NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Darmflora onderhouden.
 • Probiotica tegen griep.
 • Kurkuma tegen Alzheimer
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  14-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade gezond.

  Zwarte chocolade echt 'voedsel van de goden bestrijdt ontstekingen, kanker, de ziekte van Alzheimer en nog veel meer.

   

  Chocolate

  (NaturalNews) Chocolade is afkomstig van de cacaoplant met soortnaam Theobroma cacao. "Theobroma" betekent letterlijk "drank van de goden."

  Deze naam werd oorspronkelijk geïnspireerd door het gebruik van cacao als een luxe drank door de elites van Midden-Amerika en daarna van Europa. Maar in de afgelopen decennia heeft het onderzoek een andere verklaring voor deze naam ontdekt: cacao is één van de krachtigste superfoods. Het heeft zoveel voordelen voor de gezondheid dat het de geest doet wankelen.

  De cacaoplant wordt al minstens 4000 jaar door de mens gekweekt. De vroegere Mesoamericans consumeerden het als bittere drank. In Europa ontwikkelde zich de gewoonte de drank te zoeten. De moderne chocoladereep werd uitgevonden in de jaren 1800.

  Cacao bestrijdt hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

  Cacao bevat ongeveer 380 verschillende chemische stoffen waarvan vele met krachtige antioxidante en anti-inflammatoire effecten. Onbewerkte cacaobonen bezitten zo’n hoog gehalte aan polyfenolen dat ze heel bitter zijn en oneetbaar. Fermenteren en verwerken van de bonen tot cacaopoeder verwijdert 10 tot 100 procent van de polyfenolen, afhankelijk van het gebruikte proces. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar de donkerste en minst verwerkte versie om te kunnen genieten van de voordelen voor de gezondheid.

  Van de antioxidant chemicaliën in cacao wordt aangenomen verantwoordelijk te zijn voor veel van de opmerkelijke effecten op de gezondheid. Cacao scoort hoger in antioxidanten dan rode wijn of groene thee!

  Veel van het onderzoek richtte zich naar de effecten op de gezondheid van het hart. Veel studies hebben aangetoond dat cacao het risico op hart- en vaatziekten vermindert en zelfs helpt voorkomen. Bij het onderzoeken van de mechanismen die de gezondheidsvoordelen geven hebben de wetenschappers verschillende andere merkwaardige eigenschappen ontdekt waarvan de lijst heel lang is.

  Naast het hartbeschermend effect door de antioxidanten blijkt cacao ook de bloeddruk te verlagen, bloedstolling te voorkomen, de bloedvaten te verwijden en obesitas te bestrijden. Het lijkt ook de alertheid te verhogen en stress te verminderen, waardoor andere risicofactoren voor een hartaanval en beroerte verdwijnen. Cacao schijnt ook de gerelateerde aandoening diabetes te bestrijden, waardoor de insulineresistentie vermindert en de insulinegevoeligheid verhoogt.

  Een andere belangrijk gebied van het onderzoek was het vermogen om kanker te bestrijden. Studies suggereren dat cacaopolyfenolen de groei van kankercellen remmen, DNA-schade verhinderen die kanker veroorzaakt en zelfs bepaalde kankerverwekkende stoffen elimineert.

  De onderzoekers waren geïnteresseerd in de mogelijkheid van de antioxidant-rijke cacao om degeneratie van de hersenen te voorkomen. Zij hebben gevonden dat chocolade de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt en leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang en Alzheimer helpt voorkomen. Het is veel belovend voor de behandeling van dementie en beroertes.

  Ontelbare voordelen.

  De gezondheidsvoordelen van cacao stoppen hier niet. Van cacao en cacaopolyfenolen is ook ontdekt dat ze zowel het aangeboren als adaptief immuunsysteem stimuleren; de symptomen van het chronisch vermoeidheidssyndroom verminderen; staar voorkomen bij diabetici; tandbederf bestrijden; de huid beschermen; hoest onderdrukken en het gezichtsvermogen verbeteren bij lage contrastsituaties (zoals slecht weer).

  Cacaoflavanolen hebben ook aangetoond de prebiotische activiteit in de darmen te beïnvloeden door het stimuleren van de ontwikkeling van nuttige microben. Chocolade gebruik kan het risico van pre-eclampsie (een potentieel dodelijke complicatie bij zwangerschap) verlagen. Proeven met cacao hebben aangetoond de levensduur van fruitvliegen blootgesteld aan oxidatieve stress te verhogen!

  Onderzoek is nog lopend om de geweldige gezondheidsbevorderende effecten van cacao te ontrafelen. In elk geval is het nu al aan te raden regelmatig zwarte chocolade of zwarte cacaopoeder te consumeren.

  Oorspronkelijk artikel:”How dark chocolate really is the ‘food of the gods’: fights inflammaation, cancer, Alzheimer’s and more”, Sunday, February 14, 2016 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://ajcn.nutrition.org/content/81/3/541.full   
  http://bodyodd.nbcnews.com/_news/2011/08/08/7268604-skip-the-carrots-chocolate-improves-eyesight-too   
  http://www.history.com/news/hungry-history/the-sweet-history-of-chocolate   
  http://www.njmonline.nl/getpdf.php?id=1269   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3488419/   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18379424   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083435   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083435   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19905949   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21788351   

  14-02-2016, 23:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:chocolade, cacao, alertheid, Alzheimer
  11-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis tegen Alzheimer.

  Het eten van meer vis zou kunnen helpen bij het voorkomen van Alzheimer en dementie.

  Alzheimer''s prevention


  (NaturalNews) Een recente studie bij oudere volwassenen die per week ten minste één portie vis consumeren en die een risicogen voor de ziekte van Alzheimer en dementie dragen vond men minder aanwijzingen van hersenen die veranderen met de tijd, wat suggereert dat vis de progressie van Alzheimer zou kunnen voorkomen of minstens vertragen.

  De studie werd onlangs gepubliceerd in het ‘Journal of the American Medical Association’. Dr. Laura Phipps van 'Alzheimer Research UK' zei: "De omega-3 vetzuren in vette vis zijn een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding en eerdere studies suggereren dat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij het gezond houden van de hersenen. "

  De vele voordelen van het eten van vis.

  Vis is bevat veel essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine D en omega-3-vetzuren, waardoor het één van de gezondste voedingsmiddelen is op onze planeet. Vis zit vol van de voedingsstoffen die de meesten van ons niet genoeg eten - zoals de in vet oplosbare vitamine D en diverse andere vitaminen en mineralen.

  Vis is één van de beste voedingsmiddelen die men kan eten voor een gezond hart en studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig vis eten een lager risico hebben op hartaanvallen, beroertes en vroegtijdige dood door hart- en vaatziekten. Uit een studie gepubliceerd in de ‘National Library of Medicine VS’ onder meer dan 40.000 mannen die regelmatig één of meer porties vis per week aten bleek dat ze 15 procent lager risico op hart- en vaatziekten hadden.

  Vette vis wordt geacht nog gunstiger te zijn voor het hart en de hersenen vanwege de grote hoeveelheden aan omega-3 vetzuren ze bevatten. Deze zuren zijn essentieel tijdens de groei en ontwikkeling, met name docosahexaeenzuur (DHA), omdat het zich ophoopt in de zich ontwikkelende hersenen en ogen. Daarom is het aangewezen dat zwangere en zogende moeders veel vis eten.

  Vis zou ook de grijze stof in de hersenen verhogen en beschermen tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang. Veel observationele studies hebben aangetoond dat mensen die elke week vis eten meer grijze stof hebben in de centra van de hersenen die het geheugen en emoties te beheersen.

  Depressie is éen van 's werelds grootste gezondheidsprobleem, hoewel het niet zo vaak besproken wordt als hartziekten of zwaarlijvigheid. Het is een ernstige en ongelooflijk veel voorkomende psychische stoornis. Studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig vis eten minder snel depressief zijn en talrijke gecontroleerde studies hebben ook ontdekt dat omega-3 vetzuren nuttig zijn bij het helpen om de effectiviteit van antidepressiva te verhogen.

  Ondertussen is vis de enige goede voedingsbron van vitamine D, die veel mainstream aandacht heeft gekregen in de afgelopen jaren. Zo’n 42% van de Amerikaanse bevolking heeft tekort aan deze vitamine. Als men niet veel zon krijgt en niet regelmatig vette vis eet is het te overwegen om een vitamine D-supplement te nemen.

  De consumptie van vis is ook gekoppeld aan een verminderd risico op auto-immuunziekten, waaronder Type 1 diabetes - waarbij het immuunsysteem de insulineproducerende cellen in de pancreas aanvalt. Verschillende studies hebben aangetoond dat omega-3 vetzuren zijn gekoppeld aan een verminderd risico op type 1 diabetes bij kinderen en andere auto-immuunziekten.

  Astma, veroorzaakt door een chronische ontsteking van de luchtwegen, is in de afgelopen decennia dramatisch toegenomen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van vis het risico op astma bij kinderen vermindert met 24 procent.

  Veel onderzoek is al uitgevoerd en zal doorgaan in de komende jaren rond de gezondheidsvoordelen van vis en welke onderdelen ervan hiervoor verantwoordelijk zijn. Maar als men de ziekte van Alzheimer, dementie en een hele reeks andere gezondheidsproblemen wil voorkomen is het aan te raden om nu al voldoende vis te eten. Vergeet echter niet gekweekte vis te vermijden en te kiezen voor wilde vis om van alle voordelen te kunnen genieten.

  Oorspronkelijk artikel:”Eating more seafood could possibly help prevent Alzheimer’s and dementia”, Thursday, February 11, 2016 by: Sarah Landers, Natural News.

  Bijlagen:
  http://authoritynutrition.com/11-health-benefits-of-fish/   
  http://ecowatch.com/2015/05/28/benefits-eating-fish/3/   
  http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/science/seafood-really-brainfood-say-scientists-7295129   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046737/   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19064523   

  11-02-2016, 22:48 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vis, Alzheimer, dementie, diabetes type 1
  08-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zika-virus

  Wat men verzwijgt over het Zika virus!

  Zika virus

  (NaturalNews) De mainstream media aapt elkaar na en blijft maar hysterie verspreiden over het Zika virus - dat aangeboren afwijkingen veroorzaakt - maar er wordt opzettelijk veel informatie achterwege weggelaten. Valse verhalen geopperd door de mainstream media rond een goedaardige, asymptomatische virale infectie als de ware oorsprong van geboorteafwijkingen en schade aan de hersenen, doen de ronde. Ook de mainstream media slaagt er niet in om het hele verhaal rond het probleem Zika in Brazilië in de afgelopen jaren bloot te leggen en hoe de uitbraak is verbonden met de introductie van genetisch gemodificeerde muggen in 2012.

  Waarom wordt Zika verantwoordelijk geacht voor geboorteafwijkingen?

  Daar Zika als de nieuwste gezondheidsverschrikking is gebombardeerd, dringen de gezondheidsautoriteiten bij vrouwen aan om zwangerschap uit te stellen. Nieuwsberichten creëren bangmakerij, waarschuwen de mensen om niet te reizen of zich niet voort te planten. Foto's van baby's met een bekrompen hoofdje en kleine hersenen flitsen over het scherm terwijl het Zika virus wordt beschuldigd van het veroorzaken van een record aantal geboorteafwijkingen genaamd microcefalie.

  De geboorteafwijking bestaat erin dat de betrokken pasgeborenen een hoofdomtrek hebben van 32 centimeter of minder, maar de oorzaken zijn niet ontegensprekelijk gekend. De oorzaken zijn divers en lijken meer op chemische toxiciteit, vaccin schade, blootstelling aan pesticiden en interacties tussen geneesmiddelen.

  Van de oorspronkelijke 4.180 vermoedelijke gevallen van microcefalie werden slechts 270 gevallen bevestigd door het Braziliaans Ministerie van Volksgezondheid. Van de 270 gevallen kunnen de medische onderzoekers slechts zes gevallen van microcefalie correleren met het Zika virus. Dit betekent dat 264 bevestigde microcefalie gevallen niet eens een spoor van Zika virus laten zien! Dus waarom wordt het Zika virus beschuldigd van de geboorteafwijking?

  Is Zika een biowapen?

  Zika werd voor het eerst geïsoleerd in 1947 door wetenschappers die werkten voor ‘Rockefeller Foundation’. Zika werd "ontdekt" bij een rhesusaap in gevangenschap. Veel mensen vragen zich af of het Zika virus werd gecreëerd in het laboratorium voor experimentele doeleinden?

  Al tientallen jaren is de verspreiding van Zika uiterst zeldzaam. Het virus begon zich pas te verspreiden na 2012 - direct nadat het biotechbedrijf Oxitec genetisch gemodificeerde muggen massaal vrijliet in Brazilië. Zika explodeerde snel vanuit het gebied waar genetisch gemodificeerde muggen werden vrijgegeven om dengue (knokkelkoorts) te bestrijden. Zika is nu verspreid in 21 andere landen en gebieden.

  Het is verschrikkelijk dat het Zika virus (ATCC® VR-84 ™) kan worden gekocht bij ATCC labs. Het werd vrijgegeven door Dr. Jordi Casals-Ariet van ‘Rockefeller Foundation’ en afkomstig uit het bloed van een experimentele resusaap uit Oeganda in 1947.

  De vraag blijft: Is het Zika virus een bio-wapen, opzettelijk vrijgelaten via genetisch gemodificeerde muggen? Misschien werd het niet opzettelijk vrijgelaten, maar is alles een onbedoeld gevolg van het vrijgeven van genetisch gemodificeerde muggen in het milieu om dengue uit te roeien. Misschien is deze Zika stam een resistente, mutante virusstam - de evolutie van één door muggen overgebrachte virus veroorzaakt door een biotech experiment dat slecht is afgelopen.

  De  meest waarschijnlijke oorzaak van de piek in de Braziliaanse geboorteafwijking.

  In het kielzog van de verspreiding van Zika, mobiliseert Brazilië nu 220.000 soldaten om te proberen de muggen uit te roeien  die het virus dragen. Dit betekent dat tonnen insecticide worden gespoten in en rond woningen en zwangere vrouwen en jonge kinderen blootgesteld worden aan hersenbeschadigende chemicaliën.

  In 2014 gaf de Braziliaanse minister van Volksgezondheid opdracht om alle zwangere vrouwen een nieuw Tdap-vaccin toe te dienen. Dit betekent dat bij een 20 weken tellende zwangerschap een uiterst kwetsbaar ontwikkelend jong leven werd blootgesteld aan aluminiumadjuvans, kwik conserveermiddel, formaldehyde, antibiotica en tal van andere chemicaliën die de ontwikkeling van de hersenen van een foetus kunnen beschadigen. Het is geen toeval dat aangeboren afwijkingen in Brazilië pieken na het blootstellen van foetussen aan de giftige chemicaliën van het vaccin.

  Het is ook zeer duidelijk waarom Zika wordt beschuldigd van de aangeboren afwijkingen. De biotech-industrie gebruikt het Zika virus als dekmantel voor drie wetenschappelijke experimenten die slecht zijn afgelopen (Tdap vaccinatie, insecticiden, GM muggen). Zo kan de natuur worden beschuldigd en kunnen weer meer insecticiden en vaccins worden verkocht. Het publiek wordt geleerd om angst te hebben voor de natuur en te stoppen met voortplanting.

  Laat u niet misleiden door deze main-stream propaganda!

  Oorspronkelijk artikel:”What you are not being told about the Zika virus”, Thursday, February 04, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/microcephaly.html   
  http://thefreethoughtproject.com/experience-purchase-zika-virus-online/   
  http://www.msn.com/en-us/health/medical/the-zika-epidemic-is-real%E2%80%94a-link-to-birth-defects-may-not-be/ar-BBp1Jgw?li=BBnb7Kz   
  http://www.nbcnews.com/storyline/zika-virus-outbreak/brazil-revises-birth-defect-count-zika-investigation-n505486   
  http://www.trinfinity8.com/zika-virus-mosquitos/   

  08-02-2016, 20:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Zika, microcefalie
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!