Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    21-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vetten genezen


    GOEDE VETTEN GENEZEN: Nadat conventionele geneeskunde faalde, genas kind van vijf jaar van epilepsie door het eten van honderden avocado's.
     

    Soms is het eten van het juiste voedsel efficiënter dan medicatie, zoals onlangs werd geïllustreerd door de opmerkelijke ommekeer van epilepsie bij een Brits meisje.
    De vijf jaar oude Leafy Liu leed aan ernstige epilepsie vanaf het moment dat ze baby was, en had vaak maar liefst 60 aanvallen per dag. De conventionele geneeskunde was niet in staat om de aanvallen te stoppen, dus besloot haar familie de alternatieve toer op te gaan.

    Na te hebben ontdekt dat de manier waarop ons lichaam koolhydraten verbrandt, epileptische aanvallen kan veroorzaken besloten de ouders om over te schakelen op een ketogeen dieet. Deze manier van eten omvat veel vetten en een zeer beperkte hoeveelheid koolhydraten. Sommige van de toegestane voedingsmiddelen zijn eieren, vis, gevogelte, vlees, bladgroenten en niet-zetmeelrijke groenten. Volle biologische melkproducten worden ook aanbevolen. Een kleine hoeveelheid fruit is toegestaan en suikers en geraffineerde koolhydraten zijn zeer beperkt.

    Na vier jaar dieet en het eten van minimaal twee avocado's per dag, heeft het meisje nu vier aanvallen per jaar, wat een ongelooflijke verbetering is. Haar ouders schatten dat ze ongeveer £ 1.200 hebben besteed aan de avocado's maar hun investering heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

    Aanvankelijk dachten de ouders dat het meisje de aanvallen zou ontgroeien. Ze was pas zes maanden oud toen ze haar eerste aanval kreeg. De 25 minuten durende aanval was angstaanjagend wat haar in het ziekenhuis deed belanden.

    Haar moeder zei dat ze niet meer reageerde noch oogcontact maakte tijdens de  aanvallen, waarbij haar gezicht zich in één richting fixeerde en haar lichaam trilde. De beproeving was ook vermoeiend voor Leafy die na elke aanval urenlang sliep. Terwijl sommige aanvallen kort waren konden andere wel een half uur duren en groeiden ze in frequentie en ernst.

    Bovendien was Leafy heel vatbaar voor verkoudheid en koorts, waardoor ze dan weer meer aanvallen moest verwerken. De familie verhuisde naar Australië te verhuizen in de hoop dat het warmere weer haar zou helpen, maar ze moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht voor een zware aanval vlak nadat het vliegtuig was geland. Eenmaal daar werden de problemen erger en werd ze definitief gediagnosticeerd met epilepsie.

    Ongelooflijke wending na slechts twee dagen Keto-dieet.

    Bezorgd over de bijwerkingen van de medicijnen, begonnen de ouders met haar een ketogeen dieet te geven. Tot ieders verrassing was de verandering merkbaar na slechts twee dagen. Leafy voelde zich gelukkiger en ontspannender en de aanvallen namen significant af.

    Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Neurology’, stopten bij 80 procent van de patiënten die het Ketogeen dieet volgden de epilepsie aanvallen. Andere statistieken geciteerd door de ‘Epilepsy Foundation’ tonen aan dat 15 procent van de kinderen aanvalsvrij werden door het dieet, terwijl meer dan de helft van de kinderen hun aanvallen met minstens de helft zagen verminderen.

    Omdat het dieet de opname van koolhydraten verlaagt, produceert het lichaam ketonen door vetten in de lever af te breken. Men denkt dat het tien keer zo veel vet verbrandt als een standaarddieet, zelfs zonder beweging.

    Volgens ‘Epilepsy Foundation’ kan dit dieet nuttig zijn wanneer kinderen met epileptische aanvallen niet reageren op medicatie. Studies hebben aangetoond dat het epilepsie aandoeningen zoals het Rett-syndroom, Dravet-syndroom, GLUT-1-deficiëntie, infantiele spasmen, het syndroom van Doose en het complex van tubereuze sclerose kan helpen beheersen.

    Het dieet wordt vaak toegepast onder begeleiding van diëtisten omdat kinderen het juiste aantal calorieën moeten eten daar ze 90 procent van hun calorieën uit vet halen. Het kan een uitdaging zijn om het dieet toe te passen maar het loont de moeite en is zo veel beter dan de de medicatie met haar  bijwerkingen.

    Oorspronkelijk artikel: ”GOOD FATS HEAL: After conventioneel medicine failed, five-year-old cured of epilepsy by eating hundred of avocados’, Sunday, February 11, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-5329637/Girl-5-cured-epilepsy-eating-avocados.html   
    https://www.epilepsy.com/learn/treating-seizures-and-epilepsy/dietary-therapies/ketogenic-diet   

    21-02-2018, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corruptie rond Roundup

    Bewijs dat de corrupte EPA samenspande met Monsanto om de toxicologische beoordeling van hun controversiële herbicide glyfosaat te vertragen.
     

    Een nieuw overzicht van e-mails tussen Monsanto en hoge functionarissen van het 'Environmental Protection Agency' (EPA) onthult uitgebreide samenwerking en een krachtige inspanning van Monsanto om een veiligheidsreview voor hun best verkopende herbicide, Roundup, te stoppen.

    De e-mailcommunicatie, ontsluierd door een verzoek van 'Freedom of Information Act', onthulde de diepe invloed van Monsanto op de EPA en liet zien hoe ver ze gaan om de wetenschap te beheersen. In de communicatie werkten EPA-functionarissen samen met Monsanto om een toxicologisch onderzoek naar glyfosaat uit te stellen, dat door het 'Agency for Toxic Substances and Disease Registry' (ATSDR) van het 'U.S. Department of Health Human Services' (HHS), moest uitgevoerd worden.

    De heimelijke verstandhouding begon begin 2015 toen het 'World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer' (IARC), het actief ingrediënt glyfosaat in Roundup 'waarschijnlijk carcinogeen voor de mens' had verklaard. De IARC-bevindingen maakten Monsanto furieus; het bedrijf beweert bij hoog en bij laag dat glyfosaat veilig is. Met rechtszaken die op hen afkwamen beseften hoge functionarissen van Monsanto dat er iets moest gebeuren om glyfosaat weer veilig te laten lijken in de ogen van het publiek. Monsanto vreesde dat het ATSDR soortgelijke zorgen zou uiten over de carcinogeniteit van glyfosaat, dus gebruikten medewerkers van Monsanto hun connecties bij de EPA om een einde te maken aan deze toxicologische beoordeling.

    Uit de e-mails blijkt dat EPA-ambtenaren contact hielden met Monsanto en ze zelfs op de hoogte brachten van hun vorderingen bij het stopzetten van de toxicologische beoordeling door ATSDR. De e-mails beschrijven hoe Monsanto probeert de wetenschappelijke beoordeling van hun agrochemicaliën te verdoezelen en de processen te betwisten die beweren dat Monsanto het bewijs van kanker door glyfosaat probeerde te verdoezelen.

    Omdat glyfosaat een zo groot gebruik kent in landbouw en gazonverzorging in de VS en het IARC het herbicide als "waarschijnlijk carcinogeen" classificeerde, was het absoluut essentieel voor ATSDR om een overzicht te publiceren van deze veel gebruikte herbicide. In februari 2015 beloofde het bureau een toxicologische beoordeling van glyfosaat tegen oktober 2015, maar het werd stopgezet en er is tot nu toe geen toxicologisch profiel gepubliceerd. We weten nu waarom dit gebeurde uit de e-mails die Monsanto's druk op het stoppen van het onderzoek, onthulden.

    Jess Rowland, voormalig adjunct-afdelingsdirecteur binnen de divisie gezondheidseffecten van het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van het EPA, ging met pensioen in 2016 nadat hij Monsanto had verteld dat hij de ATSDR-beoordeling wilde vernietigen. Volgens de e-maildump is Rowland niet de enige EPA-functionaris op hoog niveau die met Monsanto samenwerkt om de toxicologische beoordeling te stoppen. In opdracht van Monsanto heeft een consortium van EPA-functionarissen agressief druk uitgeoefend op ATSDR en HHS en beweerde dat een toxicologische beoordeling van glyfosaat een onnodige "duplicatie" is omdat de EPA een eigen beoordeling samenstelde. Niet verrassend, de EPA-beoordeling in 2016 weerlegde het wetenschappelijke bewijs van IARC dat glyfosaat waarschijnlijk carcinogeen is.


    Eén van de Monsanto-medewerkers is Michael Dykes, lange tijd vicevoorzitter van regeringszaken voor Monsanto. Hij was in directe communicatie met Jim Jones, de adjunct-beheerder van de EPA voor het 'Office of Chemical Safety and Pollution Prevention', dat toezicht hield op het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van de EPA. In het begin vroeg Monsanto's Dykes de EPA Jones over het ATSDR-review: "U was niet op de hoogte van hun beoordeling. Heb je iets meer geleerd over hun inspanningen? "

    OPP-directeur Jack Housenger was herhaaldelijk in contact met Monsanto langs de e-mailberichten en deed wat Monsanto wenste. Trachtend de ATSDR-beoordeling te onderdrukken, drong Housenger aan op "of dit een goed gebruik van overheidsmiddelen is." Aanvankelijk bogen de functionarissen van de ATSDR-beoordeling niet. ATSDR divisiedirecteur James Stephens schreef terug en zei dat hun beoordeling de EPA-beoordeling overlapte en helemaal geen duplicatie was ..."

    De hoofdwetenschapper van Monsanto, William Heydens, was zeer krachtig in deze kwestie en overtuigde EPA-functionarissen om elke ATSDR-beoordeling te begraven. ATSDR-functionarissen zeiden dat hun beoordeling onderscheidbaar en niet duplicatief was, maar was het eens met Housenger om de carcinogeniteit van glyfosaat niet op te eisen. Toen Housenger aan Monsanto bevestigde dat de ATSDR de recensie ondersteunde, antwoordde William Heydens van Monsanto : "Onderscheidend en niet dupliceerbaar"? Ernstig? Ik zal pas geloven in de niet kanker stelling wanneer ik het op papier zie. Hoe dan ook, ze weten tenminste dat ze in de gaten worden gehouden, en hopelijk weerhoudt dat hen ervan om nog iets doms te doen ... "

    Oorspronkelijk artikel:”Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate”, Thursday, February 8, 2018 by: Lance D. Johnson, Natural News.

    Bijlagen:
    Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate   
    http://glyphosate.news/   
    https://usrtk.org/pesticides/mdl-monsanto-glyphosate-cancer-case-key-documents-analysis/   
    https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   
    https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   

    19-02-2018, 17:09 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:landbouwchemicaliƫn, ATSDR, biotech, gecensureerde wetenschap, dwang, samenspanning, corruptie, bedrog, EPA, glyfosaat, IARC, Monsanto, pesticiden, giftige chemicaliƫn, toxicologisch onderzoek
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!