Inhoud blog
  • Design vakantieverblijf :.
  • Ontwerp jouw droomkeuken,
  • Let it snow
  • Interhome breidt uit aan Noordzee
  • Evenement Kerstmis Avontuur
  • Op naar de feestdagen met V-Tech
  • 5 tips om de Memphis stijl in huis (en je kleerkast) te halen
  • Home stories winter 2024
  • Het efect van schermtijd bij jonge kinderen:
  • Tsuyosa Kiniro: een nieuw icoon
  • Fresh 'n rebel
  • Kerstmis in de winterserre
  • Nieuwe Flik Flak collectie: Mystic Land
  • A Walkie Talkie Christmas
  • Chocoladehuis Boon Hasselt
  • Winterwandelingen op de Waddeneilanden
  • Circular & chic
  • Exclusieve horloges
  • Kom in de kerstsfeer
  • Punic
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    14-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit de ma passion
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Fruit de ma Passion.

     

     

    In een rustige en klassieke stadsbuurt, op de grens van de gemeenten Ukkel en Elsene, vinden we in een voormalig herenhuis het restaurant Le Fruit de ma Passion. Iets meer dan twee jaar nu, staat self-made chefkok Quintin Jadoul er achter het fornuis, en verrast telkens opnieuw zijn gasten met een exclusief culinair festijn.

     

    Bij de opstart van de zaak besloot Quintin om te breken met het traditionele, soms veel te stijve gastronomische gebeuren. Hij zou zijn gasten letterlijk en figuurlijk in het salon en de woonkamer ontvangen om hen er te verwennen met heerlijke gerechten. De bedoeling was en is nog steeds, om alle smaken en aroma’s van de ingrediënten volop tot hun recht te laten komen. Een creatieve keuken, die rijkdommen en finesses met gevoel en warmte associeert. Een uitnodigende keuken evenzeer die de gast tot actieve participatie stimuleert, met meer dan eens een vleugje humor inruilend voor de soms overdreven, ongevoelige strengheid van betwetergastronomen.

    Le Fruit de ma Passion, biedt geen vaste kaart, maar wel twee erg genietbare keuzesuggesties. Bij het ‘blind-date’menu levert de gast zich ten volle over aan de creativiteit van de chef en zijn dagverse inspiratie en krijgt hij pas na de degustatie, tekst en uitleg over de samenstelling van het zopas genoten gerecht. In deze formule, kan de klant zelf het aantal gerechten kiezen dat hij wil degusteren.

    De tweede oplossing is een keuze uit de dagsuggesties die evenwel bestendig wijzigen. In deze formule heeft men wel enig idee van de gerechten die worden opgediend, al zorgt de erg persoonlijke benadering van Quintin ervoor, dat men ook bij de dagsuggesties met een onvoorstelbare rijkdom van smaken en aroma’s wordt geconfronteerd. In gans dit concept moet evenwel duidelijk worden onderlijnd dat Quintins keuken noch revolutionair noch experimenteel is, aangezien hij vertrekt van klassieke samenstellingen die hij evenwel met passie en liefde voor het vak van een aantal complementaire aroma’s voorziet.

     

    Een zelfde diversiteit en creativiteit bij de wijnkeuze. In het ‘blind’-menu test Quintin je smaakpupillen tot het uiterste, je wordt geconfronteerd met combinaties die op het eerste zicht totaal waardeloos zijn, maar die na het proeven, samensmelten tot perfecte partners. Men kan anderzijds zelf zijn wijnen kiezen, Quintin associeert dan de wijnen met fijne bereidingen waardoor meer dan eens nieuwe creaties ontstaan. In Le Fruit de ma Passion kan men evenzeer een aantal lekkere wijnen per glas degusteren.

     

    Het onthaal in Le Fruit de ma Passion, is binnentreden in de gemoedelijke huiselijke sfeer en aanschuiven aan rijke tafelen met verzorgd linnen, opgesmukt met kristallen glazen en zilver bestek. Een atmosfeer waar je ontspannend kan genieten van fijne, verrassende gerechten.

    In deze ietwat ongewone formule worden tal van a-priori’s overboord gegooid. In het blind-menu zit soms kalfszwezerik in combinatie met zeewolf. Een onvoorstelbare delicatesse die door alle gasten wordt geprezen, zelfs door diegenen die er allergisch voor zijn. Vermits Quintin pas na de degustatie zijn gerechtsamenstelling onthult, moeten velen toegeven dat men soms iets te veel vooroordelen met zich draagt. Een andere verrassing is de smaakrijkdom van een eenvoudige koude crème van groene tomaten ….

     

    De ‘carte blanche’ of ‘blind date’ formule is voor Quintin het ideale communicatiemiddel om zijn ideeën en heerlijke composities met anderen te delen. Vertrekkend van een klassieke basis geeft hij een hedendaagse interpretatie aan smaken, geuren en texturen met slechts één enkel doel voor ogen: de gasten een heerlijk moment te bezorgen. Culinair degusteren is in Le fruit de ma Passion inderdaad een waar genoegen. RVH.

     

    Le Fruit de ma Passion – 53a Jean-Baptiste Meunierstraat – 1050 Brussel – tel 02-347 32 94

     

    Culinaire commentaren :

    Lemaire : 79/100

                men eet hier ontzettend goed

    Delta: restaurant met ziel en persoonlijkheid

                keuken met guts en swing

    GaultMillau: 13/20

                Franse basis met mediterrane en oosterse invloeden

                veel aandacht voor combinatie wijn en gerecht

    Michelin: niet vermeld

    Knack: niet vermeld

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    14-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de oosthoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DE OOSTHOEK

     

     

    Het restaurant ‘De Oosthoek’ bevindt zich op een van de bekendste pleinen van Knokke, vlakbij bij de Polders. Rustig en gezellig, knus en verpozend. Het Oosthoekplein is onbetwistbaar een bevoorrecht plekje.

     

    In de gezellige drukte heeft het Oosthoekplein met zijn haakse huisjes bijna als enige de sfeer van het platteland behouden. Moeder Siska wist met haar wafels hier een dynastie te vestigen, niet ver van de molen waar ooit de schilder Félix Labisse woonde. Het imperium van de familie Siska breidde zich sindsdien uit, maar liet toch nog plaats voor waardevolle vazallen als het 'Hof van Vlaanderen' met zijn grote terras, de fruithandelaar Castel, het restaurant 'La Sapinière', de Bistro de la Mer van het Brussels restaurantmonument Jef Deglas, het kwaliteitshuis 'De Oosthoek' en een echte Vlaamse bistro van weleer, 'De Vier Wegen', welke in een Wine Bar is veranderd. De kracht van het Oosthoekplein schuilt in het feit dat het de jaren heeft weten te trotseren zonder zijn landelijke karakter prijs te geven. Het Oosthoekplein telt hierdoor wellicht meer bezoekers dan het beroemde Albertplein in Knokke, maar net het landelijk aspect slorpt elke drukke overlast op. 

     

    Binnentredend in de terrasveranda wordt men meteen overrompeld door een gevoel voor comfort, voor smaak in de meest geraffineerde vorm en zelfs voor een zekere luister. Houtwerk, lampenkappen, tafellinnen alles is wit, zelfs de bloemen. Aan de wanden van de eetzaal met zijn vloer van onbewerkt houten parket zien we niet alleen kunstwerken die met kennis van zaken zijn uitgekozen, maar tevens een muurschildering van Paul Klein. Voor de liefhebbers is er een humidor met fijne sigaren. En laten we niet de mooie schouw en de oude kachel vergeten te noemen.

     

    Schilder Klein bezielde dit huis, hij woonde in Damme, in een ommuurd huis aan het kanaal. Dikwijls kwam hij naar “De Oosthoek”. En de bazen, die zijn werk waardeerden, hingen verscheidene van zijn doeken aan hun muren, afgezien van het befaamde fresco. Toen hij eens in België was, schreef Georges Brassens over hem : “Nog een Belg. En van formaat, in alle opzichten. Hij is Belg omdat hij het merendeel van de tijd in België woont en omdat zijn vader van Arlon was. Zijn moeder, een Française, zorgde natuurlijk voor de public relations tussen de duizenden gevoelens die in zijn ziel samenwoonden in een hoogst charmante anarchie. Zoals veel mensen uit het noorden, is hij sappig, houdt hij van passies en sterke dranken, laat hij zich verleiden door de weidse horizonten, weet hij van goed eten en maakt hij graag grapjes.”

     

    Brassens vertelde aan Brel hoe enthousiast hij over Klein was, die op zijn beurt de behoefte voelde opkomen enkele woorden aan hem te wijden : “Van vissers tot vissers, van wilgen tot wilgen, en van torens tot torens brengt Klein licht onder de lage, donkere hemel van het oude Platte Land dat het zijne is geworden. Mijn Vlaanderen komt van moederszijde, het zijne uit een huwelijk, maar het is dezelfde winter, de zelfde uiterste droom.”

    Deze stamgast van “De Oosthoek” wist in feite iedereen te winnen voor zijn kunst. Kijk maar naar al die uiteenlopende schrijvers die iets over hem geschreven hebben: Georges Sion, Jules Romains, Yvan Audouard of Hubert Nyssen.

     

    Chef-eigenaar Stefan Billiau is puur-sang van Knokke. Geboren in 1963 in deze mondaine badplaats, kreeg hij zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte. Daarna werd hij chef de partie in La Réserve en vervolgens bij zijn huidige buurman La Sapinière. Hij heeft dezelfde functie in D’Hulhaege te Deinze, alvorens hij sous-chef wordt in De Witte Poorte in Brugge en chef in De Houterij te Oudenaarde.

    Ook als chef-kok treedt hij voor het eerst op in zijn geboorteplaats, waar hij die rang heeft in La Sapinière voordat hij in 1997 het restaurant De Oosthoek overneemt. In 1998 dringt hij door tot de finale van De Zilveren Pollepel, om in het jaar 2000 tot Meesterkok van België te worden benoemd. In april 2000 wordt hij tweede op de wedstrijd van de Kok van het Jaar (Mondial 2000) en treedt hij ook toe tot Chaîne des Rôtisseurs. Op het Charvetfornuis, de Rolls Royce onder de professionele fornuizen, tovert Stefan overheerlijke gerechten te voorschijn.

     

    Enkele culinaire ontdekkingen:

    - Carpaccio van gegrilde tonijn, grof zout, artisjok en ijs van erwten, krokantjes van ciabatta, coulis van spinazie.

    - terrine van ganzelever, compote van peer en vijg, appelgebakje, stroopje van witte wijn en balsamiek

    - gebakken zonnevis, risotto met parmezaan, koningskrab en jonge prei, kreeftenbonbon, olie van basilicum en jus van schaaldieren

    - franse duif met tosti van ganzenlever, kroketje van gerookte ossetong en kalfszwezerik, geprakte aardappel met fijne erwtjes.

     

    In een restaurant dat uitpuilt van talent is een vriendelijke en efficiëntie ontvangst uiterst belangrijk. Mevrouw Billiau-Maenhout heeft aandacht voor het minste detail en verkiest de gasten discreet te begeleiden. RVH.

     

    DE OOSTHOEK - Oosthoekplein 25 - 8300 KNOKKE-ZOUTE - Tel : 050/62 23 33

    Gesloten op dinsdag en woensdag

     

    Appreciatie door de culinaire gidsen:

    Michelin: 1 ster

                Stijlvol modern interieur, contrasterend spel van rood, zwart en wit

                Fraai opgemaakte borden

    Lemaire: 85/100

                Tijd om te praten en te luisteren

                Klassieke keuken

    GaultMillau: 15/20

                Gerechten waar veel denkwerk, experiment en arbeid aan voorafging

                Stijlvol eigentijds interieur

                Vriendelijke bediening en interessante wijnkaart

    Delta: 1 koksmuts

                Stefan is voorloper in de huidige restauratiesector

                Klassiek maar toch creatief met persoonlijke touch

    Knack: 3 kloppers

                Gerechten getuigen van veel voorbereiding en technisch vernuft

                Romantisch decor

    zie ook www.6minutes.be/a la carte

    12-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.le passage de milan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Le Passage de Milan

     

     

     

    Mathieu Vandenbussche, een zeer initiatiefrijke jonge ondernemer, begon zijn eigen bedrijf met de creatie van ‘Côté Cuisine’, daarop volgde ‘Le 163’ en nu leidt hij ‘Le Passage de Milan’ op het terrein van het Egmontpaleis.

    Men kan het Egmontpaleis van vier kanten binnenkomen. Twee daarvan dragen de namen ‘Passage de Milan’ en ‘Passage Yourcenar’. Deze laatste werd door de stad Brussel gekozen als eerbewijs aan de schrijfster en heeft een zekere bekendheid. Merkwaardig genoeg bleef de naam ‘Passage de Milan’, onbekend.

     

    Mathieu Vandenbussche startte na het behalen van 3 diploma’s aan het COOVI, als commis in de keuken en zaal van Bobbenotje in Anderlecht en stapte nadien over naar La Bonne Fourchette in Neder-Over-Heembeek. Na chef-de-rang te zijn geweest op de banketafdeling van het Hiltonhotel, aanvaardde hij de functie van maître d’hôtel in het restaurant La Maison in Elsene. Toch bleef hij ervan dromen om als manager aan de slag te gaan, iets wat hem lukte in brasserie ‘Kermis Café’ en nadien in 2000 in ‘Kladaradatsch’. Hij creëerde in 2002 Côté Cuisine nadat hij twee jaar als kok werkzaam was in Le Pain Qutoidien in Etterbeek. In Côté Cuisine plaatste hij een team en ontwikkelde de afdelingen ‘take away’ en ’delivery’. In 2005 doet hij de overstap naar het EFP ofte Espace Formation PME en opent ‘Le 163’. Na de reorganisatie van de interne bezorgdienst stijgt het cafetariagebruik met maar liefst 60%. In het ISELP, Institut Supérieur pour l’Etude de Langage Plastique’ waar zowel binnen- als buitenlandse studenten over de vloer komen, wacht hem een nieuwe uitdaging. Hij hervormt het restaurantantconcept, voert kindermenu’s in, maar heeft evenzeer aandacht voor de traiteurafdeling en de aanverwante activiteiten van evenementen en seminaries. Tot de nieuwe faciliteiten behoren ook het terras en internationale kranten en tijdschriften.

     

    Voor het restaurantgedeelte doet Mathieu een beroep op chef-kok Alfred Pepa. Deze heeft niet de pretentie een ‘haute cuisine’ te presenteren, maar wil doelbewust de klanten, verse en goed bereide gerechten aanbieden, zonder ze met al te veel franjes te omgeven. De producten moeten hun smaakeigenheid en noodzakelijke en kenmerkende aroma’s behouden. Alfred begon zijn carrière als hulpkok in La Fatoria, nadien was hij chef-kok in ‘Le Pain Parasol’ in Elsene, om nu het fornuis van Le Passage de Milan te beheren.

     

    Le Passage de Milan staat ook gekend als het Expo Art Café en is geopend van maandag tot vrijdag van 12 tot 17u30. Lunchen kan tot 15 uur, terwijl de tea-time met aangepaste kaart loopt van 15.30 tot 17.30, het happy hour start om 16.30. Naast een doodeerlijke keuken krijgen de gasten er geregeld nieuwe exposities van een ruim pluimage artiesten te bewonderen. RVH.

    Le Passage de Milan – Waterloolaan 31 –1000 Brussel – tel 02/513 89 59

     

     

     zie ook www.6minutes.be

    12-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kapelhoeve
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kapelhoeve

     

     

    Na 20 jaar lesgeven aan het VTI in Leuven, besliste Hilde Peremans enige tijd terug, om haar grote droom, nl. het runnen van een eigen zaak te realiseren. In het Vlaams Brabantse Winksele, op een boogscheut van Leuven, vond ze de ideale locatie, dit in een restaurant dat vele jaren onder de naam “’t Kapelleke”, een goede reputatie verwierf.

    Naast lesgeven deed Hilde de nodige zaalervaring op en in het voormalige restaurant ’t Kapelleke en in restaurant Rooden Scilt in Erps Kwerps bij wijlen Guy Pauwels.

     

    Na enige renovatie- en verfraaiingswerken, opende De Kapelhoeve 5 jaar terug de deuren, maar Hilde vond de werken onvoldoende om van een zaak met een persoonlijk cachet te kunnen spreken. Zopas kreeg het geheel een wellicht definitieve vorm. De voorraadfrigo’s en imposante toonbank werden uit de eetzaal verwijderd, waardoor de zaal plaats biedt aan een 12-tal extra gasten. Het zaaltje vooraan dat nagenoeg onbenut bleef, enkele zeldzame meetingssessies niet te na gesproken, werd ingericht als salon en rookruimte. Ook het sanitair kreeg een opknapbeurt mee. Het rustige terras in zeer groene decoratieve omgeving, is voor velen een verademing en een ontdekking van nieuwe keukengeheimen.

     

    In haar gerechten legt Hilde vooral de nadruk op dagverse producten die met zorg worden uitgekozen. In een eerder rustiek kader met enkele nostalgische verwijzigen en restanten van een voormalige kapel, zorgen de aromarijke schotels voor een perfect samengaan van een moderne keuken en lekkere bereidingen. Bovendien verruimt ze haar traditionele kaart met regionale streekproducten die elk op zich, sterk seizoensgeboden zijn, maar bovendien zoveel mogelijk een sterke lokale touch meekrijgen. Bij deze dagsuggesties hanteert ze de slogan “op is op”. De suggesties keren pas terug wanneer de voorraden na kwalitatieve controles werden aangevuld.

    De keukenkunstjes van Hilde krijgen in de zaal een degelijk verlengstuk in de persoon van zaalverantwoordelijke Tony Moens. Naast de zaal, valt ook de wijnkaart onze zijn hoede, een wijnkaart weliswaar eerder beperkt, maar toch voldoende rijk om het ‘Brabants’ tafelen op een gepaste manier te ondersteunen.

     

    Het duo Hilde-Tony, draagt voldoende zorg voor de keukenrijkdommen die Hertog Jan II destijds in Brabant introduceerde en wenst hen bovendien een extra elan mee te geven. RVH.

    Restaurant Kapelhoeve – Potestraat 4 – 3020 Winksele – tel 016/35 06 67

     

     

     

    06-08-2007 om 17:24 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.the dominican
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    THE DOMINICAN BRUSSEL

     

     

    The Dominican is een hotel van Carlton Hotel Collection die het hotel zal inrichten en uitbaten. Momenteel exploiteert deze groep negen luxehotels met ongeveer 1000 hotelkamers, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep werd opgericht in 1985, als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd, en heeft haar hoofdzetel in Utrecht. Carlton Hotel Collection streeft ernaar haar sterke positie in de hotelbranche te verstevigen door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels.

     

    The Dominican, luxe design hotel dat in oktober ek. de deuren opent, krijgt 150 luxekamers en suites, een gym en een Grand Lounge en Brasserie. Met name met dat laatste richt The Dominican zich ook op de Brusselaar. Eten en drinken in een zeer eigentijdse omgeving, een combinatie van een moderne bar en een stijlvolle lounge, die de gehele dag en avond toegankelijk is. The Dominican wordt trouwens het eerste hotel in België dat het kwaliteitslabel van design hotels™ krijgt toegewezen.

     

    The Dominican is gevestigd in de Leopoldstraat, aan de achterzijde van het Munttheater, waar zich tussen 1463 en 1797 op dezelfde plek een Dominikaans klooster bevond. In deze panden woonde ooit de bekende Franse schilder Jacques-Louis David, overleden in Brussel in 1825. Hij heeft zelfs zijn laatste grote meesterwerk “Mars, ontwapend door Venus” in Brussel voltooid. De originele gevel van het huis van Jacques-Louis David is intact gebleven en in de hotelgevel ingebouwd.

    De benedenverdieping wordt volledig ingericht rond een serene binnentuin, ingesloten door kloostergangen, die doen denken aan de tijd dat de Dominikanen er nog leefden. Naast de 150 kamers en suites krijgt het hotel een prachtige serre grenzend aan de binnentuin, een Grand Lounge waar men de hele dag door terechtkan voor een gezellige maaltijd of een drankje, en health en fitness faciliteiten.

     

    Ellen de Boer staat als General Manager van The Dominican in voor het neerzetten van een onderscheidend product in een competitieve markt, waarbij gastvrijheid een essentiële rol speelt. RVH.

     

     

     

    01-08-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jardin indien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Le Jardin Indien”

     

    Het ontbijt van Hotel Métropole is een heerlijke ochtendpauze en een bijzonder moment dat met plezier wordt genuttigd.

     

    Hotel Métropole opende recentlijk hiervoor een nieuwe ontbijtzaal in een prachtige ruimte: “Le Jardin Indien” met een geraffineerd en exotisch decor. Hier wordt alles in het werk gesteld om van het ontbijt van de hotelgasten of voorbijkomende klanten een feest te maken om de dag fit en met een aangename en attentvolle knipoog te beginnen.

    Deze discrete ode aan India, zijn gouden licht, het originele karakter van het tafelservies dat een oogstrelend voorspel is voor de hele decoratie, de exotische biotopen, de toevallige ontdekking in de kelders van het hotel met pannelen in stucwerk, geeft aan deze zaal zijn charme, sereniteit en diversiteit aan stijlen.

     

    “Le Jardin Indien” is een heus architecturaal succes waarvan de studie en de realisatie van het hele decor, de beveiliging, en speciale technieken twee jaar duurde. Alle werken werden logistiek georchestreerd door Chantal Geerinckx en Sandrine Saint Hilaire van het studiebureel en interieurarchitecten- en decoratiebureau “Cartisane Décor”.

     

    Het comfort en welzijn van de klant werden bestudeerd tot in de kwaliteit en intensiteit van een verlichting die aangepast is aan het menselijk bioritme in onze contreien om alle voorwaarden te vervullen die nodig zijn om de dag fysiek en mentaal fit te beginnen. Deze computergestuurde verlichting evolueert gedurende de dag naargelang de activiteit van de zaal.

     

    De zaal met daglicht en zicht op het Brouckèreplein ligt op de tussenverdieping van Hotel Métropole en is alle dagen open van 6.30 tot 10.30 uur zodat elke gast kan proeven van een verrukkelijk ontbijt van de allerbeste kwaliteit en met dagverse producten.

     

    Het zeer uitgebreide ontbijtbuffet, als onderdeel van een uitgelezen gastronomische pauze,  houdt rekening met de huidige diëtiek en de gezondheid van de gasten en is samengesteld uit een zeer grote selectie delicate gerechten die elk seizoen zelfs de moeilijkste eters tevreden zullen stellen.

    In “Le Jardin Indien” kunnen ook allerlei evenementen plaatsvinden. Deze zaal met zijn feeërieke en betoverende decor is uitermate geschikt voor privé-vergaderingen, seminaries, thema-avonden of recepties. Hiertoe stelt “Le Jardin Indien” zijn gasten kwalitatief multifunctioneel materiaal en een dynamisch en professioneel team ter beschikking.

     

    Een overvloedig decor, een gezond en lekker ontbijt, een ongewone plek om een onvergetelijk moment te vieren... wedden dat “Le Jardin Indien” van Hotel Métropole zeer snel de “place-to-be” wordt van lekkerbekken en dit vanaf de vroege ochtend. Een niet te missen ervaring! RVH.

     

    Le Jardin Indien - Hotel Métropole - de Brouckèreplein, 31 - 1000 Brussel - Tel: 02/2142345

    www.metropolehotel.com

     

     

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

     

    16-07-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Chapeliers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Les Chapeliers:

     

     

    Dit authentiek Brussels restaurant verwierf door de jaren heen een uitstekende reputatie, maar liet zich door het succes overweldigen. De legendarische reputatie verwaterde zeer snel en het restaurant sloot de deuren.

    Yves Deflandre en Olivier Barry die een rijk gevuld horecaverleden met zich dragen, ze exploiteren in hartje Brussel meerdere kwaliteitsrestaurants, zorgden evenwel voor de heropening en nieuw leven in Les Chapeliers. De verzorgde renovatie met moderne toets biedt de mogelijkheid om de traditie van het oorspronkelijk huis herop te starten.

     

    De houten balken, bakstenen muren en de traditionele vloertegels, vermengen zich op harmonieuze wijze met de chocoladekleurige muren en gewitte houten tafels. Het restaurant en de intieme open mezzanine kunnen samen een 50-tal personen ontvangen in een huiselijk en warm decor dat een combinatie biedt van traditie en moderniteit en tegelijkertijd aantoont dat een Brusselse keuken, niet altijd ouderwets moet zijn die in een kitsch decor wordt aangeboden.

     

    Les Chapeliers vindt zijn inspiratie in de traditionele Brusselse keuken en wil het grote publiek de typisch Belgische gerechten laten ontdekken of herontdekken. Rustig genieten en heerlijk eten op enkele meters van de unieke Brusselse Grote Markt is de basisbedoeling die de nieuwe eigenaars zich hebben gesteld. De tot in de perfectie gerealiseerde tijdloze klassiekers zijn te danken aan het talent van chef Michel Poirier, een 49-jarige Fransman die zijn klanten verrast met een smaakvolle keuken. Ervaring heeft hij opgedaan in de beste huizen van Londen en Brussel. Bovendien heet hij een ware passie voor bier, bier dat hij trouwens met brio in tal van zijn culinaire creaties integreert.

     

    De bewering als zou de typische Brusselse keuken enkel voor winterse dagen bedoeld zijn, net door het feit dat ze bijzonder zwaar is, wordt door Michel Poirier met klem tegengesproken. In “Les Chapeliers” worden de schotels weliswaar copieus opgediend, maar de keuken is licht, met een voorkeur voor dagverse groenten en seizoensproducten.

     

    Les Chapeliers biedt diverse mosselbereidingen met als aanrader de mosselbereiding met Grimbergenbier. Maar ook de garnaalkroketten, mosselen à l’escargot, Gentse waterzooi of balletjes in tomatensaus kunnen voor verrassingen zorgen. Grimbergenbier opnieuw in een cannelloni van zeevruchten met schaaldierensaus of de kalkoenfilet met druiven en Kwaksaus. Ook de zalmrug met spinazie en speculaas in een absolute aanrader. Ook op de dessertkaart enkele bierbereidingen zoals de pannacota met kriek en rabarbersiroop of de Brusselse wafel met suiker of met Kriek.

     

    De wijnkaart wordt zowel voor de witte, rosé als de rode wijn ingedeeld in drie unieke prijsklassen: 19, 27 of 34€ de fles. Ze biedt voornamelijk Franse wijnen maar ook diverse wereldwijnen. Op de bierkaart, het stokpaardje van de chef, prijken alle beste traditionele Belgische bieren, maar ook een speciaal voor ‘Les Chapeliers’ gebrouwen bier. Dit artisanaal bier ‘Made in Belgium’ is amberkleurig, zacht en past perfect bij zoute of zoete gerechten.

     

    De attente en vriendelijke bediening onder leiding van Willy Pallant is bijzonder aangenaam en prettige aanvulling van een uniek interieur. De intensiteit van de inspanningen om tot de topklasse van de betere toeristenrestaurants te behoren moet nog ietwat worden opgevoerd.

    René Van Hoof.

     

    Les Chapeliers – Hoedenmakerstraat 1/3 – 1000 Brussel  – tel02-513 64 79

     

    Gelet op de vrij recente heropening is het restaurant nog in geen enkele culinaire gids opgenomen. Tot dezelfde groep behoren andere horeca-exploitaties op de Brusselse Grote Markt zoals La Brouette, de Brusselse taverne bij uitstek; La Rose Blanche met imposante bierkeuken; ’t Kelderke, de echte Brusselse keuken en L’estaminet du Kelderke, allerlei kleine gerechten. Ook het Hotel Saint Michel met zijn unieke locatie op de Brussel Markt  behoort tot de groep ‘Accueil & Tradition’

    15-07-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Branche d'Olivier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    La Branche d’Olivier :

     

     

     

    Aan de rand van het Kinsendal-natuurpark, waar de gemeente Ukkel zich in het grote bos boort, duikt een restaurant uit het verleden op. Met een oprechte en opgewekte keuken, een bistrostijl die dicht bij de mensen staat, dus ook bij de essentie van degelijke en kwalitatieve bereidingen. Sinds enige tijd staat dit restaurant onder de tweekoppige leiding van Jean-Claude Demurger en Pascale Grager, twee veertigers die elkaar vonden in de Brasseries Georges, waar ze meer dan 12 jaar samenwerkten.

     

    Het interieur van dit restaurant biedt een overvloed van gepolijst hout, dat een halve eeuw lang smaakplezier bundelt en een geknipte setting vormt voor een echte Parijse bistro. Tegenwoordig vinden we twee eetzalen op de dubbele benedenverdieping: de eerste zaal bij de ingang ademt de tijdloze sfeer uit van de typische bistro’s met ouderwetse  accenten en gepolijst hout, lambriseringen en achterin, een grote ovale tafel. De tweede, identieke zaal is de oudste, net geen 100 jaar, de ruimte behield hier haar hoge lambriseringen die haast letterlijk doorrookt zijn door de tijd, inclusief de typische oude spiegels, petroleumlampjes en tegeltjes. De enige toegevingen aan het comfort van vandaag zijn de houten bankjes die een lederen zitting kregen en de tafelkleedjes met de papieren placemats waarop kunstenaars en architecten hun ideeën schetsen. De obligate toog ontbreekt evenmin in het traditionele plaatje. Op de verdieping is de derde zaal ingericht voor banketten met een 30-tal gasten, ze kan eveneens als meetingroom worden gebruikt vermits ze is uitgerust met scherm en wifi-internet.

     

    In de keuken grijpt Jean-Claude Demurger terug naar zijn kindertijd uit de Roanne en de van zijn vader geërfde voorliefde voor streekgerechten. De kaart van La Branche d’Olivier oogt erg ‘Lyonees’ met ogenschijnlijk ouderwetse keuken met liefdevolle stijl die tegelijkertijd respect en smaak afdwingt. De grote pot huisgemaakte rillettes bij het aperitief is een uitnodiging om de tanden te zetten in vleesgeworden gezelligheid.

    In het idyllische kader van La Branche d’Olivier stelt een groot groen bord de variaties op het thema van de dag voor, de inspiraties van het moment en de aanbiedingen van de markt. De presentatie van de kaart is rechtstreeks geïnspireerd op de grote Parijse bistro’s met centraal het weekmenu, de lunch, de dagschotel en het “petit-gourmet” menu. Rechts volgen de voorgerechten, vleesbereidingen, gebraad en specialiteiten elkaar op, zoals de Ierse filet pur met morieltjes, kalfsvlees met een coulis van waterkers en biefstuk met gebakken sjalotjes. Links gaat de aandacht naar de schaaldieren en oesters en de visbereidingen. Opvallend is ook het feit dat de chef er een erepunt van maakt om een delicaat gerijpte kaas op het suggestiebord te zetten.

     

    Met twee bazen wiens roots in Frankrijk liggen, zal het niemand verbazen dat de wijnkaart heerlijk trouw blijft aan de traditionele waarden, al werden de etiketten met grote zorg geselecteerd. De enige frivoliteit naast de wijnen uit de Bourgogne, Bordeaux en Loire zijn enkele toegevingen uit de heilige Drievuldigheid Chili-Spanje-Sicilië. Op maandag staat de wijn centraal, dan mag je je eigen beste flessen naar het restaurant meenemen, zonder één cent schenkrecht te hoeven, betalen. De enige anekdotische voorwaarde is wel, dat de patron zelf ook jouw wijn wil proeven..

    Op woensdag is er eveneens een themadag, dan overheerst het kaarslicht dat romantiek en intieme etentjes favoriseert. Aanleiding tot dit initiatief was een recente kortstondige stoompanne waarbij kaarsen enig licht in de duisternis brachten. Toen het licht weer werd aangestoken vroegen de klanten dit opnieuw te dempen, rekening houdende met de gezellige sfeer.

     

    Een nieuw initiatief is dat Georges, de second chef van La Branche d’Olivier, nu ook bij je thuis komt koken en dit voor een forfait van 50 euro, exclusief wijnen met minimaal 6 personen. Samen met iemand die voor de bediening instaat, bereidt hij, gewapend met potten en pannen een heus festijn. Ook afruimen behoort tot het voorziene schema.

    La Branche d’Olivier – Engelandstraat 172/176 – 1180 Ukkel – labranchedolivier@skynet.be

    Tel 02/374 47 05

     

    Gidsen appreciatie:

     

    Michelin:

    1 bestek, variërend marktaanbod

    oude opgeknapte bistro, leuke sfeer

     

    GaultMillau:

    12/20 punten

    landelijk karakter

    brasseriekeuken met kwaliteitsvolle producten

     

    Delta:

    fraaie brasserie nabij natuurgebied

    hemels oord op hete dagen

     

    Knack:

    bevallige zaak met klassieke, smakelijke brasseriekeuken

    evenwichtig Frans georiënteerde wijnkaart

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

    13-07-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korenhuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KORENHUIS

     

     

    De bruisende stad Gent is een nieuw restaurant rijker: ‘Korenhuis’. Alleen de ligging al, aan de Korenlei in hartje Gent, zorgt dat het restaurant zeker een absolute topper wordt.

    Maar er is natuurlijk meer nodig dan alleen een puike locatie. Een getalenteerde chef, een hedendaagse Belgische keuken, een smaakvol decor, een interessante keuze aan wereldwijnen en een fijne bediening zijn complementaire facetten waardoor het restaurant Korenhuis een plaats wordt waar zowel de Gentenaar als andere bezoekers zich thuis zullen voelen.

     

    In het Korenhuis aan de Gentse Korenlei, krijgt men als eerste een adembenemend uitzicht op het mooi historische Gent aangeboden: de sierlijke torens van het Belfort, de kathedraal, de Sint Niklaaskerk en de trapgevels van de handelspanden aan de Graslei met daarvoor de voorbijvarende bootjes op de Leie.

    Korenhuis, is gevestigd in een gerenoveerde 16de eeuwse patriciërswoning. De vier ‘kamers’ hebben elk een eigen karakter en het interieur reflecteert de sfeer van een klassiek herenhuis. Smaakvolle moderne eigentijdse details en design voldoen aan de verwachtingen van een hedendaagse globale cultuur.

    De keuken en de wijnkaart werden geïnspireerd door de historische invloed van de graanhandel en het scheepsvervoer op de cultuur van de stad. Denk aan de invoer van wijnen, exotische specerijen en nieuwe ingrediënten van heinde en verre.

    Aangezien Executive Chef Arno Mos, 36, de afgelopen 10 jaar achter fornuizen heeft gestaan in alle uithoeken van de wereld, te weten Azië, Griekenland, Zwitserland, Londen, Amsterdam en Zuid Afrika, was het ontwikkelen van een dergelijk keuken  en kaart op zijn lijf geschreven.

     

    Een keuken die als ‘hedendaags Belgisch’ beschreven kan worden: modern, vers en met sterke zeer uiteenlopende details uit andere werelddelen, op een achtergrond van lokale specialiteiten en producten.

     

    Voor het samenstellen van de wijnkaart, werd een beroep gedaan op de Gentse wijndegustatie-club ‘Les Grains Nobles’ onder leiding van Philippe Tielemans. De club werd gevraagd om te helpen bij het selecteren en bij het proeven van de wijnen die op de wijnkaart moesten komen.

    Op deze wijze werd de kaart op een originele, zeer onpartijdige en eerlijke manier samengesteld, zonder druk van leveranciers of beïnvloeding van commerciële aard. De meeste wijnen werden in competitie blind geproefd, waarbij telkens de beste weerhouden werden. Daarbij werd ook niet gelimiteerd tot 1 of 2 leveranciers, maar opteerde men voor de regionale specialist per appellatie of land.

     

    Restaurant Korenhuis maakt deel uit van het Gentse Marriottcomplex, maar biedt vanop de Korenlei een eigen ingang. Wie het Gentse nachtleven wil ontdekken, samen me de middeleeuwse architectuur, de geschiedenis en de lokale dranken kan gebruik maken van ofwel Het Escape! Discovery package, het Escape! Romance Package, een AAA West Europa vakantiepakket of het Marriott Senior Discount Belgisch vakantiepakket.

    Korenhuis is iedere dag geopend voor lunch en diner, maar is gesloten op zondagavond. Bovendien beschikt Korenhuis ook over een ‘al fresco’ terras op de Korenlei zelf. Een unieke eetgelegenheid indien het weer het toelaat.

     

    Naast tal van heerlijke gerechten in verrassende combinaties zijn de Korenhuisfrieten een absolute aanrader. Kortom Korenhuis is een uiterst geslaagde combinatie van cultuur, een hedendaagse Belgische keuken die vorm en gestalte krijgt in het Ghent Marriott. De culinaire topper is en blijft evenwel restaurant Korenhuis. RVH.

    Korenhuis – Korenlei 10 – 9000 Gent – tel 09-269 77 44

    Ghent Marriott – Korenlei 10 –9000 Gent – tel 09-233 93 93

     

     

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

    12-07-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Silken Brussels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Frédéric Hill, nieuwe General Manager

    van hotel Silken Berlaymont Brussels.

     

     

     

    Frédéric Hill, tot dusver Executive Assistant manager en rechterhand van Mark van Ogtrop,  werd door de h Lopez, managing director van Hoteles Silken, aangesteld als nieuwe General Manager van het Silken Berlaymont Brussels.

    Na enkele jaren de taak van Algemeen Directeur van het hotel Silken Berlaymont Brussels op zich te hebben genomen, heeft Mark van Ogtrop besloten om de fakkel door te geven. Mark van Ogtrop heeft een carrière van 7 jaar achter de rug in het hotel Silken Berlaymont. Hij heeft het hotel zien groeien en evolueren, eerst maakte hij de omschakeling mee van Dorint naar Dorint Novotel en daarna naar Silken Berlaymont. Hij heeft besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan en wil zich nu in Azië vestigen. RVH.

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

    11-07-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.o à la bouche
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    ‘L’O à la Bouche’

     

     

    Tegen het majestueuze decor van de Maasvallei, tussen Namen en Dinant, op een steenworp van de Tuinen van Annevoie en de abdij Maredsous, heeft Olivier Vanden Branden verkozen zijn restaurant te openen. Het heet L’O à la Bouche, met een verwijzing naar zijn initialen.

     

    Deze aannemerszoon was al heel jong bezeten van het koken en richtte zich, zodra hij zijn middelbare-schoolopleiding had voltooid, op het culinaire beroep. Tijdens een stage in ‘La Pichelotte’ werd hij ontdekt door Pascal Silman – u weet wel, dezelfde die ooit voor het succes van ‘La Maison de Maître’ in het Conrad Hotel van Brussel zorgde. Dit heeft tot resultaat dat onze bijzonder jonge kok voor zijn verdere ontwikkeling al snel zijn weg vindt in een circuit dat menige chef bij ons hem zou benijden. Het begint in België, waar hij onder andere bij de banketbakker Mahieu werkt. Dan volgt Frankrijk natuurlijk, met een periode in het ‘Hôtel de Paris’ en het onuitwisbare stempel van Alain Ducasse, maar ook Engeland en daarna Spanje, waar hij voor het eerst de volledige verantwoordelijkheid van een ‘chef de cuisine’ op zich neemt. Na deze indrukwekkende loopbaan vraagt Olivier, amper 26 jaar, zich af of het nu wel zo interessant is altijd voor de anderen te werken. En dan biedt zich de gelegenheid aan een gebouw over te nemen dat zijn familie toebehoort.

     

    Een van de laatste gebouwen van het aardige dorp Bioul, dat een oude, ontwijde kapel omvat, maakt deel uit van een complex dat door de vader van Olivier wordt gerenoveerd. De juiste bestemming van deze mooie plek is gauw gevonden: het oude heiligdom vormt na een geringe ingreep een volmaakte toegangspoort voor een etablissement dat al even elegant als gastvrij overkomt. De moeder van onze kookkunstenaar doet de rest dankzij haar talent als binnenhuisarchitecte. Met z’n charmante camaïeu van nuances in beige en wit, afgewisseld met het groen van zorgvuldig gekozen planten, heeft L’O à la Bouche een bijzonder warme en gedistingeerde sfeer.

     

    Men wordt ontvangen door Aline, Oliviers zuster die op een vriendelijke manier de suggesties van een menu à la carte presenteert. De keuze uit twee à drie voorgerechten, twee à drie hoofdschotels en twee à drie desserts wordt om de drie weken vernieuwd en kost niet meer dan de bescheiden som van € 30!

     

    De keuken van Olivier Vanden Branden, die zich ‘Frans en mediterraan’ noemt, kenmerkt zich door uitgesproken smaken. De chef-kok is duidelijk niet bang zijn karakter te laten spreken in zijn gerechten. Deze zijn gebaseerd op eersterangsproducten, maar het culinaire concept van de heer des huizes berust eveneens op een evidente beheersing van de gaartijden. De sobere en eenvoudige, maar eveneens zeer elegante en appetijtelijke opmaak van de borden doet de gerechten volmaakt tot hun recht komen. Ze zijn bereid met evenveel vakkennis als inzicht, volgens het goede beginsel dat ‘de keuken de ware aard van de dingen respecteert’. Het wijnaanbod is ingedeeld in ‘klassieke’ en ‘zonnige’ selecties. Ze omvatten menige mooie verrassing en heel wat verleidelijke flessen die ruim onder de € 25 geprijsd zijn.

     

    Wij kozen voor Bretoense St. Jacobsvruchten met velouté van bloemkool en een ricotta met spinazie gevulde ravioli en garnituur van rivierkreeftjes. Volgde een wilde gebraden fazant met kardinaalsaus en garnituur van biet en vijgen, naast een everzwijnfilet, een croustillant van zwarte pens, mousseline van knolselder, opgevrolijkt door fantasiepeer en peperroomsaus. Het dessert, een huiscombinatie van peperkoek, jonagold en vanille-ijs was al evenmin te versmaden. Olivier heeft overduidelijk gastronomische kwaliteiten die af en toe nog iets verfijnd moeten worden wat niet wegneemt dat dit restaurant dat pas in november 2005 de deuren opende, talloze lekkerbekken zal betoveren.

     

    De schotels van ‘L’O à la Bouche’ kunnen ook worden afgehaald of kunnen eveneens bij u thuis bereid worden, want Olivier heeft reeds een flinke ervaring als thuiskok.

    Olivier Vanden Branden is onmiskenbaar een sympathieke chef, een enthousiaste, jonge keukenmeester die graag experimenteert en ruim smakenpalet aanbiedt. RVH.

    L’O à la Bouche - 24 rue de Fraire - 5537 Bioul - Tel.: 071-30 79 04

    30-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bleu de toi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    BLEU DE TOI …

     

     

     

    In een van de oude herenhuizen die net aan de binnenkant van de eeuwenoude ommuring van Brussel vallen, bevindt zich een bijzonder intiem en sfeervol restaurant. Met overtuigde fierheid draagt Bleu de Toi reeds 15 jaar de omschrijving “ Brussels smulpaaphuisje”. Achter de benaming zelf, gaat een gans verhaal schuil, zowel effectief als symbolisch, maar vooral met een vleugje romantiek …

     

    De immense en adembenemende wateren uit de Stille Oceaan bieden een bijzonder intense Blauwe kleur staat het symbool voor een tijdloze zachtheid en eindeloze liefde, Bounty was het schip dat op deze wateren voer, toen er in 1789 muiterij uitbrak, B voor Brussel en vooral,  B voor Bintje, het uitgelezen product dat de originaliteit van het huis op zeer aparte wijze benadrukt.

     

    Bleu de Toi is het verhaal van Corine Ceulemans, die bij het verlaten van de hotelschool COOVI, onmiddellijk een onderkomen vindt in het restaurant Quincaillerie ten tijde van Antoine Pinto. Twee jaar ervaring rijker, besluit ze in 1992 met haar toenmalige partner, schilder Raymond Sersté, een eigen zaak op te starten. Een restaurant met gevoel, inhoud en een hart. Na 3 jaar zet ze op eigen benen de ontwikkeling verder en bouwt Bleu de Toi uit tot een restaurant waar authenticiteit, intimiteit en romantiek zegevieren, restaurant waar de keuken gerechten een enorme generositeit, smaak en rijkdom aan variatie uitstralen. Sinds 2.5 jaar kreeg Corine versterking van haar zus Françoise, die met eenzelfde enthousiasme dit “vrouwenrestaurant” een onbetwistbare allure meegeeft.

     

    Corine etaleert in Bleu de Toi, de liefde voor natuurlijke en dagverse producten die ze van haar grootouders meekreeg, ze groeide op zoals ze zelf zegt, temidden confituurpotten, rode kool met kaneelappel, gebraiseerd witloof en Vlaamse stoverij. Haar grootvader nam haar geregeld mee naar de markt en leerde haar kwalitatieve producten ontdekken. Haar kinderhartje verloor ze aan het “Bintje”, een aardappelsoort die in haar restaurant als rode draad doorheen talloze bereidingen loopt. Corine koopt haar Bintjes trouwens, nu bij de zoon van haar grootvaders leverancier.

    Corine’s liefde voor de keuken, bewijst dat elke kok een kunstenaar is. Corine’s kunstzinnig gevoel komt extra tot uiting in haar aanleg als decoratrice. Het diepblauwe kleurenpalet in het restaurant, weerspiegelt talloze gevoeles van geluk, liefde en spontaniteit. Gespijsd met de onontbeerlijke Brussel humor, dult Corine nochtans geen afwijkingen op de versheid van haar producten met een uitmuntende prijs-kwaliteit verhouding als resultaat.

     

    Betreden doe je Bleu de Toi via een piepklein sas, in de voorkamer ontdek je meteen authentieke muurstenen en vloertegels, naast een gans aparte deocratie waarin blauw de hoofdtoon vormt. Hier kunnen, net als in de leefkamer, slechts een 10-tal gasten worden bediend. De decoratieve marmeren schouw met haard biedt gezelligheid en charme. De tafeltjes voor twee,  kunnen overal makkelijk worden samengeschoven. Dezelfde  charme gaat verder op de eerste verdieping met een andere zaal in zonnerige tonen, tussen kook-rood en oker, een directe doorgang naar het teras, waar men tussen de klimplanten en talloze bloemen, op zonnige dagen een mediterane atmosfeer kan opsnuiven.

     

    Keuken voor twee:

     

    Net als voor het “blauw”, gaat ook achter het cijfer “2” enige symboliek schuil. Remember de tafeltjes voor twee. Eenvoud en generositeit, de keuken van Bleu de Toi accentueert zich sinds het begin op twee hoofdproducten die nog steeds bovenaan de affiche staan: gevulde bintjes en kreeftbereidingen. Het geheim van het fameuze “Bintje” dus, en fruitige aardappel vol vitaminen. In Bleu de Toi worden ze in de oven gebakken en vooral gevuld met diverse ingrediënten, van de meest rustieke tot de meest gerafineerde, maar liefst 17 in totaal. Toppers tussen deze bereidingen zijn nog steeds het ‘Bintje wijze Bleu de Toi’, aardappel gevuld met staartjes van rivierkreeft en verrijkt met een witte botersaus met dille en anderzijds het ‘Bintje op z’n Brussels’, aardappel gevuld met spekjes, crème en azijn!

    De andere specialiteit ‘kreeft’ biedt de gastronoom een keuze uit een achttal preparaties die even spectaculair, exotisch en smaakvol zijn als de Bintjes.

    Ook de andere gerechten houden rekening met de seizoenen en gasten die fijne bereidingen op prijs stellen. Ook hier een melange van gourmandische en typische gerechten doorweven met de meest exotische parfums. Dezelfde diversiteit trouwens in een onweerstaanbare dessertkaart met als onverbeterlijke toppers de ‘nougat Bleu de Toi’, nouga op orientaalse wijze met exotisch fruit, vanille ijs en verse munt, en anderzijds ‘ zwarte chocolade’ een delicatesse voor liefhebbers van pure chocolade.

     

    Corine deelt haar keukengeheimen met Evrard Thiebaut, die ondanks zijn jonge leeftijd zorgt voor een harmonieus samengaan van kruiden, smaken en parfums. Vis of vlees, kreeft of bintjes, alles getuigt van de liefde voor het vak en schenkt telkens weer voldoening aan de gasten die hier heerlijke degustatieve hoogtepunten beleven.

     

    Naast een voorbeeldige wijnkaart, serveert Bleu de Toi, witte en rode huiswijnen van château Martet Prémices de Martet en Bordeuax Sainte-Foy la Grande. Voor de roséwijn viel de keuze op een côte du Provence Cuvée Saint-Tropez. Deze wijnen kunnen per fles, per glas, en zelfs per symbolische centimeter worden gedronken.

     

    Dat Bleu de Toi de voorbij jaren uitgroeide tot een verplichte halte voor buitenlandse zakenlui en fijnproevers in het bijzonder, die én het unieke interieur, én de overheelrijke kaart willen degusteren, is vanzelfsprekend. RVH.

    Bleu de Toi – Alexianenstraat 73 – 1000 Brussel – tel 02/502 43 71

    29-06-2007 om 08:20 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verozzo

    Zonwering uit de schaduw

     

    Verozo, de Belgische beroepsvereniging van rolluiken en –zonweringproducenten, stelt een nieuwe website voor: www.allesoverzonwering.com.

    Met deze service wil ze alle algemene informatie over het nut, de mogelijkheden en toepassingen van zonwering online zetten. Consumenten kunnen dus voortaan op deze website, een antwoord vinden op al hun vragen over zonwering. RVH.

     

     

     

    29-06-2007 om 08:17 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chateau du mylord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    Le Château du Mylord.

     

     

    Het streven naar perfectie dat men in dit etablissement terugvindt heeft als enige bedoeling de gast een aangename totaalbeleving te bezorgen. Bovendien wordt het erg op prijs gesteld als men zich goed kleedt en enige moeite doet om elegant te zijn. Niet voor niets is het restaurant ‘Le Château du Mylord’ een ultieme ontdekking voor fijnproevers.

     

    De vakbouw doet aan de Tudorstijl denken, zoals die bloeide tijdens de regering van koningin Elizabeth I. Dit landhuis werd gebouwd door kolonel Gubbins of Kilfrusch, die ter plaatse Mylord genoemd werd. Hijzelf ligt weliswaar in Elsene begraven maar zijn echtgenote voor wie hij het kasteel in 1861 liet bouwen, was afkomstig van Ellezelles.

    Sinds 1981 is in deze adellijke woning het restaurant van de broers Thomaes gevestigd. Het park, 3 ha, is als monument geklasseerd en omvat eeuwenoude bomen en een prachtige stervormige rozentuin. Naast een reusachtige vijgenboom en bijenkorven vinden we diverse beeldhouwwerken van S. Ponette.

     

    Het restaurant strekt zich uit over twee eetzalen. De zaal ‘Marine’ verwijst naar de vele marines of zeeschappen die er aan de muur hangen, en net als de 18de eeuwse Delftse tegels van de monumentale schouw afkomstig zijn uit het kasteel van Saint-Hubert. De zaal ‘Gubbins’ biedt talrijke doeken van Belgische schilders uit het begin van vorige eeuw en een collectie Afrikaanse kunst. In de wintertuin waar alle mogelijke planten en bomen in reusachtige potten staan, is een rookhoek waar men gebruik kan maken van de humidors met Cubaanse en Dominicaanse sigaren, net als van een rijk voorziene whiskykast met flessen uit alle mogelijke landen.

     

    Om tot een gulle en serieuze keuken te komen, gebruiken de gebroeders Thomaes uitsluitend voedingswaren van de allerbeste kwaliteit. Absoluut alles is huisgemaakt, op basis van de grondstoffen die dagelijks vers worden aangeleverd. Dat gaat van brood tot fonds en het gebak. Elke handeling van de ruim 20 medewerkers in de keuken wordt bepaald door een lofwaardig respect voor het edele ambacht.

    Jean-Baptiste Thomaes volgt na zijn humaniora de cursussen van de COOVI in 1979.Hij komt als commis terecht in de Barbizon van Alain Leduc in Jezus-Eik maar besluit reeds in 1981 zijn eigen restaurant ‘Château du Mylord’ te openen. Sous-chef in de keuken is Didier Bourdaux die in 2002 zijn opleiding in hotelschool Ter Duinen afrondde. Aanvankelijk actief in De Karmeliet in Brugge doet hij in 2004 de overstap naar Le Château du Mylord en is sinds eind 2006, de rechterhand van Jean-Baptiste.

    Christophe Thomaes behaalt na zijn humanora, een licentie Nautische wetenschappen en wordt in 1982 koopvaardijofficier. In 1988 kiest hij toch voor de keuken van Château du Mylord en wijdt zich aan de patisserie en is ondertussen uitgegroeid tot een uitmuntende chef-patissier. Vincent, de jongste van de broers was tot voor kort meesterwijnkelner maar besloot onlangs om op eigen kracht verder te gaan.

     

    Jean-Baptise heeft daarom een beroep gedaan om Bart Lamon, die in 2003 bij Sopexa de titel van meestwijnkelner behaalde en in 2004 meesterwijnkelner van wereldwijnen werd. Na zijn opleiding in Koksijde was Bart o.m. actief in restaurant Rooden Scilt in Erps Kwerps en De Gouden Klokke in Waarmaarde. Lisbeth Sadoigne, Jean-Baptiste’s echtgenote, die hotelschool volgde in Doornik, heeft de leiding in de zaal.

     

    Lekkerbekken hebben in Château du Mylord naast een aanlokkelijke kaart, ook keuze uit vier menu’s: het menu seizoensdegustatie, de gastronomische degustatie, het menu Prestige et Tradition en tenslotte het menu Confiance. Bovendien kunnen de jongeren tot 28 jaar er op donderdagavond en zaterdagmiddag genieten van het menu Jonge Gastronomen.

    Ons aromarijk degustatiemenu startte met een micro-aperitiefmenu, een aaneenschakeling van een zestal proevertjes. Nadien kwamen o.m. langoustines met hoppescheuten, scheermesschelpen met champignons en Tripelkarmeliet en St Jacobsvruchten. De fijne tongreepjes kregen het gezelschap van hoppescheuten, witte Hoegaarden, kwarteleitjes en Mechelse bloemkool. Het Sisteronlamsvlees werd geserveerd met hoppebloempjes, verse erwtjes en Duvelsaus, terwijl de ravioli van Comtékaas het gezelschap kreeg van een carpaccio de cecina de buey en een Frasnoisegelei. Tot onze verrassing was de crème van bruine Leffe met caramelijs, slechts een voorbode van een micro-menu de mignardises. RVH.

     

    Restaurant Château du Mylord – rue Saint-Mortier 35 – 7890 Ellezelles – tel 068/ 54 26 02

    www.mylord.be

    29-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beaumes de venise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    Les Beaumes de Venise

     

     

    Er zijn restaurants met indrukwekkend decor, restaurants met arrogante bediening, blikvangers of gewoonweg restaurants zonder meer. Les Beaumes de Venise staat wars van al deze tegenstellingen, het is een gezellig en charmant restaurant nabij de Brugmannplaats in Elsene.

     

    Abdel Bouassab heeft samen met zijn echtgenote Sabine Reinard, bij de opstart van het restaurant gekozen voor een aantal waardevolle parameters. Hij gaat resoluut voor dagverse kwalitatieve producten met hoge culinaire waarden, producten die hij op traditionele manier bewerkt en verwerkt om als dusdanig gastronomen en lekkerbekken vakkundig te verwennen. Geen look alike gerechten, maar volwaardige smaak- en aromarijke bereidingen.

    Echtgenote Sabine selecteert met kennis van zaken de huiswijnen waardoor gerechten en dranken een subtiel evenwicht vormen en uitgroeien tot heerlijke degustatiemomenten.

     

    Culinair genieten in Les Beaumes de Venise is vertoeven in een aangename sympathieke sfeer van een rasecht Frans restaurant, een bistro gourmand zoals we in hartje Parijs terugvinden of anderzijds een Belgische bouchon volgens Lyonese traditie. Les Beaumes de Venise zorgt nochtans niet voor een uitgesproken rustiek kader, integendeel, het oogt eerder modern, biedt ruime zitplaatsen en etaleert zich met klasrijk getooide tafels met perfect witte tafelrokken.

    Het interieur werd recentelijk aangepast en kreeg een nieuw kleurtje, de lichtgrijze tinten hebben inderdaad voor een wedergeboorte gezorgd. Het resultaat is verbluffend, brengt licht en ruimte maar zorgt ook voor verjonging. Het subtiele licht en kleurenspel werpt trouwens een gans bijzonder accent op enkele schilderijen die een dominerende bloemenweelde tentoonspreiden.

     

    Het restaurant wordt nog steeds in twee delen opgesplitst, vooraan een ietwat intiemere atmosfeer met accenten op de bereidingen, achteraan iets ruimer, luchtiger o.m. door de veranda en de kleine tuin die wanneer de klimatologische omstandigheden het toelaten, als sfeervol binnenterras wordt aangewend. Ook in dit kader overweldigende smaken en aroma’s die in schitterende presentaties aanrukken. Het warme onthaal van Les Beaumes de Venise vloeit feilloos over in een attentievolle bediening, die het nodige respect voor de klant opbrengt en toch een ruime luisterbereidheid voor zijn wensen aan de dag legt.

     

    Een Franse keuken met klassieke producten en hedendaagse smaken, inderdaad Les Beaumes de Venise, zorgt voor een fijne alliantie tussen al deze elementen. Vis, vlees, gevogelte, schaaldieren, … de keuken van Abdel Bouassab is vooral op smaakcombinaties afgestemd, combinaties die terdege rekening houden met de eigenheid van de producten. Voor Abdel trouwens de enige manier om alle smaakaccenten tot hun recht te laten komen. Hij verzorgt gerechten voor fijnproevers en gastronomen, gerechten die naar hij beweert, voorbestemd zijn om door ‘lekkere vorken’ te worden gedegusteerd. Zijn gerechten worden met een perfecte synergie uitgebouwd tot topmomenten. Het zijn gerechten die de gulden middenweg bewandelen tussen wat men vulgariserend ‘canaille gerechten’ noemt die volgens eeuwenoude traditie werden bereid, en deze die getuigenis brengen van delicate hedendaagse smaakfacetten.

     

    Enkele suggesties: bospaddestoelen met olijfolie en verse look, aardappelmousseline met grijze garnalen, filet van wilde tarbot hetzij gegrild hetzij met mousseline, Ardeense hazenrug met Britse mosterd, wilde patrijs gebraden met rozemarijn en geserveerd met gecarameliseerde witloofstronkjes of nog eendenlever met verse kruiden en muskaatwijn Beaumes de Venise. Dit laatste gerecht is trouwens een voltreffer die loopt sinds de opening van het restaurant.

     

     

    Meerdere van deze gerechten behoren tot de absolute huisklassiekers terwijl de klant naar eigen goeddunken een menu aan 30€ kan samenstellen. Hierin zijn de proevertjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert begrepen. Dat een degelijke formule het nodige succes oogst hoeft nauwelijks onderlijnt.

     

    De wijnkaart op zich, met ruim 200 referenties is een bezoek aan Les Beaumes de Venise overwaard. Nochtans bevat ze uitsluitend Franse wijnen, maar het echtpaar gepassioneerde oenologen zoeken in diverse Franse regio’s naar wijnen die de gerechten een optimale ruggesteun geven. Les Beaumes de Venise biedt niet altijd de allergrootste – en dus ook niet de duurste wijnen - maar alleszins een degelijk en leuk assortiment dat talrijke ontdekkingen suggereert. De wijnen geven het pittige karakter van Les Beaumes de Venise extra ondersteuning, voor Abdel meteen de gelegenheid om elke maand, een nieuwe witte en rode wijn te lanceren. RVH.

     

    Les Beaumes de Venise biedt ruime mogelijkheden om volop nieuwe culinaire ontdekkingen te degusteren.

    Les Beaumes de Venise – Darwinstraat 62 – 1050 Elsene

    Tel 02/343 82 93

    28-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterling

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    STERLING AIRLINES KOMT NAAR BRUSSEL.

     

     

    Sterling Airlines, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Scandinavië en de 4de in Europa, positioneert zich in Brussel met de lancering van drie lijnvluchten naar Denemarken, Zweden en Noorwegen.

     

    Vanaf 28 oktober zal een Boeing 737-700 met plaats voor 148 passagiers op maandag, woensdag, vrijdag en zondag van Brussel naar Oslo en Stockholm vliegen. Daarnaast zal een Boeing 737-500 met 126 plaatsen, dagelijks naar Kopenhagen vliegen. De Scandinavische bestemmingen hebben aldus Carole Arnaud-Battendier, International marketing Manager van Sterling, voor leisure, maar vooral voor zakenreizigers heel wat verrassingen in petto. RVH.

     

    25-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canard duchene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    CANARD-DUCHÊNE

     

     

    Canard-Duchêne is een champagnemerk dat dicht bij de mensen staat om grote en kleine gelegenheden in het leven te vieren.  De overname in oktober 2003 door de onafhankelijke groep Thiénot uit de Champagnestreek en de komst van Jean-Louis Malard, afkomstig uit Epernay en wijnkenner, in de algemene directie, verstevigde de positie van het Huis Canard-Duchêne en creëerde nieuwe toekomstverwachtingen.

     

    138 jaar na de oprichting is het Huis Canard-Duchêne trouw gebleven aan Ludes, een pittoresk klein dorpje in het hartje van de wijngaarden van de Montagne de Reims. Alles begint in 1860 met liefde op het eerste gezicht tussen kuiper Victor Canard en Léonie Duchêne, stammend uit een wijnbouwersfamilie, die hun namen verenigen en in 1868 een champagnehuis oprichten. Hun zoon Edmond verzekert de internationale bekendheid van het merk en dringt door tot de gesloten kringen van het hof van tsaar Nicolaas II. Vandaar trouwens de tweekoppige adelaar, het embleem van de Russische tsarenfamilie, die sinds die periode de flessen siert. Uit deze periode dateert ook het sabreren, een kunst die bijdraagt tot de symboliek van het merk. Zo wordt Canard-Duchêne, de champagne die staat voor jeugdigheid en enthousiasme. Canard-Duchêne triomfeert nog elke avond in bruisende kringen, namelijk in de Paradis Latin, het vermaarde Parijse cabaret.

     

    Het grote publiek kan in Ludes het parcours “van aarde tot wijn” volgen, de glas-in-loodramen van de kapel van het oude kasteel van Ludes bewonderen en de oenotheek met de oude millésimes ontdekken. Meer dan tien miljoen flessen rijpen in deze krijtkelders die uitgehouwen werden in de XIXe eeuw. Zij strekken zich uit over 6 kilometer en tellen 4 verdiepingen tussen 12 en 38 meter diep. Het hoogtepunt van het bezoek zijn de gangen die versierd werden voor de 125e verjaardag van het Huis door beeldend kunstenaar Michel Le Brun die zijn kijk op Canard-Duchêne geeft met allegorische werken over de streek, de assemblage, de druifluis, de oorlogen, de grote scholen…

     

    De stijl van het Huis Canard-Duchêne is in de eerste plaats gebaseerd op de pinot noir van de Montagne de Reims en Aube, die structuur en bewaarpotentieel geeft, de pinot meunier van de Montagne de Reims, bekend om zijn soepelheid en fruitigheid, en de chardonnay die de assemblages finesse en elegantie geeft. De filosofie van Canard-Duchêne bestaat uit drie waarden : authenticiteit verbonden aan 138 jaar geschiedenis in het hartje van de wijnstreek, de gezelligheid van een warm huis en de elegantie van de champagnes.

     

    Het Huis Canard-Duchêne produceert naast een klassiek assortiment champagnes ook enkele Grandes Cuvées. Het klassiek assortiment bestaat uit: Canard-Duchêne Brut zonder jaartal, een evenwichtige en mooi opgebouwde champagne, samengesteld uit 40% pinot noir, 40% pinot meunier en 20% chardonnay. Canard-Duchêne Demi-Sec: dezelfde assemblage als de brut, maar met een hogere dosage : 42 gram suiker per liter. Canard-Duchêne Cuvée Léonie : Cuvée Brut Premium, uitsluitend ontworpen voor restaurants en wijnspeciaalzaken, dezelfde assemblage als de Brut, bijzondere dosage en langdurige rijping in kelders.

    Canard-Duchêne Millésime 1999 : de eerste champagne met jaartal sinds de overname,  stelt frisheid op de voorgrond. Zijn assemblage, gedomineerd door blauwe druiven, geeft hem pit. Canard-Duchêne Rosé : rosé champagne die volgens de traditie van de Champagnestreek, een assemblage is van de Brut met toevoeging van een beetje rode wijn van de pinot noir.

     

    De Grandes Cuvées beschikken over een grote finesse en een subtiele elegantie. Voor de exportmarkt worden ze aangeboden in mooie metalen dozen geïnspireerd op de wereld van de “single malts”. La Grande Cuvée Charles VII Brut: een lichtgouden kleur en groene weerspiegeling, mooi evenwicht uit tussen maturiteit en frisheid met een verrassend contrast:  zijn fijne, fruitige en florale neus doet denken aan de chardonnay. La Grande Cuvée Charles VII Rosé : onderscheidt zich door een diepe kleur met een mooie koperkleurige tint, paart volheid aan finesse en brengt rode vruchten tot uitdrukking. Past perfect bij alle intieme momenten. La Grande Cuvée Charles VII Blanc de Noirs : uitsluitend samengesteld uit blauwe druivensoorten: 70% pinot noir en 30% pinot meunier; krachtige champagne met waardevolle secundaire aroma’s, vooral geserveerd bij gestructureerde maaltijden.

    24-06-2007 om 20:04 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dominican
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

     

    ELLEN DE BOER WORDT GENERAL MANAGER VAN

    THE DOMINICAN BRUSSEL

     

     

     

     

     

    Ellen de Boer wordt General Manager van The Dominican, luxe design hotel dat in oktober 2007 in het hartje van Brussel haar deuren opent en het eerste design hotel™ in België is. Zij heeft haar sporen reeds ruim verdiend in de hotelsector.

     

    Ellen de Boer begint eerstdaags General Manager van The Dominican. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring in de hotelsector en is afgestudeerd aan de Middelbare Hotelschool in Groningen. In 1993 begon zij haar carrière bij de Carlton Hotel Collection. Binnen deze groep bekleedde ze verschillende functies, o.m. Sales Executive in het Carlton Beach Hotel in Scheveningen en Salesmanager en General Manager in het Carlton Oasis hotel in Spijkenisse. Vanaf 2003 tot heden was ze General Manager bij het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag. Ellen is Nederlandse en 42 jaar.

     

    Als General Manager van The Dominican zal Ellen instaan voor het neerzetten van een onderscheidend product in een competitieve markt. Hierbij speelt gastvrijheid een essentiële rol. Eén van de belangrijkste voorbereidende taken is dan ook het aanstellen van een operationeel team in de bediening en in de front office die deze onderscheidende gastvrijheid kunnen en willen uitdragen.

     

    Ellen: "Brussel heeft veel hotels, het merendeel behorend bij de bekende internationale hotelketens. We zullen met The Dominican een uniek en onderscheidend product in deze competitieve markt neerzetten voor onze gastvrijheid is hierbij een belangrijke rol weggelegd.  The Dominican wordt een ideale combinatie van luxe, design en vooral comfort".

     

    The Dominican en Carlton Hotel Collection

     

    The Dominican is een hotel van Carlton Hotel Collection die het hotel zal inrichten en uitbaten. Momenteel exploiteert deze groep negen luxehotels met ongeveer 1000 hotelkamers, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep werd opgericht in 1985, als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd, en heeft haar hoofdzetel in Utrecht. Carlton Hotel Collection streeft ernaar haar sterke positie in de hotelbranche te verstevigen door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels.

     

    The Dominican krijgt 150 luxekamers en suites, een gym en een Grand Lounge en Brasserie. Met name met dat laatste richt The Dominican zich ook op de Brusselaar. Eten en drinken in een zeer eigentijdse omgeving, een combinatie van een moderne bar en een stijlvolle lounge, die de gehele dag en avond toegankelijk is. The Dominican wordt het eerste hotel in België dat het kwaliteitslabel van design hotels™krijgt toegewezen.

    24-06-2007 om 18:16 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jardin des senteurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

     

    LE JARDIN DES SENTEURS.

     

     

     

    Traditionele regionale smaken en geuren in een betoverende keuken, tesamen met een absolute wil tot slagen, zijn de basisprincipes van Nicolas en Emmanuelle, eigenaar-uitbaters  van het Hotel Beau Séjour en bijhorend restaurant Le Jardin des Senteurs in Nassogne.

     

    Nassogne is een aantrekkelijk dorpje op de grens van de Famenne en Ardennen. Als één van de oudste dorpen van de regio biedt het vele bezienswaardige monumenten met o.m. de collegiale Saint-Monon. De relieken van deze heilige worden bewaard in een barokke sarcofaag van linde- en eikenhout, terwijl de versiering van veelkleurige engelen wordt toegeschreven aan de Luikse beeldhouwer Del Cour, wiens werken in zijn geboortestad worden gerestaureerd.

    Het eerbiedwaardige oude gebouw straalt zowel rust als welbehagen uit. De hotelkamers situeren zich in 3 gebouwen: Beau Séjour, de Tuin en het Lavendelhof, elk met eigen sfeer en charme. Behalve het comfort vind je er de geurenharmonie van het sfeervolle restaurant ‘Le Jardin des Senteurs’. Gasten beschikken eveneens over een zwembad en sauna, terwijl ook de grotere ruimten voor recepties en seminaries, hun eigen huiselijke en intieme sfeer weten behouden.

    De tafels in het restaurant Le Jardin des Senteurs, zijn gedekt in oudroze en gebroken wit, en staan temidden van antieke meubelen en aardige bibelots. Vooral de met leer beklede fauteuils benadrukken het comfort. Voor het aperitief en de koffie begeeft men zich graag naar een aangrenzend salon, waar een open haard het aangename gevoel versterkt.

     

    Chef-eigenaar Nicolas Alberty werd in 1975 geboren in een ambtenarengezin in Namen. Hij bezocht de hotelschool in Namen en deed zijn eerste stagen in La Grappe d’Or in Torgny, nadien bij Georges Blanc in Vonnas. Hij doorliep alle rangen om zijn kennis te verruime o.m. in de keuken van het Château de Strainchamps en La Fuguière in Waver, waar hij chef-kok werd net als in het hotel Palace in Brussel. In 1999 werd hij door Marie-Claire Bernard, die zijn schoonmoeder werd, in dienst genomen in de Beau Séjour in Nassogne. Zijn vrouw Emmanuelle had hij op de hotelschool in Namen leren kennen, door hun huwelijk runt de derde generatie het hotel terwijl Nicolas en Emmanuelle als doelstelling hebben het geheel nog beter en comfortabeler uit te bouwen.

     

    Sebastien Naud, fungeert als briljante hulpkok en voortreffelijke keukenmeester. Hij debuteerde in Le Vivier d’Oies te Dorinne en werkt nadien in Le Pré Mondain in Marche-en-Famenne. Dan neemt de Franse chef-kok Jacques Chibois in Grasse, 2 Michelinsterren, hem in dienst, waarna hij chef-de-cuisine wordt in het Château Peltzer in Heuzy. Zijn keuken toont respect voor de traditie maar staat open voor vernieuwing, zonder dat daarbij de dwaasheden van de mode gevolgd worden.

     

    Wij genoten van een gelegenheidsmenu en mochten na enkele hartversterkende proevertjes genieten van een duo van sardienen en roodbaars met een verkwikkende gazpacho van groene tomaat. De bijhorende wijn, Le Champ des Lys, Côtes de Thogue, 2005, gaf extra allures aan het gerecht. De gebakken ganzenlever, geserveerd met een caramel van rode wijn en een koude erwtenhamburger, bood een verrassend smaakpalet. Een koel geserveerde Château La Bastide, Côtes du Marmandais 2004 bood extra ondersteuning. Degustatief genieten was het absolute devies van het hoofdgerecht, een kalfstournedos met geconfijte sjalotjes en balsamico. De dieprode kleur en fijne nadronk van de Château des Cabans, Médoc Bordeaux 2004, verhoogde zonder enige discussie de aantrekkingskracht van dit gerecht. Ook het slotakkoord, een macaron van frambozen en jasmijn, paste perfect in het gastronomisch evenwichtig menu.

    Naast het verrassingsmenu heeft Le Jardin ook het menu ‘Le Marché des Senteurs’ en het menu’ Degustation des Senteurs’ in petto, vanzelfsprekend aangevuld met de talloze suggesties op de kaart die de seizoenspecialiteiten op de voet volgen.

     

    De routebeschrijvingen van wandelingen in de prachtige natuur in en rondom Nassogne verzamelen ruim 80 kilometers ontdekking. Een perfecte gelegendheid om de opgestapelde caloriën kwijt te raken. Niet alleen de culinaire rijkdommen van Le Jardin des Senteurs kunnen voor extra gewicht zorgen, maar ook de goede reputatie en uitgesproken kwaliteit van het varkens- en lamsvlees, de uitstekende worstwaren, het klompenmakersbrood en de rijsttaart dreigen het evenwicht te verstoren.

     

    Restaurant Jardin des Senteurs – rue de Masbour 30 – 6950 Nassogne – tel 084/21 06 96

    11-06-2007 om 22:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.les 2 freres
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LES 2 FRERES:

    25 jaar feest !

     

     

    Het is in mei 1984, dat Patrick Roth die in ‘Les 2 Frères’ sedert de opening in 1982, de dienst verzekert, de zaak van nachtbar tot ‘café theater’ ombouwt. Nauwelijks enige maanden nadien opent hij in dit imponerende een restaurant waar men volop van de culinaire rijkdommen kan genieten.

     

    Al diegenen die de deur van “Les 2 Frères” openen, weten dat goed humeur hier bovenaan staat. Met de bezorgdheid om het achterhoofd om alles permanent te verbeteren, hebben Patrick Roth en zijn team zich aan het werk gezet om een erg aantrekkelijk zomerseizoen voor te bereiden. Bovendien werd, om het 25-jarig bestaan van de zaak te vieren, het restaurant van onder tot boven gerenoveerd: een nieuwe ultra modern keuken werd ingericht, een nieuw decor aangebracht. De voorgevel van dit gebouw daterend uit de XIXde eeuw werd behouden om het oorspronkelijk karakter te benadrukken. Een samenspel van factoren waarbij men erin geslaagd is om in “Les 2 Frères”, authenticiteit en modetrends te combineren.

     

    Het mediterrane decor met meubels in teakhout en zijn lambrisering passen uitstekend bij de sfeer van het restaurant, maar evenzeer bij de zomerkaart. Verse en knapperige groentjes, verse slaatjes en vis op mediterrane wijze waarvan enkel chef Paulo Botelho Teixeira het geheim kent sieren de kaart. Deze uitzonderlijke chef van Portugese origine geeft de voorkeur aan heerlijke verse groenten die hij à a minute kan klaarmaken om het zuiders accent nog extra allures en sfeer mee te geven.

    De rundscarpaccio met truffel, rode biet en americain, was al even verrassend als de rundscarpaccio met rucola en bijzonder fijn gesnipperde ganzenlever, gehuld in een erg decoratief blaadje radicchio. Het lamskroontje, heerlijk rosé, kreeg het gezelschap van een figuurlijke ganse moestuin. Toch brak het groentenassortiment dat werd gepresenteerd, tezamen met een heerlijk malse en sappige entrecote, alle records. Het is immers zoeken geblazen indien men op restaurant én wortelen, én witloof, én bloemkool, én erwten, én broccoli én het wit van prei krijgt aangeboden. Versheid en de volle smaak van vergeten groenten zijn voor Paulo evenwel een absolute noodzaak.

     

    De bijzondere sfeer van dit huis krijgt vanaf september nog meer uitstraling. Dan wordt immers de eerste donderdag van de maand, de dag van het weerzien en samenkomst. Patrick wil de traditionele klanten op deze manier de mogelijkheid bieden om mekaar een ietsje beter te leren kennen en culinaire ervaringen en weetjes uit te wisselen. Tussen 19 en 20 uur krijgt men dan de kans om aan een uitzonderlijke prijs van 25€, een fles champagne te kraken, maar tevens om opnieuw geschiedenis te schrijven. Voor deze ontmoetingsdagen wordt een aangepast menu aan een sympathieke prijs samengesteld. Om tot dit festijn toe te treden moet men evenwel over een symbolische lidkaart beschikken die zonder al te veel paperassen wordt uitgereikt.

     

    De wijnkaart biedt tal van eenvoudige benamingen maar evenzeer prestigieuze kastelen met een perfecte prijs/kwaliteitsverhouding. Op deze manier kan men naast de wijn van de maand, ook aangename landwijnen en wereldwijnen ontdekken.

    Ook het terras van dit symbolische restaurant in Ukkel kreeg een opfrisbeurt. Ver van het lawaai van de grootstad en toch nabij de Alsembergsesteenweg kan men hier op mooie dagen, zowel ’s middags als ’s avonds, genieten van tal van heerlijke momenten en heeft men de mogelijkheid om de tijd even stil te zetten.

    De bekroning van 25 jaar intense arbeid is ongetwijfeld de geraffineerde keuken die in een warme en enthousiaste sfeer, tal van lekkere en verrassende bereidingen aanbiedt.

    Les deux Frères – Vanderaeylaan 2 – 1180 Ukkel – tel 02/376 76 02

    06-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/11-24/11 2024
  • 11/11-17/11 2024
  • 04/11-10/11 2024
  • 28/10-03/11 2024
  • 21/10-27/10 2024
  • 14/10-20/10 2024
  • 07/10-13/10 2024
  • 30/09-06/10 2024
  • 23/09-29/09 2024
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 02/09-08/09 2024
  • 26/08-01/09 2024
  • 19/08-25/08 2024
  • 12/08-18/08 2024
  • 05/08-11/08 2024
  • 29/07-04/08 2024
  • 22/07-28/07 2024
  • 15/07-21/07 2024
  • 08/07-14/07 2024
  • 01/07-07/07 2024
  • 24/06-30/06 2024
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 14/11-20/11 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 24/11-30/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!