I am an autumn.
» VUURKORVEN VAN BARBECOOK
De herfst roept stilletjes onze naam in de wind die door de bladeren ritselt. Sommigen denken dat vallende bladeren het einde van het barbecueseizoen betekenen, maar niets is minder waar. Met de vuurkorven van Barbecook verander je elke frisse herfstavond in een sfeervol smaakfestijn, compleet met wollige truien, dekentjes en glühwein voor de liefhebbers.
Vreugde rond het vuur : Het effect van een vuurkorf op de groepssfeer is moeilijk te beschrijven, maar dat zowel de temperatuur als de sfeer meteen de hoogte inschieten, staat vast. De avond wordt al snel een stuk warmer, en mensen verzamelen zich er spontaan rond. Een vuurkorf of vuurschaal is dan ook een onmisbare herfstbenodigdheid. Barbecook voegt daar niet alleen sfeer en warmte aan toe, maar ook smaak, want rond het vuur wordt niet enkel gepraat, maar ook gekookt.
Glühwein, vers van het vuur : Een van de favoriete herfstklassiekers van Barbecook is glühwein, maar dan wel de zelfgemaakte versie, boven het vuur bereid. Daarbij komt Junko van pas: een houtbarbecue bestaande uit een driepoot, vuurschaal en katrolsysteem. Daaraan hang je een stevige sudderpot in geëmailleerd gietijzer, en die doet de rest.
Ingrediënten (voor ca. 4–6 glazen) : 750 ml rode wijn - 150 ml versgeperst sinaasappelsap - ½ sinaasappel, in schijfjes - ½ citroen, in schijfjes - 4 el rietsuiker - 2 el honing - 4 kruidnagels - 4 steranijs - 2 kaneelstokjes
Benodigdheden : Barbecook Junko - Barbecook sudderpot - Droog hout, aanmaakmateriaal
Zo maak je het
1. Steek Junko aan met aanmaakblokjes, aanmaakhout en droge houtblokken. 2. Snijd de sinaasappel en citroen in plakjes en verwijder de pitten. - 3. Doe de wijn, schijfjes citrus, suiker, honing en kruiden in de sudderpot. - 4. Hang de pot boven het vuur en verwarm langzaam tot max. 70 °C. Laat de wijn zeker niet koken. - 5. Voeg het versgeperste sinaasappelsap toe en roer goed door. Laat alles zo’n 15 minuten sudderen. - 6. Hang de pot wat hoger boven het vuur zodat de hitte afneemt. – 7 Serveer de glühwein met een grote pollepel in hittebestendige bekers.
Barbecook-tip: geef het drankje de avontuurlijke naam ‘drakenbloed’ en je gasten staan gegarandeerd een beetje dichter bij het vuur.
Zeemzoete herfstbroodjes
Geen herfst zonder knisperende bladeren, oranje-bruine landschappen en… kaneelrollen. De smaak van het zachte, luchtige deeg en de heerlijke kaneelvulling vat het seizoen perfect samen. Maar wist je dat je deze verrukkelijke broodjes ook boven het vuur kunt maken? Jules, een robuuste vuurkorf van Barbecook uit cortenstaal, heeft een geperforeerde bodem voor optimale luchtcirculatie en maximale verbranding. Minder rook en maximale smaak, met snelle reiniging door de geïntegreerde aslade. Dankzij de compatibele Barbecook Dynamic Centre-accessoires bak je je kaneelrollen moeiteloos boven het vuur.
Ingrediënten (voor 6 stuks) : 1 blik croissantdeeg - 3 el zachte boter - 3 el kristalsuiker - 1 el kaneel. Voor het glazuur: 100 g poedersuiker - 2 el melk - ½ tl vanille-extract
Benodigdheden : Barbecook Jules + sudderpot - Barbecook Dynamic Centre en bijhorende houder - Houtvuur of houtskool - Handschoenen, bakpapier
Zo maak je het
1. Steek Jules aan met aanmaakblokjes en hout. - 2. Hang de sudderpot 10 minuten boven het vuur om voor te verwarmen met behulp van de Dynamic Centre en houder. 3. Rol het croissantdeeg uit, knijp de naden dicht. 4. Meng de boter met suiker en kaneel en bestrijk het deeg. 5. Rol op en snijd in 6 gelijke stukken. 6. Haal de hete pot (met handschoenen aan) van het vuur, bekleed met bakpapier en leg de rolletjes erin. 7. Bak 10 à 15 minuten boven het vuur. Leg eventueel een gloeiend houtblok op het deksel voor extra bovenwarmte. 8. Meng intussen de poedersuiker, melk en vanille tot een glazuur. 9. serveer de warme cinnamon rolls met een royale lepel glazuur.
Barbecook-tip: Pak extra uit met wat fijngehakte pecannoten in de vulling.
Barbecook’s Halloweenhapjes
Zoals altijd is er ook ruimte voor griezelen in de herfst. Voor die mensen is Nestor een match made in hell: een compacte houtbarbecue met ingebouwde houtopslag, een slim asopvangsysteem en een 360° grillervaring. Daarnaast zijn de grillplaten gemakkelijk te monteren en onderhouden, wat zorgt voor een zorgeloze bbq-ervaring. De ideale tool dus om je halloweendiner net dat tikkeltje meer te geven. Geen idee waar te beginnen? Barbecook zet drie gegrilde hapjes op een rij.
Mini-Halloweenpizza’s : Snijd pizzadeeg uit in spook-, pompoen- of monsterfiguren. Beleg ze met tomatensaus, mozzarella en chorizo. Bak in de Nestor Dynamic Centre-pizza oven tot ze griezelig goudbruin zijn.
Bloederige vingers : Snijd miniworstjes in de vorm van vingers. Grill ze tot ze knapperig zijn en serveer ze met ketchup om te dippen. Luguber lekker.
Gemummificeerde paprika’s : Wikkel snoeppaprika’s in spek en grill ze langzaam tot het spek krokant is. Extra vet is niet nodig dankzij het spek, maar draai ze wel regelmatig om.



|