NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  25-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO leugens


  Drie leugens waarvan 'Big Biotech' gebruik maakt om GGO's te rechtvaardigen.

  farm(NaturalNews) Een internationale conferentie, de "Oxford Real Farming Conference," werd op 6 en 7 januari 2014 gehouden in de Engeland's historische, massieve Oxford Town Hall. Er werd verwezen naar een uitstekende publicatie, "Oxford Real Farming Conference: macht, leugens en agrarisch verzet "door Colin Tudge, één van de mede-oprichters van de conferentie.

  Colin is bioloog, activist en oprichter van de website The Campaign for Real Farming, docent en auteur van Good Food for Everyone Forever and Why Genes are Not Selfish and People are Nice. Colin citeert drie grote leugens die het kaartenhuisje van de voorstanders van GGO en de huidige industriële landbouw ondersteunen.

  Leugen nummer één: We moeten meer voedsel produceren.

  De wereld produceert al meer voedsel dan nodig is. Het is de distributie van voedsel, gecontroleerd door een paar machtige monolithische corporaties die een situatie creëert waarin 1 miljard mensen in derde wereld landen ondervoed zijn.

  Ondertussen eten nog eens een ander miljard te veel bewerkte voeding en worden getroffen door obesitas, diabetes en het gamma van chronische gezondheidsproblemen die de geïndustrialiseerde landen teisteren.

  Rechtvaardigheid in de voeding is niet van belang voor de corporaties en de oligarchen die de landbouw en de voedselvoorziening regelen. Voor hen draait het allemaal om financieel gewin op korte termijn en op macht en controle op lange termijn.

  Kleine tot middelgrote regionale bedrijven met minder vee is het model dat Colin vraagt. En er zijn VN studies op grote schaal die dezelfde oplossing voorstellen.

  Leugen nummer twee: agrochemische producten en GGO's zijn noodzakelijk in een grootschalige landbouw.

  Deze leugen wordt gebruikt voor het eroderen en uiteindelijk vernietigen van kleine tot middelgrote traditionele boerderijen. Ze staan in de weg van de vooruitgang door zogezegd onwetenschappelijk bijgeloof en oude tradities die 's werelds groeiende bevolking niet kunnen bijhouden.

  En met de hulp van pionnen bij de overheden maken ze langzaam vooruitgang in het vernietigen van kleine tot middelgrote gediversifieerde en biologische boerderijen.

  Traditionele landbouw werd vervangen tijdens de Rockefeller's Groene Revolutie van de vroege jaren 1940 door bedrijven met  monsterlijke percelen van graan en door monofabrieken die grote hoeveelheden energie nodig hebben voor hun monstermachines, de synthetische bemesting, herbiciden en pesticiden.

  De opbrengsten worden opgeslagen in de silo's van Cargill-type zakelijke distributeurs die ze dan verdelen aan grote producenten van voedingsmiddelen zoals General Mills, PepsiCo, Nestle en anderen.

  Bij dit proces zijn veel belangen betrokken waarbij de kwaliteit van voedsel op de tweede plaats komt op zijn best en toxisch wordt in het slechtste geval. Colin zegt dat wij stilaan meer bewust moeten worden en de productie en distributie van levensmiddelen binnen de plaatselijke gemeenschappen moeten organiseren. Met wat financiële hulp en een verbeterde infrastructuur kunnen zelfs boerderijen in de derde wereld het beter doen dan Big Agro.

  Colin wijst erop dat "kleine, traditionele boerderijen, die zo veracht en routinematig van tafel geveegd worden, nog steeds 50% van het voedsel in de wereld produeren. De resterende 20% is afkomstig van vissen, jagen, en de achtertuinen van de mensen." Colin wees er ook op dat de resterende 30% uit de industriële landbouw zich 80% toeeigent van de landbouwsubsidies van de overheid en 90% van de onderzoeksbudgetten.

  Veel van die huistuin percelen leveren bijna de helft van de voedselvoorziening van Rusland en vrijwel alles van Cuba. Deze beweging heeft zich verspreid naar de San Francisco Bay Area met maatschappelijke goedkeuring.

  Leugen nummer drie: Eten is saai zonder vlees.

  De ongelooflijke toename van de vraag naar vlees heeft geresulteerd in een wereldwijde ontbossing voor het telen van genetisch gemodificeerde maïs en soja voor het voeden van vee in een bio-industrie, waarin 70 of meer procent van alle bestaande farmaceutische antibiotica wordt gebruikt en veeonvrindelijke behandeling en slachting schering en inslag zijn.

  Vele culturen hebben duizenden jaren overleefd met een plantaardig dieet aangevuld met een weinig vlees.

  Kleine boerderijen kunnen genoeg vee kweken en voldoende gezond vlees lokaal produceren. Driemaal daags vlees is niet zo noodzakelijk als sommige mensen beweren.

  Oorspronkelijk artikel:"Three lies Big Biotech uses to justify GMOs", Thursday, January 22, 2015 by: PF Louis, Natural News.

  Bijlagen:
  http://apps.unep.org/publications/pmtdocuments/-Agriculture%20at%20a%20crossroads%20-%20Synthesis%20report-2009Agriculture_at_Crossroads_Synthesis_Report.pdf   
  http://science.naturalnews.com/organic_agriculture.html   
  http://www.campaignforrealfarming.org   
  http://www.gmwatch.org/index.php/news/archive/2015-articles/15846-oxford-real-farming-conference-power-lies-and-agrarian-resistance   
  http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2699361/oxford_real_farming_conference_power_lies_and_agrarian_resistance.html   
  http://www.utviklingsfondet.no/files/uf/documents/Rapporter/A-Viable_Food_Future_part2_en_web.pdf   

  25-01-2015, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:GGO's, bioindustrie, chemische landbouw
  23-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium onbemind

  Magnesium, onbemind in de geneeskunde.

  Onze voeding is onze belangrijkste bondgenoot om het risico op kanker te verminderen.

  Talloze natuurlijke stoffen in voedingsmiddelen en kruiden (niet industrieel verwerkte) hebben anti-kanker eigenschappen, en dit is waarom het zo belangrijk is om in de voeding te variëren, gebaseerd op gezonde en natuurlijke producten.

  Onze antikanker strategie omvat omega-3, vitamine D, anti-oxidanten, isoflavonen, knoflook, kurkuma, zwarte peper, koffie, rood en zwart fruit (bessen), de noten (Grenoble, Brazilië), sommige paddestoelen (shiitake, maitake, Coriolus versicolor, Schizophyllum).

  Maar vergeet ook niet dat magnesium, aanwezig in groene groenten, avocado's, amandelen, sesamzaad, pompoen, zonnebloempitten, donkere chocolade, walnoten, spirulina (blauwe algen) en boekweit ook past in een antikanker strategie.

  Magnesium: miskend in de geneeskunde.

  Als men de voordelen van magnesium kent is het verrassend vast te stellen dat er nauwelijks over gepraat wordt in het medisch milieu en in ziekenhuizen.

  Men geeft het wel eens aan vermoeide mensen, die krampen hebben of tintelingen, wat een tekort aan magnesium doet vermoeden.

  Maar het is net als vitamine C reserveren voor mensen die scheurbuik hebben of water voor mensen die sterven van de dorst.

  Meer brandstof met magnesium.

  Cellen die genoeg magnesium bevatten kunnen maximaal de brandstof (ATP = adenosyl trifosfaat) aanmaken.

  Het zijn dus cellen die:
   
  + beter samentrekken en ontspannen (spiercellen)
   
  + meer natuurlijke afweer produceren (immuuncellen)
   
  + beter berichten verzenden (zenuwcellen, hersencellen)
   
  + de schade veroorzaakt door veroudering, vervuiling, oxidatie, enz. beter herstellen
   
  Maar dat is niet het enig belang van magnesium.

  Magnesium beschermt de cellen.

  Magnesium speelt een belangrijke rol bij talrijke metabole functies (dwz functies die de levensduur van het organisme garanderen).

  Men vindt magnesium terug in 300 verschillende enzymen in het lichaam en het bindt zich op 3751 plaatsen vast aan humane eiwitten. Enzymen zijn moleculen die chemische reacties veroorzaken. Eiwitten zijn de bouwstenen die deel uitmaken van de spieren, huid en organen.

  Magnesium speelt een belangrijke rol in het detoxificatie systeem en beschermt aldus cellen tegen schade veroorzaakt door chemicaliën in het milieu, zware metalen en andere giftige stoffen.

  Het krachtigste antioxidant in het lichaam, glutathion, dat een belangrijke rol speelt bij ontgifting in de lever, heeft magnesium nodig voor zijn werking.

  Het is ook nuttig voor de regulering van suiker in het bloed. Het vermindert het risico op type 2 diabetes (verhoogd glucosegehalte in het bloed veroorzaakt door een afname van  de gevoeligheid van cellen voor insuline of een depletie van cellen in de pancreas die verantwoordelijk zijn voor de productie van insuline). Slechte controle van glucose en diabetes beschadigen sterk de cellen van het lichaam en bevorderen het ontstaan van kankergezwellen.

  Magnesium vermindert het risico op darmkanker.

  Het is dan ook niet verwonderlijk vast te stellen dat, door zijn beschermende werking, bij mensen die voldoende magnesium hebben ook minder kanker voorkomt.

  Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition heeft aangetoond dat toename van 100 mg magnesium in de voeding gepaard gaat met een daling van 12% van het risico op colorectale kanker.

  Magnesium kan gebruikt worden bij constipatie vanwege de laxerende werking. Daarom is het voor mensen die constipatie problemen hebben aan te raden mineraalwater te drinken rijk aan magnesium.

  Tenslotte is het een essentieel onderdeel van het skelet.

  Gebrek aan magnesium?

  Magnesium komt uit de grond, en we weten dat intensieve vormen van moderne landbouw die grond uitputten.

  Het is daarom waarschijnlijk dat het voedsel dat men eet minder magnesium bevat dan 20 jaar geleden.

  Maar zelfs mensen die letten op hun voeding hebben een natuurlijke neiging voor magnesiumtekort.

  Predisponerende factoren zijn:
   
  + zieke nieren, waardoor overmatig verlies van magnesium langs de urine;
   
  + diabetes, vooral als die slecht gecontroleerd wordt, leidt tot verlies van magnesium in de urine;
   
  + leeftijd: ouderen hebben meer kans op te weinig magnesium omdat de intestinale absorptie afneemt;
   
  + geneesmiddelen: diuretica, antibiotica en bepaalde medicijnen tegen kanker kunnen magnesiumtekort veroorzaken.
   
  + Een neiging tot stress, spasmofilieterrein: om stresshormonen (cortisol, adrenaline ...) in het bloed na een aanval te elimineren, gebruikt het lichaam mineralen uit de weefsels (spieren, botten), waardoor mineralen langs de urine uitgescheiden worden. Aangezien magnesium essentieel is voor de controle op nerveuze spanning en voor de ontspanning van de spieren, kunnen verminderde magnesiumniveaus leiden tot het verhogen van nerveuze spanning. De vicieuze cirkel is begonnen en kan leiden tot depressie als we niet reageren. Vandaar het belang van de invoering van een uitgebreide voedingsstrategie, met inbegrip van het nemen van een goede aanvulling aan vitaminen en mineralen waaronder zeker een goed opneembare vorm van magnesium.

  Volgens een studie van SUVIMAX in Frankrijk, hebben 77% van de vrouwen en 75% van de mannen, een tekort aan magnesium.

  Test uw magnesiumgehalte.

  Er is geen bloedtest die het mogelijk maakt om daadwerkelijk het magnesiumgehalte in het lichaam te kennen.

  Slechts ongeveer 1% van het magnesium in je lichaam zit in het bloed. Daarom heeft het kennen van het magnesiumgehalte in het bloed geen enkele nut.

  Men zou verschillende urinetests moeten uitvoeren op een verloop van 24 uur en de resultaten beoordelen in relatie tot mogelijke symptomen van magnesiumtekort: krampen, overmatig bewegende oogleden, hartritmestoornissen, epilepsie, verlies aan eetlust, hoofdpijn, misselijkheid, moeheid.

  Daar het teveel magnesium gemakkelijk wordt verwijderd door de urine is er geen gevaar om een magnesium behandeling te starten als we een aantal verschijnselen van tekort vaststellen: ochtend vermoeidheid, zenuwachtigheid, bezorgdheid , stuiterende oogleden, krampen, hartkloppingen, slaapstoornissen, gevoeligheid voor infecties.

  Maar wees voorzichtig als je nieren hun werk niet doen om uw bloed te filteren en urine te produceren; dus patiënten met ernstige nierinsufficiëntie mogen geen magnesium nemen.

  Snel te compenseren magnesiumtekort.

  Magnesiumrijk mineraalwater drinken is niet ideaal. Het is juist dat het een hoog magnesiumgehalte heeft maar magnesium in de vorm van magnesiumsulfaat (anorganisch magnesium) wordt zeer slecht geabsorbeerd met als gevolg gas, opgeblazen gevoel of diarree.

  De organische vormen van magnesium worden beter opgenomen omdat magnesium hier gekoppeld is, aan een "drager" die helpt de darmwand te passeren. Daarna dringt het beter in de cellen. Dat is waarom ze naar verluidt een betere ”biologische beschikbaarheid" hebben dan het mineraal magnesium.

  Magnesiumgluconaat heeft betere biobeschikbaarheid maar magnesiummalaat, -citraat, -glycerofosfaat en -threonaat zijn ook zeer goed geassimileerd en veroorzaken geen diarree.

  Opgepast want magnesiumzouten bevatten een veschillend percentage aan elementair magnesium: 5,4% voor gluconaat, 6,6% voor glycerofosfaat, 8,7% voor pidolaat en 16,2% voor citraat.

  Goed om weten is wat de dagelijkse dosis is van elementair magnesium die men moet nemen: 330 mg per dag voor vrouwen en 420 mg voor mannen. Met deze gegevens kan men berekenen hoeveel van de magnesiumzouten men moet innemen.

  Oorspronkelijk artikel:”Magnésium, le mal aimé de la médecine”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Janvier 15, 2015.

  23-01-2015, 16:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:magnesium, voeding
  22-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supervoedsel

  Drie superfoods met ongelooflijke voedingswaarde.

  healing


  (NaturalNews)

  We leven in een wereld waar ondervoeding niet per se te wijten is aan een gebrek aan voedsel. In feite hebben mensen in de westerse wereld goede toegang tot voedsel en ondervinden ze geen problemen om hun maag vol te proppen maar ze zijn wel ondervoed. Dit is voornamelijk te wijten aan slechte landbouwpraktijken en de verwerking van levensmiddelen die meestal minderwaardig voedsel leveren aan de consument.

  Echter als je onderstaande superfoods introduceert in je voeding kun je uw lichaam effectiever voeden en genieten van een betere gezondheid.

  Chlorella

  Chlorella is nog steeds een relatief obscuur supervoedsel, maar overtuigde gezondheidsliefhebbers genieten al jaren van deze krachtpatser. Naast een uitstekende bron van vitaminen en mineralen en een complete eiwitbron, heeft chlorella andere gunstige eigenschappen die ook de ontgifting ondersteunen.

  Wat heeft chlorella achter de hand in termen van voeding?

  Bekijk hier het voedingswaarde profiel:

  Een rijke bron (58%) van goed verteerbaar, volledig vegetarisch eiwit.
  Een krachtige bron van chlorofyl, de levensader van planten.
  Rijk aan vitamine A, C, E en K, en één van de weinige volwaardige voedselbronnen van vitamine D.
  Bevat het gehele vitamine B-complex.
  Een bijzondere bron van ijzer en zink, en een goede bron van magnesium, fosfor, calcium en kalium.
  Overvloedig in beta-caroteen, luteïne, en polysacchariden.
  Bevat essentiële vetzuren zoals gamma-linoleenzuur (GLA).
  Rijk aan enzymen en fytonutriënten.
  Aangezien chlorella ook ontgiftend is mogen wij het slechts langzaam introduceren om symptomen van overmatige reiniging te voorkomen.

  Bijenpollen

  Bijenpollen worden beschouwd als één van de meest complete voedingsmiddelen van de natuur en ze kunnen helpen de diëten die voedingsstoffen tekort komen of onevenwichtig zijn, bij te sturen vanwege hun uitgebreid en evenwichtig voedingsprofiel. Het is één van de rijkste bronnen van vitaminen, mineralen, aminozuren, hormonen, enzymen en vetten, en aanzienlijke hoeveelheden natuurlijke antibiotica.

  Hieronder het spectrum van voedingsstoffen in bijenpollen:


  Een rijke bron van carotenoïden (die omzetten in vitamine A).
  Vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12.
  Vitamine C en E.
  Calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, silicium, zwavel en 59 andere sporenelementen.
  22 aminozuren met 5 tot 7 maal het gehalte aan aminozuren bij dezelfde gewichten van vlees, melk, eieren of kaas.
  Enzymen waaronder amylase, catalase, cozymase, cytochroom, dehydrogenase, diaphorase, diastase, melkzuren, pectase en fosfatase.
  Daar bijenpollen allergische reacties kunnen veroorzaken moet men ze ook langzaam introduceren.

  Goji bessen

  Goji bessen, ook bekend als wolfbessen, zijn inheems in Zuidoost-Europa en Azië en kregen als bijnaam "rode diamanten" omwille van hun ongewoon hoge voedingswaarde. De traditionele Chinese geneeskunde was waarschijnlijk de eerste die weet had van de krachtige helende kwaliteiten, later is het Westen gevallen op dit bekende "superfruit", en is begonnen met het integreren ervan in de voeding.

  Welke voeding heb goji bessen te bieden? Zie hieronder het profiel:


  18 aminozuren, inclusief alle acht essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is.
  Zes essentiële vetzuren (EFA's).
  21 mineralen zoals calcium, koper, germanium, ijzer, magnesium, fosfor, selenium en zink.
  Vitamine A, B-complex, C en E.
  Een superieure vorm van diverse antioxidanten, zoals zeaxanthine, SOD (superoxide dismutase), polysacchariden, germanium, en beta-caroteen.
  Daar de goji bes deel uitmaakt van de nachtschadenfamilie, moeten degenen die te maken hebben met gelijk welk type van ontsteking de bessen mijden.

  Oorspronkelijk artikel:”Three superfoods that deliver unbelievable nutrition”, Thursday, January 15, 2015 by: Derek Henry, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.healingthebody.ca/healing-benefits-of-chlorella/   
  http://www.healingthebody.ca/healing-power-of-bee-pollen/   

  22-01-2015, 20:52 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:gojibessen, chorrella, bijenpollen
  Archief per week
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!