:-8)
Cannelloni LAir du Temps:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Een der toprecepten uit de gastronomische bijbel LAir du Temps is ongetwijfeld de cannnelloni van witte chocolade en Royal Belgian Caviar Gold Label, die ook door de fijnproever zelf kan worden bereid. Hierna als leidraad het recept van de hand van meesterkok Sang Goon Degeimbre himself.
Voor 20 cannelloni:
100 g chocolade Blanc Ivoire Valrhona, 125 g mineraalwater, 1 onbespoten citroen,
2,25 g agar-agar, 80 g Royal Belgian Caviar Gold Label
Voor de garnering:
Shiso® Green, Maldonzout, sanshopeper
Bereiding:
Verwarm het mineraalwater op 80°, rasp er de citroen in met een fijne Microplane®, laat 2 à 3 minuten trekken en zeef.
Voeg er de chocoladechips bij en laat smelten. Voeg er de agar-agar aan toe van zodra de temperatuur 35° bereikt. Homogeniseer met een staafmixer. Breng aan de kook. Giet op een lauwwarm gemaakte roestvrijstalen gastronormplaat.
Strijk de vloeistof snel en gelijkmatig 1,5 mm dik uit over de hele oppervlakte. Laat stollen op kamertemperatuur. Verdeel in rechthoekjes van 6 cm x 3,5 cm. Leg 4 g kaviaar op elk strookje. Rol ze op tot cannelloni.
Bestrooi ze met wat sanshopeper, Maldonzout en topjes van shiso®.
De combinatie chocolade en kaviaar doet onmiddellijk denken aan Heston Blumenthal en zijn recept White chocolate and caviar buttons. Eigenlijk verschilt witte chocolade niet veel van room. Hij is rijk aan vetstoffen, terwijl het suikergehalte wel hoger ligt, maar dat is niet echt een handicap.
Sang Hoon bewerkt de witte chocolade zoals room en compenseert het hoge vetgehalte met water. De room is dus minder zoet. Een tijdlang werd deze chocoladeroom gewoon met zalmeieren opgediend. Door de agar-agar werd het echter mogelijk de chocolade als soepele cannelloni te bewerken en er kaviaar mee te combineren. De cannelloni brengen harmonie en een lichtzoete toets, die nog beter tot uiting komt door het zoute van de kaviaar.
Gesmolten ivoirechocolade is bijzonder vloeiend, een eigenschap die van pas komt om hem te bewerken voor dit recept. RVH.
www.airdutemps.be
|