Heerlijke recepten met de laatste nieuwe barbecue-accessoires van Barbecook
» Recepten uit het nieuwe kookboek van Barbecook - » Nieuwe barbecue-accessoires: marinade injector en hamburgerpers
Met de lente en zomer in het vooruitzicht bereidt Barbecook samen met jou de start van het barbecueseizoen voor. De barbecue-expert zet jou als topchef centraal en maakt het je dit jaar extra gemakkelijk. Verfijn je grillskills met de slimme en gebruiksvriendelijke musthave tools en wordt de master of the grill. Benieuwd naar alle recepten voor jouw zomer? Die vind je in het nieuwste kookboek van Barbecook. Een voorsmaakje:
Marinade Injector: sappig & mals
Zin in sappiger, malser én smaakvoller? De Marinade Injector maakt van marineren een koud kunstje en injecteert niet alleen je gerecht met een intense marinade, maar ook je smaakpapillen. Door de extra lange naald dringt de smaak van de marinade door tot in de kern van het vlees, de vis of de groenten. En daar waar klassiek marineren uren duurt, wordt de marineertijd met de Marinade Injector aanzienlijk verkort. Eén prik volstaat om overal goed door te dringen.
Hungry yet? Barbecook laat je proeven van twee heerlijke recepten waarmee je als grillmaster dit seizoen aan de slag kan. Als voorgerecht kiest Barbecook voor gamba’s met geïnjecteerde sinaasappelmarinade en als dessert voor ananas met rum. Voor wie graag nog meer ‘grillspiration’ opdoet, ligt het Barbecook-kookboek te wachten.
Recept met de Marinade Injector van Barbecook - Voorgerecht: Gamba’s met sinaasappelmarinade - Ingrediënten voor 4 personen
Voor de edamamesalade: 400 g edamameboontjes, uit de diepvries - 2 lente-uitjes, in diagonale reepjes gesneden - 1 bussel radijsjes, in schijfjes gesneden - 1 koolrabi, in lucifers gesneden - peper en zout
Voor de gamba’s: 400 g gamba’s - 2 eetlepels olijfolie - rasp van 1 sinaasappel - 2 eetlepels sinaasappelsap - 1 eetlepel korianderblaadjes, fijngehakt - 4 teentjes knoflook
Voor de dressing: 2 cm gember, geschild en geraspt - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels sesamolie - 2 eetlepels sojasaus - 1 theelepel bruine suiker - rasp en sap van ½ sinaasappel
Aan de slag: Gamba’s geïnjecteerd met sinaasappelmarinade
1. Meng het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de korianderblaadjes, de olijfolie en de knoflook. Leg de gamba’s in het mengsel gedurende 20 minuten. Doe het mengsel vervolgens in de marinade injector en injecteer elke gamba nogmaals in de kern. - 2. Blancheer de edamame gedurende een minuut en laat ze afkoelen. - 3. Meng de edamame met de schijfjes radijs, koolrabi en de lente-uitjes in een schaal. - 4. Meng alle ingrediënten voor de dressing. - 5. Schik de gamba’s op het rooster en gril ze op een middelhoog vuur tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten per kant. - 6. Leg de gamba’s op de edamamesalade en serveer met de dressing.
Recept met de Marinade Injector van Barbecook : Dessert: Ananas met rum - Ingrediënten voor 4 personen : 1 ananas - 250 g aardbeien - 250 g blauwe bessen - 100 ml bruine rum - 2 eetlepels suiker - 2 eetlepels gesmolten boter - ½ stokje vanille - enkele muntblaadjes - 50 g suiker
Aan de slag: Ananas geïnjecteerd met rum
1.Verwijder de schil en snij de ananas in gelijke stukken. Verwijder telkens het harde middenstuk. - 2. Meng de boter, bruine rum, de kern van het halve vanillestokje en de suiker door elkaar. - 3. Borstel de stukken ananas rijkelijk in en laat een 20-tal minuten intrekken. Doe de vloeistof vervolgens in de marinade injector en injecteer elk stuk ananas met het mengsel. - 4. Gril de stukken ananas enkele minuten op een hoog vuur. - 5. Schik de ananas in een schaal en voeg enkele aardbeien, blauwe bessen en muntblaadjes toe. - 6.Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Hamburgerpers: voor kleine & grote honger
Je eigen hamburgers prepareren vergt enige handigheid, maar mag als een bijna-professional als jou geen probleem zijn, zeker niet als je praktisch materiaal gebruikt. Met de Hamburgerpers van Barbecook moet je enkel het vers bereide gehakt toevoegen, aandrukken en klaar! Zo krijg je gelijke burgers die even dik of dun en even groot zijn. De hamburgerpers van Barbecook komt in twee formaten: diameter 11,5 cm of 6,8 cm. Speciaal voor een grote of kleine honger.
Inspiratie nodig? Barbecook tipt als hoofdgerecht zelfgemaakte kippenhamburgers met guacamole. Door het gehakt kneed je peterselie, panko, zongedroogde tomaten, zeezout en paprikapoeder en de Hamburgerpers doet de rest. Grillen maar!
Recept met de Hamburgerpers van Barbecook
Hoofdgerecht: Zelfgemaakte kippenburgers met guacamole - Ingrediënten voor 4 personen : 400 g kippengehakt - 1 eetlepel peterselie, fijngesneden - 2 eetlepels panko – Zeezout - 1 theelepel gerookt paprikapoeder - 100 g zongedroogde tomaten, fijngesneden - 2 tomaten - 150 g guacamole - 2 handenvol raketsla - 1 klein blikje maïs - 4 pitabroodjes - Zwarte peper
Aan de slag: Kippenburger met guacamole
1. Meng het kippengehakt, de peterselie, panko, zongedroogde tomaten, een snuifje zeezout en de paprikapoeder. Maak 4 hamburgers met behulp van de hamburgerpers. – 2 Bak ze gaar op een middelhoog vuur. Draai regelmatig om. - 3. Gril ook de pitabroodjes aan beide zijden. - 4. Snij ondertussen de tomaat in plakken op een bamboe snijplank. - 5. Bestrijk de pitabroodjes met een volle lepel guacamole.- 6. Dresseer hierop de raketsla, de tomaat, de burger en de maïs. - 7. Werk af met een beetje zwarte peper.



|