Tomaten kunnen helpen borstkanker te voorkomen.
( NaturalNews ) Terwijl het debat over de vraag of tomaten een vrucht, bes of groente zijn, zijn hun voordelen voor de gezondheid bekend. Hun lycopeengehalte is gekoppeld aan een vermindering van het risico van bepaalde typen kanker zoals maag, orale en prostaatkanker. Er is zelfs aangetoond dat ze de cardiovasculaire gezondheid verbeteren en de bestrijding van osteoporose ondersteunen. Verder zijn ze door hun luteïne inhoud goed voor de ogen! Een ander voordeel van de tomaat is de mogelijkheid om borstkanker te voorkomen bij postmenopauzale vrouwen door te helpen in het reguleren van bloedsuiker- en vetniveaus. Bloedsuiker en vetgehalte regeling zou het gemakkelijker maken voor post-menopauzale vrouwen om een slanker lichaam gewicht te behouden.
Borstkanker bij vrouwen na de menopauze is verbonden met lichaamsgewicht. Als de body mass index toeneemt neemt ook het inherente risico op borstkanker toe. Een studie gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism' bleek dat de consumptie van tomaten de afgifte van adiponectine reguleert. Dit hormoon reguleert de vet- en suikerniveaus in het bloed. Door het verhogen van adiponectine secretie kan het eten van tomaten, vrouwen een gezond lichaamsgewicht helpen te behouden en daarom helpen hun risico op borstkanker te verminderen.
De afwezigheid van adiponectine en zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren is verbonden met zwaarlijvigheid en zelfs diabetes. Bij zwaarlijvige personen worden lagere niveaus van adiponectine in het bloed geconstateerd, waardoor hun bloedsuiker- en vetniveaus hoog blijven in vergelijking met slankere individuën. Om vergelijkbare resultaten te bekomen kunnen vrouwen hun adiponectine secretie verhogen met bijna 10 % door het eten van ten minste 25 mg lycopeen per dag. Gezien het feit dat een kop (240 ml) tomatensap 23 mg lycopeen bevat zou iets meer dan een kop (ongeveer 260 ml) tomatensap per dag vergelijkbare resultaten opleveren.
Het vermogen van tomaten te voorkomen en te beschermen tegen harten vaatziekten en osteoporose, hun waardevolle bijdrage tot gezonde ogen en hun vermogen om te beschermen tegen vele soorten kanker, waaronder borstkanker, maakt ze tot een waardevolle voeding. Door het toevoegen van een beetje meer dan een kopje tomatensap per dag aan uw dieet, kunt u de reguleringsefficiëntie van uw bloedsuiker en vet verhogen en jezelf helpen om een slanker lichaam te behouden.
Oorspronkelijk artikel: "Tomatoes can help prevent breast cancer", Sunday, December 22, 2013 by: Josh Anderson. Bijlagen: http://science.naturalnews.com/2005/2821019_Adiponectin_action_regulation_and_association_to_insulin_sensitivity.html http://science.naturalnews.com/Tomatoes.html http://www.endocrine.org/news-room/current-press-releases/diet-rich-in-tomatoes-may-lower-breast-cancer-risk http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/554.html http://www.sciencedaily.com/releases/2011/03/110301091338.htm
26-12-2013, 21:40 geschreven door opabio
|