Chef- kok Anthony Delhasse, rijzende ster Trofee Champagne Jacquart
Anthony Delhasse kreeg zijn opleiding op de hotelschool in Spa. Zijn eerste echte bereoepservaring deed hij op onder leiding van Christian Denis in 'Clos St. Denis' in Vliermaal bij Tongeren. Hier maakte hij meteen kennis met de eisen van de klassegastronomie, een leerschool waarvan Anthony bij herhaling vertelt dat Christian Denis hem de liefde voor het goede vakwerk bijbracht. Anthony beseft evenwel dat de culinaire rijkdom op meerdere plaatsen verscholen ligt en verruimt zijn culinaire visie en verrijkt zijn ervaring in 'Hotel zur Post' in Sankt-Vith bij de familie Pankert, in ' L'Eau Rouge' op het circuit van Franchorchamps bij de familie Thomas, in het restaurant 'L'Art de Vivre' in Spa en in 'La Croustade' in Heusy nabij Verviers.
In 1999 kan hij kok worden in 'Hostellerie du Postay', een restaurant met een uitgesproken klassieke keuken. Wanneer de toenmalige baas zijn etablissement wil verkopen krijgt de jonge kok de voorkeur, een kans die Anthony maar al te graag aangrijpt. Meteen ontplooit hij zich op meesterlijke wijze en bezorgt hij zowel het hotel als het restaurant een nieuw elan en een benijdenswaardige fijne keuken. Amper 31, Christian werd op 29 december 1974 geboren, staat hij voor een fantastische challenge en is hij zonder enige twijfel een der meest beloftevolle jonge koks. RVH. www.hostelleriedupostay.be
Commentaren culinaire gidsen 2006 ( voor toekenning Trofee Jacquart) Lemaire: 80 punten en zeer elegante zaak met een vernieuwen, verleidelijk en spontaan overtuigende keuken GaultMillau: niet opgenomen Michelin: 2 couverts, inventieve menukaart Delta België 2005: 3 koksmutsen (= één der betere restaurants), veelbelovend grandioos tafelgenot