Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    20-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine A bij kanker

    Vitamine A derivaat helpt precancereuze cellen zich terug om te zetten in gezonde cellen.


    ( NaturalNews ) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Thomas Jefferson University en gepubliceerd in maart 2014 in het International Journal of Oncology kan éen van de chemische stoffen dat het lichaam produceert uit vitamine A precancereuze cellen terug omzetten in gezonde cellen zelfs op genetisch niveau.


    Het onderzoek werd ondersteund door subsidies van vrienden van een eerdere test op borstkanker en de Pennsylvania Breast Cancer Coalition.


    Hoewel onderzoekers al enige tijd geloofden dat vitamine A een rol kon spelen bij kankerpreventie of -behandeling, waren studies niet overtuigend door de gemengde resultaten die ze boden.  De nieuwe studie geeft een antwoord op deze langdurige puzzel: Vitamine A heeft alleen invloed op kankercellen op een zeer specifiek punt in hun ontwikkeling en dan nog alleen in zeer specifieke dosissen.


    Vier soorten cellen.


    De onderzoekers stelden menselijke borstcellen in verschillende stadia van kankerontwikkeling bloot aan verschillende concentraties retinoïnezuur, één van de door het lichaam geproduceerde chemicaliën uit het metabolisme van vitamine A.  De cellen werden geclassificeerd als normaal, precancereus, kanker of volledig agressief.


    Hoewel retinoïnezuur geen effect bleek te hebben op de normale, kanker of volledig agressieve cellen, was het effect op precancereuze cellen opvallend.  Deze keerden terug naar de karakteristieke vorm van normale cellen en veranderden hun genetische expressie naar normaal.


    "We waren in staat om dit effect van retinoinezuur te zien omdat we op zoek waren naar vier verschillende stadia van borstkanker," zei onderzoeker dr. Sandra V. Fernandez. "Het was  interessant  om te zien of deze resultaten ook zouden gelden voor patiënten."


    De onderzoekers vonden dat er 443 afzonderlijke genen zijn die hun expressie veranderen als een borstcel verandert van normaal tot kanker.  Blootstelling aan retinoïnezuur bracht de expressie van elk van deze genen terug tot normale niveaus.
    "Het lijkt erop dat retinoinezuur effect uitoefent op een gedeelte van de kankercellen via de modulatie van de epigenome", zei Fernandez.


    Naast het vinden dat retinoïnezuur geen effect heeft op kanker- of volledig agressieve cellen, ontdekten de onderzoekers dat slechts één van de geteste concentraties het volledig effect op de precancereuze cellen tot gevolg had.  Concentraties lager dan ongeveer 1 micromolair hadden geen effect en hogere concentraties waren minder effectief.


    De onderzoekers zijn nu van plan om retinoinezuur te testen op dieren met precancereuze cellen. Als deze studies succesvol zijn kunnen zij vervolgens overgaan naar het testen van de stof op mensen.


    Eet groenten.


    Deze bevindingen zijn slechts één van de vele redenen om veel oranje en geel gekleurde vruchten en groenten te eten, die rijk zijn aan de betacaroteen dat in het lichaam verandert in vitamine A. Andere voedingsmiddelen met een hoog vitamine A zijn onder andere vlees en zuivelproducten.
    Vitamine A is essentieel voor de vorming en het behoud van gezonde botten en zachte weefsels waaronder huid en slijmvliezen. Het speelt ook een belangrijke rol in het immuunsysteem en het gezichtsvermogen; deficiëntie manifesteert zich meestal in problemen met het gezichtsvermogen en een grotere vatbaarheid voor infecties.


    Het eten van betacaroteenrijke groenten en fruit heeft nog een voordeel voor de gezondheid.  Deze voedingsmiddelen zijn ook rijk aan de gerelateerde chemische alfa-caroteen (die ook wordt aangetroffen in felgroene groenten).  In een studie uit 2011 uitgevoerd door onderzoekers van de Centers for Disease Control en Prevention en gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, hadden de mensen met de hoogste bloedspiegels van alfacaroteen, 39 procent minder kans om te sterven in de loop van een 18 jaar durende studie dan die met de laagste niveaus.
    Het grootste effect werd gezien in een verlaagd sterftecijfer aan hart- en vaatziekten en kanker.  Met name bleken alfacaroteenrijke voedingsmiddelen beter dan alle andere groenten als bescherming tegen longkanker.


    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin A derivative helps turn precancerous cells back into healthy ones", Saturday, April 05, 2014 by: David Gutierrez, staf writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Vitamin_A.html   
    http://www.newswise.com/articles/can-vitamin-a-turn-back-the-clock-on-breast-cancer   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140331095550.htm   

    20-04-2014, 20:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine A, precancureuze cellen, retioninezuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing beste antibioticum

    Wetenschappers ontdekken waarom honing nog steeds het beste antibioticum is.


    ( NaturalNews ) Conventionele antibiotica worden nog altijd onnodig en teveel voorgeschreven. Uit gegevens van  US Centers for Disease Control (CDC) blijkt dat in 2010 maar liefst 833 antibioticavoorschriften werden uitgedeeld op 1.000 personen.


    Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op  lange termijn.

    Artsen schrijven nog altijd onzorgvuldig antibiotica voor bij virale infecties wat nutteloos is omdat antibioticum alleen effectief is bij bacteriële infecties.  Het  overmatig voorschrijven en de overconsumptie maken het moeilijker om toekomstige infecties te bestrijden omdat antibiotica de goede bacteriën in de darmen afbreken.


    In deze medische travestie steken antibiotica-resistente bacteriën de kop op.  De CDC heeft onlangs 20 resistente stammen van bacteriën geïdentificeerd.  Een verslag van 2013 door de CDC meldt dat bij meer dan 2 miljoen mensen antibiotica-resistente infecties werden genoteerd. Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op lange termijn, kwetsbaarder en vatbaarder voor infecties.


    Aangezien deze verontrustende trend zich voortzet, zijn wetenschappers op zoek naar eenvoudiger antwoorden.  Onderzoekers van het Salve Regina University in Newport, Rode Island  ontdekten waarom ruwe honing nog steeds één van de beste natuurlijke antibiotica is.


    Honing bestrijdt infecties op meerdere niveaus en veroorzaakt geen resistente bacteriën.
    Hoofdauteur Susan M. Meschwitz , Ph.D., presenteerde de bevindingen op de 247e Landelijke Vergadering van de American Chemical Society.  Ze meldt: "De unieke eigenschap van honing ligt in zijn vermogen om infecties te bestrijden op meerdere niveaus waardoor het moeilijker wordt voor bacteriën om resistentie te ontwikkelen."


    Meschwitz zegde dat honing een combinatie van wapens heeft zoals polyfenolen, waterstofperoxide en een osmotisch effect.  Honing is een dubbelzijdige vechter met meerdere modaliteiten om bacteriën te doden.


    Eén van die vechtmethoden is het osmose effect.  Dit effect komt van de hoge suikertconcentratie in honing. Bij deze werkwijze wordt water uit de bacteriecellen getrokken waardoor de pathogenen uitdrogen en afsterven.


    Honing breekt de bacteriën af door hun vormen van communicatie te vernietigen.
    Honing bezit ook de eigenschappen de vorming van biofilms te stoppen.  Deze slijmerige biofilms zijn bacteriegemeenschappen die ziekten handhaven. Honing weerhoudt deze biofilms ervan zich te verenigen door het doorbreken van het bacterieel communicatieproces genaamd quorum sensing.  Door het doorbreken van dit proces stopt het communiceren en uitbreiden van hun levensvatbaarheid. Zonder deze communicatiemodus kan de bacterie zijn giftige stoffen die ziekte kunnen veroorzaken niet vrijgeven.


    Meschwitz zegde dat  door het verstoren van de quorum sensing het gedrag van virulente bacteriën verzwakt ' waardoor deze gevoeliger zijn voor conventionele antibiotica."


    Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven en antibiotica als laatste middel gebruiken.
    Honing is zo krachtig bij het vernietigen van bacteriën dat het de eerste wijze van behandeling zou moeten zijn bij de behandeling van een bacteriële ziekte.  Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven omdat het de bacteriën te lijf gaat vanuit meerdere hoeken. Voorgeschreven antibiotica moet de "alternatieve" therapie of het laatste middel zijn.  Honing is krachtiger omdat het de vorming van antibiotica-resistente bacteriën voorkomt. Conventionele antibiotica falen omdat ze zich alleen richten op de essentiële groeiprocessen van bacteriën. Hierdoor kunnen bacteriën weerstand opbouwen in de tijd terwijl de goede bacteriën in de darmen vernietigd worden.

    Honing werkt heel anders door het afbreken van de communicatieprocessen en het dehydrateren van de bacteriestructuren via osmose.  Daarenboven bevat honing krachtige anti-oxidanten in de vorm van polyfenolen.  Meschwitz voegt daaraan toe: "Verschillende studies hebben het verband aangetoond tussen de niet peroxide antimicrobiële en antioxidante activiteiten van honing en de aanwezigheid van phenolics."


    Honing is ook antiviraal, schimmeldodend en zit vol met antioxidanten. 
    Niet alleen is honing antibacterieel maar het is ook antiviraal en antifungaal.  Alleen al deze eigenschappen maken het krachtiger dan conventionele antibiotica. Honing kan onopgemerkte schimmels vernietigen die de oorzaak kunnen zijn van aanslepende ziekten.


    Meschwitz zei dat haar team van onderzoekers het niveau van de antioxidant activiteit van honing heeft gemeten. "We hebben  de verschillende antioxidant polyfenol verbindingen kunnen scheiden en ïdentificeren. In onze antibacteriële studies hebben we de activiteit van honing getest tegen o.a. E. coli, Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa."


    Terwijl veel commerciële merken honing filteren is de beste plaats voor aankoop van medicinale en ongefilterde ruwe honing de lokale honingboer.


    Oorspronkelijk artikel: "Scientists discover why honey is still the best antibiotic", Friday, April 11, 2014 by: L. J. Devon, staff writer, Natural News.

    N.v.d.r. Ikzelf gebruik met succes honingzalf voor het behandelen van kleine open wonden.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/honey.html   
    http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2014/march/honey-is-a-new-approach-to-fighting-antibiotic-resistance-how-sweet-it-is.html   
    http://www.nydailynews.com/life-style/health/antibiotics-overused-overprescribed-study-article-1.1313749   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140316132801.htm   

    20-04-2014, 11:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:honing, natuurlijke antibioticum, bacteriƫle resistentie
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiotherapie doodt kinderen

    Bestralingstherapie doodt kinderen met hersentumoren die anders zouden overleven.

    ( NaturalNews ) Volgens de eerste uitgebreide, grootschalige cohortstudie van lange termijn overleving bij kinderen met hersentumoren, hebben deze kinderen meer kans te sterven van de stralingsbehandeling dan van de tumor zelf.

    Het onderzoek naar twintigjaarsoverleving bij kinderen gediagnosticeerd met laaggradige gliomen werd uitgevoerd door onderzoekers van het Dana-Farber/Boston Children's Cancer and Blood Disorders Center en gepubliceerd in het tijdschrift Pediatric Blood & Cancer.

    "Wij vonden voor de eerste keer dat als je uw kinderjaren overleefd hebt met een laaggradig glioom je waarschijnlijk niet zult sterven van die tumor als volwassene," zei senior auteur Peter Manley. "Dit is ongelooflijk bemoedigend voor patiënten en families. Maar we vonden ook dat het bestralen van low-grade gliomen het sterfterisico als gevolg van de behandeling verhoogt."

    Hoge overlevingskansen.

    Laaggradige gliomen zijn een familie van niet-kanker en typisch niet-agressieve tumoren, waaronder pilocytic astrocytomas , diffuse astrocytomen en gemengde gliomen. Ongeveer 30 procent van de kinderen met hersentumoren zijn laaggradige gliomen. Deze tumoren worden gewoonlijk behandeld met een combinatie van chirurgie en chemotherapie omdat bestraling de ontwikkeling van de hersenen beïnvloedt met ernstige gevolgen op lange termijn, met name voor de cognitieve ontwikkeling en het endocriene systeem.

    Sinds het midden van de jaren 1990 hebben de artsen in toenemende mate vermeden kinderen met kanker en tumoren te behandelen met bestraling en tal van ziekenhuizen (inclusief Dana-Farber/Boston Children's) hebben de praktijk volledig geëlimineerd .

    Bij laaggradige gliomen in het bijzonder hebben de onderzoekers al lang vermoed dat de risico's van bestraling niet kunnen opwegen tegen de voordelen. Zelfs vóór de meest recente studie was bekend dat de vijf- en tienjaarsoverleving bij laaggradige gliomen ongeveer 90 procent bedroeg.

    In de nieuwe studie gebruikten de onderzoekers gegevens van het National Cancer Institute om de twintigjaarsoverleving te analyseren bij 4000 personen die waren gediagnosticeerd met pediatrische laaggradige gliomen tussen 1973 en 2008. Achttien procent van hen waren behandeld met bestralingen.

    Kuur erger dan de kwaal.

    Terwijl 90 procent van alle bestudeerde patiënten 20 jaar na de behandeling nog in leven waren, waren slechts 70 procent van degenen die bestraling hadden gekregen nog in leven. Hoewel nog andere factoren de overlevingskans beïnvloeden (leeftijd bij diagnose, jaar van diagnose en locatie, het type of de agressiviteit van de tumor), was er geen enkel element die de overlevingskans zo sterk beïnvloedde als radiotherapie.

    "Er is de indruk dat kinderen met de diagnose van een iets agressievere dan graad 1 tumor het slecht doen op de lange termijn", zei Manley. "Maar we vonden ongeacht de diagnose van graad 1 of graad 2, kinderen met laaggradige gliomen het nog steeds goed doen."

    Overleving was ook even hoog bij kinderen bij wie slechts een deel van een tumor verwijderd was als bij degenen waarbij de gehele tumor was verwijderd.

    Op basis van de huidige studie adviseren de onderzoekers dat artsen alleen bestraling als behandeling voor laaggradige gliomen als een laatste redmiddel in te zetten.

    "We raden behandelingen aan die op lange termijn minder kans hebben op het veroorzaken van een tweede kanker", zei Manley. "Volgens onze analyse is bestraling de meest voorkomende factor in verband met verschillen in sterfte op lange termijn," voegde hij eraan toe. "Er zijn meerdere opties die vandaag beschikbaar zijn voor de behandeling van kinderen met deze tumoren. We moeten deze eerst uitputten alvorens bestraling te overwegen."

    De studie werd gefinancierd door de Stop & Shop Pediatric Brain Tumor Program, de Andrysiak Fonds voor LGG , de Pediatric Low -Grade Astrocytoom Stichting Vrienden van het Dana- Farber Cancer Institute, de Nuovo - Soldati Foundation, de Philippe Foundation en de St. Baldrick Foundation.

    Oorspronkelijk artikel: "Radiation 'therapy' kills children with brain tumors who might otherwise survive just fine", Friday, April 04, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/radiotherapy.html   
    http://www.dana-farber.org/Newsroom/News-Releases/long-term-survival-among-patients-with-most-common-childhood-brain-tumor-is-high.aspx   

    15-04-2014, 14:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bestraling, hersentumoren, kindersterfte
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!