NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  11-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado: een bijzondere vrucht

  Avocado: een buitengewone vrucht.

  De meeste vruchten zijn rijk aan koolhydraten. Avocado is rijk aan goede vetten.

  Specifiek, bevat het enkelvoudig onverzadigde vetzuren net  zoals olijfolie. Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega-9):

  - voorkomen obesitas

  - voorkomen hart- en vaatziekten

  - voorkomen diabetes type 2

  De goede vetten in avocado werken samen met de anti-oxidanten om vrije radicalen te elimineren.

  Hoe werken anti-oxidanten en vrije radicalen?

  Je hoort veel over "vrije radicalen" en "anti-oxidanten".

  Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die onze cellen aanvallen, en zelfs onze DNA. Daarom veroorzaken zij veel ziekten die verband houden met veroudering, zoals gezichtsproblemen en kanker.

  Vrije radicalen komen in ons lichaam door vervuiling, chemicaliën, sigarettenrook of zelfs herhaalde stress.

  Er is maar één manier om vrije radicalen te elimineren: antioxidanten. Antioxidanten komen van nature voor in ons lichaam en in verse groenten en fruit, vooral gekleurd zoals paprika.

  Het probleem is dat sommige antioxidanten, zoals bètacaroteen, niet gemakkelijk worden opgenomen door onze cellen. Ze blijven buiten de cellen en worden uit het lichaam verdreven zonder het vernietigen van vrije radicalen.

  Avocado verbetert de assimilatie van antioxidanten.

  Er is een eenvoudige manier om de absorptiecapaciteit van ons  antioxidant drastisch te verhogen: groenten en fruit eten samen met iets vet.

  Onderzoek heeft aangetoond dat saladegroenten waaraan avocado is toegevoegd vermenigvuldigen:

  - de snelheid van absorptie van lycopeen met 4 (het lycopeen is een antioxidant uit tomaat)

  - het beta-caroteen niveau met 2,6 (beta-caroteen is een voorloper van vitamine A die in overvloed aanwezig is in wortelen en in mindere mate in groene bladgroenten).

  Wanneer avocado-olie werd toegevoegd aan een salade, vondt men een vermenigvuldiging:

  - van 7,2 voor alfa-caroteen

  - van 15,3 voor bêta-caroteen

  - van 5,1 voor luteïne (luteïne is een rood-oranje antioxidant gevonden in eigeel, maïs, wortelen, spinazie en zuring dat in het bijzonder ons netvlies beschermt) .

  De samenwerking van avocado en antioxidanten vecht tegen elke ontsteking en stopt zo vroegtijdige veroudering. Dit is de reden waarom avocado helpt om het lichaam te verjongen van binnenuit.

  De effectieve pleitbezorger voor het beheersen van onze eetlust

  77% van de calorieën avocado komen uit het vet. Deze hoeveelheid veroorzaakt al een verzadigingsgevoel bij een halve vrucht. De avocado is dan ook een goede manier om onze  eetlust te controleren. Dit is handig als men de neiging heeft te veel te eten en overgewicht te krijgen.

  Avocado's zijn ook rijk aan vezels die de transit reguleren en de darmen helen.

  Onderzoek naar de avocado gaat veel verder ... denken we maar aan het tegengaan van prostaatkanker, het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten door het beheersen van onze cholesterol, verlichten van artritis.

  Twintig vitamines en mineralen.

  Dit is niet alles.

  Avocado bevat 20 vitaminen en verschillende mineralen:

  - Vitamine K: belangrijk voor de bloedstolling. Het draagt ook bij tot de kracht van onze botten

  - Foliumzuur of vitamine B9: belangrijk voor een goede celgroei en de ontwikkeling van onze weefsels. Fouten in de celdeling bijvoorbeeld kunnen de kwaliteit van het sperma in gevaar brengen. Een studie heeft aangetoond dat vitamine B9 deficiëntie gepaard met een toename van genetische afwijkingen op de chromosomen van sperma.

  - Vitamine E: beschermt de weefsels tegen vrije radicalen en ons hart.

  - Luteïne: noodzakelijk voor de bescherming van onze huid.

  - Vitamine C: versterkt het immuunsysteem en neutraliseert vrije radicalen

  - Vitamine B6 versterkt ook het immuunsysteem, helpt de zenuwfunctie en de synthese van rode bloedcellen.

  - Vitaminen B5, B1, B2, B3, A en kalium (meer dan een banaan), magnesium, mangaan, koper, ijzer, zink en fosfor.

  Wanneer gebruiken?

  Een avocado die zacht aanvoelt betekent niet dat die rijp is. Vaak is dat het gevolg van veelvuldige betasting door de kopers voor ons.  Sterker nog, we moeten weten dat een avocado normaal hard aanvoelt in de winkel.

  Avocado’s rijpen niet aan de boom. De vrucht produceert het vluchtig hormoon ethyleen waardoor het rijpen begint zoals bij bananen, tomaten en appels.

  Om het tempo van het rijpen op te drijven volstaat het de avocado in te pakken in papier om het ethyleen te vangen. De rijpingsduur wordt op die manier gedeeld door drie. Over ’t algemeen duurt de rijping 3 tot 9 dagen. Men kan de avocado ook leggen in de fruitmand waar hetzelfde proces zich voltrekt met de andere vruchten (bananen, appelen, tomaten).

  Zo krijgt men uniforme rijpe avocado's ... het vlees krijgt een mooie groengele kleur ... de structuur is vast en romig ... en de smaak ligt dicht bij noten.

  Een aanrader voor onze gezondheid.

  Oorspronkelijk artikel:”Avocat: le fruit hors norme”, par Eric Müller, Néo-nutrition, Oct. 27, 2015.

  Bijlagen:
  http://authoritynutrition.com/12-proven-benefits-of-avocado/   
  http://jn.nutrition.org/content/135/3/431.full   
  http://www.avocado.org.au   
  http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2008/03/19_folatesperm.shtml   
  http://www.foodrepublic.com/2012/10/18/know-your-avocado-varieties-and-when-theyre-in-season/   
  http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=acides_gras_omega-9_ps   

  11-11-2015, 22:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  Tags:avocado, gezonde vetten, cholesterol, cardiovasculaire gezondheid
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja niet zo gezond.

  Is soja-olie slecht voor de gezondheid, zelfs al is die biologisch?

  soy

  (NaturalNews) Slechts een paar decennia geleden werd soja nog ongeschikt beschouwd als voeding. Toch denken nog 8 op 10 Amerikanen dat sojabonen en soja-olie goed zijn voor de gezondheid. Ze hebben geen idee of kennis over gefermenteerde soja, en dat is zeker niet het type van soja dat we hier viseren. Wij hebben het in dit artikel wel degelijk over de niet gefermenteerde soja. Wat zijn de risico's van ongfermenteerde soja, ongeacht of die nu biologisch is of niet, alhoewel genetisch gemodificeerde soja is nog een heel andere discussie als het over gezondheid gaat.

  De fout die je begaat in je biologische salade - overgieten met ongegiste sojaolie.

  De bewering dat soja gezond is verscheen uit het niet midden de jaren 90 van vorige eeuw dankzij reclame in de media. Het  duurde het een tijd vooraleer "gezondheidsdeskundigen" reageerden op meldingen in de media over onnoemelijk veel voordelen voor de gezondheid van tofu, sojakaas en sojamelk als vervangers voor vlees en zuivel. Het was ook een weldoordachte truc om vegetariërs te leiden in een ongelooflijke gezondheidsval.

  Pas sinds 2000 hebben Amerikaanse producenten van voedingsmiddelen minstens 3.000 nieuwe produkten op basis van soja op de markt gebracht en er komen er nog veel meer. Duizenden van deze producten zijn USDA "biologisch" gecertificeerd en bevatten biologisch geteelde soja als belanrijkste ingrediënt. Heb je je ooit afgevraagd waarom je je zo moe voelt de laatste tijd? De FDA zegt dat soja het risico op hart- en vaatziekten vermindert, maar wat doet ongegiste soja, biologisch of niet, in het menselijk lichaam wanneer het regelmatig wordt gegeten?

  Sluwe en verraderlijke marketing heeft Amerikanen overtuigd om soja te eten.

  Soja is geen gezond voedsel tenzij die wordt gefermenteerd. We weten nu hoe slecht ggo soja is omwille van alle bestrijdingsmiddelen die er gebruikt worden, maar de biologische soja is een "Trojaans paard." Soja is gekoppeld aan immuunsysteem storingen, schildklierafwijkingen, en cognitieve achteruitgang. Volgens honderden studies is soja de boosdoener bij afwijkingen van zuigelingen, nierstenen en voedselallergieën. Je hoort allerlei generieke statistieken over de voordelen van soja, maar ze zijn gewoon op één hoop gegooid met de statistieken over de gefermenteerde versies. Voeding wordt enorm bespeeld door de reclame. Gebruik je biologische soja-olie in je salades? Dan ben je bekocht!

  Propaganda en het sojaverkoop "wonder”.

  De sojaboon werd pas gebruikt als voedselbron na de ontdekking van fermentatietechnieken lang geleden tijdens de Chou dynastie. Men maakte voor het eerst gefermenteerde tempeh, miso en sojasaus. Deze gewoonte breidde zich later uit naar andere delen in het Oosten, waaronder Indonesië en Japan. De reden dat niemand ongegiste soja at was omdat men wist dat de bonen grote hoeveelheden antinutriënten bevatten die de enzymen blokkeren die de mens nodig heeft voor de vertering van eiwitten.

  Volgens onafhankelijk onderzoek kun je chronische tekorten krijgen in de opname van aminozuren door het dagelijks gebruik van slechts slechts twee eetlepels soja per dag. Op proefdieren is aangetoond dat de pancreas kan vergroten. Als je geen gefermenteerde tempeh, miso of tamari eet dan doe je verkeerd en zul je waarschijnlijk nadelige gevolgen ondervinden voor je gezondheid. Ongegiste soja kan de opname van essentiële mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en zink, die je nodig hebt voor een goed functioneren van de hersenen, blokkeren. 

  De soja-industrie besteedt meer dan $ 100 miljoen per jaar aan reclame en infiltreert in de voeding van scholen over de hele VS. Last van astma en prikkelbare darmen? Stop met het eten van ongegiste soja en ondervind grote verbetering in uw gezondheid. Het kan wel een paar maanden duren om uw systeem te normaliseren na het stopzetten van de consumptie van ongegiste sojaproducten, dus heb geduld!

  Opgepast met “salade dressings”; als sojaolie het eerst staat vermeld op het etiket betekent dit dat er een groter volume sojaolie in zit dan gelijk welke andere olie.

  Gefermenteerde soja is verschillend maar met mate te gebruiken.

  In het oude China werd soja gewaardeerd als een uitstekende groenbemester omwille van het stikstofbindend vermogen van zijn wortels (vlinderbloemige), maar werd nooit gegeten. Pas na het gebruik van een langzaam gistingsproces werden producten gecreërd met betere verteerbaarheid en minder anti-nutriënt effecten. Soja bevat stoffen die testosteron verlagen en oestrogeen nabootsen. Ben je gevallen voor deze vleesvervanger? Het is een mythe van slechts een paar decennia oud. Gefermenteerde soja is prima in kleine hoeveelheden, bijvoorbeeld als specerij, maar alleen voor mensen met een gezonde schildklier. Het mag nooit dienen als hoofdvoedsel.

  Oorspronkelijk artikel:"Is organic soybean oil still bad for your health even though it's organic?", Monday, November 09,2015 by: S. D. Wells, Natural News.

  Bijlagen:
  http://americannutritionassociation.org/newsletter/whole-soy-story   
  http://lindamelosnd.com/articles/adverse-affects-of-soy   
  http://www.thehealthyhomeeconomist.com/170-scientific-reasons-to-lose-the-soy-in-your-diet/   
  https://www.youtube.com/watch?v=a1lZnJqXtSA   

  11-11-2015, 17:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:soja
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resveratrol voor uw gezondheid

  Rode wijn en druiven verbeteren het geheugen.

  red wine

  (NaturalNews) Na een lange, harde en stressvolle dag op het werk is er niets zo ontspannend als een goed glas wijn. Gelukkig is rode wijn één van de luxes van het leven waarvan we af en toe kunnen genieten zonder schuldgevoel.

  In feite is schuld het laatste wat je moet voelen na een glas rode wijn, dank zij zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. Rode wijn, druiven, pinda's en sommige bessen bevatten allemaal een natuurlijk voorkomende verbinding waarvan wetenschappelijk is bewezen een breed scala van voordelen voor de gezondheid te bieden.

  De hype rond resveratrol is niet nieuw; echter, uit uitgebreid onderzoek blijkt dat deze natuurlijke antioxidant de leeftijdsgebonden achteruitgang van het geheugen kan voorkomen. Gepubliceerd door het 'Texas A & M Health Science Center College of Medicine', suggereert de studie dat resveratrol positieve effecten heeft op de hippocampus, een gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor belangrijke functies zoals leren, geheugen en stemming.

  De nieuwe studie suggereert dat het natuurlijke antioxidant gevonden in rode wijn kan helpen bij de behandeling van neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer

  Ashok K. Shetty, Ph.D., professor aan de Afdeling Moleculaire en Cellulaire Geneeskunde en directeur van Neurowetenschappen aan het ‘Institute for Regenerative Medicine’, is geen onbekende als het over resveratrol gaat. Terwijl de verbinding gekend is voor zijn potentieel om hartziekten te voorkomen, geloven Shetty en zijn team dat dit natuurlijk antioxidant ook gunstig zou kunnen zijn voor de behandeling van geheugenverlies bij ouderen.

  "Omdat zowel mensen als dieren na de middelbare leeftijd een daling vertonen in hun cognitieve capaciteit, kunnen de bevindingen invloed hebben op de behandeling van geheugenverlies bij ouderen", aldus het persbericht. "Resveratrol kan zelfs mensen helpen die lijden aan ernstige neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer."

  Uit een rapport over Shetty’s experiment met oude ratten, online gepubliceerd op 28 januari in 'Scientific Reports', bleek dat een behandeling met resveratrol resulteerde in duidelijke resultaten op leervermogen, geheugen en stemming.

  Natuurlijke antioxidant gevonden in rode wijn kan helpen bij het verruimen van het ruimtelijk geheugen bij ouderen.

  "De resultaten van de studie waren opvallend," zegt Shetty. “Zij gaven aan dat bij de ratten die geen resveratrol hadden gekregen het ruimtelijk leervermogen grotendeels gehandhaafd bleef maar het vermogen van nieuwe ruimtelijke herinneringen daalde aanzienlijk tussen de 22 en 25 maanden. In tegenstelling verbeterden zowel het ruimtelijk leren als het geheugen bij de ratten behandeld met resveratrol.”

  Opmerkelijk ook was dat de neurogenese (de groei en ontwikkeling van neuronen) ongeveer verdubbelde bij de ratten met resveratrol in vergelijking met de controlegroep. De ratten die de natuurlijke antioxidant kregen vertoonden ook een aanzienlijk verbeterde microvasculatuur, de kleinste systemen van de bloedvaten in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor het circuleren van bloed tussen de weefsels. De ratten met resveratrol vertoonden eveneens minder chronische ontstekingen van de hippocampus.

  "De studie is een nieuw bewijs dat resveratrol behandeling op late middelbare leeftijd kan helpen bij het verbeteren van het geheugen en de stemming", zegt Shetty, die eraan toevoegde dat zijn laboratorium nu de moleculaire mechanismen onderzoekt die aan de verbeterde cognitieve functie na resveratrol behandeling ten grondslag liggen.

  Hij is ook van plan om experimenten uit te voeren om het al dan niet toevoegen van lagere doses resveratrol in een dieet voor langere periodes vergelijkbare voordelen bieden. 

  Resveratrol heeft diverse voordelen voor de gezondheid.

  De voordelen van resveratrol voor de gezondheid stapelen zich op bij elke nieuwe studie. In oktober 2014 bleek uit een studie gepubliceerd in ‘The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism’ dat resveratrol nuttig is bij de behandeling van osteoporose, een aandoening waarbij de botten zwak en broos worden.

  Hun bevindingen suggereren dat het natuurlijk antioxidant de botvormende cellen in het lichaam stimuleert en benadrukken het potentieel om te worden gebruikt als een anti-osteoporose geneesmiddel voor de mens.

  Antioxidatie polyfenolen zoals resveratrol hebben nog andere voordelen voor de gezondheid o.a. voor het hart. Vorige studies suggereren dat dit rode wijn ingrediënt helpt bij het beschermen van de bekleding van de bloedvaten in het hart, alsmede schade aan deze bloedvaten kan voorkomen.

  Oorspronkelijk artikel:"Consuming red wine, grapes found to naturally improve memory", Tuesday, March 03, 2015 by: Ulie Wilson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://http://www.newswise.com/articles/compound-found-in-grapes-red-wine-may-help-prevent-memory-loss   
  http://press.endocrine.org/doi/abs/10.1210/jc.2014-2799   
  http://www.nature.com/articles/srep08075   

  11-11-2015, 12:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:resveratrol, geheugen, rode wijn
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!