Inhoud blog
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    14-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jazz
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    GRAND CASINO BRUSSELS

     

    BELGISCHE JAZZ OP EEN MAGISCHE PLEK!

    Op 26 en 27 mei aanstaande

     

     

     

    Op 25, 26 en 27 mei aanstaande leeft Brussel op het meeslepende ritme van de Belgische jazz. Op deze dagen vindt namelijk de 12e editie van het Brussels Jazz Marathon plaats.

     

    Doorgewinterde artiesten van wereldniveau en jonge jazzbeloftes spelen dat hele weekend op 4 verschillende buitenpodia en in zo’n 50 bekende gelegenheden in de hoofdstad. Dit jaar is het Grand Casino Brussels twee dagen lang een middelpunt voor musici, jazzfanaten en liefhebbers van een gezelligheid en “echte” muziek.

     

    Op zaterdag 26 mei speelt DUO VARIAL van 22u30 tot 0u30. Deze groep met Olivier Grégoire (DJ Gregg) en Olivier Cima (gitaar) neemt ons mee naar “elektronische” en “instrumentele” sferen, doorspekt met “loungy”, “funky”, “latino” en “jazzy” melodieën.

     

    Op zondag 27 mei toont de lieftallige Miss Camille haar zangkunsten tussen 21u30 en 23u30. Deze 24-jarige artieste met vele talenten – ze is ook een begaafd danseres – brengt de “soul” & “blues” tot leven.

     

    De populaire Brussels Jazz Marathon is een cultureel evenement van hoogstaand niveau met gratis concerten waar elk jaar ruim 250.000 muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland op afkomen.

     

    Als uitgaansgelegenheid vol plezier en vermaak opent het Grand Casino Brussels zijn deuren voor iedereen die een unieke avond wil beleven in een betoverende sfeer!

     

    Want dat is nu de kracht van het casino: je kunt er niet alleen iets drinken en eten (kleine en grote trek), maar ook een gokje wagen of gewoon genieten van het gezellige en vriendelijke decor. Kortom, een jazzconcert in een uitzonderlijk kader: de ideale combinatie voor een onvergetelijke belevenis in een cultureel weekend van internationale allure.

     

     

    14-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luxafoil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Overtroeft eigen normen

    Europese Commissie bespaart tot 30% op energieverbruik door zonnewerende en energiebesparende glasfolie van Luxafoil

     

     

    De Europese Commissie bereikte recent een akkoord over maatregelen om de opwarming van de aarde tegen te gaan: Europa moet tegen 2020 zowat 20% minder energie verbruiken en zodoende zijn CO2-emissies eveneens met 20% verminderen! In het gebouw van de Europese Commisie-DG Milieu te Brussel, waar het departement Klimaatverandering en Kyoto resideert, werd alvast 2.300m² Luxafoil Clear View geïnstalleerd. Deze zonnewerende maar tegelijk ook energiebesparende gemetalliseerde folie leidt zelfs tot 30% energiebesparingen, en dus tot een zeer grote reductie van CO2-emissies.

    Het energiebesparend effect werkt zowel in zomer als winter. De folie wordt aan de binnenkant van bestaande glasramen of glaspartijen gekleefd, terwijl de optische doorkijk of ‘clear view’ optimaal blijft. Uniek is ook de gewaarborgde ‘return on investment’, reeds na 2 tot 3 jaar. Door de installatie van Luxafoil realiseert de Europese Commissie nu reeds de vooropgestelde normen en houdt het de energiefactuur van haar gebouwen onder controle.

     

    Luxafoil Clear View is een Belgisch, revolutionair concept dat een innoverend en milieuvriendelijk alternatief biedt voor warmte- en gebouwenbeheersing. De glasfolie bestaat uit hoogwaardige, gelamineerde polyesterlagen die van binnen uit tegen het glasraam worden gekleefd. Belangrijk is dat het de infrarode warmtestralen voor 93% buitenhoudt en de binnentemperatuur verlaagt met 6 tot 9° C. Anderzijds worden de UV-stralen voor 99% tegengehouden waardoor geen verkleuring meer optreedt van tapijten, meubilair, … Schittering op PC- en TV-screens behoort eveneens tot het verleden. Uniek is ook dat Luxafoil de enige producent is die de efficiënte warmtewerende folie niet alleen op verticale maar ook op schuine beglazing kan plaatsen, zoals glaskoepels, dakkapellen, lichtstraten, veranda’s... Tegelijk blijft de  optische klaarheid of doorkijk ook optimaal.

     

    Luxafoil richt zich sedert zomer 2006 ook op de particuliere markt. Want ook wie in een villa of appartementsblok woont, of zijn veranda wil vrijwaren van het serre-effect, kan perfect Luxafoil laten installeren. De applicatie van externe zonnewering die sowieso altijd verduisterend werkt, is dan dankzij Luxafoil helemaal niet meer nodig. Samengevat: de Luxafoil-glasfolie laat het gewenste licht binnen, houdt de overtollige en schadelijke zonnewarmte buiten, zorgt voor een aangenaam thermisch comfort en reduceert drastisch de energiefactuur.

     

    12-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vaderd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Originele keukentips

     

     

     

     

    Zondag 10 juni moeten we onze stem uitbrengen, maar is meteen een uitstekende gelegenheid om vaders eens extra verwennen!

     

    Op de prangende vraag: "Met welk geschenk plezieren we ons vader dit jaar?" geeft Ghecom, leverancier van originele en kwalitatieve keukenartikelen een passend antwoord. Het gamma hoogwaardig, kwalitatief keukenmateriaal, geschikt zowel voor outdoorcooking, als voor de dagelijkse keukenactiviteiten, heeft dit jaar enkele verrassende nieuwigheden in petto.

     

    Het Point Virgule Oestermes is een pareltje voor de gebruiker! Dit oestermes werd gebruikt door Bruno Le Tallec om zijn record te vestigen in het Guinness Book of Records! Dit oestermes is extreem handig en efficiënt. Bovendien kan het gebruikt worden voor zowel platte als holle oesters. De antislip greep ligt perfect in de hand en het lemmet is ijsgehard waardoor quasi onbreekbaar.

     

    De Jack Daniëls Wood Smoking Chips zijn houtsnippers, gemaakt van de eiken vaten waarin de Jack Daniel's Whiskey gerijpt is. Na versnippering worden de vaten dus gebruikt als smaakmaker voor op de barbecue. Heel eenvoudig te gebruiken: een handvol snippers op de houtskolen strooien, en de heerlijke whisky aroma's dringen door tot diep in uw vlees.

     

    Japan Chef keukenmessen, een kok heeft benevens de beste ingrediënten ook goede messen nodig. Messen die comfortabel in de hand liggen, onderhoudsvriendelijk en tevens vlijmscherp zijn. Het assortiment Japan Chef van het topmerk Chroma is een staaltje van Japanse verfijning met een ideale prijs-kwaliteitverhouding.

     

    11-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.willards

     

     

    Willards lanceert nieuwe restaurantformule

    in het Radisson SAS EU Hotel in Brussel

     

     

    Gezien het grote succes van de Julbord, de Scandinavische kerstmis buffetten in december laatstleden, lanceert het Willards restaurant in het Radisson SAS EU Hotel aan het Luxemburgplein een nieuwe Sea Food & Mood at Willards restaurantformule, uniek in de Europese wijk.

     

    Executive Chef Georges Leivadiotis, van Grieks-Belgische oorsprong met een uitgebreide Scandinavische en internationale ervaring, lanceert een nieuwe buffetformule in het Willards restaurant. In het restaurant Willards kan men elke middag en avond terecht voor een heerlijk, gezond en uitgebreid koud en warm buffet.

     

    Op het menu staan gerookte vissen en verscheidene haringbereidingen uit Noorwegen en Zweden, schaaldieren, mosselen, roze en grijze - gepelde en ongepelde - garnalen, salades, pasta’s, olijfolies, balsamico azijnen en verse broodjes en kazen. Het warme buffet biedt elke dag één vissoort, gestoomd of gepocheerd, één gegrilde vleessoort, aardappelen, rijst of pasta, een seizoensgroente en een gestoomd gerecht. Verder werd een unieke overeenkomst gesloten met Pierre Marcolini die elke dag twee zoute (quiches) en twee zoete taarten levert, op basis van een exclusieve receptuur voor het Willards restaurant.

     

    De klant kan ook opteren voor de “Gezonde Bio Corner” waar soep, gemaakt met het blauwe Spa water, vis, speciaal gebakken bio broodjes, fruit, e.d. aangeboden worden. De “Point Création” laat mensen kennismaken met nieuwe hapjes en trends, geportioneerd in kleine glaasjes.

     

    Bij onze degustatie krregen we een meer dan figuurlijk toemaatje. De international vermaarde vakbeurs ‘European Seafood Brussels’  was voor Executive Chef Georges Leivadiotis een uitgelezen kans om “Alaska” in de kijker te zetten. Het eigenlijke Sea Food & Mood buffet werd tot een meer dan volwassen Alaska seafood Festival uitgebouwd.

     

    Bij het complementaire voorgerecht was er extra keuze uit een tartaar van St Jacobsvrucht     en Pacific Rim gerookte zalm, King Crab Aumonière met gerookte zalm, zure room met bieslook, of Pacific Rim kreeft met ijsbergsla. De fijne whiskysaus gaf dit laatste gerecht een extra aroma waardoor de heerlijke kreeft feilloze allures meekreeg. De ijskoude, met olijfolie verrijkte gazpacho bezorgde de tartaar van St Jacobsvruchten en zalm, een diepe subtiele kracht die de eindeloze Hudsonbaai in herinnering brengt.

     

    Als hoofdgerecht opteerden we voor een gegrilde heilbot die met witte Mechelse asperges en grijze garnalen openbloeide tot een attraktieve degustatie. Anderzijds gaf de toets van zoete en zure esdoornsiroop de halfrauw gekookte Pacific Rim zalm een meer dan een exotisch tintje. Fijne gerechten in perfecte harmonie met de eindeloze visgronden van Alaska.

     

    De nieuwe Sea Food & Mood formule wordt aangeboden aan 26 EUR per persoon: buffet à volonté, 1 glas wijn, bier of soft drink, en koffie of thee inbegrepen. Voor wie liever een vlugge hap neemt, wordt ’s middags en ’s avonds een dagschotel voorzien aan 12 EUR. In dit geval kan men op minder dan 30 minuten lekker en gezond gegeten hebben!

    Het Willards restaurant is open van 12.00u tot 14.00u en van 18.30u tot 22.00u.

    Radisson SAS EU hotel – Idaliestraat 35 – 1050 Brussel

    Voor reservaties kunt u terecht op tel. 02/626.81.13.

     

     

     

    11-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sodexho

    Enkel scharreleieren bij Sodexho België

     

     

     

     

    Sodexho België kiest resoluut voor het pad van “duurzaam ondernemen”. In het kader van deze Corporate Social responsability (CSR) aanpak heeft Sodexho besloten om voortaan enkel nog scharreleieren te gebruiken in al zijn 1200 uitbatingen.

     

    Sodexho houdt met deze maatregelen niet alleen rekening met het welzijn van de kip … ook aan de wensen van zijn klanten en consumenten komt de cateringspecialist met deze maatregel proactief tegemoet. Uit allerlei peiligen zoals de Eurobarometer blijkt namelijk dat de consument liever geen legbatterij-eieren, voorgeschoteld krijgt. Ethisch ondernemen is één van Sodexho’s basisprincipes, en uiteraard is het steeds belangrijk om tegemoet te komen aan de wensen van zijn klanten en consumenten. Zoals steeds waakt Sodexho ook nauwlettend op een strikte toepassing van de voedselveiligheid.

     

    Met deze maatregelen neemt Sodexho ook meteen een mooie voorsprong op de Europese wet, die van plan is om legbatterijen te verbieden vanaf 2012.

     

    10-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groenten en fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GROENTEN EN FRUIT, VROEGER EN NU

     

     

     

    Kip met appelmoes, konijn met pruimen, rodekool met appeltjes .. Groenten en fruit hebben een vaste stek in de klassieke warme maaltijden en in de eetcultuur van Vlaanderen en België. Dat was niet altijd zo. Wat belandde er tussen 1800 en nu op ons bord? Smaken van het land vertelt het verhaal van de groente- en fruitproductie en -consumptie in ons land.

     

    In de zeventiende eeuw vond je vooral kolen, bonen en uien in de kookpot. Met de forse evolutie van de tuinbouw nam het aanbod in de negentiende eeuw toe. Witlof was de pionier, later volgden bloemkool, spruiten, tomaten en asperges. Druiven in Overijse, boomgaarden in Haspengouw, tuinbouw in Sint-Katelijne-Waver: elke regio kende een eigen ontwikkeling. Serres, veilingen en conservenfabrieken zagen het licht … Veredelde en exotische soorten vonden ingang.

     

    Maar hoe is het vandaag met ons groente- en fruitverbruik gesteld? De traditionele en haast vergeten soorten van bij ons dringen opnieuw binnen in de burgerkeuken én in de gastronomie.

     

    De auteurs van dit boek, Eddie Niesten en Yves Segers zijn verbonden aan het Centrum voor Agrarische geschiedenis (CAG) en exploreren voor u het erfgoed van groenten en fruit. Deze publicatie kadert binnen het programma ‘Rode kool met appeltjes’ (www.rodekool.be)

     

    Het boek ‘Groenten en fruit, vroeger en nu” is een uitgave van het Davidsfonds – 178 p - €27.50

    ISBN 978 90 5826 443

    10-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.shademakers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Er zijn parasols... en er zijn Shademakers
    Alverin nv verdeelt succesvolle Nieuw-Zeelandse schaduwmakers exclusief in België



    In Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten zijn de Nieuw-Zeelandse Shademakers bijzonder populair. Met reden, want met hun sportieve look en superflexibel systeem zorgen deze grote vrijhangende parasols voor een schaduwplek van formaat.

    Het was de Nieuw-Zeelandse kapitein Russell Bond die de allereerste Shademakers tekende. Zijn passie voor zeilen is duidelijk af te lezen van het sportieve maar elegante design: robuuste masten van geanodiseerd aluminium en tal van speelse knipogen naar de scheepvaart. Met een luxueuze, unieke jachthavenuitstraling als resultaat. Er zijn twee verschillende modellen, Sola en Liberty.

    De vrijhangende parasol kan dan ook 360° rond de mast draaien en kan in verschillende standen gekanteld worden. Daarbij zorgt het grote formaat van de parasol voor maximale schaduw, waar en wanneer je wil – zelfs bij laagstaande zon. Luchtgaten zorgen voor ventilatie en stabilisatielinten garanderen extra stevigheid bij hevige wind. Door het gebruik van lichte materialen uit de zeiljachtindustrie zet je Shademakers gemakkelijk naar je hand. Hij plooit zich volledig dicht tegen de mast dankzij een uniek ophaalsysteem. Bovendien is de parasol vlot te bevestigen in beton, een houten terras of zelfs in het gazon. Alle kunststof onderdelen zijn met glasvezel versterkt en bestand tegen ultraviolette straling.

    De stoffen voor de parasoldoeken zijn er in tien kleuren – naast klassiek wit, zwart, geel, groen, rood en marineblauw ook tinten als champagne, grijs, ecru en toast. De doeken zijn volledig van acryl, in de massa gekleurd. Ze stoten niet alleen water, vuil en dauw af, ze zijn ook speciaal behandeld tegen schimmel en rotten. Bovendien zijn ze makkelijk wasbaar en te vervangen. Zodat je wel heel veel zomers van Shademakers kan genieten.



    09-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.smaak van wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor kook- en wijnliefhebbers

     

    Welk gerecht bij welke wijn?

     

    Het lijkt wel de omgekeerde wereld: de wijn bepaalt de keuze van het gerecht in deze gastronomische gids. Sommelier Van Imschoot gidst ons door de verschillende smaaktypes van wijnen. Hij combineert wijn niet meer op de klassieke manier: rode wijn bij vlees en witte wijn bij vis, maar hij gaat op zoek naar harmonie tussen wijn en gerecht.

     

    Wijnproeven voor beginners

    Van Imschoot geeft in vogelvlucht een geschiedenisoverzicht van de smaak, van de middeleeuwen tot nu. Daarna zoekt de auteur wat nu precies de smaak van goede wijn bepaalt waarvoor hij logischerwijze terugkeert naar de wijnbouw. Hij geeft tips om de verschillende druivenrassen uit elkaar te houden en legt haarfijn uit hoe je precies wijn moet proeven.

     

    Bon mariage

    Wijn en voedsel vormen een perfect paar: de ene kan niet zonder de ander. In dit boek schetst Van Imschoot de verschillende smaaktypes van wijnen. Met elk wijntype combineert hij 3 à 4 passende gerechten die gecreëerd en bereid zijn door chef-koks van de Hotel- en Toerismeschool uit Brugge. De prachtige kleurenfoto’s, van fotograaf Andrew Verschetze, bij deze recepten doen je alvast watertanden.

     

    Wijntypes

    Om te weten te komen welk gerecht bij welke wijn past, moet je natuurlijk eerst de verschillende wijntypes kunnen onderscheiden. De auteur erkent vijf stijlen witte wijn en vier types rode wijn. Bij de witte wijnen onderscheidt hij de jonge, licht fruitige en frisse wijnen, de halfzware, droge, de stevige complexe, de lichtzoete en de aromatische wijnen. De rode wijnen deelt hij in volgens vier categorieën: de jonge, lichte en fruitige wijnen, de wijnen met iets meer kracht en body, de krachtige tanninerijke en de complexe, grote wijnen. Bij elk wijntype krijgt de lezer een drietal overheerlijke, bijhorende recepten.

     

    “Gekunstelde wijn”

    Hoewel de nadruk duidelijk ligt bij de rode en witte wijnen, bespreekt de auteur ook andere soorten wijn zoals de met alcohol versterkte wijn – soms minachtend gekunstelde wijn genoemd -, de roséwijn en de mousserende wijn.

    Een extraatje van dit boek zijn de getuigenissen van drie bekende wijnliefhebbers : Johan Verminnen, Marc Van Eeghem en Herman Van Veen. Zij vertellen over hun gastronomische ervaringen, hun eetgewoontes en wat ze met een goed glas wijn associëren.

     

     

    Culinaire belevenissen Titel: De smaak van wijn. Welk gerecht bij welke wijn?

    Auteur: Gido Van Imschoot - Met vele prachtige foto’s en lekkere recepten

    Gebonden, 176 p. - Formaat: 25x29cm - Prijs: € 34,50

    ISBN: 978 90 5826 450 3 - NUR: 447

    09-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dl light
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Lente? Sla toe!

    met de nieuwe extra light vinaigrette van Devos Lemmens

     

    Slaatjes, ze zitten niet alleen boordevol vitamines maar ook boordevol smaak. Zeker nu Devos Lemmens een nieuwe vinaigrette extra light uitbrengt, en zijn gamma lichte en extra lichte sauzen zo extra spannend maakt. Geen knapperig wortelreepje, sappige kerstomaat of pittige radijs die daaraan kan weerstaan...

     

     

    Extra light en Devos Lemmens, ze zijn bondgenoten van het goede leven. Vorig jaar werd de extra light mayonaise met maar 10% vet geïntroduceerd. Een succes, want de combinatie van een laag vetgehalte met de intense smaak van échte mayonaise viel alom in de smaak. En dus kon een vervolg niet uitblijven...

    Gloednieuw nu binnen het gamma is de extra light vinaigrette. Met 10% vet maar met de volle smaak van slasaus is deze vinaigrette een ideale keuze om je slaatje wat extra punch te geven en tegelijk ongeremd te genieten.

    In het assortiment ‘light’ biedt Devos Lemmens een ruime keuze. Allereerst is er de lichte dressing met 60% minder vet, maar met een heerlijke volle mayonaisesmaak en smeuïge textuur. Daarnaast zijn er de aantrekkelijke vinaigrettes (20% vetgehalte) die je op allerlei culinaire ideeën brengen. Verkrijgbaar in Fijne Kruiden, Cocktail Hawaï en Mosterd met honing. Keuze genoeg dus om verrassende combinaties uit te proberen. Want deze heerlijke lichte vinaigrettes brengen om het even welk slaatje op smaak en maken elke groente extra verleidelijk.

    Voor liefhebbers van klassieke smaken zoals Tartare of Cocktail, heeft Devos Lemmens ook een  lichte versie. Deze lichte koude sauzen bevatten 50% minder vet en lenen zich helemaal om je inspiratie van het moment in te vullen: Andalouse, Look-Fijne kruiden, Béarnaise, Cocktail en Tartare.

    Om je gezonde ‘meer groenten eten’-voornemen te stimuleren, start Devos Lemmens vanaf mei met de actie ‘Gezond sparen’. Bedoeling is dat je vier dekseltjes van light of extra light producten spaart en inruilt voor een groentebon ter waarde van 2,5 EUR. Meer info vind je op de website www.devoslemmens.be

     

    09-05-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cola light
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                                                 

     

     

     

    Trendonderzoek toont aan: humor is belangrijker dan calorieën

     

     

    96% van de Belgische vrouwen vindt het belangrijk om het leven licht op te nemen. Voor haar gaat ‘light’ al lang niet meer over calorieën. Licht leven nu gaat over de juiste balans zoeken en de dingen relativeren. Humor blijkt het belangrijkste wapen om licht door het leven te gaan. Dat blijkt uit een trendonderzoek dat op vraag van Coca-Cola light door BeXpertise werd uitgevoerd.

     

     

    Het onderzoek wijst uit dat  ruim driekwart (67%) van de bevraagde Belgische vrouwen van 25 tot 40 jaar zich vandaag beter in haar vel voelt dan vijf jaar geleden. Op de vraag 'wat maakt jouw leven light', antwoordt 87% 'iets heel lekkers eten'. Volgens 62% is 'chocolade eten' een goede manier om je leven 'light' te maken. 'Light' wordt kortom duidelijk niet langer enkel met weinig calorieën geassociëerd.

     

    Volgens Nathalie Bekx is humor het belangrijkste wapen van de vrouw om het leven licht op te nemen. Topantwoord op de vraag 'wat maakt jouw leven lichter?' is 'lachen / humor'. Lachen maakt deel uit van de 'live life light filosofie’ van 98% van de bevraagde vrouwen. Toch vindt slechts

    29% zichzelf de leukste thuis. ‘Het lijkt erop dat vrouwen hun komisch talent onderschatten. Vrouwen lachen vooral met zichzelf, en dat helpt hen om dingen te relativeren’, weet Bekx.

     

    Een licht leven bestaat tot slot ook uit het zoeken naar evenwicht: Vrouwen durven opnieuw snoepen.  Nadien compenseren vrouwen dit door wat meer te sporten, een lichtere maaltijd, of gewoon door er zich niks van aan te trekken.  40% is het helemaal niet eens dat een dessert even op je tong ligt en de rest van je leven op je heupen.

     

    Dit onderzoek vormt de basis voor de ‘live life light’ campagne van Coca-Cola light waarmee het suikervrije frisdrankmerk zich resoluut richt tot eigentijdse vrouwen.  Coca-Cola light is dé perfecte partner in een licht leven. Coca-Cola light is een merk dat vrouwen inspireert om het leven van de lichte kant te nemen, bijvoorbeeld door ze te laten wegdromen van de Coca-Cola light man. Het Coca-Cola light flesje met een speciaal ontwikkeld damesblad op aan gebracht is een andere tastbare manier waarop het merk dit invult. In de komende maanden zullen bijkomende initiatieven de ‘live life light’-campagne verder vorm geven.

     

     

     

    08-05-2007 om 19:53 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jonge proevers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GASTRONOMIE VOOR “JONGE PROEVERS”

     

     

     

     

    Na het succes en het enthousiasme van vorig jaar, organiseert restaurant Diependael i.s.m. Alliance Gastronomique, dit jaar opnieuw een jongerenavond op verschillende data.

     

    Deze avonden bieden enerzijds de jongeren een unieke kans om kennis te maken met de dynamiek en creativiteit van een Belgisch toprestaurant, maar geven anderzijds de chefs, de kans om de taboes zoals stijf, klassiek en prijzig, beschrijvingen die te vaak met topgastronomie worden geassocieerd, te doorbreken.

     

    De jongerenavonden zijn een unieke kans om te proeven van de ambachtelijke geheimen van een sterrenkeuken en te genieten van de geuren en kleuren van het huidig Belgisch gastronomisch landschap.

    De jongerenavonden 2007 staan open voor jongeren vanaf 18 tot en met 29 jaar en vinden plaats op donderdag 24 mei, vrijdag 25 mei, vrijdag 1 juni en vrijdag 8 juni 2007.

     

    Er wordt een vast menu geserveerd naargelang de dagmarkt. De prijs van dit menu bedraagt 50€ per persoon en omvat drie gangen vergezeld van een glaasje champagne, een paar proevertjes, aangepaste wijnen en mokka met zijn zoetigheden.

    Reservatie met vermelding ‘jongerenmenu’ is noodzakelijk.

     

    Restaurant kasteel Diependael – Tervuursesteenweg 511 – 1982 Elewijt

    Tel 32/15/61 17 71 of kasteeldiependael@skynet.be

     

    08-05-2007 om 19:49 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergefestival
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Aspergefestival

    in de 12 Novotels van België

     

     

     

    De hotelketen Novotel, die vermaard is om zijn eenvoudige en overvloedige restauratie, heeft beslist om in de ‘Foodsquare’-brasserieën van haar 12 Belgische hotels een themafestival te organiseren. Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met één van de culinaire rijkdommen van ons land.

     

    Voor de eerste editie van dit food-festival werd de asperge als thema gekozen. Er werd een selectie samengesteld met 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts, allemaal op basis van asperges. Deze gerechten combineren typisch Belgische bereidingen naast enkele moderne en originele recepten die geïnspireerd zijn op de wereldkeuken. Het aspergefestival loopt van 30 april tot en met 31 mei.

     

    Bij de voorgerechten is er keuze uit : Asperges op Vlaamse wijze, Aspergesoep met wasabi en Geroosterde witte asperges met scampi. Klanten hebben bij de hoofdgerechten de keuze uit: Lamshaasje met puree van paarse aardappelen en tagliatelle van rauwe groene asperges, Risotto met asperges en poonreepjes of een Torentje van asperges, Victoriabaars en witte-wijnsaus.

    Bij de desserts omvat de keuze een Aspergesorbet op een bedje van ananascarpaccio, een Slaatje van mango en asperges, munt en coulis van rode vruchten of een Duo van aardbeien en zoete asperges met sabayon.

     

    Bij deze gerechten beveelt Novotel twee wijnen aan: de Montagne Noire, Chardonnay-Viognier 2005 met toetsen van amandel en pollen, die erg aangenaam is bij asperges, ook de frisheid en de toetsen van vers fruit van de tweede wijnsuggestie, een Château Mas Neuf, Cuvée tradition blanc 2006, combineert wonderwel met asperges.

     

     

    08-05-2007 om 17:42 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groentekok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Groentekok leeft zich uit

     

     

    In het nieuwe kookboek van groentekok Frank Fol vindt u 30 heerlijke en originele gerechten met haast vergeten groenten en fruit van bij ons. Koolrabi, truffelaardappel, snijbiet, aalbes, mispel … in de hoofdrol. De heerlijke recepten van Frank Fol zetten je ertoe aan om meer en andere groenten, kruiden en fruitsoorten te gebruiken dan je gewoon bent.

     

    Garen, stoven, roerbakken … we kennen de klassieke bereidingswijzen. Met dit kookboek van Frank Fol leer je ook saus, ijsroom, bouillon en risotto maken op basis van groenten en fruit. De creatieve technieken maken groenten en fruit nog lekkerder! Sommige recepten zijn supereenvoudig, voor andere trek je best iets meer tijd uit. De kleurrijke foto’s van Marc Wauters geven alvast zin om ze uit te proberen.

     

    Frank Fol verwierf bekendheid met zijn kookboeken, tv- en radio-optredens en met zijn heerlijke gerechten. De groentekok experimenteert graag met recepten en moedigt creativiteit in de keuken aan.

     

    “De Groentekok leeft zich uit” is een uitgave van het Davidsfonds – 128 p – €19.95

    ISBN 978 90 5826 459 6

    08-05-2007 om 17:40 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.durobor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    DUROBOR 2007 LANCEERT NIEUWE GLAASJES MET GROTERE INHOUD! CARAT EN COSMOS

     

     

    Het elan van de creativiteit van Durobor houdt aan en zet 2007 op de passende wijze in met de lancering van nieuwe glaasjes met grotere inhoud van 12 cl. Na het succes van de glaasjes in 2006 vernieuwt Durobor - altijd luisterend naar de vakman en openstaand voor de markttendensen– door twee nieuwe, verleidelijke reeksen glaasjes met grotere capaciteit te lanceren.

    Ze werden "CARAT" en "COSMOS" gedoopt, deze 2 wondertjes van de kunstig gedekte tafel die alles in zich hebben om zowel de vakman als de fijnproever te verleiden. Binnenkort zullen deze "CARAT"- en "COSMOS"-glaasjes alle eigentijdse tafels veroveren, een lust voor oog en mond... dat spreekt voor zich". Een niet te missen succesverhaal!

     

    De laatste telg is het nieuwe model "CARAT", een reeks mythische juweeltjes van tafelkunst. Als ontwerper van concepten en marktleider inzake drinkglazen en glas voor borrelhapjes, innoveert Durobor hier door glaasjes met grotere capaciteit (12 cl) op de markt te brengen. Dit initiatief beantwoordt aan een toegenomen behoefte van vakman en particulier die borrelhapjes dagelijks in hun "zoete en zure" bereidingen wensen te integreren.

     

    Andere nieuwkomer: het "COSMOS"-glaasje van 12 cl, een en al harmonie en elegantie, een servies met ronde vormen (timbalen) met zware bodem die, dankzij de inwendige luchtbel onmiddellijk de aandacht trekken en sympathie opwekken. Hier wordt de functionaliteit gekoppeld aan een perfect design, om te voldoen aan de meest veeleisende wensen van de tafelsierkunst.

    Dit stevige glas, dat goed in de hand ligt, zal zonder twijfel zeer gewaardeerd worden door het horecapersoneel dat er intensief gebruik zal van maken.

     

    Door samen te werken met het talent van Stéphane Glacier (beste pasteibakker van Frankrijk), versterkt Durobor haar creatieve elan!

     

    Volledig toegewijd aan de wereld van de "zoete en zure" geuren en smaken, leidt Stéphane Glacier ons naar de ontdekking van onuitgegeven recepten, speciaal ontworpen voor "DUROBOR". Genoeg om u te laten genieten en onder alle omstandigheden indruk te maken bij het aperitief, bij tussengerechten of bij het dessert, zullen de Durobor-glaasjes uw gedekte tafel tot een waar festijn omvormen.

     

    08-05-2007 om 17:39 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alpro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Alpro soya op weg naar een CO2-neutraal bedrijf.

     

     

     

    Alpro Soya, Europees marktleider in de productie van 100% plantaardige sojaproducten, vervult al meer dan 25 jaar een pioniersrol op het vlak van duurzaam ondernemen. Gezien voor de productie van plantaardig eiwit veel minder energie nodig is dan voor de productie van dierlijk eiwit zit duurzaam ondernemen in de genen van Alpro Soya. De opwarming van de aarde laat de sojaproductent niet onberoerd. Om mee te bouwen aan een gezonde wereld en een leefbare toekomst, heeft Alpro Soya beslist om te evolueren naar een CO2-neutraal bedrijf.

     

    Als producent van heerlijke en gezonde sojaproducten draagt Alpro Soya duurzaam ondernemen hoog in het vaandel en dit reeds meer dan 25 jaar. De drie P’s Planet, People en Profit – zijn de sleutelwoorden van de visie en het duurzaam ondernemen-beleid van het bedrijf. In het kader van de klimaatswijzigingen en de opwarming van de aarde heeft de directie van Alpro Soya een reeks nieuwe maatregelen getroffen. Centraal staat de evolutie naar een CO2-neutraal bedrijf.

     

    “Uiteraard vergt het tijd om een CO2-neutraal bedrijf te worden. De eerste stappen in die richting worden vandaag reeds gezet. Via onze waterzuiveringsinstallatie in Wevelgem produceren we biogas, dat vervolgens wordt omgezet in groene stroom. Omdat onze eigen groene stroom-productie op dit moment nog beperkt is, hebben we beslist om volledig over te schakelen op groene electriviteit; AlpEergie van Electrabel. Daarnaast bekijken we ook de mogelijkhed om op één van onze sites in België of het buitenland een windmolen te installeren. We zijn ook bezig met het berekenen van de CO2-afdruk van onze producten. Zodra we de resultaten hebben, bekijken we hoe we deze kunnen verkleinen. De overschakeling naar groene stroom kost ons 20.000 euro per jaar extra, wat een minimale investering is tegenover onze totale energiekost. Duurzaam ondernemen hoeft dus niet alijd meer te kosten. We hopen dat dit een extra stimulans is voor andere bedrijven en voor de consument “ aldus Bernard Deryckere, Managing Director van Alpro Soya.

     

    Alpro Soya trekt de duurzame principes ook door op logstiek vlak. De recente aankoop van extra bouwgrond in het industrieterrein van Wevelgem, palend aan de Leie, biedt perspctieven om in de toekomst via binnenvaart te vervoeren. De toepasbaarheid hiervan voor de inkomende (grondstoffen) en uitgaande (afgewerkte producten) goederenstromen zullen maximaal benut worden. Het wegverkeer wordt dus fors beperkt, waardoor de CO2-uitstoot opnieuw daalt.

     

    Ook de International Polar Foundation kan op Alpro Soya rekenen. Alpro Soya steunt de bouw van het onderzoekstation “Princess Elisabeth” op Antarctica. De filosofie die aan de basis ligt van het ontwerp van het station is dat het een minimale impact moet hebben op het milieu door gebruik te maken van zuivere en efficiente energie naast optimale afvalbeheertechnieken, in overeenstemming met de vereisten van het Milieuprotocol bij het Antarctisch Verdrag. “We zijn ervan overuigd dat onderzoek op Antartica van zeer goot belang is om antwoorden te vinden op vragen in verband met de toekomst van onze planeet. De nieuwe onderzoeksbasis zal volledig operationeel zijn tegen het zuidpoolseizoen van 2008” besluit Deryckere.

     

    Alpro maakt deel uit van de Vandemoortele groep en produceert en commercialiseert sinds 1980 een gevarieerd gamma van voedingsproducten op basis van natuurlijke soja op de Europese markt.

    Alpro producten zorgen niet alleen in het thuisverbruik voor een bijdrage tot een gezondere samenleving maar komen ook in tal van out-of-home segmenten ruimschoots aan bod. De positieve invloed van ‘soya’ op de gezondheid van mannen en vrouwen, babys en ouderen, kortom op de diverse leeftijdsgroepen is wetenschappelijk bewezen. Tijdens een seminarie in Leuven lichtte Prof Dr Mark Messina de diverse resultaten toe en bewees ten overvloede dat de opname van soya in de voedingsdriehoek van onze Westerse samenleving, meer dan opportuun is.

    03-05-2007 om 08:08 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.msc orchestra

     

     

     

    SUCCESVOLLE TEST VOOR MSC ORCHESTRA

     

     
     
    MSC Orchestra, de jongste aanwinst van de MSC Cruises-vloot wordt te water gelaten op 3 mei te St. Nazaire en gedoopt in Civitavecchia op 14 mei 2007. De technische tests en vaarproeven die op 22 maart 2007 van start gingen, werden met succes voltooid.
     
    De MSC Orchestra vertrok in St. Nazaire en zette koers naar de baai van Biskaje in de Atlantische Oceaan. Op een specifieke, technische route behaalde het schip een maximale snelheid van 23 knopen. Dat was te danken aan de 35 MW kracht die gegenereerd werd door de 2 elektrische hoofdmotoren. De zeewaardigheid van de MSC Orchestra werd eveneens getest door de snelheid te variëren gedurende de 3 opeenvolgende dagen van de zeeproeven. Ook de noodstop werd getest. Deze brengt het schip tot volkomen stilstand, samen met de automatische controle van de machinerie, de generatoren en de aandrijfsystemen, met inbegrip van de uitvaltest waarbij alle stroom wordt uitgeschakeld en de generatoren van het schip opnieuw moeten opstarten.
     

    De MSC Orchestra is het tweede schip van MSC Cruises in de “Musica”-klasse. Het vertegenwoordigt de permanente ontwikkeling van het bedrijf en de gerichtheid op de bouw van grotere vaartuigen voor de vloot. Met zijn tonnage van 90 000, een lengte van 293 meter en een breedte van 33 meter kan de MSC Orchestra 3013 passagiers herbergen in 1275 hutten, 80% daarvan extern met balkon. De 22 000 vierkante meter aan publieke ruimte omvat 5 restaurants (L’Ibiscus, Villa Borghese, La Piazzetta, Four Seasons, Shanghai Chinese Restaurant), 10 bars waaronder 2 in open lucht, 3 vergaderzalen en de Body and Mind Spa met 1200 m² aan weldaad.

     

    Dit nieuwe schip begint met een eerste cruise van 11 overnachtingen naar Frankrijk, Spanje, Portugal en Marokko en met aankomst in Venetië. Daar blijft het schip aangemonsterd van 2 juni tot eind oktober. Er zijn wekelijkse cruises van 7 overnachtingen van Venetië en Bari naar Griekenland, Turkije en Kroatië. De MSC Orchestra blijft tijdens de winter in het Middellandse Zeegebied.

     

     

     

    30-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aga cookshop
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    AGA COOKSHOP COLLECTION.

     

     

     

    Zowel grote chefs als bekwame thuiskoks zijn het erover eens: men kan pas gelukkig zijn in de keuken als deze uitgerust is met prachtisch gerei en handige accessoires. Daarom kent elke liefhebber van de fijne gastronomie, de AGA cookshop collection. Dit schitterend gamma bestaat uit een zeer breede waaier van keukenbenodigdheden die een perfect evenwicht bieden tussen kwaliteit en functionaliteit. De AGA cookshop collection verrast de handige thuiskok en dit zowel op moeder- als op vaderdag.

     

    Enkele suggesties:

     

    - Pannenset in roestvrij staal, zwart of crèmekleur: deze exclusieve reeks kookpannen is geëmailleerd roestvrij staal en bestaat  uit modellen van 16, 18, 20 en 22 cm, wat overeenstemt met een inhoud van 1.5 tot 4 liter. Deze pannenset is bestand tegen een temperatuur van 400°C. Een detail? Aan de binnekant van elke pan is de maatverdeling van de capaciteit in liters aangeduid.

    - grote AGA-mok, crèmekleurig: wie zegt ‘ de verpakking doet er niet toe’ heeft nooit heerlijk warme soep gedronken in een grote AGA-mok. Ze is mooi rond en voorzien van een groot oor. Ze is perfect geschikt voor koffie met melk ’s morgens bij stokbrood met boter of voor warme chocolademelk voor het vieruurtje van de kinderen. Maar gezien haar inhoud van 30cl is deze mok vooral geschikt voor gazpacchio, minestrone, broodsoep en andere stevige soepen.

    - AGA theepot, zwart: tea for four and four for tea: deze elegante en typisch ‘British’ theepot heeft een inhoud van vier grote kopjes. De schenktuit en het ergonomisch handvat zijn speciaal ontworpen om thee op te dienen in de beste omstandigheden. De infusiefilter is geïntegreerd in de theepot en het deksel is voorzien van een veiligheidsslot. Het keramiek is volledig bedekt met zwarte lak en weerspiegelt niet alleen de contouren van het AGA-logo dat in licht relëf op de voorkant staat, maar ook de hele filosifie die schuilgaat achter de spreuk ‘home-sweet-home’.

     

     

     

    29-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heinz recept 2

     

     

    Heinz-recepten 2

     

     

    Ratatouille met Heinz Tomato Creation Mediterranean

     

    Ingrediënten:

    1 fles Heinz Tomato Creation Mediterranean, 1 rode ui, 1 courgette, 1 aubergine, 1 wortel, 3 paprika’s in verschillende kleuren, tijm, rozemarijn en olijfolie

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

    Aantal personen: 4

     

    Bereidingswijze:

    Snijd groenten in mooie grove stukken. Bak deze in olijfolie iets aan. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Voeg Heinz Tomato Creation Mediterranean toe en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur. Garneer eventueel met kruiden.

    Serveer het als groentegerecht bij vlees of visgerechten.

     

    Pizza met cherry tomaat, mozzarella en Heinz Tomato Creation Mediterranean

     

    Ingrediënten:

    Heinz Tomato Creation Mediterranean, 1 ciabatta of Turks brood, 250 g cherry tomaten 125 g mozzarella, 1 zakje rucola en olijfolie

        

    Bereidingstijd: 15 minuten

    Aantal personen: 4

     

    Bereidingswijze:

    Snijd een ciabatta of Turks brood horizontaal door en bak deze af op 180°C gedurende 3 minuten. Beleg vervolgens het brood met Heinz Tomato Creation Mediteranean. Leg daarna de plakjes mozzarella  en de gehalveerde cherry tomaten op de pizza en bestrooi het geheel met vers gemalen peper. Bak de pizza 5 minuten af op 180°C.

    Maak de pizza helemaal af met rucola en een beetje olijfolie.

    28-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.braille menukaarten

    MENUKAARTEN IN BRAILLE

    PRIMEUR VOOR « LES SALONS D’ ATALAIDE »

     

     

    Verbazingwekkend dat tot hiertoe er nog niemand was opgekomen, maar vandaag kan je in geen enkel restaurant in Brussel een kaart in braille schrift vinden.

    Patrick Amourette, Directeur van de restaurant groep B-EAT waarvan ook ‘Les Salons de l’Atalaïde’ deel uitmaken, legt zijn brainwave uit: ‘Het tafelplezier begint reeds bij het lezen en doornemen van een menukaart. Als je de verschillende gerechten die dikwijls uitvoerig beschreven worden leest, dan kan je reeds de smaken en reuken voorstellen die straks op je bord gaan komen. Voor mij maakt dit integraal deel uit van de gastronomische ervaring en er is geen enkele reden waarom we deze rijke ervaring ook niet kunnen delen met onze blinde gasten’.

     

    Patrick nam contact op met de Brailleliga en hun speciale dienst die zich bezighoudt met het omzetten van teksten in Braille en heeft meteen besloten om 5 exemplaren van de kaart van het restaurant in Braille te laten omzetten.

    Patrick is ook van plan om braillekaarten te introduceren in de andere huizen van de groep, o.a. in het hotel Orts, waar hij een handleiding in braille in de kamers zal voorzien om het verblijf van de visueel gehandicapten te vergemakkelijken.

     

    Hij moedigt tevens zijn collega’s restaurateurs en hoteliers aan om zijn initiatief te volgen en te investeren in het plezier van hun visueel gehandicapte gasten en zodanig alle klanten van dienst te zijn.

    Les Salons de l’Atalaïde – Steenweg op Charleroi 89- 1060 Brussel – tel 02/534 64 56

     

    27-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heathrow

    British Airways - Heathrow's nieuwe terminal 5 opent over precies een jaar

     

     

    De nieuwe terminal 5 op de luchthaven van Heathrow zal over precies één jaar, op donderdag 27 maart 2008, haar deuren openen. Deze terminal zal de exclusieve nieuwe 'thuishaven' van British Airways worden, jaarlijks ongeveer 30 miljoen passagiers bedienen en een indrukwekkende nieuwe 'gateway' naar het Verenigd Koninkrijk worden.

     

    Met nog 366 dagen (2008 is een schrikkeljaar) te gaan, is ruim 90 % van de bouwwerkzaamheden al voltooid en blijft het project binnen de timing en het budget. In september 2007 begint een intensieve 6 maanden durende proefperiode, waarin ruim 16.000 mensen als 'vrijwillige passagiers' gerekruteerd zullen worden om grondig alle aspecten van het gebouw, met name de parking, de check-in, de bagagesystemen, de IT systemen en de veiligheid uit te testen.

     

    Willie Walsh, Chief Executive van British Airways, die als enige luchtvaartmaatschappij gebruik zal maken van T5: "Dit is een historische vooruitgang die de luchtvaartervaring van onze klanten zal veranderen. T5 betekent minder in de rij staan, snellere bagagesystemen en een betere punctualiteit. Op het gebied van comfort en gemak zal T5 alle andere luchthavens overtreffen".

     

    De eerste passagiers die op T5 zullen aankomen, komen van een vlucht uit Hong Kong en op de eerste operationele dag zullen zo'n 40.000 klanten de nieuwe terminal passeren.

    Het T5 complex bestaat uit 60 nieuwe vliegtuigparkings, twee satellietgebouwen (de tweede zal tegen 2010 voltooid zijn), spoorwegverbindingen naar de Londense metro en naar Heathrow Express, en een nieuwe parking met verschillende verdiepingen.

    T5, die door de winnaar van de 2006 Stirling Prize, Richard Rogers Partnership, werd ontworpen, combineert functionaliteit met finesse. Het design van het gebouw beantwoordt aan de behoeften van de passagiers vanaf hun aankomst in de luchthaven tot aan het instappen in het vliegtuig. Ze biedt ruimte, gemak, comfort en een indrukwekkend zicht op het vliegveld.

     

    De bouw van deze terminal van £4,3 miljard begon in 2002. Sindsdien werden 9 miljoen m³ aarde verplaatst, werd het dak van het grootste vrijstaande gebouw in het  Verenigde Koninkrijk bevestigd; werd de 900 ton wegende bestuurdersruimte van een nieuwe verkeerstoren van 87 m hoogte 2 km verder verplaatst op het vliegveld; werden meer dan 13 km tunnels voor treinverkeer en bagage geboord; werden twee rivieren omgeleid; en ruim 30,000 m2 glasgevels bevestigd.

     

    Prestigieuze retailers zoals Harrods, Paul Smith, en Tiffany zullen hun vestiging openen in T5 en de beroemde chefkok Gordon Ramsey opent er zijn eerste luchthavenrestaurant.

     

     

    26-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!