NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Cacao gezond
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  03-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker nog slechter.

  Volgens een recente studie veroorzaakt suiker meer schade aan de gezondheid dan ons tot nu toe werd verteld.

   

  Sugar consumption

  (NaturalNews) Suiker veroorzaakt nog meer schade aan de gezondheid dan eerder werd aangenomen, suggereert een studie. De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van de ‘Touro University’ en het ‘University of California-San Francisco Benioff Children’s Hospital” en gepubliceerd in het tijdschrift 'Obesity’.

  De onderzoekers vonden dat wanneer ze de suiker in de voeding van obese kinderen vervingen door een gelijk aantal calorieën uit zetmeelrijke voedsel - met inbegrip van junk food zoals chips - symptomen van het metabool syndroom bij de kinderen begonnen te keren in minder dan tien dagen.

  De studie suggereert dat de schade veroorzaakt door suiker niet volledig kan worden verklaard door zijn bijdrage aan de gewichtstoename en obesitas.

  Schokkende verbeteringen in minder dan twee weken.

  De studie werd uitgevoerd op 43 kinderen tussen 9 en 18 jaar die in het ziekenhuis waren opgenomen tengevolge van aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen. De kinderen werd gevraagd naar hun typisch thuisdieet en ze werden de komende negen dagen gezet op voeding bereid door het ziekenhuis. De onderzoekers verminderden de suiker met gemiddeld 28 procent aandeel in de dagelijkse calorieën tot 10 procent en de fructose in het bijzonder van 12 procent tot 4 procent calorieën. De suiker werd vervangen door zetmeelrijk voedsel (complexe koolhydraten) die hetzelfde aantal calorieën bevatten als deze die verwijderd waren door het verminderen van suiker en fructose. De zetmeelhoudende producten waren niet noodzakelijkerwijs gezond en omvatten o.a. hotdogs, chips en pizza.

  De kinderen kregen de opdracht om zich dagelijks te wegen. Als ze gewicht verloren door de daling van de dagelijkse calorie-inname, verhoogden de onderzoekers de hoeveelheid voedsel  tot ze weer hun oorspronkelijke gewicht terug hadden. Alle diëten hadden dezelfde vet-eiwit-koolhydraat verhoudingen als de oorspronkelijke voeding.

  Na slechts negen dagen, zagen de onderzoekers verbeteringen in de niveaus van de diastolische bloeddruk, de LDL ("slechte") cholesterol, de triglyceriden, de nuchtere bloedglucose, de insuline en de leverfunctie.

  De omvang van vele veranderingen was opmerkelijk. Insulinespiegels daalden met 50 procent, terwijl nuchtere glucose en diastolische bloeddruk daalden met elk vijf punten.

  "Met andere woorden we konden de metabole ziekten omkeren in slechts 10 dagen alleen door het verwijderen van de toegevoegde suiker en het te vervangen door zetmeel en zonder wijziging van calorieën of gewicht," schreef hoofdonderzoeker Robert Lustig in de Guardian.

  Lustig is een pediatrische endocrinoloog en de auteur van het boek 'Fat Chance': De verborgen waarheid over suiker.

  De toxische effecten van slechte voeding.

  Lustig zegt dat de studie zijn bewering ondersteunt dat "een calorie niet [alleen] een calorie is,” en dat calorieën uit verschillende bronnen verschillende bijdragen aan metabole ziekten kunnen leveren.

  "Hoewel deze studie niet bewijst dat suiker de enige oorzaak is van metabole ziekten is zijn bijdrage duidelijk aangetoond," schrijft hij.

  Een toenemend aantal volksgezondheidsexperts raden het verminderen van de consumptie van suiker aan als een relatief directe manier om wereldwijd de gezondheid te verbeteren. Een recente studie door onderzoekers van ‘Tufts University’ gepubliceerd in het tijdschrift ‘Circulation’, bijvoorbeeld, gebruikte vroegere schattingen van hoe suikerconsumptie bijdraagt aan chronische ziekten om in te schatten dat suikerhoudende frisdrank alleen al 200.000 mensen per jaar doodt.

  Uit een andere studie bleek dat voor elke 150 suikercalorieën in de voedselvoorziening van een land het aantal diabetici van type 2 tot 11 keer verhoogt.

  In een recent redactioneel artikel in het ‘British Journal of Sports Medicine’, benadrukten een groep gezondheidsonderzoekers de wetenschappelijke consensus dat het onmogelijk is om de effecten van een slechte voeding te keren - met inbegrip van overmatige consumptie van suiker - met lichaamsbeweging alleen. De schrijvers beschuldigen de fast food-industrie van het naäpen van het ‘Big Tobacco playbook’ door de toxische effecten van een slechte voeding te verlichten door veel beweging te promoten.

  Oorspronkelijk artikel:"Sugar causes more health damage than you're being told, study claims", Thursday, November 12, 2015 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://pix11.com/2015/07/01/sugary-drinks-blamed-for-nearly-200000-deaths-per-year/   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2015/06/150629162646.htm   
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/oct/27/science-new-study-case-sugar-tax   
  http://www.theguardian.com/society/2015/oct/27/sugar-health-threat-underestimated-obesity-study-claims   

  03-12-2015, 22:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:suiker, obesitas
  01-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's ... meer pesticiden.

  GGO-maïs heeft het gebruik van pesticiden met 300% verhoogt; agentschap beweert precies het tegenovergestelde om biotech-industrie te beschermen.

  GMO corn

   

  (NaturalNews) Een schokkend nieuw rapport uitgebracht door het 'Center for Food Safety' (CFS) zegt dat het totaal percentage van het Amerikaans akkerbouwareaal blootgesteld aan chemische insecticiden aanzienlijk hoger is dan de regelgevende instanties meedelen. Uit gegevens van wetenschappers van de 'Pennsylvania State University' (PSU) blijkt dat bijna de helft van alle soja- en tot 100 procent van alle korenzaden nu behandeld wordt met of blootgesteld wordt aan insecticiden.

  Deze cijfers zijn astronomisch hoger dan dewelke openbaar werden vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), dat samen met het ‘Environmental Protection Agency’ (EPA) het publiek gedurende verschillende jaren heeft voorgelogen. De twee bureaus stellen dat sinds de invoering van neonicotinoïde pesticiden, die gewoonlijk worden gebruikt als een bekleding van veel plantaardige zaden, het insecticidengebruik was verminderd. Echter niets is minder waar.

  Ook wel aangeduid als "neonics" zijn neonicotinoïden een klasse van insecticiden die door de recente wetenschap werden ontmaskerd als een grote boosdoener van de verstoring van de bijenkolonies - 'Colony Collapse Disorder' (CCD). In het midden van de jaren 2000 kwamen chemische fabrikanten met een procédé voor de pinnen om de zaden met neonics te omhullen i.p.v. de gewassen te bespuiten. Nu blijkt dat noch de USDA, noch de EPA in hun berekeningen het gebruik van “neonics” hebben meegenomen.

  Als gevolg hiervan zijn officiële gegevens van de overheid over het gebruik van insecticides sterk onderschat. Terwijl zij besloten dat het gebruik van chemicaliën is afgenomen is rekening houdend met de insecticidecoating het gebruik minstens verdrievoudigd.

  Het CFS rapport zegt het zo:

  “Beweringen door de pesticide-industrie dat het gebruik van insecticides in de Verenigde Staten is gedaald houden geen rekening met het wijdverbreid gebruik van neonics" "Dit is een gapende leemte in onze pesticide data en een sterke onderschatting van de milieuschade. Met ‘neonics’ of andere pesticiden (zoals fungiciden), gecoate zaden worden door het EPA niet als een pesticidetoepassing aanzien, in tegenstelling tot de pesticiden gespoten op een gewas. "

  Het is wetenschappelijk aangetoond dat neonics schadelijk zijn voor bijen, mens en milieu; tijd voor een absoluut verbod!

  In hoeverre onderschat de overheid de blootstelling van gewassen aan insecticiden? In 2010, meldde de USDA dat slechts 12 procent van de gekweekte maïs werd behandeld met pesticiden, wanneer de waarheid ligt tussen de 79 en 100 procent ofwel besproeid met insecticiden of beplant met insecticide gecoate zaden. Gelijkwaardig afwijkingen bestaan voor soja, katoen en tarwe.

  Deel van het probleem is dat insecticiden en neonics omgevingspersistent zijn. Deze chemicaliën blijven in de bodem en zijn zeer mobiel in water. De meeste rivieren in de Amerikaanse Midwest zijn al vervuild met neonics volgens gepubliceerde gegevens, wat genegeerd wordt door de USDA en EPA.

  Conservatief gesproken, zijn meer dan 50 miljoen ha van het Amerikaans akkerland nu rechtstreeks blootgesteld aan neonic insecticiden, maar dit vindt men niet terug in de officiële overheidsgegevens. Collectief zijn meer dan de helft van maïs-, tarwe-, katoen- en sojagewassen direct of indirect blootgesteld aan insecticiden zoals neonics.

  Van neonics is bekend bijen te doden en uit gegevens blijkt dat ze zelfs effectief zijn bij het afschrikken van ongedierte. De Europese Unie verbood neonics in 2013 omwille van het hoge risico voor de bijen. Allerlei heilzame soorten worden geschaad door neonics, net als mens en milieu, en toch nemen de VS nog steeds het voortouw in het toestaan aan chemische bedrijven van het vergiftigen van onze voedselvoorziening en het milieu.

  Zelfs in zeer kleine hoeveelheden zijn neonics zeer giftig voor insecten. Ze zijn ook residueel persistent en zeer oplosbaar in water. Met andere woorden, ze reizen heinde en verre en nemen veel tijd om af te breken, wat betekent dat ze snel ophopen in het milieu.

  Neonics zijn ook systemisch, wat betekent dat ze direct opgenomen worden door de planten waarop zij worden verspreid of via de zaden die ze bedekken. Naast de voor de hand liggende negatieve effecten hiervan op bijen en andere bestuivers, die zich met het resulterend besmet stuifmeel en nectar voeden, worden mensen die met neonic bewerkte voedselgewassen eten ook de dupe.

  "Neonics beschermen de gewassen door het doden van insecten die de productiviteit verlagen”, aldus het CFS rapport. "Zaadcoatings leidden echter reeds tot lagere productiviteit in experimenten met sojabonen vanwege schade aan beschermende insecten. Waarschijnlijk is er ook andere indirecte schade op het vogelbestand bvb. door de drastische vermindering van insecten waarvan ze leven.

  Oorspronkelijk artikel:"GGO corn increased pesticide use by 300%; agency calims exact opposite to protect biotech industry", Tuedsay, July 14, 2015 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://gmwatch.org/news/latest-news/16055   
  http://gmwatch.org/news/latest-news/16233-claims-of-reduced-insecticide-use-due-to-gm-bt-crops-are-false   
  http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/es506141g   
  http://www.centerforfoodsafety.org/files/neonic-factsheet_75083.pdf   
  http://www.truthwiki.org/genetically_modified_crops/   
  http://www.truthwiki.org/The_Green_Revolution_-_Agriculture/   

  01-12-2015, 22:46 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:GGO, pesticiden, coating
  30-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griep vermijden.

  Ontsnap aan de griep.

  In deze koude en regenachtige dagen moeten we beroep doen op eenvoudige trucs om ons immuunsysteem te versterken en daarmee ziekten te voorkomen.

  Waarom griep in de winter?


  De griep gedijt in de winter als de zon het laagst staat. Wij beschermen onze armen, hoofd en handen tegen de kou. Dit betekent dat de zon niet meer in staat is om onze huid te bereiken; UVB stralen die ons lichaam aanzetten om cholesterol te veranderen in vitamine D.

  Vitamine D: de beste verdediger.

  Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het activeren van het immuunsysteem. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Nature Immunology’, zou het van essentieel belang zijn voor de activering van de T-lymfocyten (of T-cellen), de 'lichaam-bewakers "die hun eigen leven geven om alle vijanden te vernietigen die ons lichaam willen binnendringen. Om actief te worden moeten deze cellen een transformatie ondergaan om hun taak te kunnen uitvoeren. Carsten Geisler en collega’s van de Universiteit van Kopenhagen ontdekten dat zonder vitamine D de T-cellen niet transformeren waardoor ons immuunsysteem niet op volle capaciteit kan werken.

  Grootmoeder had gelijk.

  In de winter is het aan te raden om producten te eten die rijk zijn aan vitamine D: vette vis, levertraan, eieren, lever. Grootmoeder gaf ons levertraan om te vechten tegen rachitis. Het was niet alleen een bescherming tegen rachitis, maar ook onbewust tegen infecties.

  Geen goede natuurlijke afweer zonder goede darmflora.

  Bacteriën en gisten die onze darmflora bewonen beschermen het lichaam tegen infecties.

  Er werd lang aangenomen dat de darm alleen een effectieve barrière was die alleen de juiste voedingsstoffen liet passeren. Maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat een slecht onderhouden darmwand bevolkt met slechte microben veel vreemde lichamen naar het bloed doorgeeft die zich verspreiden  over het hele lichaam met verzwakking van het immuunsysteem tot gevolg.

  In de winter, als het immuunsysteem in het bijzonder wordt aangesproken moet men veel gefermenteerde produkten eten. Zij nemen deel aan het onderhoud en de inzaaiing van gezonde darmflora door hun "melkzuurbacteriën": zuurkool, yoghurt, kefir maar ook wortelen, bieten, komkommer, augurken en uien onder gefermenteerde vorm.

  Alle micro-organismen die een bewezen positief effect hebben op de gezondheid worden "probiotica" genoemd. Wij ondervinden hun werkzaamheid vooral als onze darmen overstuur zijn.

  Andere verdedigingswapens.

  Neem vitamine C, zink (bij tekort aan zink) en vitamine E (voor ouderen).

  Vlier is ook nuttig voor het immuunsysteem. In vitro gegevens tonen aan dat zwarte vliersiroop de groei remt van veel stammen van het type A en B griepvirus en een immuunstimulerend effect heeft. In 1993, werd een dubbelblinde placebo-studie uitgevoerd met 27 proefpersonen in een Israëlische kibboets tijdens een griepepidemie. De resultaten gaven aan dat een extract van vlierbessen (Sambucol® siroop) beduidend beter scoorde dan een placebo in het snel verlichten van griepsymptomen. Na twee dagen, voelden 93,3% van de patiënten behandeld met vlierbes reeds een aanzienlijke verlichting van hun symptomen; het duurde zes dagen vooraleer 91,7% personen uit de placebogroep een soortgelijke verbetering constateerden. Tijdens het griepseizoen 1999-2000, organiseerden Israëlische onderzoekers in Noorwegen een dubbelblind onderzoek met placebo bij 60 proefpersonen met influenza A en B. De auteurs meldden dat de vliersiroop vier dagen vroeger verlichting bracht in vergelijking met de placebobehandeling. Vlierbes gaf ook een significante vermindering in het gebruik van medicatie vergeleken met placebo.

  In Frankrijk is het gebruik van extract van grapefruitzaad om het immuunsysteem te versterken heel gebruikelijk onder de voorstanders van natuurlijke middelen.

  In de homeopathie tenslotte versnelt Oscillococcinum het genezingsproces met 48 uur bij griep of verkoudheid.

  Om te onthouden.

  Stress en ongezonde voeding in de geïndustrialiseerde landen maken, ons kwetsbaar voor het griepvirus omdat ze het lichaam verzuren en het vitaminen en mineralen ontnemen.


  We worden ook overspoeld met chemicaliën en giftige stoffen die ons lichaam moeilijk kan metaboliseren en elimineren - te beginnen met de geneesmiddelen. Om de balans te herstellen moeten wij suiker elimineren en meer groenten rijk aan polyfenolen eten. En wat betreft vlees, liever de zeer voedzame  onderdelen zoals orgaanvlees (lever, etc.).

  Neem regelmatig kuren van planten om toxines te verwijderen. Kies voor een gezonde voeding en eventueel een goede kwaliteit voedingssupplementen.


  Oorspronkelijk artikel:”Esquivez la grippe cet hiver”, Jean-Marc Dupuis, Neo-nutrition, Nov. 11, 2015.

  Bijlagen:
  http://www.herbalsafety.utep.edu/herbs-pdfs/blackelder.pdf   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11399518   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9395631   

  30-11-2015, 16:48 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:griep, vitamine D
  Archief per week
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!