakteristieke zoete smaak en is rijk aan oplosbare vezels. Deze vezels – in de vorm van bèta-glucanen – dragen bij tot de vermindering van de bloedglucosestijging na de maaltijd en om normale cholesterolgehalte in stand te houden. Haver is een uitstekende bron van vitamine B en mineralen, zoals kalium, magnesium, fosfor en ijzer. Gerst werd vroeger gebruikt als betaalmiddel, en niet zozeer als voedingsmiddel. Het is één van de meest vezelrijke volkorengranen, die bovendien een goede bron is van vitamine B, ijzer, zink en magnesium.

    Spelt wordt vaak vergeleken met tarwe, maar onderscheidt er zich van door de grote aanwezigheid van eiwitten (15%). Vooral de zoete smaak van spelt wordt sterk geapprecieerd, maar daarnaast is het graan ook een goede bron van de vitamine B-groep, ijzer, zink en fosfor. Kleine spelt is een oergraan, één van de oudste granen die we kennen, en wordt ook wel eens de voorloper van tarwe genoemd. Het is rijk aan eiwitten en complexe koolhydraten en arm aan vetten. Het graan wordt ook geroemd omwille van zijn hoge waarden in vitamine B3, ijzer, magnesium en fosfor. Rogge is een bijzonder winterhard graan dat geprezen wordt omdat het bijzonder vezelrijk is en daardoor bijdraagt tot een goede darmwerking.

    Cerealium Zaden: Chiazaad: De naam chia is afkomstig uit het Azteeks en betekent ‘olieachtig’. Het zaad is rijk aan essentiële omega 3-vetzuren, eiwitten, vezels, vitamine B en mineralen. Pompoenpitten komen oorspronkelijk uit Amerika: ze werden meer dan 8000 jaar geleden ontdekt in Mexico en kenden ook noordelijker een opgang, dankzij de indianen. Deze pitten zijn rijk aan plantaardige eiwitten (19%), vezels, onverzadigde vetzuren, vitamines en mineralen.

    Het lijnzaad dat we in voeding gebruiken, verschilt helemaal van de variant die specifiek gekweekt wordt voor de vezels. Lijnzaad wordt over de hele wereld geteeld en is gekend voor de intrinsieke eigenschappen: rijk aan essentiële omega 3-vetzuren en aan vezels. Zonnebloempitten zijn ware weldoeners: ze bulken van de eiwitten, vitamine B9 en essentiële vetzuren en zijn bovendien een goede bron van antioxidanten, zoals vitamine E, selenium en zink.

    Rest ons enkel nog de vraag voor welke legendarische smaakcombinatie de Belgen zullen vallen!







    04-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbronnen aan de bron van de Rijn in Disentis Sedrun

    Het Tomameer, goud zoeken, gratis kabelbanen en een ‘mannen’klooster

     

    In het noordwesten van Graubünden, bij de Oberalppas en de bron van de Rijn, ligt Disentis Sedrun, een streek die garant staat voor een geslaagde vakantie. De natuur is schitterend en prikkelt je zintuigen. Je ruikt de Alpenbloemen, je proeft de Alpenkruiden in de gerechten. De ontdekkingen rond Disentis Sedrun zijn talrijk zoals de Rijn die bruisend door het Erlenwald stroomt, het frisse water van de rivieren waarlangs je op een zandstrand kunt genieten. Je kunt er mountainbiken en nordicwalken en bij dit alles voel je je al na een paar dagen in topconditie.

    Bron van de Rijn: Na hooguit twee uur wandelen, langs een reeks haarspeldbochten kom je in een keteldal bij een klein meertje met een grote symbolische betekenis want dit is de bron van de Rijn, één van de grote Europese stromen, tussen de Alpen en de Noordzee, 1321 km lang. Tomasee – ‘Lai de Tuma’ in het Romaans – heet dit meer en het ligt op 2345 meter hoogte. In de lente bloeit daar het wollegras en glashelder water kabbelt richting vallei. Onvoorstelbaar dat dit onooglijke riviertje aanzwelt tot het de machtige Rijn wordt.

    Goud en kristallen, geschenken der natuur : Iets verder in het dal kun je al spreken van een echte rivier en de kans dat je er goud vindt is groot. Neem dus schop, emmer, zeef en pan mee en waag je in het water. Vergeet je rubberlaarzen niet. Alle materiaal kun je ter plaatse huren en er zijn lokale experts die je de techniek aanleren en je de beste goud-vindplaatsjes aanwijzen. Een van de meest ervaren goudwassers is Gold-Gusti die door zijn verfijnde techniek al meerdere goudstukjes kon opvissen.

    In de bergen rond Disentis Sedrun is er nog meer waardevols te vinden: kristallen! Het zoeken naar deze edele stenen heeft een lange traditie. Al in de 17de eeuw vonden de paters-benedictijnen van Disentis kristallen in de rotsen. De kennis over de vindplaatsen wordt sindsdien van generatie naar generatie doorgegeven. Veel van de gevonden minerale schatten kun je bewonderen in de lokale musea. Tijdens bergtochten kun je onder leiding van lokale gidsen zoeken naar kristal. Zelfs zonder goud- of kristaloogst zal je genieten want het contact met de prachtige natuur is al een beloning op zich.

    1400 jaar oud benedictijnenklooster : Boven Disentis troont het machtige klooster van de benedictijnen dat vorig jaar zijn 1400ste verjaardag vierde. Hier gaan oud en nieuw hand in hand, de barokstijl en de nieuwbouw die aan de lokale architect Gion A. Caminada werd toevertrouwd. Er is een cultuurhistorisch streekmuseum en verder ook een landbouwbedrijf en in de kloostergang een meeneemrestaurant. Het is broeder Gerhard Alig die in de bakkerij de hoekige Bündner notentaarten bakt. Alleen mannen kunnen in het klooster voor korte of langere tijd verblijven.

    Disentis Sedrun all-in: Net als op tal van andere plaatsen in Graubünden is er in Disentis Sedrun een aantrekkelijk gratis all-in aanbod van zodra je 1 overnachting doorbrengt in de regio. Dat geldt voor trein, bus en kabelbanen van juni tot oktober. Ook het zwembad Bogn Sedrun en het sport- en cultuurcentrum, mét klimmuur en minigolfterrein, zijn met de gastenkaart gratis toegankelijk. Dat maakt een vakantie aan de bron van de Rijn nog aantrekkelijker.

    Voor meer informatie kunt u terecht bij: www.disentis-sedrun.ch

     





    04-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Combineer Moskou met Sint-Petersburg

    Elke ervaren cruisepassagier zal je vertellen dat de climax van elke cruise naar de Baltische Zee het machtige Sint-Petersburg is. Geheel nieuw is dat je nu met Costa Cruises tijdens deze Oostzeereis ook naar Moskou kan.

    Als de Costa Luminosa tijdens haar wekelijkse "Jewels of the Baltic" cruise twee dagen in Sint-Petersburg aanmeert kunnen de gasten kiezen uit een gamma aan excursies, zoals een geleid bezoek aan het Hermitage museum of naar Peterhof, het zomerpaleis van Peter De Grote. Dankzij de nieuwe "Sapsan" hogesnelheidstrein is er nu ook de mogelijkheid om in slechts vier uur van Sint-Petersburg naar Moskou te sporen. Costa Cruises zag het potentieel en is de eerste rederij die Moskou als daguitstap aanbiedt.

    Met het groepsvisum heb je als passagier niks van administratieve rompslomp. De uitstap kan trouwens aan boord worden geboekt tot de dag voor aankomst. (een geldig paspoort volstaat). Je moet je evenmin zorgen maken over transfers of gidsen, alles wordt piekfijn geregeld. Terwijl de trein aan 250km/u naar Moskou vlamt kan je in alle stijl genieten van een stevig ontbijt dat aangeboden wordt. Wat krijg je allemaal te zien in Moskou? Het Kremlin, de citadel in de stad, en meteen ook het historische hart van Moskou. Het Arsenaal Museum in het Kremlin. De iconische Basiliuskathedraal met zijn kleurrijke "pepermolen" torens, gebouwd door Ivan de Verschrikkelijke. Het Rode Plein. Met een diner aan boord van de trein zal de terugreis zo om zijn.

    Combineer Sint-Petersburg en Moskou in 2 dagen. Wie het onderste uit de kan wil, kan de dag in Moskou combineren met een bezoek aan Sint-Petersburg, de dag nadien. Costa Cruises heeft daarvoor de "Super Russia" excursie uitgedokterd, waarbij naast Moskou ook de beroemdste plekken van Sint-Petersburg worden bezocht. Het grote voordeel is uiteraard dat je de twee grootste steden in Rusland kan bezoeken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een visum. Dit wordt allemaal geregeld door Costa Cruises.

    Naast Rusland bezoekt de Costa Luminosa ook Finland (Helsinki) en Estland (Tallinn). Deze Oostzeecruise van zeven dagen begint en eindigt telkens op een zaterdag in het wondermooie Stockholm. Het schip komt reeds op de vrijdagmorgen aan in de Zweedse hoofdstad, zodat ook die stad volledig kan verkend worden. De laatste cruise van het seizoen vertrekt op 13 augustus. www.costacroisieres.be

    Costa Crociere SpA is de grootste cruise-organisatie in Europa. De 25 schepen van de merken Costa Crociere, AIDA Cruises en Costa Azië hebben samen een totale capaciteit van 68.000 bedden. De vloot zal verder worden versterkt door zes nieuwe schepen tegen 2020. Het bedrijf heeft een wereldwijd personeelsbestand van 27.000 werknemers aan boord en in de 20 kantoren in 14 landen.

    03-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Park van Kanalen en Kastelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    : "De natuur opsnuiven, rustig fietsen en interessante musea bezoeken" (8 MUSEA)

     

     

    Het Park van Kanalen en Kastelen: Eindeloze natuur, geconcentreerde cultuur! In de lijn van het toeristische thema van het jaar "Heerlijk fietsen in Wallonië" gaan het Park van Kanalen en Kastelen, het regionale cultuurcentrum van La Louvière en acht musea uit de streek samenwerken om je vanaf juni leuke, verrijkende, culturele... en sportieve activiteiten aan te bieden!

    De deelnemende musea zijn momenteel: het kasteeldomein Domaine du Château de Seneffe, het Musée Royal de Mariemont, het carnavalmuseum Musée international du Carnaval et du Masque, de mijnsite van Bois-du-Luc, het etsmuseum Centre de la Gravure et de l'image imprimée, het MiLL, het Centre Keramis en het Centre Daily-Bul& Co. Acht musea waaronder er een - de mijnsite van Bois-du-Luc - door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd. Een museum in Seneffe, een in Morlanwelz, een in Binche en een in La Louvière... ze bevinden zich allemaal op minder dan 10 km van La Louvière en deze zomer bieden ze allemaal, elk in hun universum, talrijke tentoonstellingen aan.

    Japan, het oude Egypte, eigentijdse creatie, het industriële erfgoed, surrealisme... we stellen u meer dan één fietsroute in de streek voor.

    Tentoonstellingen? Ja, maar er is meer! Onlangs werden er drie routes speciaal voor fietsers uitgestippeld. Elke route combineert natuur en cultuur, ideaal voor een familie-uitstap. Een van de routes gaat van het kasteel van Seneffe naar het Musée Royal de Mariemont; een andere gaat langs de musea in het stadscentrum van La Louvière naar het Musée international du Carnaval en du Masque in Binche; en de laatste route, een deel van "La Grande Boucle", doet eveneens de musea in La Louvière aan en gaat dan langs het zogenaamde Canal du Centre historique, zeer populair onder amateur wielrenners, die de schepenlift en de mijnsite van Bois-du-Luc verbindt. Beide sites zijn door de UNESCO als werelderfgoed geklasseerd. Voor de sportievelingen onder ons is het ook mogelijk verschillende routes samen te voegen tot één grote.

    Je hebt geen fiets? Geen probleem! Je kunt fietsen huren in het Maison du Tourisme du Parc des Canaux et Châteaux, op het Jules Mansartplein in La Louvière, of aan het Château de Seneffe en langs het Canal du Centre historique, aan de hydraulische lift nr. 3. Binnenkort zullen ook alle musea deze dienst aanbieden. Het Maison du Tourisme kan ook op aanvraag fietsen afzetten op een afgesproken plek.

    Praktische informatie

    Route nr. 1: Seneffe (Château de Seneffe) - Morlanwelz (Musée Royal de Mariemont) ? 11 km (22 km heen en terug)

    Route nr. 2 Stadscentrum La Louvière (Centre de la Gravure, Daily-Bul & C°, MiLL, Keramis) - Binche (Musée international du Carnaval et du Masque) ? 11 km (22 km heen en terug)

    Route nr. 3 Stadscentrum La Louvière - Canal du Centre historique (UNESCO) - Mijnsite van Bois-du-Luc (UNESCO) ? 14,5 km (lus)

    Meer informatie: Maison du Tourisme du Parc des Canaux et Châteaux Place Jules Mansart, 21-22, 7100 La Louvière - 064/26.15.00

    maisondutourisme@lalouviere.be - www.parcdescanauxetchateaux.be

     

    03-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierre & Vacances biedt nieuwe bestemming in Spanje

    Pierre & Vacances biedt een nieuwe bestemming in Spanje aan ... in het uiterste puntje van Andalusië           

     

    Na de premium residentie Las Lomas Village aan de Costa Calida, biedt Pierre & Vacances een nieuwe bestemming in Spanje aan. Met 28 residenties en vakantiedorpen in Spanje, komt de laatste aanwinst, de premium partnerresidentie Ama Resort, het aanbod vervolledigen in het uiterste puntje van Andalusië.

    Ama Resort bestaat uit een viersterrenhotel en een residentie met luxe appartementen, van een tweepersoonskamer tot een driekamerappartment voor 5 personen. Deze Pierre & Vacances premium residentie bevindt zich aan de kust van Luz, op een boogscheut van de Portugese grens, en op amper een kilometer van het prachtige strand van Islantilla. De residentie heeft heel wat te bieden: twee restaurants, een grote spa van 1.200 m², binnen- en buitenzwembaden. En niet ver van de residentie is er een 18-holes golfbaan aanwezig.

    Voorbeeldtarief: € 973 per week voor een driekamerappartement voor 4 personen in juli 2016. www.pierreetvacances.be

    02-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broil King Imperial 90xl verkrijgbaar in het zwart en inox

    Wie Broil King zegt, denkt spontaan aan professioneel en stijlvol keukenapparatuur. De kwaliteit en het vakmanschap waar het Canadese merk om bekend staat, komen opnieuw uitgesproken samen in de Broil King Imperial90XL. Deze luxueuze barbecue is vanaf heden verkrijgbaar in het zwart en inox.

    Veelzijdige barbecue

    De verrijdbare Broil King Imperial 90 XL is vrijwel volledig afgewerkt in roestvrij staal en onderscheidt zich door zijn twee onafhankelijke ovens die garant staan voor een ongeëvenaard gebruiksgemak. De kleinere oven kan je bijvoorbeeld gebruiken als schroeizone voor een steak of hamburger die je snel wil roosteren voor het behoud van de beste smaak. Maar deze veelzijdige bakmachine doet zoveel meer dan het grillen van een hamburger of een hotdog. Je kan er ribbetjes opbakken, een kalkoen aan het spit bereiden of zelfs een dessertje klaarmaken. Wat je ook wil bereiden, de Broil King Imperial 90XL heeft de capaciteit en flexibiliteit om alles aan te kunnen. Prijs: €3299

    Technische kenmerken: Roestvrijstalen Dual Tube brandersysteem (19,8kW), Roestvrijstalen zijbrander (2,7kW), Achterbrander met elektrische draaispit (4,4kW), Kookoppervlak van 4800 cm², Porselein gecoat warmhoudrek van1900cm², 6 extra zware gietijzeren grillroosters, Linear-Flow regelkranen, Deluxe Accu-Temp thermometer, Sure-Lite elektronische ontsteking, Afmetingen: 1245x 1930x 635 mm, Dekselthermometer - Gewicht:136,3kg

    Gerecht: kip op een bierblik voor 6 personen:

    Ingredienten: 1 hele kip, 1 blikje bier, 1 takje rozemarijn, 3 teentje sknoflook, citroen, olijfolie, 1 takje thym, zout en peper naar eigen smaak.

    Meng de kruiden samen met knoflook en olijfolie, wrijf de kip hiermee in, zowel langs binnen als langs buiten, werk af met peper en zout. Duw vervolgens een halve citroen in de kip en laat minstens 30 minuten intrekken. Open het blikje bier en giet/drink het voor de helft leeg, plaats d erest van het blijke in het midden van de gril en leg de kip erop.

    Gril de kip gedurende 60-80 minuten met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van 70° C, wordt de kip te bruin voor de kerntemperatuur is bereikt, zet de barbecue wat zachter of bedekt de kip met aluminiumfolie.

    Haal de kip van het blikje bier en laat de kip gedurende 15 minuten rusten in aluminiumfolie. Verwijder de kip voorzichtig van de gril – gebruik ovenwanten - laat 10 minuten rusten vooraleer de kip van het rooster te verwidjeren. Versnijd de kip en serveer onmiddellijk.







    02-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secret Escapes verovert Aziatische markt

    Secret Escapes actief in Singapore, Hong Kong, Maleisië en Indonesië. Sinds de start van Secret Escapes in 2011 is het ledenbestand uitgegroeid naar meer dan 28 miljoen internationale leden, waaronder 230.000 Belgische leden. De uitbreiding van het bedrijf wordt medegefinancierd met een investering van 60 miljoen dollar van Google Ventures en Octopus Ventures in 2015.

    Secret Escapes gaat uitbreiden in Azië en start met de lancering van websites in Singapore, Hong Kong, Maleisië en Indonesië. De uitbreiding naar Azië is het gevolg van een investering van 60 miljoen dollar in 2015, door Google Ventures en Octopus Ventures en maakt deel uit van Secret Escapes’ internationale groeiplannen. Secret Escapes is het afgelopen jaar begonnen in nieuwe markten zoals Nederland, België, Spanje en Italië en het bedrijf plant verdere uitbreiding in onder andere Noord-Amerika.

    Sinds de start in 2011 heeft Secret Escapes – dat haar leden exclusieve kortingen tot wel 70 procent biedt op luxe hotels en vakanties – zichzelf op de kaart gezet als succesvolle startup in de luxe reisbranche. Secret Escapes verkocht al meer dan 3,6 miljoen hotelovernachtingen en beschikt over 28 miljoen internationale leden, waarvan 230.000 in België. Secret Escapes heeft sinds 2011 een gemiddelde omzetgroei van 230 procent per jaar met een totale omzet van ruim 650 miljoen dollar.

    Alex Saint, CEO van Secret Escapes in Londen: “Azië is lange tijd ons toekomstdoel geweest, dus we zijn erg enthousiast dat we nu kunnen uitbreiden naar Singapore, Hong Kong, Maleisië en Indonesië. De recente investering van 60 miljoen dollar helpt ons om onze ambitie om een echt internationaal bedrijf te worden te realiseren. Dankzij de investering kunnen we de mogelijkheden in Azië ontdekken, doorgaan met onze Europese uitbreiding en een goede start in de Verenigde Staten maken.

    Saint vervolgt: “Wij willen voor consumenten de nummer één-bestemming zijn als het gaat om het oriënteren op betaalbare luxe vakanties en het lijkt erop dat daar in Azië een grote vraag naar is. Met deze uitbreiding gaan we een nieuwe groep Secret Escapers bereiken, gaan we nieuwe samenwerkingen aan met hotels en breiden we ons aanbod in Azië uit voor onze bestaande leden. Er is nog een aantal gebieden in Europa waar we niet actief zijn, dus wij gaan ook de mogelijkheden voor uitbreiding dichter bij huis onderzoeken.”

    Secret Escapes biedt leden tot wel 70% exclusieve korting op luxe hotels en vakanties. Het online reisplatform werkt samen met geselecteerde reisbureaus en luxe hotels wereldwijd. Met meer dan 19 miljoen leden is Secret Escapes de Europese marktleider in members-only online luxe hotel- en reisaanbiedingen. Aanmelden is gratis en de deals geven gegarandeerd de laagste onlineprijzen. Naast exclusieve kortingen worden ook extra’s zoals een kamer-upgrade, een diner, een fles champagne of een spabehandeling aangeboden. Secret Escapes is actief in Nederland en België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Polen, Italië, Spanje, de V.S., Singapore, Hong Kong, Maleisië en Indonesië. Zie voor meer info www.secretescapes.nl of www.secretescapes.be.

     

     

     

    02-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pimp je keuken met een tegelsticker

    Ooit al gehoord van een tegelsticker? Met dit straf staaltje topcreativiteit uit Denemarken geef je je badkamer-of keukenmuur een compleet andere look! Tile Junkie ziet tegelwanden als een blank canvas met massa’s potentieel. Daarom creëerde het label samen met ontwerpster Ruth Crone Foster een uitgebreide collectie designstickers om je tegels mee te beplakken.

    Pimp één of een aantal tegels met een quote, een leuk patroon of een getekende illustratie voor een unieke, customized muur. Uiteraard kan je de vochtbestendige stickers proper maken met een reinigingsproduct. Wanneer je de stickers beu bent, kan je ze zelf weer gemakkelijk verwijderen zonder lijmresten achter te laten. De transparante achtergrond maakt dat de stickers geschikt zijn op elke kleur tegel. De Deense tegelstickers zijn vanaf nu beschikbaar op de Belgische woonwebwinkel Nordic Living!

    Nordic Living (www.nordicliving.be) ontstond vanuit een intense passie voor wonen! In deze webshop vind je een combinatie van pure, zuivere en veelal Scandinavische woonmerken. Merken die zich door zuiverheid, functionaliteit en eenvoud weten te onderscheiden.

    Nadat Mascha Beekmans in 2013 samen met haar echtgenoot Hugo startte met een eigen meubelcollectie PURE Wood Design werd het tijd voor een bijpassende lijn van heerlijke woonaccessoires. Het Scandinavisch wonen bleek perfect aan te sluiten op het warme en robuuste hout waar binnen PURE Wood Design mee wordt gewerkt. De collecties van Nordic Living en PURE Wood Design zijn niet alleen online beschikbaar. Ze zijn ook te vinden in Huis 5 in hartje Diest, tegenover de kerk op de Grote Markt.

    Adres: Grote Markt 5, 3290 Diest. Openingsuren: woensdag, vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur. Tel: (0032) 11 727858

    E-mail: info@nordicliving.be - www.purewooddesign.be - www.nordicliving.be







    01-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek nu zomers Montreal via Ijsland met Icelandair

    Strand, panoramisch picknicken en jazz muziek in het Parijs van Canada! Wist je dat Montreal naast koude winters ook warme zomers kent? Het komt dus goed uit dat Icelandair vanaf nu tot november vier keer per week van Amsterdam en Brussel via IJsland naar de tweede stad van Canada vliegt! Breng de zomer door in deze zowel Frans- als Engelstalige metropool en geniet van een de vele jazzfestivals die cultureel Montreal te bieden heeft. Wordt het je te heet onder de voeten? Zoek dan verkoeling in het ondergrondse gedeelte van de stad!

    Via een stopover op IJsland naar Montreal: Per 19 mei vliegt Icelandair tot 5 november iedere maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag via IJsland naar Montréal-Pierre Elliott Trudeau International Airport (YUL). Met een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland combineer je zonder extra kosten op je ticket twee bestemmingen in een. Na je verblijf op IJsland vlieg je in vijf uur door naar het Canadese Montreal. Een retourticket Brussel – Montreal boek je vanaf €539.

    Zomers Montreal: jazz, strand en panoramisch picknicken: Montreal is na Parijs de grootste Franstalige stad ter wereld. Niet verrassend dat je hier veel Franse invloeden vindt! Houd je van jazz? Dan zit je tijdens de zomermaanden goed in Montreal. De stad huist van 29 juni tot en met 6 juli een van de grootste muziekfestivals ter wereld: Festival International de Jazz de Montréal! Wie liever iets kleinschaliger naar muziek luistert kan terecht bij de zomerse big-band concerten in Chalet du Mont Royal. Dankzij de ligging aan de St. Lawrence River kun je met mooi weer vertoeven op het strand. Is zand niet zo jouw ding? Picknick dan in het park bovenop de heuvel Mont Royal voor een panoramisch uitzicht over de stad, huur een fiets of proef het typisch Canadese gerecht ‘poutine’ bij een van de vele bistro’s aan de Rue de St. Denis. Ook voor architectuurliefhebbers is Montreal geschikt: zo zijn de Basilique Notre Dame de Montreal en de wijk Old Montreal met haar fotogenieke 18e eeuwse gevels zeker een bezoek waard. Wordt het je letterlijk te heet onder je voeten, bezoek dan de ondergrondse stad van Montreal. ‘La Ville Souterraine’ ligt direct onder het centrum en is een 12 km2 tellend complex van hallen en tunnels met onder meer winkels, bioscopen, musea en restaurants.

    Icelandair: Het routenetwerk van de nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland is opgebouwd rond de hub Keflavik en bereikt met deze hub stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit haar thuisbasis IJsland en werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes. Icelandair vervoerde in 2015 ruim 3 miljoen passagiers. In 2016 heeft Icelandair het grootste vluchtschema uit de geschiedenis van het bedrijf. Vanuit Amsterdam/Schiphol wordt Reykjavik dagelijks aangevlogen, ’s zomers loopt dat op tot vijftien keer per week. Vanuit Brussels Airport vertrekken er wekelijks drie tot zeven vluchten. De vluchtduur is zowel vanuit Amsterdam als Brussel ongeveer drie uur. In 2016 start Icelandair met vier nieuwe routes: Chicago (maart), Aberdeen (maart), Parijs Orly (maart) en Montreal (mei). Icelandair biedt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken, dit is van toepassing op alle eindbestemmingen.







    01-06-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 misvattingen over logeren in een chalet

    - Nieuwe generatie van chalets combineert luxe met ruimte

     

    Anno 2016 is het niet hip om te zeggen dat je op vakantie gaat in een chalet. In tijden dat een verblijf zowat alle mogelijke vormen kan aannemen, gaande van een charmante B&B tot een 5* luxeresort, ecolodge, hostel of homestay, raken de traditionele verblijfsvormen als een camping of chalet stilaan in verval. Maar waar kamperen opnieuw in de lift zit dankzij de hele glampinghype blijft een chalet achter met heel wat vooroordelen. Onterecht, zo blijkt, want vandaag de dag is verblijven in een chalet even comfortabel als in de meest luxueuze hotels. Meer nog, een chalet biedt het voordeel van absolute vrijheid en de ruimte om in groep zijn vakantie te beleven. Niet overtuigd? Voor de laatste twijfelaars zette Interhome, de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Europa, de 5 grootste misvattingen die er over chalets bestaan op een rijtje. Wedden dat ook jij voor je volgende vakantie een chalet terug in overweging neemt?

    De grootste misvattingen die over een chalet bestaan: een chalet is….

    Oubollig: De eerste misvatting die heel wat mensen hebben is dat een chalet sowieso ouderwets is. Nochtans zijn er de afgelopen 10 jaar ontzettend veel chalets bijgebouwd. Haast allemaal zijn ze dan ook uitgerust met de meest moderne apparatuur, meubilair en sanitair. Zo kan je in deze chalet in het Zwitserse Nendaz, gebouwd in 2013, genieten van een designinterieur, flatscreen-TV, inbouwhaard en moderne keuken en badkamer. Alle chalets zijn tegenwoordig ook uitgerust met gratis wifi.

    Basic: Vaak denkt men ook dat een chalet zeer basic ingericht is. Geen franjes, geen luxe, gewoon de basisvoorzieningen. Ook dit beeld is compleet achterhaald. Zo zijn de meeste chalets die gebouwd zijn na het jaar 2000 luxueus afgewerkt, met hoogwaardige materialen en het nodige extra comfort. Denk maar aan een sauna of stoombad, luxe badartikelen, wasmachine, Nespresso koffieapparaat, open haard of inbouwhaard en flatscreen TV. In vakantiewoning Chalet Chocolat in La Tzoumaz heb je zo niet alleen een sauna, maar zelfs een buitenjacuzzi ter beschikking.

    Klein: Een chalet is hoedanook klein. Althans, dat is toch het beeld dat we met zijn allen hebben. Maar de werkelijkheid strookt ook hier niet met de perceptie. Want bijna alle moderne chalets hebben een bewoonbare oppervlakte van minstens 150 m2 en bieden plaats aan 6 tot 12 personen. De meeste chalets zijn uitgerust met 3 tot 4 slaapkamers, al dan niet vergezeld van meerdere badkamers. Een mooi voorbeeld is Chalet Aquarius, dat met zijn 5 slaapkamers, verdeeld over 3 verdiepingen vlot plaats biedt aan 10 personen. Van comfort gesproken!

    Afgelegen: Wie in een chalet wilt verblijven moet sowieso een goed gevoel voor oriëntatie hebben. Want een chalet ligt meestal diep verscholen in het bos, ver weg van de bewoonde wereld. Echter, in realiteit liggen de meeste chalets helemaal niet zo afgelegen. In de meeste gevallen moet je hooguit een kilometer rijden naar het dichtstbijzijnde stadscentrum. De nieuwste generatie van chalets zijn ook allemaal makkelijk met de auto bereikbaar. In deze Chalet Arvine kan je maar liefst 3 auto’s overdekt parkeren en moet je maar 300m stappen tot het centrum van Nendaz met haar winkels en restaurants. Op eenzelfde afstand stopt ook een gratis skibus. Dat de woning op een helling gelegen is en daardoor een magnifiek uitzicht biedt over de indrukwekkende Alpen en de vallei van Nendaz kan alleen maar op gejuich onthaald worden.

    Goedkoop: In een chalet verblijven is sowieso een goedkope manier van reizen, toch? Helaas is ook dit stilaan een beetje achterhaald. Gezien de standaard van comfort en de beschikbare ruimte die de nieuwste generatie van chalets garanderen, stijgt de prijs evenredig mee. Zo dien je voor de meest luxueuze chalet in Nendaz maar liefst 3.740 euro neer te tellen voor een verblijf van een ganse week. Maar de woning biedt wel plaats aan 14 personen, is stijlvol afgewerkt en telt naast 5 slaapkamers ook evenveel badkamers. Maar het kan ook goedkoper. Zo kan je in Chalet Helene in Ovronnaz al verblijven vanaf 907 euro/week. Hoedanook varieert de prijs die je betaalt voor een chalet naargelang de beschikbare ruimte, faciliteiten en ligging, net zoals bij iedere andere vakantiewoning.

    Wat klopt dan wel?

    Naast heel wat misvattingen zijn er ontegensprekelijk ook heel wat zaken die wel kloppen. Zo is een chalet bijna altijd opgebouwd uit hout. Dit zorgt voor die typische gezelligheid van dichtbij de natuur te zijn. Daarnaast biedt een chalet ook de nodige vrijheid, zoals bij de meeste vakantiewoningen het geval is. Het feit dat je zelf kan koken of ’s avonds nog gezellig op je terras kan zitten is voor heel wat mensen onbetaalbaar. Tot slot biedt een chalet het voordeel dat je er met meerdere koppels, gezinnen of vrienden kunt verblijven. Zo beleef je alles samen, wat je vakantie vaak veel intenser en onvergetelijker maakt.

    Meer weten over het aanbod aan vakantiewoningen van Interhome, surf naar www.interhome.be

               







    31-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De revolutie van Glaces Franklin

    Een nieuw assortiment van Belgisch ambachtelijk roomijs op basis van de beste ingrediënten en zonder toegevoegde suikers. Beleef overheerlijke momenten boordevol authentiek genot met ons uiterst caloriearm roomijs.

    Wat voorafging… Franklin had zin in een ijsje. Logisch toch, wie houdt er nu niet van roomijs? Hoewel je tegenwoordig op zowat elke straathoek een ijsje kan kopen in alle denkbare kleuren, smaken en vormen, had Franklin echter zin in een ander ijsje: hij verlangde naar licht en smeuïg roomijs met een uniek karakter en krachtige authentieke smaken. Natuurlijk roomijs zonder synthetische toevoegsels of andere kunstmatige franjes die de eigenschappen van de basisingrediënten verbergen. Roomijs met een heerlijk sensuele en aangename textuur, een ambachtelijk product dat trouw blijft aan de echte smaak van de ingrediënten. Kortom, een meesterwerk waarop zijn bedenker terecht trots kan zijn… Dit roomijs bestaat en heeft een naam: Franklin.

    Maar wie is Franklin eigenlijk? Franklin bestaat! Hij is geen hersenspinsel van een of ander marketingbureau, maar een echte Belg van vlees en bloed die elke dag opnieuw een unieke droom najaagt en niet toevallig in de wereld van het roomijs is beland. De uit Henegouwen afkomstige Franklin volgde vanaf zijn 15de een opleiding tot brood-en banketbakker in La Louvière, waarna hij aan de slag ging bij het in de regio erg bekende Maison Thirion. Maar liefst 20 jaar zou hij hier trouw in dienst blijven. In deze periode legde Franklin zich via verschillende opleidingen toe op de ambachtelijke vervaardiging van suiker-en chocoladewerk, roomijs en sorbets. Na verschillende deelnames aan de Mandarine Napoléon – een prestigieuze nationale en internationale wedstrijd voor banketbakkers – belandde hij reeds op jonge leeftijd op het erepodium. “Als gepassioneerd meester-ijsbereider besefte ik al snel dat veel creaties aan aroma’s en authenticiteit inboeten omdat er tijdens het bereidingsproces te veel suikers worden gebruikt. Een grotere uitdaging had ik niet nodig: het creëren van overheerlijk roomijs met uitzonderlijke smaken, maar zónder toegevoegde suikers.”

    Zonder toegevoegde suikers: rijke & volle smaken! Het roomijs van Franklin is 100% Belgisch en uniek in de wereld. Het grote geheim is de bijzondere techniek waarmee men de beste ingrediënten vermengt tot roomijs dat zich onderscheidt door zijn smeuïge, romige en vederlichte textuur en zijn sublieme, authentieke smaken. Wie het roomijs van Franklin proeft, betreedt een wereld van zuivere en ongekend krachtige sensaties. Laat het feest in je mond dus beginnen! Het roomijs Bourbon Vanilla of Madagascar werd gemaakt van echte Bourbon-vanillestokjes en valt op door zijn eerlijke en oprechte karakter. De Pure Belgian Chocolate bevat echte stukjes chocolade, cacaopasta en cacaopoeder en combineert een uitgesproken smaak met een fluweelzachte textuur. De Creamy Summer Strawberry staat dankzij de heerlijke Belgische aardbeien in het teken van zomerse fruitsmaken, terwijl de Roasted Coffee zich dankzij de keuze voor ’s werelds beste Robusta-bonen onderscheidt door zijn intense en harmonieuze smaken.

    Hoe doen de anderen het? Er zijn duizend-en-een manieren om roomijs te bereiden, ambachtelijk of industrieel. Je kan smeuïg en romig ijs maken zoals de Fransen, of licht en luchtig ijs zoals de Italianen. Je kan echte grondstoffen gebruiken, zoals volle melk, room, eieren en suiker… of je kan deze producten in bewerkte vorm aanschaffen. Je kan je roomijs een beetje emulgeren, of net heel sterk. Je kan uitgaan van natuurlijke processen, of allerhande kunstgrepen toepassen om de textuur te wijzigen, het volume te verhogen of de smaak te versterken.

    Een goede test : Als je roomijs meteen uit de diepvriezer met een lepeltje kan eten, betekent dit dat het erg veel lucht bevat, d.w.z. dat het als het ware opgeklopt is. Een goede manier om dit te testen bestaat erin te wachten tot het roomijs op kamertemperatuur begint te komen: als het veel lucht bevat, zal het in elkaar zakken als een soufflé. Bij écht ambachtelijk roomijs zal zoiets nooit gebeuren omdat bij de bereiding normaal gesproken geen lucht wordt toegevoegd. Dat betekent dus dat je voor hetzelfde volume maar liefst 50% méér ijs krijgt… en dus ook de helft meer genot!

    Het geheim van dit unieke product : Als volleerd ambachtsman is het gebruik van kunstmatige franjes bij de bereiding van roomijs voor Franklin uit den boze. Integendeel, hij neemt enkel genoegen met natuurlijke kwaliteitsingrediënten, zoals Waalse hoevemelk en –boter, ultrafijne Belgische chocolade, Belgische aardbeien, Bourbon-vanillestokjes uit Madagascar enz. Verder weigert hij pertinent om suiker toe te voegen aan zijn bereidingen omdat dit een al te gemakkelijke oplossing is die bovendien de natuurlijke aroma’s en authenticiteit van de grondstoffen aantast en onderdrukt.

    Precies dát is wat het recept van Franklin zo revolutionair maakt! Na advies te hebben ingewonnen bij een arts-voedingsdeskundige en een chemisch ingenieur gespecialiseerd in voeding is Franklin erin geslaagd de toevoegde suikers volledig te bannen uit zijn recept… een proces waarvoor hij maar liefst 3 jaar en honderden proeven heeft nodig gehad om voor elke ijssoort de ‘ultieme smaak’ samen te stellen. Waarom heeft dit zo lang geduurd? Wel, u moet namelijk weten dat suiker een basisingrediënt is van alle banketbakkerswerk, en nog meer van roomijs: suiker zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar fungeert ook als smaakversterker en draagt bij tot de textuur en consistentie van de creatie. Als meester-ijsbereider moest Franklin bijgevolg de verhouding tussen ingrediënten en technieken volledig opnieuw bedenken en uitwerken.

    “Rediscover the pleasure of authentic flavours” In de voedingssector wordt sacharose op grote schaal gebruikt als smaakversterker: je vindt het in nagerechten, fijne bakkerswaren, confituur, bereide maaltijden, fijne vleeswaren enz. In traditioneel roomijs is het aandeel van sacharose dermate groot dat de fijne aroma’s en smaken van de andere bestanddelen erdoor naar de achtergrond verdwijnen. Onmiddellijk nadat Franklin beslist had enkel met de allerfijnste grondstoffen aan de slag te gaan, diende zich een andere uitdaging aan: het vervaardigen van 100% suikervrije creaties waarin de authentieke smaken van de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten optimaal tot uiting zouden komen. De wereld op zijn kop dus… met een hoofdrol voor de fijne ingrediënten en hun geraffineerde eigenschappen! Dat verklaart ook onze slogan!

    Sterke maatschappelijke tendens : De hedendaagse voedingscultuur geeft steeds meer voorrang aan een terugkeer naar authentieke en natuurlijke smaken waarbij onze gezondheid centraal staat. De consument verlangt naar een evenwicht tussen gezond én lekker eten, iets wat tot voor kort onmogelijk leek.

    In de plaats van suiker : Franklin gebruikt twee natuurlijke zoetstoffen om zijn recept van een zoete toets te voorzien: maltitol en stevia. Maltitol is een extract van tarwe-of maïszetmeel en wordt beschouwd als een zogeheten massazoetstof, wat betekent dat het qua volume overeenstemt met suiker. Maltitol is 10% minder zoet dan sacharose en maar liefst de helft minder calorierijk: 240 kcal per 100 gram in plaats van 400 kcal voor suiker. Bovendien is maltitol goed voor je tanden omdat het de vorming van bacteriën tegengaat. Dat is ook de reden waarom men deze zoetstof gebruikt bij de productie van suikerwaren, chocoladebereidingen of kauwgom. Voor zijn roomijs heeft Franklin een van de meest geraffineerde maltitolsoorten gekozen die op de markt beschikbaar zijn… Stevia is op zijn beurt een plant met een erg zoete natuurlijke smaak die oorspronkelijk uit Centraal-Amerika komt. Stevia bevat geen calorieën en heeft geen negatieve invloed op de bloedsuikerwaarden. De zoete smaak verkrijgt men doordat steviolglycosiden worden gewonnen uit de bladeren van de plant. De door ons gebruikte stevia heeft een zuiverheidsgraad van maar liefst 97%, waarmee deze tot het topsegment behoort. Van stevia wordt soms gezegd dat het een beetje naar zoethout of drop smaakt. Ook dat is geen probleem, want als rasecht smaakkunstenaar is Franklin erin geslaagd deze ondertoon die sommigen van ons proeven voor iedereen te doen verdwijnen.

    Beduidend minder calorieën : De krachttoer van Franklin houdt daarmee niet op: dankzij de keuze voor beide zoetstoffen, een uitgekiend evenwicht tussen de traditionele ingrediënten en het gebruik van guargom en Johannesbroodpitmeel (twee natuurlijke verdikkingsmiddelen die sinds jaar en dag verwerkt worden in suikerwaren) bevat zijn roomijs erg weinig calorieën. Afhankelijk van de smaak bevat een portie Franklin-roomijs (100 ml) tussen 70 en 99 calorieën, d.w.z. minder dan de helft van de andere producten die op de markt beschikbaar zijn.

    De kerst op de taart : het recept is dermate uniek dat het gevalideerd werd door de Association Belge du Diabète. “Als occasioneel nagerecht zijn deze ijsjes bijzonder geschikt voor liefhebbers van lekkere smaken die zichzelf willen verwennen met een zoet en licht tussendoortje en die belang hechten aan evenwichtige voeding. Op vergelijkbare wijze zijn deze ijsjes eveneens geschikt voor diabetici. ABD”.

    Belgische topkwaliteit met ingrediënten van eigen bodem : Als meester-ijsbereider geeft Franklin steeds de voorkeur aan producten van eigen bodem, uiteraard op voorwaarde dat ze aan zijn strenge eisen voldoen. Zo pasteuriseren wij zelf de kwaliteitsvolle rauwe melk van koeien uit de Hoge Venen en gebruiken wij verse hoeveboter, Belgische topchocolade en overheerlijke Belgische aardbeien…

    Lokale producten & ethisch verantwoord ondernemen : Het roomijs van Franklin wordt geproduceerd en verkocht door Frajalux, een kleinschalig familiebedrijf uit het Waalse Binche. De meeste ingrediënten worden lokaal aangeschaft bij plaatselijke landbouwers: de melkboeren ontvangen in ruil voor hun rauwe melk een op voorhand afgesproken vaste prijs. Op die manier ondersteunen wij de plaatselijke werkgelegenheid en dragen wij daar zelfs toe bij! Een ander aspect waar wij op erg trots op zijn, zijn onze strenge kwaliteitsnormen en hygiënevoorschriften, net als ons voortdurend streven om zo transparant mogelijk te communiceren over de oorsprong en herkomst van de ingrediënten van ons assortiment.

    Het assortiment: Franklin heeft ervoor gekozen de vier klassieke ijssmaken aan te bieden: vanille, chocolade, aardbei en koffie. Pure Belgian Chocolate, Bourbon Vanilla of Madagascar , Creamy Summer Strawberry en Roasted Coffee. Er staat echter veel meer op til omdat Franklin nu eenmaal voortdurend wil innoveren om u steeds weer te verrassen. Zo werden enkele typisch Belgische traditionele en gloednieuwe smaken ontwikkeld waarmee men alle fijnproevers tijdens de komende zomers volop zal verwennen.

    Het roomijs van Franklin is beschikbaar in twee formaten: 500 ml en 100 ml. Erg belangrijk: het potje van 100 ml bevat een lepeltje in het deksel. Ideaal voor wie écht niet langer kan wachten! Richtprijzen: Potje van 100 ml: 2,10 € - Pot 500 ml: 6,40 €

    Degustatietips : Voor een optimale smaakervaring haalt u het roomijs van Franklin best enkele minuten op voorhand uit de diepvriezer: 5 minuten voor de kleine potjes en 10 minuten voor de grote.

    Binnenkort verkrijgbaar in heel België. Meer informatie en een overzicht van onze verkooppunten vindt u op www.glacesfranklin.com (“Waar kan u Franklin vinden?”)

     

     







    31-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mayonaises van Carrefour worden voortaan bereid met eieren van kippen met vrije uitloop

    In het kader van zijn beleid ter verbetering van de gezondheid van de consument en het dierenwelzijn heeft Carrefour Belgium besloten dat alle Carrefour mayonaises voortaan exclusief bereid worden met eieren van kippen met vrije uitloop. Deze beslissing heeft betrekking op de 11 referenties uit het mayonaisegamma van het huismerk en is goed voor meer dan 3,5 miljoen eieren per jaar. Bovendien worden al deze mayonaises in België geproduceerd.

    Ter herinnering: in 2007 al, dus 5 jaar voor het Europese verbod op legkippen, besloot Carrefour Belgium om niet langer eieren van scharrelkippen te gebruiken voor zijn huismerk. Ook op dat moment had Carrefour dus al oog voor de gezondheid van de consument en het dierenwelzijn.

    Vandaag is Carrefour Belgium dan ook trots dat het kan aankondigen dat alle mayonaises van het huismerk voortaan enkel bereid zullen worden met eieren van kippen met vrije uitloop. Het gaat in totaal om meer dan 3,5 miljoen eieren per jaar.

    Deze beslissing heeft betrekking op de volgende referenties, die bovendien allemaal in België geproduceerd worden: Carrefour mayonaise met citroen, 235 g,      Carrefour mayonaise met citroen, 465 g, Carrefour mayonaise met citroen, 940 g,    Carrefour mayonaise met citroen squeeze, 398 g, Carrefour mayonaise squeeze, 815 g, Carrefour mayonaise met Dijonmosterd, 465 g, Carrefour mayonaise met eieren, 235 g, Carrefour mayonaise met eieren, 465 g, Carrefour mayonaise met eieren, 940 g en Carrefour Stylesse – 61 % V.G., dressing met citroen. Ook de 11e referentie (die op dit moment ontwikkeld wordt), Carrefour mayonaise met citroen squeeze 465 g, zal enkel met eieren van kippen met vrije uitloop bereid worden.

    Ter herinnering, Carrefour biedt ook een Bio mayonnaise aan die al op basis van eieren van kippen uit vrije loop werd geproduceerd; wat een verplichting is voor Bio eieren. Dit product wordt eveneens in België gemaakt. Met deze beslissing profileert Carrefour Belgium zich nog meer als duurzaam ondernemer, neemt het bedrijf zijn sociale verantwoordelijkheid op en promoot het gezonde producten.

    Carrefour Belgium is één van de grootste retailers in België en stelt zo’n 11.500 medewerkers te werk. Carrefour, dat is 752 winkels, waarvan 45 Hypermarkten Carrefour, 436 Markets, 269 Express buurtwinkels, 12 Carrefour Drives en meer dan 60 afhaalpunten in de winkel voor online bestellingen.

    Carrefour België is de partner van het dagelijks leven. Ze ontvangt elke dag zo’n 650.000 klanten en meer dan 75% van alle gezinnen in België, door hen een breed scala aan producten en diensten aan de juiste prijs aan te bieden.

    Carrefour België maakt deel uit van de Groupe Carrefour, de tweede grootste retailer ter wereld en de
    grootste van Europa die 380.000 medewerkers tewerkstelt. Actief in 35 landen met meer dan 11.900 winkels, realiseerde de Groupe Carrefour in 2014 een omzet van 100,5 miljard.

    Als partner van COP21 zet de Groupe Carrefour zich via initiatieven van elke dag in voor een meer duurzame en verantwoorde handel. Het CSR-beleid van de groep is gebaseerd op drie pijlers: de strijd tegen alle vormen van verspilling, de bescherming van de biodiversiteit en de ondersteuning van partners van het bedrijf.







    31-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een prachtig project als Docks Brussel verdient een prachtdak in VMZINC AZANGAR

    In oktober 2016 opent Docks Bruxsel zijn deuren aan de Van Praetbrug, ten noorden van Brussel. Het is het eerste shoppingcenter dat sinds 2000 in de hoofdstad wordt gebouwd en het grootste dat er in een kwarteeuw wordt neergezet. Al doet de term ‘shoppingcenter’ dit schitterende project oneer aan. Want, ontwikkeld op een terrein van 4 ha langs de oevers van het zeekanaal Brussel-Willebroek en deels zelfs uit het water gewonnen, zal Docks Bruxsel een wijk op zich vormen en symbool staan voor de Brusselse stadsvernieuwing. En meer dan een opeenhoping van winkels alleen, zal Docks Bruxsel garant staan voor een origineel aanbod van winkelmogelijkheden, activiteiten, cultuur en vrijetijdsbestedingen in een heel uniek kader. Een verdienste die voor een heel groot deel op het palmares te schrijven valt van architectenbureau ART & BUILD, die voor dit project zijn vertrouwen stelde in marktleider in zinken dak- en gevelsystemen VMZINC.

     Van ‘wasteland’ tot levendige stadswijk

    “Aan de basis van het project Docks Bruxsel liggen een ambitie en een visie die een intense samenwerking met overheden impliceerden”, vertelt Lilia Poptcheva van ART & BUILD. Wij en de bouwheer, vastgoedontwikkelings- en investeringsonderneming Equilis, beschouwden Docks Bruxsel dan ook niet louter als een ‘gewoon’ shoppingcenter maar als een echt stadsontwikkelingsproject dat kaderde in een langetermijnvisie over de bestemming van het terrein. Alles moest nog uitgevonden worden.

    Het terrein van 4 ha lag er vroeger verlaten bij en was als het ware afgesloten van de rest van de stad omdat het ingesloten was tussen het Kanaal en de Zenne. Nochtans betreft het hier echt cultureel erfgoed van het Brussels Gewest. Het was het eerste industriële broeinest in de hoofdstad. Op de site stond eerst een fabriek waarin bedrukte katoenen stoffen werden geproduceerd en aan het eind van de 19de eeuw vestigde Jean-Baptiste Godin er zich met zijn fabriek van gietijzeren kachels. Deze utopische socialist is een opvallende figuur in de industriële en sociale geschiedenis. Hij boekte grote successen met zijn fabriek en ontwikkelde een origineel sociaal programma om ‘de arbeiders te laten profiteren van de rijkdom. Hij liet zijn arbeiders genieten van sociale zekerheid en richtte naast zijn fabrieken zogenaamde ‘familistères’ op, waardoor zijn arbeiders ook over een gezonde en comfortabele woning konden beschikken, een beroep konden doen op collectieve voorzieningen als wasplaats, school, feestzaal, bibliotheek…

    Dit immaterieel patrimonium heeft ons ertoe aangezet om die vrijgevige visie opnieuw op te roepen en van Docks Bruxsel een nieuwe, dynamische wijk met een mix van activiteiten – commerciële, productieve en recreatieve – te maken. Zo komen er ook restaurants, een evenementenzaal met 1.500 plaatsen, een bioscoopcomplex met 8 kleinere zalen voor de liefhebbers van ‘de betere film’ en een indoorrecreatiecentrum voor Koezio: een groepsgevoelbevorderend recreatieconcept, ongezien in België, dat fysieke en mentale behendigheid vereist en een oppervlakte van 6.000 vierkante meter bestrijkt. Docks Bruxsel moest dus een echte toegankelijke wijk op mensenmaat worden waar alle facetten van de stedelijke levensstijl tot ontplooiing kunnen komen. Een attractieve wijk ook, die het stadscentrum en Schaarbeek op een heel natuurlijke manier met elkaar zou verbinden en een al even natuurlijke verlenging van de omliggende stedelijke structuren zou worden. Ten slotte moest het ook een heel duurzame wijk worden. We koesteren samen met Equilis de ambitie om aan te tonen dat een commercieel project in België een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk kon nalaten door gebruik te maken van de natuurlijke bronnen op de site: het water van het kanaal, de warmte van de nabijgelegen verbrandingsoven, de zon…

    Menselijke en bedrijvige ‘keien’

    “Nochtans moesten we als architectenbureau praktisch vanuit niets anders dan de locatie van de site beginnen”, gaat Lilia Poptcheva van ART & BUILD verder. “Ingeplant tussen het Kanaal en de Zenne, staat de site van Docks Bruxsel letterlijk met de voeten in het water. Het project is ook deels uit het water gewonnen, want om een soort van riem voor de rivieren te maken, hebben we bepaalde stukken grond moeten vullen met beton. Om daarna alles af te breken, op het oudste gebouw op de site na – de voormalige toonzaal van Godin die om haar vele houten kolommen door de werknemers de ‘kathedraal’ werd genoemd. Die moest samen met de ‘familistère’ op het aanpalende terrein een volwaardig erfgoed vormen en kreeg in ons ontwerp de rol van centraal punt van de site, van ontmoetingsplaats als verbinding tussen verleden en toekomst, toebedeeld. Van daaruit is alles op architecturaal vlak eigenlijk heel organisch gegroeid.

    We voorzagen op de site een geheel van gebouwen met verschillende architecturale identiteiten, weerspiegeld door elk hun eigen materiaalgebruik, met ruime verbindingen en veel natuurlijk daglicht en daartussenin ook heel wat ruime en gevarieerde buitenruimtes: een centraal plein, een tuin, wandelroutes, overdekte en niet-overdekte delen, vegetatieve en minerale delen… Daarnaast deelden we de site verticaal in 2 niveaus in zonder dat dit opvalt, want door op elk van de niveaus een ingang te voorzien heb je eigenlijk steevast het gevoel dat je op het gelijkvloers bent.

    Zoals in een wijk, strekt het parcours van de bezoeker zich uit over straatjes en pleintjes, omzoomd door gebouwen. Deze straatjes en pleintjes zijn grotendeels bedekt, om tegen stormen te beschermen, maar tegelijkertijd laat het grote dakvenster op zo veel mogelijk plaatsen heel genereus de hemel binnen. Het algemeen ‘rationeel’ kader wordt onderbroken door organische volumes – ‘keien’ in de rivier als het ware - die voor verrassingen doorheen het parcours zorgen, elk hun eigen functie, hun eigen ‘look & feel’ en hun eigen atmosfeer. Doorheen de hele site speelden we zo met mixen van materialen, van licht en van schaduw, om zoveel mogelijk verschillende uitzichten en percepties te ontlokken… Die organische architecturale inplanting heeft als doel om de site echt als een warme en menselijke wijk te laten aanvoelen enerzijds, en anderzijds om de dynamiek en de bedrijvigheid uit het industriële verleden weer op te roepen en de bezoeker ook nu aan te zetten tot een mix van activiteiten, gaande van shopping en vrije tijd tot werk.

    “De 3 ‘keien’ die het project interpungeren en die vrijetijdsbestedingen als functie hebben – ze herbergen een evenementenzaal en cinema’s - zijn bedekt met zink, een totaal van 7.000 à 8.000 m² oppervlakte. Zo overkoepelt en verbindt zink de commerciële gebouwen, waarvan de ene gevel met terracotta bekleed is, de tweede met hout en de derde met geperforeerde staalplaten. Geen gewone daken, maar overkappingen in een heel organische, zachte vorm die op sommige plaatsen als het ware uitstulpen als keien die op een heel delicate manier op een glasblad zijn gelegd. Zink vormde voor dat dak het ideale materiaal omdat het heel ‘kneedbaar’ is. We kozen voor kleine schubvormige plaatjes - ‘écailles’ - in VMZINC, met heel wat verschillende dimensies, afhankelijk van de plaatsing op het dak, omdat die een warm en natuurlijk schubachtig effect hebben, als een huid, en - opnieuw als een huid - de glooiende vormen van het dak volgen. En dat doen ze naadloos, dankzij de perfecte plaatsing door Jacobs & Sohn – Mutsch et Fils die zich tot mijn grote fascinatie als een soort van beeldhouwers in zink toonden, en dankzij de technische assistentie door het team van VMZINC van in de voorbereiding tot op de werf.”

    Apostel voor AZENGAR®        

    “Een tweede iets dat ons geweldig fascineerde bij VMZINC was het nieuwe oppervlakteaspect AZENGAR® dat ze toen net aan het ontwikkelen waren. Dit matte, heterogene en zeer licht aspect dat ons door VMZINC werd voorgesteld, vormde het perfecte antwoord op onze architecturale behoeftes en paste perfect in ons ecologisch plaatje. Aan de basis van AZENGAR liggen immers uitgesproken ecologische ontwikkelings- en industrialisatieprocedés die ervoor zorgen dat het een oppervlakteaspect is met een geringe invloed op het milieu.

    AZENGAR is zink dat al van meet af aan is geëtst. Voor ons was dat ideaal om drie redenen. In de eerste plaats omdat een grote oppervlakte van de zinken schubbendaken nog eens extra overdekt is met een groot glazen dak en het zonde zou zijn mocht die anders patineren dan de zinken daken die met de buitenlucht en de klimatologische omstandigheden in contact staan – want dat zou afbreuk doen aan de verbindingsfunctie tussen de 3 ‘keien’ die zink in Docks Bruxsel vervult. In de tweede plaats omdat een dak in AZENGAR een brute en authentieke oerlook heeft, ruw en expressief, alsof het al eeuwenlang weer en wind heeft getrotseerd. En in de derde plaats omdat AZENGAR veel heldere, zelfs witte nuances en een heterogene ruwe structuur vertoont, waardoor het eruit ziet als het zink op de monumentale daken in Parijs, iets tijdloos en kosmopolitisch dus.

     

     

     

     

     

     

     





    31-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 20ste editie van het Brussels bloementapijt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De 20e editie van het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt staat in het teken van de de 150-jarige vriendschap tussen België en Japan. 1 800 m² begonia’s zullen een tijdelijk tapijt vormen geïnspireerd op de typisch Japanse voorstellingen van bloemen, vogels, de wind en de maan, die gebruikt worden om de schoonheid van de natuur te beschrijven.

    De bezoekers zullen dit uitzonderlijke ontwerp kunnen bewonderen van 12 tot en met 15 augustus 2016, zowel vanop de Grote Markt zelf als vanuit de hoogte – vanop het balkon van het Brusselse stadhuis.

    Een bloeiende vriendschap tussen België en Japan: Op 1 augustus 1866 tekenden beide landen hun eerste vriendschaps-, handels- en scheepvaartverdrag. Een gebeurtenis die het begin betekende van een lange geschiedenis tussen beide landen. Sindsdien hebben België en Japan een rijke en sterke diplomatieke, commerciële en vriendschappelijke band. Een gemeenschappelijke erfenis, gedeelde waarden, bloeiende handelsuitwisselingen, een nauwe band tussen de Japanse keizerlijke familie en het Belgische koningshuis, een wederzijdse inspiratiebron en een culturele bewondering … Evenveel banden die al 150 jaar lang gesmeed worden tussen deze twee landen en evenveel redenen voor het selectiecomité van het Bloementapijt om dit thema te kiezen als eerbetoon aan deze mooie vriendschap!

    Bloemen in de Japanse cultuur

    Het Japanse klimaat kent vier duidelijke seizoenen waardoor een uitzonderlijke diverse flora tot volle bloei kan komen. Het thema van de seizoenen loopt als een rode draad doorheen de Japanse cultuur, waarin de bloemen symbool staan voor de cyclus der seizoenen en het voorbijvliegen van de tijd.

    De Japanners hebben altijd al bewondering gehad voor deze seizoensgebonden en vergankelijke schoonheid, die hen tot contemplatie aanzet. Die bewondering en contemplatie komen tot uiting in ontelbare artistieke voorstellingen.

    De “Hanami” is een Japanse traditie waarbij de schoonheid van de bloemen aandachtig bekeken wordt, vooral aan het begin van de lente, wanneer de Sakura (de kersenbloesems) beginnen te bloeien. De “Hanakotoba” daarentegen is een soort Japanse bloementaal waarmee gevoelens uitgedrukt kunnen worden zonder woorden te gebruiken.

    Enkele cijfers

    Het Bloementapijt is 75 m lang en 25 m breed, dat is meer dan 1.800 m² vol begonia’s! De uitvoering ervan vergt twee jaar voorbereiding: de honderdduizenden snijbloemen die nodig zijn voor het tapijt moeten immers heel lang op voorhand gereserveerd worden. Het Bloementapijt is zowel op esthetisch als op logistiek vlak een gewaagde uitdaging, aangezien de weersomstandigheden, het aantal bezoekers, het traject in het Stadhuis, de openingsuren... allemaal elementen zijn die bijdragen tot het succes ervan.

    De bloemen moeten vers blijven en vier dagen lang schitteren. Hoe? Net voor de opening leggen een honderdtal vrijwilligers het ontwerp op de Grote Markt. Daarvoor baseren ze zich op een tekening op ware grootte die op de kasseien van de Grote Markt neergelegd werd. De tekening wordt uitgetekend op een plastic zeil met microperforaties dat op een dunne laag zand ligt.

    Dit jaar zal het Bloementapijt 600 000 begonia’s tellen, maar ook dahlia’s, diverse grassoorten en gekleurde schors. Al deze elementen samen vormen het tapijt, geïnspireerd op de Japanse elegantie.

    Het eerste Bloementapijt werd in 1971 op de Grote Markt uitgespreid. In 2016 zijn we aan de 20e editie toe. Twintig kunstwerken die enkel en alleen gemaakt werden voor het plezier van de miljoenen toeristen en bezoekers uit de hele wereld!

    Niet alleen geuren en kleuren, maar ook klank en licht

    De inhuldigingsavond vindt plaats op 12 augustus 2016. Een klank- en lichtspel begeleidt de Italiaanse opera “Madame Butterfly” van de beroemde componist Giacomo Puccini en laat de Brusselse Grote Markt in een betoverende sfeer baden!

    Praktische info

    Het Bloementapijt zal de Brusselse Grote Markt sieren op 12, 13, 14 en 15 augustus 2016. Het is toegankelijk voor het publiek op 12 augustus van 13u tot 17u30 en op 13, 14 en 15 augustus van 10u tot 22u. De inhuldiging en het klank- en lichtspel vinden plaats op 12 augustus om 21u30.

    Tip om het Tapijt in al zijn schoonheid te kunnen bewonderen: panoramisch uitzicht vanop het balkon van het Stadhuis: bezoek mogelijk van 10u tot 22u. (Laatste toegang om 21u30) Toegangsprijs: €5. Gratis toegang voor kinderen jonger dan 10 jaar. www.flowercarpet.brussels  

    31-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf luxe watersportbestemmingen in Kroatië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    - Waterratten in hun element aan, op en in de Adriatische Zee

     

    Kroatië is het land van de duizend eilanden. De beste manier om de natuurlijke en historische schoonheid van de Kroatische kustlijn te ontdekken is ongetwijfeld via het water. De ongerepte natuur, de kleine oude dorpjes en het helder blauwe water tussen de dicht bij elkaar liggende eilanden vormen een waar paradijs voor elke waterrat. Uit een oneindig aantal topbestemmingen aan het water selecteerden wij er vijf.

    Het openluchtmusem Zadar

    Zadar, in het hart van de Adriatische Zee, werd onlangs nog verkozen tot Beste Europese Bestemming van 2016 en mocht dus niet ontbreken op deze lijst. De 3000 jaar oude stad is een museum op zich en herbergt ontelbare culturele en archeologische schatten, zoals de 9de eeuwse St. Donatus kerk en het Romeins forum. Zadar is een streling voor het oog, en heeft ook wat te bieden voor het oor. De zee en de wind voor de kust bespelen het zee-orgel, een architecturaal kunstwerk van Nikolas Basic op de westelijke oever van de stad. Laat je betoveren door deze buitengewone melodie terwijl je geniet van de, volgens Alfred Hitchcock, mooiste zonsondergang ter wereld. Door zijn centrale ligging in de Adriatische Zee en de korte afstand tot verschillende eilanden, is Zadar het ideale vertrekpunt voor zeiltochten naar zowel het westen als het oosten. Voor de avontuurlijke waterratten mag een bezoek aan het strand van Zdrijac op het eiland Nin niet ontbreken. De ondiepe waters voor het uitgestrekte zandstrand zijn een wereldberoemde locatie om te kitesurfen. Zowel beginners als ervaren kitesurfers komen er aan hun trekken.

    Zadar - praktisch : Door zijn centrale ligging in de Kornati archipel, is de jachthaven van Zadar een perfect startpunt voor een zeilvakantie. Bovendien zorgt de nabijgelegen luchthaven voor een goede bereikbaarheid. De jachthaven is al zes jaar houder van de 'Blauwe Vlag', de internationale milieuonderscheiding voor schone, natuurvriendelijke en veilige jachthavens.

    Romantiek in Rovinj

    Rovinj in Istrië is de place to be voor de romantische zielen onder ons. De Boog van Balbi naar het oude stadscentrum is een poort naar het verleden. Een wandeling door de smalle straatjes brengt je onmiddellijk terug naar lang vervlogen tijden. Beklim de heuvel naar de St. Euphemia kerk om te genieten van een prachtig uitzicht over het schiereiland. Of geniet van de natuur in het Punta Corrente park. De kust van Istrië is door zijn ondiepe wateren de ideale locatie voor beginnende duikers om de Kroatische onderwaterwereld te ontdekken. De meer ervaren duikers kunnen op 8 km van Rovinj duiken naar het wrak van het Baron Gautsch passagiersschip, één van de mooiste wrakken voor de Kroatische kust. Gooi na je bezoek aan Rovinj de trossen los om de verschillende eilanden van de archipel te bezoeken of zet koers naar het nationaal park Brijuni.

    Rovinj - praktisch : De ACI (Adriatic Croatia International Club) jachthaven van Rovinj ligt in het oostelijke deel van de haven en op amper 1 km van het stadscentrum. Het aanpalende bos en het eiland St. Katarina, bieden bescherming tegen de wind. De jachthaven is het hele jaar door open en beschikt over verschillende faciliteiten zoals: water- en elektriciteitsaansluitng, wifi en een restaurant. Bovendien geniet je vanuit de jachthaven van een prachtig uitzicht over de oude stad.

    Kuren op Mali Losinj

    Schrik niet wanneer u tijdens uw tocht naar Mali Losinj het gezelschap krijgt van een groep dolfijnen. De diertjes zijn al lange tijd vaste bezoekers van het eiland en bezorgen elke zeiler die ze begroeten een unieke en onvergetelijke ervaring. De natuurlijke haven van Mali Losinj, de grootste stad op de Adriatische eilanden, maar met amper 10.000 inwoners zeer intiem, is een populaire stop geworden op verschillende zeilroutes. Mali Losinj, en met uitbreiding het hele eiland Losinj, staat bekend voor zijn gezondheidstoerisme. De lucht- en waterkwaliteit zijn er uitmuntend en hebben, samen met het gunstige klimaat en de lokale vegetatie, een natuurlijk gunstig effect op de gezondheid. Wellness en Mali Losinj gaan hand in hand.

    Mali Losinj - praktisch : De jachthaven van Mali Losinj bevindt zich in het noordoosten van de stad. De jachthaven is het hele jaar door open en biedt verschillende faciliteiten aan zijn bezoekers, zoals: een winkel en een wasserette.

    Hvar, dag en nacht het beste van Kroatië

    Hvar is een eiland van superlatieven: zonnigste, meest luxueuse, langste,… en bij de 10 mooiste eilanden ter wereld. Zij die de luxe van een zeilvakantie willen combineren met het nachtleven in Kroatië, meren het best aan in de gelijknamige hoofdstad in het zuiden van het eiland. Begin je verblijf in Hvar op het Sint-Stefanus Plein met een bezoek aan de kathedraal, het arsenaal en het oudste theater van Kroatië. Geniet voor je de nacht induikt van een heerlijke vismaaltijd in één van de vele restaurants in de stad. Een aanrader is de traditionele maaltijd gregada, een stoofpotje van vis en aardappelen, gemaakt volgens het eeuwenoud recept van de vissers van Hvar. Zoek na een wilde nacht de rust op van de ongerepte natuur op het eiland. Van witte stranden tot uitgestrekte geurige lavendelgaarden, een betere plek om tot rust de komen vind je niet snel.

    Hvar - praktisch : Door de drukte in de populaire haven van Hvar is het vaak een beter idee om anker te leggen voor de kust de havenstad. Een alternatief is de jachthaven ACI Palmizana op het eiland St. Klement. Verborgen in de baai van het autovrije eiland, is dit de ideale plaats om te ontsnappen aan de drukte. Van juni tot augustus kan u de watertaxi nemen om over te steken naar het eiland Hvar.

    Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee

    Helemaal in het zuiden van Kroatië ligt Dubrovnik, de parel van de Adriatische Zee. De Oude Stad van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de reden hiervoor is niet ver te zoeken. De omwalde vestiging is een schatkist vol met schatten uit haar rijke verleden. Maak voor je de stad induikt eerst een wandeling over de stadswallen voor een prachtig overzicht over de stad. De fontein van Onofrio, het Rectorenpaleis en het Franciscanenklooster zijn maar enkele van de vele historische bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Een wandeling langs de Stradun, de hoofdstraat en het kloppend hart van de stad, mag zeker niet ontbreken. Ontdek Dubrovnik langs een andere kant en maak een kayak tocht van één of meerdere dagen rond de stad en de Elaphite eilanden. De kayak brengt je naar betoverende afgelegen plaatsen waar je anders nooit zou geraken.

    Dubrovnik - praktisch : De ACI jachthaven van Dubrovnik is reeds 15 jaar houder van de 'Blauwe Vlag' en werd 3 jaar op rij (2010-2012) verkozen tot beste Kroatische jachthaven van de Adriatische kust (in de categorie voor 250-450 aanlegplaatsen).

    www.croatia.hr.

     

    31-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vond het ideale Neuhaus chocolad egeschenk voor alle papa's

    Neuhaus stelt u het perfecte Vaderdaggeschenk voor, of je papa verkiest om een stuk chocolade te eten bij zijn kop koffie of bij een uitzonderlijke alcoholische drank.

    Geschenkideeën :

    Carré Classic Milk & Dark (40 stuks) : De klassieker met melk- en donkere chocolade Prijs : € 15

    Carré Origin Dark (40 stuks) Carré Crunchy Milk (40 stuks) : Voor liefhebbers van donkere origine Voor liefhebbers van melkchocolade met chocolade die een unieke chocoladereis een knapperige textuur rond de wereld willen ervaren. Prijs: € 15

    Carré 10 flavours (60 stuks) : Voor ieder wat wils! Prijs : € 22

    Geschenkkoffer Neuhaus & Lhéraud : Deze geschenkkoffer bevat een Cognac Cuvée 10 en een Vieux Pineau van Lhéraud naast een assortiment van 25 Neuhaus Irrésistibles pralines. Prijs : € 195

    Luxueuze geschenkkoffer met whisky “When Neuhaus meets Single Malt Whisky”. Deze luxueuze geschenkkoffer bevat 24 pralines, 30 carrés en 2 miniatuurflesjes met Single Malt Whisky en een uitgebreide degustatiegids. Prijs : € 55

    Deze selectie van geschenkkoffers voor Vaderdag zijn verkrijgbaar in alle Neuhaus-boetieks.

     

     





    30-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakentie in Noord England

    Niet alleen omdat je nu kunt genieten van een korting van 10 % reis je deze zomer met P&O Ferries naar Noord-Engeland maar vooral omdat de dagelijkse nachtelijke verbinding tussen Zeebrugge en Hull de meest logische reisweg is naar dit schitterende vakantiegebied.

    Je kiest een vakantiebestemming en dan ga je uitzoeken welke de beste reisweg is. Zo zijn de Provence en de Autoroute du Soleil onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat geldt ookvoor Noord-Engeland en P&O Ferries, de maatschappij die dagelijks van Zeebrugge naar Hull vaart, de poort naar een pak zomerse reisgebieden.

    Toerisme in Noord-Engeland en in Schotland is een traditie. Sinds decennia reizen de mensen er naartoe en dat is niet verwonderlijk want er is ontzettend veel te zien en te beleven. Er zijn veel toeristische regio’s, goed voor evenveel vakanties. Denk aan Wales met zijn imponerende kusten en zijn 1085 meter hoge Snowdon, centraal in het Swowdonia Nationaal Park.

    Denk aan het land van Moors en Dales in Yorkshire waar de landschappen imponeren en de turbulente geschiedenis zich reflecteert in kastelen, abdijen, landhuizen en historische steden. Denk aan het minder bekende en minder bereisde Northumberland dat meer kastelen heeft dan eender welk ander Engels graafschap, waar het landschap imponeert en waar je de stilte als het ware kunt horen. Nog vanuit Hull is Schotland snel bereikbaar met zijn unieke highlands, glens en lochs. En wat te denken van de Inner Hebrides of van een Taste of the Orkneys ! Het kan allemaal vanuit uitvalsbasis Hull dat je met een overtocht van P&O Ferries vanuit Zeebrugge vlot én goed uitgerust bereikt na een nacht aan boord.

    In het Noorden van Engeland en ook in Schotland is er geen gebrek aan ‘things to do and to see’. Het zijn kindvriendelijke reisbestemmingen die je op allerlei manieren en zonder stress kunt verkennen. Actieve vakantiegangers, fietsers en wandelaars, hebben er een waaier aan exploratiemogelijkheden met een goed netwerk van bewegwijzerde routes. Ook op cultureel vlak is er groot aanbod en wie uitkijkt naar een vakantie met een romantisch tintje komt aan zijn trekken in idyllische dorpen met sfeervolle pubs en restaurants die top zijn met hunregionale keuken.

    Misschien wel de grootste troef van Noord-Engeland is de rust en het feit dat je de natuur voor jou alleen hebt want van massatoerisme zoals in het zuiden van Europa is er geen sprake. De reis met P&O Ferries van Zeebrugge naar Hull zorgt voor extra rust want zodra je aan boord stapt valt alle stress van je af. Er is geen sprake van zomers fileleed en je neemt zoveel bagage mee als je maar wil. Daarom ga je dit jaar zomeren in Noord-Engeland !

    Info: www.poferries.com en tel.nr. 028 085 020

    30-05-2016 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!