Revolutionair onderzoek naar de ziekte van Alzheimer wijst naar vitamine C als een universele voedingsstof voor preventie.
De ziekte van Alzheimer is een ziekte gekenmerkt door mentale achteruitgang, moeite met begrijpen en denken, verwarring, vergeetachtigheid, desoriëntatie, verlies van herinneringen en het onvermogen om nieuwe te creëren, het onvermogen om gemeenschappelijke dingen te herkennen, naast andere verwoestende symptomen. Dit is één van de meest verwoestende ziektes voor gezinnen om mee om te gaan, omdat ze letterlijk zien dat hun dierbaren langzaam verdwijnen voor hun ogen.
Er is geen remedie bekend tegen Alzheimer en de oorzaken van de aandoening zijn slecht begrepen.
Nu biedt echter een opwindende nieuwe studie door onderzoekers aan de Vanderbilt University School of Medicine echte hoop op preventie van de ziekte van Alzheimer. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Free Radical Biology and Medicine.
De samenvatting van de studie legt uit dat Alzheimer is geassocieerd met veranderingen in de mitochondriale functie die verschijnen zelfs voordat de vroegste symptomen merkbaar worden. Deze disfunctie verhoogt de productie van reactieve zuurstofsoorten (ROS), die op hun beurt de verhoogde productie van Amyloid beta veroorzaken. Dit patroon versnelt de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.
De auteurs merken op dat vitamine C een krachtig antioxidant is, en hebben een onderzoek opgezet om te bepalen of het de hersenen zou kunnen beschermen tegen dit schadelijk patroon. De onderzoekers gebruikten muismodellen om de effecten van vitamine C-deficiëntie en Alzheimer-gerelateerde mutaties op het functioneren van de mitochondriën te bepalen.
Vanderbilt rapporteerde over de resultaten van het onderzoek: Vitamine C-deficiëntie leidt tot verminderde mitochondriale ademhaling en verhoogde ROS, terwijl mitochondria van het muizenmodel van Alzheimer verhoogde ademhaling vertoonde in vergelijking met controledieren. De resultaten suggereerden dat zowel tekort aan vitamine C als de aanwezigheid van amyloïde bijdraagt tot mitochondriale disfunctie, maar via verschillende paden.
Deze bevindingen suggereren dat vitamine C-deficiëntie zou kunnen bijdragen aan de pathogenese van Alzheimer door een gewijzigde mitochondriale functie en dat het vermijden van dit tekort door middel van voeding en suppletie zou kunnen beschermen tegen het begin van de ziekte.
Hoewel deze studie hoop biedt op de preventie en behandeling van de ziekte van Alzheimer, zijn er vele andere redenen om ons dieet aan te vullen met een bron van goede kwaliteit vitamine C.
Vitamine C bleek het risico op het ontwikkelen van hartziekten, 's werelds grootste oorzaak van overlijden, te verminderen. Er is ook aangetoond dat het kanker vernietigt. En het presteert beter dan vaccins als het gaat om het stimuleren van de immuniteit en het voorkomen van ziekten - zonder de dodelijke bijwerkingen die met deze toxische prikken gepaard gaan.
Wat velen van ons niet weten, is dat de krachtige antioxidantwerking van vitamine C oxidatieve stress van cellen in het hele lichaam voorkomt, letterlijk het lichaam van binnenuit geneest en een langer, gezonder leven bevordert.
Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, gebaseerd op gegevens verzameld van meer dan 10.000 mensen in Denemarken, vond dat degenen met de hoogste niveaus aan vitamine C in hun bloedbanen het minst waarschijnlijk hartaandoeningen ontwikkelen of minder vroegtijdig overlijden.
Vitamine C helpt het lichaam ook om collageen te produceren, dat de spieren, pezen, ligamenten en de bindweefsels in het lichaam regenereert en beschermt, waardoor de gezondheid van belangrijke organen zoals het hart, de lever en de pancreas in stand wordt gehouden.
Door Natural News eerder gemeld: Andere belangrijke functies van vitamine C in het lichaam zijn de bevordering van wondgenezing, de productie van de bloedvaten die zuurstof en voedingsstoffen vervoeren en zelfs stemmingen en emoties onder controle houden. Al met al is het daarom geen verrassing dat hoge niveaus aan vitamine C tot een langere levensduur kunnen leiden.
Van de preventie van Alzheimer tot een langer, gezonder leven, er zijn zeker goede redenen om meer vitamine C aan ons dagelijks dieet toe te voegen.
Oorspronkelijk artikel:”Revolutionary Alzheimer’s disease study points to vitamin C as a universal nutrient for prevention”, Tuesday, December 19, 2017 by: Tracey Watson, Natural News. Bijlagen: https://news.vanderbilt.edu/2017/12/01/vitamin-c-deficiency-mitochondrial-dysfunction-alzheimers/ https://www.naturalnews.com/050618_vitamin_C_longevity_health.html https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28863942
23-12-2017, 22:03 geschreven door opabio
|