Inhoud blog
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    05-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oklahoma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Oklahoma’s Barbecues : De Rolls Royce van de barbecues

    Eenmaal in uw tuin geparkeerd, lopen uw barbecuefeestjes als een trein

     

     

    Hij ziet er uit als een sierlijke treinlocomotief maar vergis u niet : de Oklahoma is een stevig uit de kluiten gewassen barbecue. Op de Oklahoma barbecue grilt u naast ­  en niet boven - de warmtebron waardoor het vlees niet alleen gezonder maar ook sappiger blijft. Dat het voedsel niet in contact komt met het vuur, is zowat de grootste troef van de Oklahoma.

    Aangezien alle roosteractiviteiten gebeuren onder gesloten deksel verleent dit barbecuestel zich tot gebruik in alle seizoenen. Regen of sneeuwval, niets zal je nog belemmeren om te barbecuen. Lekker eten en achteraf niet afruimen wie wil dat niet ? De Oklahoma vraagt weinig onderhoud. Hier geen vettige aangekoekte roosters in het bakgedeelte. Alleen het stookgedeelte vraagt wat onderhoud.

     

    "Niets is gezelliger dan buiten koken. De aangename en relaxte sfeer hierbij draagt bij tot een meer dan geslaagde zomeravond. Let wel, barbecuen vereist een noodzakelijke kennis van zaken en begint reeds bij de aanschaf van degelijk materiaal. Na zorgvuldig testen zijn we tot de conclusie gekomen dat de Oklahoma barbecue het summum is voor elke houtskoolliefhebber. Aangezien de Oklahoma nergens in België te verkrijgen was rees onmiddellijk het idee om dit gerenommeerde Amerikaanse merk in te voeren. Amerika is het land van de barbecue! Heel wat Amerikanen leven grotendeels in hun tuin, rond de barbecue. De culinaire verwachtingen zijn  misschien niet zo hoog als bij ons, toch hanteren ze dezelfde criteria qua gebruiksgemak, snelheid en kwaliteit" aldus Charly Van den Bosch.

     

    Het was Joe Davidson uit Stillwater, Oklahoma USA, die het revolutionair barbecuesysteem van de Oklahoma bedacht, nl. een multifunctioneel toestel van echt koolstofplaatstaal. Drie buisvormige elementen zijn op elkaar gemonteerd : in de laag gemonteerde horizontale haardbox stook je met hout of houtskool, de horizontale roosterkoker grilt en houdt de bereidingen warm en de verticale rookschouw, gemonteerd op de roosterkoker, recupereert de warmte en de rook om vlees of vis lekker te roken.

    Door zijn vooruitstrevende techniek, roosteren naast de warmtebron, voldoet de Oklahoma barbecue bijna aan de perfectie. Het voedsel komt niet in direct contact met het vuur en blijft hierdoor sappiger. Ook raken de producten niet oververhit, zoals bij een klassieke barbecue, waardoor zich ook geen kankerverwekkende stoffen (PCAK's) ontwikkelen. Ook is de Oklahoma barbecue voorzien van een snel hanteerbaar takelsysteem om de rooster hoog boven de hittebron te brengen. Verder zijn alle Oklahoma's uitgerust met een speciaal systeem om het afdruipend vet te verwijderen waardoor het verbranden wordt tegengehouden.

     

    Voedsel niet in contact met het vuur en dus sappiger

     

    Charly Van den Bosch : “De basisregels voor de barbecue blijven dezelfde voor iedereen gelijk welk toestel je gebruikt. Altijd eerst vrij hoge temperaturen aanmaken en die dan laten zakken. Maar de Oklahoma is een belevenis op zich. Het grote voordeel van de Oklahoma is de scheiding tussen de vuurhaard, waar de houtblokken branden, en het gedeelte waar het voedsel gegaard wordt. Het eigenlijke bakken gebeurt met de hete stoom die zich via de rookzuil door de barbecue naar het bakgedeelte verspreidt. Het gaat dus om een indirecte manier van bakken. Vlees of vis komen dus nooit rechtstreeks in contact met het vuur waardoor je alle risico¹s op verbranding uitsluit.

    Vermits het bakgedeelte gesloten is, kan je ook blij slecht weer aan de slag. En de hele Oklahoma is opgetrokken uit een stevige legering van staal en koolstof, een ideale combinatie om de warmte van het vuur vast te houden en te geleiden. Ander groot voordeel van de Oklahoma is dat je de temperatuur perfect kan regelen en dat je dus ook bij lage temperatuur kan bakken. Daardoor blijven vlees en vis veel sappiger en smaakvoller”

     

    Volgens Charly kan je al zalm roken bij een temperatuur van 29 graden. In dat geval heb je wel geen vuur maar alleen wat rook. Charly gebruikt dan geen hout, maar zagemeel vermengd met wat kruiden. Ook van een gewoon stukje ham kan je op die manier een een culinaire lekkernij maken. Daar heb je dan wel tijd voor nodig en niet overhaast te werk willen

    gaan. “ Maar wat is er zaliger dan ‘s morgens een stukje zalm of hesp op de rooster te leggen die tegen de avond subtiel en lekker gerookt is ?’, aldus Charly Van den Bosch.

    Oklahoma’s hebben ook het voordeel dat je echte houtsblokken bij voorkeur gebruikt wat toch een invloed heeft op de smaak van de bereide gerechten. Het moet wel hard hout zijn zoals eik en beuk en het hout moet poederdroog zijn om rookvorming te voorkomen. Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke smaakaccent.”

     

    Je hoeft  zeker geen prof te zijn om met de Oklahoma overweg te kunnen maar je moet wel een passie voor barbecuen hebben. Voor wie de knepen van het barbecuen onder de knie wil krijgen, zijn er verschillende cursussen te volgen bij de Smoky Charly Club.

    www.oklahoma.be en www.smokycharly.be

     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vacansoleil
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vacansoleil maakt uitstap Disneyland goedkoper

    Tijdelijk extra korting voor kampeervakantie nabij Parijs

     

     

    Gezinnen die een uitstap met de kinderen plannen, worden in mei extra in de watten gelegd. Speciaal voor hen biedt Vacansoleil een extra voordelig arrangement aan in “Le Chêne Gris”, een topcamping op een kwartiertje rijden van Disneyland Parijs. Dicht bij de stad, en toch in het groen.


    Een betaalbare vakantie …

    Vacansoleil, bekend van de luxueuze kampeervakanties, verlaagt van 28/04 tot en met 31/05 de prijs van een verblijf nabij Disneyland Parijs. Met camping “Le Chêne gris”, gelegen in het Franse plaatsje Pommeuse, biedt Vacansoleil een waardig alternatief voor de dure hotels in de regio. Tijdens de actie-periode betaal je voor een verblijf slechts € 74 per nacht per stacaravan  (6 personen) . Voorwaarde is wel dat je minstens twee nachten blijft slapen. Communicantjes en hun familie doen nog meer voordeel. Zij betalen slechts € 69 en krijgen er met het hele gezin een gratis pizza bovenop. Het aanbod van Vacansoleil is ideaal voor late beslissers. Boeken kan tot 21 april, op het nummer 089 464 000 onder vermelding van code DIS.


    … in alle rust en comfort

    Camping “Le Chêne Gris” ligt in een rustige, groene omgeving en werd onder impuls van Vacansoleil volledig opgefrist. De gasten beschikken er over een verwarmd overdekbaar zwembad, een kinderbad, een vernieuwd sanitair blok en een prima bar en restaurant. Bovendien is er vanuit Pommeuse een rechtstreekse treinverbinding naar Parijs. Het aanbod op “Le Chêne Gris” bestaat uit een stacaravan van het type Bali of Tahiti. Beide types bieden plaats aan vier volwassenen en twee kinderen. Ze beschikken over een volledig uitgeruste keuken, airconditioning en één of twee douches en toiletten. In het voor- en najaar gelden extra kortingen. Boek je langer dan een paar dagen, dan krijg je 7 nachten voor de prijs van 6 of 14 nachten voor de prijs van 10.


     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.steunpunt

     

     

    Steunpunt Buitenlands Beleid, Toerisme en Recreatie van start

     

     

    Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Toerisme Geert Bourgeois opende de allereerste vergadering van het gloednieuwe steunpunt Buitenlands Beleid, Toerisme en Recreatie. Dit steunpunt moet de kloof tussen wetenschap en overheidsbeleid verkleinen en de Vlaamse regering wetenschappelijke ondersteuning bieden in de beleidsdomeinen Buitenlands Beleid en Toerisme.

     

    Het Steunpunt zal werken rond twee sporen: Internationale Samenwerking enerzijds en Toerisme anderzijds. Beide sporen worden telkens door een stuurgroep aangestuurd. Daarin zijn, naast het departement en het betrokken agentschap (Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking en Toerisme Vlaanderen), verschillende grote Vlaamse universiteiten en hogescholen vertegenwoordigd.

     

    In de stuurgroep Toerisme en Recreatie is Peter Cabus van de K.U.Leuven aangesteld als wetenschappelijk coördinator. Andere wetenschappers in deze stuurgroep zijn Dominique Vanneste (K.U.Leuven), Filip Van Roye (Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende) en Marc Declercq (Katholieke Hogeschool Mechelen). In de stuurgroep Buitenlands Beleid coördineert Koen Defeyter van de Universiteit Antwerpen. In het wetenschappelijke team zitten daarnaast Hendrik Vos (Universiteit Gent), Caroline Pauwels (VUB) en Jan Melissen (Universiteit Antwerpen).

     

    De stuurgroepen sturen beleidsrelevant wetenschappelijk onderzoek aan. Een beheersovereenkomst (2007-2011) tussen het Steunpunt en de Vlaamse Regering bepaalt met een Meerjarenplan per stuurgroep, de lange termijn opdrachten. Voor het spoor Toerisme focust de stuurgroep op onderzoek naar permanente meetsystemen, de relatie tussen toerisme en economie, de beeldvorming van bestemming Vlaanderen en duurzaam toerisme.

    Voor het spoor Buitenlands Beleid situeert het onderzoek in de thema's: Europese en mondiale verhoudingen; culturele diversiteit en subsidiariteit; mensenrechten; globalisering en ontwikkelingssamenwerking.

     

    Daarnaast kan de bevoegde minister opdrachten geven voor korte termijn onderzoeken. Die opdrachten mogen ten hoogste 30% van de beschikbare werktijd van het Steunpunt omvatten.

     

     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.la fille d'emma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LA FILLE D’EMMA

     

     

    In een van de langste verkeersaders van Brussel, de Vanderkinderestraat, bevindt zich een charmante bistro die met een eindeloze charme, grootmoeders keuken uitstraalt. De streekgerechten en gerechten van vroeger vallen erg in de smaak van het hedendaags publiek. Niet alleen de gerechten, maar ook de eeuwenoud klinkerweg, naast het terras, intrigeert velen. Dit stukje Ukkel, de Groene Jagerswijk, ontsnapte tot dusver aan de interesse van historici, maar krijgt ooit voldoende interesse om de oorsprong van deze unieke klinkerweg en enkele andere getuigenissen te achterhalen.

     

    La Fille d’Emma wordt gerund door Dany Burgeon en Martine Pauwen, de dochter van Emma. Dany kreeg zijn opleiding op het COOVI en wordt na zijn studies onmiddellijk in dienst genomen in L’Huitrière, enige tijd nadien door de meest authentieke figuur uit het Brusselse horecamilieu, Jef de Gelas, net bij de opstart van L’Auberge des Chapeliers.

    Met reeds enige ervaring in het achterhoofd durft Dany ‘Il Giardino’ in Ukkel overnemen, enige tijd later verplaatst hij zijn interesse naar La ferme Rouge op de hoek van de Dolezlaan. Toch komt hij opnieuw bij Jef terecht wanneer deze La Roue d’Or opent. De drang om een eigen zaak te runnen blijft bij Dany voor onrust zorgen, hetgeen resulteert in de opening van Evergreen in Evere in 2004. Jacques Veulemans, de dynamische patroon van ‘Aux Armes de Bruxelles’ treedt op als raadgever wanneer Dany beslist om samen met Martine Pauwen het restaurant ‘La Fille d’Emma’ te exploiteren.

     

    Martine is inderdaad de dochter van Emma die samen met haar ouders La Ligne Droite in de Beenhouwersstraat hebben uitgebaat. Haar vader, Emile Pauwen, was de slager die de winkel ‘Le Grain d’Or’ in de Predikherenstraat runde en tevens een van de oprichters van de Vrije Gemeente van het Ilot sacré, en dit samen met Jean Van Calck, Polle Bunne, Léon Demol en Stans, alle meer dan legendarische personages van het Oude Brussel. Martine, groot geworden in de wereld van de restauratie, heeft dat milieu nooit verlaten.

     

    De kleine eetzaal van la Fille d’Emma, roept herinneringen op van romantische plekjes van vroeger. De wanden in pasteltinten en de kleine witte bar met een sierlijke benaming, zorgen voor een gezellige intieme sfeer. Het zwart houten meubilair met het wit-roze tafellinnen brengt dan weer een frisse noot.

    Ter bevestiging dat La Fille d’Emma in het oude Brussel ligt, meerdere oude stadsgezichten aan de muur die o.m. de Eikstraat, de Kandelaarstraat en de Sint Nicolaaskerk voorstellen, beelden die stuk voor stuk de verbondenheid met het oude rasechte Brussel bevestigen. Ook het schilderij van Vertong verstevigt die band, het werk geeft de charme van het Sint Kathelijneplein weer met de door Poelaert ontworpen kerk.

    Bijzonder kleurig is dan weer de aardige collecte borden met veelkleurige afbeeldingen van vogels, collectie die de huiselijke sfeer van het restaurant onderlijnt. ‘Huiselijk’ is wellicht de beste term om La Fille d’Emma te omschrijven, aangezien naast Dany en Martine, ook Gaëtan, de zoon van Dany en zijn echtgenote in het restaurant werkzaam zijn, zij nemen de bediening in de zaal voor hun rekening.

     

    Dany staat aan het fornuis en is verantwoordelijk voor de dagsuggesties en de Brusselse, maar Franse streekkeuken al durft hij af en toe een Italiaans accentje in zijn bereidingen verankeren. Rasechte Brusselaars vallen bij de voorgerechten, voor de bloedpens à la bruxelloise en de escargots de bourgogne. Tussen hoofdgerechten zitten o.m. de stoemp van de dag met worst, balletje smet tomatensaus en l’onglet met sjalot. Heerlijk is evenzeer het geitenkaasje met tijm en honig en de ‘echte’ Brusselse garnaalkroketten. Jammer genoeg zijn de kikkerbilletjes in Provençaalse saus bij het serveren uitgedanst, maar toch  bezorgen ze de smaakpupillen een subtiel aroma. Aanraders te over dus, zelfs al zorgt Dany ervoor dat de kaart erg regelmatig wijzigt vermits hij zijn specialiteiten tegelijkertijd én aan hun regio én aan versheid van de seizoenen wil koppelen.

    Zonder evenwel erg grote wijnen te vermelden, biedt de wijnkaart een ruim overzicht van de belangrijkste Franse wijnregio’s en werden we bij onze degustatie, meer dan eens verrast door de fijne aroma’s en verantwoorde afdronk. Prijs-kwaliteit alleszins een voltreffer, al doemt het spook van mogelijke controles bij elke restaurantganger op. Matig genieten verwent evenwel evenzeer de levensgeneugten.

    La Fille d’Emma – Vanderkinderestraat 406 –1180 Ukkel - Tel 02/343 39 69

     

     

    05-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspergekoker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Asperges, lekker tot in de puntjes

    Demeyere brengt verticale aspergekoker op de markt



     

    Mooi, gezond en vooral heel erg lekker. De asperge wordt niet voor niets de koningin der groenten genoemd. Op 18 april gaat het aspergeseizoen officieel van start. Culinair specialist Demeyere geeft nu al het startsein met een unieke verticale aspergekoker. Voor een geslaagd resultaat.


    Asperges zijn het beste te bereiden in een hoge, cilindrische pan met deksel waarin ze rechtop kunnen worden klaargemaakt. De zachte punten komen dan boven het water uit en worden gestoomd in plaats van gekookt. De aspergekoker van Demeyere leent zich hier perfect toe.

    Het is een hoge, smalle kookpot met twee handgrepen, een deksel en een aspergemandje met haakje waardoor je het op de rand van de kookpot kan hangen. Uniek aan deze aspergekoker: hij is niet alleen ideaal voor het verticaal koken van groenten zoals asperges of witloof, maar ook voor het bereiden van pasta. Bovendien kan je erin blancheren, koken en stomen.

    De asperge-/pastakoker is gemaakt van roestvrij staal 18/10 en is voorzien van een 3-lagige capsulebodem van 4 mm dikte voor een goede warmtegeleiding. De pot zelf is mat gepolijst, het deksel is blinkend. Hij is vaatwasserbestendig en geschikt voor alle vuren, ook voor inductie. Hij wordt geleverd met 2 jaar garantie (niet geldig voor professioneel gebruik).

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frankrijk

    Uitstapjes in Frankrijk

     

     

     

     

    Zin om er eens helemaal tussenuit te zijn gedurende een weekendje of langer? Zoekt u een onvergetelijk charmeverblijf, gastronomische verwennerijen, of totale ontspanning in de natuur?

     

    Vanaf nu is het mogelijk om al uw weekends en korte vakanties voor te bereiden op

     

    www.uitstapjesinfrankrijk.be

     

     

    Op deze webaginga vindt u ...

    Gevarieerde verblijfsformules geselecteerd door 12 Franse partners

     

    U houdt van « bucolische wandelingen » ? Ontdek dan de uitzichten van de Ardennen, de bossen van Franche-Comté of van Aube en Champagne, of bezoek de natuurreservaten van Lorraine. Naar het Oosten zullen de bekoorlijke landschappen van Bas-Rhin de trekkers zeker verheugen. Als u gewoon een behoefte hebt aan gejodeerde lucht, kunt u de richting nemen van de stranden van Pas-de-Calais of van Calvados, waar de landing zich afspeelde. En wat denkt u van een schelpenkuur in de verschillende badplaatsen en vissersdorpjes van de Manche? In Rhône-Alpes zult u de dolce vita van het Zuiden kunnen ervaren; maar als u eerder « farniente » bent, zou u er beter aan doen naar Riviera  en de prachtige streek Provence-Alpes-Côte d’Azur te gaan. Ow wilt u vooral tijd voor uzelf? Waarom geen wellnesskuur? De enige moeilijkheid is de grote keuze!

     

    Meer dan 100 aanbiedingen, die het hele jaar door worden bijgewerkt en aangepast!

     

    De meeste formules bieden verblijven van 3 dagen / 2 nachten aan met halfpension en verschillende originele activiteiten: gastronomie, cultuur, avontuur, wellness, ...

     

    Makkelijk te gebruiken informatie op Internet

     

    Kaarten, illustraties, praktische informatie… alles om uw zoeken gemakkelijker en aangenamer te maken.  U kan alle nodige informatie in enkele kliks vinden.

     

    De informatie maakt het u mogelijk het verblijf rechtstreeks te boeken bij de hoteliers of de reserveringscentrales van de departementen.

     

     

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.databank cultuur

    Toerisme en cultuur in één databank

     

     

     

    Op initiatief van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux wordt het culturele en toeristische aanbod in Vlaanderen voortaan gebundeld in een geïntegreerde databank. CultuurNet Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen zorgen in een eerste fase voor een geïntegreerd overzicht van alle evenementen. Voor organisatoren uit de toeristische sector komt er één loket, het 'Digitaal Vrijetijdsloket Vlaanderen', om gegevens in te voeren en op te vragen.

     

    Wat doen we dit weekend? Om ideetjes op te doen voor de ideale vrijetijdsbesteding, raadpleegt u ongetwijfeld soms de agenda's en vrijetijdsrubrieken van uw krant, favoriete tijdschrift of bepaalde websites. Die media halen hun informatie vaak uit speciale databanken die het vrijetijdsaanbod in Vlaanderen verzamelen.

     

    Zowel CultuurNet Vlaanderen als Toerisme Vlaanderen zetten in de voorbije jaren een eigen vrijetijdsdatabank op. Ze verzamelen, beheren en ontsluiten gegevens over respectievelijk het culturele en toeristische aanbod in Vlaanderen en Brussel. Beide projecten overlappen elkaar gedeeltelijk. Dat betekent dubbele kosten en moeite. Maar ook voor toeristische diensten, verenigingen en commerciële organisatoren, die gegevens willen invoeren of publiceren zorgt dit voor meer werk en onduidelijkheid.

     

    Daarom brachten Anciaux en Bourgeois de beheerders van deze databanken samen. In een eerste fase gaan CultuurNet Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen samenwerken voor informatie over evenementen. Gegevens hierover worden enkel nog verzameld in de cultuurdatabank, die ook toegankelijk wordt voor toeristische spelers zoals gemeentelijke en provinciale diensten voor toerisme. Toerisme Vlaanderen voert het kwaliteitsmanagement uit over gegevens die voor de toeristische sector van belang zijn. Vanaf de tweede jaarhelft moet de nieuwe situatie in werking treden. De definitieve integratie van beide databanken is gepland voor eind volgend jaar.

     

     

     

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aoste recept1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Aoste Authentique spijst assortiment

     


    Recepten

    De échte smaak van vroeger is gemakkelijk in hedendaagse gerechten te verwerken. Met deze  overheerlijke recepten brengt Aoste Authentique Kalkoengebraad de unieke, originele smaak van weleer op je bord. Gemakkelijk te bereiden en vooral: een waar genot voor wie van authentieke, culinaire ervaringen houdt. Smakelijk!


    • Toastjes met Aoste Authentique Kalkoengebraad en sinaasappel

    Ingrediënten
    8 fijn gesneden plakjes Aoste Authentique Kalkoengebraad (1 pakje), 2 sinaasappels, 1 eetlepel sinaasappelzest voor de afwerking, 10 groene olijven, ontpit en in schijfjes gesneden, 1/2 sjalot fijngesneden, 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel wijnazijn, snuifje zout, versgemalen zwarte peper, 2 volkoren pistolets

    Bereiding
    Was de sinaasappels en rasp dunne sliertjes schil voor de afwerking. Verwijder de rest van de schil en ook de vliezen van de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng er de olijfolie, wijn-azijn, sjalot en olijven door en kruid met peper en zout. Snijd de pistolet horizontaal doormidden en snijd elke helft vervolgens in 4 gelijke stukjes. Plaats de krokante zijde naar onder. Beleg ze elk met een plakje kalkoengebraad en daarop de sinaasappelsalade. Werk af met sinaasappelzest.

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.low fare

    Brussels Airport breekt door in lagekostensegment

     

    Vanaf het nieuwe zomerseizoen dat over enkele dagen aanvangt, biedt Brussels Airport een zeer uitgebreid netwerk aan rechtstreekse lagekosten-bestemmingen. Zowel voor citytrips als voor een uitstapje naar de zon vindt de passagier op Brussels Airport de keuze uit een netwerk van 120 verschillende lagekostenbestemmingen.

     

    Voor de meeste reizigers is dit uitgebreid aanbod verrassend nieuws. Lagekosten worden nog steeds ten onrechte beschouwd als een product voor kleine regionale luchthavens, vaak afgelegen en moeilijk bereikbaar. Daarom is het voor veel passagiers een verrassing dat een luchthaven met ons profiel tegelijk het meest aantrekkelijke lagekosten-aanbod kan bieden. Het feit dat Brussels Airport sedert enkele jaren behoort tot de meest kwalitatieve luchthavens van Europa (eerste in ACI categorie Best Airport in Europe 2005, tweede in ACI categorie Best Airport in Europe 2006, vriendelijkste luchthaven van Europa ACI “Airport People Award” voor 2006) doet geen afbreuk aan de inspanningen van de luchthaven om de passagier een aantrekkelijk aanbod te brengen. We willen tegelijk de beste dienstverlening bieden van heel Europa, én kampioen zijn op het vlak van lage tarieven”.

     

    “Passagiersgroei zit vooral in het low-fare segment van de markt”, licht CEO Wilfried Van Assche toe. “De doorgedreven inspanningen van Brussels Airlines om uit te pakken met een specifiek lagetarievenproduct spelen in op deze vraag. Zelfs hard-core lageprijzenmaatschappijen zoals easyJet en Sky Europe vinden steeds meer hun weg naar grote internationale luchthavens zoals Brussels Airport. Lagekost wordt ten onrechte geassocieerd met het minder aantrekkelijke product van niche-spelers. De reiziger wil vandaag tegelijk een klasseproduct, voor een scherpe prijs. We bieden drie keer zoveel lagekostenbestemmingen als alle andere Belgische luchthavens samen, met vaak keuze uit meerdere vluchten per dag per bestemming. Vandaag kan je zowat heel Europa op de meest goedkope manier bereiken vanaf Brussels Airport. Goedkoper dan via andere luchthavens, goedkoper dan met de trein, zelfs goedkoper dan met de auto”.

     

    Brussels Airport laat de promotie van deze lage tarieven niet enkel over aan de luchtvaartmaatschappijen zelf; ze pakt voor het eerst zelf uit met een campagne. Uitgebreide postercampagnes op de luchthaven en de luchthavenwebsite verwijzen naar een nieuwe brochure waarin de passagier een overzicht vindt van de goedkope bestemmingen die rechtstreeks kunnen gevlogen worden vanaf Brussels Airport.

     

    De brochure www.brusselsairport.be/nl/mowfare geeft een overzicht : van 120 bestemmingen voor minder dan 100 euro, 24 luchtvaartmaatschappijen, maar liefst 83 bestemming hiervan voor minder dan 50 Euro en zelfs 4 bestemmingen vanaf 19 euro; alle tarieven zijn enkele reis, taksen inbegrepen. Een groter aanbod, meer frequenties en vooral Wie vroeg boekt, vliegt goedkoper.

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gallery
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    GALLERY

     

     

     

    In 1988 realiseerde Tam Nguyen haar eerste hightech Aziatisch restaurant volgens de traditionele waarden met opgedofte interieurs, verplichte draken en rode tinten. De Gallery etaleerde grote glaspartijen en metaal met overwegend blauwe en grijze mozaïeken. Met het nieuwe Millennium gaf ze het restaurant Gallery evenwel een prachtige designstijl mee en herschikte de kaart. Ietwat beknopter spitste ze zich toe op dagsuggesties zonder daarbij evenwel de natuurlijke smaken van de eigen Vietnamese keuken en de geur van Thaise kruiden opzij te schuiven.

     

    Het decor en meubilair, door de eigenaar ontworpen in samenwerking met een architectenbureau uit Saigon, trekt de minimalistische, gedempte kaart zonder het comfort over het hoofd te zien. Uit het verleden werden slechts enkele elementen bewaard, in de nieuwe homogeniteit zijn de zetels bekleed met beige leder temidden een meubilair in zwart beuken en wit marmer. De rijk aandoende combinatie van zwart en wit worden in het midden van de zaal hernomen, hier wordt het centraal bankje opgesmukt met schilderijen van Boeddha in zwarte, houten kaders. Het derde deel van het restaurant herneemt dit thema in het licht van de zwarte banieren, bedrukt met het logo van de Gallery. Achteraan de zaal, maakt een aparte ruimte, omgeven door lederen bankjes, meer vertrouwelijke bijeenkomsten mogelijk.

     

    Dit nieuwe gevoel voor volume geeft de kaart de nodige marge om zich anders te ontplooien. In de kaart vinden we accenten terug van een gemengde, natuurlijk of pikantere keuken, ze werd onder toezicht van de charmante Lanh, de echtgenote van Tam Nguyen, in een nieuw jasje gestoken en biedt ook diverse suggesties zoals de raviolisoep met langoustines op ‘Pakse’-wijze, een gesauteerde kip met cajounoten en verse ananas of gegrilde Angus beef met ‘lop’-bladeren, dit recept wordt eveneens een Saigonversie aangeboden. De suggesties omkaderen een korte, precieze en geparfumeerde kaart. Alle huisspecialiteiten zijn onderverdeeld in dim-sum, soepen, zeevruchten, gevogelte, vlees, rijst en groenten. Bij de uitbouw werd absolute prioriteit gegeven aan een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.

     

    Verse vruchten en kruiden krijgen de voorkeur. Net als gegrild, gesauteerd, gelakt en gestoomd. De langoustines worden op Indische wijze gegrild, met citroenkruid, of bereid met groene curry in een halve ananas; de zeeduivel wordt opgediend in satévorm in limoenblaadjes of als filet in een caquelon op Saigonwijze. Gegrilde kip en gesauteerde eend worden bereid met kokos en curry, met vers citroenkruid of Sechouanpeper zonder echter de gelakte Pekingeend of de tchi tchi-saus naar de achtergrond te verdringen.

     

    Bij de voorgerechten vinden we op de juiste plaats de dim-sum, nems met krab en langoustines en andere gefrituurde “Gallery”-assortimenten, ook een smakelijke Vietnamese carpaccio op basis van nuoc-nam, limoensap, gegrilde pindanoten en fijngesnipperde basilicumblaadjes, geeft present. Daarnaast vinden we verscheidene Thaise soepen en zeevruchtenbereidingen met kokos of rode curry.

    Alhoewel de suggesties deel uitmaken van de nieuwe initiatieven blijft de lunch heel aantrekkelijk want hij omvat een voorgerecht en hoofdschotel voor 9.5 Euro.

     

    Tijdens onze degustatie werden we bij het voorgerecht alvast heerlijk verrast door een schitterend assortiment Dim Sum heerlijke Keizerlijke krabkroketten. De aspergesoep met krab was bijzonder lekker, maar onze smaakpupillen werden vooral begeesterd door de soep Tom Kha Kai met kip en kokosmelk. Zowel de kip met gele curry en aubergines met rijst als de gelakte Pekingeend gaven ruime bevestiging van het rijke smakenpalet van de Gallery. Bij de wijn hadden we iets minder geluk, de eerste fles Chardonnay Walter Blass 2003 droeg overduidelijke stopselsporen, ze werd evenwel prompt en zonder morren door een andere vervangen. Een degelijke keuze bleek achteraf want de combinatie van het rijke aroma en kruidenpalet van de Vietnamese-Aziatische keuken met wijnen uit de Australische regio werd een voltreffer van formaat.

     

    In de Gallery hebben vooral de Loire, Elzas en Provence recht op roséwijnen, terwijl qua rode wijnen, de meest passende bij de Aziatische keuken werden geselecteerd: Saumur Champigny, château de Villeneuve; Sancerre rouge Henri Brochard; Beaujolais Brouilly, Pisse Viel de Loron & fils. Bij de Bordeaux vinden we bovendien de 1ers côtes de Blaye, Medoc cru Bourgeois evenals een Pauillac 5ème cru classé château Haut Bages Liberal. Ook enkele wereldwijnen uit Chili, Argentinië, Australië en Zuid-Afrika sieren de kaart. Men kan er eveneens Champagne Deutz proeven of genieten van een hele horde cocktails zoals Mai Thai, Mojito of Saigon Sunset.

     

    Uitgesproken pluspuntjes van de Gallery zijn de kwaliteit van de service en het sympathieke onthaal dat model staat voor de nauwe familiebanden die ook binnen het bedrijf van kracht zijn. Tam Nguyen en zijn echtgenote Lanh, leiden de zaak en staan achter het fornuis terwijl Ngoc, Tam’s broer de bar en de zaal beheert.

    Gallery – Grote Hertstraat 7 – 1000 Brussel – tel 02/511 80 35

     

     

     

     

     

    04-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thalys

    THALYS EN EUROSTAR LANCEREN EEN PRIMEUR VOOR ZAKENREIZIGERS:

    WWW.PLACETOBIZ.EU

     

     

    Eerste forum waar zakenreizigers praktische informatie en interessante adressen kunnen uitwisselen over Parijs en Londen

     

    De hogesnelheidstreinoperatoren Thalys en Eurostar lanceren een speciaal forum, www.Placetobiz.eu, waar zakenreizigers praktische informatie over Londen en Parijs kunnen uitwisselen alsook tips die hun reiservaring sterk kunnen verbeteren. Met deze interactieve website willen beide treinoperatoren hun positionering als de uitgelezen keuze voor zakenreizigers, nog verder ondersteunen.

     

    Eurostar en Thalys bundelen voor dit unieke initiatief de krachten met de mediaregie gespecialiseerd in de zakenwereld, Roularta Media. In hun constante zoektocht om de reis van hun zakenreizigers zo comfortabel mogelijk te laten verlopen, lanceren Thalys en Eurostar een primeur voor België: het zakenforum www.Placetobiz.eu

     

    De beide treinoperatoren bieden zakenreizigers voortaan een forum aan waar ze allerlei adressen kunnen uitwisselen met andere zakenreizigers. Ze kunnen er zowel informatie delen voor na de werkdag (restaurants, bars, tentoonstellingen, evenementen enz.) als advies uitwisselen voor tijdens de werkdag (vergaderzalen, de reis zelf....). Op deze interactieve site ontdek je ook hoe je je trip met de hogesnelheidstrein kan voorbereiden om er optimaal en relaxed van te genieten. En je kan op het forum zelf ideeën voorstellen die andermans zakenreis aangenamer kunnen maken.

     

    Anne-Françoise Piette, Sales & Marketing Director Eurostar Belgium, zegt: "De lancering van dit forum past perfect in onze constante inspanning om de reiservaring van onze zakenreizigers te verbeteren, en dat gaat verder dan enkel de reis. We zijn eveneens erg tevreden dat Roularta, die zeer dicht bij de Belgische zakenman staat, mee met ons in dit verhaal stapt."

     

    Béatrice Paques, Commercial Director Thalys, vult aan: "Ik ben erg opgetogen met dit initiatief. Thalys en Eurostar zetten met de lancering van dit forum een verdere stap in hun samenwerking en bieden zo de zakenreizigers een nog betere reiservaring."

     

     

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bujumbura

     

    Brussels Airlines voegt Burundi toe aan het Afrika aanbod

     

     

    Vanaf 22 april verzorgt Brussels Airlines een nieuwe wekelijkse lijndienst tussen Brussel en Bujumbura (Burundi). Dankzij deze nieuwe service wordt Burundi voortaan rechtstreeks verbonden met Brussel en Europa.

     

    Met de start van deze nieuwe lijndienst beantwoordt Brussels Airlines de grote marktvraag voor een rechtstreekse vlucht tussen Burundi en Europa. Zowel de zakenwereld als de bevolking waren al lang vragende partij.

     

    De Burundese Gemeenschap in België kan voortaan rechtstreeks naar Bujumbura  vliegen terwijl de Burundese bevolking vanaf 22 april de mogelijkheid heeft om comfortabel naar Brussel en mits een overstap ook naar tientallen Europese steden (Parijs, Londen, Geneve, …), de Verenigde Staten (New York, Chicago, …)  en Azië te reizen.

     

    De vluchttijd bedraagt 8 uur en 20 minuten voor het traject Brussel-Bujumbura. De terugvlucht vanuit Burundi naar België duurt 11 uur omwille van een tussenstop in Nairobi.

     

    De nieuwe lijndienst wordt uitgevoerd met Airbus A 330-300 toestelllen in een business en economy class configuratie. Passagiers kunnen aan boord genieten van de bekende full service dienstverlening van Brussels Airlines. Het interieur van Airbus 330-300 vloot werd vorig jaar volledig vernieuwd. In de Business Class afdeling werden flat beds en een modern audio en video entertainmentprogramma geïnstalleerd. In de economy afdeling werden nieuwe zetels geplaatst.

     

    Dankzij de vrachtcapaciteit van de Airbus 330-300 verwelkomt Brussels Airlines ook luchtvracht aan boord. De cargoverkoop zal zich toespitsen op bederfbare goederen (voeding, bloemen, …), consumentengoederen en andere vracht.

     

    Bujumbura is de veertiende longhaul bestemming van Brussels Airlines op het Afrikaanse continent. Door Burundi toe te voegen aan het aanbod verstevigt Brussels Airlines haar positie in Oost Afrika en de Regio van de Grote Meren. Naast Bujumbura biedt Brussels Airlines vluchten aan naar Nairobi (Kenia, zes keer per week), Entebbe (Oeganda, 3 keer per week) en Kigali (Rwanda, 2 keer per week).

     

     

     

     

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.park inn luik
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    NIEUW PARK INN HOTEL LIEGE AIRPORT

     

     

    Op 19 maart opende het nieuwe Park Inn hotel aan de luchthaven van Bierset – Liège Airport zijn deuren.

     

    Rezidor Hotel Group, in België reeds bekend van de Radisson SAS Hotels in Brussel, Antwerpen, Hasselt en Spa, koos de site van Liège Airport om zijn eerste Park Inn hotel in de Benelux te openen.

     

    Park Inn is een fris en energiek nieuw midden segment hotelmerk – globaal in aanpak, locaal in grootte en beheer. Park Inn biedt het essentiële van een goede hotelervaring in zijn klasse: een warm en informeel onthaal, perfecte properheid én gebruiksgemak.

    Het Park Inn Liège Airport met een totale oppervlakte van 4.000 m² zal 100 kamers bieden. De frisse, kleurrijke kamers zijn voorzien van alle comfort: WIFI, safe, LCD televisie, telefoon, waterkoker en een badkamer met douche of bad. Het nieuwe hotel biedt zijn gasten bovendien gratis en draadloze internetverbinding in het hele gebouw.

     

    Antonio Meneghin, Executive Chef van het Spirit of Saint-Louis restaurant zal een regionale en internationale keuken bereiden. In de Concorde Bar kan men terecht voor een koffie, een drankje of een snackje na een lange werkdag of bij een stop onderweg.

     

    Het hotel biedt 260 m² aan vergaderruimte met 8 zalen, waarvan 6 modulaire, allen met daglicht en voorzien met het meest hoogtechnologische materiaal. Verder is een aparte crew lounge met internetverbinding, een fitnessruimte en een 50-tal parkeerplaatsen specifiek voor het hotel.

     

    Het project werd gerealiseerd door de Groep GL International, in samenwerking met de Rezidor Hotel Group. De investering wordt geraamd op 11 miljoen EUR. Het hotel zal werkgelegenheid bieden aan een 25-tal mensen.

     

    Met zijn locatie, naast de passagiersterminal op de luchthaven, zal het Park Inn hotel zich enerzijds richten tot reizigers en gebruikers van de luchthaven en vliegtuigmaatschappijen die dagelijks kamers reserveren voor hun crews, klanten en medewerkers vanuit het buitenland en anderzijds tot bedrijven uit de lokale bedrijvenzones voor het organiseren van hun vergaderingen op dagbasis of eventueel met een overnachting. Zijn centrale ligging tussen steden als Luik, Antwerpen, Brussel, Maastricht en Keulen biedt een uitstekend alternatief voor het bijeenbrengen van zakenmensen zonder veel tijd te verliezen in files. Tijdens de weekends zal het nieuwe Park Inn aantrekkelijke prijzen bieden voor toeristen die Luik en zijn wijde omgeving willen ontdekken.

     

    Tineke de Wit, Algemeen Directeur, besluit: “ Wij zijn verheugd het eerste Park Inn Hotel in de Benelux te mogen openen en zullen er dan ook alles aan doen om via ons sterk lokaal en internationaal verkoop- en marketingnetwerk het nieuwe Park Inn hotel tot één van de gevestigde waarden in Luik te promoten.”

     

     

     

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bmi

     

    bmi viert haar 15 jaar aanwezigheid in België

     

    Op 29 maart viert bmi, de tweede grootste Britse luchtvaartmaatschappij en lid van Star Alliance, haar 15 jaar aanwezigheid in België. Tussen 1992 en 2006 vervoerde bmi bijna drie miljoen zeshonderdduizend passagiers tussen België en London Heathrow en kende de maatschappij een groei van het jaarlijkse passagiersaantal met 48% tijdens deze periode.


    Eind maart 1992 lanceerde bmi haar eerste vluchten tussen London Heathrow en Brussel en verbond zo de Engelse hoofdstad zes maal per dag met de hoofdstad van Europa. Sindsdien is bmi blijven groeien en voegde het routes aan haar Belgisch netwerk toe. De maatschappij biedt op de dag van vandaag 16 directe vluchten van Brussel naar het Verenigd Koninkrijk (Londen Heathrow, Leeds Bradford, East Midlands en Edinburgh) met vanuit London Heathrow meerdere connecties per dag naar de rest van Groot-Brittannië en de Heathrow lange afstandbestemmingen van bmi : Jeddah, Ryadh en Moskou.  Vanuit Manchester biedt bmi ook volgende lange afstandbestemmingen aan: Antigua, Barbados, Chicago and Las Vegas.  Vanaf 16 april 2007 voegt bmi vanuit Brussel een dagelijkse directe vlucht naar Aberdeen in Schotland toe. Deze nieuwe bestemming is zowel op zakenreizigers als op vrijetijdsreizigers gericht. Aberdeen en haar regio vormen niet alleen een economisch centrum door de petroleumindustrie, de haven en de Universiteit maar eveneens een toeristische trekpleister (mythische Schotse kastelen, natuurparken, observatie van zeehonden en walvissen…) en de perfecte uitvalsbasis voor een reis doorheen de Schotse Highlands.

     

    Sinds 1992 vervoerde de luchtvaartmaatschappij bijna drie miljoen zeshonderdduizend passagiers tussen Brussel en London Heathrow. De voorbije 15 jaar heeft het Belgische publiek altijd waardering getoond voor de punctualiteit (bmi is de meest stipte luchtvaartmaatschappij op Londen Heathrow volgens CAA, www.flightontime.info), de 4 exclusief bestemmingen vanuit Brussel en de talrijke innovaties en diensten die bmi aanbiedt: online check-in, tarieven op basis van enkele reis, flexibiliteit van de tickets, kortom dienstverlening op maat voor zowel business passagiers als vrijetijdsreizigers. bmi heeft recent de lancering van een nieuw initiatief voor de zakenreizigers aangekondigd. Vanaf 2 april krijgen de leden van het getrouwheidsprogramma Diamond Club (Blue plus, Silver of Gold kaarthouders) gratis maaltijden en drankjes aan boord alsook priority seating vooraan in het vliegtuig.

    Christine Van den Winckel , bmi area manager België en Luxemburg, stelt vast: « Het innovatieve karakter van de producten van bmi, de ruime keuze op het gebied van frequenties en directe vluchten hebben ons een groeiend aantal passagiers op de Belgische en Luxemburgse markt opgeleverd. Terwijl we in 1992 130.00 passagiers vervoerden op de lijn Brussel-Londen, hebben we in 2006 bijna 200.000 passagiers mogen begroeten op deze lijn. Dit is een groei met 48%. In 2006 vervoerde bmi 370.000 passagiers naar haar 4 rechtstreekse bestemmingen vanuit Brussel. » Ze voegt hieraan toe: « De lancering bij op 16 april 2007 van de directe verbinding met Aberdeen en het aanbieden van meer dan 746.000 plaatsen op onze 5 lijnen tussen Brussel en het Verenigd Koninkrijk zijn een duidelijke illustratie van het vertrouwen dat we in de toekomst hebben alsook van het belang dat we in onze strategie aan de hoofdstad van Europa hechten. »

    www.flybmi.com  

     

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlm bae

    VLM Airlines introduceert jet in vloot

    BAe 146-300 wordt ingezet op de lijn tussen London City en Rotterdam

     

     

    VLM Airlines kondigt aan dat het haar vloot van Fokker 50 toestellen zal uitbreiden met een veel groter straalvliegtuig en dat voor de allereerste keer in het bestaan van de maatschappij. De BAe 146-300 telt 92 plaatsen en zal vanaf 16 april 2007 worden ingezet op één van de belangrijkste routes van de maatschappij, namelijk tussen London City en Rotterdam.

     

    De Jet wordt aan de vloot van VLM Airlines toegevoegd om de capaciteit op één van haar drukste routes te verhogen waar het toestel zal opereren naast de gebruikelijke Fokker 50 toestellen. De luchtvaartmaatschappij zal haar tien dagelijkse vluchten tussen London City en Rotterdam behouden, waarvan vier met de BAe 146 zullen worden aangeboden. VLM Airlines vervoerde meer dan 130.000 passagiers op deze route in 2006 en verwacht een stijging naar 190.000 passagiers in 2007.

     

    De VLM Airlines BAe 146-300 zal plaats bieden aan 92 passagiers. Het toestel is ingericht met een ruime 2+3 configuratie, 2 zetels en 3 zetels gescheiden door de middengang.  De zetels hebben een lederen bekleding en het toestel heeft een aangename beenruimte van 32 inches (81 centimeter). Dit is in schril contrast met de meeste andere grote luchtvaartmaatschappijen die 110 zetels aanbieden voor dit type toestel, in een krappe 3+3 configuratie met slechts 28 tot 29 inches beenruimte.

     

    Johan Vanneste, Managing Director VLM Airlines licht toe: “We zijn bijzonder tevreden om de BAe 146 Jet aan onze vloot te kunnen toevoegen. Alsmaar meer zakenreizigers maken gebruik van ons netwerk, in het bijzonder op onze London City – Rotterdam route, waardoor het noodzakelijk is om een groter en sneller toestel te introduceren om tegemoet te komen aan deze stijgende vraag. "

     

    Met de intrede van de Jet wordt er extra Fokker 50 capaciteit vrijgemaakt in de vloot. Dit laat VLM Airlines toe om de frekwenties op een aantal andere routes binnen haar netwerk te verhogen. Op dit ogenblik heeft de luchtvaartmaatschappij een vloot van 19 Fokker 50 toestellen. Dit jaar zullen er nog twee Fokker 50-vliegtuigen worden toegevoegd.

     

    De prestaties van het toestel zullen worden geëvalueerd in de loop van 2007 en, indien de integratie succesvol en volgens verwachtingen verloopt, zal VLM Airlines overwegen om extra BAe 146 toestellen in te voeren op andere drukbezette routes van het netwerk. De luchtvaartmaatschappij bestudeert momenteel de haalbaarheid om dit vliegtuigtype te introduceren op zes andere bestaande routes vanuit London City Airport, terwijl nog eens twintig nieuwe bestemmingen worden geëvalueerd op een afstand van meer dan 500 km van Londen. 

     

    Het produkt aan boord zal volledig overeenstemmen met het bekende hoge kwaliteitsniveau dat de passagiers gewoon zijn bij VLM Airlines, met gratis maaltijden, aangepaste snacks en drankjes. Bovendien zal,de BAe 146-300 meteen en volledig in de bekende kleuren van VLM Airlines geschilderd worden en ook binnenin de stijl van VLM Airlines hebben, hetgeen de passagiers verzekert van de echte VLM Airlines-ervaring.

    VLM Airlines is de voorbije 14 jaar uitgegroeid tot de grootste luchtvaartmaatschappij van en naar London City Airport met meer dan 100 vluchten per weekdag, hetgeen overeenkomt met 36% van het totaal aantal bewegingen op deze luchthaven. Rotterdam is de tweede grootste basis van de luchtvaartmaatschappij met tien vluchten per dag naar London City, twee dagelijkse vluchten naar Hamburg en twee vluchten per weekdag op de recent gestarte route naar Manchester.

     

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ciccio bello
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CICCIO BELLO

     

     

     

    Het Léopold Wienerplein in Watermaal-Bosvoorde wordt door talloze mensen omschreven als het “Gemeenteplein”, niet ten onrechte trouwens. Hier huist het Gemeentehuis en het plein straalt nog heel wat provinciale charmes uit. Schuin tegenover het Gemeentehuis en het Hooghuis, staat een herenhuis met mansardedak, dat met grote zorg in een Italiaans restaurant werd omgetoverd. De woorden ‘pizza, pasta, vino’ zeggen voldoende over Ciccio Bello. Rare naam? Gewoonweg een personage uit de commedia dell’arte, een pop, die je in Venetië gewoon kan aankopen….

     

    Italianen hebben de reputatie dat ze geraffineerde vormen weten te kiezen, niet alleen in de mode maar ook in de architectuur. De eetzalen van Ciccio Bello, die zich over twee verdiepingen uitstrekken, zijn dan ook ingericht met een opvallend frisse smaak. Op de benedenverdieping, waar twee niveaus in elkaar overgaan, laten de okergele muren met sjablonen zeer goed het ruwe hout uitkomen, dat knap gemodelleerd is en enkele fresco’s in pasteltinten omlijst. Ook op de bovenverdieping dezelfde art deco-zuilen. Men kan zich voorstellen hoe de binnenhuisarchitect hier al zijn inspiratie heeft gebruikt om een resultaat te bereiken dat in de smaak valt bij een cliënteel dat gevoel heeft voor echte ambachtskunst. Ook het balkon met gietijzer en hout dat we via een tussenverdieping betreden, getuigt van een identieke inrichting.

     

    Ciccio Bello bestaat reeds een aantal jaren, maar toen de grote aanpalende bakkerij op de hoek van het plein definitief werd gesloten, was dat de gedroomde gelegenheid op het restaurant dat meer dan eens met plaatsgebrek kampte, te vergroten. Dit kon gewoonweg door een tussenmuur te verwijderen. In de nieuwe, lange zaal kan men extra gasten ontvangen en er was ook plaats voor een bar en, voor Italianen niet onbelangrijk, een enorme pizza-oven. Deze zaal baadt door de talrijke ramen in een aangenaam daglicht.

     

    Marie Fanara staat sedert acht jaar een het roer van Ciccio Bello. Haar vader, Vincenzo Fanara, stichtte indertijd in de Vredestraat in Elsene ‘A zia teresa’, destijds een van de beste Italiaanse restaurants in Brussel. Nadien vervolmaakte ze zich in Pasta Commedia in Ukkel. Ook van moederszijde kreeg Marie ruime horeca inspiratie vermits zij destijds Les Jardins d’Agrippine in Overijse oprichtte en leidde.

     

    Keukengeheimpjes:

     

    Laten we niet vergeten dat Lucullus in Rome leefde. Heel wat auteurs uit de Oudheid hebben uitvoerig over de gastronomie geschreven, waarbij soms wel wat te ver gegaan werd. In ‘het gelag bij Trimalchio’ van Petronius kondigt Rabelais zich reeds aan. En de gasten van Agathon in ‘Het gastmaal’ van Plato waren niet bepaald ondervoed. Op deze antieke vraatzucht moest wel de overwogen etenswijze van de Renaissance volgen. Toch raakt de Italiaanse keuken vooral bekend in Frankrijk, en nadien ook in onze contreien, vooral toen Catherina de Medici met haar Florentijnse koks naar Parijs afzakte.

    Wat de pasta betreft die hier overvloedig wordt aangeboden: het goed bereiden daarvan is een grotere kunst dan wel eens gedacht. Weinigen weten het toch zo belangrijke onderscheid te maken tussen de macaroni van Napels, de tortellini van Bologna of de spaghetti zoals die bv. in Venetië geserveerd wordt. Twee leuke actrices hebben boeken gewijd aan de keuken van de Italiaanse zon, nl Sophia Loren met ‘Koken op z’n Italiaans’ en Macha Méril met ‘Vrolijke Pasta’. Terwijl de Italianen en de Aziaten nog steeds redetwisten over wie de uitvinder is van de pasta, heeft dit product ondertussen een geweldige internationale bekendheid gekregen en verschijnt die nu in alle landen van de wereld op tafel.

    Pasta is niet langer een garnituur, maar speelt een voorname rol in tal van hoofdschotels. Zowel de zachte als de neutrale smaak ervan laat immers de overige ingrediënten volledig tot hun recht komen. Pasta is origineel en past overal bij, in die mate zelfs, dat ook de traditionele Franse keuken plaats voor de pasta heeft vrijgemaakt.

     

    Armando staat aan het fornuis sinds het restaurant acht jaar geleden werd opgericht. Hij begon zijn loopbaan in ‘Arlecchino’, waar hij drie jaar werkte alvorens in dienst te worden genomen in “Au Repos des Chasseurs”. Bij de opening van Ciccio Bello maakte hij meteen zijn overstap. Armando maakte tevens naam met de bereiding van specialiteiten uit de klassieke Italiaanse keuken.

     

     

    Ciccio Bello – Leopold Wienerplein 4 – 1170 Watermaal Bosvoorde – 02/672 32 30

     

    03-04-2007 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aoste
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Aoste Authentique spijst assortiment

    Na succes van ovenham introduceert Aoste nu ovengebakken kalkoengebraad

     

     

    Met zijn intense, ovengebakken smaak en zijn goudbruin gegrild korstje brengt de nieuwe Aoste Authentique Kalkoengebraad eindelijk gevogelte charcuterie mét smaak! Het geheim zit ‘m in het traditionele bereidingsprocédé, dat het natuurlijke aroma en de échte smaak van een ovenvers kalkoengebraad op je bord brengt. Ideaal om de lente lekker in te zetten en je vrienden of familie te trakteren op een smaakvolle picknick.


    De kalkoenmarkt is in volle groei. De laatste 3 jaren steeg het kalkoensegment met ruim 35%. Alleen is het aanbod écht gegrilde, ovengebakken gevogelteproducten bijzonder beperkt. Aoste brengt daar nu verandering in en introduceert – in navolging van de erg succesvolle ovenham –Aoste Authentique Kalkoengebraad. Gedaan met een zacht schelletje kalkoenfilet, voortaan krijg je de pure, intense smaak van een ovenvers kalkoengebraad op je boterham – inclusief goudbruin gegrild bakrandje.


    Dat smaak voor Aoste een erezaak is, bewees het kwaliteitsmerk recent nog met de ovengebak-ken ham. Dezelfde bereidingstechniek uit grootmoeders tijd ligt nu aan de basis van de authentieke smaak van Aoste Authentique Kalkoengebraad. Daarbij staat de bereiding in een echte oven centraal, op basis van 100% natuurlijke grondstoffen. Het bakken van het kalkoengebraad in een klassieke oven op 220°C leidt immers tot een subtiele opwaardering van de smaak, die helemaal overeenkomt met hoe de consument zijn ideale kalkoenfilet wil proeven: intens en ovengebakken. Uniek ook aan Aoste Authentique Kalkoengebraad is dat je het zelfs op brood goed proeft. Dat bleek duidelijk uit een ‘blinde’ vergelijkende proeftest met concurrerende merken kalkoenfilet.


    Je proeft niet alleen overduidelijk het verschil met andere merken, je ziet en ruikt ook de uitgespro-ken ovengebakken smaak. De sneetjes hebben een natuurlijke, grillige vorm die net als het gekartelde, goudbruine bakkorstje verraadt dat dit kalkoengebraad met ambachtelijk vakmanschap bereid is. Om nog te zwijgen van de ovengebakken geur die je doet watertanden van zodra je de verpakking opent...


    Aoste Authentique Kalkoengebraad wordt verkocht in een verpakking van 120 gram of 8 sneetjes. 
     

    02-04-2007 om 20:59 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmaanbod

                 

    Utopolis lanceert filmaanbod voor 45+                                   

     

     

    Vanaf 27 maart 2007 pakt Utopolis uit met Cinema Plus, een fijne filmnamiddag voor al wie 45 of ouder is.

     

    Wat biedt Cinema Plus?

    Cinema Plus is de formule voor een ontspannen namiddagje uit met een film en activiteiten die op maat zijn gesneden.

    Utopolis selecteert maandelijks de mooiste films die nét dat tikje meer hebben. Bovendien kan er gekozen worden uit verschillende titels.

    Voor maart zien de keuzemogelijkheden er als volgt uit:

    * The Queen Drama met Oscar-winnares Helen Mirren

    * Wild Hogs (avant-première) Avonturenfilm/komedie met John Travolta en Tim Allen

    * Calendar Girls Komedie met met o.a. Oscar-winnares Helen Mirren en Julie Walters

     

    Maar Cinema Plus biedt u meer dan zomaar een film:

    - zo geeft Utopolis de gelegenheid om ook een blik achter de schermen van het bioscoopcomplex te werpen in de projectieruimte...

    - een speciale gastspreker geeft interessante achtergrondinformatie over de film waarvoor werd gekozen...

    - bovendien biedt Utopolis een hele resem boeiende workshops aan, van wijndegustaties tot een föhnbeurt...

    - de namiddag wordt begeleid door een hapje en een drankje...

     

    Cinema Plus is er vanaf 27 maart 2007 - maandelijks, telkens op dinsdag in Utopolis Mechelen & Utopolis Turnhout.

     

    Prijs : 9.90€ - incl. 2 drankjes, hapjes en goodie

     

    Het programma start om 13u30 met een receptie met allerlei workshops, er is een inleiding van de film door een gastspreker, na de film een nabeschouwing met het vervolg van de receptie met hapje & drankje en workshops. Einde voorzien omstreeks 17u30 met een  aandenken voor iedereen.

    www.utopolis.be

     

     

    02-04-2007 om 20:58 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Tomaten in hun blootje

    Ultradun schillen doe je voortaan met de handige tomatenpeller van Cuisipro

     


    Je bent niet dol op groenten en fruit met een velletje, maar evenmin op het gepruts om dat schilletje eraf te krijgen? Dan heeft Cuisipro de oplossing voor je. De superhandige tomatenpeller verwijdert namelijk in een handomdraai het flinterdunne bovenste laagje van delicate groenten of vruchten.

    Cuisipro introduceert de tomatenpeller, voor ultradun schillen. Allereerst is er het vlijmscherpe, gekartelde lemmet dat ideaal is voor het pellen van die delicate vruchten waarvan slechts een dun schilletje moet verwijderd worden, zoals tomaten, perziken en pruimen. De schiller laat het vruchtvlees intact en verwijdert alleen het bovenste laagje. Daarnaast is er de ergonomische handgreep die een vaste grip verzekert én waarmee je snel en comfortabel groenten en fruit van hun velletje kan ontdoen. Kortom, een must voor elke keukenprins(es)!

    Materiaal: De kop van de tomatenpeller bestaat uit een sterke zinklegering, een garantie voor duurzaamheid op lange termijn. Het lemmet zelf bestaat uit roestvrij staal 18/10 en de ergonomische handgreep is vervaardigd van nylon.



    02-04-2007 om 20:57 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radisson bordeaux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Nieuw in Bordeaux: Opening van het Radisson SAS Grand Hotel

     

     

     

    Bordeaux krijgt er een nieuw juweel bij! Begin deze zomer 2007 heropent het legendarische Grand Hotel – recht tegenover de Opera in de “Gouden Driehoek” van het historische centrum, zijn deuren. Het Radisson SAS Grand Hotel is het resultaat van de authentieke restauratie van het schitterende “palais bordelais” met een rijke stadsgeschiedenis.

     

    De 133 kamers en 17 suites van het Radisson SAS Grand Hotel zijn een meesterwerk van de wereldberoemde designer Jacques Garcia. Gasten zullen verrast worden door zijn eclectisch, elegant en rijk design, een combinatie van de klassieke stijl van de 18de en 19de eeuw en hedendaagse luxe en state-of-the-art technologie, met flat-screen tv en gratis hoge snelheids internet toegang. Enkele suites bieden zelfs een private wijnbar.

    Bordeaux is bekend voor zijn wijn en gastronomie – en het Radisson SAS Grand Hotel wil bijdragen tot deze reputatie! In het gastronomische restaurant “L’Océan” biedt Pascal Nibaudeau, leerling van Yves Mattagne, bekend van het Sea Grill restaurant in het Radisson SAS Royal Hotel in Brussel, een combinatie van een vernieuwende keuken met locale en internationale specialiteiten en de beste wijnen uit de Bordelais streek. Verder kunnen gasten terecht in de “Brasserie de l’Europe” voor een informele wijn- en eetervaring, in de gezellige “Bar Victor” met zijn prestigieuze wijnkelder of in de trendy nachtclub tot in de late uurtjes.

    “Les Bains de Léa”, het 1.000 m² luxueuze spacentrum beschikt over een indoor zwembad met open dak, sauna en stoomkamer, gymzaal, solarium en een bar met zicht op de stad. Shopping liefhebbers kunnen terecht in het winkelparadijs in het hotel met luxe mode en juwelen.

     

    Tarieven in het Radisson SAS Grand Hotel, Bordeaux:

    Vanaf 325 € per nacht (afhankelijk van het kamertype).

    www.rezidor.com

     

     

    02-04-2007 om 20:56 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!