Inhoud blog
  • Trixie-dierenvrtiendjes
  • Hannover
  • MSC World America: ultieme vakantiebestemming
  • 360° magic shows
  • Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen
  • Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen
  • Khudi B ari
  • Citizen: Tsuyosa-collectie
  • Alpine Extreme quartz
  • MSC Cruises: winterbrochure 2024-2025 online
  • Classic Date Manufacture
  • Haal de zomer in huis
  • Ontdek de higgen gems van Lloret de Mar
  • Welkom in Tihany, bakermat van Hongaarse lavendel
  • Entertainment voor iedereen
  • Vier de festivalzomer in stijl
  • Maak kennis met ReBelle Antwerp
  • Mission Blue en MSC Foundation
  • Een reis rond de wereld(keuken) mrt Beka
  • Aqualex Circulo, les je dorst naar duurzaamheid
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    15-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MSC World America: ultieme vakantiebestemming

    Msc world america wordt de ultieme familiebestemming op zee met uitgebreide faciliteiten en nieuwe LEGO®-activiteiten

     

    • MSC World America zal beschikken over het grootste, meest actievolle Doremiland-kindergedeelte in de MSC Cruises vloot, met een oppervlakte van meer dan 1.000 m². • In een versterkte samenwerking met de LEGO Group zal het schip de eerste LEGO®-themaparade op zee aanbieden, evenals de LEGO® Family Game Show, een masterbuilder-zone en meer. • Family Aventura District herbergt ook The Harbour, een interactieve zone voor ouders en kinderen, plus Cliffhanger, de enige schommelrit boven het water op zee.

    Het nieuwste World Class schip van MSC Cruises, MSC World America, zal gezinscruises herdefiniëren met nooit eerder geziene zones en activiteiten wanneer het in april 2025 in dienst treedt, inclusief nieuwe programma's en faciliteiten ontwikkeld in samenwerking met de LEGO Group.

    MSC World America - LEGO Room

    De rederij kondigde eerder aan dat het ultramoderne nieuwe vlaggenschip zeven verschillende zones zal bevatten, elk met een reeks op maat gemaakte belevingen, waarbij Family Aventura de favoriete bestemming wordt voor kinderen en gezinnen, dag en nacht.

    Als familiebedrijf staat MSC Cruises bekend om zijn bekroonde gezinsaanbiedingen, die een onvergetelijke cruise-ervaring bieden voor kinderen van alle leeftijden en hun families. MSC World America is van plan om dit aanbod nog verder uit te breiden met het grootste en technologisch meest geavanceerde kindergedeelte tot nu toe, dat meer dan 1.000 m² beslaat verdeeld over zeven verschillende kamers en gasten van 0-17 jaar bedient. Gasten kunnen een reeks nieuwe concepten verwachten, die gezinsbelevingen aan boord naar nieuwe hoogten zullen brengen.

    Frank Van den Steen, Country Manager Benelux bij MSC Cruises, verklaart: "In de afgelopen decennia heeft de cruise-industrie een ware gedaanteverandering ondergaan. Met het uitgebreide aanbod voor kinderen en jongeren zijn cruises vandaag de dag meer dan ooit dé ideale gezinsvakantie. De lancering van MSC World America bevestigt opnieuw dat families de kern vormen van MSC. We zijn verheugd om hen een ongeëvenaarde variëteit aan activiteiten en voorzieningen te kunnen bieden, waardoor ze samen aan boord van onze schepen onvergetelijke momenten kunnen beleven."

    Gloednieuwe activiteiten die wachten om ontdekt te worden, zijn onder andere:

    NIEUWE LEGO®-PARADE: Voor het eerst in de cruise-industrie zal MSC World America een LEGO®-parade organiseren met LEGO®-wandelende figuren die kinderen van alle leeftijden zullen vermaken. De parade trekt één keer per cruise door het schip van Family Adventura naar de World Promenade.

     

    NIEUWE LEGO® FAMILY ZONE: Family Adventura zal ook een nieuwe zone krijgen voor meesterbouwers en stenenliefhebbers, genaamd LEGO® Family Zone. Hier kunnen ouders en kinderen samen spelen, en LEGO®-fans van alle leeftijden kunnen hun creativiteit de hele dag door de vrije loop laten.

    NIEUWE LEGO® GAME SHOW: MSC World America zal voor het eerst in de cruise-industrie een LEGO® Family Game Show aanbieden. Tijdens elke cruise krijgen families de kans om samen te komen voor een opwindende teamuitdaging, waarbij ouders en kinderen kunnen strijden als echte Master Builders aan boord. De competitie zal bestaan uit getimede uitdagingen, kleurrijke stenen en onverwachte wendingen, allemaal met als doel de ultieme winnaar te bepalen. LEGO®-fans van alle leeftijden willen deze spannende activiteit niet missen.

    NIEUWE BOXES FAMILY GAME SHOW: Families krijgen de kans om te strijden in “Boxes”, een nieuwe, leuke familiegame show waarbij elke mysterieuze doos een blinddoekuitdaging bevat om te overwinnen en prijzen te winnen.

    NIEUWE DOREMIX FAMILY DISCO: Voor danscompetitiefans komt er een nieuwe versie van de Doremix Family Disco met nieuwe technologie en visuele hoogstandjes. Ouders en kinderen zullen samen dansen om de titel van beste dansers van de avond te winnen op de wereldwijde hits van het moment en originele MSC Cruises-liedjes voor kinderen.

    NIEUWE HIGH-TECH BELEVINGEN: Speciaal gecreëerd voor tieners, biedt Star Shooters, een avontuurlijke baan in de Sportplex, deelnemers de taak om een doelwit te raken om punten te verzamelen voor de uiteindelijke overwinning, terwijl Virtual Reality in Luna Park gasten toegang geeft tot de nieuwste VR-technologie-ervaringen, om hen te vervoeren naar andere werelden vanaf de MSC World America.

    NIEUW GROOTSTE DOREMILAND OOIT: MSC World America zal beschikken over het grootste, meest actievolle Doremiland-kindergedeelte in de MSC Cruises vloot, met een oppervlakte van meer dan 1.000 m². Met zeven kamers gewijd aan verschillende leeftijdsgroepen van 0 tot 17 jaar, zal het ook het meest technologische kindergedeelte van de vloot zijn met de nieuwste technologische consoles op de markt, geluids- en lichteffecten. Babysitdiensten worden aangeboden in samenwerking met Chicco® – het toonaangevende wereldwijde babymerk en een langdurige partner van MSC Cruises. Exclusief op MSC World America zullen de populaire Kids’ Clubs de hele dag open zijn, van 9 uur ’s ochtends tot middernacht gedurende de hele reis.

    NIEUWE THE HARBOUR: In het hart van het Family Aventura-district ligt The Harbour, een revolutionair nieuw buitenpark waar families samen kunnen komen om deel te nemen aan activiteiten, te genieten van heerlijke hapjes en te zonnebaden. The Harbour biedt een opwindend touwparcours, een spannende nieuwe state-of-the-art Cliffhanger-attractie, de enige schommelrit boven het water op zee, een gezinsverblijf en een speeltuin gemodelleerd naar de iconische vuurtoren van Ocean Cay MSC Marine Reserve. Meer details over The Harbour zullen binnenkort worden onthuld.

    Populaire favorieten van MSC Cruises die terugkeren naar MSC World America:

    SPORTPLEX: In het Sportplex zullen gasten een ruime en dynamische speelruimte vinden, uitgerust met alles van basketbal- en tennisbanen tot interactieve spelshows en zelfs botsauto's en rolschaatsen. Er zal een speciaal sportprogramma worden aangeboden, met onder andere een evolutie van voetbal, basketbal, Zorb-bal sessies, Pickleball en Hoverboards. Hier krijgen gasten ook de kans om te genieten van de populaire Drone Academy - een levendige en high-tech drone-estafettewedstrijd die 's nachts tot leven komt door fluo-effecten en gloeiende drones.

    Guinness World Record Family Quiz: Families kunnen proberen te wedden op 's werelds meest ongelooflijke records en proberen deze te overtreffen, herinneringen creërend die een leven lang meegaan.

    MasterChef at Sea Juniors: een nieuwe generatie koks krijgt de kans om deel te nemen aan een kookwedstrijd voor kinderen, waarbij de meest getalenteerde en creatieve elke week worden verkozen.





    15-06-2024 om 09:38 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.360° magic shows

    DE 360° MAGIC SHOWS KEREN TERUG IN JULI BIJ WOM

    06.07 > 21.07.24 - elke dag om 14u

    Nadat de 360 graden goochelshow Maxime Mandrake & Friends deze lente het publiek veroverde, keert hij deze zomer terug naar WOM! Deze adembenemende show, nog nooit eerder vertoond in België, plaatst de goochelaar in het midden van de zaal dankzij een roterend apparaat. Maxime Mandrake – wereldkampioen goochelen -, Yann Lejeune en Bruno Vairone staan elke dag om 14u op het podium van WOM, van 6 tot 21 juli 2024. Een familie-evenement om niet te missen deze zomer, verwondering gegarandeerd!

    Parcours vol illusies en magie

    Bij WOM - World Of Mind maken we plezier terwijl er vragen en twijfels ontstaan. Dankzij een totaal nieuw meeslepend en interactief permanent parcours stelt dit museum de hersenen op de proef en dompelt het de bezoeker onder in een wereld waar schijn vaak bedriegt. Optische illusies en tastbaar en auditief gezichtsbedrog doen je de weg kwijtraken. Gelegen op de snelgroeiende site van Tour & Taxis, biedt het een groot parcours van 1500m2.

    Het parcours wordt gekenmerkt door wetenschapshoeken die werden ontwikkeld door professor Steven Laureys, een wereldberoemde neuroloog en houder van de prestigieuze Francqui-prijs. Bezoekers leren meer over de cognitieve mechanismen die een rol spelen tijdens de interactie met de illusies en experimenten in het museum. Deze leiden tot verschillen van meningen of percepties.

    Tempora werd opgericht in 1998 en is een Belgische onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerpen, creëren, promoten en beheren van musea, tentoonstellingen en culturele voorzieningen. Inmiddels is Tempora uitgegroeid tot een belangrijke culturele operator wiens tentoonstellingen naar Europa en de rest van
 de wereld worden geëxporteerd. Tempora beschikt over een geïntegreerd team dat de hele productieketen voor zijn rekening neemt, van ontwerp tot beheer en productie, waaronder: historici en architecten, scenografen, grafisch ontwerpers en multimedia specialisten, ingenieurs en technici.

    De aanpak van Tempora is gebaseerd op een aantal waarden: respect voor de sites en hun geschiedenis, de opwaardering van de collecties, het zoeken naar een evenwicht tussen het ludieke, het esthetische en het strenge respect voor wetenschappelijke kennis, toegang voor een zo groot mogelijk aantal mensen en een 
zorg voor educatie.

    PRAKTISCHE INFORMATIE : LOCATIE : WOM – Parcours vol illusies en magie Tour & Taxis, Shed 4bis, 1000 Brussel

    DATA : Drietalige voorstelling (FR, NL, ENG) Elke dag om 14u - Van 6 tot 21 juli 2024

    TARIEVEN : Standaard (>26): 25€ - Junior (6-25): 22,50€ - Familie pack (2+2): 75€ (in plaats van 95€) - Kinderen ( De prijs van de show is inclusief een bezoek aan het WOM. Tickets voor de Magic Shows zijn vanaf 25 juni 2024 verkrijgbaar op de website van WOM https://worldofmind.be





    14-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen

    Van 07 tot 13 augustus 2024 in het Koninklijk Parktheater met jonge virtuozen. Het is met diepe dankbaarheid dat het Classissimo team hulde brengt aan een uitzonderlijke man zonder wie het festival nooit het daglicht had gezien.  Georges Dumortier, fluitist, dirigent en gepassioneerd mediaman, was de drijvende kracht achter Classissimo sinds zijn oprichting in 2006. Zijn talent, charisma en dynamische persoonlijkheid hebben de geboorte van een uitzonderlijk muzikaal evenement mogelijk gemaakt, en tegelijkertijd een enthousiaste gemeenschap - zowel de teams als het publiek - rond klassieke muziek in Brussel samengebracht.

    Nu hij de fakkel doorgeeft aan een even getalenteerde opvolger, willen we onze diepste dankbaarheid aan hem uitspreken. Zijn nalatenschap zal voortleven in de geschiedenis van het festival en zijn toewijding zal ons blijven inspireren. Marc Grauwels, een wereldberoemde Belgische fluitist met een passie voor communicatie en culturele acties, wordt nu de nieuwe artistieke directeur van Classissimo.

    Voor deze 18e editie, van 7 tot en met 13 augustus 2024, zal het festival plaatsvinden in het prachtige Théâtre Royal du Parc in Brussel, recht tegenover het parlement.

    Onder het thema “Klassiek zonder Grenzen” zal het publiek de tijdloze werken van Strauss, Debussy, Ravel, Sarasate en Mozart ontdekken, met de hulp van een aantal topartiesten en ensembles: het Ensemble Khéops met hun nieuwe voorstelling rond Tijl Uilenspiegel, Pascal Amoyel met zijn voorstelling Le pianiste aux 50 doigts, het Balkan Wave Ensemble, Florian Noack, Ronald Van Spaendonck, Pauline van der Rest en de altvioliste Alice Sinacori, een rijzende ster op de Belgische muziekscène. Bovendien is elk concert, volgens een traditie die de trots van het festival is, een gelegenheid voor jonge virtuozen om op te treden - en voor sommigen om hun debuut te maken - naast deze prestigieuze solisten.

    Of je nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent of een nieuwsgierige beginner, doe deze zomer met ons mee aan een week vol muzikale ontdekkingen 'zonder grenzen' in tijd of ruimte! Lang leve de Klassieke Muziek en lang leve Classissimo!

    www.classissimo.brussels

    INFO & RESERVERINGEN : Reserveren verplicht via FNACTICKETS.BE - Théâtre Royal du Parc - Wetstraat 3 - 1000 Brussel - opening deuren : 19H30- concerten : 20u00

    Prijs : 15 € - Ter plaatse : 18 € - Studenten : 8 € op vertoon van studentenkaart – Jongeren -18 jaar  : gratis op vertoon van identiteitskaart - Pas voor de 7 concerten in voorverkoop : 68 €

     

     







    13-06-2024 om 08:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Classissimo 2024: klassiek zonder grenzen

    Van 07 tot 13 augustus 2024 in het Koninklijk Parktheater met jonge virtuozen. Het is met diepe dankbaarheid dat het Classissimo team hulde brengt aan een uitzonderlijke man zonder wie het festival nooit het daglicht had gezien.  Georges Dumortier, fluitist, dirigent en gepassioneerd mediaman, was de drijvende kracht achter Classissimo sinds zijn oprichting in 2006. Zijn talent, charisma en dynamische persoonlijkheid hebben de geboorte van een uitzonderlijk muzikaal evenement mogelijk gemaakt, en tegelijkertijd een enthousiaste gemeenschap - zowel de teams als het publiek - rond klassieke muziek in Brussel samengebracht.

    Nu hij de fakkel doorgeeft aan een even getalenteerde opvolger, willen we onze diepste dankbaarheid aan hem uitspreken. Zijn nalatenschap zal voortleven in de geschiedenis van het festival en zijn toewijding zal ons blijven inspireren. Marc Grauwels, een wereldberoemde Belgische fluitist met een passie voor communicatie en culturele acties, wordt nu de nieuwe artistieke directeur van Classissimo.

    Voor deze 18e editie, van 7 tot en met 13 augustus 2024, zal het festival plaatsvinden in het prachtige Théâtre Royal du Parc in Brussel, recht tegenover het parlement.

    Onder het thema “Klassiek zonder Grenzen” zal het publiek de tijdloze werken van Strauss, Debussy, Ravel, Sarasate en Mozart ontdekken, met de hulp van een aantal topartiesten en ensembles: het Ensemble Khéops met hun nieuwe voorstelling rond Tijl Uilenspiegel, Pascal Amoyel met zijn voorstelling Le pianiste aux 50 doigts, het Balkan Wave Ensemble, Florian Noack, Ronald Van Spaendonck, Pauline van der Rest en de altvioliste Alice Sinacori, een rijzende ster op de Belgische muziekscène. Bovendien is elk concert, volgens een traditie die de trots van het festival is, een gelegenheid voor jonge virtuozen om op te treden - en voor sommigen om hun debuut te maken - naast deze prestigieuze solisten.

    Of je nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent of een nieuwsgierige beginner, doe deze zomer met ons mee aan een week vol muzikale ontdekkingen 'zonder grenzen' in tijd of ruimte! Lang leve de Klassieke Muziek en lang leve Classissimo!

    www.classissimo.brussels

    INFO & RESERVERINGEN : Reserveren verplicht via FNACTICKETS.BE - Théâtre Royal du Parc - Wetstraat 3 - 1000 Brussel - opening deuren : 19H30- concerten : 20u00

    Prijs : 15 € - Ter plaatse : 18 € - Studenten : 8 € op vertoon van studentenkaart – Jongeren -18 jaar  : gratis op vertoon van identiteitskaart - Pas voor de 7 concerten in voorverkoop : 68 €

     

     







    13-06-2024 om 08:09 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Khudi B ari

    Een nieuwe architecturale aanwinst voor de Vitra Campus: Khudi Bari

     

    Als gevolg van de klimaatverandering komen overstromingen steeds vaker voor in Bangladesh, waardoor talloze mensen gedwongen worden een nieuw huis te zoeken. Tegen deze achtergrond hebben de Bengalese architect Marina Tabassum en haar team de Khudi Bari of kleine huizen ontwikkeld: een goedkope structuur die door de bewoners zelf kan worden opgebouwd, gedemonteerd, vervoerd en elders opnieuw in elkaar gezet kan worden. Op de Vitra Campus in Weil am Rhein werd een Khudi Bari gebouwd als voorbeeld van een zekere architecturale ingesteldheid en een concreet antwoord op problemen die door de klimaatcrisis zijn verergerd.

    Bangladesh is een land dat wordt gedefinieerd door de Gangesdelta, die gevormd wordt door de samenvloeiing van de rivieren de Ganges en de Brahmaputra. Deze brengen enorme hoeveelheden water naar beneden uit de Himalaya en het naburige gebied Meghalaya in India, waar de meeste regen ter wereld valt. Als gevolg daarvan veranderen de sedimentaire vlaktes van de Bengalese laaglanden voortdurend. In de steenloze overstromingsgebieden ontstaan regelmatig vruchtbare eilanden – bekend als ‘chars’ – die vervolgens weer worden weggespoeld door grote stortvloeden. Klimaatverandering beïnvloedt de patronen van waterbewegingen, wat resulteert in abrupte en onvoorspelbare veranderingen.

    Khudi Bari betekent letterlijk ‘klein huis’. Het is een uiterst goedkope, lichte structuur die met de hand kan worden gemonteerd en gedemonteerd – zonder elektriciteit of enige andere mechanische kracht. Het team van Marina Tabassum heeft deze huizen samen met hulporganisaties en maatschappelijke organisaties gebouwd in de chars, waardoor de levensomstandigheden voor een kwetsbare bevolking die op het absolute bestaansminimum leeft, zijn verbeterd. Er werden al meer dan honderd Khudi Bari geplaatst en er zullen er nog meer komen.

    Een Khudi Bari is een structuur gemaakt van driehoekige elementen van lokale materialen zoals bamboe gecombineerd met stalen verbindingen geprefabriceerd in kleine productiewerkplaatsen. Deze verbindingen bepalen de geometrie van het huis. Een vierkant frame dient als fundering en is ingegraven in de grond, terwijl een groter soortgelijk frame functioneert als de bovenverdieping. Het systeem wordt aangevuld met een zadeldak in plaatstaal. Zodra de basisstructuur is geplaatst, kunnen stabiele panelen en lichte schermen worden toegevoegd om een bewoonbare ruimte te creëren. De bovenverdieping biedt een toevluchtsoord bij plotse overstromingen – en als het land wordt weggespoeld, kan de Khudi Bari worden ontmanteld, vervoerd en ergens anders opnieuw worden opgebouwd.

     De eerste experimentele Khudi Bari werd gebouwd in Dhaka tijdens de pandemie van 2020. Na wat aanpassingen werden vier exemplaren in de chars van de Meghna afgewerkt. Op basis van deze ervaring werden de kwaliteiten en functies van het ontwerp verder verbeterd. Aangezien de afzonderlijke componenten per boot worden geleverd naar afgelegen gebieden en vaak langs de zandbanken worden vervoerd op niet-gemotoriseerde karren, is het van cruciaal belang dat lichte materialen worden gebruikt. Het Khudi Bari-systeem kan ook worden uitgebreid tot grotere eenheden door meerdere modules met elkaar te verbinden. Zo werd het systeem uitgebreid voor het vluchtelingenkamp Rohingya in het district Cox’s Bazar en gebruikt om buurthuizen en andere ondersteuningsfaciliteiten te bouwen in de penibele humanitaire omstandigheden van de kampen. De drijvende kracht achter deze projecten is de Foundation for Architecture and Community Equity (FACE), een initiatief van Marina Tabassum. Met de Khudi Bari speelt FACE een belangrijke rol bij het verlichten van de situatie van mensen die in zulke moeilijke omstandigheden leven.

    Een Khudi Bari op de Vitra Campus

    Wat doet een Khudi Bari aan de oevers van de Rijn? De Vitra Campus in Weil am Rhein is een actieve industriële site die in grote mate experimenteert op architecturaal vlak, culturele betrokkenheid mogelijk maakt en elk jaar honderdduizenden bezoekers verwelkomt. Samen met de recente aanplanting van een Miyawaki-bos op het terrein en de bouw van het Garden House door Tsuyoshi Tane laat de Khudi Bari zien dat de Vitra Campus een nieuwe koers vaart. Klimaatverandering vraagt om innovatieve oplossingen. Wat niet verandert, is het engagement voor goed design: de Khudi Bari laat zien dat architecturale noodzaak ook esthetisch aantrekkelijk kan zijn.







    12-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citizen: Tsuyosa-collectie

    Citizen breidt de TSUYOSA-collectie uit met een kleine secondewijzer

     

     

    CITIZEN breidt de TSUYOSA-collectie uit met een kleine secondewijzer. Het Japanse horlogemerk CITIZEN breidt zijn iconische TSUYOSA-collectie uit met de onthulling van drie nieuwe Art Deco-geïnspireerde modellen, aangedreven door een automatisch uurwerk met een gangreserve van 60 uur en een “kleine secondewijzer” op zes uur.

    De TSUYOSA-collectie opent nieuwe horizonten met de presentatie van drie nieuwe wijzerplaten met textuur geïnspireerd op architectuur voor de nieuwe “kleine seconde” modellen, evenals een nieuw uurwerk: Calibre 8322, zorgvuldig ontworpen om een royale 60-uurs gangreserve te bieden met een stop-second mechanisme.

    Deze nieuwe TSUYOSA Petite Seconde serie is geïnspireerd op de Art Deco beweging, een periode die werd gekenmerkt door een artistieke stijl die pure lijnen en geometrische vormen combineerde, en heeft drie nieuwe wijzerplaatkleuren: blauw, brons en antracietgrijs, die een verzilverde teller op 6 uur onthullen, versierd met guillochémotieven in reliëf. Deze details doen denken aan de weelde en elegantie van de jaren 1920-1930 en voegen een vleugje vintage en tijdloze charme toe aan elk model in de collectie.

    Elke wijzerplaat wordt geassocieerd met een vernieuwde armband, met grotere gepolijste centrale schakels, een verwisselbaar systeem en een verborgen vlindersluiting. Ontworpen met aandacht voor detail, voldoen deze TSUYOSA Petite Seconde aan de verwachtingen van de meest veeleisende kenners, door een combinatie van duurzaamheid en esthetiek te bieden. Deze nieuwe modellen zijn verkrijgbaar vanaf 359 euro.

     

     

     





    11-06-2024 om 16:51 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alpine Extreme quartz

    outdoor van de bergen tot de zee

     

    Het is mogelijk om mooi, sexy, sportief... en kwarts te zijn. Want we hoeven onszelf niets meer wijs te maken: zelfs doorgewinterde verzamelaars dragen kwartshorloges voor hun outdoor- en zelfs extreme activiteiten. Maar elegantie mag nooit worden opgeofferd voor functionaliteit. De nieuwe Alpiner Extreme Quartz bewijst dit: met zijn ultracompacte diameter van 34 x 35,20 mm, met diamanten bezette bezel en turkooizen band die passen bij de wijzerplaat die geïnspireerd is op gletsjerblauwe tinten, is dit prachtige horloge klaar voor elke buitenactiviteit, van bergmeren tot fijne zandstranden. In een ultragelimiteerde serie van slechts 83 stuks (als verwijzing naar het jaar waarin Alpina werd opgericht, 1883), profiteert dit horloge van de drievoudige exclusiviteit van een op maat gemaakte wijzerplaat, een bezel op twee rijen en een bijpassende rubberen band.

    Alpina is, zoals de naam al doet vermoeden, een huis dat in de Alpen is ontstaan. Zijn speelterrein? Bergen, meren, het bedwingen van lucht en oceanen. Sinds 1883 is Alpina de vaandeldrager voor sporthorloges, waarvan het de specificaties heeft bepaald: schokbestendig, niet-magnetisch, waterdicht en gemaakt van roestvrij staal dat geschikt is voor elke uitdaging. Maar dat was nog maar het begin. De hedendaagse horlogerie heeft het recept geleidelijk verrijkt met nieuwe ingrediënten zoals design, kostbaarheid en veelzijdigheid.

    De nieuwe Alpiner Extreme Quartz is het hoogtepunt van meer dan 140 jaar geschiedenis. Vandaag de dag biedt het een nieuwe interpretatie van veelzijdige elegantie, voor diegenen die op zoek zijn naar een design dat absoluut cool en trendy is, chic en kostbaar, en bestemd voor avontuur.

    Voor deze moderne avonturiers wordt het horloge geleverd in een gloednieuw formaat dat slechts een paar maanden geleden is ontworpen, een kussenvormige kast van 34 x 35,20 mm. Dit maakt hem compact en dynamisch, comfortabel passend om de kleinste pols. Met dit formaat kan het horloge met blote armen worden gedragen, of onder een blouse voor een meer bescheiden uitstraling. Deze veelzijdige vormgeving is gemaakt voor alle gelegenheden, van de stad tot een avontuur in de bergen, van kantoor tot de haven.

    De uitstraling vraagt om de ontdekking van onbekend terrein. De wijzerplaat bestaat uit zachte en harmonieuze reflecties die de blauwe en turquoise kleuren combineren die van nature voorkomen in het hart van de gletsjers waaruit de Alpiner is ontstaan. Deze nuance is een primeur voor Alpina. Deze achtergrond wordt onderbroken door lichtgevende wijzers en uurmarkeringen. De stalen kast met een massieve achterkant waarop het Alpiner-motief is gegraveerd, garandeert een waterdichtheid tot 10 ATM/100 meter. Op 6 uur steekt een discreet datumvenster nauwelijks af tegen het gletsjerblauw van deze levendige, unieke wijzerplaat.

    Op de bezel pronkt een dubbele rij diamanten. Ook dit is een primeur voor Alpina: geen van de huidige Alpiner-modellen in de collectie heeft een dergelijke bezel. Er komen zes schroeven uit deze kostbare bezel, waarvan de kop de vorm van een driehoek heeft als knipoog naar de Alpentoppen waar het merk zijn inspiratie vandaan haalt en die ook terug te vinden zijn in het contragewicht van de secondewijzer.

    Wat de band betreft, geniet de nieuwe Alpiner Extreme Quartz opnieuw van een zeldzame exclusiviteit, met een rubber met textuur dat speciaal gemaakt is om bij één van de drie tinten van de wijzerplaat te passen. De band is uitgevoerd in stralend turquoise en afgewerkt met een vouwsluiting. De band garandeert 45 maanden lang plezier in de buitenlucht, ook dankzij de autonomie van het AL-220 uurwerk dat is ontworpen voor extreme omgevingen.

     

     







    09-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MSC Cruises: winterbrochure 2024-2025 online
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De brochure MSC Cruises Winter 2024-2025 is vanaf nu beschikbaar op www.msccruises.be De populariteit van bestemmingen in de Middellandse Zee blijft ongeëvenaard, met voortdurende toevoegingen van nieuwe routes. MSC Preziosa vaart de populaire ‘Parels van het Noorden’-route met wekelijkse afvaarten in Zeebrugge en Rotterdam.           MSC Opera vaart een gloednieuwe route in de Canarische Eilanden. Door de immense populariteit van het Caribisch gebied zet MSC Cruises maar liefst vijf schepen in deze regio in. Interessant Fly & Cruise aanbod voor de Winter 2024-2025.   Highlights van de Winter 2024-2025: de Middellandse Zee, Noord-Europa en de Caraïben

    MSC Cruises kondigt aan  dat haar brochure Winter 2024-2025 vanaf nu beschikbaar is. Inderdaad, u hoeft niet meer te wachten op de gedrukte versie die eind juni zal beschikbaar zijn. Alle informatie is dus binnen handbereik met slechts enkele klikken.

    De brochure geeft een gedetailleerde beschrijving van meer dan 80 routes in de Middellandse Zee, Noord-Europa, Caraïben & Antillen, Dubai, Abu Dhabi & Qatar, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Bovendien is het een gids met alle praktische informatie ter voorbereiding van een MSC cruise, over het aanbod aan boord, de verschillende belevingen (Bella, Fantastica en Aurea), transportopties alsook prijzen en kortingen. Bijzondere aandacht is er voor de MSC Yacht Club - een wereld van privacy en luxe aan boord van onze schepen. Kortom, het is een handige referentiebron voor iedereen die zich wil verdiepen in de details van onze cruises en alles wat ze te bieden hebben.

    Veel aandacht gaat uit naar onze Middellandse Zee bestemmingen die ongeëvenaard populair blijven. Drie schepen zullen in de regio varen: MSC World Europa, MSC Fantasia en MSC Opera. Twee nieuwe schepen worden toegevoegd in deze regio: MSC Lirica in de Westelijke Middellandse Zee en MSC Sinfonia in de Oostelijke Middellandse Zee. De Noord-Europese bestemmingen met de ‘Parels van het Noorden’-route winnen gestaag aan populariteit. Op het schip, MSC Preziosa, kunnen de gasten ontspannen en genieten van gevarieerde dineermogelijkheden en entertainment van wereldklasse.

    MSC Preziosa biedt bijvoorbeeld een boeiende 7-daagse cruise met Zeebrugge en Rotterdam als mogelijke inschepingshavens. De route voert de gasten langs Le Havre (Frankrijk), Southampton (Verenigd Koninkrijk) en Hamburg (Duitsland), naast de voor onze markt belangrijke inschepingshaven Zeebrugge en Rotterdam. Deze bestemmingen openen een scala aan interessante excursiemogelijkheden voor onze gasten. Cruisereizigers willen steeds meer tijd op de diverse stopplaatsen doorbrengen, zodat er genoeg tijd is om de lokale vibe op te snuiven en te genieten van de unieke ambiance van elke locatie.

    MSC Cruises kondigt een gloednieuw winterreisschema aan voor de Canarische Eilanden met MSC Opera. Gedurende 7 nachten, van 3 november 2024 tot 16 maart 2025, bezoekt het schip zes havens: Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas, Puerto del Rosario, Funchal, Santa Cruz de la Palma en Arrecife, voordat het terugkeert naar Tenerife. Passagiers kunnen inschepen in Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas of Funchal. Het reisschema biedt verlengde haltes van maximaal 16 uur per haven. De Canarische Eilanden en Madeira bieden een warm klimaat, rijke cultuur en indrukwekkende natuur, met tal van attracties.

    Frank Van den Steen, Country Manager Benelux bij MSC Cruises, benadrukt in verband met deze nieuwe populaire route: "De immense populariteit en onbetwiste aantrekkingskracht van de Canarische Eilanden onder de Belgische en Nederlandse vakantiegangers maken deze nieuwe routes ongetwijfeld tot een gegarandeerd succes. Bovendien bieden ze onze gasten ruim de gelegenheid om volop te kunnen genieten van de verschillende betoverende bestemmingen”.

    Uiteraard mogen we de Caraïben niet vergeten, betoverende bestemmingen voor vakantiegangers van alle leeftijden. Tal van adembenemende routes in deze regio worden aangeboden met vertrek vanuit Miami, Orlando en New York. Varen naar Mexico met het prachtige Costa Maya of het snorkelparadijs Cozumel, de regenwouden van Belize, de charme van Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, de Kaaimaneilanden, het privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve, het zeereservaat van MSC Cruises in de Bahama’s, kortom een waaier aan wonderlijke bestemmingen en routes komen aan bod in deze Winter 2024-2025 brochure.

    MSC Virtuosa zal tijdens het winterseizoen in de Antillen varen met als thuishaven Fort-de-France, in de schaduw van de Pelée-berg en op een steenworp afstand van de botanische tuinen van Jardin de Balata. Ze zal vanuit de hoofdstad Martinique verder varen door de Antillen en West-Indië, met een serie cruises van 7 nachten.  Hoogtepunten zijn onder meer Saint Lucia, Guadeloupe en Antigua en Barbuda, waar het betoverende helderblauwe water en de witte zandstranden de verlangens van zonaanbidders zullen aanspreken.  Kortom, deze online brochure is een essentieel hulpmiddel voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde cruisereizigers, waarmee het boeken van de volgende Winter 2024-2025 cruisetrip zo aangenaam mogelijk wordt.

    Daarnaast willen we nog ons interessant Fly & Cruise aanbod voor de Winter 2024-2025 extra in de kijker zetten: Voor de Canarische Eilanden en Madeira bieden wij vluchten aan van Düsseldorf naar Santa Cruz de Tenerife. Wat betreft Dubai, Abu Dhabi en Qatar, kunt u vliegen van Amsterdam of Brussel naar Dubai. Voor de Caraïben en Antillen zijn er vluchten van Parijs-Charles de Gaulle of Frankfurt naar Fort-de-France, met de mogelijkheid om aansluitende vluchten vanaf Amsterdam te boeken (tegen een meerprijs).

    08-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Classic Date Manufacture

    drie nieuwe stalen variaties en een uniek Manufacture uurwerk

    Frederique Constant onthult de meest exclusieve versie tot nu toe van de Classic Moonphase Date Manufacture. Voor het eerst in deze lijn is het horloge uitgevoerd in massief roségoud. Bovendien is het voor deze gelegenheid gelimiteerd tot 150 genummerde exemplaren. Het is een model van tijdloze elegantie, geïnspireerd op de codes van fijne traditionele horlogerie, met drie met de hand gepolijste centrale wijzers tegen een fijn zonovergoten zilveren wijzerplaat met een maanfase op 6 uur, ingenieus gecombineerd met een datumwijzer. Aangedreven door het gloednieuwe FC-716 Manufacture uurwerk, dat nu 5 jaar garantie biedt, zal deze Classic Moonphase Date Manufacture de tand des tijds doorstaan.

    Al 35 jaar lang plaatst Frederique Constant mechanische uitmuntendheid in het hart van haar creaties. En de Classic Moonphase Date Manufacture is daarop geen uitzondering. Het is echter een uurwerk dat het daglicht niet eerder had kunnen zien, omdat het is uitgerust met een nieuw manufacture-uurwerk. Dit FC-716 kaliber is de vrucht van lange ontwikkeling en ervaring die decennialang geduldig is opgedaan. Frederique Constant heeft nu 33 eigen uurwerken, elk ontstaan uit de wens om de essentie van mechanische horlogerie te verbeteren: kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid, zonder het leidende principe van de Manufacture uit het oog te verliezen: toegankelijkheid voor zoveel mogelijk mensen.

    Deze gelimiteerde editie zal echter niet alle verzamelaars tevreden kunnen stellen, maar slechts 150 onder hen. Sinds 2023 zijn alle creaties van Frederique Constant gemaakt van massief goud in plaats van dat ze verguld zijn. En zo is het ook met deze Classic Moonphase Date Manufacture, de eerste in de FC-716 serie die wordt vervaardigd uit een blok massief 18K roségoud. Elk exemplaar is uniek, gegraveerd en genummerd op de achterkant.

    Deze nauwkeurige en kostbare Classic Moonphase Date Manufacture zet de lange traditie voort van uurwerken die twee emblematische complicaties, de datum en de maanfase, combineren. Op het eerste gezicht lijken ze heel verschillend. De eerste evolueert duidelijk en zichtbaar elke dag. Het is een complicatie die dagelijks nuttig en zelfs onmisbaar is. De tweede, de maanfase, heeft daarentegen een subtiele progressie die met het blote oog niet waarneembaar is. Het is verbonden met de astronomische cyclus, maar staat los van dagelijkse benodigdheden. Poëtisch en nauw verbonden met de geschiedenis van de horlogerie, met een zacht uiterlijk wat een denkbeeldige wereld oproept die ons uitnodigt om te ontsnappen.

    Toch zijn datum en maanfase in het geheim met elkaar verbonden. Ze zijn beide het resultaat van astronomie. Al bijna drie eeuwen lang beschouwen horlogemakers hun associatie als natuurlijk en vanzelfsprekend. Dat is wat Frederique Constant vandaag uitlicht, door een beroep te doen op het traditionele repertoire van fijne horlogerie om eer te bewijzen aan dit eeuwenoude erfgoed. De twee complicaties zijn nauw met elkaar verbonden, samengebracht in dezelfde teller op 6 uur. Ze worden weergegeven op een fraai zonovergoten, zilveren wijzerplaat. Rondom de wijzerplaat staan fijne roségouden uurmarkeringen, in harmonie met de wijzers van dezelfde tint, individueel met de hand gepolijst.

    De minutencirkel van het type "sector dial" herinnert aan de mooie tijden van de horlogerie in de jaren '40 en '50, net als de kroon van het type "ui" op 3 uur, een overblijfsel van de fijne zakhorloges van vroeger. Het geheel heeft een perfect gecontroleerde vorm met een diameter van slechts 40 mm, het formaat dat de voorkeur heeft van verzamelaars vanwege het universele en tijdloze karakter.

    Aan de achterkant laat de Classic Moonphase Date Manufacture zien hoeveel zorg Frederique Constant besteedt aan afwerking. Het nieuwe FC-716 kaliber, zichtbaar door een doorzichtig glas, is volledig versierd met côtes de Genève en cirkelgravering. De gangreserve biedt nu een looptijd van drie dagen, of 72 uur. Dit zeer nauwkeurige uurwerk, aangedreven op 4 Hz, maakt hem beter bestand tegen de grillen van het dagelijks leven dankzij het vermogen om snel terug te keren naar een perfect regelmatige oscillatie. De techniek is gebaseerd op de FC-715, waarvan het uurwerk meer dan 90% van de onderdelen overneemt, en is een beproefd, zeer betrouwbaar uurwerk.

    Het horloge wordt geleverd op een marineblauwe krokodillenleren band met marineblauwe stiksels.







    07-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haal de zomer in huis

    MET SUNNY SHADES & QUICK-STEP

     

     

    Wat Paris Fashion Week is voor de mode, betekent Salone del Mobile voor de interieurwereld. Eén van de opvallendste trends was een explosie van zonnige kleuren als oranje en geel. Maar hoe integreer je dit uitbundig kleurenpallet in je interieur zonder overkill? Doseren is de boodschap! Ontdek hier welke Quick-Step vloeren je best gebruikt als basis voor een geslaagde make-over.

    HERE COMES THE SUN!

    Geel en oranje staan voor optimisme en levenslust, maar na een jarenlange dominantie van beige en neutrale tinten is het wel even wennen aan deze felle kleuren. Geen stress als je je nog niet klaar voelt voor een radicale metamorfose. Een subtiele kleurtoets volstaat al om positieve vibes te verspreiden in huis. Denk aan accessoires zoals decoratieve kussens, vrolijke plaids of een vaas met zonnebloemen. Durf je nog een stapje verder te gaan en echt kleur te bekennen? Maak dan een statement door een volledige muur te schilderen in vibrerend oranje. Of geef een lik knalgele verf aan een sombere traphal. Wedden dat de zon instant begint te schijnen?

    Zelfs op sombere dagen kan je dat zomers gevoel vasthouden met lichtarmaturen die de kleuren versterken en een warme gloed reflecteren in spiegels met grillige contouren. Ook meubels met ronde vormen zijn een ideale manier om de speelsheid van geel en oranje te accentueren. Met gewaagde eyecatchers zoals een oranje salontafel of een knalgele fauteuil geef je bovendien een vleugje eigenzinnigheid en moderne flair aan je interieur.

    DOSEREN IS DE KUNST

    Om een visueel samenhangend interieur te bereiken, is het belangrijk om te doseren. Zo niet, bestaat het risico dat de combinatie van geel met oranje te overweldigend kan worden. Daarom speelt de vloer een cruciale rol. Of het nu gaat om vinyl, parket of laminaat, één ding is zeker: de vloeren van Quick-Step zijn de perfecte basis voor elk geslaagd kleurexperiment.

    Als je de levendige kleuraccenten wil laten opvallen, kies je best voor diepe, intense houtdecors zoals walnoot of donkerbruine eik. Trendsetters kunnen zelfs nog een stapje verdergaan door te kiezen voor een visgraatvloer. Het origineel patroon is de perfecte basis voor een onconventioneel kleurenschema en versterkt het eclectisch effect dat je beoogt. Wil je het toch liever wat discreter? Ga dan voor een neutrale vloer, maar vermijd decors met een koele, grijze ondertoon omdat dit botst met de warme uitstraling van geel en oranje. Want over één zaak zijn we het allemaal eens: de zomer heeft lang genoeg op zich laten wachten!

     

     







    06-06-2024 om 20:53 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de higgen gems van Lloret de Mar

    Deze Catalaanse badplaats verrast met vernieuwd toeristisch aanbod. Bij vele toeristen staat Lloret de Mar bekend om haar bruisende nachtleven, maar deze Catalaanse badplaats aan de Costa Brava heeft zoveel meer te bieden. Dit ontdek je zelf tijdens een kustwandeling langs de kliffen. Bezienswaardigheden, zoals de Santa Cristina Kapel en het kasteel van Lloret, dompelen bezoekers onder in de lokale geschiedenis en weten te verbazen met hun spectaculaire architectuur. Maar ook op culinair vlak weet Lloret de Mar te verrassen. Van de hippe rooftopbar Delamar tot de wijngaarden van Sant Pere del Bosc, het aanbod aan smakelijke adresjes is hier eindeloos. Smaakt dit naar meer? Hieronder krijg je alvast een voorproefje van de verborgen schatten van Lloret de Mar.

    Sant Pere del Bosc: historisch erfgoed, luxe en culinaire verwennerij : Het voormalige Benedictijns klooster Sant Pere del Bosc, uit de 10e eeuw, werd volledig omgebouwd tot een luxe hotel en spa te midden van de natuur. In het wellnesscentrum genieten gasten van diverse spa-behandelingen en in het haute-cuisine restaurant kunnen ze ‘s avonds de voetjes onder tafel schuiven voor een gastronomische beleving. De regio rond Sant Pere del Bosc staat bekend om zijn rijke wijnbouw. Voornamelijk de invloed van het mediterrane klimaat en de ligging van de wijngaarden zorgen voor de rijke aroma’s. Tijdens een wijnproeverij in Sant Pere del Bosc kom je hier alles over te weten én ook in het restaurant serveren ze lokale wijnen.

    Kayakavonturen bij Canyelles Beach: Canyelles Beach is een geliefde plek bij kayakkers omwille van de vele baaitjes en inhammen die er terug te vinden zijn. Je kan kayaks huren om de baai te verkennen en de rustige golven op zee te trotseren. Na de inspanning volgt de ontspanning. Hiervoor ben je bij Gammarus, gelegen aan de rand van Canyelles Beach, aan het juiste adres. Het vakantiegevoel dat je hier ervaart, het zicht op zee en de heerlijke gerechten, gaande van paella met zeevruchten tot gegrild vlees en lokale specialiteiten, maken van Restaurant Beach Club Gammarus de plek bij uitstek om naartoe te trekken voor een smakelijke lunch of diner.

    Hotel Santa Marta en kapel Santa Cristina: architectonische parels aan de Middellandse Zee : De Santa Cristina Chapel ligt tussen de groene heuvels met uitzicht op de baai van Santa Cristina. Het dateert uit de 18e eeuw en is gewijd aan Santa Cristina, een christelijke martelaar. De kapel heeft een barokke stijl en is versierd met mooie fresco's en beeldhouwwerken. Dankzij de pittoreske omgeving is de Santa Cristina Chapel een populaire plek voor bruiloften en andere vieringen. Hotel Santa Marta is een luxe verblijf dat eveneens uitkijkt op het strand van Santa Cristina. Het biedt een rustige ontsnapping met mediterrane uitzichten, deze afgelegen omgeving wordt door heel wat gasten als een groot pluspunt gezien.

    Kustwandeling langs de kliffen van Lloret de Mar : Een kustwandeling langs de kliffen van Lloret de Mar is een onvergetelijke ervaring die je meeneemt langs de meest prachtige panorama’s aan de Costa Brava. Het geeft wandelaars de mogelijkheid om de natuurlijke rotsformaties te bewonderen, naast de talloze baaien, inhammen en grotten. Onderweg passeer je het kasteel van Sant Joan, vanwaar je een 360° zicht hebt over heel Lloret de Mar, en het laatste deel voert je langs het strand van Playa de Fenals. In totaal duurt de wandeling ongeveer een uur, maar indien je wat tussenstops houdt bij de uitkijkpunten, kan dit uitlopen.

    Cala Boadella en de Santa Clotilde Gardens: een meesterwerk van landschapsarchitectuur : Cala Boadella, een afgelegen strand aan de Middellandse Zee, is een aantrekkelijke plek voor diegenen die op zoek zijn naar privacy en stilte. Op de kliffen boven Cala Boadella liggen de Santa Clotilde Gardens. Deze tuinen zijn aangelegd in de stijl van de Italiaanse renaissance, met terrassen, fonteinen en standbeelden. Bezoekers wandelen langs de mooi aangelegde paden door de tuin terwijl ze genieten van de rustige sfeer die er heerst in de tuinen.

    Lloret de Mar breidt uit met nieuwe hotels en rooftop bars: Het gerenoveerde Hotel Melià is een favoriet bij menig Belg en onderging recent een stijlvolle metamorfose. Viersterrenhotel L’Azure is een van de nieuwste accommodaties waar gasten in de watten gelegd worden en genieten van een uitgebreid aanbod: van een dakterras tot wellnessfaciliteiten, zwembaden en diverse eetgelegenheden. Voor liefhebbers van rooftopbars en het bruisende nachtleven is Hotel Delamar, bekend om zijn trendy sfeer en modern design, een absolute aanrader. Lekkere cocktails, lokale specialiteiten en een ontspannen sfeer maken van dit hotel een topper bij een jong en hip publiek.

    Virtual experience over de klimaatverandering in Castell de Lloret : Het Castell de Lloret, een historisch monument dat dateert uit de 11e eeuw, is vandaag een populaire toeristische attractie vanwege zijn architectuur en uitzichten over de Middellandse Zee. In het kasteel bieden ze sinds kort een virtuele ervaring aan over de klimaatcrisis. Via een meeslepend spektakel van beelden, licht, geluid en interactieve digitale games, kom je meer te weten over de impact van de klimaatverandering op  aarde. Afsluiten doe je best op het mooie buitenterras, waar je even kan bekomen van alle indrukken binnen. Vlakbij het kasteel ligt Frares Cove, of Cala dels Frares. Deze afgelegen baai is omringd door rotsen en biedt de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen of gewoon te relaxen op het strand. Illustraties lisette van beek

    Meer info via https://lloretdemar.org/en/.

     







    04-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in Tihany, bakermat van Hongaarse lavendel

    In het hart van Hongarije, aan de oevers van het Balatonmeer, ligt Tihany, een schilderachtig schiereiland dat in de zomermaanden helemaal paars kleurt. Dankzij de uitgestrekte lavendelvelden, die de perfecte achtergrond vormen voor Instagramwaardige foto's, is Tihany een populaire trekpleister voor toeristen. Als eerbetoon aan de lavendel organiseert Tihany tal van activiteiten. Van een lavendelfestival, waar je kunt proosten op het begin van de zomer met een verfrissende paarse cocktail in de hand, tot een wandeling tussen de bloeiende lavendelvelden en het maken van je eigen geurkaarsen of lavendelolie. Hieronder geven we je een voorproefje van hoe een lavendelrijke zomer in Tihany er precies uitziet.   

    Start de zomer tijdens het Lavendelfestival   

    Tijdens het Lavendelfestival in Tihany, dat dit jaar van 21 tot 30 juni plaatsvindt, is lavendel de onbetwiste ster die de Hongaren, omwille van haar schoonheid en veelzijdigheid, in de spotlights zetten. Deelnemers kunnen uit een resem activiteiten kiezen, zoals zelf lavendel oogsten, een bezoek brengen aan de vele marktkraampjes of dansvoorstellingen en muziekoptredens bijwonen. Zo doe je niet alleen heel wat kennis op over de lavendelkweek, maar je wordt ook ondergedompeld in de geschiedenis van deze geurende bloem. De dag afsluiten doe je hier met een sprankelende cocktail op basis van lavendel. 

    Proef de lokale lavendellekkernijen

    Een van de belangrijkste locaties om unieke gerechten en dranken te proeven op basis van lavendel, is de Benedictijnse Abdij van Tihany. Historisch gezien is dit de plaats waar lavendel ooit voor het eerst gezaaid werd. In de koffiehuizen rondom de abdij genieten bezoekers van een kopje lavendelkoffie, waarin de vertrouwde koffiesmaak subtiel samensmelt met bloemige aroma’s. Tijdens de warme zomerdagen kan je koffie of thee gelukkig vervangen door een verfrissende paarse lavendellimonade.

    Breng een bezoek aan ‘Het Huis van Lavendel’

    In 'Het Huis van Lavendel’, een bezoekerscentrum en museum, word je ondergedompeld in de lavendelwereld. Leer bij over de teelt en de verdere verwerking, ga zelf op pad tussen de bloeiende lavendelvelden of volg workshops, waar je alles te weten komt over het distillatieproces van lavendelolie, én je zelfs je eigen lavendelproduct kan maken, waaronder geurzakjes, zepen of kaarsen. Er vinden ook regelmatig events plaats, zoals kunsttentoonstellingen, ambachtelijke markten en culinaire festivals.

    Verwen jezelf met essentiële lavendelolie

    Dat je in Tihany eveneens aan het juiste adres bent om handgemaakte cosmetica en lavendelolie te kopen, zal je wellicht niet verbazen. Wat de lavendel die hier geoogst wordt zo bijzonder maakt, is het hoge gehalte aan essentiële olie. Dit komt door de ligging van Tihany, als een van de zonnigste plekken in Hongarije. Omwille van de kalmerende effecten wordt lavendelolie veelal ingezet om onze stress te doen dalen en een goede nachtrust te bevorderen. Een bezoekje aan Tihany zal je dan ook volledig tot rust brengen. 

    Benieuwd naar wat Hongarije nog meer te bieden heeft? ​Meer info via: https://visithungary.com/

     

     

     







    03-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Entertainment voor iedereen

    MSC Cruises introduceert deze zomer spannende innovaties voor gezinnen met kinderen    

     

    • MSC Cruises breidt deze zomer haar entertainmentaanbod voor kinderen en gezinnen uit - • Verlengde openingstijden van de Kids Club betekent dat jonge gasten nog meer tijd hebben voor plezier tijdens hun cruise - • Nieuwe activiteiten voor gasten van alle leeftijden zullen het bekroonde familieaanbod van MSC Cruises aan boord verder verrijken

    Vanaf deze zomer kunnen gezinnen aan boord van MSC Cruises kiezen uit nog meer activiteiten en diensten, zoals verlengde openingstijden van de kinderclubs, meer familiespelshows, diensten voor baby's en nog veel meer. Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises zegt hierover : “Cruises hebben de laatste decennia een transformatie doorgaan. Door het uitgebreide aanbod voor kinderen en jongeren vormen cruises vandaag meer dan ooit de perfecte familievakantie. En MSC spant de kroon. Ik ben dan ook verheugd dat we er bij MSC Cruises in slagen om families met kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen”.

    Gloednieuwe activiteiten en diensten deze zomer zijn onder andere:

     Uitgebreide diensten voor baby's vanaf zes maanden: Voor het eerst zal MSC Cruises een speciale babyverzorgingsdienst aanbieden voor baby's vanaf zes maanden. Voorheen was de service uitsluitend bedoeld voor baby's van 1 jaar en ouder. De uitgebreide service geeft ouders de vrijheid om van het schip te genieten, in de geruststellende gedachte dat hun kinderen worden opgevangen door toegewijd en hoog opgeleid personeel. De diensten worden aangeboden in samenwerking met Chicco®, een langetermijnpartner van MSC Cruises. Dit betekent dat al het jeugdpersoneel aan boord van de schepen voorbereid is om aan alle behoeften van baby's tussen zes maanden en 2 jaar te voldoen.

    MSC World Europa, Baby Club Chicco : Doremiland Open House and Party: Ouders die nog wat quality-time willen doorbrengen met hun kinderen aan boord in de Kids Club, hebben nu de mogelijkheid om dat te doen. Elke dag wordt er een tijdstip gereserveerd waarop alle ruimtes van Doremiland open zijn. Er zal ook een groot familiefeest zijn waar ouders en kinderen één keer per cruise samen kunnen spelen.

    Nieuwe originele MSC spelshows voor het hele gezin: Eén van de populairste activiteiten voor gezinnen zijn de originele of gemerkte spelshows van MSC waarin alle kinderen de hoofdrol spelen, maar ook hun ouders kunnen uitdagen. Na het succes van MasterChef at Sea Juniors, Break the Wall en MSC Dance Crew, zijn er nu 2 nieuwe familiespelprogramma's beschikbaar als onderdeel van het familieprogramma: "World Quest", een triviaspel gebaseerd op aardrijkskunde en "Caravaggio", een spionagespel gewijd aan kunst.

    Verlengde Kids Club openingstijden voor tieners van 12-17 jaar: De cluburen voor jonge gasten van 12 tot 17 jaar zijn nu uitgebreid, zodat ze nog meer plezier hebben tijdens hun cruise en kunnen genieten van de club op zeedagen van 10u00 tot 13u00 en van 15u00 tot middernacht en op havendagen van 15u00 tot middernacht.

    Guinness World Record-activiteiten voor gezinnen nu beschikbaar op meerdere schepen: Na de succesvolle proeven met Guinness World Record-activiteiten aan boord van geselecteerde schepen, wordt het programma nu uitgebreid naar meer schepen. Kun jij de hoogste, de laagste, de grootste of de sterkste kiezen of ben je gewoon goed in raden? Gezinnen maken kans op prijzen in de ultieme quizshow om familierecords te breken. Nu beschikbaar op: MSC World Europa, MSC Euribia, MSC Seascape, MSC Seashore, MSC Magnifica, MSC Divina, MSC Meraviglia, MSC Virtuosa en MSC Grandiosa.

    De gloednieuwe MSC Foundation-dagen: Gezinnen krijgen nu elke dag de kans om deel te nemen aan exclusieve kinderactiviteiten die worden uitgevoerd in samenwerking met de MSC Foundation en haar langetermijnpartners, om meer te leren over duurzaamheidsinitiatieven. Elke dag is er een uur aan activiteiten gewijd aan belangrijke milieuthema's, waarin kinderen kunnen leren, creëren en zichzelf kunnen uitdrukken op basis van hun interesses.

    Populaire favorieten die deze zomer terugkeren naar de MSC Cruises vloot zijn onder andere:

    LEGO® Experience On Board: Een speciaal programma voor alle kinderen. Met een scala aan LEGO bouwstenen en speelgoed aan boord, kunt u uw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten waar en wanneer ze maar willen! Aan het einde van de LEGO EXPERIENCE ON BOARD ontvangt elk kind een diploma dat bevestigt dat hij/zij nu een Junior LEGO® Master Builder is. Word een Junior LEGO® Master Builder aan boord!  

    BREAK THE WALL: Een nieuwe originele spelshow voor het hele gezin zal alle jonge gasten aan boord vermaken. Iedereen zal voor een gigantische technologische muur staan die zal bepalen welke verrassingsproefjes op het podium moeten worden uitgevoerd, voor een jury bestaande uit het hele publiek. Wees er klaar voor: de muur beslist alles!

    CABIN 12006 THE SECRET GAME: De onverwachte spelshow geïnspireerd op de originele MSC Cabin 12006 webserie is terug. Een meeslepende ervaring met muziek, video's, Tik Tok's proeven, geheugenspelletjes, dansmomenten rond de nooit onthulde mysteries van Ocean Cay. Alles kan gebeuren tijdens ons geheime spel. "Cabin 12006 the secret game" is onderdeel van "Cabin 12 006 experience" bestaande uit 7 verschillende live entertainment momenten waaronder de spelshow en een casting sessie met optredens. De webserie, met meer dan 4 miljoen views en 2 miljoen interacties op het web, is geschreven en opgenomen in samenwerking met Viacom, de mediagroep achter kinderzender Nickelodeon, om een originele, authentieke en hoogwaardige webinhoud voor kinderen te ontwikkelen.

    DOREMILAND, THE DOCUMENTARY: in alle kamers met kinderen en tieners wordt een exclusief reisgesprek uitgezonden in de vorm van een documentaire, die ouders en tieners onderdompelt in alle diensten en activiteiten die hen te wachten staan tijdens de cruise. Het is een sensationele blik achter de schermen van het aanbod voor kinderen en tieners en de geheimen achter de creatie van het MSC familieproduct, winnaar van 6 internationale prijzen.

    MSC DANCE CREW: Ontwikkeld in samenwerking met Fremantle, het productiebedrijf achter de wereldwijd succesvolle tv-talentenjachten zoals Idols, The X Factor en Got Talent, strijden teams van 10-17 jaar in deze gloednieuwe wedstrijd om de titel danscrew van het jaar.

    MASTERCHEF AT SEA JUNIORS: Het programma staat open voor kinderen van 5-12 jaar en brengt de razend populaire en wereldwijd erkende MasterChef show tot leven aan boord in de vorm van een kookwedstrijd. Het hele gezin zal zich gegarandeerd vermaken en de activiteit zal ook een nieuwe generatie kinderen inspireren om geïnteresseerd te raken in koken en gezond eten aan te moedigen. De recepten zijn zo gemaakt dat ze waar mogelijk verse en gezonde ingrediënten bevatten en de kinderen nuttige technieken laten oefenen om hun creativiteit in de keuken te stimuleren. De recepten voor MasterChef Juniors zijn bedacht door Rukmini Iyer, MasterChef-deelneemster van 2013 en auteur van twee bestsellers.

    Aan boord van elk schip van MSC Cruises, of het nu vaart in de ongerepte wateren van de Middellandse Zee of door het betoverende Noord-Europa, zijn er vijf speciale kinderclubs die gratis toegankelijk zijn voor gezinnen, voor verschillende leeftijdsgroepen van zes maanden tot 17 jaar:             Voor baby's en peuters: Baby Club Chicco (zes maanden - 2 jaar), opgevangen door speciaal opgeleid personeel. Mini Club Lego (3-6 jaar) - Juniors Club Lego (7-11 jaar)  - Young Club (12-14 jaar) - Teens Club (15-17 jaar)

    Kinderen kunnen genieten van gratis lunch en diner als onderdeel van het kinderprogramma, zodat ouders gerust kunnen zijn terwijl ze het schip verkennen of ontspannen in de zon.

     

     

               

               

     







    02-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier de festivalzomer in stijl

    Ontdek de hoogzomercollectie

    De Belgische zomer is gekend en geliefd om zijn festivals. Echter, de tijd dat we simpelweg in jeans en t-shirt naar de festivalweide trokken, ligt ver achter ons. Tegenwoordig moet een beetje fashionminded festivalbezoeker die uitgekiende mix vinden tussen zomerse luchtigheid, vrouwelijkheid en toch dat tikkeltje rock ‘n roll. Ziehier, net wat LolaLiza’s nieuwe collectie brengt! De Belgische retailer presenteert een zomercollectie die in geen enkele VIP noch backstage zal misstaan.

    Cowboy core op de festivalweide

    De festivalzomer van 2024 staat volledig in het teken van “cowboy core”, de modetrend die elementen van traditionele westernstijl combineert met hedendaagse mode. De LolaLiza zomercollectie bevat jurken die pérfect combineren met die must-have boots. Yee-haw!

    Techno & Glam

    Voor de festivals waar mode even belangrijk is als de line-up, zoals WeCanDance of Tomorrowland, heeft LolaLiza een selectie van geborduurde, romantische jurken die perfect matchen met de elegante sfeer van deze bekende dancefestivals. Zin in een pop of colour? Kies dan voor een opvallende look met felle kleuren en leuke prints!

    Classic Denim

    Fan van de pure rock ’n roll vibe en Rock Werchter of Pukkelpop op het programma? Dan is denim jouw fashion partner! Ga all the way en kies voor denim-on-denim: we voorspellen dat dit dé festivallook 2024 wordt.

     De collectie is verkrijgbaar vanaf 30 mei, online en in-store.

     







    01-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met ReBelle Antwerp

    Er is een fresh face in de fashion scene en je kan er haast niet naast kijken. Maak kennis met ReBELLE Antwerp. Not your average blazer or blouse: elk stuk is opvallend en uniek. ReBELLE Antwerp biedt vintage items opgefleurd met reststoffen. Deadstock krijgt plots een heel nieuw (fleurig) leven.

     Collectors item

    Met je aankoop van ReBELLE Antwerp zal je geen tweede tegenkomen in het straatbeeld. Het merk brengt namelijk van elke blazer maar één uniek stuk uit. Elke snit en stof is zorgvuldig uitgekozen. Wekelijks wachten trouwe enthousiastelingen op de nieuwe drop van ReBELLE Antwerp.

     Deadstock krijgt een nieuw leven

    Elvan is voortdurend op zoek naar vintage blazers die ze kan ombouwen tot unieke ReBELLE Antwerp refurbished items. Hiervoor kiest ze specifiek voor mannenblazers door hun mooie pasvorm en de goede kwaliteit. De mouwen maakt ze uit reststoffen van grote namen als Dries Van Noten en Tim Van Steenbergen. Dit alles wordt ontworpen en uitgevoerd in België. Als je het ons vraagt: een echt Belgisch pareltje om trots op te zijn. Naast blazers brengt ReBELLE Antwerp nu ook blouses en trenchcoats uit (en binnenkort rokken). Een Belgische speler om in de gaten te houden dus!

    Go big or go home

    Als er één ding is waar het merk voor staat, is het maximize to the fullest. Onder het motto "go big or go home" trekt ReBELLE Antwerp echte fashionista’s aan die niet terugdeinzen voor wat stras en goud. Deze blazers zijn een upgrade van de oversized modellen die we zien bij fashion iconen Hailey Bieber en Mathilda Djerf, waar de mannenblazer al langer heerst.

    Gebeten door de fashion microbe

    Oprichter Elvan Kalemkus (38) is een Turks-Belgische fashion entrepreneur, die haar passie voor mode ontdekte tijdens haar werk als grafisch ontwerper. Het concept van ReBELLE Antwerp is ontstaan uit haar persoonlijke journey waarin ze die grafische passie combineert met kwaliteitsvolle stoffen en sterke ontwerpen. Dit resulteert vandaag in een onverwacht succesverhaal, een razendsnelle overwinning van modeharten, waarbij haar blazers snel (en viraal) uitgroeien tot bestsellers.

    Met een huidig netwerk van 2 ateliers in Antwerpen en Limburg, 15 verkooppunten in premium fashionstores en haar eigen, gloednieuwe boetiek, Maison Majé – Lombaardvest 68-70- Antwerpen, (ook online), werkt Elvan aan een stevige positie in de modescène. Met ReBELLE Antwerp heeft ze niet alleen een merk gecreëerd, maar zet ze ook een beweging van upcycling, fun & maximalisme in gang.

     









    01-06-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mission Blue en MSC Foundation
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mission Blue en de MSC Foundation bundelen hun krachten om mariene conservatie te bevorderen door middel van educatieve en herstelinitiatieven

     

    In een belangrijke stap om de wereldwijde mariene conservatie te versterken, hebben Mission Blue en de MSC Foundation vandaag, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, een strategisch driejarig partnerschap aangekondigd om een ambitieus programma voor oceaaneducatie en een zeegrasherstelproject uit te voeren. Deze samenwerking verenigt de expertise van Mission Blue, geleid door de gerenommeerde oceanograaf Dr. Sylvia Earle, met de uitgebreide outreachmogelijkheden van de MSC Foundation om brede steun voor oceaanbescherming te inspireren en te mobiliseren.

    Mission Blue en de MSC Foundation zullen samenwerken aan twee hoofdonderdelen:

    • Een oceaaneducatieprogramma, dat deze zomer van start gaat, bedoeld om ongeveer 4 miljoen gasten van de MSC Cruises-divisie te informeren en te inspireren over het belang van de oceaan. Het programma omvat lessen, activiteiten en presentaties aan boord voor cruisepassagiers door vooraanstaande figuren in oceaanbehoud. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de belangrijke rol van Hope Spots en essentiële mariene ecosystemen zoals mangroven, zeegrasweiden, koraalriffen en kelpwouden, evenals de open oceaan en de diepzee buiten nationale jurisdictie.

    • Een herstelproject dat de komende drie jaar tot 37.000 zeegrasplanten zal aanplanten om zeegrasweiden rond Formentera, Spanje, te herstellen. Het doel is om de lopende inspanningen in de regio te ondersteunen bij het aanvullen van vitale zeegrasweiden en het creëren van een cascade van ecologische voordelen, waaronder het bevorderen van biodiversiteit, het verbeteren van visbestanden en het vastleggen van koolstof.

    Het partnerschap tussen Mission Blue en de MSC Foundation wordt gedreven door een gedeelde toewijding om het "Blue Heart" van de planeet te beschermen. In juli 2023 benoemde Mission Blue Ocean Cay MSC Marine Reserve tot een Hope Spot als erkenning voor het herstel van het ecosysteem op het eiland en de omliggende wateren, inclusief de inspanningen voor koraalherstel en het versterken van de veerkracht van de MSC Foundation’s Super Coral Programme. De heer Pierfrancesco Vago werd benoemd tot Hope Spot Champion voor Ocean Cay. In oktober 2023 werd Dr. Earle tijdens een traditionele maritieme ceremonie benoemd tot peettante van de Explora I.

    31-05-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een reis rond de wereld(keuken) mrt Beka

    » IN DRIE MAALTIJDEN DE WERELD ROND

    Wanneer klassieke Vlaamse kost je even niet kan bekoren, lonken andere eetculturen. Expert in kwaliteitskookgerei Beka neemt je mee op een spannende wereldreis naar (on)gekende culinaire oorden, steeds met de best passende keukenmaterialen. Reisde je laatst naar het Westen van Azië? Herbeleef fijne vakantieherinneringen met de juiste ingrediënten voor een authentieke smaakervaring. Of misschien ga je liever op ontdekkingsreis binnen de grenzen van je eigen keuken? Beka helpt je alvast op weg.

    Vanavond? Couscous! Morgen? Tajine!

    Start je culinaire reis in het Noorden van Afrika, in de bruisende stad Marrakesh of in de prachtige bergachtige woestijnvlaktes. Bereid een heerlijke traditionele couscous met de daarvoor voorziene kookpot uit het assortiment van Beka. Met de handige stoominzet maak je ook andere lekkernijen zoals groenten of vis klaar. Daarnaast is ook de gietijzeren tajine uit de Nori-reeks een perfecte keukentool om gerechten tot in de perfectie en met intense smaken te koken. Zet de stijlvolle tajine op tafel en waan je midden in de heerlijke geurende bedrijvigheid van een Marokkaanse soek.

    Steam it up

    Keer je blik richting de keuken van het Verre Oosten en maak je eigen steamy dumplings. Met vlees, vis of groenten: aan de hand van de Nori-stoofpot van Beka bereid je gezonde maaltijden geïnspireerd op de smaken van Azië. De gietijzeren pot is een uitstekende warmtegeleider en dankzij de twee stapelbare traditionele stoommanden uit bamboe maak je gemakkelijk meerdere bereidingen tegelijkertijd klaar.

    Europese parels

    Na een verrijkende reis is de terugkeer naar het bekende vaak een must. Geniet van de Europese keuken aan de hand van deze twee recepten.

    De Spaanse zon op je bord: Paella

    Ingrediënten: 200 gr chorizo - 500 gr mosselen - 100 gr erwten - 250 gr inktvis - 100 gr paellarijst - 500 gr kippendijen - 1,5 l kippenbouillon - 2 dl witte wijn - 3 el olijfolie - 8 gamba’s - 1 rode paprika - 1 groene paprika - 1 ui - ½ citroen - 2 teentjes look – Kippenkruiden – Saffraanpoeder – Paprikapoeder – Peterselie - Peper en zout. Gebruik voor dit gerecht de antikleef-paellapan van Beka.

    Zo maak je het:

    Start de voorbereiding met het opzetten van een grote pot kippenbouillon. Snijd daarna de ui in grotere stukken. Voor een sterke knoflooksmaak pers je de knoflook. Toch liever wat milder? Dan snijd je ze best in grove stukken. Snijd de paprika in blokjes. Ook de chorizo mag in grove stukken worden gesneden. Spoel de mosselen goed zodat al het zand en vuil verwijderd is. Pel de gamba’s maar laat de kop er aan, deze bevat namelijk veel smaakstoffen. Snijd tot slot de inktvis in ringen van ongeveer één centimeter breed.

    Verhit de pan met olijfolie en bak de gamba’s gedurende één minuut per zijde. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij. Kruid de kippendijen met kippenkruiden en bak ze tot ze goudbruin zijn. Schuif de kippendijen naar de rand van de ruime paellapan en herhaal dezelfde stappen voor de chorizo en inktvis.

    Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe in de pan en bak de ui en knoflook. Voeg wanneer de uien glazig zijn de paprikablokjes toe. Kruid naar smaak met paprika- en saffraanpoeder. Verplaats de kippendijen, chorizo en inktvis terug naar het midden van de pan en bestrooi het geheel met rijst. Roer goed door. Voeg vervolgens de witte wijn en kippenbouillon toe. Laat 20 minuten sudderen. Blijf regelmatig roeren. Voeg tenslotte de erwten, mosselen en voorgebakken gamba’s toe. Laat rustig garen en draai het geheel af en toe om.

    Rasp de schil van een citroen boven de pan, proef en kruid indien nodig af met peper en zout. Werk af met een handvol verse peterselie.

    www.beka-cookware.com/nl-be

     

     





    30-05-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aqualex Circulo, les je dorst naar duurzaamheid

    » AQUALEX CIRCULO

    Hoe drink jij graag water? Koop je iedere week opnieuw flessenwater, of vul je je glas en drinkfles steeds bij met kraanwater? Als je vandaag nog deel uitmaakt van de eerste groep, is dat volgens AQUALEX tegen 2030 helemaal anders. Het Belgische merk streeft namelijk iedere dag naar een betere drinkervaring, naar gefilterd kraanwater dat vooral heerlijk smaakt. Met de Circulo-waterzuil slaat AQUALEX twee vliegen in één klap want niet alleen voorziet de kraan je bedrijf of organisatie van fris gefilterd drinkwater, de zuil wordt bovendien grotendeels gemaakt van gerecycleerde materialen.

    Dit water is design : De AQUALEX Circulo-waterzuil is dankzij zijn opvallende vormgeving meer dan een functionele waterzuil. Het is een echt design statement, vervaardigd van gerecycleerde materialen, die in 2023 ook de prestigieuze iF Design Award in de wacht sleepte. Het stijlvolle ontwerp is puur, minimalistisch en elegant met een speelse rand. Dankzij zijn compacte omvang past de zuil perfect in zowat iedere ruimte. Plat water? Gekoeld? Bruisend? Wat je ook verkiest, via de intuïtieve Touchless®-technologie stroomt het allemaal door één kraan. Door de instelbare automatische spoeling hoef je je bovendien geen zorgen te maken over de hygiëne. Doordat de Circulo ten slotte beschikbaar is in maar liefst zes verschillende kleuren – Flax Tan, Atlantic Blue, Anthracite, Pacific Red, Concrete Grey en North Sea Grey – past het systeem naadloos in het interieur.

    Duurzame cirkel : Een wereld waar iedereen kraanwater drinkt; dat is waar AQUALEX naar streeft. Iedere Circulo-waterzuil wordt daarom opgebouwd met gerecycleerd verpakkingsafval - maar liefst drie kilogram per zuil! Andere elementen zoals het kraanwerk, naambordje en de sensoren bestaan uit inox. Niet alleen zijn de gebruikte materialen duurzaam, het volledige productieproces verloopt ook op een duurzame manier. Zo wordt de AQUALEX Circulo-waterzuil geassembleerd door WAAK, een Belgisch maatwerkbedrijf dat werkgelegenheid creëert voor mensen met een afstand tegenover de arbeidsmarkt. Ieder onderdeel is tevens gemakkelijk te vervangen of te herstellen maar vooral ook perfect te recycleren.

    Innovatie van AQUALEX  : AQUALEX werkt iedere dag aan het voorzien van gefilterd kraanwater dat voor iedereen beschikbaar is en bovendien een heerlijk frisse smaak heeft. “Het kraanwater van vandaag is van uitstekende kwaliteit, lekker en milieuvriendelijk”, vertelt CEO en oprichter Alexander Vanlerberghe. “Om het populair te maken zetten we al jaren in op innovatie, design en duurzaamheid. De Circulo-waterzuil past perfect binnen onze visie. Al de designingrepen – zoals onder meer de ronde vorm en intuïtieve bediening – dienen één doel: de beleving van het drinken van kraanwater verbeteren.” Door te kiezen voor een drinkwatersysteem van AQUALEX, kies je daarnaast voor duurzaamheid en draag je met je bedrijf of organisatie bij aan een groenere wereld.

     









    29-05-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BR03 White steel & Gold

    Stijl en verfijning: goud en staal. Gelanceerd in 2006 en opnieuw ontworpen in 2023 met een 41mm kast, is de BR 03 zelfopwindend uurwerk uitgegroeid tot een van Bell & Ross paradepaardjes. En om 2024 te markeren, wordt een meer verfijnd model onthuld.

    Met de BR 03 White Steel & Gold, kiest de Instrument collectie van het huis het pad van verfijning: een professioneel uurwerk kan zowel stedelijk als elegant zijn. Kostbaarder, bewust gedurfd, wordt het Bell & Ross instrumentenhorloge opnieuw uitgevonden met een nieuwe behuizing: de kracht van staal en 18-karaats roségoud, een onveranderlijk materiaal dat zowel rijkdom als zeldzaamheid symboliseert. Ontworpen in de jaren 1970, creëert de combinatie van de warme tinten van goud met de technische glans van staal een geraffineerde esthetiek die sportiviteit en verfijning combineert. Populair in de Verenigde Staten is het een modestatement geworden voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar originaliteit en distinctie.

    De verfijning van de opaline wijzerplaat

    De wijzerplaat is ontegensprekelijk het gezicht van het horloge. In het geval van de BR 03 White Steel & Gold is het concept duidelijk: dit is een horloge met een zonnig temperament. Het is helder en luchtig en heeft een opaline wijzerplaat. De schijn van eenvoud verbergt de ingewikkelde vaardigheid van de makers van de wijzerplaat om het melkwitte effect van opaal te verkrijgen. De textuur wordt verkregen door het zorgvuldig bewerken van een laag mat zilver die eerder op een gepolijste wijzerplaat is aangebracht met behulp van een elektrolyseproces. Om deze unieke textuur te bereiken, die het licht laat spelen met het zilverachtige uiterlijk en licht iriserende reflecties produceert, moet het metaal minutieus worden gevormd met behulp van Levantsteen en wijnsteencrème. De opalinewitte wijzerplaat onderstreept onmiddellijk de neoklassieke verfijning van het uurwerk.

    Optimale leesbaarheid

    Zelfs in een verfijnde stedelijke versie, neemt de BR 03 volledig zijn karakter als een instrument horloge. Er is geen sprake van dat Bell & Ross afwijkt van haar eisen met betrekking tot de functionele kwaliteiten van haar horloges, vooral wanneer haar primaire inspiratie was om instrumenten aan boord te transponeren naar de pols. De opaalwitte wijzerplaat is van nature zeer helder en vormt daarom een zeer goede achtergrond voor het uitdrukken van de precisie van de essentiële markeringen: uren, minuten, seconden en datum. Om dit te bereiken, in perfecte harmonie met het hele uurwerk, zijn de applique indexen en cijfers verguld met roségoud en gevuld met beige Super-LumiNova®. De uur- en minutenwijzers met skelet zijn gemaakt van 18-karaats roségoud en gecoat met beige Super-LumiNova®, een lichtgevend materiaal dat leesbaarheid in het donker mogelijk maakt. Het hele mechanisme wordt beschermd door een antireflecterend saffierglas dat zorgt voor volledige zichtbaarheid, net als de cockpitkap van een gevechtsvliegtuig.

    Iconisch ontwerp en hoogwaardige beweging

    De BR 03 typeert de essentie van de Bell & Ross-stijl en beschikt over pure grafische kracht. De geometrische basisvormen die deel uitmaken van de identiteit van Bell & Ross worden gepresenteerd met de 41mm kast en zijn legendarische “cirkel in een vierkant, vastgehouden door vier schroeven”. Deze nieuwste versie van de BR 03 neemt verfijnde esthetische codes aan, met behoud van de complexe sandwich constructie, maar voegt een extra dimensie toe met een unieke combinatie van materialen. Het hele uurwerk is waterbestendig tot 100 meter. Voor het aandrijfmechanisme heeft Bell & Ross gekozen voor het beproefde kaliber BR-CAL.302-1 mechanische uurwerk. De 54 uur gangreserve zijn niet alleen een garantie voor nauwkeurigheid, maar ook een aanwinst voor een groot gebruiksgemak.

    Met zijn opaline witte wijzerplaat en bruine lederen band met witte stiksels, laat de BR 03 White Steel & Gold zijn verschil zien door te spelen met vier kleuren naast de drie materialen. Deze nieuwe referentie vervolledigt ook de BR 03 reeks door een tussenprijs te bieden tussen de stalen referenties en die in goud.

     

     







    28-05-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenares Julie Loeckx

    lanceert tapijt bij Rik Ruebens

     

     Een vloerkleed of een kunstwerk? Tapijt “Roger” van Julie Loeckx is het allebei. Op vraag van Kathleen Geysen van Ancré Rugs maakte de kunstenares een tapijt in haar eigen design en dit in 8 kleurencombinaties. Julie Loeckx: “Ik droomde er al langer van om eens zelf een tapijt te ontwerpen in mijn eigen stijl, wat een geweldig artistieke uitdaging! Toen Kathleen me vroeg, twijfelde ik dan ook geen seconde.” De kunstenares koos voor een grillige vorm met daarin een lijnentekening waarin je een gezicht herkent. Julie: “Net zoals bij mijn schilderijen zit er een symboliek en tekening in verborgen. Bovendien vond ik het belangrijk dat mijn signatuur heel duidelijk terug te vinden zou zijn en het resultaat net iets anders dan een doorsnee tapijt – recht op recht – met daarop een vlakke tekening.” Het tapijt werd gerealiseerd in Nieuw Zeelandwol in verschillende diktes en met insnijdingen zodat een reliëf ontstaat en het tapijt diepte krijgt.

    Hoewel de kunstenares het project initieel zag als een artistieke uitdaging en verder geen plan had, ging het plots in een stroomversnelling toen het onder Rik Ruebens aandacht kwam. Die viel meteen voor de unieke stijl, grillige vorm en het lijnenspel en besliste prompt om zijn schouders onder het project te zetten. Vanaf deze zomer is “Roger” dan ook exclusief verkrijgbaar bij RR in Knokke. “Roger” wordt gelanceerd in de RR Corner op de Kustlaan tijdens het “Belgian Talents” weekend dat doorgaat van 15 tot 18 augustus. Daar worden kunstenares Julie Loeckx, samen met juweelontwerper Dries Criel en interieur- en productontwerpster Bieke Casteleyn in de kijker gezet.

     

     

     

     







    27-05-2024 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 17/06-23/06 2024
  • 10/06-16/06 2024
  • 03/06-09/06 2024
  • 27/05-02/06 2024
  • 20/05-26/05 2024
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!