Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    20-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf gevaarlijke chemicaliƫn

    Vijf te mijden chemicaliën.

    chemicals

    (NaturalNews) De moderne wereld zit vol milieutoxines. Geschat wordt dat er meer dan 80.000 giftige chemicaliën regelmatig gebruikt worden in het Westen. Er zitten meer dan 500 chemicaliën opgeslagen in ons lichaam en gemiddeld zeven pesticiden volgens urinetesten. Het is bijgevolg meer dan noodzakelijk om blootstelling aan gevaarlijke chemische stoffen zoveel mogelijk te voorkomen. Helaas spuiten, wrijven en consumeren wij elke dag.

    Er zijn duizenden chemische stoffen gevonden in alledaagse huishoudelijke en persoonlijke producten voor hygiëne die de mensen dagelijks gebruiken. Deze chemische stoffen hebben invloed op onze neurologie, ons endocrien systeem (hormonen), ons immuunsysteem en onze ontgiftingswegen. Deze chemische stoffen hopen zich op in ons lichaam en beïnvloeden onze fysiologie en genetische expressie.

    Vijf van de vele soorten chemicaliën die een gevaar zijn voor de mens zijn ftalaten, parabenen, natrium lauryl sulfaten, kunstmatige kleurstoffen en triclosan.

    Ftalaten.

    Ftalaten zijn een groep van chemicaliën die in honderden producten zitten die elasticiteit en zachtheid van kunststof claimen. Ftalaten bevatten dibutylftalaat (DBP), dimethylftalaat (DMP), en diëthylftalaat (DEP). Ze komen voor in nagellak, parfums, lotions, haarlak en andere geparfumeerde cosmetica. Ook alarmerend is dat diezelfde chemicaliën ook worden gebruikt in plastiekfolie, houten meubels, smeermiddelen, insecticiden en detergenten.

    Onder de bijnaam, 'gender-benders,' veroorzaken deze chemische stoffen dat mannetjes van verschillende speciën feminiseren. Ftalaten bevorderen ook een vroeg aanzetten van de puberteit, vruchtbaarheidsproblemen en zelfs mogelijke geboorteafwijkingen.

    Parabenen.

    Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel in veel cosmetische producten, met inbegrip van make-ups, lotions, scheerproducten en de meeste huidverzorgingsproducten.

    Studies hebben aangetoond dat parabenen het risico op kanker kunnen verhogen in het bijzonder borstkanker. Parabenen worden geabsorbeerd door de huid en worden gevonden in biopsiemonsters van borsttumoren. Deze chemische stof heeft ook een negatief effect op de reproductieve functies in het lichaam.

    Natriumlaurylsulfaat.

    Deze chemische stof, een schuimmiddel in wasmiddel, bevindt zich in de meeste huishoudelijke shampoos, zeep, tandpasta en andere schoonheidsproducten.

    Natriumlaurylsulfaat staat bekend als irriterend voor de ogen en de huid. Ook kan het kankerverwekkend worden in combinatie met andere toxische chemicaliën.

    Kunstmatige kleurstoffen.

    Schadelijke chemicaliën die worden gebruikt voor het synthetiseren van kunstmatige kleuren kunnen de melding FD & C en D & C hebben op de etiketten, gevolgd door een getal. Ze worden "afgeleid van petroleum- of koolteerbronnen."

    De ingrediënten in deze chemicaliën komen voor in kunstmatige kleurstoffen en worden als giftig en carcinogeen beschouwd en zouden zelfs bijdragen tot ADHD.

    Triclosan.

    Blijf uit de buurt van producten die de chemische stof triclosan bevatten. Deze chemische stof wordt vaak gevonden in antibacteriële zeep, tandpasta en deodorant. Het doel is om de groei van bacteriën in de producten te beperken.

    Deze stof staat geclassificeerd als een pesticide! Niet alleen draagt ze bij tot hartziekten en hartfalen maar kan ook de hormoonhuishouding negatief beïnvloeden.

    Triclosan kan het lichaamseigen hormoonensysteem beïnvloeden- vooral schildklierhormonen, die ons metabolisme regelen - en de normale ontwikkeling van borstweefsel hinderen. Grootschalig gebruik van triclosan kan ook bijdragen tot bacteriële resistentie tegen antimicrobiële agentia.


    Oorspronkelijk artikel:"Five common household chemicals to avoid", 



    Bijlagen:
    http://drjockers.com/2014/11/beauty-products-toxic/   
    http://www.beyondpesticides.org/antibacterial/triclosan.php   
    http://www.breastcancerfund.org/clear-science/environmental-breast-cancer-links/cosmetics/   
    http://www.breastcancerfund.org/reduce-your-risk/tips/choose-safe-cosmetics/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20932229   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21155623   

    20-02-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Ftalaten, parabenen, natriumlaurylsulfaat
    17-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D bij darmkanker.

    Uit studie blijkt dat vitamine D helpt bij het voorkomen en behandelen van darmkanker.

    Vitamin D

    (NaturalNews) Meer details over kankerpreventie van vitamine D zijn vermeld in een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Gut. Onderzoekers aan het Dana-Farber Cancer Institute in Boston vonden dat vitamine D een cruciale rol speelt bij het ondersteunen van het immuunsysteem, met inbegrip van preventie en behandeling van darmkanker.

    Het voedingsmiddel kan het ontstaan van kanker voorkomen, volgens de studie. En bij patiënten die reeds gediagnosticeerd zijn met de ziekte, kan vitamine D de levensduur verlengen.

    Deze studie is de eerste die verder inzicht geeft op de rechtstreekse werking van vitamine D op de immuunrespons van het lichaam tegen kanker. Vergelijkbaar met hoe vitamine D het risico op borstkanker vermindert, vonden de onderzoekers dat het prohormoon zich ook richt op darmkanker.

    "Wij weten al een tijdje dat vitamine D een belangrijke rol speelt bij de preventie van andere vormen van kanker," zegt Dr Robert Graham, een internist aan het Community and Public Health van het North Shore-Long Island Jewish Health System, die volgens Newsday niet deelnam aan de studie.

    Vitamine D bevordert de vorming van immuuncellen in de strijd tegen kanker.

    De manier waarop dit gebeurt is door zich te hechten aan receptoren in het lichaam die verantwoordelijk zijn voor de regulering van de aangeboren immuunrespons. Zoals blijkt uit een studie van 2012, gepubliceerd in het tijdschrift Reviews in Endocrine and Meabolic Disorders, remt de aanwezigheid van vitamine D via dit mechanisme de ontwikkeling van inflammatoire darmziekte, een predisponerende factor bij darmkanker.

    In deze laatste studie ontdekten de onderzoekers dat vitamine D helpt bij het bevorderen van de vorming van speciale immuuncellen die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van kanker. Vitamine D wordt eveneens door de lever omgezet in 25-hydroxyvitamine D, dat wordt geassocieerd met een lager dan gemiddelde risico op colorectale tumoren.

    "Vitamine D verhoogt de werking van het immuunsysteem door het activeren van T-cellen," zei Dr Shuji Ogino, hoofdauteur van de studie van de Harvard School of Public Health.

    Vitamine D helpt kankerpatiënten die conventioneel behandeld worden 33 procent langer overleven.

    Voor hun onderzoek analyseerden Dr. Ogino en zijn team gegevens van 170.000 deelnemers aan de Nurses’ Health Study en de Health Professionals Follow-up Study. Van de bijna 1000 bekeken individuën waren 318 gediagnosticeerd met colorectale kanker.

    Van alle deelnemers waren bloedmonsters genomen in de jaren 1990 voordat één van hen kanker had ontwikkeld. Interessant is dat men vond dat patiënten met de hoogste niveaus aan vitamine D het laagste risico op darmkanker bleken te hebben. Dezelfde mensen hadden ook een sterker uitgebouwd immuunsysteem wat de onderzoekers toeschrijven aan de vitamine D.

    Deelnemers die reeds gediagnosticeerd waren met colorectale kanker, maar die veel vitamine D in hun bloed hadden vóór de behandeling met chemotherapie en gerichte kankermedicijnen, bleken gemiddeld ook langer geleefd te hebben dan deelnemers met lagere niveau’s aan vitamine D.

    Vergeleken met gemiddelde overleving van 24,5 maand voor de deelnemers met de laagste vitamine D-niveaus overleefden die met de hoogste niveaus gemiddeld van 32,6 maanden. Dit vertaalt zich in een ruwweg 33 procent langere overlevingstijd.

    "Ik stel voor dat patiënten van 800 tot 1.000 internationale eenheden vitamine D per dag nemen,” voegde Graham, die in de kracht van zowel vitamine D-supplementen als natuurlijke blootstelling aan zonlicht gelooft, eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:"Study finds vitamin D helps prevent and treat colon cancer", Tuesday, February 03, 2015 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural Health.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21861107   
    http://www.newsday.com/news/health/vitamin-d-helps-to-prevent-colon-cancer-researchers-find-1.9816544   
    http://www.vitamindcouncil.org/category/vitamin-d-news/   

    17-02-2015, 12:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:vitamine D, voeding, darmkanker, kankerpreventie
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!