Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnlijke gewrichten genezen.
    Pijnlijke gewrichten: de nieuwe cellulaire aanpak.

    In 1925 vatte de vader van de Amerikaanse celbiologie, Edmund Beecher Wilson, de resultaten van zijn onderzoek samen als volgt : "Het is in de cel dat wij moeten zoeken naar de sleutel voor elk biologisch probleem want elk levend organisme is ooit een cel geweest."

    Onze gewrichten zijn inderdaad samengesteld uit intelligente cellen met geheugen en met specifieke functies.

    De conditie van onze gewrichten is uiteindelijk een weerspiegeling van de gezondheid van hun cellen. In veel gevallen van pijn of gewrichtsaandoening is het de kern van het cellulaire leven die wij moeten  behandelen.

    De drie fasen van cellulair leven: voeding, bescherming, functioneren.

    Wanneer een cel haar natuurlijke reserves heeft uitgeput (om welke reden dan ook: hyper-verbruik, voeding deficiëntie of andere) moet men, om ze te laten overleven en haar normale taken te doen hervatten:

    1. voeden: het is eerst nodig om de voedingsstoffen aan te voeren die nodig zijn voor het herstel van de cel: sporenelementen, vitaminen, essentiële vetzuren, antioxidanten, essentiële aminozuren;

    2. beschermen: studies bevestigen de steeds belangrijkere rol van vrije radicalen die zeer reactief en zeer instabiele chemische soorten zijn. Te veel hiervan kan zeer gevaarlijk zijn voor het lichaam en veroorzaakt reacties en een stressvolle of vernietigende toestand voor de cellen van de verschillende organen: het is noodzakelijk om ze te neutraliseren.

    De productie van vrije radicalen op cellulair niveau heeft een dubbele herkomst:

    - endogene vorming gerelateerd aan biologische processen (bijvoorbeeld vergrijzing);
    - exogene vorming geïnduceerd door externe factoren, zoals stress, vervuiling, langdurige blootstelling aan de zon, chemicaliën, bepaalde medicijnen, tabak ...

    3. Cellulaire functies herop starten: eenmaal de cel goed gevoed en beschermd is kan de celfunctie heropstarten en zo de problemen behandelen waarvan de oorsprong een storing was van een aantal cellen. 

    Om dit proces van voeding, bescherming en functioneren te illustreren, kunnen we het voorbeeld nemen van pijnlijke gewrichten en de standaard behandelingen door artsen en de ambulante zorg door fysiotherapeuten en osteopaten.  Onze gewrichten staan momenteel onder druk door het ongewoon natte voorjaar na een koude winter.

    Uw gewrichten moeten eerst worden gekoesterd en beschermd.

    In 2009 heeft het ministerie van Orthopedische Chirurgie, Ziekenhuis Sainte Marguerite Marseille aan het congres New 21st Century Health Medicine and "Pre-Medicine" de resultaten voorgelegd van een studie uitgevoerd in Frankrijk met 871 patiënten die kloegen van gewrichtspijn en verminderde mobiliteit en gevolgd werden door 180 huisartsen.

    Deze studie toonde voor het eerst de invloed van de essentiële cellulaire degeneratieve verschijnselen aan bij artrose met kraakbeen vernietiging, het resultaat van een onbalans in de extracellulaire matrix. Het toonde ook de rol van vrije radicalen bij de versnelling van de degeneratie van de gewrichten. Op basis van deze constatering hebben de leiders van de studie getracht de effectiviteit van een natuurlijk voedings supplement bij gewrichtsproblemen te beoordelen. De resultaten van hun experimenten zijn op zijn minst zeer leerzaam.

    93% van de patiënten ervaarden verbetering. De 871 patiënten werden verdeeld in twee groepen voor observatie. Groep A: 542 patiënten werden uitsluitend behandeld met een voedingssupplement voor gewrichtsaandoeningen. In groep B kregen de 329 patiënten hun gebruikelijke behandeling (anti-ontstekingsmedicijnen, pijnstillendes, homeopathie, kruidengeneeskunde ...).Zeer snel werd binnen de 10 dagen bij 2/3 van de gevallen positieve resultaten waargenomen. Na 30 en 60 dagen, constateerden 90% van de artsen en ervaarden 90% van de groep A patiënten een verbetering van gewrichtspijn tegenover slechts 34% van de artsen en 45% van de patiënten in groep B.

    Ook in groep A constateerden 93% van de artsen en ervaarden 94% van de patiënten een verbetering van de beweeglijkheid van de gewrichten terwijl slechts 33% van de artsen en 42% van de patiënten in groep B een verbetering van de mobiliteit waarnamen.

    Bijna volledige afwezigheid van bijwerkingen.

    90% van de patiënten in groep A verdroegen de complementering, klachten hadden alleen te maken met hun smaak ... terwijl 1 op de 2 van groep B naast andere medicijnen, maag beschermers moest nemen, dat wil zeggen geneesmiddelen om maag bloeden te voorkomen, gebruikelijk bij conventionele behandelingen voor osteoartritis gebaseerd op ontsteking.

    Nogmaals 90% verbetering.

    De onderzoekers vervolgden hun studie met groep B die bij haar medicatie was gebleven, dit keer namen zij een voedingssupplement in combinatie. Ongeveer 90% van de artsen en patiënten constateerden een verbetering van pijn en beweeglijkheid van de gewrichten en bij  twee patiënten kon men het gebruik van ontstekingsremmers en pijnstillers  drastisch verminderen.

    Tot slot zien we dat voor de groepen A en B, de bijdrage van een specifiek voedingssupplement en het handelen op cellulair niveau van cruciaal belang was in het verbeteren van de stress en pijn in de gewrichten en de mobiliteit. 

    De extra impuls.

    Laten we doen alsof je één van de patiënten was in deze studie: de gewrichten worden gevoed, beschermd en gereinigd. Uw arts zal nu fysiotherapie of osteopathie voorschrijven, of liever de celfunctie herstarten want nogmaals, recente studies hebben aangetoond dat er een verband is tussen de efficiency van de uitwendige verzorging en de nutritionele ondersteuning.

    Franse onderzoekers hebben gedurende 6 maanden onderzoek uitgevoerd bij 50 huisartsen en 360 patiënten die lijden aan gewrichtsproblemen. 41% waren tussen 40 en 60 jaar. Het doel was om de rol van voedingssupplementen vast te stellen in het versnellen van de resultaten van de ambulante zorg gedurende gemiddeld 7 dagen.

    Patiënten gebruikten twee soorten voedingssupplementen tijdens deze periode van observatie:  een voedingssupplement voor de gewrichten en een voedingssupplement om cellulaire stress te verminderen. In minder dan zeven dagen hebben meer dan de helft van de artsen een verbetering waargenomen in de uitoefening van hun patiëntenzorg en meer dan 60% van de patiënten zelf hebben versnelde resultaten geconstateerd. 

    Deze resultaten onderstrepen nogmaals het belang van de totale cellulaire actie en voedingsinterventie voor snel herstel van de oorspronkelijke tekorten aan cellulaire functie.

    Voedingssupplementen die werden gebruikt in deze studies.

    Studies zoals gepresenteerd (en er zijn vele anderen) tonen de doorslaggevende rol die voedingssupplementen vervullen bij het in evenwicht brengen van het cellulair systeem en dus in het verbeteren van pijn en beweeglijkheid van de gewrichten.

    In de door ons geciteerde studies werden de supplementen A40 Articulation en A40 Détente, producten van Laboratoires Zannini, gebruikt. 

    Ze fungeren tegelijkertijd en synergetisch op het cellulair niveau dankzij een nieuwe technologie die het mogelijk maakt de actieve ingrediënten in de voeding in een nieuw natuurlijk complex gemakkelijk beschikbaar te stellen zonder enige hulpstof of omhulsel, geen gelatine of cellulose of alcohol, dankzij de nieuwe technologie.

    Technologie "orogranulé".

    Hoe vaak bij het aanschouwen van een sneeuwvlok waren we niet verbaasd door dit wonder van de natuur? Het wonder ligt in het vermogen van kristallen te binden die qua samenstelling en structuur zonder omhulsel het binnenste van zichzelf beschermen.

    Het is door de studie van het sneeuwkristal en 20 jaar onderzoek dat "orogranulé" werd ontworpen en ontwikkeld. Elke korrel wordt gevormd vanuit een kern van ongeveer 100 micron diameter. De vaste componenten, vloeistoffen en essentiële oliën worden geïntegreerd van het centrum naar de periferie tot een nieuwe vaste complexe vorm: de "orogranulé" is specifiek voor elke applicatie afhankelijk van de te behandelen aandoening (gewrichtsproblemen, problemen van energie, spijsverteringsstoornissen .. .). Met deze karakteristiek kan de directe assimilatie van nieuwe biologische complexen in de mond gebeuren (orodisponibilité) zonder de hulp van het verdere spijsverteringsstelsel. 

    Een woord van waarschuwing voor degenen die deze producten willen gebruiken:aangezien deze niets anders bevatten dan de actieve bestanddelen kan men soms verrast zijn door de speciale smaak. Voor de gewrichten bevatten ze kraakbeen van zeefauna waarvan de smaak wel uitgesproken is.

    Oorspronkelijk artikel: "Articulations douloureuses: la nouvelle approche cellulaire" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 28 May 2013.

    29-05-2013, 18:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Gewrichten
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!