xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
LA FERME DU BOIS DARPES
Op slechts enkele kilometers van Brussel, bevindt zich een charmant eethuis met tuinterras dat u een unieke sfeer biedt in een authentiek kader. De Bois dArpes maakt deel uit van de restaurants die men toevallig ontdekt maar waar men zeker naar terugkomt. Restaurant Bois dArpes combineert gastvrijheid en verfijning in een landelijk en bucolisch kader. Wellicht één van de beste tafels van Nijvel.
Benoit Bertrand heeft zich niet vergist toen hij, meer dan 16 jaar geleden, deze hoeve, een pand met een ziel, daterend uit 1755 heeft gekocht. Deze jonge, pas afgestudeerde restaurateur besefte snel dat dit pand een rijk potentieel bezat. Vandaag is de Ferme du Bois dArpes tegelijkertijd een restaurant, een banketzaal en het adres bij uitstek voor de organisatie van seminaries en allerlei evenementen. De verzorgde inrichting is de eerste troef van dit restaurant.
De charme van het gebouw werd bewaard en wordt geaccentueerd door de bakstenen muren en houten balken, de gekozen stoffen en de comfortabele stoelen. De tafels die gedekt zijn met stoffen tafelkleden en het porseleinen servies in Engelse stijl zorgen voor een warme en behaaglijke sfeer.
Een charme die verdergaat op de eerste verdieping met een zaal die plaats biedt aan een 30-tal personen in een uiterst huiselijk en warm decor. Deze oase van rust en groen heeft haar authentiek karakter bewaard zonder af te glijden naar het kitsche en het ouderwetse.
Andere sleutel tot het succes, een Franse, inventieve keuken afgestemd op het genot van de ogen en van de tafel. De chef, Salvatore Di Vanni, een echte purist, heeft zijn team de zorg voor details overgedragen. Hij verbaast zijn gastronomische klanten met een vooruitstrevende keuken maar ook met klassiekers.
De kaart bruist van creatieve en subtiele ideeën. Een paleis van heerlijkheden tegen zachte prijzen. Absolute aanraders : het 3-gangen menu voor 40 (keuze uit 6 verschillende voorgerechten, hoofdschotels en nagerechten) of het Prestige Menu voor 35 of 62 met aperitief, wijn, water en koffie. De 3- gangen lunch voor 25 is ook de omweg waard.
Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, gecombineerd met het permanente streven naar een constante kwaliteit op alle vlakken. Enkel de beste kwaliteitsproducten worden hier gebruikt. De voorkeur van de Chef gaat o.m. uit naar St-Jacobsvruchten, ganzenlever en jonge duif.
In dit gastronomisch restaurant kan u genieten van de allerfijnste seizoengebonden gerechten. Als voorgerecht kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen krokantjes met Normandische camembert met een frivool slaatje van gekonfijte ganzenmagen en kreeft of St-Jacobsnoten en rivierkreeftstaartjes met fleur de sel, oriëntaalse groentewok, kokosmelksaus en gele curry. Als hoofdgerecht hebt u onder meer de keuze tussen een gegrilde Chateaubriand Blanc Bleu Belge met gekonfijte sjalotten in Maury wijn en een bundeltje oesterzwammen. Of een gebraden kalfskroon met morilleroomsaus en tagliatelli, gegarneerd met een mousseline van aardappelen, gerookte spekjes en witloof.
Alle nagerechten worden in eigen huis bereid en er is voor elk wat wils. Absolute aanraders zijn de echte Comédie Française pannenkoek of een moelleux van chocolade.
De Bois dArpes beschikt tevens over een uitgebreide wijnkaart. Deze omvat een stevige keuze goede wijnen tegen betaalbare prijzen alsook een mooie selectie champagnes en dessertwijnen.
Wij kozen voor een menu prestige. Een dromerige scampi, een compote van zalm en rabarber en ganzenlever met vijg vormden de proevertjes. Als voorgerecht een Schotse huisgerookte zalm met een crème van Oscietrakaviaar gepresenteerd op Moskouse wijze, zijnde een glaasje heerlijke wodka. De filet van jonge duif met spinazie, fijne sjalotjes, Girollespaddestoelen en romige oude Portosaus, ging de sorbet vooraf.
Een filet van speenvarken met zuiderse kaviaar, schitterende groenteassortiment en een groene pepersaus naast de estragonsaus vormde een prachtig hoofdgerecht met verrassend smaakpalet. De Gandujabavarois en de Sao Toméchocolade vormden waardige afsluiters. Ook de wijnen een Sauvignon blanc 2004 Piller Henry en de rode Château Les Hivers Cote de Blés Bordeau 2004 bleken ondanks hun eerder jonge leeftijd van uitstekende kwaliteit met zachte, fruitige nasmaak.
Deze uitermate inventieve keuken krijgt een extra dimensie door het vriendelijk en gastvrij onthaal, aangevuld met een uitstekende service. De Maître dhôtel, Stéphane Constantin verwent u met talrijke attenties gedurende de hele maaltijd die ervoor zorgen dat u zich hier thuis voelt.
Bij mooi weer kunt u genieten van het eten op het terras, in de volle natuur. Bovendien zijn kinderen welkom, wat eerder zeldzaam is voor restaurants van dergelijk niveau. Terwijl u rustig en gezellig tafelt, kunnen uw kleine kapoenen zich volledig uitleven in de speelruimte alvorens van de speciaal voor hen bereide gerechten te proeven.
La Ferme du Bois dArpes staat voor
· een kwaliteitsrestaurant met ruime parking vlakbij Brussel
· een geraffineerde Franse keuken
· een persoonlijk onthaal en een uitstekende service
· een terras voor een 30-tal gasten en een boomrijke tuin met een kinderspeelruimte
· een gedroomd decor voor seminaries, banketten en recepties
· vlotte bereikbaarheid vanaf de autoweg (autosnelweg E19 Brussel-Charleroi, Bergen, uitrit 19 Arquennes-Nivelles Sud)
Samen met zijn chef Salvatore di Vanni, opteert Benoit Bertrand resoluut voor een kwalitatieve en dagverse keuken, waarbij alle ingrediënten volop hun smaakaureool kunnen vrijgeven. Ondanks de hoogstaande gastronomische lekkernijen koestert hij geen sterambities omdat hij de gerechten op elk ogenblik wil aanpassen aan de seizoensproducten en de culinaire creatieve kwaliteiten van alle medewerkers optimaal wil ontplooien tot gastronomisch jolijt van zijn gasten-fijnproevers. RVH.
La Ferme du Bois dArpes - Bergensesteenweg 30 - 1400 Nijvel - Tel : 067 21 16 37
www.boisdarpes.be
|