NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Cacao gezond
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  08-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappel


  Bladeren van zoete aardappel vol met voedingsstoffen.

  sweet potato

  (NaturalNews) Hoewel bekend als grote bron van vitamine C, onthult een nieuwe studie van zoete aardappelen dat dit populair gewas nog meer voedingswaarde heeft. Naast het feit dat ze tegenwoordig overal aangeboden worden, goedkoop en lekker zijn, blijkt dat zij ook nog vol vitaminen zitten die essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid.

  Vet- en cholesterolvrij, zijn zoete aardappelen rijk aan vitaminen B6, C en D en bevatten zij voldoende ijzer, magnesium en kalium. Zoals wortelen zijn ze ook rijk aan bètacaroteen onmisbaar voor de verwerking van vitamine A door het lichaam.

  In tegenstelling tot de gewone aardappel leveren de bladeren ook belangrijke nutriënten. "Hoewel studies bevestigen dat in water oplosbare vitaminen aanwezig zijn in de wortels en bladeren, is er beperkte informatie over hoe deze vitaminen eigenlijk verdeeld zitten”, meldt ReadyNutrition.com.

  Heerlijk en betaalbaar, leveren zoete aardappelen een veelheid aan voordelen voor de gezondheid.

  De onderzoekers Wilmer Barrera en David Picha uit Louisiana State University (LSU) Agricultural Center publiceerden het resultaat van hun onderzoek in het tijdschrift HortScience, waaruit blijkt dat zowel de volwassen als de jonge bladeren van zoete aardappel belangrijke elementen bevatten voor de gezondheid, met inbegrip van vitamine B6.

  Het doel van de studie was specifiek gericht op het bepalen van het gehalte aan ascorbinezuur, thiamine, riboflavine en vitamine B6 in diverse zoete aardappelen, waaronder de Beauregard zoete aardappel, een huidige industriële standaard die is ontwikkeld onder LSU 1987.

  Niet alleen staat de Beauregard zoete aardappel hoog aangeschreven om zijn kwaliteit maar het is ook 's werelds  populairste variëteit.

  Voor hun experiment, gebruikten de wetenschappers ook de "LA 07-146" zoete aardappel, de tweede populairste (achter Beauregard), die verschilt door zijn rode huid en zijn inhoud aan ”goede suikers”.

  "Hij is zeer geschikt voor een goede friet," zei LSU kweker Don Labonte van het LSU AgCenter.

  De wetenschappers analyseerden een lot van LSU op essentiële vitamine inhoud in het bladweefsel, de knoppen, de jonge uitlopers, de jonge bladstelen en bladeren, de volwassen bladstelen en bladeren evenals het wortelweefsel met inbegrip van de huid en het mergweefsel van proximale, distale en middengebieden van de wortel.

  De aardappelen werden geplant eind oktober en weer de volgende september, met een derde experiment uitgevoerd op in water oplosbare vitaminegehaltes bij de wortelweefsels van verschillende rassen.

  Studie toont aan dat bladeren van zoete aardappel aanzienlijke hoeveelheden vitamines bevatten.

  De resultaten toonden aan dat de hoeveelheid ascorbinezuur (AA) verschilde tussen de verschillende soorten weefsel, met als hoogste score de jonge bladeren, gevolgd door de volwassen bladeren en de knoppen. Het AA-gehalte was het laagst bij volgroeide bladstelen.

  Toppen bevatte ook grote hoeveelheden AA, meer dan de wortels, de uitlopers en het bladsteelweefsel. “Er werd geen thiamine gedetecteerd in het bladweefsel, terwijl de volwassen bladeren de hoogste gehaltes bevatten aan riboflavine en vitamine B6 (0,22-0,43 mg en 0,52-0,58 mg, respectievelijk).
  "In wortelweefsels van 'Beauregard' en 'LA 07-146" was het AA gehalte lager in de huid (1,9-5,6 mg en 2,54-3,82 mg, respectievelijk). "

  “Het AA-gehalte in de cortex en het mergweefsel aan het proximale, distale, en het centrum van de wortel was over het algemeen vergelijkbaar," vonden de wetenschappers, terwijl de thiamine inhoud varieerde tussen de wortelweefsels met de huid als hoogste riboflavine inhoud en de laagste vitamine B6 bij beide variëteiten.

  Resultaten van het onderzoek bevestigen eerdere rapporten dat  de bladeren van zoete aardappel een grote bron zijn van meerdere in water oplosbare vitaminen waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn om op te nemen in uw dieet.

  Oorspronkelijk artikel:"Sxeet potato leves are packed with nutrition", Saturday, January 31, 2015 by: Julie Wilson, staff writer, Natural News.  Bijlagen:
  http://bonnieplants.com/product/beauregard-sweet-potato/   
  http://hortsci.ashspublications.org/content/49/11/1470.abstract   
  http://readynutrition.com/resources/sweet-potato-leaves-are-a-good-source-of-vitamins-study_15012015/   
  http://www.care2.com/greenliving/9-reasons-to-love-sweet-potatoes.html   
  http://www.lsuagcenter.com/news_archive/2012/august/headline_news/New-varieties-highlight-LSU-AgCenter-sweet-potato-field-day.htm   
  http://www.sweetpotatoes.com/About/SweetPotatoFacts.aspx   

  08-02-2015, 17:16 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zoete aardappel, voeding
  07-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerverwekkers in huis.

  Pas op voor huishoudartikelen die kanker veroorzaken.

  cancer

  (NaturalNews) De meeste mensen leven in de veronderstelling dat hun woning een veilige haven is ver van alle gevaren daarbuiten. Weinigen beseffen echter dat veel voorkomende huishoudproducten dodelijke chemicaliën bevatten die kankerverwekkend zijn, schadelijk voor de voortplanting, geboorteafwijkingen kunnen veroorzakenen gevaarlijk voor de gezondheid in het algemeen. Hier zijn zes van de meest populaire categorieën die je best kan vermijden voor de veiligheid van u en uw gezin:

  1) Luchtverfrissers.
  Conventionele luchtverfrissers zijn een broeinest van giftige stoffen die uw dierbaren onvruchtbaar kunnen maken, hersenbeschadiging toebrengen of chronisch ziek maken. Uit testen uitgevoerd door de Natural Resources Defense Council (NRDC) bleek dat de meeste luchtverfrissers ftalaten bevatten die naast andere zaken interfereren met de mannelijke hormoonproductie

  De meeste luchtverfrissers bevatten bovendien kankerverwekkende vluchtige organische stoffen met invloed op de voortplanting, de ademhaling en de cellulaire regeneratie. Een studie uit 2008 van Anne Steinemann uitgevoerd aan de Universiteit van Washington vond dat alle geteste luchtverfrissers chemicaliën bevatten die kankerverwekkend zijn.

  In plaats van toxische luchtverfrissers kan men natuurlijke etherische oliën laten verdampen. Deze kunnen worden toegepast op de huid of in de lucht worden verdampt of verstoven.

  2) Kaarsen.
  Vergelijkbaar met commerciële luchtverfrissers zijn geurkaarsen eveneens giftig. Uit een studie door de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) bleek dat bijna de helft van alle geurkaarsen op de markt lood bevatten in de wieken, dat vrijkomt in de lucht bij het branden. Het lood maakt de wieken stabieler maar veroorzaakt bij het branden hormoonverstoring, gedragsstoornissen en diverse andere hormoongevoelige gezondheidsproblemen.

  Veel kaarsen zijn daarenboven gemaakt van paraffine wat bij verbranding de twee zeer giftige kankerverwekkende verbindingen, benzeen en tolueen, verspreidt. Verder zijn kunstmatige geur- en kleurstoffen aanwezig in veel geurkaarsen die gemakkelijk in de longen terecht komen.

  3) Kunstvoorwerpen.
  Culturele verrijking en creativiteit zijn beide positieve aspiraties in het leven, maar niet wanneer zij te maken hebben met conventionele kunst. Veel van de epoxy materialen, lijmen, acrylverven en oplosmiddelen, teken- en andere benodigdheden, gebruikt om andere kunst te maken, bevatten chemische stoffen die allergieën, orgaanschade en kanker kunnen veroorzaken.

  4) Shampoos en conditioners.
  Gifstoffen in cosmetica zijn een groot probleem bij veel conventionele producten - waaronder zelfs enkele bestempeld worden als "natuurlijk" of "organisch" - met ingrediënten zoals natriumlaurylsulfaat. Dat genereert kankerverwekkende bijproducten bij gebruik. Andere kankerverwekkende additieven zoals polyethyleenglycol (PEG) en cocamide DEA worden vaak gebruikt in haarverzorgingsproducten.

  5) Antipersipirant deodorant.
  Miljoenen mensen gebruiken het dagelijks om foute lichaamsgeur te verdoezelen en transpiratie te verminderen onder de oksels. Echter antipersipirant deodorants moet je mijden als je wilt voorkomen dat chemische stoffen zoals aluminiumchloorhydraat dat direct wordt opgenomen door de huid, de vorming van borstkanker bevordert. Aluminium uit antipersipiranten is vermoedelijk de boosdoener bij het ontstaan van hersenziekten zoals Alzheimer.

  Andere giftige toevoegingen in transpiratiewerende deodoranten zijn de parabenen, een klasse van kunstmatige bewaarmiddelen die oestrogeen in het lichaam nabootsen en zo de groei van kankercellen bevorderen. Parabenen worden ook in verband gebracht met gastro-intestinale schade, misselijkheid en problemen rond het centrale zenuwstelsel.

  6) Douche gordijnen.
  Veel douchegordijnen bevatten schadelijke vluchtige stoffen of VOS die bekend zijn voor het beschadigen van de luchtwegen, het centraal zenuwstelsel, de lever en de nieren.

  Als uw douchegordijn de typische ‘nieuwe douchegordijn geur’ heeft, geeft ze waarschijnlijk dodelijke chemicaliën af - in feite ruim 108 verschillende VOS'en. Daarom is het belangrijk dat niet alleen de stok PVC-vrij moet zijn maar de gordijnen zelf vrij geen schadelijke chemicaliën bevatten

  De beste optie is douchegordijnen gemaakt van hennep, linnen, berk, organisch katoen of PEVA.

  Oorspronkelijk artikel:”Beware of these 6 common household items that cause cancer”, Monday, February 02, 2015 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://eatlocalgrown.com/article/13830-cancer-causers-at-home.html?c=tca   
  http://ecowatch.com/2013/08/29/cancer-causing-chemical-in-shampoos/   
  http://ecowatch.com/2013/08/29/cancer-causing-chemical-in-shampoos/   
  http://ronandlisa.com/2014/02/12/5-nontoxic-pvcfree-shower-curtain-alternatives/   
  http://wellnessmama.com/22656/dont-use-scented-candles/   
  http://www.greenamerica.org/livinggreen/toxicart.cfm   
  http://www.nrdc.org/health/home/airfresheners/fairfresheners.pdf   
  http://www.takepart.com/article/2013/08/28/deconstructing-your-haircare-ingredients   
  http://www.theprairiehomestead.com/2013/05/10-must-try-essential-oil-recipes-for-your-diffuser.html   
  http://www.watoxics.org/news/vinyl-shower-curtains-dangerous-for-health-and-environment   

  07-02-2015, 20:23 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Tags:huishoudartikelen, kanker, chemicaliƫn
  03-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol te hoog?

  Wat als uw cholesterol te hoog is?

  "Cholesterol is niet de boosdoener"

  "Cholesterol is geen vergif"

  "Medicijnen tegen cholesterol zijn giftig" ...

  Het is niet leuk als bloedonderzoek aangeeft dat uw cholesterol te hoog is.

  Men moet iets doen! Men kan niet verder te leven alsof er niets gebeurd is!

  Maar hoe nog van het leven genieten, plezier hebben, genieten van een maaltijd rond een rijke tafel met dit zwaard van Damocles boven het hoofd ?

  De rol van cholesterol bij cardiovasculaire ziektes is waarschijnlijk helemaal overdreven.

  Het cholesterolgehalte verlagen door een dieet zonder verzadigd vet of geneesmiddelen (statines) doet het risico op overlijden niet verminderen.

  Echter, ongeacht uw leeftijd en gezondheid, zijn er natuurlijke methoden om uw cardiovasculair risico te verminderen. Het zou absurd zijn om daar geen gebruik van te maken! Vooral als je terugkomt van uw huisarts met de slechte tijding.

  Maar vooraf een beetje uitleg over de rol van cholesterol.

  Cholesterol is goed voor de gezondheid

  Cholesterol is één van de belangrijkste moleculen in het menselijk lichaam voor de productie van cellen en vitale hormonen zoals stress- en sekshormonen en vitamine D.

  Cholesterol is essentieel om vet te verteren: het is een component van de galzuren aangemaakt door de lever.

  Tot slot is het van vitaal belang voor de hersenen en specifiek voor de geheugenfunctie: mensen die kunstmatig hun cholesterol verlagen met statines (medicijnen) hebben problemen met het geheugen, een hoger risico op diabetes, depressie, zelfmoord en gewelddadige dood.

  Dit alles is wetenschappelijk gedocumenteerd.


  De geneeskunde weet weinig over de werking van het hart en de bloedvaten.

  We moeten ons realiseren dat cardiologie en geneeskunde van het hart nog steeds erg onduidelijk is.

  Het is juist dat artsen wonderen doen met kunstharten en transplantaties. Ze maakten ook grote vooruitgang in de spoedgeneeskunde, om het leven van mensen te redden die een hartaanval (myocardinfarct) hebben doorgemaakt.

  Echter, grote onzekerheid blijft over de oorzaken van hart- en vaatziekten, waarom ze zich voordoen, hoe ze te voorkomen en  hoe je een volgende hartaanval of beroerte kunt vermijden.

  Weinig artsen zullen het u recht in uw gezicht vertellen, maar de meest tegenstrijdige theorieën botsen met elkaar.

  Om u een voorbeeld te geven, veel artsen zijn van mening dat het de cholesterol is die de slagaders verstopt. In feite, wat men "plaque" noemt, dat de diameter van de slagaders verkleint en het risico op verstopping vergroot omvat voornamelijk spiercellen van de bloedvaten die calcium en ijzer hebben opgeslagen; overgebleven cholesterol is in de minderheid.

  Sommige onderzoekers geloven dat er een verband is met cholesterol. De cholesterol is er echter aanwezig om de schade veroorzaakt door de ontsteking van de slagaderwanden te repareren: dat is de reden waarom we op die plaatsen cholesterol vinden.

  De toename van cholesterol is een middel dat het lichaam gebruikt om zichzelf te beschermen. En het verlagen van zijn cholesterol met medicijnen is een heel slecht idee!

  Evalueer uw risico op hartaandoeningen: de echte analyse.

  Eén ding is zeker: uw totale cholesterol is geen goede manier om het cardiovasculair risico te voorspellen.

  Het is veel nuttiger voor u om de volgende analyses te laten uitvoeren:

  Triglyceride niveau: hoewel een snelheid van 2 g per liter officieel aanvaardbaar wordt geacht zijn deskundigen het erover eens dat een triglyceride die dicht bij 1,5 g/l ligt al aan een zeer slechte staat van cardiovasculaire gezondheid weergeeft. Het niveau moet altijd kleiner zijn dan 1,2 g/l.

  HDL-ratio/cholesterol: het niveau van HDL (de "goede" cholesterol), is een voorspeller van het risico op hartaandoeningen. Deel eenvoudig uw HDL door uw totale cholesterol. De verhouding moet groter zijn dan 24 op 100.

  Verhouding triglyceriden/HDL: je kunt de controle ook uitvoeren met de verhouding van triglyceride tot uw HDL. De verhouding moet minder zijn dan 2.

  Uw bloedsuikerspiegel in nuchtere toestand (FPG): Studies tonen aan dat mensen die een nuchtere glucose van 100-125 mg/dl hebben bijna 300% meer risico hebben op coronaire hartziekten dan degenen die minder dan 79 mg/dl hebben.

  Ijzergehalte: de overmaat aan ijzer in het lichaam is een belangrijke bron van oxidatieve stress. Als u te veel ijzer hebt (niveaus boven 200 ng/ml) kan dit het slijmvlies van de  bloedvaten beschadigen en uw risico op een beroerte verhogen. De eenvoudigste manier om uw ijzergehalte te verminderen is bloed te geven. Als het niveau bijzonder hoog is, raadpleeg dan een hematoloog; het kan een teken zijn van hemochromatose, een erfelijke ziekte.

  Natuurlijke manieren om uw cardiovasculair risico te verminderen.

  Let op: de beste oplossing om het risico te verminderen is niet het slikken van chemische pillen.

  Dit zal niet helpen. Als uw niveaus slecht zijn is het is een probleem van levenswijze dat zichzelf corrigeert door het aanpassen van je gedrag en je dieet.

  Hier is de lijst van mogelijke natuurlijke acties:

  Vervang junk food, verwerkt en kunstmatig voedsel door volwaardig vers voedsel, koken ervan tot een minimum beperken en waar mogelijk biologisch en lokaal geteeld.

  Vermijd laag vetgehalte en verhoog uw inname van goede vetten voor de gezondheid: avocado, vette vis, biologische eieren, boter van grazende koeien, kokosvet, kokosolie, noten (walnoten, amandelen , hazelnoten ...), niet gebrand en ongezouten, biologische koolzaadolie of olijfolie; bekijk vooral de omega-3/omega-6 verhouding, die dient tussen 1/1 en 1/5 te liggen, maar zeker niet tussen 1/20 of 1/30, zoals in het algemeen het geval is in de huidige westerse voeding.

  Optimaliseer uw inname van calcium, magnesium, natrium en kalium. Als je veel biologische groenten eet zal dat geen probleem zijn. Drink groentensappen om de opname van deze elementen te verhogen.

  Let op uw niveaus van vitamine D. Hou ze optimaal door blootstelling aan de zon. U kunt uw optimaal niveau van vitamine D bereiken door elke dag 15 tot 20 minuten ten minste driekwart van je lichaam onbeschermd bloot te stellen aan de zon; als je dit niet kunt neem dan een voedingssupplement met vitamine D en neem gelijktijdig vitamine K2. Deze vitamines werken samen om de verkalking van de slagaders (arteriosclerose) af te remmen. (N.v.d.r. zelf bezit ik twee UVB lampen waar ik ga voorstaan als er geen zon is om mijn dagelijkse portie vitamine D op te doen.  Zie hieronder).

  Stoppen met roken tegen elke prijs, maar drink één glas rode wijn per dag. Vermijd zoete wijnen, likeuren en sterke drank.

  Doe regelmatig lichaamsoefeningen: dit is de veiligste en meest effectieve manier om hart-en vaatziekten te voorkomen en te behandelen.

  Zorg voor een goede tand- en mondverzorging: een dode tand (devitalized), plaque (bacteriën rond de tanden en het tandvlees), ontstoken tandvlees (rood) worden geassocieerd met vele ziekten zoals hart- en vaatziekten. Uit een studie van 2010 blijkt dat mensen met een slechte mondhygiëne een 70% hoger risico hadden op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten in vergelijking met degenen die hun tanden tweemaal per dag borstelden.

  Vermijd statines die cholesterol artificieel verlagen zonder inspanning, maar met het risico van veel bijwerkingen. De enigen die kunnen profiteren van statines voor hun gezondheid zijn zij die lijden aan familiaire hypercholesterolemie, een zeer zeldzame ziekte die een zeer hoog cholesterolgehalte geeft onafhankelijk van dieet of levensstijl. Als het nodig is om statines te nemen, neem absoluut ook CoQ10 erbij, een belangrijke co-enzym voor cellulaire energie, en waarvan de productie ook wordt geblokkeerd door statines die de aanmaak van cholesterol niet zullen verminderen.

  Om uw insuline te verlagen en uw gevoeligheid voor insuline te verbeteren, kies voor een dieet met lage glycemische index, dat zijn levensmiddelen die niet snel uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden: zoete aardappelen in plaats van aardappelen, honing in plaats van suiker, peulvruchten (erwten, bonen) in plaats van granen. Er is ook een voedingssupplement, alfa-liponzuur (400 mg), dat de gevoeligheid voor insuline verhoogt. (N.v.d.r. voor de vervanging van suiker zie ook het artikel "Suiker tegen cariës" van 2015/01/03).

  Oorspronkelijk artikel:”Que faire si votre cholestérol est trop haut?”, Feb. 3, 2015 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  Bijlagen:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/05/25/fasting-part-one.aspx   
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/19/vitamin-d-vitamin-k2.aspx   
  http://www.bmj.com/content/340/bmj.c2451.abstract   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11104842   
  http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
  http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
  http://www.thecholesteroltruth.com/could-low-cholesterol-levels-jeopardise-brain/   

  03-02-2015, 15:20 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:cholesterol, staties
  02-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen bij bloeddrukregeling

  Eén kopje blauwe bessen per dag helpt tegen hoge bloeddruk en aderverkalking.

  blueberries

  (NaturalNews) Bosbessen zijn erg populair in Noord Amerika. De indianen noemden ze "sterbessen" door hun vijf-puntige stervorm. Ze gebruikten de bessen als voedsel en medicijn. De bessen werden gedroogd om ze te kunnen meenemen op lange reizen. Ze maakten ook kleurstof met het bosbessensap waarmee ze textiel en manden schilderden.

  Inheems in de regio, werden bosbessen snel door de eerste kolonisten geconsumeerd wanneer het voedsel schaars was. Ze leerden van de indianen grijze verf te maken van bosbessen door ze in melk te koken. De verf werd gebruikt om hun huizen te schilderen.

  Vandaag zijn bosbessen nog steeds een integraal onderdeel van de Amerikaanse voeding en spelen een belangrijke rol in de gezondheid. Bosbessen bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van het geheugen, bescherming van het hart, assisteren bij de spijsvertering en verminderen van het risico op de ziekte van Alzheimer en dementie. Ze regelmatig consumeren houdt je hersenen scherp en helpt ze zelfs zich te beschermen tegen de gevolgen van giftige zware metalen.

  Uit een studie blijkt dat bosbessen helpen de bloedvaten verwijden met 68 procent.


  Volgens Newswise.com blijkt uit de resultaten van een nieuwe studie dat bosbessen de sleutel zijn in het verminderen van hoge bloeddruk en arteriële stijfheid, die beide verband houden met cardiovasculaire ziektes.

  "Onze bevindingen suggereren dat regelmatige consumptie van blauwe bessen de progressie van prehypertensie en hypertensie kan vertragen, dus het risico op cardiovasculaire ziekten verminderen," zegt Sarah A. Johnson, adjunct-directeur van het Center for Advancing Exercise and Nutrition Research on Aging.

  Het verslag van de studie, gepubliceerd in het tijdschrift van de Journal of the Adademy of Nutrition and Dietetics noemt: "Dagelijks gebruik van blauwe bessen verbetert de bloeddruk en arteriële stijfheid bij postmenopauzale vrouwen met pre- en fase 1-hypertensie."

  Johnson zegt dat ze geïnteresseerd was in het onderzoeken hoe functionele voedingsmiddelen, zoals bosbessen, negatieve gevolgen voor de gezondheid van de menopauze bij vrouwen, kunnen voorkomen.

  "Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in de ontwikkelde landen".

  "Zodra vrouwen in de menopauze komen vergroot nog het risico op  hartkwalen. Onze resultaten suggereren dat de toevoeging van bosbessen aan het dieet de negatieve cardiovasculaire effecten die vaak optreden als gevolg van de menopauze sterk verminderen," verklaarde Johnson.

  Om deze theorie te testen gaf haar team 48 postmenopauzale vrouwen met pre- en fase-1 hypertensie ofwel 22 gram gevriesdroogde bosbessen poeder (overeenkomend met een kopje verse bosbessen) of 22 gram placebo poeder gedurende acht weken.

  Voor de studie begon werd de bloeddruk van de deelnemers genomen en de arteriële stijfheid gemeten, alsook de bloed biomarkers gedetecteerd.

  De resultaten toonden een afname in systolische bloeddruk (het hoogste getal bij bloeddrukmetingen dat de druk in de bloedvaten weergeeft als het hart klopt) bij de deelnemers die bosbes hadden gekregen.

  De diastolische bloeddruk (het onderste getal dat de druk in de slagaders meet tussen de hartslagen) daalde met 6,3 procent. Bovendien had de bosbes groep een gemiddelde daling van 6,5 procent van de arteriële stijfheid.

  Stikstofmonoxide, een bloed biomarker bekend om zijn betrokkenheid bij het proces van verbreding van de slagaders, steeg met meer dan 68 procent, een belangrijke openbaring aangezien arteriële stijfheid en de vernauwing van bloedvaten  deels oorzaak zijn van hypertensie, volgens Johnson.

  Vorige studies over bosbessen die positieve effecten vertoonden op hart risicofactoren, zoals bloeddruk, gebruikten een veel hogere dosis van bosbessen (gelijk aan 11 kopjes verse bessen) om hun resultaten te bereiken.

  Toekomstige studies zullen waarschijnlijk overwegen om lagere, meer realistische doseringen te evalueren.

  Oorspronkelijk artikel: "One cup of blueberries per day helps relieve high blood pressure and hardened arteries", Friday, January 23, 2015 by: Julie Wilson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/blueberries.html   
  http://www.2020site.org/fun-facts/Blueberry-Fun-Facts.html   
  http://www.andjrnl.org/article/S2212-2672%2814%2901633-5/abstract   
  http://www.newswise.com/articles/blueberries-small-fruit-delivers-big-reward   

  02-02-2015, 18:02 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:blauwe bessen, antioxidanten, bosbessen, bloeddruk
  Archief per week
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!