Serveer deze zomer l’aperitivo Italiano
» MAGNUS PIZZAOVEN VAN BARBECOOK
De Italiaanse eetcultuur is gekend en geliefd voor het zomers aperitieven, voor het genieten van een sprankelend drankje en veelbelovende hapjes alvorens aan het avondmaal te beginnen. De betekenis zit ‘m in het woord ‘aperitivo’, verwijzend naar het openen van de maag – gewoonlijk met bittere drankjes zoals een Negroni of Apérol Spritz. Dit voorjaar brengen Point-Virgule en Barbecook de mediterrane zon naar de achtertuin met een brede waaier aan accessoires: van een volledig uitgeruste cocktail-set tot de Magnus-barbecue met heuse pizzaoven en toebehoren. Laat je inspireren en ontdek hoe je met het maken van een simpel gerecht smult van een verrukkelijke Italiaanse vakantie op eigen (pizza)bodem.
Pizza della casa
Kokerellen in de achtertuin was nog nooit zo gevarieerd dankzij de multifunctionele Magnus-barbecue van Barbecook. Met zijn dynamic center bevestig je zonder moeite diverse accessoires voor steeds een andere barbecue- en kookervaring. Wat dacht je van een heuse pizzaoven? Zo bak je voortaan je eigen at home pizza’s. Gebruik je toch liever je eigen barbecue? De handige pizzasteen van Barbecook past op zowat iedere grill. Serveer al het lekkers op de acaciahouten serveerplankjes van Point-Virgule en werk het eetfestijn af met een fruitige Hugo of zomerse Apérol Spritz, gemaakt met de cocktail-set van Point-Virgule in goud of chrome. Salute!
Probeer het zelf!
Pizza met gerookte zalm, spinazie en cottage cheese
Voor één pizza heb je nodig: 1 rol pizzadeeg (voor de kenners: maak gerust je eigen deeg) - 50 gr gerookte zalm - 50 gr cottage cheese - Een handjevol spinazie - 2 eetlepels kappertjes - Zout en peper - Olijfolie
Toestellen: Magnus-barbecue van Barbecook - Magnus-pizzaoven van Barbecook
Preparazione
Zelf pizza’s bereiden was nog nooit zo gemakkelijk dankzij de multifunctionele Magnus-barbecue van Barbecook. Voor dit recept wordt de handige en volledig afneembare Barbecook-pizzaoven gebruikt.
De Magnus-barbecue is gemakkelijk op te starten dankzij de geïntegreerde kolenstarter en in combinatie met wokkels. Let erop dat je voldoende houtskool gebruikt, alleen zo bereik je de gewenste temperatuur van 300 à 400°. Bevestig de pizzaoven en leg de pizzasteen van Barbecook in het midden van het opzetstuk. Zorg tijdens de bereiding van de pizza dat de kolen steeds aan de zijkant van de barbecue liggen, zo blijft de temperatuurverdeling correct en zal de pizzabodem niet aanbranden.
Buon appetito!
Laat de barbecue gedurende 15 minuten opwarmen. Meng de kappertjes met de cottage cheese, peper en zout. Zorg dat er voldoende bloem aan de pizzabodem kleeft wanneer je het mengsel op het deeg aanbrengt! Verdeel alles evenredig en beleg nadien de pizza met gerookte zalm en spinazie. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
Leg je pizza in de voorverwarmde pizzaoven met behulp van de bijhorende Barbecook-pizzaspatel. Door de handige hoogte van de barbecue schuif je het geheel gemakkelijk in en uit de oven. Na enkel vijf minuten grillen, kan je smullen van een heerlijke zelfgemaakte pizza. Het snijden en verdelen doe je bovendien snel met de nuttige pizza-accessoires van Barbecook.
Serveer het geheel met een verfrissende cocktail, draai het volume van de stereo wat hoger en geniet met volle teugen van la dolce vita.
|