NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  05-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citrusvruchten tegen kanker
  Volgens een laatste systematisch review verminderen citrusvruchten aanzienlijk het risico op borstkanker. 

  (NaturalNews) Volgens een nieuw systematisch review van vroegere studies verlaagt een hoge inname van citrusvruchten het risico op borstkanker bij vrouwen met 10 procent. Maar belangrijker, onder hoge opname verstaat men in één van de studies slechts 17-33 gram per dag en daar spreekt men van een 32 procent risicovermindering op borstkanker.

  De anti-kanker effecten van citrusvruchten zijn een uitstekende bron van verschillende fytochemicaliën zoals beta-cryptoxanthine limonoids en quercetine waarvan in laboratoriumstudies is gebleken dat zij een krachtige activiteit hebben tegen kanker. In studies met mensen heeft citrusvruchten gebruik  aangetoond bescherming te bieden tegen alvleesklier-, maag-, keel-, colorectale- en borstkanker. In sommige studies is er slechts minimale invloed geconstateerd of zijn er zelfs tegenstrijdige resultaten. Dit is vaak te wijten aan de lage hoeveelheid geconsumeerde citrusvruchten en de moeilijkheid in het scheiden van de beschermende effecten tussen citrus en andere vruchten of groenten.

  Citrus verkleint risico op borstkanker met ten minste 10 procent

  Om bovengenoemde redenen hebben onderzoekers uit Korea een nieuw systematisch review geopend die eerdere studies combineert uit China, de VS en Australië, in een poging om de rol van citrusvruchten in de preventie van borstkanker te verduidelijken. Het omvat een totaal van 8393 deelnemers in de leeftijd van 20 tot 98. Wanneer alle gegevens bij elkaar werden gecombineerd werd een totale risicoreductie van 10 procent waargenomen voor de gebruikers met het hoogste opname van citrusvruchten in vergelijking met de laagste. Echter, als men enkele studies van 20 jaar geleden weglaat uit de analyse zien de resultaten er veel beter uit met een gemiddelde totale risicoreductie van ongeveer 20 procent.
  Interessant is dat de grootste studie van allen uit de analyse (met 3015 deelnemers), en de enige die een statistische significantie van p = 0.002 (grote nauwkeurigheid) bereikte, toevallig ook het hoogste beschermend effect van citrus verbruik laat zien nl. 32 procent . Deze studie, uit China, toonde ook aan dat citrusfruit het meest beschermende is van alle waargenomen voeding (met inbegrip van druiven, perziken, peren, bananen, appelen) en op gelijke voet staat met de beschermende effecten van bepaalde groenten. Het meest opvallend is dat een dergelijke bescherming werd bereikt met een citrus inname van slechts 17-33 gram per dag, wat ongeveer gelijk is aan één achtste tas sinaasappelsap.

  Het China voordeel: Synergie met groene thee?

  Het lijkt erop dat Chinese vrouwen aanzienlijk minder citrus nodig hebben als bescherming tegen borstkanker dan Westerlingen. Bijvoorbeeld, een eerdere studie toonde aan dat Amerikaanse vrouwen bij het dagelijks nuttigen van een halve portie (125 gram) een risicoreductie van slechts 20 procent bereikten voor postmenopauzale en 17 procent voor premenopauzale borstkanker. Waarom zouden Chinese vrouwen minder nodig hebben om zich te beschermen? 

  Het antwoord zou kunnen komen uit de groene thee die ze drinken. Een recente en zeer verrassende studie uit Japan toonde aan dat wanneer groene thee drinkers dagelijks citrusvruchten eten, zij (vrouwen) een statistisch significante 18 procent reductie van het totale risico van kanker berikten met inbegrip van een niet-statistisch significante 26 procent vermindering van borstkanker. Belangrijk is dat deze risico reducties boven de beschermende effecten van groene thee liggen. Omdat groene thee niet verwerkt werd in de Chinese studie is het mogelijk dat een synergisch effect meespeelt.
  Het nieuw systematisch review bevestigt dat citrusvruchten een duidelijke een rol spelen in de preventie tegen borstkanker. Terwijl zelfs kleine hoeveelheden citrusvruchten zinvolle bescherming kunnen bieden moeten vrouwen die op zoek zijn om hun risicoreductie te maximaliseren overwegen van minstens dagelijks een halve tas citrusvruchten te eten en met inbegrip van groene thee voor het (synergisch) versterkend effect.

  Oorspronkelijk artikel: "Citrus fruit significantly reduces breast cancer risk in latest systematic review" Saturday, May 04, 2013 by: Ethan Evers, Natural News.

  Over de auteur:
  Ethan Evers is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription'. Het boek is gebaseerd op de nieuwste wetenschap en geïnspireerd op echte historische gebeurtenissen die teruggaan tot het begin van de "War on Cancer." Ethan heeft een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen.


  Bijlagen:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12704679   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342450   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20104526   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23593085   

  05-05-2013, 12:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:borstkanker, citrus
  04-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes voorkomen
  Hoe diabetes voorkomen met alledaagse voeding?

  Volgens de meest recente statistieken lijdt ongeveer één derde van de gehele Amerikaanse bevolking, of meer dan 100 miljoen Amerikanen, aan diabetes of pre-diabetes, een bloedsuiker aandoening die uiteindelijk kan leiden tot meer ernstige gezondheidsproblemen en zelfs tot de dood. Op basis van het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) voorspellingen wordt dit aantal naar verwachting verdubbeld tegen 2050 als trends doorzetten aan de huidige snelheid. Maar u en uw gezin moeten niet het slachtoffer worden van deze ingrijpende diabetes-epidemie - hier zijn enkele tips over hoe u uw dieet en levensstijl kuntveranderen om diabetes te voorkomen en mogelijk te bezwijken aan voegtijdige dood:

  1) Eet meer voedingsmiddelen rijk aan quercetine. Behorende tot de flavonoïden familie van antioxidanten is van quercetine aangetoond mee te helpen aan een lagere bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de plasma insuline niveaus, twee factoren die geassocieerd worden met
  diabetes (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496084). 

  Quercetine helpt ook schadelijke vrije radicalen te neutraliseren en zo ontstekingen te remmen, niet om de bloeddruk te verlagen bij mensen met ontstekingen (http://www.umm.edu/altmed/articles/quercetin-000322.htm)

  Voedingsmiddelen die rijk zijn aan quercetine zijn onder meer appelen, citrusvruchten, uien, peterselie, salie, groene thee en rode wijn. Olijfolie, druiven, donkere kersen en donkere bessen zijn ook rijk aan quercetine en andere flavonoïden, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC). En als voedingsbronnen niet voldoende zijn is quercetine ook beschikbaar als supplement. 

  2) Een theelepel kaneel per dag om diabetes weg te houden. Cinnamon bevat krachtige bloedsuiker stabiliserende verbindingen die niet alleen het glucosemetabolisme stimuleren maar ook de activiteit nabootsen van insuline in het lichaam.  Kaneel kan ook  de snelheid verminderen waarmee voedsel uit de maag komt en zo de bloedsuiker rush remt die vaak voorkomt na een maaltijd met veel geraffineerde suiker en eenvoudige koolhydraten (http://www.huffingtonpost.com).
  De meeste kaneel die verkocht wordt in supermarkten komt van de "kassie" familie van kaneel, wat niet noodzakelijk de meest geneeskrachtige variëteit is. Zogenaamde "echte" cinnamon, die over het algemeen niet zo lekker is en moeilijker te vinden dan cassia kaneel, komt uit de "Ceylon" familie en heeft een veel lagere inhoud aan cumarine, een bloedverdunnende verbinding, alsmede een hoger totaal gehalte aan voedingsstoffen. Echter, alle belangrijke rassen van kaneel bezitten aantoonbare diabetes-bestrijdende eigenschappen (http://www.naturalnews.com/035642_cinnamon_blood_sugar_regulating.html).

  3) Eet meer broccoli en andere kruisbloemige groenten. Rijk aan de kankerbestrijdende verbinding sulforafaan zijn broccoli en andere kruisbloemigen een belangrijk onderdeel van een anti-diabetes dieet omdat ze de bloedvaten beschermen tegen cellulaire schade. Vitamine C, chroom, vezels, beta-caroteen, en vele andere voedingsstoffen in broccoli beschermen tegen vrije radicalen, hoge bloedsuikerspiegel, en hoge niveaus van low-density lipoprotein of LDL, cholesterol, die allemaal zijn gekoppeld aan diabetes (http://www.nhs.uk/news/2008/08August/Pages/Broccolianddiabetes.aspx).

  4) Beweeg meer en ban junk food. Dit ligt misschien een beetje voor de hand, gewoon het regelmatig verrichten van lichamelijke activiteit  kan een enorme impact hebben op feit of je lichaam al dan niet bezwijkt onder een diabetische aandoening. Omdat overgewicht en een slechte lichamelijke gezondheid belangrijke factoren zijn bij diabetes is het logisch dat bewegen en gezond eten belangrijke factoren zijn om fit te blijven en een gezonde bloedsuikerspiegel te behouden. Het is het beste om te beginnen met kortere, hogere intensiteit trainingen om je stofwisseling op gang te brengen en uw insuline en leptine weerstand te verlagen en geleidelijk de juiste cardiotraining in te voeren.
  Wat voeding betreft, het beste is tarwe en gluten bevattende voedingsmiddelen te vermijden daar van deze is aangetoond te interfereren met het glucosemetabolisme. Voedingsmiddelen die ingrediënten zoals high-fructose corn syrup (HFCS), verrijkte bloem, gehydrogeneerde oliën, kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, en genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevatten moeten ook worden vermeden als je ernstig wil werken aan het voorkomen van diabetes. Beperk de consumptie van granen, zelfs volle granen en verbruik gezonde vetten, inclusief verzadigde vetten uit ongeraffineerde kokosolie en boter en vlees afkomstig van met gras gevoede dieren voor het bekomen van een optimale gezondheid (http://www.charlespoliquin.com).

  5) Zorg voor voldoende magnesium en probiotica.  Meer dan 75 procent van de Amerikaanse bevolking heeft een tekort aan magnesium, een mineraal dat in het lichaam meer dan 300 unieke en noodzakelijk biochemische reacties moet activeren. Je botten, cellen, organen en weefsels zijn allemaal afhankelijk van magnesium om goed te functioneren. Zonder voldoende magnesium zijn je immuniteit, skelet, hart en bloedsomloop allemaal ernstig in gevaar. Zorg ervoor dat u grote hoeveelheden magnesium consumeert wat essentieel is voor de bescherming tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes (http://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/).
  Ook probiotica bacteriën die de darm bevolken en het immuunsysteem regelen, zijn essentieel voor het voorkomen van diabetes. Uit een studie gepubliceerd eerder dit jaar bleek dat het veranderen van het microbioële saldo van obesitas patiënten met een hoog risico op diabetes kan helpen om de metabole effecten gekoppeld aan diabetes te doen keren (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22798958).

  Oorspronkelijk artikel: "How to prevent diabetes with everyday foods" Friday, May 03, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://ndep.nih.gov/diabetes-facts/index.aspx   
  http://www.deathtodiabetes.com/Super_Foods_for_Diabetes.html#.UYVirYKz54Y   
  http://www.diabetesincontrol.com/issues/Issue_306/cinnamondiabcare.pdf   
  http://www.menshealth.com/spotlight/diabetes/12-powerfoods.php   
  http://www.ranker.com/list/the-dirty-dozen-12-foods-to-beat-diabetes/sandramiller   

  04-05-2013, 21:37 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Tags:diabetes, light
  02-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijnzaad voorkomt borstkanker
  Volgens een nieuwe studie vermindert lijnzaad het risico op borstkanker met 28 procent. 

  (NaturalNews Voor het eerst hebben Canadese onderzoekers aangetoond dat lijnzaad het risico op borstkanker met 28 procent vermindert bij vrouwen in de postmenopauze en dat vlasbrood het risico vermindert met 26 procent in zowel de pre- als postmenopauze. Deze resultaten geven aan dat lijnzaad en vlas bevattend brood een eenvoudig maar effectief middel kunnen zijn voor het verminderen van het risico op borstkanker.

  Lijnzaad: de rijkste voedingsbron van anti-kanker lignanen.

  Lignanen zijn een klasse van polyfenolen met krachtige antioxidante en anti-oestrogene ergenschappen en om die reden worden zij vermeld als een mogelijke preventieve maatregel tegen borstkanker. Inderdaad is er reeds aangetoond dat lignanen de groei remmen en geprogrammeerde celdood (apoptose) induceren van zowel ER- en ER + borstkankercellen zowel in vitro als in dierstudies. Belangrijker, lignanen remmen ook het vermogen van zowel ER + en ER-borstkankercellen om uit te zaaien door krachtig metallo MMP2, MMP9 en MMP14 te onderdrukken.

  Helaas, lignanen zijn niet makkelijk te krijgen uit ons dagelijks voedsel. De beste bronnen zijn volle granen, zemelen, zaden, noten en peulvruchten. Maar deze bevatten slechts ongeveer 0,25-1,0 milligram lignanen per 100 gram voedsel. Uitzonderingen hierop zijn lijnzaad, sesamzaad, en kikkererwten met lignaan respectievelijk 335 mg, 132 mg en 35 mg per 100 gram.

  Lijnzaad en sesamzaad zijn duidelijk superfoods als het gaat om lignanen, met meer dan 100 maal de lignanen inhoud van vrijwel elk ander levensmiddel. (Merk op dat de normale lijnzaadolie geen lignanen bevat.)


  Tot 28 procent vermindering van het risico op borstkanker volgens de allereerste studie over lijnzaad.

  Vanwege de groeïende interesse voor lijnzaad voor de preventie van kanker organiseerden Canadese onderzoekers onlangs de eerste studie ooit die specifiek het risico van borstkanker versus lijnzaad onderzocht. Zij analyseerden de diëten van 2999 ​​vrouwen met borstkanker en 3370 gezonde vrouwen (alle tussen 25 en 74 jaar) op lijnzaad gebruik.
    
  Postmenopauzale vrouwen ervaarden 28 procent minder borstkanker als zij minstens een kwart kopje lijnzaad consumeerden over één maand, en 26 procent minder kanker als zij minstens wekelijks een sneetje vlasbrood aten. Premenopauzale vrouwen zagen tot 26 procent vermindering van het risico door het eten van vlasbrood maar werden niet beschermd (met statistische significantie) door lijnzaad.


  Vlas lignanen tegen borstkanker: Hoeveel is er nodig?

  Postmenopauzale vrouwen werden goed beschermd door de consumptie van een kwart kopje lijnzaad over één maand. Dit levert ongeveer 163 mg van vlas lignanen per maand, of ongeveer 5,35 mg per dag. Toevallig komt dit bijna exact overeenkomt met de 5,4 mg dagelijkse minimum inname die werd gezien als nodig  voor de bescherming tegen borstkanker. Het bereiken van deze hoeveelheid is niet waarschijnlijk in een normaal dieet. Een recent onderzoek toonde aan dat vrouwen in westerse landen slechts ongeveer één mg per dag aan lignanen consumeren. Daarom moeten vrouwen in de postmenopauze  overwegen hun dieet aan te vullen met lijnzaad voor optimale bescherming (ongeveer een halve theelepel dagelijks is voldoende). Evenzo kunnen deze vrouwen vlasbrood inlassen in hun dieet dat hen betere bescherming geeft dan rauwe zaden.

  Met deze nieuwste studie uit Canada is de overtuiging van de werking van lijnzaad als preventieve maatregel tegen borstkanker sterker dan ooit. En meer data is op komst. Er zijn momenteel drie lopende klinische studies die vlas testen (zaden of lignanen) tegen borstkanker. Tot die resultaten naar buiten komen is het goed om te weten dat het regelmatig consumeren van zelfs kleine hoeveelheden lijnzaad (of brood) een significante bescherming tegen borstkanker kan bieden.

  Oorspronkelijk artikel: "Flax seed consumtion reduces breast cancer risk by 28 percent in new study" Thursday, May 02, 2013 by: Ethan Evers, Natural News.


  Over de auteur:
  Ethan Evers , doctor in de Toegepaste Wetenschappen, is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription ' gebaseerd op de nieuwste wetenschap en geïnspireerd op echte gebeurtenissen die terug gaan tot het begin van de "oorlog om kanker".

  Bijlagen:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17992574   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22438134   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22842186   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23354422   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23572295   

  02-05-2013, 19:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:lijnzaad, borstkanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangosteen
  Mangosteen om ziekten en ontstekingen te bestrijden: Onderzoek.

  (NaturalNews) Onderzoek heeft aangetoond dat de tropische vrucht mangosteen een krachtige immuun booster en anti-sontstekingsmiddel is die ook belangrijke kankerbestrijdende eigenschappen blijkt te hebben.

  Mangosteen is een kleine, langzaam groeiende tropische groen blijvende boom afkomstig uit Zuidoost-Azië. De vrucht wordt al lang in de streek gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van diarree, huidinfecties en wonden.

  Talrijke studies hebben in mangosteen krachtige anti-inflammatoire eigenschappen ontdekt. Uit een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie, gepubliceerd in Nutrition Journal in 2009 bleek dat acht weken gebruik  van mangosteen sap mix XanGo-sap heeft geleid tot een significante daling van ontstekingsmarkers bij de deelnemers met overgewicht en obesitas. Deze dalingen werden alleen gezien bij de deelnemers die 18 gram sap per dag dronken echter niet bij de deelnemers die lagere doses namen.

  Uit een andere studie, door onderzoekers van de Tohoku University in Japan, bleek dat het chemische gamma-mangostin in mangosteen ontstekingen reduceert in de structurele cellen van de hersenen, wat suggereert dat het sap therapeutisch potentieel kan hebben bij het voorkomen of behandelen van inflammatoire hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat gamma-mangostin de activiteit remt van het ontstekingsbevorderend enzym COX-2.

  De kracht van xanthonen.

  Veel van de krachtige helende eigenschappen van mangosteen worden toegeschreven aan de hoge concentraties van een natuurlijk voorkomende groep van stoffen bekend als xanthonen. Xanthonen zijn te vinden in een verscheidenheid van donkerrode vruchten en regenwoud planten en zitten vooral overvloedig in de schil van de mangosteenvrucht. Het is waarschijnlijk geen toeval dat dit gedeelte van de vrucht het meest regelmatig gebruikt wordt in de traditionele Zuid-Aziatische geneeskunde om infecties te behandelen.

  Volgens onderzoek gepubliceerd in Free Radical Research, de Journal of Pharmacology, en de Indiase Journal of Experimental Biology,  zijn xanthonen krachtige natuurlijke antibiotica, antivirale middelen, anti-inflammatoire en anti-oxidanten.  Eén studie suggereerde dat deze antioxiderende werking het hart beschermt tegen oxidatieve schade waardoor het risico van een cardiovasculaire ziekte vermindert.

  Mangosteen voor je gezondheid.

  Misschien voor een deel door hun hoge concentraties aan xanthonen zijn mangosteen en zijn extracten zeer effectief gebleken bij het remmen van de groei van de besmettelijke bacteriën Mycobacterium tuberculosis en Staphylococcus aureus met inbegrip van de medicijn resistente vorm van de zogenaamde Methicilline resistente Staphylococcus aureus ( MRSA). Mangosteen lijkt vooral effectief te zijn tegen bacteriën die de huid infecteren en is aldus veelbelovend voor de behandeling van acne.

  Mangosteen lijkt ook het verzwakt immuunsysteem te versterken. Misschien te danken aan zijn immuun regulerende eigenschappen lijkt het  ook te werken als een tegen allergie vechtend antihistamine. Mangosteen heeft zelfs voorzichtig resultaat getoond bij het remmen van de activiteit van HIV-1 protease dat een cruciale rol speelt bij HIV-infectie.

  Het bestrijdt ook kanker.

  Een bijzonder interessant gebied van mangosteen onderzoek toont duidelijk kankerbestrijdende capaciteiten aan. Studies hebben gesuggereerd dat mangosteen niet alleen de proliferatie van kankercellen remt maar ook geprogrammeerde celdood (apoptose) induceert. De sterkte van deze effecten neemt toe met de gebruikte dosering.

  Specifiek vonden Taiwanese onderzoekers  dat garcinone E, een mangosteen xanthonen derivaat,  lever-, long- en maag-kankercellen doodt. Uit een andere Taiwanese studie bleek dat mangosteen xanthonen fungeren als krachtige anti tumor agentia.

  Een Japanse studie naar de xanthonen alfa-mangostin concludeerde dat xanthonen eveneens veelbelovend zijn bij kankerpreventie en behandeling, deels door zijn vermogen om de groei van menselijke leukemiecellen te remmen. Een andere Japanse studie, uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van de Ryukyus in Okinawa, vond dat langdurige blootstelling aan alfa-mangostin de ontwikkeling van tumoren lijkt te onderdrukken.

  Deze bevindingen werden ook ondersteund door onderzoek uit Thailand, dat kankerbestrijdende voordelen gevonden heeft in extracten afgeleid van de schil van mangosteen.

  Oorspronkelijk artikel: "Use mangosteen to fight disease and inflammation: Research" Wednesday, May 01, 2013 by: Daviid Gutierrez, staf writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.mangosteen-juice-online.com/mangosteen-research.html   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/38638   

  02-05-2013, 13:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:mangosteen, kanker
  01-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ascorbinezuur vs vitamine C
  Synthetische vitamine C of ascorbinezuur doodt goede probiotische bacteriën in de darmen en geeft geen vitamine activiteit  in het lichaam.

  (NaturalNews) De meeste mensen zijn tegenwoordig goed geïnformeerd over de vele voordelen voor de gezondheid van vitamine C en over de wijze om deze te integreren in hun dieet, hetzij door het nemen van supplementen of het eten van meer voedingsmiddelen die de vitamine bevatten. Hoewel de vele voordelen van vitamine C goed zijn gedocumenteerd, zoals zijn vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen, zijn er minder bekende feiten over de synthetische versie van vitamine C of ascorbinezuur. Van ascorbinezuur, de gesynthetiseerde versie van vitamine C, is bewezen dat het effectief bacteriën doodt, waardoor het ook werkt tegen parasieten en infecties. Helaas maakt het geen onderscheid tussen de goede en slechte bacteriën in de darm en valt het ook de goede darmbacteriën aan die onontbeerlijk zijn voor een goede gezondheid.

  Ascorbinezuur gedefinieerd.

  Synthetische vitamine C of ascorbinezuur komt niet voor in de natuur. Het groeit niet van nature in planten of bomen en kan niet worden geteeld op een boerderij. Het kan alleen worden gemaakt in een laboratorium. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is ascorbinezuur en vitamine C niet hetzelfde. Ascorbinezuur is geen complete vitamine maar eigenlijk alleen de buitenste laag van het volledige complex bekend als vitamine C. Het volledig complex van vitamine C uit natuurlijke voedselbronnen bestaat uit deze elementen:

  - Rutinbiofavonoids (vitamine P) factor K
  - Factor Jfactor P Tyrosinase
  - Ascorbinogen ascorbinezuur

  Alle bovengenoemde elementen moeten aanwezig zijn opdat het lichaam het zou kunnen absorberen en ervan profiteren. Aangezien synthetisch ascorbinezuur niet het volledige complex bevat moet lichaam ofwel de ontbrekende componenten uit het lichaam zelf halen of eenvoudig weg het ascorbinezuur verwijderen via de urine zonder enig voordeel voor het lichaam.

  Men vindt ascorbinezuur in allerlei producten van vitamine C supplementen tot gebottelde thee en vruchtensappen zoals appelsap. De eenvoudigste weg om te weten of het complex aanwezig is, is het ingrediënt label te lezen. 

  Als oprichter van AGM voeding in Brisbane Australië, wijst Alan Meyer erop dat ascorbinezuur aanwezig is in voedingsproducten ook al is het niet op het etiket vermeld als ingrediënt.


  De microbe neutraliserende eigenschappen van ascorbinezuur en de bron van herkomst.

  De heer Meyer volgde een recept om een ​​gefermenteerde appeldrankje te maken. Het recept specifieerde puur appelsap, dus kocht hij een fles biologisch appelsap. Na het uitvoeren van een aantal tests op zijn brouwsel vond hij dat het appelsap de darmvriendelijke microben had gedood, hoewel volgens het ingrediënten etiket op de fles zaten er in het sap niets anders dan biologische appels. Hij herhaalde de testen om te zien of het geen toevalstreffer was maar terug vond hij dat de goede bacteriën waren gedood. Na contact met het bedrijf dat het appelsap bottelde kwam hij erachter dat zij inderdaad ascorbinezuur hadden toegevoegd als conserveermiddel. Helaas, ascorbinezuur doodt niet alleen schadelijke bacteriën maar ook de nuttige. Ascorbinezuur heeft hetzelfde effect in ons lichaam als in sap.

  Ascorbinezuur wordt gesynthetiseerd uit maissiroop. We moeten dus niet alleen bezorgd zijn over de impact ervan op de darmflora, maar ook over zijn herkomst (GGO als het geen biologisch appelsap is). Als je niet weet of het op maïs gebaseerde voedsel dat je eet biologisch gecertificeerd is, loopt u het risico van GGO maïs te consumeren waarvan de gezondheidsrisico's nog niet gekend zijn.

  De echte vitamine C-oplossing.

  Natuurlijke vitamine C wordt gevonden in veel groenten en fruit. Vitamine C heeft de merkwaardige gewoonte af te breken bij verhitting. Dit betekent dat wanneer voedsel wordt verwarmd de vitamine afbreekt en onbruikbaar is. Omdat pasteurisatie een vorm is van verwarming (koken om bacteriën te doden) is dus elke gepasteuriseerde drank beroofd van het vitamine C complex. Ascorbinezuur werd daarom bedacht als synthetische vervanging van de natuurlijke vorm van vitamine C. Helaas kan ascorbinezuur gewoon niet de plaats innemen van het echte natuurlijk vitamine complex. Voeg eraan toe het bacterie neutraliserend gedrag van ascorbinezuur dat de gunstige microben vernietigt en je hebt een stof die we beter als gezondheidsminnende mensen moeten mijden. 

  Dus wat is de oplossing voor dit alles? Laten staan die vitamine C-supplementen, gepasteuriseerde producten, en voorgebottelde thee's en sappen die ascorbinezuur bevatten.  Zoek je vitamine C in natuurlijke, biologische, ongekookte groenten en fruit. Sommige voedingsmiddelen die de hoogste hoeveelheden vitamine C bevatten zijn:

  Aardbeien - Citrusvruchten - Acerola kers (vers of poedervorm) - Zwarte bes - Papaya - Kiwi fruit - Paprika - Guave - Meloenen - Spruitjes - Boerekool - Snijbiet - Spinazie - Broccoli - Bloemkool - Tomaten - Zuurkool - Peterselie - Waterkers

  Nogmaals, vergeet niet om de voedingsmiddelen te consumeren in hun rauwe vorm indien mogelijk. Immers bij (te lange) verhitting wordt het natuurlijk vitamine C complex verwoest.


  Oorspronkelijk artikel: "Synthetic vitamin C, or ascorbic acid, kills beneficial probiotic bacteria in the gu and cannot confer vitamin activity in the body" Wednesday, May 01, 2013 by: Zach Calantini-Miller, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/foods-high-in-vitamin-c/   
  http://www.realvitaminc.com/ascorbic-acid.html   
  http://www.shanti.com.au/body/probiotics.htm   
  http://www.thedoctorwithin.com/vitaminc/ascorbic-acid-is-not-vitamin-c/   

  01-05-2013, 22:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:ascorbinezuur, vitamine C
  30-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeddruk verlagen op natuurlijke wijze
  Verlaag uw bloeddruk met tomaten en CoQ10.

  (NaturalNews) Wist je dat er natuurlijke manieren zijn om de bloeddruk veilig en effectief te verlagen? Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zowel gewone tomaten en de van nature voorkomende stof CoQ10 voordelen bieden bij mensen met een hoge bloeddruk.

  Tomaten en lycopeen.

  Een studie over de werking van tomaten op de bloeddruk werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Iran Medische Wetenschappen en gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition in 2010. De onderzoekers vonden dat 32 mensen met type 2 diabetes  na slechts acht weken eten van 200 g rauwe tomaten per dag zowel de systolische als de diastolische bloeddruk konden verminderen. De onderzoekers concludeerden dat het eten van tomaten  "nuttig is voor het verminderen van cardiovasculair risico geassocieerd met type 2 diabetes."

  Inderdaad hebben talrijke studies gewezen op de goede werking op de bloeddruk van de regelmatige consumptie van tomaten en tomaten extract. Onderzoekers zijn niet precies zeker hoe dit komt maar een deel van het antwoord kan liggen in hun hoge concentratie aan het anti-oxidant lycopeen. Uit een systematisch review van vier afzonderlijke studies naar het effect van lycopeen op de bloeddruk bleek dat lycopeen consequent de systolische bloeddruk reduceert en ook het cholesterolgehalte verbeterde bij doses boven 25 mg per dag.

  Behandeling van hoge bloeddruk met lichaamseigen enzymen.

  Een andere klinisch ondersteunde alternatieve behandeling voor hoge bloeddruk is met co-enzym Q10 (CoQ10), een antioxidant dat van nature wordt geproduceerd door het lichaam en te vinden is in elke cel. Co-enzymen zijn stoffen die de lichaamseigen enzymen helpen bij het uitvoeren van processen zoals digestie en bescherming van de spieren en het hart.

  Extra CoQ10 kan in significante niveaus worden verkregen uit voedsel zoals orgaanvlees, pinda's, soja-olie, rundvlees, sardines en makreel. Het wordt ook verkocht in de Verenigde Staten als een voedingssupplement onder de naam Q10, vitamine Q10, ubiquinone of ubidecarenone.

  In een meta-analyse gepubliceerd in het Journal of Human Hypertension in 2007, beoordeelden onderzoekers 12 afzonderlijke klinische studies die de effecten van CoQ10 hadden getest op de bloeddruk van een totaal van 362 patiënten. Drie van deze studies  werden gerandomiseerd en gecontroleerd. In elke studie werd gevonden dat CoQ10 de bloeddruk verlaagde met tussen de 11 en 17 punten (mm Hg) voor de systolische bloeddruk en met 8 tot 10 punten voor de diastolische bloeddruk. Deze daling is gelijk aan die van vele bloeddrukmedicijnen.

  De in het onderzoek gebruikte doses varieerden van 34 tot 225 mg per dag. Volgens de grootste studie verschilde de dosering die nodig is om de bloeddruk significant te verlagen tussen verschillende patiënten. CoQ10 was het meest effectief bij bloedniveaus van meer dan 2 mcg per milliliter dat een dosis tussen 75 en 360 mg per dag afhankelijk van de patiënt vereist. De bloeddruk daalde geleidelijk in de tijd.

  Hoewel het onduidelijk is waarom precies CoQ10 helpt de bloeddruk te verlagen geloven de onderzoekers  dat als een antioxidant het co-enzym vrije radicalen helpt verwijderen die anders leiden tot vernauwing van de bloedvaten.

  In alle studies werden geen bijwerkingen waargenomen.

  "Het zou aanvaardbaar lijken CoQ10 toe te voegen aan conventionele anti-hypertensieve therapie, met name bij patiënten die kampen met onaanvaardbare bijwerkingen van conventionele anti-hypertensieve therapie," schreven de onderzoekers.

  Niettemin, zoals alle voedingssupplementen, kan CoQ10 negatieve reacties veroorzaken bij sommige mensen, vooral bij hoge doseringen. Het kan ook een negatieve wisselwerking hebben met bepaalde farmaceutische geneesmiddelen. Om deze redenen, en omdat individueel maatwerk noodzakelijk is om een optimale bloedspiegel te bereiken moet het toedienen van CoQ10 gebeuren onder toezicht van een bevoegd huisarts.

  Oorspronkelijk artikel: "Lower your blood pressure naturally with tomatoes and CoQ10" Tuesday, April 30, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.nhs.uk/news/2011/05May/Pages/tomato-lycopene-blood-pressure-cholesterol.aspx   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/36243   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39448   

  30-04-2013, 11:24 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:bloeddruk
  29-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO boemerang
  Boemerang effect bij GGO gewassen door steeds meer resistente insecten.

  (NaturalNews) Beweringen van de biotechnologie-industrie over de vermeende robuustheid van zijn genetisch gemodificeerde (GGO) gewassen blijken vals te zijn.  Een onderzoek aan de Universiteit van Arizona (UA) onthult een groeiende weerstand van plagen zelfs bij gewassen waarop de meest geavanceerde chemische technologieën gebruikt zijn. Gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences,  verklaart de nieuwe studie hoe multi-toxine GGO-gewassen snel hun vermogen verliezen om plagen te weren die kunnen leiden tot een volledige GGO mislukking in de zeer nabije toekomst als alternatieve tussenkomsten uitblijven.

  De studie evalueerde bepaald GGO-gewassen zoals maïs en katoen die  doordrenkt waren met een genetische mutatie waarbij de bacterie Bacillus thuringiensis (Bt), evenals verscheidene andere toxinen in de plant groeien tegen de plagen. Van deze zogenaamde "piramide"-strategie gebaseerd op meerdere GGO gifstoffen voor dezelfde plaag wordt gezegd te zijn ontworpen om het verzet van de plagen tegen pesticiden en insecticiden teniet te doen.

  Maar volgens het verslag zijn insecten en ander ongedierte deze aanpak te slim af. Na evaluatie van een reeks laboratoriumexperimenten, verschillende computersimulaties en andere gepubliceerde gegevens over het onderwerp concludeerde het team dat multi-toxine GGO gewassen niet noodzakelijkerwijs de oplossing zijn tegen een plaag - als een plaag resistent is tegen een giftige GGO eigenschap zal ze niet per se automatisch reageren op de andere giftige GGO trekken. In feite is de plaag reactie op multi-toxine GGO's zo complex en onvoorspelbaar dat de vormgeving alleen al leidt tot een complete mislukking. 

  "Uit de analyse van de door het team gepubliceerde gegevens van acht soorten van ongedierte blijkt dat enige mate van kruisresistentie tussen Cry1 en Cry2 gifstoffen zich voordeed in negentien van de eenentwintig experimenten", schrijft Homeland Security News Wire over de bevindingen van de studie. Cry1 en Cry2 zijn twee soorten GGO toxine gebruikt in combinatie met elkaar in een aantal multi-toxine genetisch gemodificeerde gewassen. " Kruisresistentie weerstand betekent dat selectie met een toxine de weerstand verhoogt tegen de andere toxine."

  GGO-technologie zal nooit het probleem van ongedierte of onkruid overwinnen, maar zal het alleen nog erger maken in de tijd.

  Uit dit alles blijkt dat de praktijk van het combineren van meerdere giftige stoffen in een ggo-gewas de plaagresistentie eerder slechter dan beter heeft gemaakt. Dit geldt met name in het licht van het feit dat het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), bij het nemen van  voorzorgen uit de biotechnologie-industrie, laks is geweest in de eis dat plaag "toevluchtsoorden" in akkers worden opgericht om de verspreiding van resistentie te beperken.

  "De simulaties vertellen ons dat met 10 procent van het areaal gereserveerd voor toevluchtsoorden, de weerstand heel snel evolueert, maar als men 30 of 40 procent voorbehoudt, kan men het proces aanzienlijk vertragen," zegt Yves Carriere, een hoogleraar entomologie aan het  UA College of Agriculture and Life Sciences en hoofdauteur van de studie. "Onze belangrijkste boodschap is om voorzichtiger om te springen vooral met een plaag zoals de katoenkever," voegt hij eraan toe, verwijzend naar een gemeenschappelijke gewasplaag die al resistent is geworden tegen zowel Cry1 als Cry2.

  Eerder onderzoek, dat werd gepubliceerd in het Journal of Economic Ecology waarschuwde al dat de maïswortelboorder kevers steeds meer weerstand bieden tegen multi-toxine GGO's. Net als de nieuwe studie had dit eerder onderzoek reeds aangedrongen op grotere arealen van toevluchtsoorden voor ongedierte om het weerstandsprobleem te helpen vertragen hoewel deze interventie weliswaar niet het probleem voor altijd zal oplossen.

  Oorspronkelijk artikel: "GMO multi-toxin crops continue to backfire as more insects become resistant to crop chemicals" Monday, April 29, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://uanews.org/story/bigger-refuges-needed-delay-pest-resistance-biotech-corn   
  http://www.homelandsecuritynewswire.com/dr20130331-genetically-engineered-multitoxin-crops-make-insects-insecticideresistant   
  http://www.reuters.com/article/2012/10/02/us-usa-study-pesticides-idUSBRE89100X20121002   

  29-04-2013, 17:34 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:GGO's, resistentie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisdranken en diabetes
  Gesuikerde frisdrank verhoogt het risico op diabetes met 22 procent.

  (NaturalNews) Het drinken van een blikje gesuikerde frisdrank verhoogt het risico op het ontwikkelen van diabetes met 22 procent!  Volgens een nieuwe studie kan slechts één 33cl portie van gezoete drank het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 aanzienlijk verhogen.

  Interessant is dat aangezien het meeste onderzoek naar de gevolgen van frisdrank uitgevoerd is op mensen in de VS, vorsers van het Imperial College in Londen nu ook een onderzoek hebben uitgevoerd naar het verband tussen frisdrank consumptie en type 2 diabetes bij de Europeanen.
   
  De Britse onderzoekers gebruikten gegevens verzameld gedurende 15 jaar van meer dan 27.000 personen uit zeven Europese landen. In die periode van 15 jaar hebben meer dan 40 procent van die personen diabetes type 2 ontwikkeld en degenen die zeiden dat ze minstens één frisdrank of een soortgelijke zoete drank per dag hadden gedronken toonden een 18 procent hoger risico op het ontwikkelen van de ziekte! Toen factoren zoals gewicht en body mass index werden meegerekend was het risico zelfs gestegen tot 22 procent!

  Toevallig liggen deze bevindingen in lijn met de Amerikaanse studies waaruit een 25 procent procent verhoogd risico op diabetes type 2 resulteerde bij het consumeren van één blikje gezoete frisdrank per dag. 

  Toen de onderzoekers keken naar de light frisdrank drinkers in de groep, zagen ze iets heel opvallend. Na in achtname van lichaamsgewicht en lichaamsbeweging vonden ze dat de personen met een gezond gewicht in de groep die light frisdrank dronken niet meer kans hadden om diabetes type 2 te ontwikkelen dan niet-frisdrank drinkers. Dit bewijst in feite dat men ten minste 22 procent meer kans heeft om diabetes te ontwikkelen bij één blikje
  gesuikerde frisdrank per dag. 

  Hoe kan slechts één klein blikje frisdrank zoveel schade aanrichten?

  Gezoete dranken zijn de grootste bijdrage aan lege calorieën en verwerkte suiker in zowel de Amerikaanse als Europese diëten volgens het Center for Science in the Public Interest. De zoetstoffen in deze drankjes samen met kunstmatige kleur- en geurstoffen en fosforzuur hebben allen negatieve effecten op het menselijk lichaam.

  Hoe zit het met andere zoete dranken zoals fruitsap?

  Bij vruchtensap gebruik heeft men geen verband gevonden met diabetes incidentie. Natuurlijke dranken met suikers en aroma's uit de natuur zoals biologische vruchtensappen tonen geen bewijs van een verhoogd risico op diabetes bij verder gezonde mensen. Patrick Wolfe, een statistiek deskundige van het University College London, die niet betrokken was bij het onderzoek zei dat de boodschap van de resultaten duidelijk was.

  "De rode draad is dat suikerhoudende frisdranken niet goed zijn voor ons - ze hebben geen voedingswaarde en er zijn aanwijzingen dat het dagelijks drinken ervan een relatief risico is op type 2 diabetes ," zei hij in een gemaild commentaar.

  Dit duidelijk bewijs op de negatieve effecten van frisdrank moet genoeg zijn om iedereen bang te maken en goed te denken vooraleer nog een slok van de dit potentieel dodelijke vergif te drinken.

  Oorspronkelijk artikel: "Sugar-laced soda increase diabetes risk by 22 percent" Saturday, April 27, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.

  Over de auteur:
  Chris Sumbs is een natuurgezonheids activist en schrijft graag over gezonde levenswijze en de gezonde voordelen van holistische remedies.  

  Bijlagen:
  http://abcnews.go.com/blogs/health/2013/04/25/one-soda-per-day-raises-diabetes-risk-study-suggests/   
  http://www.foxnews.com/health/2013/04/25/just-one-soda-increases-your-risk-diabetes-by-22-percent/#ixzz2RUgEyyle   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/259604.php   

  29-04-2013, 16:41 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:frisdrank, diabetes
  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!