Inhoud blog
  • DEBA meubelen trekt alles uit de kast!
  • Het combi-shirt van Mayerline
  • Arte en Moooi openen deuren van Green House
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    25-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sirop de liège
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    “Echte Luikse stroop” bestaat 60 jaar.

                                                       

                                                                             

     

    Het merk 'Echte Luikse Stroop' viert dit jaar zijn zestig lentes. In 1947 werd 'Du Vrai Sirop de Liège' een gedeponeerd merk. Vanaf dat moment werd het geassocieerd met het tijdloze blauwe potje met bloeiende fruitbomen en het recept waar klein en groot dol op is.

     

    Omdat de originele verpakkingen fel gegeerd zijn bij verzamelaars, brengt Siroperie Meurens ter gelegenheid van deze 60e verjaardag een exclusieve witte metalen pot in beperkte oplage op de markt. De voorbije decennia is 'Echte Luikse Stroop''een vaste waarde gebleven op onze tafels en in onze keukens. Hij prijkt op de ontbijttafel, smaakt heerlijk bij karaktervolle kazen en is een uitstekende smaakmaker in de bereiding van de lekkerste stoofschotels, zowel in de familiale keuken als op het fornuis van de beroemdste chefs van het land.

     

    Het was Clement Meurens II die het recept van de 'Echte Luikse Stroop'' in 1937 ontwikkelde en patenteerde. Kenmerkend was het tijdloze blauwe potje met bloeiende fruitbomen, dat werd ontworpen door de bekende Brusselse tekenaar Jean-Léon Huens. Dit betoverende beeld van de bloeiende fruitbomen uit Aubel is al die tijd onveranderd gebleven.

     

    Om beter te beantwoorden aan de smaak van de Belgische en de Europese liefhebbers, is 'Echte Luikse Stroop' tegenwoordig ook verkrijgbaar in 3 verschillende smaken met of zonder toegevoegde suikers: peren/appelen en dadels, abrikozen of pruimen. De stroop is bereid met minimum 400g vruchten per 1000g en verpakt in potjes van 25 g, 80 g, 300g, 450g, 900 g, 4 kg of 12,5 kg. Hij wordt verkocht in 11 verschillende landen.

     

    Siroperie Meurens produceert 4 producten voor de Belgische consumptiemarkt: 'Du Vrai Sirop de Liège'', Pomona, Poiret en Chocofruit. Ze zijn verkrijgbaar in de meeste kruidenierszaken en supermarkten. Daarnaast verkoopt het bedrijf een ruim gamma geconcentreerde fruitsappen en extracten (appelen, peren, dadels, vijgen, pruimen, abrikozen, druiven) voor de industrie.

    De stroperij 'Siroperie Meurens' werd in 1902 opgericht in het Waalse Aubel en is nog steeds in handen van de familie Meurens. Het bedrijf produceert dagelijks gemiddeld 50.000 potten stroop op basis van 8.000 ton fruit realiseerde in 2006 een omzet van 7,3 miljoen euro. RVH.

     

    25-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ode aan de gastronomie

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Ode aan de gastronomie

     

    Op al zijn bestemmingen maakt Dolce er een erezaak van om zijn gasten naast de perfecte meetinginfrastructuur, een gastronomische keuken met een lokale toets te serveren. In Dolce La Hulpe Brussels ontvangt chef-kok Pascal Marcin zijn gasten in het restaurant “L’Argan”.

     

    Dit restaurant heeft ook een à la carte ruimte voor 50 personen. In het gastronomische restaurant “Tree O“ kunnen tot 54 personen tafelen. Een multifunctionele zaal van 750 m² is voorzien voor privé- of bedrijfsbanketten. Het complex telt ook twee bars: de lobby bar “Badian” met bibliotheek, open haard en tv-salon en de “Oak bar” met spelen (biljart, darts, flipperkast,…), flatscreen tv’s en gelegenheid tot dansen.

    In de “Tree O” kunnen tot 54 personen tafelen. Chef-kok Pascal Marcin verwent hier zijn klanten met een originele, smakelijke en natuurlijke fusion keuken. Als ware liefhebber van marktproducten, verwerkt hij deze op een voortreffelijke manier in zijn gerechten zodat ze al hun smaken prijs geven. 

    Pascal Marcin bereidt een vlees- of vissoort op drie verschillende manieren en presenteert de drie varianten op één degustatiebord dat als voorgerecht of hoofdgerecht kan worden genomen. Op dezelfde manier worden ook de desserts geserveerd. De naam “Tree O” werd gekozen omdat het een homoniem is van ‘trio’, wat verwijst naar het concept van het restaurant. Bovendien is het ook een woordspeling die verwijst naar het thema ‘boom’ dat we in alle andere bars/restaurants en vergaderzalen van Dolce La Hulpe Brussels terugvinden. De restaurants van Dolce La Hulpe Brussels staan bovendien open voor het brede publiek dat in deze rustige omgeving van culinaire topprestaties wil genieten.

     

    Het team van Dolce La Hulpe Brussels besloot om de locatie ook een artistieke toets te geven. Hiervoor werkten ze  rond het werk van Jean-Michel Folon (de Stichting Folon is een buur). Zo prijkt er een bronzen beeld van de Belgische kunstenaar en  sieren 5 zeefdrukken, die gemaakt werden op basis van postkaarten, de muren van het gastronomische restaurant. Pascal Marcin putte er overigens inspiratie uit voor zijn Menu Découverte Folon. Zijn culinaire interpretatie zet aan tot reizen en neemt u mee naar de mooiste landschappen van Jean-Michel Folon.

     

    Dolce La Hulpe Brussels wilde deel uitmaken van het plaatselijke cultuurleven en wilde zijn professionele infrastructuren ook een culturele dimensie geven. Daarom lanceerde het centrum in samenwerking met Idée Fixe de idee om een nieuwe ruimte te creëren voor de opera van de Franse Gemeenschap. De ruimte beantwoordt volledig aan de verwachtingen van het publiek en is een springplank voor beginnende operazangers.

     

    Het unieke en groene kader van Dolce La Hulpe Brussels, zijn ideale geografische ligging en zijn uitzonderlijke onthaalinfrastructuren, maken het complex ideaal voor een dergelijk artistiek project. De eerste reis gaat naar Sevilla en de verrukkelijke Carmen. Muziek- en operaliefhebbers kunnen elke vrijdag, zaterdag en zondag genieten van deze voorstellingen. Vanaf september staan vier nieuwe bestemmingen op het programma van het eerste seizoen.

     

    De groep Dolce International telt wereldwijd 23 locaties waarvan 7 in Europa. Sinds enkele jaren vertrouwen American Airlines, General Electric, IBM en Bank of Montreal op Dolce International om hun opleidingscentra te beheren. Bij de opening van Dolce Brussels, verklaarde COO Andy Dolce, binnen de vijf jaar, het aantal vestigingen tot 40 te willen verhogen. Binnen de Europese context komen momenteel Rome, Londen, Madrid en Munchen in aanmerking. De overstap naar het voormalige Oostblok met locaties zoals Praag, Moskou, Budapest e.a. zal aldus de h. Dolce, pas na 2010 worden gemaakt. RVH.

    Dolce La Hulpe Brussels – Brusselsesteenweg 134 – 1310 La Hulpe – tel 02/290 98 00

     

     

    25-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterling

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    STERLING AIRLINES KOMT NAAR BRUSSEL.

     

     

    Sterling Airlines, de grootste low-cost luchtvaartmaatschappij in Scandinavië en de 4de in Europa, positioneert zich in Brussel met de lancering van drie lijnvluchten naar Denemarken, Zweden en Noorwegen.

     

    Vanaf 28 oktober zal een Boeing 737-700 met plaats voor 148 passagiers op maandag, woensdag, vrijdag en zondag van Brussel naar Oslo en Stockholm vliegen. Daarnaast zal een Boeing 737-500 met 126 plaatsen, dagelijks naar Kopenhagen vliegen. De Scandinavische bestemmingen hebben aldus Carole Arnaud-Battendier, International marketing Manager van Sterling, voor leisure, maar vooral voor zakenreizigers heel wat verrassingen in petto. RVH.

     

    25-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik smelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    Ik smelt …

    Het lekkerste boek over chocolade

     

     

    Wanneer aten mensen voor het eerst chocolade ? Hoe maakt je brownies? Zin in een chocolademassage? Is chocolade verslavend?  Wat is een chocoladehuis ?

     

    Laat jij je ook vaak verleiden door een overheerlijke chocoladereep? Ben je een echte chocoholic. Dan zal je genieten van deze smakelijke reis langs de geschiedenis en het productieproces van dit verrukkelijke lekkers, alle mogelijke soorten chocoladeproducten tot grappige en interessante chocoladeweetjes uit boeken, films, muziek en musea.

    Daarna kan je zelf aan de slag in de keuken. Als toetje kan je smullen van enkele verrassende chocoladeverhalen.

     

    Kolet Jansen en Sara Jonkers zijn zo dol op chocolade dat ze er een boek over schreven. De zoetste weetjes over dit goddelijk snoepgoed, vroeger en nu. En de lekkerste chocoladerecepten. Om je vingers bij af te likken. RVH.

     

     

    ‘Ik smelt … Het lekkerste boek over chocolade’ is een uitgave van het Davidsfonds en is  geschikt voor lezers vanaf 10 jaar.

    Gebonden – circa 128p - €17.5 – ISBN 978 90 76830 82 7

    Met illustraties van Ilah.

     

    24-06-2007 om 20:06 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.canard duchene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    CANARD-DUCHÊNE

     

     

    Canard-Duchêne is een champagnemerk dat dicht bij de mensen staat om grote en kleine gelegenheden in het leven te vieren.  De overname in oktober 2003 door de onafhankelijke groep Thiénot uit de Champagnestreek en de komst van Jean-Louis Malard, afkomstig uit Epernay en wijnkenner, in de algemene directie, verstevigde de positie van het Huis Canard-Duchêne en creëerde nieuwe toekomstverwachtingen.

     

    138 jaar na de oprichting is het Huis Canard-Duchêne trouw gebleven aan Ludes, een pittoresk klein dorpje in het hartje van de wijngaarden van de Montagne de Reims. Alles begint in 1860 met liefde op het eerste gezicht tussen kuiper Victor Canard en Léonie Duchêne, stammend uit een wijnbouwersfamilie, die hun namen verenigen en in 1868 een champagnehuis oprichten. Hun zoon Edmond verzekert de internationale bekendheid van het merk en dringt door tot de gesloten kringen van het hof van tsaar Nicolaas II. Vandaar trouwens de tweekoppige adelaar, het embleem van de Russische tsarenfamilie, die sinds die periode de flessen siert. Uit deze periode dateert ook het sabreren, een kunst die bijdraagt tot de symboliek van het merk. Zo wordt Canard-Duchêne, de champagne die staat voor jeugdigheid en enthousiasme. Canard-Duchêne triomfeert nog elke avond in bruisende kringen, namelijk in de Paradis Latin, het vermaarde Parijse cabaret.

     

    Het grote publiek kan in Ludes het parcours “van aarde tot wijn” volgen, de glas-in-loodramen van de kapel van het oude kasteel van Ludes bewonderen en de oenotheek met de oude millésimes ontdekken. Meer dan tien miljoen flessen rijpen in deze krijtkelders die uitgehouwen werden in de XIXe eeuw. Zij strekken zich uit over 6 kilometer en tellen 4 verdiepingen tussen 12 en 38 meter diep. Het hoogtepunt van het bezoek zijn de gangen die versierd werden voor de 125e verjaardag van het Huis door beeldend kunstenaar Michel Le Brun die zijn kijk op Canard-Duchêne geeft met allegorische werken over de streek, de assemblage, de druifluis, de oorlogen, de grote scholen…

     

    De stijl van het Huis Canard-Duchêne is in de eerste plaats gebaseerd op de pinot noir van de Montagne de Reims en Aube, die structuur en bewaarpotentieel geeft, de pinot meunier van de Montagne de Reims, bekend om zijn soepelheid en fruitigheid, en de chardonnay die de assemblages finesse en elegantie geeft. De filosofie van Canard-Duchêne bestaat uit drie waarden : authenticiteit verbonden aan 138 jaar geschiedenis in het hartje van de wijnstreek, de gezelligheid van een warm huis en de elegantie van de champagnes.

     

    Het Huis Canard-Duchêne produceert naast een klassiek assortiment champagnes ook enkele Grandes Cuvées. Het klassiek assortiment bestaat uit: Canard-Duchêne Brut zonder jaartal, een evenwichtige en mooi opgebouwde champagne, samengesteld uit 40% pinot noir, 40% pinot meunier en 20% chardonnay. Canard-Duchêne Demi-Sec: dezelfde assemblage als de brut, maar met een hogere dosage : 42 gram suiker per liter. Canard-Duchêne Cuvée Léonie : Cuvée Brut Premium, uitsluitend ontworpen voor restaurants en wijnspeciaalzaken, dezelfde assemblage als de Brut, bijzondere dosage en langdurige rijping in kelders.

    Canard-Duchêne Millésime 1999 : de eerste champagne met jaartal sinds de overname,  stelt frisheid op de voorgrond. Zijn assemblage, gedomineerd door blauwe druiven, geeft hem pit. Canard-Duchêne Rosé : rosé champagne die volgens de traditie van de Champagnestreek, een assemblage is van de Brut met toevoeging van een beetje rode wijn van de pinot noir.

     

    De Grandes Cuvées beschikken over een grote finesse en een subtiele elegantie. Voor de exportmarkt worden ze aangeboden in mooie metalen dozen geïnspireerd op de wereld van de “single malts”. La Grande Cuvée Charles VII Brut: een lichtgouden kleur en groene weerspiegeling, mooi evenwicht uit tussen maturiteit en frisheid met een verrassend contrast:  zijn fijne, fruitige en florale neus doet denken aan de chardonnay. La Grande Cuvée Charles VII Rosé : onderscheidt zich door een diepe kleur met een mooie koperkleurige tint, paart volheid aan finesse en brengt rode vruchten tot uitdrukking. Past perfect bij alle intieme momenten. La Grande Cuvée Charles VII Blanc de Noirs : uitsluitend samengesteld uit blauwe druivensoorten: 70% pinot noir en 30% pinot meunier; krachtige champagne met waardevolle secundaire aroma’s, vooral geserveerd bij gestructureerde maaltijden.

    24-06-2007 om 20:04 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.delitraiteur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Daily Delices Light

     

     

     

     

    De  « Daily Delices Light » gerechten bij  Delitraiteur combineren op een harmonieuze manier “tafelgenot” en dieet. Delitraiteur stelt 8 verschillende gerechten voor aan minder dan 400 Kcal per gerecht.

     

    Ver van saaie diëten of trends, zijn die light gerechten vooral de overwinning van de smaak. De terugkeer van verse en ambachtelijke producten op het bord. Smaakvolle gerechten bovendien die personen die gewicht willen verliezen zullen bevallen, maar vooral gerechten voor iedereen die volop wil genieten van een smaakvolle en gezonde voeding, in alle eenvoud.

     

    Een keuken waar verse producten in ere hersteld worden met respect van de culinaire tradities. Geen enkel additief, bewaarmiddel of kleurstof  tast de smaak aan van de voedingswaren.  De gerechten kunnen dus ook ingevroren worden zonder probleem.  Verse en lichte gerechten, zonder welke additief dan ook, die toch de goede smaak hebben van de familiale keuken. Bovendien beantwoorden alle gerechten aan 4 vormvereisten, vooreerst is elke maaltijd in schaaltje samengesteld uit 200 gr. groenten, 150 gr.  proteïnen (vis, vlees of gevogelte) en 50 gr. saus met 310 à  400 calorieën per schotel. Anderzijds moeten de gerechten smaakvol blijven zonder extra toevoegingen terwijl tot slot, deze artisanale bereidingen ook een esthetisch verantwoorde uitstraling moeten bezitten.

     

    Het assortiment Daily Delices Light bestaat uit: rundsstrogonoff, kalfshamburger of een gehakte steak, gevulde paprika, balletjes op niçoise wijze, exotische kip, kabeljauw op florentijnse wijze, trio van vis en een scampipannetje. De kostprijs van de gerechten varieert tussen de 7.95€ en 9.5€. Daily Delices Light worden momenteel in de 22 verdeelcentra van Délitraiteur aangeboden, maar het is aldus Jean-Marie Van Cutsem, afgevaardigd bestuurder NV Delitraiteur, de bedoeling om op middellange termijn in België tot 70 verkooppunten te komen. Dit jaat worden er nog 5 extra verkooppunten geopend.

     

    Aangezien de consument zich tegenwoordig zorgen maakt over de traceerbaarheid van de producten die gebruikt worden in de bereiding van kant – en - klare maaltijden,  vertoont de gamma Daily Delices een onberispelijke striktheid.  De gerechten worden niet alleen gecontroleerd door een diëtist op basis van referentietabellen, maar ze worden ook achteraf nog gecontroleerd door een onafhankelijk laboratorium.

    Ander sterk punt van deze gamma producten : de bewaarmethode onder gecontroleerde atmosfeer van de gerechten. Een slim proces die de lucht in de verpakking vervangt door Inertal, een gas gebruikt voor voedingswaren die de bewaring ervan mogelijk maakt gedurende 10 dagen. De etiketten vermelden zorgvuldig de juiste samenstelling van het gerecht en zijn keuringsnummer, dit om de meest veeleisende consumenten gerust te stellen.

      

    Hoe dan ook is het bijzonder moeilijk om je gading niet te vinden in deze gerechten, die trouwens variëren volgens de seizoenen. Favoriet is het vispannetje met scampi’s of de gehakte kalfssteak die de fijnproevers erg appreciëren.  De gerechten  Daily Delices Light maken het mogelijk op elk moment op de lijn te letten, en zich goed te voelen, zonder frustratie.  RVH.

    24-06-2007 om 18:18 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dominican
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

     

    ELLEN DE BOER WORDT GENERAL MANAGER VAN

    THE DOMINICAN BRUSSEL

     

     

     

     

     

    Ellen de Boer wordt General Manager van The Dominican, luxe design hotel dat in oktober 2007 in het hartje van Brussel haar deuren opent en het eerste design hotel™ in België is. Zij heeft haar sporen reeds ruim verdiend in de hotelsector.

     

    Ellen de Boer begint eerstdaags General Manager van The Dominican. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring in de hotelsector en is afgestudeerd aan de Middelbare Hotelschool in Groningen. In 1993 begon zij haar carrière bij de Carlton Hotel Collection. Binnen deze groep bekleedde ze verschillende functies, o.m. Sales Executive in het Carlton Beach Hotel in Scheveningen en Salesmanager en General Manager in het Carlton Oasis hotel in Spijkenisse. Vanaf 2003 tot heden was ze General Manager bij het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag. Ellen is Nederlandse en 42 jaar.

     

    Als General Manager van The Dominican zal Ellen instaan voor het neerzetten van een onderscheidend product in een competitieve markt. Hierbij speelt gastvrijheid een essentiële rol. Eén van de belangrijkste voorbereidende taken is dan ook het aanstellen van een operationeel team in de bediening en in de front office die deze onderscheidende gastvrijheid kunnen en willen uitdragen.

     

    Ellen: "Brussel heeft veel hotels, het merendeel behorend bij de bekende internationale hotelketens. We zullen met The Dominican een uniek en onderscheidend product in deze competitieve markt neerzetten voor onze gastvrijheid is hierbij een belangrijke rol weggelegd.  The Dominican wordt een ideale combinatie van luxe, design en vooral comfort".

     

    The Dominican en Carlton Hotel Collection

     

    The Dominican is een hotel van Carlton Hotel Collection die het hotel zal inrichten en uitbaten. Momenteel exploiteert deze groep negen luxehotels met ongeveer 1000 hotelkamers, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep werd opgericht in 1985, als onderdeel van het Engelse Hotel Management International Ltd, en heeft haar hoofdzetel in Utrecht. Carlton Hotel Collection streeft ernaar haar sterke positie in de hotelbranche te verstevigen door voortdurend te investeren in de kwaliteit en innovatie van huidige en toekomstige hotels.

     

    The Dominican krijgt 150 luxekamers en suites, een gym en een Grand Lounge en Brasserie. Met name met dat laatste richt The Dominican zich ook op de Brusselaar. Eten en drinken in een zeer eigentijdse omgeving, een combinatie van een moderne bar en een stijlvolle lounge, die de gehele dag en avond toegankelijk is. The Dominican wordt het eerste hotel in België dat het kwaliteitslabel van design hotels™krijgt toegewezen.

    24-06-2007 om 18:16 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.finettes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Finettes®: nieuwe en verrassende varkenssneetjes

     

     

     

     

    Hoezo, varkensvlees is vet, ongezond, alledaags en saai? Met de nieuwe Finettes zet VLAM op een originele manier het mes in het imagoprobleem van varkensvlees. Deze kleine hapklare varkenssneetjes spelen perfect in op de snel veranderende eet- en kookgewoonten van de hedendaagse consument.

     

    Finettes beantwoorden perfect aan de wensen van de moderne consument. Die is vooral op zoek naar producten die snel en zonder moeite op tafel staan, gezond zijn en niet te vergeten: lekker. Niet alleen investeert men steeds minder tijd in het bereiden van gerechten, maar hecht men steeds meer belang aan een evenwichtige voeding. De naam ‘Finettes’ maakt meteen duidelijk dat deze nieuwe versnijdingen  een perfect alternatief vormen voor de traditionele varkenssvleestukken.

     

    Finettes worden versneden uit het middenstuk van de varkensrug, zonder de heup of de spiering. Het zijn kleine, hapklare lapjes, 5mm dik die op verschillende manieren aangeboden kunnen worden: natuur, gekruid, gemarineerd, gepaneerd, vers of bereid.

    Omdat Finettes uit het magere rugstuk van het varken gesneden worden, zijn ze niet vet, bevatten ze weinig cholesterol en zitten er een massa essentiële voedingsstoffen in. Zo bevatten 100 gram Finettes: 22 gram eiwitten met een hoog aandeel essentiële aminozuren, slechts 3% vet waarvan meer dan de helft onverzadigd, slechts 40 milligram cholesterol, 119 Kcal en 700 microgram ijzer. RVH.

     

    16-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    TONGEREN IN HASPENGOUW

     

     

     

    Het Davidsfonds organiseert deze zomer voor de 21ste keer een cultuurhistorische zomerzoektocht en neemt bezoekers mee naar één van de mooiste streken van het land: Tongeren en Haspengouw.

     

    Met de zomerzoektocht ontdekken de deelnemers het rijke en woelige verleden van Tongeren en kunnen ze genieten van het authentieke landschap van Haspengouw. Zoals steeds combineert de zomerzoektocht, die bij vorige edities meer dan 20.000 deelnemers noteerde, de ontspanning van een dagje uit met het competitieve van een zoeketcht en de ontdekking van tal van culinaire streekgerechten.

    De zoektocht kan met de auto of met de fiets afgelegd worden. Voor de kinderen is er een speciale kinderzoektocht ontworpen. De stad Tongeren, met haar gezellige bedrijvigheid, is het begin- en eindpunt van de tocht. Elke deelnemer ontvangt gratis het boek ‘Met de Romeinen door Haspengouw” van Limburgkenner Herman Clerinx.

    Deze zomerzoektocht loopt van 2 juni tot 30 september. Antwoorden dienen voor 4 oktober te worden ingeleverd op het Nationaal Secretariaat van het Davidsfons. Voor inschrijvingen en het deelnemeningspakket kunnen belangstellenden terecht bij Toerisme Tongeren, Stadhuisplein 9 te 3700 Tongeren. RVH.  info@toerismetongeren.be

     

     

     

     

    16-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sihlcity zurich
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

    SIHLCITY ZURICH.

     

     

     

    De voormalige site rondom de Sihlpapiermolen ten zuiden van Zurich werd volledig vernieuwd, ze kreeg een moderne look en wordt het nieuwe businesshart van grootstad Zurich.

     

    De nieuwe wijk verenigt een aantal woon- en parkfuncties, maar accentueert haar activiteiten vooral rondom shopping, wellness en fitness, living en dining, functies die thuishoren in een ruimer meeting- en vergaderlocatie.

    Meetingfacilities enerzijds in Hotel Four Points by Sheraton, dat naast 132 perfect eigentijdse kamers ook 8 board en meetingrooms met state-of-the-art equipment aanbiedt. De high tech, aangevuld met daglicht, is bijzonder flexibel. Gasten hebben eveneens toegang tot het Asia Spa en wellness center met 2500m² spa, sport  en ontspanning.

    Anderzijds biedt de Papiersaal ook alle noodzakelijke vergadermogelijkheden voor meetings, productvoorstellingen en events en dit voor groepen van 140 tot 380 personen. Zurich beschikt bovendien over een 25-tal hotels, 3 congrescentra en een 10-tal locaties waar meetings evenzeer welkom zijn. RVH.

    www.zuericht.com

     

    15-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.red bocq
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    REDBOCQ

     

     

     

    Na het succes van Appelbocq, een witbier op basis van appelen, lanceert familiebrouwerij Bocq, voor de komende zomermaanden, een nieuw fris en fijn parelend bier, nl REDBOCQ.

     

    De bieren van Brasserie du Bocq worden uitsluitend op basis van producten van allerbeste kwaliteit vervaardigd. Dit geldt zowel voor het mout, de hop, de gist en het water waarvan de zuiverheid van essentieel belang is en dat gepompt wordt uit grondwater onder de brouwerij. Op deze manier blijven de kleur, de bitterheid en het aroma onder controle. De brouwerij is vooral gespecialiseerd in de productie van bieren op hoge gisting met hergisting in de fles, hetgeen de kwaliteit van de basisproducten waarborgt. Deze productiemethode garandeert eveneens het natuurlijk karakter van de bieren waaraan geen scheikundige producten of bewaarmiddelen toegevoegd worden.

     

    Het zomerbier Redbocq is een rood glanzend bier, fijn parelend met natuurlijk roze schuim. Het biedt een uitmuntend evenwicht tussen de tarwe van het witbier en de natuurlijke fruitaroma’s van kers, aardbei, pruim en zwarte bes. De smaakcombinatie van de vier rode vruchten zorgt met het witbier, voor een zoet-zurige basis.

    Als koel drankje bij tal van gelegenheden: aperitief, cocktails, barbecues, desserts, … biedt Redbocq een heerlijk lavende verkwikking. RVH.

     

     

    14-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.peperkoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Zet je tanden in peperkoek!

     

     

     

    Peperkoek is vandaag weer actueler dan ooit: een gezonde snack die past in ons drukke dagelijkse leven, en die ons de energie geeft die we nodig hebben. Wat veel mensen niet weten, is dat peperkoek ook vetarm is, en cholesterolvrij.

     

    Vondelmolen is al 140 jaar lang dé peperkoekspecialist van België, en stelt vandaag 2 gloednieuwe producten voor: Breakfast Kids, een zacht ontbijtkoekje met chocoladevulling, en Brunchtime, een lekker tussendoortje gevuld met heerlijke aardbeienconfituur.

    Het geheime recept van peperkoek? Niets dan natuurlijke gezonde ingrediënten: roggemeel, kruiden en vloeibare suiker of honing. Peperkoek zit ook boordevol vezels, en is daardoor goed voor de spijsvertering en doet het hongergevoel verdwijnen. Je krijgt er ook meteen een heleboel energie van, die voornamelijk komt uit de koolhydraten. Want wat peperkoek juist niet bevat, is boter of andere dierlijke vetten. Dat is dan weer goed voor onze cholesterol. Het laatste ingrediënt dat Vondelmolen’s familierecept compleet maakt, is Beneo, een plantaardig product dat zorgt voor een evenwicht in de darmflora.

     

    Een goed ontbijt is belangrijk voor ons allemaal, maar nog het meest van al voor onze kids. Zij hebben hun energie immers nodig om te groeien, om plezier te maken en om aandachtig te blijven tijdens de les. Bij een goed ontbijt horen dan ook in de eerste plaats koolhydraten, de energieleveranciers van ons lichaam. Het nieuwe ontbijtkoekje ‘Breakfast Kids’ bevat alle goede eigenschappen van peperkoek, met een lekker laagje chocoladevulling binnenin. Lekker bij het ontbijt, of als tussendoortje tijdens de speeltijd. Want op een lege maag kunnen kinderen niet spelen of leren!

    Breakfast Kids zit in een handige, individuele verpakking en kan dus zo mee in de boekentas mama’s hoeven zich ook geen zorgen te maken over vlekkerige t-shirts: peperkoek kruimelt nauwelijks en maakt geen vlekken.

     

    Vondelmolen lanceert nu ook een handige meeneemlunch voor volwassenen: ‘Brunchtime’. Dit zijn twee lekkere plakjes peperkoek met daartussen een heerlijk laagje aardbeien-confituur. Dat klinkt als een aanslag op je diëet? Fout! Brunchtime bevat slechts 107 Kcal. RVH.

     

    14-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.novation novotel airport
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    MEETING NOVATION @ NOVOTEL AIRPORT.

     

    Novotel Brussels Airport werd in 1972 opgetrokken in de rand rond de luchthaven “Brussel-Nationaal” en was het eerste hotel van Accor in België. Vandaag toont Novotel Brussels Airport na een ambitieus renovatieprogramma een gloednieuw gezicht volgens de principes van moderniteit en innovatie die Novotel hoog in het vaandel draagt.

     

    Met zijn 209 kamers, de bar-brasserie, zijn 9 vergaderzalen, zijn tuin en zijn zwembad trekt Novotel Brussels Airport zowel zakenreizigers als toeristen aan. De zakenmannen en –vrouwen vinden het een ideale plaats om seminaries “in het groen” te organiseren op een gemakkelijk bereikbaar adres. Op het vlak van inrichting werden nieuwe tinten, nieuwe stoffen en nieuwe materialen gekozen om in alle eenvoud bij te dragen tot ontspanning en welzijn. Lichtgekleurd hout, rode en bordeaux tinten en effen stoffen combineren prachtig met elkaar en zorgen voor een warme en rustgevende omgeving.

     

    Een andere belangrijke fase van het renovatieprogramma van het hotel bestond uit de herinrichting van de gelijkvloerse verdieping om de 9 vergaderzalen in dezelfde vleugel samen te brengen. In deze vleugel beschikt elke zaal over een eigen plasmascherm voor een individueel onthaal en een eigen foyer voor een besloten koffiepauze. Voor nog meer comfort biedt de seminarievleugel ook een vestiaire en afzonderlijke toiletten.

     

    De 9 vergaderzalen van het hotel hebben allemaal daglicht en kijken uit op de tuin van het hotel. Ze zijn goed voor in het totaal 470 m2 vergaderruimte. De ruimtes zijn modulair opgebouwd. Er kunnen tot 120 personen in aulastijl worden ontvangen en ze bieden de recentste technologieën op het vlak van projectie, klankinstallatie en airco. Dankzij het vergaderprogramma "Meeting@novotel" houdt het hotel zich aan de zeven kwaliteitsbeloften (luisterend oor, anticipatie, pauzes, ontspanning, transparantie en opvolging) aan de hand van diensten die steeds beter aangepast zijn voor een alom geslaagde vergadering.

    In dezelfde vleugel bevindt zich ook het fitnesscentrum van het hotel. Het is voor iedereen toegankelijk, kijkt uit op de tuin en is uitgerust met toestellen voor spiertraining en cardiovasculaire oefeningen van de recentste generatie met daarenboven ook een hammam. Ideaal om te ontspannen of te rusten na een lange vergadering.

     

    De laatste fase van de renovatiewerken: Novotel Brussels Airport besliste om de cateringruimte volledig te herzien in het kader van het nieuwe concept van bar-brasserie Foodsquare dat in 2006 door Novotel België werd bedacht.

    De bar-brasserie is rechtstreeks toegankelijk vanuit de lobby en ligt op de eerste verdieping. De open en lichte, L-vormige ruimte is in vijf delen onderverdeeld en kan naar wens opgedeeld worden. Vlakbij het buffet kunnen personen die alleen reizen aan de twee tv-tafels van een maaltijd genieten terwijl ze hun favoriete programma’s bekijken. Achterin het restaurant staat een grote, ronde witlederen bank rond de gastentafel voor 12 personen. In deze ruimte is er ook een kinderhoek voorzien: bord, krijtjes, speelgoed en bouwblokken; zo kunnen ze zich amuseren terwijl mama en papa genieten.

     

    De kaart van bar-brasserie Foodsquare is erg gevarieerd met democratisch geprijsde gerechten. De klassieke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts hebben plaats gemaakt voor een ruime keuze aan Soepen, Freshies (lichte gerechten), Seaside (vis), Countryside (vlees), Belgitude (Belgische specialiteiten), Pasta’s, Quickies (ideaal om uit het vuistje te eten) en Sweets (kazen en desserts).

     

    Foodsquare denkt ook aan de klanten die op hun voeding letten dankzij het programma “Voeding & Evenwicht”: de mascotte Giustino (een figuurtje in de vorm van een tomaat toont de gerechten aan die smaak en plezier laten rijmen met evenwichtige voeding, zoals het slaatje met gemarineerde poonfilet, groene asperges en frambozenvinaigrette of geroosterde lamscarré op een bedje van groenten en zuiderse jus.

     

    De wijnkaart is vrij gul en bevat een ruime selectie fruitige wijnen, heerlijk krachtige wijnen en aangename ontdekkingen, zoals deze Chablis – Domaine des Marroniers. Alle wijnen worden per glas of per fles geschonken.

     

    De waaier aan cateringformules, het terras, de tuin en de parking met 210 plaatsen zijn ook troeven van Novotel Brussels Airport voor de businessklanten net zoals de Wi-Fi-toegankelijkheid doorheen het hele hotel (betalende dienst). Novotel Brussels Airport ligt op slechts 2 kilometer van de luchthaven “Brussel-Nationaal” en op 10 kilometer van het centrum van Brussel. Het hotel is gemakkelijk bereikbaar vanop de Brusselse ring. Dankzij de nieuwe gevel met blauwe accenten en het duidelijk zichtbare uithangbord kan het hotel al vanop de snelweg worden gezien. RVH.

     

     

     

     

     

    13-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meetings bern
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Meetingfacilities in Bern.

     

     

     

    De rijkdommen die de Zwitserse hoofdstad Bern etaleert op het politieke, economische, sociale en culturele vlak, worden aan het ruime MICE-potentieel aangeboden in een 50-tal units. Variatie troef trouwens met keuzemogelijkheden uit hotels, eventsfacilities en diverse congrescentra. De absolute nieuwkomers zijn het Paul Kleecenter en het Stade de Suisse Wankdorf.

     

    Het absolute businesshart wordt net als het oude stadscentrum van Bern, omarmd door de rivier Aare. Maar ook de faciliteiten die buiten deze omarming liggen, bevinden zich op nauwelijks een boogscheut van elkaar. Het aanbod van vergadermogelijkheden biedt in hartje Bern en net daarbuiten een kleine 20 keuzemogelijkheden. Het stadscentrum biedt met het congrescentrum op het voorplan, een 20-tal andere meetingmogelijkheden, terwijl Kreuz Belp en Gümligen even vlot bereikbaar zijn.

    Een seminarie in het indrukwekkende Paul Klee Center geeft elke meeting, een totaal aparte uitstraling. Organsiatoren vinden hier niet alleen een unieke collectie kunstwerken terug, maar evenzeer een hypermoderne infrastructuur.

    Het Holiday Inn hotel met 400 kamers dat tegen de lente 2008 moet klaar zijn, heeft ook tal van meetingmogelijkheden in petto. Het dreigend tekort aan meetinginfrastructuur word door deze nieuwe impulsen even in de vergeethoek gedrumd. RVH.

     

     

    12-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luchaven bern

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Luchthaven Bern-Belp.

     

     

     

    Het drukker wordende vliegverkeer op de luchthaven van de Zwitserse hoofdstad Bern, heeft de beslissing omtrent de verlenging van de pistes in samenspraak met de lokale bevolking,  en de installatie van het ILS-veiligheidssysteem in een stroomversnelllng gebracht.

     

    De verlenging van de pistes is een absolute noodzaak om de aanzwellende passagierstroom te verwerken. Langere pistes betekent immers dat grotere toestellen op Bern-Belp kunnen landen. De toegangspoort tot Europa krijgt so wie so meer zakenlui te verwerken, terwijl anderzijds Bern als charterluchthaven de laatste jaren een zeer sterke groei kent. Komt als extra, het Europese kampioenschap voetbal.

    De timing is bijzonder strikt. Bij de opstart van de werken medio juni blijft een tijdskrediet van amper 1000 arbeidsuren ter beschikking, hetgeen beduidt dat de pistes tegen mei 2008 operationeel moeten zijn. Samen met de aanleg van de pistes worden reeds tal van basiswerkzaamheden voor het nieuwe ILS-systeem uitgevoerd. De afwerking van dit systeem wordt tegen eind juli 2008 verwacht. RVH.

    www.alpar.ch

     

    12-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel bern
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    RECHTSTREEKSE VLUCHTVERBINDING BRUSSEL - BERN.

     

     

     

    In samenwerking met haar Scandinavische partner Sun Air, biedt British Airways, voortaan vanuit Brussel, dagelijks 2 rechtstreekse verbindingen aan met de Zwitserse hoofdstad Bern.

     

    Voor British Airways is deze uitbreiding een verrijking voor het business aanbod en een verruiming van de directe contacten met belangrijke buitenlandse centra. De Zwitserse autoriteiten zien deze verbinding als een directe toegang tot het hart van de Europese Gemeenschap. De link tussen beide hoofdsteden is voor hen een passe-partout tot de economische hoogconjunctuur die in meerdere EU-lidstaten wordt weergevonden.

    Bern biedt als werelderfgoed van de Unesco tal van mogelijkheden voor een directe Europese economische expansie. De zeer recente opening van een EU-ambassade in Bern is voor hen de absolute bevestiging van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

     

    Op het culturele vlak pronkt Bern met het Albert Einsteinhuis. In deze patriciërswoning in hartje Bern, gaf Einstein zijn relativiteitstheorie vorm en gestalte. Op het sportieve vlak verwacht Bern volgend jaar als een van de gaststeden van het Europese kampioenschap voetbal, talloze voetbalfanaten. RVH.

    www.ba.com en www.berninfo.com

     

     

    12-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met de romeinen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Met de Romeinen door Haspengouw

     

     

     

     

    Auteur Herman Clerinx is een veeleisend toerist. Wanneer hij een stad bezoekt, verlangt hij algauw naar de rust van de natuur. Wanneer hij zich echter in ongerepte gebieden bevindt … hunkert hij evenzeer naar geschiedenis en cultuur. Hij schrijft dan ook vol enthousiasme over Haspengouw, een streek waar natuur en cultuur elkaar aanvullen.

     

    De cultuurhistorische streekgids “Met de Romeinen door Haspengouw” vertelt het verhaal van deze mooie streek en richt zich voornamelijk op de gemeentes Riemst, Tongeren en Herstappe. De woelige geschiedenis van deze vruchtbare en strategische regio heeft de gemeentes duidelijk getekend. Het boek gaat dan ook niet voorbij aan de eerste landbouwers, die rond 6500 v. Chr. de vruchtbare lössbodem ontgonnen, noch aan de Romeinen, die de stad uitbouwden tot een waardevol knooppunt van handelswegen. De vele kerkelijke en wereldlijke machthebbers uit de daaropvolgende eeuwen komen eveneens aan bod en bieden stof tot talrijke legendes. De gids brengt ook een ode aan de natuur van de streek en geeft ruimschoots aandacht aan een recent maar zeer typerend fenomeen in Haspengouw: de fruitteelt.

    Naast een accurate beschrijving van de belangrijkste dorpen en bezienswaardigheden staat dit werk boordevol praktische tips. Zo heeft de auteur een hele reeks wandelingen uitgestippeld en wijst hij op de meest interessante musea. Natuur en cultuur vloeien samen, in Haspengouw én in deze gids. De mooie en kleurrijke illustraties maken het beschrevene nog meer tastbaar. RVH.

    “Met de Romeinen door Haspengouw. Tongeren – Herstappe – Riemst”

    Auteur Herman Clerinx  - met kleurenillustraties en handige kaartjes

    Uitgave Davidsfonds - gebrocheerd – ca 144 p, formaat 14.5 x 22 cm -  €14.95

    NUR: 500 – ISBN: 978 90 5826 470 1

     

    12-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

     

    De nieuwe Belgische kaart met “Grands Vins Mercure” is er!

     

     

     

     

    Bij Mercure wordt wijnproeven altijd al beschouwd als een kunst. Al meer dan 23 jaar staat de kaart met “Grands Vins Mercure” bekend om zijn kwaliteit en zijn prijzen. Deze kaart is het resultaat van strenge selecties en blinde smaaktests door een vakkundige jury en bewijst dat het ook in een hotelrestaurant mogelijk is om een selectie grote wijnen aan te bieden aan aantrekkelijke prijzen.

     

    Dit jaar werden na een eerste selectie in Parijs uit 600 mogelijke wijnen de 12 wijnen op de Belgische kaart “Grands Vins Mercure” 2007-2008 gekozen. Voortaan vermeldt de Belgische kaart met “Grands Vins Mercure” op alle tafels van de Mercure-restaurants de kwaliteiten en eigenschappen van elke wijn zodat de klanten gemakkelijker kunnen kiezen. Natuurlijk blijven de obers, die van Mercure een opleiding tot wijnadviseur kregen, ter beschikking om hen te helpen wijnen en smaken te combineren.

    Dankzij de aantrekkelijke prijzen van de “Grands Vins Mercure” (met een minimale marge) en het aanbod wijnen per glas houdt niets de bezoekers nog tegen een lekker flesje uit te proberen tijdens een professionele of privé-maaltijd.

     

    Restaurantgangers vinden tot eind april 2008 op de kaart “Grands Vins Mercure” volgende verrassende maar lekkere selectie terug:

    3 frisse en lekkere witte wijnen :La Terre des Anges 2005 (Sancerre – Val de Loire) ; Montmains 2005 (Chablis 1er Cru – Bourgogne) en Silverlake 2006 (Montborough – Nieuw-Zeeland).

    2 witte wijnen en 1 rode wijn, fruitig en licht: Château Le Bruilleau 2005 (Pessac Leognan - Bordeaux), Tres Olmos 2005 (Verdejo – Spanje) en  een Gevrey Chambertin 2005 (Gevrey Chambertin – Bourgogne).

    3 evenwichtige en elegante rode wijnen : Amiral De Beychevelle 2002 (Saint Julien – Bordeaux), Château Desmirail 2003 (Margaux Grand Cru Classé – Bordeaux) en een Clos Des Marconnets 2002 (Beaume 1er Cru – Bourgogne)

    en 3 pittige en stevige rode wijnen :Château Tour De Pez 2004 (Saint Estephe Cru Bourgeois Supérieur - Bordeaux), Les Tourelles De Longueville 2004 (Pauillac – Bordeaux) en een Flechas De Los Andes 2004 (Gran Malbec – Argentinië)

    De kaart met “Grands Vins Mercure” bestaat in 18 landen wereldwijd. RVH.

    12-06-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.calvados
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

    Calvados Nouvelle Vogue.

     

     

     

    Onder het motto ‘L’odeur de mon pays était dans une pomme’, bekampten meer dan 100 Europese barmannen en enkele tientallen leerlingen van Europese hotelscholen, mekaar om de begeerde titel’ Europese barman’ van het jaar te bemachtigen.

     

    Een eenvoudige, maar toch bijzonder moeilijke opdracht om alle rijkdommen, ingrediënten, maar tegelijk aroma’s en parfums van de Calvados in één enkel recept samen te brengen en de jury te bekoren. Karl Mechinaud, vertegenwoordiger van UBB, de Belgische vereniging van barmen en werkzaam in het pas geopende Dolce hotel en meetingcenter in La Hulpe, sleepte de Europese titel in de wacht met zijn cocktail “Douceur Normande” en dit op basis van de keizerlijke Mandarine. Bojan Rieff, leerling van de hotelschool Mondriaan in Den Haag werd gelauwerd als beste leerling barman met zijn cocktail ‘Laguna’ met de appel als belangrijkste ingrediënt. Ook bij de journalisten, een Belgisch succes, Cédric Thiry wist met zijn ‘Arlequino’ op basis van Arlequinlikeur, vriend en tegenstander te begeesteren.

     

    Recept Douceur Normande, aangemaakt in shaker: 3 cl Calvados, 2 cl Mandarine Impériale, 2 cl likeur van bosaardbeien, 1 cl caramelsiroop en 2 lepeltjes verse slagroom.

    Recept Laguna, aangemaakt in een mengglas : 2 cl Calvados, 2 cl blauwe bosbessenlikeur, 0.5 cl Blauwe Curaçao, 1.5 cl sinaasappelsap, 1 cl siroop van passievruchten.

    Recept Arlequino, aangemaakt in shaker: 3 cl Calvados, 1 cl Passoa, 2 cl Arlequinlikeur, 1 cl mangosiroop en 1 stukje schil van sinaasappel.

    11-06-2007 om 22:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jardin des senteurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerder gepubliceerd op

    www.6minutes.be

     

     

     

    LE JARDIN DES SENTEURS.

     

     

     

    Traditionele regionale smaken en geuren in een betoverende keuken, tesamen met een absolute wil tot slagen, zijn de basisprincipes van Nicolas en Emmanuelle, eigenaar-uitbaters  van het Hotel Beau Séjour en bijhorend restaurant Le Jardin des Senteurs in Nassogne.

     

    Nassogne is een aantrekkelijk dorpje op de grens van de Famenne en Ardennen. Als één van de oudste dorpen van de regio biedt het vele bezienswaardige monumenten met o.m. de collegiale Saint-Monon. De relieken van deze heilige worden bewaard in een barokke sarcofaag van linde- en eikenhout, terwijl de versiering van veelkleurige engelen wordt toegeschreven aan de Luikse beeldhouwer Del Cour, wiens werken in zijn geboortestad worden gerestaureerd.

    Het eerbiedwaardige oude gebouw straalt zowel rust als welbehagen uit. De hotelkamers situeren zich in 3 gebouwen: Beau Séjour, de Tuin en het Lavendelhof, elk met eigen sfeer en charme. Behalve het comfort vind je er de geurenharmonie van het sfeervolle restaurant ‘Le Jardin des Senteurs’. Gasten beschikken eveneens over een zwembad en sauna, terwijl ook de grotere ruimten voor recepties en seminaries, hun eigen huiselijke en intieme sfeer weten behouden.

    De tafels in het restaurant Le Jardin des Senteurs, zijn gedekt in oudroze en gebroken wit, en staan temidden van antieke meubelen en aardige bibelots. Vooral de met leer beklede fauteuils benadrukken het comfort. Voor het aperitief en de koffie begeeft men zich graag naar een aangrenzend salon, waar een open haard het aangename gevoel versterkt.

     

    Chef-eigenaar Nicolas Alberty werd in 1975 geboren in een ambtenarengezin in Namen. Hij bezocht de hotelschool in Namen en deed zijn eerste stagen in La Grappe d’Or in Torgny, nadien bij Georges Blanc in Vonnas. Hij doorliep alle rangen om zijn kennis te verruime o.m. in de keuken van het Château de Strainchamps en La Fuguière in Waver, waar hij chef-kok werd net als in het hotel Palace in Brussel. In 1999 werd hij door Marie-Claire Bernard, die zijn schoonmoeder werd, in dienst genomen in de Beau Séjour in Nassogne. Zijn vrouw Emmanuelle had hij op de hotelschool in Namen leren kennen, door hun huwelijk runt de derde generatie het hotel terwijl Nicolas en Emmanuelle als doelstelling hebben het geheel nog beter en comfortabeler uit te bouwen.

     

    Sebastien Naud, fungeert als briljante hulpkok en voortreffelijke keukenmeester. Hij debuteerde in Le Vivier d’Oies te Dorinne en werkt nadien in Le Pré Mondain in Marche-en-Famenne. Dan neemt de Franse chef-kok Jacques Chibois in Grasse, 2 Michelinsterren, hem in dienst, waarna hij chef-de-cuisine wordt in het Château Peltzer in Heuzy. Zijn keuken toont respect voor de traditie maar staat open voor vernieuwing, zonder dat daarbij de dwaasheden van de mode gevolgd worden.

     

    Wij genoten van een gelegenheidsmenu en mochten na enkele hartversterkende proevertjes genieten van een duo van sardienen en roodbaars met een verkwikkende gazpacho van groene tomaat. De bijhorende wijn, Le Champ des Lys, Côtes de Thogue, 2005, gaf extra allures aan het gerecht. De gebakken ganzenlever, geserveerd met een caramel van rode wijn en een koude erwtenhamburger, bood een verrassend smaakpalet. Een koel geserveerde Château La Bastide, Côtes du Marmandais 2004 bood extra ondersteuning. Degustatief genieten was het absolute devies van het hoofdgerecht, een kalfstournedos met geconfijte sjalotjes en balsamico. De dieprode kleur en fijne nadronk van de Château des Cabans, Médoc Bordeaux 2004, verhoogde zonder enige discussie de aantrekkingskracht van dit gerecht. Ook het slotakkoord, een macaron van frambozen en jasmijn, paste perfect in het gastronomisch evenwichtig menu.

    Naast het verrassingsmenu heeft Le Jardin ook het menu ‘Le Marché des Senteurs’ en het menu’ Degustation des Senteurs’ in petto, vanzelfsprekend aangevuld met de talloze suggesties op de kaart die de seizoenspecialiteiten op de voet volgen.

     

    De routebeschrijvingen van wandelingen in de prachtige natuur in en rondom Nassogne verzamelen ruim 80 kilometers ontdekking. Een perfecte gelegendheid om de opgestapelde caloriën kwijt te raken. Niet alleen de culinaire rijkdommen van Le Jardin des Senteurs kunnen voor extra gewicht zorgen, maar ook de goede reputatie en uitgesproken kwaliteit van het varkens- en lamsvlees, de uitstekende worstwaren, het klompenmakersbrood en de rijsttaart dreigen het evenwicht te verstoren.

     

    Restaurant Jardin des Senteurs – rue de Masbour 30 – 6950 Nassogne – tel 084/21 06 96

    11-06-2007 om 22:55 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!