:-8)
De Vierscharexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Net als wielerkampioenen wedijveren de laatste authentieke polderdorpjes met elkaar qua aantrekkingskracht en pittoreske natuurlijke decors. Op amper een figuurlijke boogscheut van Lissewege, pronkt ook Oostkerke (Damme) met een lieflijke entourage die menig schilder en kunstenaar kan bekoren.
Langsheen de ommegang van de kerk, liggen enkele prachtige oude woningen verscholen, in een van hen, het voormalige Gemeentehuis van Oostkerke, vond het restaurant De Vierschare een onderkomen. Door de uitbouw van enkele sfeervolle kamers mag het restaurant eveneens het etiket charme hotel dragen. Het werd na een grondige renovatie van de oude woning, begin 2002 geopend.
Chef eigenaar Rik, oud leerling van de Hotelschool Ter Groene Poorte, baat samen met zijn zus Mireille het complex uit. Ervaring heeft Rik alleszins zat, jarenlang kookte hij aan de zijde van meesterkok Pierre Fonteyne en was naderhand o.m. in Ter Dycke en de Oosthoek actief.
Het rustige decor van Oostkerke is voor hem een absolute inspiratiebron om een creatieve keuken, die uitpuilt van dagverse producten aan zijn gasten aan te bieden. Het is een polderkeuken à la carte met inventieve bereidingen die bol staan van erg lekkere aromas.
Dé specialiteit van het huis is een menu van den echte Belg! Uitdaging en challenge waaraan we niet konden weerstaan. Het huisaperitief kreeg het gezelschap van een quiche van kaas, een mousse van zalm en een carpaccio van tonijn. Nadien verraste Luc ons alleszins met een feilloze gazpacho en huisgemaakte en handgepelde- garnaalkroketten.
Hoofdschotel zoals het hoort, de slibtongetjes van de laatste sleep met een saladeassortiment, frietjes en geurige huisgemaakte mayonaise, een gerecht dat meer dan een symbolische pluim verdient. Uit pure nieuwsgierigheid ruilden we de traditionele dame blanche voor een café glacé, ruil, waarop we enkel positieve commentaar kunnen geven.
Dit unieke menu loopt trouwens het ganse jaar, omdat men zoals Luc stelt, Belg is en blijft. Dus moet men volop genieten van de traditionele keuken en de nationale specialiteiten.
De schitterende ligging langsheen enkele begeesterende fietsroutes inspireerde de exploitanten trouwens om fietsen ter beschikking te stellen van hun hotelgasten. In feite dus Rust-arrangementen die men naar hartelust kan combineren met fijne gastronomische-arrangementen van 1 tot 3 overnachtingen. Lekkerbekken kunnen hierbij naast de keuken van De Vierschare, kennismaken met de culinaire rijkdommen van restaurant De Oosthoek of Le Jardin Tropical, beide in het nabije Knokke.
De Vierschare combineert op een meer dan voortreffelijke wijze de charme, sfeer en authenticiteit van lieflijke polderdorpjes met de aromas van de keuken in het menu van den echten Belg maar evenzeer met absolute gastronomische toprestaurants. RVH.
De Vierschare Processieweg 1 8340 Oostkerke tel 050/60 60 10
zie ook www.6minutes.be a la carte
|