Hoe veroorzaken conserveermiddelen kanker?
(NaturalNews) De term 'conserveermiddel' klinkt heel positief en als je er niet dieper op ingaat is het een goede zaak. Het betekent dat het voedsel dat is verpakt in dozen, zakken, potten en blikken langer houdbaar blijft voordat meeldauw, bacteriën en schimmels zich nestelen en het voedsel beginnen afbreken waardoor de structuur, de kleur en vooral de voedingswaarde verdwijnen. Echter bij nader toezien vindt u behoorlijk wat onheilspellende informatie en je zult vooral inzien dat een bewaarmiddel danig je leven kan beïnvloeden en kan leiden tot kanker.
Datzelfde "conserveermiddel" dat de houdbaarheid van voedingsmiddelen verlengt verkort echter het menselijk leven. Hoe? Menselijke cellen hebben zuurstof nodig. Bepaalde conserveringsmiddelen verstikken de mitochondria, door hen te beroven van zuurstof.
Chemische aanval. Er zijn meer dan 20 "neven" van MSG, met inbegrip van gehydrolyseerd soja-eiwit, geautoliseerd gistextract, soja-eiwit isolaten en maltodextrine. Het zijn één voor één glutamaat blokkers. Er zijn veel medicijnen op de markt voor het behandelen van LTD, een langdurige depressie, die echter ook glutamaat blokkeren. De grote tegenstrijdigheid bestaat echter dat wat wordt behandeld ook wordt getriggerd door glutamaat en asparaginezuur gevonden in aspartaam. Denk je dat een kwaad farmaceutisch bedrijf het zou aandurven om het publiek te vergiftigen met een synthetische zoetstof en het dan te behandelen met meer giftige chemicaliën? Wel dat bedrijf bestaat. Dat bedrijf noemde "Searle," en Donald Rumsfeld of Google kunnen je het verhaal vertellen.
MSG en depressie.
MSG verhoogt de bloedspiegels van vrij glutaminezuur wat de dopamine niveaus verlaagt, met depressie tot gevolg. Tot voor kort kregen de Amerikaanse troepen MSG toegediend in MREs - de rantsoenen van elke maaltijd. Misschien moeten de vele zelfmoorden onderzocht worden in dit licht.
Natriumbenzoaat veroorzaakt DNA-schade!
Natriumbenzoaat is een schimmelremmer dat wordt gebruikt in frisdranken als Pepsi en Coke en in opgelegde augurken en sauzen. Het ontneemt zuurstof van de cellen waardoor het immuunsysteem wordt afgebroken en kankercellen kunnen beginnen woekeren. Hoewel benzoëzuur in lage niveaus wordt gevonden in fruit, komt het als conserveringsmiddel in gesynthetiseerde vorm voor en is dan kankerverwekkend. Dit additief is afgeleid van een reactie met natriumhydroxide en wordt getransporteerd naar de lever die er problemen mee heeft om het te verwerken. Dit "conserveringsmiddel" kan de werking van uw mitochondriën volledig stilleggen en DNA-schade aanrichten. Natriumbenzoaat gecombineerd met vitamine C en E kan benzeen vormen, het onderwerp van onderzoek naar kanker. Sommige wetenschappers denken dat natriumbenzoaat de ziekte van Parkinson kan veroorzaken.
Natriumbenzoaat komt van nature voor in veenbessen, appels en kruidnagels maar dan natuurlijk en slechts met een gehalte van ongeveer 40 mg/kg. Gebruikt als conserveermiddel krijg je ongeveer 2.000 mg/kg binnen.
Het stille kwaad - kankervoeding. Bereiding en verwerking tot industrieel voedsel is het stille kwaad dat de menselijke gezondheid benadeelt. Conserveermiddelen en additieven zijn smerig, een wreed woord dat voor de mens vertaald wordt in kanker. Kijk uit voor sucralose en sorbitol, beide, kunstmatige zoetstoffen om producten zacht en smeuïg te houden. Ze veroorzaken IBS (prikkelbare darmsyndroom) en kanker! Kijk ook uit voor BHT en BHA waarmee de voedingsindustrie uitpakt: "Voor extra frisheid" en "Als conserveermiddel". Zij verstikken jou cellen. Kijk uit en eet geen kanker.
Oorspronkelijk artikel: "Health Basics: How do food preservatives cause cancer?", Sunday, July 13, 2014 by: S.D. Wells, Natural News.
Bijlagen: http://archpsyc.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=668195 http://science.naturalnews.com/sodium_benzoate.html http://www.msgtruth.org/migraine.htm http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11769825?dopt=Abstract http://www.pureinsight.org/node/4649
24-08-2014, 00:00 geschreven door opabio
|