:-8)
Le Fruit de ma Passion.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
In een rustige en klassieke stadsbuurt, op de grens van de gemeenten Ukkel en Elsene, vinden we in een voormalig herenhuis het restaurant Le Fruit de ma Passion. Iets meer dan twee jaar nu, staat self-made chefkok Quintin Jadoul er achter het fornuis, en verrast telkens opnieuw zijn gasten met een exclusief culinair festijn.
Bij de opstart van de zaak besloot Quintin om te breken met het traditionele, soms veel te stijve gastronomische gebeuren. Hij zou zijn gasten letterlijk en figuurlijk in het salon en de woonkamer ontvangen om hen er te verwennen met heerlijke gerechten. De bedoeling was en is nog steeds, om alle smaken en aromas van de ingrediënten volop tot hun recht te laten komen. Een creatieve keuken, die rijkdommen en finesses met gevoel en warmte associeert. Een uitnodigende keuken evenzeer die de gast tot actieve participatie stimuleert, met meer dan eens een vleugje humor inruilend voor de soms overdreven, ongevoelige strengheid van betwetergastronomen.
Le Fruit de ma Passion, biedt geen vaste kaart, maar wel twee erg genietbare keuzesuggesties. Bij het blind-datemenu levert de gast zich ten volle over aan de creativiteit van de chef en zijn dagverse inspiratie en krijgt hij pas na de degustatie, tekst en uitleg over de samenstelling van het zopas genoten gerecht. In deze formule, kan de klant zelf het aantal gerechten kiezen dat hij wil degusteren.
De tweede oplossing is een keuze uit de dagsuggesties die evenwel bestendig wijzigen. In deze formule heeft men wel enig idee van de gerechten die worden opgediend, al zorgt de erg persoonlijke benadering van Quintin ervoor, dat men ook bij de dagsuggesties met een onvoorstelbare rijkdom van smaken en aromas wordt geconfronteerd. In gans dit concept moet evenwel duidelijk worden onderlijnd dat Quintins keuken noch revolutionair noch experimenteel is, aangezien hij vertrekt van klassieke samenstellingen die hij evenwel met passie en liefde voor het vak van een aantal complementaire aromas voorziet.
Een zelfde diversiteit en creativiteit bij de wijnkeuze. In het blind-menu test Quintin je smaakpupillen tot het uiterste, je wordt geconfronteerd met combinaties die op het eerste zicht totaal waardeloos zijn, maar die na het proeven, samensmelten tot perfecte partners. Men kan anderzijds zelf zijn wijnen kiezen, Quintin associeert dan de wijnen met fijne bereidingen waardoor meer dan eens nieuwe creaties ontstaan. In Le Fruit de ma Passion kan men evenzeer een aantal lekkere wijnen per glas degusteren.
Het onthaal in Le Fruit de ma Passion, is binnentreden in de gemoedelijke huiselijke sfeer en aanschuiven aan rijke tafelen met verzorgd linnen, opgesmukt met kristallen glazen en zilver bestek. Een atmosfeer waar je ontspannend kan genieten van fijne, verrassende gerechten.
In deze ietwat ongewone formule worden tal van a-prioris overboord gegooid. In het blind-menu zit soms kalfszwezerik in combinatie met zeewolf. Een onvoorstelbare delicatesse die door alle gasten wordt geprezen, zelfs door diegenen die er allergisch voor zijn. Vermits Quintin pas na de degustatie zijn gerechtsamenstelling onthult, moeten velen toegeven dat men soms iets te veel vooroordelen met zich draagt. Een andere verrassing is de smaakrijkdom van een eenvoudige koude crème van groene tomaten
.
De carte blanche of blind date formule is voor Quintin het ideale communicatiemiddel om zijn ideeën en heerlijke composities met anderen te delen. Vertrekkend van een klassieke basis geeft hij een hedendaagse interpretatie aan smaken, geuren en texturen met slechts één enkel doel voor ogen: de gasten een heerlijk moment te bezorgen. Culinair degusteren is in Le fruit de ma Passion inderdaad een waar genoegen. RVH.
Le Fruit de ma Passion 53a Jean-Baptiste Meunierstraat 1050 Brussel tel 02-347 32 94
Culinaire commentaren :
Lemaire : 79/100
men eet hier ontzettend goed
Delta: restaurant met ziel en persoonlijkheid
keuken met guts en swing
GaultMillau: 13/20
Franse basis met mediterrane en oosterse invloeden
veel aandacht voor combinatie wijn en gerecht
Michelin: niet vermeld
Knack: niet vermeld
|