Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    30-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griep vermijden.

    Ontsnap aan de griep.

    In deze koude en regenachtige dagen moeten we beroep doen op eenvoudige trucs om ons immuunsysteem te versterken en daarmee ziekten te voorkomen.

    Waarom griep in de winter?


    De griep gedijt in de winter als de zon het laagst staat. Wij beschermen onze armen, hoofd en handen tegen de kou. Dit betekent dat de zon niet meer in staat is om onze huid te bereiken; UVB stralen die ons lichaam aanzetten om cholesterol te veranderen in vitamine D.

    Vitamine D: de beste verdediger.

    Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het activeren van het immuunsysteem. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Nature Immunology’, zou het van essentieel belang zijn voor de activering van de T-lymfocyten (of T-cellen), de 'lichaam-bewakers "die hun eigen leven geven om alle vijanden te vernietigen die ons lichaam willen binnendringen. Om actief te worden moeten deze cellen een transformatie ondergaan om hun taak te kunnen uitvoeren. Carsten Geisler en collega’s van de Universiteit van Kopenhagen ontdekten dat zonder vitamine D de T-cellen niet transformeren waardoor ons immuunsysteem niet op volle capaciteit kan werken.

    Grootmoeder had gelijk.

    In de winter is het aan te raden om producten te eten die rijk zijn aan vitamine D: vette vis, levertraan, eieren, lever. Grootmoeder gaf ons levertraan om te vechten tegen rachitis. Het was niet alleen een bescherming tegen rachitis, maar ook onbewust tegen infecties.

    Geen goede natuurlijke afweer zonder goede darmflora.

    Bacteriën en gisten die onze darmflora bewonen beschermen het lichaam tegen infecties.

    Er werd lang aangenomen dat de darm alleen een effectieve barrière was die alleen de juiste voedingsstoffen liet passeren. Maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat een slecht onderhouden darmwand bevolkt met slechte microben veel vreemde lichamen naar het bloed doorgeeft die zich verspreiden  over het hele lichaam met verzwakking van het immuunsysteem tot gevolg.

    In de winter, als het immuunsysteem in het bijzonder wordt aangesproken moet men veel gefermenteerde produkten eten. Zij nemen deel aan het onderhoud en de inzaaiing van gezonde darmflora door hun "melkzuurbacteriën": zuurkool, yoghurt, kefir maar ook wortelen, bieten, komkommer, augurken en uien onder gefermenteerde vorm.

    Alle micro-organismen die een bewezen positief effect hebben op de gezondheid worden "probiotica" genoemd. Wij ondervinden hun werkzaamheid vooral als onze darmen overstuur zijn.

    Andere verdedigingswapens.

    Neem vitamine C, zink (bij tekort aan zink) en vitamine E (voor ouderen).

    Vlier is ook nuttig voor het immuunsysteem. In vitro gegevens tonen aan dat zwarte vliersiroop de groei remt van veel stammen van het type A en B griepvirus en een immuunstimulerend effect heeft. In 1993, werd een dubbelblinde placebo-studie uitgevoerd met 27 proefpersonen in een Israëlische kibboets tijdens een griepepidemie. De resultaten gaven aan dat een extract van vlierbessen (Sambucol® siroop) beduidend beter scoorde dan een placebo in het snel verlichten van griepsymptomen. Na twee dagen, voelden 93,3% van de patiënten behandeld met vlierbes reeds een aanzienlijke verlichting van hun symptomen; het duurde zes dagen vooraleer 91,7% personen uit de placebogroep een soortgelijke verbetering constateerden. Tijdens het griepseizoen 1999-2000, organiseerden Israëlische onderzoekers in Noorwegen een dubbelblind onderzoek met placebo bij 60 proefpersonen met influenza A en B. De auteurs meldden dat de vliersiroop vier dagen vroeger verlichting bracht in vergelijking met de placebobehandeling. Vlierbes gaf ook een significante vermindering in het gebruik van medicatie vergeleken met placebo.

    In Frankrijk is het gebruik van extract van grapefruitzaad om het immuunsysteem te versterken heel gebruikelijk onder de voorstanders van natuurlijke middelen.

    In de homeopathie tenslotte versnelt Oscillococcinum het genezingsproces met 48 uur bij griep of verkoudheid.

    Om te onthouden.

    Stress en ongezonde voeding in de geïndustrialiseerde landen maken, ons kwetsbaar voor het griepvirus omdat ze het lichaam verzuren en het vitaminen en mineralen ontnemen.


    We worden ook overspoeld met chemicaliën en giftige stoffen die ons lichaam moeilijk kan metaboliseren en elimineren - te beginnen met de geneesmiddelen. Om de balans te herstellen moeten wij suiker elimineren en meer groenten rijk aan polyfenolen eten. En wat betreft vlees, liever de zeer voedzame  onderdelen zoals orgaanvlees (lever, etc.).

    Neem regelmatig kuren van planten om toxines te verwijderen. Kies voor een gezonde voeding en eventueel een goede kwaliteit voedingssupplementen.


    Oorspronkelijk artikel:”Esquivez la grippe cet hiver”, Jean-Marc Dupuis, Neo-nutrition, Nov. 11, 2015.

    Bijlagen:
    http://www.herbalsafety.utep.edu/herbs-pdfs/blackelder.pdf   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11399518   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9395631   

    30-11-2015, 16:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:griep, vitamine D
    19-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees vs kanker

    Bereide vleeswaren zijn een groot risico voor kanker en staan op dat gebied op gelijke voet met roken, zegt WHO.

    Red meat

    (NaturalNews) Niet zo lang geleden kondigde de 'World Health Organization (WHO)' aan dat glyfosaat, Monsanto's belangrijkste ingrediënt voor zijn herbicide Roundup "waarschijnlijk kankerverwekkend is voor de mens." Na voortdurende discussie tussen de agrochemische reus die volhoudt dat het ingrediënt veilig is en degenen die beter weten na het zien van de effecten op het menselijk lichaam, was de verklaring van de WHO eerder dit jaar een overwinning voor de gezondheidsbewuste mensen.

    De WHO is mee.

    Hun laatste verklaring is iets wat veel mensen al lang denken, maar nog niet "officieel" was toegegeven. De WHO heeft aangekondigd dat het eten van verwerkt en rood vlees een aanzienlijk risico is op kanker en adviseert matiging in de consumptie van dit voedingsmiddel. Een persbericht van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC), de kankerafdeling van WHO zegt dat rood vlees "waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens" is en dat verwerkt vlees daadwerkelijk ”kankerverwekkend voor de mens" is.

    Beter tweemaal nadenken over de consumptie van verwerkt en rood vlees.

    Sorry, vleeseters: het is ofwel denken aan uw gezondheid of blijven genieten van uw fascinatie voor vleeswaren.

    Echter, het is niet alleen het gemiddeld gebruik van 9 kg spek dat de gemiddelde Amerikaan verbruikt per jaar, waartegen de WHO waarschuwt. Andere verwerkte vleeswaren, zoals worst, ham, corned beef en hotdogs worden evenens als schadelijk voor menselijke consumptie beschouwd, en het persbericht benadrukt dat het niet alleen om rode charcuterie gaat. "De meeste vleeswaren bevatten varkensvlees of rundvlees, maar verwerkt vlees kan ook ander rood vlees, gevogelte, slachtafval of bijproducten zoals bloed bevatten,” zegt het IARC. Deze  voedingsmiddelen zijn meestal gezouten, gefermenteerd of gerookt om reden van bewaring en smaakversterking.

    "Gezien het grote aantal mensen dat verwerkt vlees consumeert  is de globale impact op de incidentie van kanker van groot belang voor de volksgezondheid," zegt dr Kurt Straif, hoofd van het IARC Monografieën programma, dat achter de bevindingen zit.

    Verscheidenheid van kankers door het eten van verwerkt vlees.

    De aankondiging komt nadat een werkgroep van 22 experts uit tien landen bijeengeroepen door het ‘IARC Monographs Programm’ diverse wetenschappelijke literatuur met meer dan 800 studies over het onderwerp hadden doorgenomen, en zich voornamelijk toespitsten op colorectale kanker. De deskundigen besloten dat elke 50-gram (1,7 ounce) verwerkt vlees gegeten op een dagelijkse basis het risico op colorectale kanker verhoogt met 18 procent. Echter, "associaties werden ook gezien bij alvleesklierkanker en prostaatkanker”.

    Interessant is dat vleeswaren als "carcinogeen voor de mens", het hoogste scoren samen met alcohol, sigaretten, arseen en asbest.

    Zoals je kunt verwachten wanneer dergelijke aankondigingen worden gedaan, zijn er belanghebbende instanties die smeken om nuance en de pil willen verzachten. “Er is gewoon geen bewijs van een causaal verband tussen rood vlees en gelijk welke vorm van kanker," zegt Shalene McNeill, directeur bij de ‘National Cattlemen’s Beef Association’.

    Mensen houden van vlees, maar de beste keuze is toch om meer groenten en fruit te eten.

    Zoals eerder vermeld eet de gemiddelde Amerikaan 9 kg spek per jaar. Het probleem van de consumptie van veel verwerkt en rood vlees bestaat niet alleen in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk, waar 2,5 miljoen mensen leven met kanker, consumeren 33 procent van de mensen meer dan 100 gr rood vlees per dag. Deze bevindingen zijn ook online gepubliceerd in ‘The Lancet Oncology’.

    Het is duidelijk dat de beste inzet is om uw consumptie van rood en verwerkt vlees in de gaten te kouden en maatregelen te nemen om de hoeveelheid drastisch te verminderen. Vul uw bord met meer groenten en fruit dan met salami en hotdogs. Bladgroenten en kruisbloemige groenten, bijvoorbeeld, stimuleren het immuunsysteem en beschermen het lichaam tegen slechte bacteriën.

    Oorspronkelijk artikel:”Processed meats are a hug cancer risk on par with smoking, WHO admits”, Friday, October 30, 2015by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.huffingtonpost.com/entry/world-health-organization-processed-meats-cause-cancer_562e1144e4b0aac0b8fd51b2   
    http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2015/pdfs/pr240_E.pdf   
    http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/11950018/Bacon-ham-and-sausages-as-big-a-cancer-threat-as-smoking-WHO-to-warn.html   

    19-11-2015, 21:45 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vlees, vleeswaren, kanker
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!