Carmans E&L NV, de totaalleverancier van vers kwaliteitsvlees voor de horeca, neemt een nieuwe versvleescentrale van 1360 m2 in gebruik in de vestiging van Van Zon Horeca Group te Beringen. De verkoopscentrale werd ingehuldigd op maandag 12 december 2016 om 19u00.
"Met de bouw ervan is een investering gemoeid van 1,8 miljoen EUR", aldus Luc Carmans, financieel directeur van het Limburgse familiebedrijf. "Er gaan in onze nieuwe versvleescentrale ruim 30 medewerkers aan de slag." "Als groothandel in runds-, varkens-, kalfs- en lamsvlees alsook wild- en gevogelteproducten leveren wij maatwerk. Daarom introduceren wij ook regelmatig nieuwe producten, zoals recent producten van het Grieks zwart olijfvarken", zegt zijn broer Erik Carmans. "Duurzaam ondernemen staat hoog in ons vaandel. We houden steeds rekening met dier en milieu, en hechten veel belang aan het landelijke karakter en de stressvrije omgeving waarin de dieren opgroeien. We onderhouden goede rechtstreekse contacten met telers en leveranciers, want wij willen nauwgezet weten vanwaar het vlees precies vandaan komt. Voldoende uitloop en een natuurlijk uitgebalanceerd voedseldieet dragen bij tot het dierenwelzijn, en dat proef je op het bord."
Carmans heeft het meest uitgebreide assortiment aan vers vlees. Vlees, wild en gevogelte komen rechtstreeks van zorgvuldig geselecteerde productiebedrijven. Er wordt veel aandacht besteed aan constante kwaliteit en correcte levering. De producten worden pas versneden en verpakt op het moment dat de bestelling wordt geplaatst. De nieuwe versvleescentrale werd neergepoot door bouwfirma Mathieu Gijbels uit Opglabbeek. De versvleescentrale is iedere dag geopend (maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8u tot 17u, donderdag van 8u tot 20u, zaterdag van 8u tot 16u en zondag van 8u tot 12u).
EEN AMBACHTELIJK BIER TER ERE VAN FRANCOIS CARMANS
Naar aanleiding van de opening van de gloednieuwe versvleescentrale hebben Luc en Erik Carmans aan kasteelbrouwerij Ter Dolen gevraagd om een ambachtelijk bier van hoge gisting te brouwen.
"Het bier dat de toepasselijke naam 'Beenhouwersbier' meekreeg, is een eerbetoon aan onze vader François Carmans, die de vleesgroothandel in 1965 stichtte en aan wie wij veel te danken hebben", aldus Erik Carmans. "Dit lekker, amberkleurig bier heeft fijne toetsen van kardemomkruid en honing. Het alcoholvolume bedraagt 8% vol. Het bier leent zich uitstekend voor foodpairing met rood vlees."
Beenhouwersbier is beschikbaar in flessen van 75 cl. Het is te koop in de vestigingen van Carmans en Van Zon Horeca Group, en biedt de consumenten die tuk zijn op kwaliteit, een extra ambachtelijk product.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wozani/1987742-f6c30d801f50d1ca4ab959c678e3db78.jpg)
|