Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma voor ouderen

    Recente studie toont aan dat kurkuma het geheugen en het concentratievermogen stimuleert bij bejaarden.

    Turmeric

    (NaturalNews) Volgens deze studie werkt de verbinding verantwoordelijk voor de gele kleur van kurkuma, curcumine, op het geheugen en de aandachtsspanne van ouderen.

    Kurkuma wordt al lang gekoesterd om zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen. Geladen met bioactieve stoffen, wordt kurkuma gebruikt in de Chinese en Indische geneeskunde voor de behandeling van een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder geelzucht, menstruele problemen, tandpijn en pijn op de borst. Meer recent hebben Australische onderzoekers aangetoond dat kurkuma de cognitieve functies helpt bewaren op hogere leeftijd.

    Eerdere studies hebben aangetoond dat bij de oudere bevolking die leeft in gebieden waar curry - in gerechten uit het Indisch subcontinent - op grote schaal gebruikt wordt significant minder dementie voorkomt en de cognitieve prestaties beter scoren dan elders. Curcumine, de verbinding in geelwortel, is de waarschijnlijke oorzaak van deze therapeutische effecten.

    Bewijs van de cognitieve voordelen van kurkuma.

    Professor Andrew Scholey, hoofdonderzoeker van de studie en directeur van het Swinburne's Center for Human Pscyhopharmacology, heeft gedurende twee decennia de impact van geneeskrachtige kruiden en specerijen op het menselijk brein bestudeerd.

    "Curcumine heeft meerdere fysiologische effecten," zei hij. "Het is bekend dat het ontstekingen vermindert en de doorbloeding verbetert. Het beïnvloedt meerdere processen die de hersenfunctie een duwtje geven in de positieve richting," voegde hij eraan toe.

    In hun oorspronkelijke onderzoek, volgden Scholey en zijn collega's 60 vrijwilligers tussen 60 en 85 jaar oud, en verdeelde hen in twee groepen. Eén groep kreeg capsules met een lipide curcumine formule die gemakkelijker absorbeert dan pure curcumine, en de andere groep kreeg een placebo.

    “Ouderen mensen vrezen vooral voor het verlies van energie en van mentale functies," zei Scholey.

    Aan de deelnemers werd vervolgens gevraagd om verschillende geautomatiseerde mentale oefeningen, zoals het onthouden van foto's en woorden, basis aftrekken en reactietijd taken, een paar uur nadat ze het supplement hadden genomen, uit te voeren. Zij bleven gedurende een periode van vier weken deze taken uitvoeren.

    Geheugen verbetert enkele uren na het nemen van kurkuma.

    Over het geheel presteerden de deelnemers die curcumine capsules hadden genomen significant beter bij computertaken gebruikt om het werkgeheugen en de waakzaamheid te beoordelen, in vergelijking met de controlegroep. Daarnaast meldden de deelnemers dat hun werkgeheugen en aandacht reeds aanzienlijk verbeterd waren slechts een paar uur na het nemen van het supplement. Zij beweerden ook minder vermoeidheid te ervaren, in aanvulling op het gevoel van meer rust en inhoud, tijdens het vier weken durend onderzoek.

    "Bij ons weten is dit de eerste studie om de effecten van curcumine op cognitie, stemming en acute gedragseffecten bij een gezonde oudere populatie  te onderzoeken," zegden de onderzoekers in het Journal of Psychopharmacology. De curcumine verbinding wordt momenteel in licentie in Australië gefabriceerd door Blackmores. Het project werd erkend als University Research of the Year in de inaugurele NutraIngredients Awards, volgens een artikel gepubliceerd in het nieuwe Research Impact tijdschrift Swinburne's.

    "Een aanzienlijk acute invloed op chronische behandeling op de waakzaamheid en tevredenheid werd ook waargenomen. Curcumine werd geassocieerd met significant lagere totale en LDL (low-density lipoprotein) cholesterol en had geen effect op hematologische veiligheidsmaatregelen," merkten de onderzoekers op.

    Onderzoekers van het Centre for Human Psychopharmacology kregen subsidies toegewezen om verder onderzoek te doen naar de eigenschappen van kurkuma, de herziening van neuro-imaging en genetische markers om licht te werpen op het potentieel van curcumine bij psychologische en cognitieve voordelen. Het centrum, dat zichzelf aanprijst als wereldklasse is op maat gemaakt voor dit soort klinisch onderzoek.

    Andere onderzoeken uitgevoerd in de fabriek tonen de generatie van nieuwe cellen in de hippocampus, een deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen, en de effecten van een mediterraan dieet en milde lichaamsbeweging op de cognitieve prestaties van bewoners in verzorgingstehuizen.

    Oorspronkelijk artikel:”Turmeric shown to boost memory and attention span in elderly in recent study”, Thursday, May 05, 2016 by: S. Johnson.

    Bijlagen:
    http://jop.sagepub.com/content/29/5/642.short   
    http://science.naturalnews.com/turmeric.html   
    http://www.register-herald.com/news/life/when-does-forgetfulness-become-a-sign-of-dementia/article_02fa4400-435d-50ad-a0fa-39b15e4a0ecf.html   
    http://www.sciencealert.com/turmeric-can-improve-memory-and-attention-span-in-old-age-study-finds   
    http://www.swinburne.edu.au/news/latest-news/2016/04/swinburne-research-highlights-the-cognitive-benefits-of-curcumin.php   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=78   

    05-06-2016, 20:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kurkuma, geheugen
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstkanker voorkomen
    Fruit verlaagt het risico op borstkanker bij adolescenten.
    Fruit consumption

    (NaturalNews) Afgelopen herfst werd Chrissy Turner, een 8-jarig meisje uit Centerville, Utah, gediagnosticeerd met borstkanker. Na het halen van de internationale krantenkoppen als jongste bekende persoon ooit met de diagnose borstkanker, is ze nu in remissie na het verwijderen van haar rechter borst.

    Hoewel borstkanker vaak geassocieerd wordt met vrouwen in de menopauze, zijn jonge meisjes of tieners niet zonder risico's. Naast huidkanker is borstkanker de meest voorkomende kanker. Ongeveer 1 op 8 Amerikaanse vrouwen ontwikkelen een invasieve borstkanker in de loop van hun leven. Eén vijfde van de patiënten worden gediagnosticeerd vóór de menopauze, wanneer de ziekte de neiging heeft agressiever te zijn.

    De diagnose van kanker komt altijd als een schok, ongeacht de leeftijd. Echter, als ouder is het hartverscheurend om te zien hoe uw kind door al die pijn en ellende moet gaan. Een nieuwe studie gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ) suggereert dat de voedingsgewoonten in de puberteit en bij jonge volwassenheid jonge meisjes kan beschermen tegen het ontwikkelen van borstkanker.

    Voor Chrissy kunnen veranderingen in voeding en levensstijl de sleutel zijn waarmee zij zich de rest van haar leven vrij kan houden van kanker.

    Eten van fruit verlaagt het risico op borstkanker.

    Onderzoekers ontdekten dat tienermeisjes die de aanbevolen vijf porties groenten en fruit per dag eten het risico op borstkanker verminderen met maximaal een kwart.

    Voor de studie volgden de onderzoekers de voedings- en leefgewoonten van meer dan 90.000 Amerikaanse vrouwen gedurende meer dan twee decennia. Zij vonden dat gezond eten als tiener en zelfs daarvoor een cruciale invloed heeft op de gezondheid als volwassene.

    De onderzoekers melden dat hogere fruitconsumptie in de puberteit - 2,9 porties per dag - was gekoppeld aan een 25 procent verlaagd risico op borstkanker op middelbare leeftijd.

    Bovendien suggereren de resultaten dat twee porties per week van appels, bananen en druiven tijdens de adolescentie significante vermindering geeft van het risico op borstkanker later net als twee porties sinaasappelen en boerenkool tijdens de vroege volwassenheid.

    Terwijl de gele en oranje groenten en fruit het voedsel zijn voor de preventie van borstkanker constateren de onderzoekers dat fruitsap geen invloed heeft. Dit ondersteunt eerdere bevindingen dat vruchtensap niet dezelfde voordelen heeft als de vrucht zelf; het is ontdaan van zijn heilzame vezels, en bestaat voornamelijk uit suiker.

    Vezels spelen een cruciale rol.

    Eerder dit jaar vonden dezelfde onderzoekers dat de inname van vezels tijdens de adolescentie het risico op borstkanker later kan verminderen. Ze geloven dat vezels een belangrijke rol spelen bij de bescherming tegen borstkanker door het blokkeren van de opname van oestrogeen dat wordt geassocieerd met de ontwikkeling van borstkanker.

    Degenen die tijdens hun tienerjaren een vezelrijk dieet gebruikten hadden een 25 procent lager risico op het ontwikkelen van borstkanker vóór de menopauze. De nieuwe studie is een uitbreiding van eerdere bevindingen dat fruit en groenten een uitstekende bron van vezels zijn.

    De resultaten kwamen niet als een totale verrassing, aangezien talrijke andere documenten dieet en levensstijl associeren met de ontwikkeling van kanker.

    De onderzoekers stellen wel dat veel meer bewijs nodig is voordat zij conclusies kunnen trekken over de gerapporteerde associatie tussen adolescente groenteninname en het risico op borstkanker.

    Ongeacht het mechanisme geeft het eten van veel vezelrijke biologische groenten en fruit vanaf zeer jonge leeftijd onze kinderen de beste kans om een ziektevrij leven te leiden. Daarom is het belangrijk dat onze kinderen de waarde kennen van biologisch voedsel en een gezonde levensstijl.

    Oorspronkelijk artikel:"Study shows fruit consumption lowers breast cancer risk in adolescents", Wednesday, May 25, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/breast_cancer.html   
    http://www.bmj.com/content/353/bmj.i2343   
    http://www.breastcancer.org/symptoms/understand_bc/statistics   
    http://www.ctvnews.ca/health/high-fruit-intake-during-teens-linked-to-lower-breast-cancer-risk-1.2899302   
    http://www.people.com/article/8-year-old-breast-cancer-in-remission   
    http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/12132466/Fruit-and-veg-could-reduce-breast-cancer-risk-by-one-quarter.html   

    30-05-2016, 11:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:fruitconsumptie, borstkanker
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!