:!::wink:
t Misverstandxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het befaamde pand t Misverstand aan de Alsembergse steenweg in Ukkel werd volledig gerenoveerd, evenwel zonder te raken aan zijn unieke charme, zijn niet te evenaren sfeer.
Het ging niet zo goed met T Mis, dat in feite tot het Brussels erfgoed behoort, tot Jean-Marie Schellens er eind 1999 letterlijk verliefd op werd. Het werd meteen het begin van een nieuw avontuur voor deze toch wel doorwinterde vakman die in Anderlecht meer dan 14 jaar het restaurant Florence uitbaatte.
Hij besloot het pand, bestaande uit een oude woning uit 1640 en ruime tuin, volledig maar toch tactvol te renoveren. Gevels en muren bleven behouden, maar in de keuken bv. werd alles gemoderniseerd. Het resultaat is een schitterend restaurant met heldere en warme kleuren, variërend tussen wit en artisjok, houten krukjes her en der in brasseriestijl en balken in dezelfde tinten geschilderd.
Het geheel past perfect bij de kleine originele vensters en het oude roestbruine en rode tegelwerk op de vloer. Enkele leuke details zoals de serie oude zwart/wit fotos, een zachte, nooit agressief wordende verlichting, een jazzy sfeergeluid, met in het vooruitzicht van zonnige en zomerse dagen, een schitterend terras met meubels in teak. Een terras quasi in volle stadscentrum, maar een oase van groen en rust, waar men kan lunchen en dineren. Men waant er zich ongetwijfeld ergens op het platte land.
In T Mis staan twee chefs in de keuken. De gerechten komen tegemoet aan elke trek en stillen elke honger. De seizoenskaart verandert nagenoeg maandelijks en wordt overstelpt met bijhorende suggesties. Jean-Marc opteert uitsluitend voor een ruime schare kwaliteitsproducten, en steunt op bevoorrechte leveranciers met jarenlange dienstenstaat. Op deze manier kan hij de authentieke vertrouwensrelatie met een trouw cliënteel voeden en verstevigen.
Elke weekdag is er de traditionele lunch aan 12.75 terwijl de degustatiemenus naar keuze uit drie of vier gangen bestaan. De klant heeft de keuze uit koude of warme voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert, elk onderdeel omvat maar liefst vier suggesties.
Met de nieuwe keuken krijgt men een nog ruimere keuze die perfect tot uiting komt in het samensmelten van een originele en klassieke inbreng. De St Jakobsschelpen met een zweempje citroen, een gesmoorde zalmnoot met gepocheerde prei en de rode tonijn à la plancha met geurige groenten en kruiden, ansjovispasta en aardappeltjes vormen de rode draad bij de visgerechten. Een ovenschoteltje van kalfszwezerik en niertjes à la parisienne, een gegrilde lamsmedaillon met aangepaste garnering of de Ierse côte à los à la Villette ( 1 kilo voor twee) vormen bij de vleesgerechten de hoofdmoot. Ook de liefhebbers van de traditionele schotels t Misverstand hoeven geen afbreuk te vrezen aangezien de ovenschotel van scampi en het rundvlees met archiducsaus steevast op de kaart blijven staan.
Het oude pand is helemaal geen duffe omgeving, maar biedt integendeel een restaurant dat oud en nieuw op een schitterende wijze combineert in een absoluut eigentijdse sfeer. Het culinaire toemaatje dat Jean-Marc Schellens met zijn team serveert verhoogt het enthousiasme van de wedergeboorte. RVH.
T Misverstand Alsembergse Steenweg 916 1180 Ukkel
tel 02-376 23 98 www.misverstand.be
zie ook www.6minutes.be/à la carte
|