Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    16-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noni tegen kanker.
    Onderzoek: Noni stimuleert het immuunsysteem en bestrijdt aldus tumoren.

    (NaturalNews) Het is een alom bekend 'supervoedsel' dat volgens een reeks van gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek suggereert ongelooflijke genezende krachten te bezitten. Maar de anti-kanker effecten van Morinda citrifolia, in de volksmond bekend als "noni," behoren tot de meest uitgesproken.   Een studie uit 2008 in Zuid-Carolina U.S.A. vond dat het gefermenteerde sap van noni het natuurlijk afweersysteem van het lichaam stimuleert en zodoende de vorming en verspreiding van tumorcellen tegenwerkt.

    Onderzoekers van het Oncology Research Institute aan het Greenville Hospital System University Medical Center in Clemson ontdekten dit na het testen van de effecten van gefermenteerde noni exsudaat (FNE) bij ratten - FNE is gedroogde noni in zijn gehele vorm en bevat aldus het sap, de pulp en de zaden. Gezonde ratten en ratten zonder immuuncellen kregen fne als deel van de studie.

    Volgens het medisch tijdschrift, Oncology Reports zijn  de bevindingen van de studie werkelijk verbluffend. Bij gezonde ratten met normaal werkende lymfocyten en gezonde natuurlijke doder (NK​​) cel functie veroorzaakte intraperitoneale injectie van FNE, effectieve afstoting van tumoren door aansporen van de werking van granulocyten en NK-cellen in het perifere bloed, peritoneums en milt van de rat. Zelfs bij ratten waarin functionele lymfocyten ontbraken werd gedeeltelijke tumorafstoting waargenomen.

    "Deze gegevens tonen aan dat FNE in staat blijkt te zijn om het aangeboren immuunsysteem en het adaptieve immuunsysteem te stimuleren om tumorcellen te verwijderen," schreven de auteurs in hun conclusie. "NK-cellen reageren snel en lijken één van de belangrijkste spelers te zijn van het aangeboren immuunsysteem, terwijl het adaptieve immuunsysteem later reageert met een behouden geheugen."

    Tal van door de overheid gefinancierde studies bevestigen anti-kanker eigenschappen van noni.

    Het Nationaal Centrum for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) erkent ook de anti-kanker voordelen van noni, dat is de reden waarom deze afdeling van het National Institutes of Health (NIH) op dit moment het verder onderzoek financiert. Volgens de officiële website van het agentschap gaat NCCAM momenteel voort met een laboratorium studie over de effecten van noni op prostaatkanker cellen, terwijl het National Cancer Institute (NCI) een vooronderzoek op noni in de preventie en behandeling van borstkanker financiert.

    "In laboratoriumonderzoek heeft noni antioxidante, immuun-stimulerende en tumor-bestrijdende eigenschappen getoond," zegt NCCAM. "Deze resultaten leiden ertoe dat verdere studie van noni voor aandoeningen zoals kanker en hart- en vaatziekten gerechtvaardigd is."

    De resultaten van een Fase I klinische studie waarbij patiënten met vergevorderde kanker noni kregen zijn veelbelovend. Gepubliceerd in 2009 in het Journal of Dietary Supplements, is uit de resultaten van deze bijzondere proef gebleken dat het nemen van slechts 12 gram noni-extract per dag gevorderde kankerpatiënten kan helpen door niet alleen het verbeteren van hun algehele levensskwaliteit maar ook omkering van hun algehele conditie. NCCAM moet nog de resultaten van de Fase II studies met noni publiceren.

    Een studie uit 2006 gepresenteerd op de IVe Internationale Conferentie over Aromatische en Medicinale Planten uit Franse Overzeese Gebieden maakt ook gewag van anti-kanker effect bij muizen gevoed met noni. Vooral met betrekking tot tumormetastase  werd gevonden dat niet alleen de groei van tumorcellen werd geblokkeerd maar ook dat de aantasting van andere weefsels in het lichaam werd verhinderd..

    Voor een vollediger lijst van gepubliceerde studies over de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van noni - van noni zijn ook volgende voordelen aangetoond: helpen verlichten van stress en angst, controle van de bloeddruk; bestrijden van beschadigende en chronische ontsteking; boosten van de energieniveaus, het reguleren van bloedsuiker; bestrijden van diabetes , controle van bloedserum cholesterolgehalte en boosten van de immuniteit.  

    Oorspronkelijk artikel: "Noni stimulates the immune system to reject tumor cells: research." Friday, August 16, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://nccam.nih.gov/health/noni   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22435516   
    http://www.noniresearch.org/united_states/english/research/new_research.html   

    16-08-2013, 22:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:noni, immuniteit, tumoren
    15-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe DDT.
    Neonicotinoiden zijn het nieuwe DDT en zij vernietigen onze wereld.

    (NaturalNews)Het beruchte organochlorine insecticide DDT (dichloordifenyltrichloorethaan) is wereldwijd verbannen uit de landbouw sinds 1972 na een besluit van de wereldleiders op het ​​Verdrag van Stockholm. Destijds werd DDT gekoppeld aan kanker en wordt geacht een contact vergif te zijn voor wilde dieren waaronder vogels en geleedpotigen die in grote getale ervan stierven. Veel ogen gingen open toen biologe Rachel Carson het boek Silent Spring uitbracht dat de nadelige effecten van DDT voor mens en ecosysteem blootlegde. Nu wordt DDT alleen geproduceerd voor vector controle en wordt het alleen nog toegepast binnenshuis om muggen te weren en te doden.

    Het nieuwe DDT
    Ongeacht het verbod op DDT is de wereld in de ban geraakt van andere industriële chemicaliën in de landbouw. Insecticiden zijn populair omdat ze de landbouw efficiënter en de  voedselproductie overvloediger maken.  Wij weten echter dat insecticiden zich ophopen in het milieu.  Is het doden van vogels en bijen echt de moeite waard op lange termijn?  Zeventig procent van de bloeiende planten hebben bestuivers nodig. Wat gebeurt er als de bijen er niet meer zullen zijn om de balans van het universum in leven te houden?

    Op dit moment wordt de wereld geconfronteerd met de gevaren van een nieuwe klasse van insecticiden bekend als neonicotinoïden. Deze insecticiden, vergelijkbaar met DDT, hebben een vergunning gekregen en worden wijdverbreid gebruikt voordat er ecologische veiligheidtesten zijn uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt nu dat deze gifstoffen het natuurlijk leven vernietigen als nooit tevoren nl. het uitroeien van de honingbijen.

    5 nanogram neonicotinoide doodt 1 op 2 bijen.
    Toegepast op de zaden van gewassen blijven neonicotinoides in de planten tijdens de groei en doden de insecten die proberen een hapje te nemen. Studies tonen aan dat wanneer boeren hun gewassen behandelen de planten tussen 1,6 en 20 procent van de neonicotinoïde insecticide opnemen. Wanneer honingbijen worden blootgesteld aan slechts 5 nanogram neonicotinoïde langs de nectarpollen is waargenomen dat ongeveer 1 op 2 ervan sterven. Dit maakt neonicotinoides 10.000 keer krachtiger dan DDT!

    Aangezien een zeer klein deel van de neonicotinoide achterblijft in de nectarpollen denken de fabrikanten van de chemicaliën dat deze insecticiden een minimale impact hebben op de bestuivers.  Oppervlakkig gezien lijken deze chemische sprays veilig maar wat gebeurt er met de rest van de chemische stof die niet wordt geabsorbeerd door de planten?

    Negentig procent of meer van de neonicotinoïden teistert het bodemecosysteem.
    Professor Dave Goulson wijst erop dat deze insecticiden een nog grotere impact hebben op het bodem ecosysteem. Hij zegt dat de resten als stof, "meestal meer dan 90 procent", in de bodem verdwijnt.

    Wat is hiervan de invloed in de toekomst op het ecosysteem en de kwaliteit van de bodem voor de komende jaren in het bijzonder?

    Een kettingreactie van  neonicotinoïden verspreidt zich onder de bodemfauna  en belaagt o.a. de regenwormen en onrechtstreeks de vogels en zoogdieren die zich te goed doen aan de vergiftigde bodemfauna.

    Als regeringen het wijdverbreid gebruik van deze gifstoffen verder toelaten, zonder de gevolgen te kennen, werken ze volop mee  aan de massale vernietiging van insecten en vogels.

    Gif doordrenkt zaden, gewassen, insecten, bodem en vogels met uiteindelijk invloed op het menselijk leven.

    Langzame, subtiele vergiftiging van de mens.
    Daar het aantal kankergevallen jaarlijks stijgt, is het duidelijk dat de chemische generatie er een is van vergiftiging, niet in staat om een massale aanval van chemisch voedsel en chemisch geladen lucht te voorkomen.

    Zoals insecticiden doordringen in elk levend wezen en zich ophopen in het celweefsel vergiftigen ze het DNA van het leven. Als kanker stijgt zal de medische industrie verder uit zijn voegen barsten door de chemotherapie waarvoor zij eveneens de chemicaliën leveren. Kankervoorlichting blijft zichzelf prijzen maar de waarheid van de vergiftigende chemicaliën wordt onder de mat geveegd.

    Het EPA (Environmental Protection Agency) vindt geen 'dreigend gevaar'.
    In de Verenigde Staten definieert het EPA een dreigend gevaar "als schade die zal optreden binnen de één tot twee jaar nodig om de annuleringsprocedure te voltooien."

    Zelfs als de Amerikaanse imkers melding maken van een 30 procent daling van de bijenbevolking sinds 2006, zijn neonicotinoides nog steeds niet een "dreigend gevaar", volgens het EPA. Het EPA verwierp onlangs in maart 2013 een petitie die opriep tot de schorsing van de neonicotinoide clothianidine.

    Hoewel 70 procent van de bloeiende planten afhankelijk is van bestuivers gelooft het EPA niet dat de 30% reductie van de bijenkolonie de  voedsel- en energie-infrastructuur in de komende twee jaar zal doen instorten. Het EPA merkte op dat clothianidine slechts  een "acuut effect" heeft op bijen.

    Toen de neonicontionoide clothianidine op de markt kwam in 2003 werden betrokken wetenschappers onder druk gezet voor voorwaardelijke registratie en verder onderzoek naar de veiligheid, maar Bayer's nieuw chemisch produkt bleek zeer efficiënt te zijn voor agrarische doeleinden en alles ging ineens zeer snel. Studies over de ecologische effecten werden niet uitgevoerd tot 2007 waardoor het EPA het pad voorbereidde voor de volledige registratie van het gif in 2010. Alhoewel uit EPA memo's bleek dat de Bayer veiligheidsstudies op clothianidine onvoldoende waren werd het gif toch verder toegestaan ​​om  schade aan te richten. Nu een EPA herziening op neonicotinoide veiligheid werd verschoven naar 2018 kan de wereld zich voorbereiden om in de komende jaren nog een beetje meer te genieten van dit gif.

    Oorspronkelijk artikel: "Neonicotinoides are the new DDT, and the're destroying our world" Wednesday, August 14, 2013 by: Lance Devon, Natural News.

    Bijlagen:
    http://climatechangepsychology.blogspot.be/2012/07/epa-rejects-beekeepers-petition-against.html   
    http://lamasterscorner.com/tag/neonicotinoids/   
    http://www.theguardian.com/environment/georgemonbiot/2013/aug/05/neonicotinoids-ddt-pesticides-nature   

    15-08-2013, 11:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:neonicotinoides, DDT, milieu
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!