Beka biedt eerste hulp bij inbranden
» GEBRAND OP PURE SMAAK - » NIEUW: NOMAD PANNENCOLLECTIE
Een ingebrande pan vies of ongezond? Think again, want door het inbranden van een gloednieuw model geef je de pan een natuurlijke antiaanbaklaag die met iedere kookervaring sterker en doeltreffender wordt. Hoe meer je het gebruikt, hoe beter. Expert in kwaliteitskookgerei Beka tipt haar duurzame Nomad-reeks: een collectie geïnspireerd op de natuur, bestaande uit een grill-, braad- en wokpan, die je zonder moeite zelf inbrandt. Daarbovenop zijn ze 100% PFAS-vrij, zonder schadelijke componenten en bestand tegen de hoogste temperaturen. Let’s get dirty!
De natuur zelve
Koken met een Nomad-pan is koken met de natuur. Zo worden de stelen vervaardigd uit een kwalitatief acaciahout voor een uiterst authentieke look. Dat iedere groef en ieder detail telkens uniek is, bewijst zonder meer de schoonheid van de houtsoort. De van nature antibacteriële eigenschappen van het materiaal maken van iedere Nomad-pan bovendien de perfecte keukenhulp. En ook bij de samenstelling van het stalen gedeelte kiest Beka voor puurheid, waarbij het geheel volledig vrij is van PFAS en andere chemische stoffen. Met recycleerbare bestanddelen is de Nomad-serie ten slotte een duurzaam alternatief op ieder standaard kookgerei.
Inbranden 101
Pannen met een antiaanbaklaag moet je om de zoveel tijd vervangen omwille van een beschadigde coating. Investeren in een model dat je zelf kan inbranden is dan een duurzamer alternatief. Door een gloednieuwe pan in te branden met een hittebestendige olie krijgt het geheel een natuurlijke laag patine. Bij ieder gebruik worden deze laag dikker en zijn non-stick eigenschappen beter, voor een kwalitatief keukengereedschap dat jarenlang meegaat!
Zo doe je het:
• Spoel je nieuwe Nomad-pan grondig af met warm water en een scheutje afwasmiddel. Wrijf nadien goed droog. • Kies voor een natuurlijke en hittebestendige olie als zonnebloem of arachide. Smeer het royaal uit over de volledige oppervlakte van de pan. • Zet de pan op een laag vuur en bouw gradueel de warmte op totdat de olie begint te roken. Vergeet bovendien niet de afzuigkap op te zetten! • Wrijf de olie over het oppervlak uit met wat keukenpapier. Wanneer het dakoppervlak donkerder wordt en de olie volledig geabsorbeerd is, laat je de pan gedurende een kwartier afkoelen. • Herhaal het proces. Je wil dat de gehele binnenkant van de pan zo zwart mogelijk wordt. • Pas op met het gebruiken van zure ingrediënten. Deze kunnen in combinatie met een verkeerd gebruik de laag patine aantasten.


|