:wink:
Zarza Festive Friday:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Restaurant Smaakster Zarza roept de vrijdag uit tot een absolute Leuvense feestdag. Eigenaar Ben Lelièvre zorgt hierbij voor een uniek dubbelinitiatief.
Zarza staat gekend als een leuke brasserie waar men de ganse dag tal van lekkernijen en specialiteiten kan proeven, maar geniet als restaurant nog onvoldoende waardering. De brasserie sluit zijn deuren om 18 uur en heeft bij de heropening om 19 uur een ware metamorfose ondergaan, op dat ogenblik wordt Zarza een stijlvol en bijzonder sfeervol restaurant. Chefkok Stef Vervoort een product van eigen bodem met vorming in VTI Leuven serveert unieke bereidingen die bol staan van een eindeloos smakenpalet. In de keuken krijgt Stef assistentie van Roel Michiels, hotelschool Ter Duine en Jaume Benguerel Soler die in Barcelona zijn opleiding voltooide. Deze laatste speelde het klaar om op 23-jarige leeftijd sous-chef te worden in het wereldberoemde sterrenrestaurant Els Tinars en geeft de keuken van Zarza een mediterraan exotisch tintje. Het Zarzakeukenteam zorgt trouwens voor een aanlokkelijke carte blanche-menu dat uitpuilt van culinaire hoogtepunten en tal van verrassingen. Deze savoureuse rijkdom verbindt Ben thans met de Festive Friday.
Onze carte blanche omvatte naast heerlijke proevertjes o.m. een salade met Nieuw Zeelandse langoustine en Mechelse asperges, een Nigeriaanse white reuzegamba en een heerlijk mals tussneribstuk van Simmerthalrund. De zwarte pepers gaven de aardbeien met zure room een dromerig en exotisch vakantiegevoel, uniek verrijkt met een vleugje champagne.
Het concept Festive Friday is een dubbelarrangement. Naast het strelen van uw smaakpupillen zorgt Pianist Koen de Wolf voor een bijzondere sfeer en doet Zarza in een romantische Casablanca-sfeer baden. Deze getalenteerde pianist en componist van eigen Leuvense bodem is geen onbekende voor wereldsterren zoals Elton John en was reeds meermaals te gast op prestigieuze cruiseschepen. Tot eind september laat Koen op vrijdagavond, de fijnproevers in Zarza genieten van wereldmelodieën waardoor ze het gevoel van de Beau Monde kunnen opsnuiven.
Afwisseling en originaliteit staat bij Ben centraal en daarom wordt gelijklopend met dit muzikaal hoogtepunt, een niet te missen wijnarrangement georganiseerd bij het Zarza Zita-menu. Tijdens het Zarza Zitafestival wordt de wijn bij het hoofdgerecht, een lekkere Barbera dAlba, vervangen door een prestigieuze cultwijn, nl Chateau Fleur Cardinale 2000, een Saint-Emilion Grand Cru Classé. Het spreekt vanzelf dat voor beide culinaire topmomenten van de Festive Friday, die tot 21 september lopen, reserveren een absolute noodzaak is.
Benevens de Festive Fridays, zorgt Zarza voor heerlijke champagnemomenten. My taste is simple: I am easily satisfied with the best is één van de baude uitspraken van Sir Winston Churchill. Deze rechttoe rechtaan diplomaat was tevens een opgewekte levensgenieter en fanatiek liefhebber van de Champagne van het huis Pol Roger. Heeft u iets bijzonder te vieren zoals het diploma of de grote onderscheiding van uw dochter of zoon, dan bent u bij Zarza aan het juiste adres. Tot 30 september schenkt Zarza deze prestigieuze champagne, leverancier van de Britse kroon, aan de prijs van de Piper Heidseck.
Zarza kreeg een nominatie in het Groot Culinair referendum Weekend Knack en veroverde de titel Smaakster van Vlaams Brabant. Het rijke smakenpalet zal zonder de minste twijfel fijnproevers en gastronomen inpalmen, facet dat terecht in andere onderscheidingen zal uitmonden. Rustig genieten is in restaurant Zarza alleszins een voltreffer van formaat. RVH.
Zarza Bondgenotenlaan 92 3000 Leuven tel 016/ 205 005
Culinaire commentaren:
Knack: gestileerde knusse inrichting
feestelijke presentaties
GaultMillau: 13/20
trendy zaak met grootstedelijke allures
mondiale en betaalbare wijnkaart
|