Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    27-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-diabetes plant

    Bloedglucoseverlagende plant: je zult mij niet geloven.

    Er is een weinig bekend anti-diabetes plantenextract, berberine, de effecten zijn zo spectaculair dat je me niet gelooft.

    Er is iets fout

    In feite is diabetes één van de ergste huidige medische gesels. Het feit dat niemand spreekt over berberine is een teken dat er iets mis is met onze gezondheidszorg.

    Het is niet zo dat dit plantenextract vorige week ontdekt werd in het diepste van het Amazonewoud: berberine wordt al lang geprezen in de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde (Ayurveda). Al degenen die willen kunnen het weten.

    Het is niet dat de effecten ervan niet bekend zijn of de verdacht: zijn werking is gedetaillerd onderzocht door verschillende wetenschappers, het extract staat voor:

    - vermindering van de productie van glucose in de lever

    - verbetering van de insulinegevoeligheid

    - stimuleren van de opname van bloedglucose stimuleren door de cellen

    - vermindering van de suikerspiegel in het bloed

    en het in één pennentrek elimineren van de ernstige problemen die het leven van mensen met diabetes bedreigen zoals  nierfalen leverschade, ziekten aan de slagaders, amputaties en blindheid.

    Persoonlijk heb ik geen verklaring voor het feit dat dit extract zo weinig bekend is en gebruikt wordt. Julien Venesson, mijn vriend en collega, gerespecteerd redacteur van het maandblad "Alternatief-Bien-Être" heeft echter een theorie.

    "De plant die de farmaceutische industrie doet schudden en beven"

    Julien Venesson heeft onlangs in zijn krant getiteld over berberine "de plant tegen diabetes die de farmaceutische industrie schrik aanjaagt". Volgens hem kan, als het nieuws zich zou verspreiden, dat "het verlies van miljarden euro's in de winst" betekenen voor de farmaceutische industrie en zelfs een situatie oproepen "die dicht bij het faillissement ligt" als de berberine voordelen openlijk zouden vergeleken worden met metformine, het meest verkochte geneesmiddel tegen type 2 diabetes.

    Dat is de reden volgens hem dat, "een grote stilte heerst over de nieuwste wetenschappelijke gegevens" en over de gevaarlijke bijwerkingen van metformine. Het doel is te voorkomen dat men erover zou praten en het publiek voordelen van berberine zou te weten komen.

    Is het zelfs mogelijk?

    Het is moeilijk te zeggen. Heeft de farmaceutische industrie dergelijke controle van informatie, wereldwijd? Kan zij alleen de kennis van een plantenextract dat miljoenen levens kan veranderen, in de doofpot steken?

    Miljoenen levens veranderen zoals:

    - het beangstigend vooruitzicht op amputatie, op de operatietafel?

    - het in staat stellen dat diabetes patiënten hun ziekte onder controle krijgen met deugdzame effecten op andere aspecten van hun gezondheid, zonder enige bijwerkingen?

    - het dagelijks slikken van metformine die, in zeldzame maar voorkomende gevallen lactaatacidose veroorzaakt, een dodelijke ziekte die wordt veroorzaakt door gebrek aan zuurstofvoorziening van de cellen?

    - het ondermijnen van het niveau van testosteron bij mannen wat hun libido verpest, met ijzige slaapkamertaferelen.

    Maar het meest verraderlijk negatieve effect van metformine volet men meteen: Het vermindert de opname van twee essentiële voedingsstoffen, vitamine B9 en B12. De gevolgen op lange termijn kunnen gewoon rampzalig zijn voor het zenuwstelsel (depressie, dementie) en ook voor het hart.

    Dus hoe hoe is het mogelijk dat berberine in deze omstandigheden niet het meest bekend natuurlijk alternatief middel is voor de behandeling van diabetes? Dat blijft een mysterie voor mij.

    Fabrikanten van voedingssupplementen delen mee in de schuld.

    Zeker is dat de gezondheidsautoriteiten, de voorschrijvers van behandelprotocollen en de massamedia hun werk niet doen door het publiek en de patiënten in het duister te laten over de deugden van berberine bij diabetes.

    Erger nog, fabrikanten van natuurlijke voedingssupplementen dragen ook schuld, naar mijn mening. Ik heb slechts één (Supersmart) aanbieding van berberine gevonden op de hele Europese markt!

    Hoewel dit een product veilig, legaal en toegelaten is, dat in natuurwinkels zou kunnen verkocht worden is het daar niet te vinden.

    En dat is de reden waarom ik berberine in het licht wil stellen. Misschien geeft dit een hint naar een aantal laboratoria om het extract te fabriceren en te verspreiden. De volksgezondheid zou er wel bij varen.

    Berberine: een krachtig plantenextract.

    Berberine is een alkaloïde geproduceerd door bepaalde plantensoorten, zoals de Mexicaanse Argemonie, berberis vulgaris en de Japanse geelwortel.

    Een alkaloïde is een organische molecule op basis van stikstof. Dit is erg belangrijk. Inderdaad zijn alkaloïden in het algemeen gekend als zeer toxische verbindingen maar hebben bij lage dosis farmacologische activiteiten.

    Tot de meer gekende geneesmiddelen behoren kinine (die malaria behandelt), cafeïne, morfine, codeïne, cocaïne en betaïne alkaloïden.

    Zoals zijn neven heeft berberine veel effecten op het menselijk lichaam: het verhoogt de immuniteit, vernietigt parasitaire schimmels (in de ingewanden, op de huid), en regelt darmproblemen.

    Maar het is vooral bij type 2 diabetes zeer effectief. Het is zelfs beter dan het eerste geneesmiddel tegen type 2 diabetes, metformine.

    Berberine effectiever dan metformine tegen type 2 diabetes.

    Reeds een hele tijd geleden toonde een klinische studie, gepubliceerd in het tijdschrift Metabolisme, aan dat berberine hetzelfde effect had als metformine tegen diabetes maar zonder bijwerkingen.

    De onderzoekers concludeerden dat beide producten "dezelfde effecten in de regulering van het glucosemetabolisme" hadden ("Compared with meformin, berberine exhibited an identical effect in the regulation of glucose metabolism".  Een recente studie waarin de resultaten van 14 interventiestudies over berberine vervat zijn concludeert dat berberine:

    - de bloedsuikerspiegel net zo goed vermindert als metformine

    - bloedlipiden (cholesterol, triglyceriden) beter vermindert dan metformine.

    En dat is niet alles. Mensen die berberine nemen kunnen voordelen verwachten op drie andere niveaus:

    - berberine vertraagt de progressie van prostaatkanker (vanaf een bepaalde leeftijd);

    - berberine zou meewerken aan de preventie van de ziekte van Alzheimer

    - berberine vermindert het risico op hart- en vaatziekten en bloedvaten.

    Hoe werkt berberine?

    Berberine reageert op de regulator van het metabolisme, die aanwezig is in alle dieren en alle planten: AMP-geactiveerd proteïne kinase (APMK).

    Door het verhogen van de activiteit van de APMK kan berberine het metabolisme activeren, dat wil zeggen het mechanisme van de nutriënten transformatie (glucose, lipiden) in cellulaire energie versnellen.

    Dus, voor type 2 diabetes, waarbij de cellen onvoldoende glucose opnemen uit het bloed, door gebrek aan insuline of insuline gevoeligheid, verhoogt berberine eenvoudig de glucoseopname door de cellen, verhoogt de gevoeligheid voor insuline en vermindert de glucoseproductie door de lever.

    Voor mensen met cardiovasculaire problemen, verhoogt APMK de verbranding van vet in de mitochondriën. Het stimuleert de productie van stikstofmonoxide, die slagaderspieren ontspant, de bloedsomloop stimuleert, de bloeddruk verlaagt en beschermt tegen atherosclerose.

    Aanbevolen door Dr. Julian Whitaker.

    Weinig bekend in Europa, wordt berberine wel algemeen verdeeld in de Verenigde Staten, waar de "ster"dokter van de natuurlijke geneeskunde, Dr. Julian Whitaker, zorgt voor de nodige bekendheid.

    Met zijn uitstekende kennis over berberine, waarmee hij gedurende tientallen jaren reeds veel patiënten heeft behandeld, beveelt hij het nemen van 500 mg aan bij elke maaltijd (3 keer per dag)

    Zijn enige zorg is het niet te geven aan zwangere vrouwen. Echter, het is duidelijk dat mensen die metformine nemen in geen geval op eigen houtje mogen overschakelen op berberine zonder een arts te raadplegen.

    Als u besluit om te proberen doe het dan als u op reis gaat omdat het in de Ayurveda geneeskunst wordt beschouwd als effectief tegen voedselvergiftiging.

    Oorspronkelijk artikel:"Plante anti-diabète: vous n'allez pas me croire", Jean-Marc Dupuis, Neo-nutrition, Dec. 19, 2014.

    Bijlagen:
    http://examine.com/supplements/Berberine/   
    http://www.drwhitaker.com/what-is-berberine-research-and-benefits   
    http://www.life-enhancement.com/magazine/article/2439-berberine-is-superior-to-metformin   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=berberine   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2410097/   
    http://www.raysahelian.com/berberine.html   

    27-12-2014, 18:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Tags:Berberine, diabetes
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelazijn overroepen.

    Waar of niet waar: appelazijn.

    Niets slaat beter in dan het presenteren van een gewoon produkt mooi/prachtig/verbazingwekkend en erbij te vertellen dat het alles behandelt: van likdoorns tot slechte adem tot kanker, tot bestrijden van overgewicht en het verbeteren van seksuele prestaties (zeer belangrijk, de laatste twee punten).

    Uiteraard gaat dit altijd gepaard met een 'subtiel' aanbod voor capsules, een eBook, een flesje of poedertje aan een overdreven prijs ergens te verkrijgen op een gehoste website.

    Tot de "klassiekers" behoren zuiveringszout, het "brood en water = mirakelrecept", koninginnegelei, propolis, Zweedse bitter, magnesiumchloride en helemaal vooraan komt appelazijn.

    Soms hebben deze produkten daadwerkelijk spectaculaire gevolgen voor de gezondheid maar de waarheid is moeilijk te filteren van de beweringen.

    Vandaag vertel ik u de waarheid over appelazijn, wat u kunt verwachten, en wat de eventuële gevaren zijn.

    Veel websites en boeken verspreiden fantasievolle informatie erover.

    Een arts uit het Amerikaanse bergland.

    De meest populaire boeken over appelazijn zijn gebaseerd op de bestseller van een Amerikaanse arts, Dr. DeForest Clinton Jarvis.

    Dr. Jarvis, die in 1966 overleed, was een huisarts in de streek van Vermont, een afgelegen bergachtige regio in het noord-oosten van de Verenigde Staten.

    Hij schreef in 1958 een boek over "volksgeneeskunde" (Folk Medicine) en verkocht er miljoenen exemplaren van. Hij raadde een mengsel aan van appelazijn en honing voor het genezen van een ongelooflijk aantal ziekten.

    In werkelijkheid komen de meeste van de door hem aangehaalde deugden recht uit zijn verbeelding.

    Never mind ... 56 jaar later, tot vandaag, zijn er honderden websites die volledig steunen op de aanbevelingen van Dr. Jarvis.

    Dus tijd om één en ander kritisch te bekijken.

    Appelzijn is effectief tegen diabetes.

    Als je bij het eten van koolhydraten (zetmeel, suiker, fruit, groenten, ...) een eetlepel azijn toevoegt, vertraag je de toename van suiker in het bloed, het productieproces van insuline en triglyceride/cholesterol.

    De zuurgraad van de azijn vertraagt de maaglediging, waardoor elke maaltijd met een hoge glycemische index (GI) wordt omgevormdom in één met lage GI met alle positieve gevolgen van dien voor de gezondheid.

    Bovendien blokkeert azijn de amylase activiteit in de dunne darm. Amylasen zijn enzymen die het zetmeel omvormen in glucose. Een deel van het ingenomen zetmeel kan aldus het lichaam verlaten zonder te worden omgezet in suikers in ons bloed. Dit effect is het gevolg van het azijnzuur in azijn en niet specifiek voor appelazijn.

    Tenslotte is azijn een eetlustremmer die de hoeveelheid voedsel ingenomen tijdens de maaltijd vermindert.

    Koken met azijn is een goede zaak als je diabetes hebt of als u vreest de ziekte te zullen ontwikkelen. Azijn toevoegen aan het eten is om dezelfde reden ook goed voor al diegenen die de neiging hebben tot overgewicht.

    Azijn zou goed zijn tegen hypertensie.

    Het azijnzuur in azijn zou ook de bloeddruk verlagen.

    Het zou de activiteit van renine verminderen, een enzym dat de bloedvaten vernauwt en de druk verhoogt. Artsen spreken van "vasoconstrictor" of het effect van renine. De azijn doet het effect van renine afnemen, de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk verlagen waardoor de aderwanden beschermd worden.

    Het risico op atherosclerose neemt af en daardoor ook het risico op een beroerte.

    Wij merken wel op (zeer belangrijk!) dat deze beweringen over de bloeddruk gebaseerd zijn op één enkele studie met ratten.

    Reinig uw oren met azijn.

    Als zeer zuur is azijn zeer effectief tegen bacteriën. Maar onderzoekers hebben aangetoond dat het effectiefst is tegen de bacteriën die oorpijn veroorzaken met name de types Pseudomonas, Staphylococcus en Proteus.

    Azijn kan zelfs een interessant alternatief zij in geval van mislukking van een behandeling met antibiotica.

    Ook hier werd dit effect alleen getest op celculturen in reageerbuis... in 1998.

    Osteoporose.

    Met de leeftijd en verminderde niveaus van geslachtshormonen worden onze botten poreus en kunnen ze gemakkelijker breken. Dit wordt osteoporose genoemd en veroorzaakt fracturen die ernstige en invaliderend kunnen zijn zoals bij een heupfractuur of nekproblemen .

    Azijn kan effectief zijn bij het versterken van botten. In feite verhoogt azijn de absorptie van calcium uit de darm en vermindert de activiteit van de cellen die de botcellen vernietigen.

    Opnieuw werd dit effect alleen waargenomen bij een studie met ratten in 1999.

    Azijn is rijk aan antioxidanten.

    Azijn is rijk aan antioxidanten. Het bevat ongeveer 600 mg/l aan fenolische verbindingen.

    Net als alle verse groenten en fruit rijk aan antioxidanten kan het beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer of de ziekte van Parkinson.

    Voor de rest, mysterie ...

    Voor mij is dit alles over de deugden van azijn.

    Dr. Jarvis zei dat appelazijn de cellen reinigt en regenereert, werkt tegen gewrichts- en spierpijn, calcium plaques oplost in de slagaderen, de nieren en blaas reinigt...

    Alhoewel deze remedies door sommigen nog altijd geadviseerd worden hebben ze geen enkele wetenschappelijke basis.

    En inderdaad bestaat azijn voornamelijk uit water en azijnzuur.

    Na vertering door de maag wordt azijn niets meer dan water en CO2. In ieder geval kan dit geen calcium plaques oplossen in de slagaders of enige invloed hebben op de activiteiten in cellen, nieren, gewrichten of elders.

    Sommigen zeggen dat de deugden komen van de appelpectine in appelazijn dat uitzonderlijk rijk is aan mineralen.

    Maar appelazijn bevat geen pectine: de pectine zit in de appelvezels en er zitten geen vezels in de azijn.

    Ten tweede biedt de pectine ook geen bruikbare mineralen. Het bevat natrium (keukenzout), fosfor (waarvan we in het algemeen genoeg krijgen langs ons voedsel), ijzer (meestal ook voldoende), koper (idem ) en een kleine hoeveelheid selenium, calcium, magnesium, in veel kleinere hoeveelheden dan de meeste producten van plantaardige oorsprong.

    Het is waar dat het kalium bevat. Kalium helpt bij het zuurbase evenwicht en beschermt aldus tegen minerale lekken die osteoporose veroorzaken. Maar appelazijn bevat te weinig: 1 g per liter maximaal, terwijl 2-6 gram kalium per dag nodig is om gezond te blijven wat kan aangevoerd worden door gezonde voeding.

    Bovendien bevat het vrijwel geen vitamine; een beetje B6 en dat is het.

    Azijn voor de schoonheid.

    Zonder dramatische gevolgen voor de gezondheid kan appelazijn misschien effectief zijn in de cosmetica: voor huid, haar, tanden?

    In dit zeer subjectief gebied is het aan iedereen om dit te ervaren. Ik kan je alleen maar adviseren om azijn als mondwater strikt te mijden.

    Inderdaad, ik lees op een 'visionaire gezondheidswebsite':

    "Appelazijn stopt de bacteriële ontsteking en stimuleert de irrigatie van het tandvlees. Om gezond tandvlees te behouden kun je de mond elke ochtend en avond na het poetsen van de tanden, spoelen met verdunde appelazijn in water (1 theelepel per glas water). »

    Maar azijn, dat is zuur, dat tast het tandglazuur aan!

    Een studie van 2385 adolescenten over 14 jaar heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van azijn tanderosie en slijtage van émail7 kan vermeerderen. Bovendien beïnvloedt het zuur in slechte zin de ontwikkeling van de tanden en verhoogt het de intensiteit van het probleem van gevoelige tanden.

    Oorspronkelijk artikel:"Vrai/faux: le vinaigre de cidre", Jean-Marc Dupuis, Sante Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.guide-des-aliments.com/dietetique/detail_nutrition_vinaigre-de-cidre_13.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10211213?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10380633?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11826965?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15930480?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16015276?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16034360?dopt=Citation   

    22-12-2014, 22:42 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!