Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade tegen cholesterol
    Verlaag uw cholesterol met chocolade: Onderzoek.

    (NaturalNews) Meer goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: Onderzoek toont aan dat de polyfenolen in cacao poeder het cholesterolgehalte kan verbeteren.
    Net als sommige andere voedingsmiddelen zoals bessen en groene thee is cacaopoeder rijk aan antioxidanten bekend als polyfenolen. In cacao overheerst de polyfenol familie die bekend staat onder flavanolen. Studies hebben aangetoond dat deze polyfenolen goed zijn voor het hart.

    Eén van de eerste studies om te onderzoeken hoe deze polyfenolen het cholesterolgehalte beïnvloeden werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Hull, Engeland, en gepubliceerd in het tijdschrift Diabetic Medicine in 2010. Het experiment was een crossover studie wat betekent dat de deelnemers  willekeurig werden toegewezen aan één van twee voorwaarden (experimenteel of controle) en daarna werden de twee groepen omgewisseld. Op deze wijze konden de onderzoekers het effect van de interventie vergelijken op bepaalde individuën en op de hele groep.

    De gerandomiseerde dubbelblinde studie betrof 12 deelnemers met diabetes type 2. Het experimentgroep kreeg 45 g hoge polyfenol chocolade per dag, terwijl de andere groep een gelijke hoeveelheid lage polyfenol chocolade kreeg. De onderzoekers vonden dat de consumptie van hoge polyfenol chocolade een toename in HDL (goede cholesterol) veroorzaakte en een afname van de verhouding van het totale cholesterol gehalte tot HDL.

    Chocolade verlaagt ook LDL cholesterol.


    Deze bevindingen werden bevestigd en uitgebreid in twee andere studies uitgevoerd over de volgende twee jaar. De eerste, gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition in 2011, was een meta-analyse van 10 eerdere klinische studies over cacao consumptie en cholesterol. De onderzoekers vonden dat bij korte termijn interventies verhogingen van het cacaoverbruik aanzienlijk de niveaus van zowel LDL (slechte) en totaal cholesterol verminderde zonder significante effecten op de HDL-cholesterol.

    Een tweede studie uitgevoerd door onderzoekers van San Diego State University en gepresenteerd op Experimental Biology 2012 vergeleken 31 mensen die ofwel witte chocolade (nul procent cacao) of pure chocolade (70 procent cacao) te eten kregen. De onderzoekers vonden dat mensen die 50 gram pure chocolade per dag aten gedurende 15 dagen een beduidend hoger niveau van HDL-cholesterol en lagere niveaus van LDL-cholesterol hadden. Zij hadden ook significant lagere niveaus aan bloedsuiker!

    Het wordt nog beter. Volgens een studie in 2012 onder de leiding van Penn State onderzoekers en gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition verlaagt chocolade niet alleen  de niveaus van LDL-cholesterol maar vertraagt ze ook het tempo waarin LDL oxideert. Dit is belangrijk omdat verondersteld wordt dat de oxidatie van LDL een belangrijke rol speelt bij het verharden van de slagaders. Het vertragen van deze oxidatie kan de ontwikkeling en de progressie van hart- en vaatziekten vertragen.

    De crossover studie werd uitgevoerd door het toewijzen van 23 deelnemers aan een standaard Amerikaans dieet zonder flavonoïden of hetzelfde dieet met een toegevoegde 1.25 oz van cacaopoeder en donkere chocolade per dag. Beide diëten bevatten equivalente hoeveelheden cafeïne en theobromine (beiden gevonden in chocolade). Cacaoboter werd aan het controle dieet toegevoegd ter compensatie van de extra cacaoboter in de chocolade toegevoegd aan het ander dieet.

    De onderzoekers vonden dat de LDL van de deelnemers aan de studie beduidend langzamer oxideerde na het chocolade dieet dan na het controle dieet. Daarnaast was de totale capaciteit van antioxidant en HDL-cholesterol significant hoger bij het chocolade dieet.

    Consumenten moeten er rekening mee houden dat veel commerciële chocolade een laag gehalte heeft aan polyfenolen en veel suiker en verzadigd vet bevat. Een goede manier om de gezondheidsvoordelen van chocolade te verkrijgen zonder het risico is donkere ongezoete cacaopoeder toe te voegen aan uw maaltijd.

    Oorspronkelijk artikel: "Reduce your cholesterol with chocolate: Research" Friday, June 21, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.


    Bijlagen:
    http://www.sciencedaily.com/releases/2001/10/011024073452.htmcholestero   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39561   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39837   

    23-06-2013, 10:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:cholesterol, chocolade, diabetes
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie supervoedsel
    Biologische kokosolie: een supervoedsel met verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid.

    (NaturalNews) Kokosolie is één van het meest voedzame supervoedsel dat je kunt nemen. Het heeft een breed scala van ongelooflijke voordelen voor de gezondheid en aan te raden voor bijna iedereen. Mensen vragen me dikwijls  "Wat kan ik eten om gezonder te worden"? Het antwoord is simpel: biologische kokosolie. Dit spul is gewoon geweldig en het is iets wat iedereen zou moeten opnemen in zijn dieet.

    Je moet wel uitkijken naar "Biologische, ongeraffineerde, kokosolie van eerste persing". Dit is het onbewerkte product rechtstreeks uit de biologische kokosnoot met minimale bewerking of modificatie. Hoe meer voedingsmiddelen worden bewerkt, hoe minder de gezondheidswaarde die ze bieden. Je kunt die olie vinden in de schappen van de meeste biologische winkels of aankopen online.

    Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Ik beveel het eten aan in een onverwarmde, ongekookte toestand. Reden daarvoor is dat hoge warmteniveaus de eigenschappen van de olie kunnen aantasten (verdere bewerking) wat van invloed is op de totale voedingswaarde.

    Voordelen voor de gezondheid.


    Het eten van kokosolie op regelmatige basis heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Als je wat fundamenteel onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van kokosolie zul je ontdekken hoe geweldig dit voedsel eigenlijk is. Deze voordelen omvatten gezondere huid en haar, een lager cholesterolgehalte, gewichtsverlies, verhoogde niveaus van immuniteit, een goede spijsvertering en stofwisseling. Het biedt hulp bij nierproblemen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, HIV en andere virussen, kanker en botsterkte. De reden waarom het zo effectief is en gezond is vanwege de hoge niveaus aan laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur. De aanwezigheid van deze zuren draagt ​​bij tot de kokosnoot antioxidant, antischimmel, antibacteriële, antimicrobiële en algemene lichamelijke voedende eigenschappen.

    Hoe te gebruiken


    Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Kokosolie is speciaal omdat het een hoog smeltpunt heeft. Dit betekent dat het een vaste vorm heeft bij kamertemperatuur. Het smelt pas bij ongeveer 25 graden. Je zal merken dat het in de bokaal of fles  in vaste vorm is. Het vraagt niet veel warmte om de olie te laten smelten.

    Als u gebruik maakt van kokosolie voor lokaal gebruik (haar of huid toepassing) kunt ze naar een vloeibare vorm brengen door ze gewoon gewoon onder te dompelen in een container met warm water. De olie smelt heel gemakkelijk. U kunt ook een kleine hoeveelheid opwarmen in een pan. Gebruik hiervoor geen microgolfoven omdat deze bewerking van invloed is op de genezende eigenschappen van de olie. Vervolgens neem je de olie in je handpalm en brengt ze op je haar, gezicht of huid. U zult vlug merken dat je een gezonder huid krijgt als je dit regelmatig doet. Probeer ook kokosolie te gebruiken in de keuken om te bakken in plaats van plantaardige olie of boter. 

    Voor maximale gezondheidswaarde adviseer ik persoonlijk de olie te eten in onverwarmde toestand gewoon met een lepel. De vaste olie zal smelten in je mond. Als u een probleem hebt met smaak of doorslikken neem dan wat biologisch sinaasappelsap nadat de olie gesmolten is in je mond.

    Probeer kokosolie, het is één van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen die u kunt consumeren. Ik gebruik dit spul al jaren. Geloof me, je lichaam zal u dankbaar zijn!

    Oorspronkelijk artikel: "Organic coconut oil: A superfood with amazing health benefits" Saturday, June 22, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.huffingtonpost.ca/2013/03/04/coconut-oil-benefits_n_2805109.html   
    http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html   

    22-06-2013, 23:31 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kokosolie, gezonde oliën, gezonde vetten
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's meer en meer onder druk
    Meer landen bannen genetisch gemodificeerde zaden en gewassen als reactie op brede publieke afwijzing.

    (NaturalNews) Weeral twee landen die een gedurfde stelling innnemen tegen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's), volgens de nieuwe rapporten. Het Zuid-Amerikaanse land Venezuela is momenteel zijn wetgeving aan het wijzigen om het bannen van transgene zaden en gewassen mogelijke te maken, terwijl de biotechnologie reus Monsanto zich volledig heeft teruggetrokken uit Denemarken waar de voedingsbedrijven en de publieke opinie GGO's hebben afgewezen. 

    Zoals gerapporteerd door Venezuela Prensa Latina erkenne de leiders van de natie de gevaren die inherent zijn bij de toelating van transgene landbouwtechnologieën met name met betrekking tot de diversiteit aan planten en voedselsoevereiniteit. Om haar rijke agrarisch erfgoed te behouden, beseft Venezuela  dat het strikte voorwaarden moet hanteren op de zaadmarkt, en de kleine boeren die het brood en de boter zijn van propere voedselvoorziening,  moet steunen.

    "De nieuwe wetgeving zou kleine en middelgrote producenten beschermen, het gebruik van zaden voor het milieu en de menselijke gezondheid bevorderen en een instelling oprichten die zou werken aan het thema," verklaarde de Venezolaanse Socialistische adjunct Alfredo Urena over de veranderingen. Hij voegde daaraan toe dat de wetten tegen transgene zaden en technologische pakketten nodig zijn om zowel de voedselvoorziening als de mensenrechten te beschermen.

    Dergelijk nieuws uit Denemarken dat de GGO's ook volledig afbouwt. Hoewel technisch gezien niet illegaal zijn GGO's nooit echt door de publieke opinie of voedingsbedrijven in Denemarken geaccepteerd. Zelfs Monsanto, die bekend staat voor het gebruik van lobbying en gegoochel om publieke acceptatie van GGO's af te dwingen is er niet in geslaagd een commerciële aanwezigheid te handhaven in de Europese landen.

    "Het is eigenlijk niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het chemie bedrijf BASF stopte met zijn biotechnologische experimenten in Europa in 2012 en dat het landbouwbedrijf Syngenta zijn studies enkele jaren eerder verhuisde," zegt Klaus Sall, een GGO-industrie-expert, in verwijzing naar een rustige beslissing van Monsanto zich terug te trekken uit Denemarken. "Dit zal een impact hebben op de internationale verspreiding van genetisch gemodificeerde gewassen op wereldwijde schaal."

    Anderen moeten wakker worden en een standpunt innemen tegen GGO's.

    Andere landen die nog steeds in de GGO's accepteren zullen hopelijk een voorbeeld nemen aan zowel Venezuela als Denemarken en hun eigen voedselsoevereiniteit bescermen. Naast het feit dat ggo's  in handen zijn van een kleine groep van multinationals met volledige controle over hun gebruik zijn ze nog nooit behoorlijk getest op veiligheid. Vrijwel alle tot nu toe uitgevoerde onafhankelijke studies hebben gewezen op de gevaren zowel voor het milieu als voor de mens.

    "Er zijn een aantal studies over de hele wereld, die bevestigen dat de gezondheid van mens en dier kan worden beïnvloed als ze genetisch gemodificeerd voedsel consumeren," voegde Urena eraan toe tijdens een interview. "Over de hele wereld gaan er meer en meer stemmen op die aanraden GGO's niet verder te ondersteunen niet alleen i.v.m. het gebruik als voedsel maar ook voor de technologie die gebruik maakt van agrochemische meststoffen".

    Oorspronkelijk artikel: "More countries abandon GM seeds, crops in response to widespread public disapproval, Tuesday, June 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer

    18-06-2013, 15:55 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HPV en Hepatitis B vaccins nutteloos.
    HPV en Hepatitis B vaccins voorkomen geen baarmoederhalskanker en leverziekte.

    (NaturalNews) Terwijl de voorstanders van vaccinatie doorgaan met het gebruik van vaccins om ziekten te voorkomen geeft onderzoek geen ondersteuning voor de theorie dat vaccins beschermen tegen ziekte.  Van HPV en Hepatitis B vaccins is bewezen dat zij gevaarlijk en fataal zijn voor de gezondheid. Hepatitis B vaccins routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte wordt geassocieerd met wiegendood (SIDS) en andere slopende ziektes. In het geval van het HPV-vaccin is er bewijs dat er juist een stijgend risico is op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen, lang geassocieerd met oudere vrouwen die er veilig op gescreend worden door een uitstrijkje. Het aantal ernstig getroffenen door het nieuwere HPV-vaccin blijft stijgen.

    Het bewijs tegen Hepatitis B-, HPV- en andere vaccinaties.

    Van vaccins in het algemeen is aangetoond dat de antilichamen verhogen voor een bepaalde ziekte maar ernstige afbreuk plegen aan de cellulaire immuniteit die volgens medische deskundigen belangrijk is bij het bestrijden van ziekte. Vooraanstaand neuroloog Russell Blaylock heeft uitvoerig geschreven over gecompromitteerde cellulaire immuniteit en ernstig hersenletsel als gevolg van vaccinaties. Er is geen bewijs dat de vaccins werken om ziekte te voorkomen. Integendeel, een aantal uitbraken van ziekte in bevolkingsgroepen die zwaar zijn gevaccineerd hebben aangetoond dat vaccins niet effectief beschermen tegen ziekte. Deze uitbraken zijn pertussis (kinkhoest), mazelen en waterpokken. Onderzoek heeft aangetoond dat tussen 90-99 procent van de gevaccineerde tegen deze ziekten ermee geconfronteerd worden tegenover 1-10 procent van de niet gevaccineerden. 

    Hepatitis B is een ziekte die het meest voorkomt bij jonge volwassenen die seksueel aktief zijn of drugnaalden uitwisselen. Hepatitis B verdwijnt gewoonlijk vanzelf en ontwikkelt zelden leverziekte. Evenzo wordt het HPV-virus over het algemeen niet geassocieerd met baarmoederhalskanker maar uit het zich meestal als een goedaardige ziekte die zichelf geneest. Baarmoederhalskanker kan veilig worden gescreend door uitstrijkjes en wordt meestal geconstateerd bij oudere vrouwen.

    Kinderen zijn geen hoge risico groep voor deze ziekten. Hepatitis-B-vaccins worden routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte. HPV-vaccin protocollen doelen op de jeugd van 9 tot 26. Deze vaccinschema's hebben geen zin vanuit gezondheidsperspectief zelfs met een grote aanname dat deze vaccins effectief zouden zijn in het voorkomen van ziekte. Deze vaccin aanbevelingen zijn alleen zinvol vanuit een bedrijfswinst visie. Vaccinaties staan bekend als bijzonder aantrekkelijk voor farmaceutische bedrijven.

    Vaccin veiligheidsverslag.

    Vanaf medio 2012 waren er 119 meldingen van overlijden, 894 gevallen van invaliditeit en 9889 gedocumenteerde dringende huisbezoeken als gevolg van het HPV-vaccin. Met ingang van maart 2012, waren er 66.554 meldingen van ernstige bijwerkingen van het B-vaccin Hepatitis waaronder 1.500 doden waaronder velen gecatalogeerd als wiegendood.

    HPV-vaccin verhoogt het risico op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen.
    Van voorheen gezonde jonge vrouwen bestaan rapporten van cervicale afwijkingen en kanker na vaccinatie met  het HPV-vaccin. In maart 2012 rapporteerden 669 vrouwen abnormale uitstrijkjes en cervicale dysplasie bij het Vaccine Adverse Event Reporting System. 50 vrouwen meldden kanker als gevolg van het HPV-vaccin.  Er wordt aangenomen dat deze verslagen een zeer klein percentage van de werkelijke feiten weergeven (http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/).

    Conclusies.

    Van Hepatitis B- en HPV-vaccins is niet bewezen dat ze veilig en effectief zijn voor het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen bij de jeugd. De gerichte ziekten van leverziekte en baarmoederhalskanker zijn niet gemeengoed voor baby's, kinderen en jonge volwassenen. Het is belangrijk dat ouders de feiten onderzoeken vooraleer toestemming te geven voor deze routinematige medische procedures. Het echte potentiele gezondheidsrisico moet zorgvuldig worden afgewogen tegen de onbewezen bescherming tegen de ziekte, die deze vaccins beloven.
     
    Oorspronkelijk artikel: "HPV and Hepatitis B vaccines do not prevent cervical cancer and liver disease" Tuesday, June 18, 2013 by: Michelle Goldstein.

    Bijlagen:
    http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/   
    http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Hepatitis-B.aspx   
    http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/HPV/gardasilaug82006.aspx   
    http://www.vaccinationcouncil.org/2011/06/10/basics-of-the-human-immune-system-prior-to-introduction-of-vaccines-are-vaccines-turning-our-children%E2%80%99s-immune-systems-inside-out/   

    18-06-2013, 12:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:HPV, vaccinatie, Hepatitis B, kanker
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!