» IN DRIE MAALTIJDEN DE WERELD ROND
Wanneer klassieke Vlaamse kost je even niet kan bekoren, lonken andere eetculturen. Expert in kwaliteitskookgerei Beka neemt je mee op een spannende wereldreis naar (on)gekende culinaire oorden, steeds met de best passende keukenmaterialen. Reisde je laatst naar het Westen van Azië? Herbeleef fijne vakantieherinneringen met de juiste ingrediënten voor een authentieke smaakervaring. Of misschien ga je liever op ontdekkingsreis binnen de grenzen van je eigen keuken? Beka helpt je alvast op weg.
Vanavond? Couscous! Morgen? Tajine!
Start je culinaire reis in het Noorden van Afrika, in de bruisende stad Marrakesh of in de prachtige bergachtige woestijnvlaktes. Bereid een heerlijke traditionele couscous met de daarvoor voorziene kookpot uit het assortiment van Beka. Met de handige stoominzet maak je ook andere lekkernijen zoals groenten of vis klaar. Daarnaast is ook de gietijzeren tajine uit de Nori-reeks een perfecte keukentool om gerechten tot in de perfectie en met intense smaken te koken. Zet de stijlvolle tajine op tafel en waan je midden in de heerlijke geurende bedrijvigheid van een Marokkaanse soek.
Steam it up
Keer je blik richting de keuken van het Verre Oosten en maak je eigen steamy dumplings. Met vlees, vis of groenten: aan de hand van de Nori-stoofpot van Beka bereid je gezonde maaltijden geïnspireerd op de smaken van Azië. De gietijzeren pot is een uitstekende warmtegeleider en dankzij de twee stapelbare traditionele stoommanden uit bamboe maak je gemakkelijk meerdere bereidingen tegelijkertijd klaar.
Europese parels
Na een verrijkende reis is de terugkeer naar het bekende vaak een must. Geniet van de Europese keuken aan de hand van deze twee recepten.
De Spaanse zon op je bord: Paella
Ingrediënten: 200 gr chorizo - 500 gr mosselen - 100 gr erwten - 250 gr inktvis - 100 gr paellarijst - 500 gr kippendijen - 1,5 l kippenbouillon - 2 dl witte wijn - 3 el olijfolie - 8 gamba’s - 1 rode paprika - 1 groene paprika - 1 ui - ½ citroen - 2 teentjes look – Kippenkruiden – Saffraanpoeder – Paprikapoeder – Peterselie - Peper en zout. Gebruik voor dit gerecht de antikleef-paellapan van Beka.
Zo maak je het:
Start de voorbereiding met het opzetten van een grote pot kippenbouillon. Snijd daarna de ui in grotere stukken. Voor een sterke knoflooksmaak pers je de knoflook. Toch liever wat milder? Dan snijd je ze best in grove stukken. Snijd de paprika in blokjes. Ook de chorizo mag in grove stukken worden gesneden. Spoel de mosselen goed zodat al het zand en vuil verwijderd is. Pel de gamba’s maar laat de kop er aan, deze bevat namelijk veel smaakstoffen. Snijd tot slot de inktvis in ringen van ongeveer één centimeter breed.
Verhit de pan met olijfolie en bak de gamba’s gedurende één minuut per zijde. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij. Kruid de kippendijen met kippenkruiden en bak ze tot ze goudbruin zijn. Schuif de kippendijen naar de rand van de ruime paellapan en herhaal dezelfde stappen voor de chorizo en inktvis.
Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe in de pan en bak de ui en knoflook. Voeg wanneer de uien glazig zijn de paprikablokjes toe. Kruid naar smaak met paprika- en saffraanpoeder. Verplaats de kippendijen, chorizo en inktvis terug naar het midden van de pan en bestrooi het geheel met rijst. Roer goed door. Voeg vervolgens de witte wijn en kippenbouillon toe. Laat 20 minuten sudderen. Blijf regelmatig roeren. Voeg tenslotte de erwten, mosselen en voorgebakken gamba’s toe. Laat rustig garen en draai het geheel af en toe om.
Rasp de schil van een citroen boven de pan, proef en kruid indien nodig af met peper en zout. Werk af met een handvol verse peterselie.
www.beka-cookware.com/nl-be
|