:wink:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De magnums van het Maison du Buf
Het hotel Hilton Brussels mag dan wel zijn veertigjarige bestaan vieren, het behoudt toch nog altijd zijn statuut van gastronomische aanbeveling in het hartje van de Europese hoofdstad.
De nieuwe kaart van het gastonomisch restaurant Maison du Boeuf toont eens te meer aan dat inventiviteit en gevoel voor goede producten van zeer groot belang zijn voor de tevredenheid van de klanten. Chef-kok Jacky Chartier heeft zich als het ware uitgesloofd om aan zijn veeleisend kennerspubliek het beste te bieden.
De onontkoombare gerechten als de tartaar van het Maison du Buf met kaviaar of de beruchte rundskotelet in zoutkorst geven de kaart een traditioneel karakter, terwijl de meer hedendaagse bereidingen als de Koningskrab uit Alaska gebraden in schuimende boter, met lichte Parmentier van Fines de Claires en kervelmousseline of de Tonijn met spinaziescheuten en citroenschilletjes, moes van espelettepeper en cedraat en melkrisotto voor het innoverende tintje zorgen. En dan hebben we het nog niet over de kleine wonderen die patissier Michel Babikov als dessert bereidt...
Zoals dit al vaak het geval is voor het Maison du Buf, komen de nieuwigheden niet enkel van de keuken, maar ook van de zaal. Giuliano Gianotti, de directeur van het restaurant, stelt naast een van de mooiste wijnboeken van de hoofdstad een prachtige magnumkaart voor die zelfs de meest veeleisende alcoholliefhebbers tevreden zal stellen. Van de 442 wijnreferenties die op de kaart staan, worden niet minder dan 39 flessen van 1,5 l weggegeven (13 wit en 26 rood).
Op de kaart zowel zeer prestigieuze traditionele wijnen zoals een Pétrus of een Mouton Rothschild, als wijnen uit andere landen en meer bepaald uit Italië. Dit noemenswaardige pluspunt ten opzichte van een traditionele wijnkaart overtuigt er ongetwijfeld iedereen van dat een wijn in een fles van 1,5 l vaak van veel betere kwaliteit is dan een wijn uit een gewone fles van 75 cl en dat dit bovendien goedkoper is dan twee flessen van dezelfde wijnsoort.
Hieraan moet nog worden toegevoegd dat mensen met een grote dorst vier jeroboams op deze kaart zullen vinden. In de Champagne-streek verwijst deze term misschien naar een dubbele magnum, d.w.z. vier flessen of drie liter, maar in de streek rond Bordeaux verwijst het naar een volume van vijf liter!
Voor de personen met een kleinere dorst zijn er nog altijd de 42 referenties in halve flessen... RVH.
zie ook www.6minutes.be à la carte
|