NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  20-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing beste antibioticum

  Wetenschappers ontdekken waarom honing nog steeds het beste antibioticum is.


  ( NaturalNews ) Conventionele antibiotica worden nog altijd onnodig en teveel voorgeschreven. Uit gegevens van  US Centers for Disease Control (CDC) blijkt dat in 2010 maar liefst 833 antibioticavoorschriften werden uitgedeeld op 1.000 personen.


  Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op  lange termijn.

  Artsen schrijven nog altijd onzorgvuldig antibiotica voor bij virale infecties wat nutteloos is omdat antibioticum alleen effectief is bij bacteriële infecties.  Het  overmatig voorschrijven en de overconsumptie maken het moeilijker om toekomstige infecties te bestrijden omdat antibiotica de goede bacteriën in de darmen afbreken.


  In deze medische travestie steken antibiotica-resistente bacteriën de kop op.  De CDC heeft onlangs 20 resistente stammen van bacteriën geïdentificeerd.  Een verslag van 2013 door de CDC meldt dat bij meer dan 2 miljoen mensen antibiotica-resistente infecties werden genoteerd. Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op lange termijn, kwetsbaarder en vatbaarder voor infecties.


  Aangezien deze verontrustende trend zich voortzet, zijn wetenschappers op zoek naar eenvoudiger antwoorden.  Onderzoekers van het Salve Regina University in Newport, Rode Island  ontdekten waarom ruwe honing nog steeds één van de beste natuurlijke antibiotica is.


  Honing bestrijdt infecties op meerdere niveaus en veroorzaakt geen resistente bacteriën.
  Hoofdauteur Susan M. Meschwitz , Ph.D., presenteerde de bevindingen op de 247e Landelijke Vergadering van de American Chemical Society.  Ze meldt: "De unieke eigenschap van honing ligt in zijn vermogen om infecties te bestrijden op meerdere niveaus waardoor het moeilijker wordt voor bacteriën om resistentie te ontwikkelen."


  Meschwitz zegde dat honing een combinatie van wapens heeft zoals polyfenolen, waterstofperoxide en een osmotisch effect.  Honing is een dubbelzijdige vechter met meerdere modaliteiten om bacteriën te doden.


  Eén van die vechtmethoden is het osmose effect.  Dit effect komt van de hoge suikertconcentratie in honing. Bij deze werkwijze wordt water uit de bacteriecellen getrokken waardoor de pathogenen uitdrogen en afsterven.


  Honing breekt de bacteriën af door hun vormen van communicatie te vernietigen.
  Honing bezit ook de eigenschappen de vorming van biofilms te stoppen.  Deze slijmerige biofilms zijn bacteriegemeenschappen die ziekten handhaven. Honing weerhoudt deze biofilms ervan zich te verenigen door het doorbreken van het bacterieel communicatieproces genaamd quorum sensing.  Door het doorbreken van dit proces stopt het communiceren en uitbreiden van hun levensvatbaarheid. Zonder deze communicatiemodus kan de bacterie zijn giftige stoffen die ziekte kunnen veroorzaken niet vrijgeven.


  Meschwitz zegde dat  door het verstoren van de quorum sensing het gedrag van virulente bacteriën verzwakt ' waardoor deze gevoeliger zijn voor conventionele antibiotica."


  Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven en antibiotica als laatste middel gebruiken.
  Honing is zo krachtig bij het vernietigen van bacteriën dat het de eerste wijze van behandeling zou moeten zijn bij de behandeling van een bacteriële ziekte.  Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven omdat het de bacteriën te lijf gaat vanuit meerdere hoeken. Voorgeschreven antibiotica moet de "alternatieve" therapie of het laatste middel zijn.  Honing is krachtiger omdat het de vorming van antibiotica-resistente bacteriën voorkomt. Conventionele antibiotica falen omdat ze zich alleen richten op de essentiële groeiprocessen van bacteriën. Hierdoor kunnen bacteriën weerstand opbouwen in de tijd terwijl de goede bacteriën in de darmen vernietigd worden.

  Honing werkt heel anders door het afbreken van de communicatieprocessen en het dehydrateren van de bacteriestructuren via osmose.  Daarenboven bevat honing krachtige anti-oxidanten in de vorm van polyfenolen.  Meschwitz voegt daaraan toe: "Verschillende studies hebben het verband aangetoond tussen de niet peroxide antimicrobiële en antioxidante activiteiten van honing en de aanwezigheid van phenolics."


  Honing is ook antiviraal, schimmeldodend en zit vol met antioxidanten. 
  Niet alleen is honing antibacterieel maar het is ook antiviraal en antifungaal.  Alleen al deze eigenschappen maken het krachtiger dan conventionele antibiotica. Honing kan onopgemerkte schimmels vernietigen die de oorzaak kunnen zijn van aanslepende ziekten.


  Meschwitz zei dat haar team van onderzoekers het niveau van de antioxidant activiteit van honing heeft gemeten. "We hebben  de verschillende antioxidant polyfenol verbindingen kunnen scheiden en ïdentificeren. In onze antibacteriële studies hebben we de activiteit van honing getest tegen o.a. E. coli, Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa."


  Terwijl veel commerciële merken honing filteren is de beste plaats voor aankoop van medicinale en ongefilterde ruwe honing de lokale honingboer.


  Oorspronkelijk artikel: "Scientists discover why honey is still the best antibiotic", Friday, April 11, 2014 by: L. J. Devon, staff writer, Natural News.

  N.v.d.r. Ikzelf gebruik met succes honingzalf voor het behandelen van kleine open wonden.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/honey.html   
  http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2014/march/honey-is-a-new-approach-to-fighting-antibiotic-resistance-how-sweet-it-is.html   
  http://www.nydailynews.com/life-style/health/antibiotics-overused-overprescribed-study-article-1.1313749   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140316132801.htm   

  20-04-2014, 11:18 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:honing, natuurlijke antibioticum, bacteriële resistentie
  15-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiotherapie doodt kinderen

  Bestralingstherapie doodt kinderen met hersentumoren die anders zouden overleven.

  ( NaturalNews ) Volgens de eerste uitgebreide, grootschalige cohortstudie van lange termijn overleving bij kinderen met hersentumoren, hebben deze kinderen meer kans te sterven van de stralingsbehandeling dan van de tumor zelf.

  Het onderzoek naar twintigjaarsoverleving bij kinderen gediagnosticeerd met laaggradige gliomen werd uitgevoerd door onderzoekers van het Dana-Farber/Boston Children's Cancer and Blood Disorders Center en gepubliceerd in het tijdschrift Pediatric Blood & Cancer.

  "Wij vonden voor de eerste keer dat als je uw kinderjaren overleefd hebt met een laaggradig glioom je waarschijnlijk niet zult sterven van die tumor als volwassene," zei senior auteur Peter Manley. "Dit is ongelooflijk bemoedigend voor patiënten en families. Maar we vonden ook dat het bestralen van low-grade gliomen het sterfterisico als gevolg van de behandeling verhoogt."

  Hoge overlevingskansen.

  Laaggradige gliomen zijn een familie van niet-kanker en typisch niet-agressieve tumoren, waaronder pilocytic astrocytomas , diffuse astrocytomen en gemengde gliomen. Ongeveer 30 procent van de kinderen met hersentumoren zijn laaggradige gliomen. Deze tumoren worden gewoonlijk behandeld met een combinatie van chirurgie en chemotherapie omdat bestraling de ontwikkeling van de hersenen beïnvloedt met ernstige gevolgen op lange termijn, met name voor de cognitieve ontwikkeling en het endocriene systeem.

  Sinds het midden van de jaren 1990 hebben de artsen in toenemende mate vermeden kinderen met kanker en tumoren te behandelen met bestraling en tal van ziekenhuizen (inclusief Dana-Farber/Boston Children's) hebben de praktijk volledig geëlimineerd .

  Bij laaggradige gliomen in het bijzonder hebben de onderzoekers al lang vermoed dat de risico's van bestraling niet kunnen opwegen tegen de voordelen. Zelfs vóór de meest recente studie was bekend dat de vijf- en tienjaarsoverleving bij laaggradige gliomen ongeveer 90 procent bedroeg.

  In de nieuwe studie gebruikten de onderzoekers gegevens van het National Cancer Institute om de twintigjaarsoverleving te analyseren bij 4000 personen die waren gediagnosticeerd met pediatrische laaggradige gliomen tussen 1973 en 2008. Achttien procent van hen waren behandeld met bestralingen.

  Kuur erger dan de kwaal.

  Terwijl 90 procent van alle bestudeerde patiënten 20 jaar na de behandeling nog in leven waren, waren slechts 70 procent van degenen die bestraling hadden gekregen nog in leven. Hoewel nog andere factoren de overlevingskans beïnvloeden (leeftijd bij diagnose, jaar van diagnose en locatie, het type of de agressiviteit van de tumor), was er geen enkel element die de overlevingskans zo sterk beïnvloedde als radiotherapie.

  "Er is de indruk dat kinderen met de diagnose van een iets agressievere dan graad 1 tumor het slecht doen op de lange termijn", zei Manley. "Maar we vonden ongeacht de diagnose van graad 1 of graad 2, kinderen met laaggradige gliomen het nog steeds goed doen."

  Overleving was ook even hoog bij kinderen bij wie slechts een deel van een tumor verwijderd was als bij degenen waarbij de gehele tumor was verwijderd.

  Op basis van de huidige studie adviseren de onderzoekers dat artsen alleen bestraling als behandeling voor laaggradige gliomen als een laatste redmiddel in te zetten.

  "We raden behandelingen aan die op lange termijn minder kans hebben op het veroorzaken van een tweede kanker", zei Manley. "Volgens onze analyse is bestraling de meest voorkomende factor in verband met verschillen in sterfte op lange termijn," voegde hij eraan toe. "Er zijn meerdere opties die vandaag beschikbaar zijn voor de behandeling van kinderen met deze tumoren. We moeten deze eerst uitputten alvorens bestraling te overwegen."

  De studie werd gefinancierd door de Stop & Shop Pediatric Brain Tumor Program, de Andrysiak Fonds voor LGG , de Pediatric Low -Grade Astrocytoom Stichting Vrienden van het Dana- Farber Cancer Institute, de Nuovo - Soldati Foundation, de Philippe Foundation en de St. Baldrick Foundation.

  Oorspronkelijk artikel: "Radiation 'therapy' kills children with brain tumors who might otherwise survive just fine", Friday, April 04, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/radiotherapy.html   
  http://www.dana-farber.org/Newsroom/News-Releases/long-term-survival-among-patients-with-most-common-childhood-brain-tumor-is-high.aspx   

  15-04-2014, 14:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:bestraling, hersentumoren, kindersterfte
  06-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastritis genezen met aardbeien

  Aardbeien kunnen gastritis helpen genezen.

  ( NaturalNews ) Gastritis , een aandoening waarbij de maagwand ontstoken wordt veroorzaakt door een aantal factoren zoals teveel alcoholgebruik, virale en bacteriële infecties, aspirine of ibuprofen, een auto-immuunziekte en zelfs stress. Dat is het slechte nieuws .

  Het goede nieuws? Europese onderzoekers hebben de kracht van aardbeien bij de bestrijden van gastritis ontdekt.

  Hoe aardbeien helpen genezen gastritis.

  "De positieve effecten van aardbeien zijn niet alleen gekoppeld aan de antioxidant capaciteiten en een hoog gehalte aan fenolische verbindingen (anthocyanen), maar ook aan het feit dat ze de antioxidante verdedigingsmechanismen en enzymen van het lichaam stimuleren", verklaart één van de onderzoekers, Sara Tulipani. Hun studies toonden aan dat het eten van aardbeien een vermindering van maagzweren tot gevolg heeft. De rijpe vruchten bevatten stoffen die het begin van een ontsteking op cellulair niveau helpen voorkomen.

  Deze bevinding leidde tot de conclusie dat aardbeien één van de belangrijkste vruchten zijn om ontstekingen te bestrijden en heeft ook de weg vrijgemaakt voor om dieper onderzoek uit te voeren op andere maagontstekingsziekten en aanverwante behandelingen te ontwikkelen.

  De Mayo Clinic adviseert mensen met gastritis een dieet dat bestaat uit vruchten met laag zuurgehalte en te pikant en vet voedsel te vermijden. Aardbeien zijn zo'n lage zuur vruchten, net als peren, frambozen en appelen.

  Het is ook aangeraden om te proberen stress te minimaliseren, alchohol te verminderen en met een arts te overleggen om te stoppen met pijnstillers omdat ze de maagwand verder kunnen irriteren. Activiteiten zoals yoga of meditatie kunnen helpen met ontspannend genieten van gezondere dranken zoals water.

  Andere voordelen van aardbeien.


  Aardbeien zijn goed voor het verminderen van ontstekingen van niet alleen de maag maar ook van gewrichten bijvoorbeeld. De Harvard School of Public Health heeft een studie uitgevoerd waaruit bleek dat vrouwen die wekelijks 16 of meer aardbeien aten minder kans hadden om creactief proteïne (CRP) in het lichaam te hebben, een veelbetekenende marker van ontsteking.

  Er is verder ook aangetoond dat aardbeien de gezondheid van de ogen verbeteren, de groei van kankercellen onderdrukken en de bloeddruk regelen. Het is echter wel aan te raden te kiezen voor biologisch gekweekte aardbeien omdat deze kwetsbare vruchten in de gewone teelt duchtig bespoten worden tegen allerlei ziektes.

  Oorspronkelijk artikel: "Strawberries can help cure gastritis", Friday, March 28, 2014 by: Raw Michelle.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/strawberries.html   
  http://www.besthealthmag.ca/eat-well/healthy-eating/10-health-benefits-of-strawberries?slide=7   
  http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/gastritis/basics/lifestyle-home-remedies/con-20021032   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2011/10/111025091541.htm   

  06-04-2014, 22:18 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aardbeien, gastritis, antioxidanten
  03-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes genezen

  Diabetes genezen: een natuurlijke benadering.


  ( NaturalNews ) Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam ofwel niet genoeg insuline produceert of niet in staat is de insuline die wordt geproduceerd te verwerken. Dit veroorzaakt een verhoogd niveau van glucose in het lichaam met verder onder druk zetten van bepaalde organen.  De typische behandeling voor diabetes betreft het voorschrijven van verschillende medicijnen voorschrijven om de ziekte te bestrijden. Het doel van deze geneesmiddelen is vaak tweeledig: insuline toevoegen aan het lichaam om glucose beter te beheren en problemen die resulteren in spanning van sommige organen tegenwerken.


  Andere middelen voor het omgaan met diabetes.

  Deze medicijnen zijn niet zonder bijwerkingen. In sommige gevallen zijn deze bijwerkingen ernstig genoeg om de kwaliteit van leven van de persoon te beïnvloeden waarvoor dan vaak meer medicatie wordt voorgeschreven. Er is een andere, meer natuurlijke, manier om diabetes aan te pakken.  Sommige mensen gebruiken deze meer natuurlijke manier voor het controleren van hun diabetes in combinatie met de door hun arts voorgeschreven medicijnen, anderen, vooral die met prediabetes gebruiken ze alleen .

  Eenvoudige aanpassingen thuis.


  Sommige van de gemakkelijkste manieren om op natuurlijke wijze diabetes te beheersen zijn deze die thuis kunnen toegepast worden. Veranderingen in levensstijl, zoals meer beweging en het eten van meer gezonde voeding staan bovenaan de lijst.  Overgewicht en een dieet dat rijk is aan verzadigde vetten zijn beide risicofactoren voor diabetes; het veranderen van deze factoren kan  belangrijk zijn en positieve effect hebben.


  Klein beginnen is de beste manier om deze veranderingen door te voeren en ervoor te zorgen dat ze een levenslange gewoonte worden.  Een wandeling elke dag en het eten van meer verse groenten en fruit zijn een goede manier om te beginnen. Het nemen van een stuk vers fruit in plaats van een zoete snack en stappen in plaats van de lift te nemen zijn slechts enkele van de manieren waarop mensen elke dag iets kuunen doen voor hun gezondheid.


  Een stap verder.


  Veranderingen in levensstijl zijn een geweldige manier om te beginnen maar degenen die geïnteresseerd zijn in het nemen van meer acties moeten denken aan supplementen.
   

  Chroom

  Dit element is nodig door het lichaam om een factor aan te maken die het mogelijk maakt om glucose te tolereren. Studies hebben aangetoond dat extra chroom kan helpen bij het verbeteren van het vermogen van het lichaam om deze glucose tolerante factor aan te maken.
   

  Magnesium

  Hoewel onderzoekers niet precies de connectie tussen deze essentiële voedingsstof en diabetes begrijpen, is aangetoond dat een tekort aan magnesium kan leiden tot minder controle over de bloedsuikerspiegel bij mensen met type II diabetes.


  Voor die mensen die onder behandeling zijn bij een arts is het best eerst met hem te overleggen voordat zij beginnen met een aanvulling op hun dieet in een poging om hun diabetes te reguleren.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
  http://www.diabetes.org/diabetes-basics/   
  http://www.healthkart.com/resources/6-natural-ways-treat-diabetes/   
  http://www.mindbodygreen.com/0-8178/why-a-natural-approach-to-treating-type-2-diabetes-beats-medicine.html   

  03-04-2014, 22:31 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:diabetes, insuline resistentie
  25-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C antioxidant

  Vitamine C: wat weet je over dit essentieel antioxidant?


  (NaturalNews) Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die voorkomt in veel groenten en fruit. Omdat ons lichaam deze vitamine niet opslaat verdwijnt het teveel via onze urine en moeten we voortdurend aanvoeren  om gezond te blijven.
  Terwijl de meeste mensen begrijpen dat vitamine C een belangrijke rol speelt bij het handhaven van de gezondheid van de huid, heeft het een groot aantal andere even belangrijke rollen in het lichaam. 


  Wat vitamine C voor ons zoal betekent. 

  Vangt vrije radicalen - Vitamine C is een krachtig antioxidant, wat betekent dat het ons kan beschermen tegen de cel-schadelijke effecten van vrije radicalen (een atoom of atoomgroep met één of meer ongepaarde elektronen, waardoor ze  elektronen stelen van naburige moleculen).  Vrije radicalen vrij spel geven in het lichaam kan leiden tot een overvloed aan ernstige degeneratieve aandoeningen zoals kanker, cataract, astma en de ziekte van Alzheimer.  Gelukkig kunnen antioxidanten zoals vitamine C veilig communiceren met hen en hun kettingreacties beëindigen vooraleer vitale moleculen worden geschaad. 

  Helpt bij de productie van collageen - Collageen is een eenvoudig eiwit en een essentieel onderdeel van ons bindweefsel  - het kader van ons lichaam.  Inderdaad, alle componenten die ons lichaam bij elkaar houden, zoals huid, botten, bloedvaten, tanden, pezen, ligamenten en kraakbeen, berusten op collageen.  Omdat vitamine C direct verantwoordelijk is voor het beïnvloeden van de aanmaak van collageen helpt het beschermen tegen de afbraak ervan - de meest bekende daarvan is scheurbuik (verslechtering van de bloedvaten).  Scheurbuik is zeldzaam tegenwoordig, maar vitamine C tekorten (resulterend in collageen gebrek) kan leiden tot onaangename symptomen zoals droog haar, ruwe huid, blauwe plekken, bloedend tandvlees en pijnlijke gewrichten. 


  Geneest wonden - Door de rol van vitamine C in de productie van collageen helpt deze essentiële vitamine ons lichaam ook om wonden te helen - ongeacht snijwonden, kneuzingen, gebroken botten of chirurgische incisies - op een efficiënte manier.  Vitamine C kan ook topisch worden toegepast op een huid die beschadigd is door overmatige ultraviolette stralen.


  Versterkt ons cardiovasculair systeem - Wanneer vitamine C's anti-oxiderende eigenschappen worden opgenomen in onze bloedbaan remmen ze de accumulatie van ader plaque dat kan leiden tot hartaanvallen en beroertes.  Met andere woorden, vitamine C reinigt de bloedvaten en verbetert de bloedstroom naar het hart.  Daarnaast hebben studies aangetoond dat vitamine C kan voorkomen dat cholesterol in de bloedbanen gaat oxideren (andere belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten), en kan helpen het cholesterolgehalte in het bloed te stabiliseren.
  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn er weinig aanwijzingen dat vitamine C (aanvullend of in dieet vorm) direct  verkoudheid kan genezen.  Wat het gebruik van deze belangrijke antioxidant kan doen is echter het creëren van een omgeving in ons lichaam die virussen en ziekten voorkomt.


  Aanbevolen dagelijkse inname. Volgens het Linus Pauling Institute is de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine C voor volwassenen 90 milligram per dag voor mannen en 75 milligram per dag voor vrouwen. We kunnen echter veel meer nemen dan de aanbevolen dosis zonder problemen omdat de vitamine niet giftig is en uitgescheiden wordt bij overvloed.  Linus Pauling zelf nam tot 25 gram vitamine C gedurende vele jaren en stierf op de rijpe leeftijd van 93. 
  Natuurlijk wordt vitamine C best verkregen uit onze dagelijkse voeding. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn onder andere citrusvruchten zoals sinaasappels en citroenen, hete chili pepers, verse kruiden (vooral peterselie en tijm) en donkere bladgroenten zoals boerenkool, spinazie en tuinkers.

   
  Oorspronkelijk artikel: "Vitamin C: how much do you know about this essential antioxidant?, Thursday, March 20, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

  Bijlagen:
  http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminC/   
  http://science.naturalnews.com/Vitamin_C.html   
  http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-c-ascorbic-acid   

  25-03-2014, 18:37 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine C, antioxidanten, dagelijkse inname
  24-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Aloë Vera

  Aloë Vera is een anti-tumor kruid dat ook geweldig is voor de huid en het cardiovasculair systeem.

  ( NaturalNews ) Aloë Vera heeft een geschiedenis van meer dan 6000 jaar. De Egyptische beschaving was de eerste om zijn buitengewone voordelen voor de gezondheid te ontdekken en noemde het de plant van onsterfelijkheid. Ze werd gebruikt voor diverse gezondheidsproblemen van slapeloosheid, kaalheid tot slechte spijsvertering. De plant wordt nu regelmatig geteeld in de tropen zoals Zuid-Afrika, Latijns-Amerika en het Caraibisch gebied. Extra helende eigenschappen werden ontdekt door de tijd heen en vanaf de 18e eeuw werd Aloë Vera vaak gebruikt voor aandoeningen zoals huidirritaties, brandwonden en wonden over 't algemeen.

  Aloë Vera wordt nu beschouwd als een superfood door vele gezondheidswerkers omdat ze heeft bewezen uitstekende antibacteriële, anti-schimmel , antivirale en anti-oxiderende eigenschappen te bezitten. Dit kruid bevat aanzienlijke hoeveelheden vitaminen en mineralen.  Ze wordt ook beschouwd als een adaptogeen wat betekent dat ze de mogelijkheid heeft om het lichaam te helpen zich aan te passen tegen vrijwel elke geïnduceerde verandering die normaal leidt tot ziekten.  Ze stimuleert automatisch afweermechanismen die effectief kunnen omgaan met verschillende vormen van stress.

  Aloë Vera is niet alleen bijzonder goed voor de huid en het immuunsysteem maar het onderzoek toonde haar potentieel aan voor de behandeling van problemen in verband met het cardiovasculair systeem en zelfs bepaalde vormen van kanker.

  Onderzoek toont aan dat Aloë Vera de groei van huidkanker kan afremmen.

  In India werd een studie uitgevoerd op Zwitserse albino muizen die leden aan fase-2 huid carcinogenese.  De wetenschappers wilden de effectiviteit van Aloë Vera testen wanneer ofwel lokaal of oraal gebruikt. Zij merkten direct op dat bij toediening van alleen DMBA en crotonolie de proefmuizen heel de tijd tumoren ontwikkelden.  Anderzijds bij degenen die gelijk welke vorm van Aloë Vera kregen toegediend, werd tot 60 % minder kans op tumoren vastegesteld en het aantal cumulatieve papillomen was aanzienlijk verminderd.  De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat de chemopreventieve activiteit van Aloë Vera voortkomt uit haar hoge concentraties aan antioxidanten, glutathion peroxidase, verschillende iso-enzymen van superoxide dismutase, selenium, zink en polysacchariden.

  Op basis van een aantal experimenten wordt aangenomen dat wanneer Aloë Vera wordt ingebracht in de bloedbaan het zuurstoftransport en het verspreidingsvermogen van de rode bloedcellen aanzienlijk kan verbeteren. In het nummer 2000 van de British Medical Journal werd een studie gepubliceerd die liet zien hoe onderdelen binnen Aloë Vera in staat waren om het cholesterolgehalte te verlagen en de controle van bloeddruk en  bloedsomloop te verbeteren door het bloed vloeibaarder te maken. Deze resultaten waren een duidelijk teken dat het consumeren van Aloë Vera waarschijnlijk een lager risico op hart- en vaatziekten geeft.

  Veel onderzoekers hebben gezien dat brandwonden tot negen dagen sneller genezen als ze behandeld werden met Aloë Vera. In een studie stelde men vast dat brandwonden genezen in minder dan zestien dagen bij het gebruik van de medicinale plant terwijl in vergelijking het ten minste negentien dagen duurt om hetzelfde effect te hebben, bij de toepassing van zilver sulfadiazine, een synthetisch medicijn.

  Oorspronkelijk artikel: "Aloe Vera is an anti-tumor herb that's also great for your skin and cardiovascular system", Monday, March 24, 2014 by: P. Simard, Natural News.

  Bijlagen:
  http://sacredsourcenutrition.com/top-12-benefits-of-aloe-vera/   
  http://science.naturalnews.com/2010/2136543_Anti_tumor_activity_of_Aloe_vera_against_DMBA_croton_oil.html   
  http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/aloe   

  24-03-2014, 21:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Aloë Vera, huidkanker, preventie
  22-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemotherapymythe weerlegd

  Chemotherapie mythe weerlegd: giftige medicijnen leiden meer tot kanker dan ze voorkomen.


  (NaturalNews) Nieuw onderzoek gefinancierd door de Amerikaanse "National Institutes of Health (NIH)" heeft  de heersende mythe verbrijzeld dat chemotherapie daadwerkelijk kanker bestrijdt.  Integendeel, onderzoekers van de Harvard University en de University of Massachusetts, Amherst, (UMA) vonden dat deze klinische vergiften, hoewel soms in eerste instantie effectief in het afremmen van de groei en verspreiding van tumorcellen, uiteindelijk belangrijke stamcelschade toebrengen wat nog meer  kanker induceert. 


  Het team onderzocht hoe chemotherapeutica het lichaam systematisch beïnvloeden door ze uit te testen op fruitvliegjes. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift "Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).  De wetenschappers dienden mens-equivalente doses van geneesmiddelen voor chemotherapie toe aan de Drosophila, een soort fruitvliegen, die waren geënt met een menselijk kankerverwekkende gen dat intestinale stamcellen activeert.

   
  Fruitvliegen demonstreren kankerverwekkende effecten van chemotherapie bij mensen.  

  Drosophila blijkt een perfect proefdier te zijn voor dergelijke experimenten omdat hun microomgeving treffend geschikt is voor het beoordelen van de celdeling, differentiatie en dood van stamcellen blootgesteld aan invloeden van buitenaf.  Met betrekking tot geneesmiddelen voor chemotherapie dienen de Drosophila als optimale exemplaren voor extrapolatie van gegevens over hoe menselijke stamcellen reageren op vergiftiging met deze chemicaliën. 


  Het team kon een monsterbibliotheek met 88 momenteel gebruikte chemotherapie-geneesmiddelen bekomen van het National Cancer Institute (NCI), evenals een bibliotheek van 6000 kleine moleculen van de Harvard Institute of Chemistry and Cellular Biology, die werden gebruikt om de geneesmiddelen te testen. Hieruit identificeerden de onderzoekers verscheidene nieuwe verbindingen, waaronder drie Chinese geneeskrachtige extracten die tumoren kunnen remmen zonder enige schadelijke bijwerkingen. 


  Tegelijkertijd werden ten minste zeven van de chemotherapie geneesmiddelen getest die momenteel in de westerse geneeskunde gebruikt worden; ze bleken ernstige bijwerkingen te veroorzaken zoals de overproliferatie van stamcellen.  Het toedienen van deze medicijnen veroorzaakte kleine "tumor" gezwellen die te voorschijn komen uit de stamcellen, die gezien de juiste omgeving en genetische achtergrond uiteindelijk kwaadaardig werden.

   
  "Wij ontdekten dat verschillende chemotherapeutica die snel groeiende tumoren stoppen het tegenovergestelde effect hebben op de stamcellen van hetzelfde dier, en zich snel verdelen," zei Michelle Markstein, moleculair bioloog van UMA en co-auteur van de nieuwe studie. "Het was een verrassing te moeten constateren dat hetzelfde geneesmiddel tegenovergestelde acties heeft op verschillende cellen bij hetzelfde dier.  Tumorgroei onderdrukken van een celpopulatie terwijl bij een andere populatie kanker wordt ingeleid."

   
  Eerdere studies op muizen, vliegen bevestigen kankerverwekkende potentieel van chemotherapie.

  Gerelateerd onderzoek gepubliceerd voorafgaand aan deze laatste studie kwam tot vergelijkbare conclusies. Van het chemotherapie medicijn doxorubicine werd gevonden dat zowel bij muizen- als vliegenmodellen, stamcellen wildgroei wordt  geïnduceerd, met name door het activeren van bepaalde genetische paden wat resulteerde in een ernstige ontstekingsreactie. Het eindresultaat van deze ontsteking in veel gevallen was kanker.

   
  "Op basis van onze bevindingen kunnen wij stellen dat dezelfde bijwerking kan optreden bij mensen," schreven de auteurs van de nieuwe PNAS studie over hun conclusies. "Een onmiddellijke implicatie van onze bevindingen is dat het  aanvullen van traditionele chemotherapeutica met ontstekingsremmers,  tumorgroei kan verminderen." 


  Oorspronkelijk artikel: "Chemotherapy myth shattered: toxic drugs cause more cancer than they prevent", Tuesday, March 18, 2014 by: Ethan A Huff, staff writer, Natural News.
  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-03/uoma-sfa030614.php   
  http://www.pnas.org/content/early/2014/03/06/1401160111   
  http://www.umass.edu/newsoffice/article/several-fda-approved-anti-cancer-drugs   

  22-03-2014, 12:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:chemotherapie, kanker, stamcellen
  16-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup verbonden met coeliakie

  Nieuwe studie koppelt Roundup herbicide aan coeliakie en gluten intolerantie.


  (NaturalNews ) Een nieuwe studie heeft geconstateerd dat 's werelds best verkopende herbicide verband houdt met de wereldwijde stijging van coeliakie, glutenintolerantie en het prikkelbare darmsyndroom.


  Volgens het Amerikaanse onderzoek waarvan de gegevens gepubliceerd zijn door Dr Anthony SAMSEL en Dr Stephanie Seneff in het 'Journal of Interdisciplinary Tocixology', valt de stijging van de ziekte samen met het toegenomen gebruik van de glyfosaat (Roundup) herbicide.


  De onderzoekers zeggen dat op basis van hun bevindingen één op twintig mensen in Noord-Amerika en West-Europa lijden aan coeliakie wat in wezen een glutenintolerantie is.

  "Glutenintolerantie is een groeiende epidemie in de VS en in toenemende mate wereldwijd", aldus de onderzoekers in hun publicatie.


  "Alle bekende biologische effecten van glyfosaat - cytochroom P450 remming, verstoring van de syntheseroute van aromatische aminozuren, chelatie van overgangsmetalen en antibacteriële werking - dragen bij tot  de pathologie van coeliakie," zegt de studie.


  Door het wijdverspreid aanplant van met 'Roundup Ready' genetisch gemodificeerde gewassen is Monsanto's Roundup de nummer één in de verkoop van herbicides.  Maar volgens deze laatste studie eist het toegenomen gebruik ook zijn prijs.


  'Sustainable Pulse' omschrijft coeliakie als volgt:


  Coeliakie is een digestieve ziekte die schade toebrengt aan de dunne darm en interfereert met de absorptie van voedingsstoffen uit voedsel.  Mensen met coeliakie verdragen geen gluten, een eiwit in tarwe, rogge en gerst. Gluten is vooral te vinden in voedingsmiddelen maar ook in medicijnen, vitaminen en lippenbalsems.
  Wanneer mensen met de aandoening voedsel eten dat gluten bevat reageert hun immuunsysteem door het vernietigen of beschadigen van de villi - de kleine, vezelachtige uitsteeksels in de dunne darm. Normaal gesproken maken villi het mogelijk dat de voedingsstoffen door de wanden van de dunne darm worden geabsorbeerd in de bloedbaan; zonder een gezonde villi kunnen coeliakiepatiënten ondervoed geraken, ongeacht de hoeveelheid voedsel die ze innemen. 


  Oorspronkelijk artikel: "Roundup herbicide linked to celiac disease and gluten intolerance, new study suggests", Monday, March 03, 2014 by: J. D. Heyes.

  Bijlagen:
  http://sustainablepulse.com/2014/02/19/roundup-linked-global-boom-celiac-disease-gluten-intolerance/#.UyYORl5GU_K   
  http://sustainablepulse.com/wp-content/uploads/2014/02/Glyphosate_II_Samsel-Seneff.pdf   

  16-03-2014, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Roundup, gluten intolerantie, coeliaki
  11-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kankerbehandeling

  Chemotherapievrije kankerbehandeling gebruikt eigen immuunsysteem voor het aanvallen van de zieke cellen.

  (NaturalNews) Onderzoekers kondigden kort geleden aan dat er een revolutionaire doorbraak is in de behandeling van kanker die wordt omschreven als een 'game-changer'.  De behandeling zou  het eigen immuunsysteem van het lichaam gebruiken om zieke cellen aan te vallen in plaats van te vertrouwen op ziekmakende chemotherapie.


  Wetenschappers aan het 'Memorial Sloan Kettering Cancer Center' in New York zeggen dat ze met de nieuwe procedure met succes hebben geëxperimenteerd op 16 mensen die ver gevorderde leukemie hadden en anders voor behandeling zouden zijn opgegeven. De onderzoekers lieten de patiënten een gerichte T-celtherapie ondergaan die de kankercellen elimineerde bij de meeste patiënten melde CBS News. 


  Dr David Agus, een CBS News deskundige medewerker die het 'Westside Cancer Center' leidt aan de Universiteit van Zuid-Californië noemde het werk van het team een "opmerkelijk onderzoek." 

  'Dit was geen toevalstreffer'


  "Ze namen 16 patiënten met gevorderde leukemie waarbij chemotherapie had gefaald of die helemaal niet reageerden op chemotherapie, dus die mensen hadden nog enkele weken of maanden te leven. Ze vewijderden hun eigen afweercellen ... en vervingen die door een 'homing' mechanisme dat zich richt op de kankercellen," aldus Agus.  "De kankercellen groeiden onverbiddelijk op hun eigen en de immuuncellen konden ze doden.  Ze worden moordenaars.  Dus hun eigen immuuncellen werden hun moordenaars en het werkte."


  Studie senior auteur Dr Renier Brentjens  een oncoloog van het 'Memorial Sloan Kettering' vertelde in HealthDay News: "Eerst en vooral hebben we aangetoond dat dit geen toevalstreffer is.  Dit is een betrouwbaar resultaat .... We zijn nog in een erg vroeg stadium van van ontwikkeling .... maar dit is een eerste potentieel veelbelovende nieuwe therapie sedert lange tijd."


  In aanvullende opmerkingen aan Agence France Presse zei  Brentjens: "Wat we doen is het herprogammeren van de T-cellen in het laboratorium met gentherapie zodat die de tumorcellen kunnen erkennen en doden."


  Na 15 jaar van onderzoek zei Brentjens dat "het echt lijkt te werken bij patiënten met dit specifieke type van kanker."
  Van de 16 patiënten die deelnamen aan de studie bereikten er 14 totale remissie.

   
  "Wij weten ook dat deze vorm van kanker terug komt en de enige manier om definitief te genezen met een beenmergtransplantatie is," zei hij.  "Je komt echter alleen in aanmerking voor een beenmergtransplantatie als je eerst de kankercellen in het bloed heb geëlimineerd".

  De onderzoeksoncoloog zei dat de therapie in staat is om kankercellen effectief te verwijderen uit het bloed en dat "de meeste van de patiënten kunnen doorgaan naar transplantatie.

   " Op dat moment", zei hij, "kunnen patiënten daadwerkelijk worden genezen van de ziekte."


  'Behandeling werkt misschien te goed'


  Enkele van de grootste problemen met de huidige kankerbehandelingen zoals chemotherapie zijn de bijwerkingen: de bij chemotherapie gebruikte medicijnen kunnen patiënten erg ziek en zwak maken . En terwijl Agus zei dat alle behandelingen zullen sommige bijwerkingen hebben zou de nieuwe therapie eigenlijk " te goed " werken.
  "Deze cellen doden alle kankercellen in één keer en het zijn eigenlijk de giftige stoffen uit de dode kankercellen die de bijwerkingen veroorzaken," zei hij, eraan toevoegend dat , aangezien het aanvankelijke succes van de 16 patiënten er tussen 60 tot 80 patiënten in de VS zich gemeld hebben voor deelname aan de verdere proeven die ook worden gelanceerd in Europa.


  Oorspronkelijk artikel:"Chemotherapy-free cancer treatment uses body's own immune system to attack diseased cells", Tuesday, March 11, 2014 by: J. D. Heyes, Natural News

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/chemotherapy.html   
  http://www.cbsnews.com/news/cancer-breakthrough-promising-treatment-uses-patients-own-immune-system-to-attack-diseased-cells/   
  http://www.counselheal.com/articles/8738/20140220/experimental-therapy-could-treat-adult-leukemia.htm   
  http://www.philly.com/philly/health/cancer/HealthDay685036_20140219_Experimental_Therapy_Shows_Promise_Against_Type_of_Adult_Leukemia.html   

  11-03-2014, 23:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kankerbehandeling, immuun systeem, chemotherapie
  08-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen beroerte.

  Vitamine C kan risico op beroerte verminderen.
  (NaturalNews) Reeds verschillende jaren wordt gewezen op de voordelen van vitamine C op het immuunsysteem. Vitamine C is essentieel voor de algehele gezondheid van het lichaam en een steun bij het vechten tegen infecties - zowel bacteriële als virale. Recent onderzoek heeft nog een voordeel ontdekt dat ons nog maar eens moet aanzetten om ervoor te zorgen dat ons niveau van vitamine C optimaal is.

   
  Beroertes en vitamine C. 

  Onlangs werd op de jaarlijkse vergadering van de Amerikaanse Academie voor Neurologie, een kleine Frans studie gepresenteerd met het bewijs dat mensen die een normaal niveau van vitamine C hebben een aanzienlijk verminderd risico op hemorragische beroerte hebben in vergelijking met degenen van wie de vitamine C niveaus laag zijn. Hemorragische beroerte, die minder vaak voorkomt dan een herseninfarct, is dodelijk. 


  Dr Stephane Vannier, van het Franse 'Pontchalilou University Hospital', wees met de resultaten van dit onderzoek op het gevaar van lage niveaus van vitamine C als een risicofactor voor beroertes van dit type.  Andere risicofactoren  die hij citeerde waren overgewicht, een hoge bloeddruk en het drinken van grote hoeveelheden alcohol.

   
  De details van de Franse studie zijn opzienbarend.


  Dr Vannier en zijn collega's bestudeerden 130 mensen. De helft van deze mensen hadden geen beroerte meegemaakt, de andere helft wel. Van alle 130 personen hadden 45 procent vitamine C niveaus die zeer laag waren. Nog eens 45 procent van de deelnemers aan de studie hadden een concentratie van vitamine C die normaal was. Van de 65 mensen in de studie die nog nooit een beroerte hadden gehad hadden allen een normaal niveau van vitamine C. 


  Verband bewezen tussen beroerte en vitamine C.


  Deze Franse studie is nog vrij recent aangezien ze nog niet door de 'peer review fase' is geweest.  Echter bevestigt ze wat al sommige vroegere studies aantoonden.  

  Uit een studie aan de universiteit van Cambridge, uitgevoerd in 2008, bleek dat de deelnemers met een hoog vitamine C gehalte in hun bloed een 42 procent minder risico haddenin het voorkomen van beroertes.


  Een andere studie, uitgevoerd in 1995 verschenen in het 'British Medical Journal', toonde aan dat onder ouderen de mensen met lage niveaus van vitamine C het grootste risico op een beroerte bleken te hebben.


  Onlangs werd een 20 jaar durend onderzoek in Japan afgerond.  Dr Tetsuji Yokoyama , een epidemioloog die de studie leidde verklaarde dat zijn onderzoek aantoonde dat voldoende niveaus van vitamine C  een positief effect hadden op types beroertes, inclusief het type dat het meeste voorkomt.  Van de meer dan 2.100 deelnemers aan de Japanse studie werden degenen met de laagste hoeveelheden vitamine C het meest geconfronteerd  met een beroerte.


  Gezien verschillende onderzoeken wijzen op de overvloed aan voordelen met de juiste niveaus aan vitamine C is het zinvol om een extra portie groenten en fruit te eten waar mogelijk. Mannen hebben 90 milligram per dag en vrouwen 75 mg per dag.


  Oorspronkelijk artikel: "Vitamin C could reduce risk of stroke", Saturday, March 1, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4614/Vitamin-C-cut-risk-strokes.html   
  http://www.huffingtonpost.ca/2014/02/18/vitamin-c-reduce-stroke-risk_n_4808634.html   
  http://www.nydailynews.com/life-style/health/vitamin-linked-reduced-stroke-risk-article-1.1618380   

  08-03-2014, 22:34 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Vitamine C, beroerte, immuun systeem
  04-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO boeren aan de klaagmuur

  10 jaar falen: Nieuwe film over de strijd van boeren misleid door de biotech industrie.

  (NaturalNews) Het is alweer 10 jaar geleden dat de Filippijnse regering de eerste genetisch gemodificeerde (GM) gewassen voor commerciële teelt goedkeurden maar de boeren zijn er sterk op achteruit gegaan.  In de nieuwe documentaire '10 Years of Failure , Farmers deceived by GM Corn' onthult de boervereniging 'Farmer-Scientist Partnership for Development' , of Masipag, het lot van GM-maïsboeren in de Filippijnen die werden misleid door de biotechnologie-industrie en nu opkijken tegen enorme schulden, slechte opbrengsten en zelfs hongersnood.


  De 25 minuten durende film die op YouTube te bekijken is werd uitgebracht op de zogenaamde Wereldvoedseldag, de dag waarop Monsanto en Syngenta prijzen kregen van de 'World Food Prize Foundation' voor hun afschuwelijke transgene creaties. Het vertelt een heel andere kant van het GGO-verhaal dat je waarschijnlijk nooit zult horen via de doorsnee media of de omgekochte en betaalde politici die gaan rondbazuinen dat genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen de redding zijn van de mensheid.


  Integendeel, genetisch gemodificeerde gewassen en specifiek GM-maïs op de Filippijnen heeft de traditionele maïsindustrie in dit Zuidoost-Aziatische land vernietigd. In plaats van de beloofde massale opbrengsten, mindere kosten en gewasstabilisatie heeft GM-maïs in de Filippijnen volledig verwoest wat vroeger een industrie was in handen van en beheerd door individuele boeren in plaats van machtige multinationals. De boeren die nu beseffen dat ze zijn voorgelogen hebben het moeilijk om te ontsnappen aan de klauwen van Big Biotech.


  "In de film vertellen GM maïs boeren hoe ze in schulden kwamen vanwege de stijgende kosten van genetisch gemodificeerde maïszaden en de stijgende bijhorende kosten", luidt een persbericht over de film. De film geeft verder informatie over de effecten van de GM-maïs landbouw zoals de opkomst van nieuwe plagen, bodemerosie, maïsbesmetting en gevolgen voor de gezondheid van mens en dier ... en de moeilijkheid om terug te gaan op traditionele of biologische maïslandbouw vanwege het verlies van traditionele zaden en praktijken vervangen door GM mais landbouw en de effecten van naburige GM-maïs plantages."


  GM-maïs heeft Filippijnse boeren veranderd in biotech-industrie slaven.


  Volgens de laatste beschikbare gegevens zijn er momenteel acht erkende rassen van GM-maïs die worden geteeld in de Filippijnen op 685.317 hectare landbouwgrond.  Maar in plaats van welvaart en voedsel onafhankelijkheid te creeëren, heeft deze overname door de chemische industrie een natie tot slaven gemaakt die vroeger zorgde voor zijn eigen voedselbehoeften zonder afhankelijk te zijn van op winst gerichte bedrijven.


  "Het is heel tragisch dat op Wereldvoedseldag grote agrochemische bedrijven die zich de rechten van boeren op zaden toeeigenen, het milieu aantasten en onze waardevolle genetische hulpbronnen pollueren in hoog aanzien staan, terwijl kleine en arme boeren die het zaad kweekten en de bevolking voedden, worden achtergelaten als landloze en hongerige sukkels, "zegt Dr Chito Medina, nationale coördinator van MASIPAG.


  U mag deze krachtige film niet missen die plichtsgetrouw de mythe dat ggo's nodig zijn voor de menselijke voeding keldert. Door het blootleggen van deze gemeenschappelijke GGO leugen hoopt MASIPAG de discussie te openen en de beleidsmakers te overtuigen om een  route te kiezen die echt duurzaam is: gedecentraliseerde landbouw met biodiversiteit gecontroleerd door het volk en voor het volk.


  "Bekijk deze video en spreek erover met iedereen die je kent om de gevaren voor de gezondheid GGO/Glyfosaat kenbaar te maken. "Als we de GGO produkten niet kopen, kunnen ze niet verkopen en zal het aantal GGO-boeren niet groeien. 


  Oorspronkelijk artikel: "10 Years of Failure: New film documents struggle of farmers deceived by biotech industry", Wednesday, February 26, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://masipag.org/2013/10/masipag-releases-film-about-the-plight-of-gm-corn-farmers-on-world-foodless-day/   
  http://science.naturalnews.com/gmo.html   
  http://www.gmwatch.org/index.php/news/archive/2014/15304-massive-gmo-crop-failure-in-philippines   
  http://www.youtube.com/watch?v=hCuWs8K9-kI&feature=youtu.be   

  04-03-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:biotech industrie, GGO's, Filippijnen
  03-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melatonine tegen borstkanker

  Melatonine kan helpen de groei van borstkanker tumoren voorkomen. 


  ( NaturalNews ) Nieuw onderzoek aan het 'Henry Ford Hospital' in Detroit suggereert dat  borstkanker steeds meer voorkomt als gevolg van een gebrek aan melatonine. 


  Melatonine, geproduceerd in de pijnappelklier in de hersenen, is een hormoon dat een harmonische rol speelt in het lichaam bij het moduleren van slaappatronen, bij circadiaanse ritmes en seizoensgebonden functies.  Melatonine productie wordt gestimuleerd door de duisternis en geremd door licht.  Met alle gadgets, schermen en knipperende lichten rondom ons kan de melatonineproductie worden tegen gewerkt. Verder heeft de pijnappelklier af te rekenen met verkalking door giftige stoffen zoals fluorideafval afkomstig van de fluor die in sommige regio's toegevoegd wordt aan het drinkwater.


  Bekend als het derde oog, is de pijnappelklier ongeveer zo groot als een rijstkorrel en is gelegen in de epithalamus, verscholen in een groef tussen de twee hersenhelften nabij het centrum van de hersenen.  Als een endocriene klier is dit derde oog verantwoordelijk voor de productie van melatonine.  Dit proces wordt gemakkelijk belemmerd door het verkalken van de klier door fluoride. Televisie- en computerschermen en andere moderne gadgets zenden een gestage stroom van kunstlicht naar onze ogen wat de productie van melatonine onderdrukt.  Een lange lijst van farmaceutische antidepressiva, bëtablokkers en bloeddrukmedicijnen halen eveneens de melatonineniveaus naar beneden.


  Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is voor mensen om hun derde oog open te houden.


  Volgens onderzoekers van Detroit kan melatonine de groei van borstkanker tumoren helpen voorkomen met de nadruk op het belang van het hebben van een gezonde goed functionerende pijnappelklier. Online gepubliceerd in 'PLoS One', blijkt uit de studie dat melatonine de groei van tumoren kan stoppen en de vorming van nieuwe bloedvaten kan verhinderen in ER-negatieve borstkanker modellen.


  Mede-auteur Adarsh Shankar was verbaasd door de studie, "Deze vroege fase onderzoeksresultaten met melatonine bij triple negatieve borstkanker diermodellen behaald in ons lab is nog nooit gezien. Hij vervolgt: "De belangrijkste bevinding van de studie is dat we nu weten dat we dit element en het effect op tumorgroei kunnen traceren wat de deur opent voor meer onderzoek."


  Dit onderzoek kan leiden tot de ontdekking dat constante lichtstimulatie van computers en andere apparaten de hersenen belemmeren bij de productie van melatonine met het risico van bepaalde vormen van kanker als gevolg.


  Mensen die hun derde oog willen openen moeten trachten zo weinig mogelijk onder invloed te komen van licht producerende apparaten waardoor melatonineproductie op gang kan komen en manieren zoeken om hun pijnappelklier te ontgiften door o.a. filtratie van fluoride uit drinkwater.


  Productie van melatonine remt borstkankergroei, besluit de studie.


  De Detroit onderzoekers testten de kapaciteit van melatonine tegen ERnegatieve borstkanker in vitro en evalueerden het hormonaaml effect op angiogenese, de vorming van nieuwe bloedvaten.


  Gedurende 21 nachten werd melatonine toegediend aan een groep muizen geïmplanteerd met humane borstkankercellen. De farmacologische melatonine werd geleverd een uur voor donker als de weefsels gevoeliger zijn voor effecten van het hormoon.
  Met 'single photon emission computed tomography', evalueerden de onderzoekers elke week de omvang van het menselijke borstkankerweefsel bij de muizen. De analyse werd afgerond na eenentwintig nachten.


  De met melatonine behandelde muizen hadden geen gewicht verloren en beschikten over overmatige energie en beweging zonder tekenen van prikkelbaarheid of agressief gedrag in tegenstelling met de controlegroep.


  In de controlegroep zonder melatonine was het tumorvolume aanzienlijk verhoogd en de vorming van nieuwe bloedvaten hadden de kanker laten aangroeien. De melatoninegroep toonde geen angiogenese.


  De resultaten werden gerepliceerd in menselijke cellen in vitro waaruit bleek dat melatonine ER-negatieve borstkanker kan reduceren.


  Antidepressiva verlagen het niveau van melatonine in het lichaam en belagen zo iemands slaappatroon, het circadiane ritme en kankerpreventie.


  Eén van de bijwerkingen van selectieve serotonineremmers is dat deze medicijnen lage niveaus van melatonine bij mensen kunnen veroorzaken.  In feite vecht melatonine tegen antidepressiva.  Studies tonen aan dat melatonine in conflict ligt met antidepressiva zoals desipramine en fluoxetine (Prozac) waaruit blijkt hoe deze geneesmiddlen het menselijk circadiane ritme, zijn slaappatroon en het natuurlijk genezingsevenwicht ontwrichten.  Ook bëtablokkers en bloeddruk medicatie zoals methoxamine (Vasoxyl) en clonidine (Catopres) zijn in conflict met melatonine.  Van deze en volgende calcium blokkerende geneesmiddelen is gevonden dat zij de pijnappelklier kwetsen waardoor de natuurlijke productie van melatonine wordt afgeremd: Nifedipine (Procardia), amlodipine (Norvasc), Verapamil (Calan, Isoptin), Diltiazem (Cardizem), felodipine (Plendil), Nisoldipine (Sular) en Bepridil (Vascor).


  Dit onderzoek toont het belang aan van de pijnappelklier voor de productie van melatonine, van proper niet gefluorideerd drinkwater en de onafhankelijkheid van schermen, antidepressiva en andere melatonine blokkerende geneesmiddelen.


  Oorspronkelijk artikel: "Melatonin could help prevent growth of breast cancer tumors", Tuesday, February 25, 2014 by: L. J. Devon, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/melatonin   
  http://www.newswise.com/articles/study-melatonin-shows-potential-to-slow-tumor-growth-in-certain-breast-cancers   

  03-03-2014, 21:37 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:melatonine, borstkanker, preventie
  28-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek zijn als modeverschijnsel

  Vier hoofdoorzaken waarom wij ziek worden.


  (NaturalNews) We leven in een tijdperk waar de ziekte wordt beschouwd als "normaal". Allergieën, migraine, spijsverteringsproblemen, slecht slapen, gebrek aan energie, spier- en gewrichtspijn worden beschouwd als een deel van het leven en geen indicatie meer van een ernstige ziekte. Hoe zijn we ertoe gekomen om dit te accepteren als normaal, en hoe zijn we zo ziek geworden dat we het paradigma van wat gezond is volledig op zijn kop hebben gezet? 


  Zware metalen.


  Je zou niet denken dat zware metalen zoals arseen, lood, kwik, aluminium, cadmium, nikkel een grote zorg zijn voor de mensen over de hele wereld, maar een aantal veel voorkomende gewoonten en omgevingsfactoren stellen ons chronisch bloot aan zware metalen wat een belangrijke onderliggende oorzaak is van alle kwalen.


  Overweeg het volgende:


  - Kwikvergiftiging door vaccinaties en amalgaamvullingen.

  - Arseenverontreiniging in conventioneel gefokte kippen.

  - Lood in huishoudelijke verf in huizen van vóór 1978 en in veel rijstproducten.

  - Aluminium in kookgerei en producten voor persoonlijke verzorging.

  - Cadmium in rook van sigaretten en rond fabrieken evenals in veel rijstproducten.

  - Verschillende zware metalen in pesticiden en herbiciden die uiteindelijk terecht komen in onze lucht, voedsel en water.


  Uit bovenstaand beknopt overzicht is het duidelijk dat elk van ons te maken heeft met zware metalen.


  Antibiotica.

   
  Hoewel antibiotica dienen om levens te redden geeft het overmatig gebruik ervan ook een scala aan problemen van de spijsvertering met pijnlijke symptomen.

   
  Antibiotica zijn zeer effectief in het uitroeien van slechte bacteriën (of ze waren dat voordat de bacteriën begonnen met het opbouwen van resistentie), en spijtig genoeg ook goede bacteriën. Deze collaterale schade kan zorgen voor een verzwakt darm- en het immuunsysteem, ons primair afweersysteem tegen deze onvriendelijke bacteriën. 


  Zodra men dit delicate evenwicht van de darmflora verstoordt wordt men heel kwetsbaar voor alle soorten infecties, en dit leidt uiteindelijk tot chronische en acute ziekte, van allergieën tot kanker. 


  Ondervoeding. 

  Het toepassen van verschillende chemicalien op onze cultuurgronden heeft ons voedsel gedegradeerd tot het 50 procent minder voedingsstoffen dan 50 jaar geleden. Combineer deze statistiek met het feit dat het meeste voedsel verkocht in supermarkten verwerkt is tot het punt van uitsterven, met weinig tot geen opneembare voedingstoffen voor het lichaam en je begrijpt het probleem. 


  Als je lichaam niet de voedingsstoffen teogevoerd krijgt die het nodig heeft zullen de basisch lichamelijke processen uiteindelijk worden aangetast wat zal eindigen in een cascade van ziekte en pijn. 


  Xeno-oestrogenen.


  Wellicht één van de meest voorkomende verontreinigingen in onze systemen van vandaag zijn de xeno-oestrogenen ook wel bekend als door de mens gemaakte oestrogeen nabootsende moleculen. Xeno-oestrogenen zijn vooral te vinden in plastic verpakkingen, voering van ingeblikt voedsel, piepschuim bekers en verpakkingen, cosmetica, toiletartikelen en landbouwchemicaliën.


  Deze chemische stoffen veroorzaken onevenwichtigheden in onze hormonen wat direct leidt tot een aantal problemen, waaronder :


  - Slecht slapen

  - Verhoogde stress en angst niveaus

  - Slechte energie

  - Gewichtstoename en gewichtsverlies

  - Droge huid, haar en nagels

  - Slecht libido

  - Slechte concentratie


  Zodra men het hormonaal evenwicht heeft verstoord heeft men zichzelf ingesteld op meer chronische aandoeningen in de toekomst.


  Als gevolg van al deze factoren zijn wij lui geworden en nemen we onze toevlucht tot medicatie waardoor onze toestand verder onze toxische belasting doet escaleren. Vervolgens geven we deze toestand door van generatie op generatie.


  Bent u bereid om dat lot te aanvaarden of wil je uw gezondheid koesteren?


  Oorspronkelijk artikel: "Top 4 reasons you are sick", Wednesday, February 19, 2014 by: Derek Henry, Natural News.  Bijlagen:
  http://healingthebody.ca/why-am-i-always-sick/   

  28-02-2014, 15:20 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:chronisch ziek, gezond blijven, digestieve problemen
  26-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten tegen overgewicht

  Ga voor noten en verminder je risico op obesitas of diabetes en beheers je gewicht.


  ( NaturalNews ) Een verrassend aantal mensen vermijden het eten van noten omdat ze vasthouden aan het valse stigma dat de calorieën afkomstig van een handvol noten bijdragen tot gewichtstoename. Noten leveren een hoger percentage vet calorieën per gram dan veel verwerkte voedingsmiddelen en worden dus beschouwd als ongezond.  Een schat aan wetenschappelijk bewijs toont nu aan dat het eten van een verscheidenheid van noten niet alleen gunstig is voor onze gezondheid, maar ook helpt bij het voorkomen van obesitas bij volwassenen en bij de gewichtsbeheersing als onderdeel van een natuurlijk dieet.


  Een onderzoeksteam van de 'Loma Linda University' in Californië bestudeerde 803 Zevendedag Adventisten volwassenen om de correlatie te onderzoeken tussen het eten van noten (amandelen, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia's, pecannoten, pijnboompitten, pistachenoten en walnoten) en het  metabool syndroom MetS (omvat verhoogde abdominale obesitas, verhoogde triglyceriden, lage HDL-cholesterol hoge bloeddruk en hyperglycemie) en obesitas.  De groep bestond uit een breed scala van personen die dagelijks noten eten tot helemaal geen.  Zoals wij kunnen lezen in de publicatie van de resultaten van hun werk in het tijdschrift PLoS ONE besluiten de wetenschappers dat eten van noten rechtstreeks gecorreleerd is met de prevalentie van obesitas bij de deelnemers.


  Noten verbeteren het metabool profiel en helpen bij gewichtsverlies inspanningen.


  De onderzoekers gebruikten een voedsel frequentie vragenlijst om de dagelijkse innamehoeveelheid van noten en pinda's te bepalen, zowel gezamenlijk als afzonderlijk. Hoofdauteur van de studie, Dr Karen Jaceldo - Siegl merkt op: "Onze resultaten toonden aan dat een portie (28 g of 1 ounce ) van noten per week significant geassocieerd was met 7 procent minder MetS ... verdubbeling van dit verbruik zou kunnen leiden tot  het verminderen van MetS risico met 14 procent."


  MetS  signaleert metabole verslechtering als het lichaam wordt gedwongen om te gaan met een cascade van lichamelijke afwijkingen die uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, dementie en drastisch verlaagde kwaliteit van leven. Regelmatige consumptie van noten kan de risico's van MetS verlagen omdat ze helpen om geoxideerde cholesterol ratio's uit te balanceren en de vaatfunctie te verbeteren, grotendeels te danken aan de kwaliteit van het enkelvoudig onverzadigd vetgehalte en de rijkdom aan mineralen in een handvol van de kleine smakelijke juweeltjes.


  Een ander voordeel gevonden door de onderzoekers is verlaging van het lichaamsgewicht. Hoewel de noten relatief hoog zijn in calorieën drukken ze de eetlust door een solide bron van niet dierlijke eiwitten en hebben ze weinig tot geen invloed op de bloedglucosespiegel. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat de enkelvoudig onverzadigde vetten worden geconserveerd door het orgaan voor cellulaire metabolisme en niet gemakkelijk verbrand worden als  bron van brandstof voor het lichaam. Dr Jaceldo-Siegl besluit: "Wij vonden dat deelnemers met hoog notenverbruik een significant lagere prevalentie hadden voor obesitas in vergelijking met laag verbruikers."

  Voedingsdeskundigen raden het eten aan van 42 gram noten per dag, dit is een handvol, om chronische ziekteprocessen af te weren en te helpen ons gewicht onder controle te houden.


  Oorspronkelijk artikel: "Go nuts to signifcantly lower risk of obesilty and diabetes, and aid your weight management strategy", Saturday, February 22, 2014 by: John Philip, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-01/mp-itn010714.php   
  http://www.medicalnewstoday.com/releases/270984.php   
  http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0085133   

  26-02-2014, 21:33 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vetten, noten, metabolisch syndroom, MetS
  25-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammografie niet ongevaarlijk

  Mammograms gevaarlijker dan men denkt.


  (NaturalNews ) Mammografie wordt alom aangeprezen als een effectief borstkanker screeningmiddel.  Maar bepaald onderzoek en deskundigen wijzen erop dat het wel eens meer kwaad dan goed zou kunnen doen.


  Verhoogt risico op kanker.


  Bij mammografie worden vrouwen blootgesteld aan straling. En straling, zoals we weten, is een oorzaak van kanker.

  Dr Russell Blaylock, oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper schat dat jaarlijkse mammogrammen het risico op borstkanker kan verhogen met 1 tot 3 procent. Volgens hem beweren sommige radiologen dat het risico zelfs hoger is".


  In een studie van 1600 Europese vrouwen gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Oncology' in juli 2006 , vonden de onderzoekers dat vrouwen die minstens éénmaal per jaar mammografie ondergingen 54 procent hoger risico hadden op het ontwikkelen van borstkanker in vergelijking met degenen die dat niet lieten doen.


  Verder schreef  dr. Samuel Epstein in zijn boek 'The Politics of Cancer': "Regelmatige mammografie bij jongere vrouwen verhoogt hun risico op kanker.  Analyse van gecontroleerde studies in het afgelopen decennium spreken van een structurele toename van de mortaliteit van borstkanker binnen een paar jaar van aanvang van de screening. Dit bevestigt het bewijs van de hoge gevoeligheid van de premenopauzale borst en de cumulatieve carcinogene effecten van straling."


  En het is niet alleen de straling die gevaarlijk is. Tijdens mammografie wordt de borst samen gedrukt in een poging om duidelijkere beelden te krijgen.  De pijn kan sommige vrouwen tot tranen toe bewegen.  Deze fysieke manipulatie van tumoren, moesten ze aanwezig zijn, kunnen leiden tot de verspreiding van kankercellen waardoor het risico op toekomstige metastasen verhoogt.


  Inderdaad, Dr Charles Simone, een voormalige 'National Cancer Institute associate', zei dat "mammogrammen het risico verhogen op het ontwikkelen van borstkanker en het  verspreiden van uitzaaiingen."


  Bedenkelijke nauwkeurigheid. 


  Veel artsen denken dat mammogrammen niet effectief zijn in het opsporen van borsttumoren. In een Zweedse studie gepubliceerd in het 'British Medical Journal', waarbij 60.000 vrouwen betrokken waren, werd onthuld dat zeven op de tien tumoren gesignaleerd door mammogrammen in feite vals positief waren. 


  Valse positieven leiden vaak tot onnodige emotionele pijn, financiële aderlating, invasieve biopsieën en zelfs fysieke verminkingen. 


  "De diagnoses zijn niet  nauwkeurig en leiden bij veel vrouwen tot chemo en bestraling zonder reden," zei Dr Blaylock. 


  Heeft sterftecijfer niet verlaagd. 

  Uit onderzoek, met inbegrip van een recente grote Canadese studie op 90.000 vrouwen gevolgd gedurende 25 jaar, bleek dat mammogrammen het totale sterftecijfer door borstkanker niet verlagen. Het is duidelijk dat, terwijl mammogrammen sommige vrouwen kunnen redden ze waarschijnlijk ook anderen schaden. Hier is het van belang om het onderscheid te maken tussen emotionele en statistische analyses en het globaal beeld in gedachten te houden. 


  En niet te vergeten dat vrouwen onnodig hun borsten verliezen door mastectomie. 

  Winst en politiek. 

  Waarom blijft mammografie dan in gebruik?


  "De industrie ondersteunt radiologen, x-ray technici, chirurgen, verpleegkundigen, fabrikanten van x-ray apparatuur, ziekenhuizen, enz., en zal niet toestaan dat hun markt verdwijnt," zei Dr James Howenstine. 


  "Er is bewijs dat mammogrammen niet het echte diagnosemiddel zijn en borstkanker kan veroorzaken bij zeer gevoelige vrouwen. Maar er wordt zo veel geld geïnvesteerd in de apparatuur  en in de ziekenhuizen, dat niemand de waarheid wil inzien," zei Dr Blaylock. 


  Goed alternatief.


  Een goed alternatief voor mammografie is thermografie, een veilige, zeer nauwkeurig, goedkope diagnostische methode die borstkanker jaren vlugger kan detecteren dan  mammogrammen. Progressieve artsen in Europa en de VS werken al sinds 1962 met deze techniek.


  Bronnen:
  Blaylock, Russell L, MD. Natural Strategies For Cancer Patients. New York, NY: Kensington Publishing, 2003. Print.

  Somers, Suzanne. Knockout: Interviews With Doctors Who Are Curing Cancer And How To Prevent Getting It In The First Place. NY, USA: Three Rivers Press, 2009. Print.

  Bollinger, Ty. Cancer: Step Outside The Box. 5th ed. USA: Infinity 510 510 Partners, 2011. Print.


  Oorspronkelijk artikel: "Mammograms are more harmful than you think", Sunday, February 16, 2014 by: Reuben Chow, Natural News.


  Bijlagen:
  http://www.nytimes.com/2014/02/12/health/study-adds-new-doubts-about-value-of-mammograms.html?hpw&rref=health&_r=1   

  25-02-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:mammografie, borstkanker, thermografie
  20-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thermografie i.p.v. mammografie

  Thermogrammen - een veilig, nauwkeurig en betrouwbaar alternatief voor mammografie. 


  ( NaturalNews ) Diverse onderzoekers en deskundigen hebben gewezen op een aantal problemen en beperkingen bij het gebruik van mammogrammen als de belangrijkste methode bij de diagnose van borstkanker. Een goed alternatief is thermografie. Thermogrammen zijn veilig, niet giftig, zeer nauwkeurig en goedkoop.

  Wat is thermografie? Thermografie werkt op basis van infrarood warmte emissie door de lichaamsweefsels. Als lichaamscellen over hun gebruikelijke metabole processen gaan geven ze warmte. Kankergezwellen hebben de neiging om meer infrarood warmte uit te stralen dan hun gezonde collega's, dat wil zeggen ze zijn warmer.


  Met informatie over de variërende warmteafgifte kan thermografie beelden tonen die inzicht verwerven in de functionele status van een bepaald gebieden van het menselijk lichaam, in dit geval de borsten.


  Verder, in vergelijking tot normaal weefsel worden kankertumoren ook door het autonome zenuwstelsel gestuurd maar in veel mindere mate. Wanneer bijvoorbeeld koele lucht wordt geblazen over de borsten vermindert het autonome zenuwstelsel de hoeveelheid bloedstroom in normaal borstweefsel als middel van temperatuurregeling. Het bloed en de bloedvaten bij de tumor zijn echter niet onder autonome controle en worden niet koeler - thermografie zal dus abnormale weefsels als "hot spots" tonen.


  Een eenvoudig proces.


  De vrouw die moet worden gescreend staat met ontbloot bovenlijf ongeveer 10 meter van de machine en de opname duurt slechts een paar minuten. De resultaten zijn direct beschikbaar op de monitor en de informatie kan meestal snel worden geïnterpreteerd.
  De vrouw voelt geen pijn, er is geen fysieke compressie van de borsten en geen straling.


  Voordelen van thermografie.

  Omdat noch ioniserende straling noch mechanische druk worden gebruikt, verhoogt thermografie niet het risico op kanker of bevordert het de verspreiding van kanker niet waardoor het een veilige procedure is. Zonder pijn is het proces zelfs comfortabel.
  In tegenstelling tot de mammogrammen die minder nauwkeurig zijn bij dichter borstweefsel wordt de nauwkeurigheid van thermografie niet beïnvloed door weefseldichtheid.


  In het geval van borstkanker kunnen thermogrammen uitsluitsel geven over de ontwikkeling van kanker vijf jaar voor dat mammogrammen in staat zijn om dit te doen. Dit gebeurt door het tonen van de vroege stadia van angiogenese  vorming van nieuwe bloedvaten die een voorloper zijn van tumorvorming. De meeste borsttumoren zijn langzaam gegroeid, tot twee decennia voor de conventionele diagnostische methoden ze konden detecteren. In hun vroeg stadium van ontwikkeling zijn tumoren relatief gemakkelijk te stoppen en om te keren.  Thermogrammen kunnen ook borstkanker opsporen jaren vroeger dan lichamelijke onderzoeken dat kunnen.


  Problemen met mammogrammen.


  De straling heeft de neiging om het risico op borstkanker te verhogen, mogelijk zeer aanzienlijk, vooral wanneer jaarlijks uitgevoerd, daar straling cumulatieve kankerverwekkende effecten kan hebben. Ook kunnen de fysische compressie en manipulatie van de borsten bestaande tumoren verspreiden. De fouten van vals positieve en vals negatieve resultaten zijn hoog. En het is niet effectief gebleken in het verlagen van de totale borstkanker sterftecijfers.


  "Mammografie is geen acceptabele manier om borsten te onderzoeken. De enige reden voor zijn tolerantie is dat het een belangrijke bron van stabiele inkomsten is voor radiologen.  Ze zijn er om mammografie toe te passen en willen geen concurrentie van andere benaderingen," aldus Philip Hoekstra, PhD, een pionier in thermogram gebruik.


  Conclusie.


  Dr Russell Blaylock, oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper, onderschrijft thermografie als volgt: "Thermografie is goed omdat we weten dat tumoren warm zijn en goedaardige gezwellen hebben de neiging om koel te zijn." Ook hij bekritiseert mammogrammen.


  Terwijl thermografie nogal nieuw en onconventioneel klinkt kennen vooruitstrevende artsen in Europa en de Verenigde Staten het gebruik van deze technologie al sinds 1962. Alleen als de vrouwen andere screening protocollen zullen eisen is er een kans op deze zachte technologie om door te breken.


  Oorspronkelijk artikel: "Thermograms - a safe, accurate and reliable alternative to mammograms", Tuesday, February 18, 2014 by: Reuben Chow, Natural News.


  Bronnen voor dit artikel

  Bollinger, Ty. Cancer: Step Outside The Box. 5th ed. USA: Infinity 510 510 Partners, 2011. Print.

  Somers, Suzanne. Knockout: Interviews With Doctors Who Are Curing Cancer And How To Prevent Getting It In The First Place. NY, USA: Three Rivers Press, 2009. Print.

  Trivieri, Jr., Larry, and Anderson, John W. Alternative Medicine: The Definitive Guide. 2nd ed. New York, USA: Celestial Arts, 2002. Print.

  Blaylock, Russell L, MD. Natural Strategies For Cancer Patients. New York, NY: Kensington Publishing, 2003. Print.

  Bijlagen:
  http://www.naturalnews.com/mammograms.html   
  http://www.naturalnews.com/thermography.html   

  20-02-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:mammografie, borstkanker, thermografie
  18-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodend vaccin.

  Kinderen sterven van pentavalent vaccin.

  ( NaturalNews ) Er komt meer en meer weerstand in de ontwikkelingslanden tegen het gebruik van pentavalent vaccins, of vijf-in-één vaccins, die agressief door de gezondheidsautoriteiten worden opgelegd als een vereiste voor de volksgezondheid. Rapporten geven aan dat een toenemend aantal zuigelingen sterven niet lang na de controversiële prik, waarvan wordt gezegd dat het een immuunrespons activeert tegen vijf verschillende ziekten.

  Zo heeft V.S. Achuthanandan, de leider van de oppositie in Kerala, India, onlangs publiekelijk verklaard dat pentavalent vaccins niet langer meer zouden mogen opgenomen worden als onderdeel van de immunisatie, verwijzend naar de vele baby's die zijn overleden na het vaccineren.

  Deze verklaringen komen net op het moment dat de centrale overheid van India versneld wil overgaan tot het uitbreiden van het pentavalent vaccin programma naar de andere 11 Indiase deelstaten. Health.India.com. Minister van Volksgezondheid Ghulam Nabi Azad geeft toe dat er een merkbare toename is geweest van bijwerkingen na toediening van het vaccin tegen difterie, kinkhoest, tetanus, hepatitis B en Hib maar beweert dat deze schade niet het gevolg is van het vaccin .

  Maar vele anderen zijn het daar niet mee eens, met inbegrip van Dr Jacob Puliyel, een kinderarts en lid van de 'National Technical Advisory Group on Immunization. Hij vertelde verslaggevers dat, in tegenstelling tot wat de Indiase regering beweert veel van de sterfgevallen die zich hebben voorgedaan na de toediening van de pentavalent vaccins duidelijke tekenen van een causaal verband aantonen.

  "De sterfgevallen in verband met dit vaccin zijn sporadisch geweest ... en volgt het patroon van anafylaxie reacties, " verklaarde Dr Puliyel . " [ I] Als van een middel bekend is deze vorm van fatale reactie te hebben veroorzaakt is het niet toegestaan ​​om het zonder verdere gevoeligheidstesten toe te dienen ... dat is nog niet gebeurd bij pentavalent .... Al deze sterfgevallen als toevallig bestempelen verdringt de waarheid."

  WHO wetenschappers ontwikkelen instrumenten voor het bijhouden van bijwerkingen na vaccinatie.

  India's 'Adverse Events Following Immunization Committee" ontkent enig verband tussen pentavalent vaccins en de zuigelingensterfte maar het bewijs spreekt voor zich. Zelfs de World Health Organization ( WHO ), die het gebruik van vaccins promoot, geeft toe dat bijwerkingen gebeuren, dat is de reden waarom de groep financiert in onderzoek naar evaluatie-instrumenten voor bijwerkingen.

  Een studie over verwondingen en sterfgevallen in verband met vaccins die werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Vaccine' eind vorig zomer, stelt: "Ernstige ziekte of zelfs de dood kan sporadisch optreden na vaccinatie van kinderen."

  Hoewel deze studie daadwerkelijk werd gestart om manieren te zoeken om implicaties na vaccinatie te voorkomen besluit ze nog steeds dat vaccins kunnen en zullen leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood in sommige gevallen. Dit lijkt zeker het geval met pentavalent vaccin, waarvan ambtenaren van de gezondheidsdienst keer op keer niet willen toegeven dat het een waarschijnlijke oorzaak is geweest van overlijden bij sommige kinderen.

  In het vrij recente geval van de twee baby's die stierven in Kerala, India, na pentavalent vaccinatie, is uit het post mortemcertificaat gebleken dat het vaccin de oorzaak kon geweest zijn. Het certificaat bepaalt uitdrukkelijk dat geen natuurlijke ziekte, verwonding of aspiratiepneumonie de oorzaak van de dood was, waardoor nog slechts één andere voor de hand liggende factor overschiet.

  "Op basis van de bevindingen van de autopsie, voorlopige rapporten van microbiologische en histopathologische bevindingen, kan geen duidelijke mening over de oorzaak van de dood worden geleverd", luidt de verklaring zoals geciteerd door 'Express Pharma Online'. "Echter kon de dood als gevolg van de vaccinatie ook niet worden uitgesloten.

  Oorspronkelijk artikel:"Children dying from pentavalent vaccine" Tuesday, February 18, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://health.india.com/news/pentavalent-vaccine-to-be-used-in-11-more-states-is-it-a-good-idea/   
  http://science.naturalnews.com/vaccines.html   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24021304   
  http://www.omsj.org/reports/tozzi%202013.pdf   
  http://www.thehindu.com/news/cities/Thiruvananthapuram/pentavalent-vaccine-caught-in-fresh-row/article5455511.ece   

  18-02-2014, 21:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:pentavalent vaccins, India, kindersterfte
  17-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resveratrol bij diabetes type 2.

  Resveratrol helpt bij diabetes.

  Resveratrol is een buitengewone molecule bij het bestrijden van allerlei kwalen: cellulaire veroudering, ontstekingen, hart- en vaatziekten, neurodegeneratieve ziekten, bestrijding van schadelijke stoffen, tegen de oxidatieve stress, enz...

  Maar weinig mensen weten dat resveratrol ook zeer effectief is tegen diabetes type 2, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte.

  Overgewicht, diabetes, alles speelt zich af in de darmen.

  Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: de darmflora is absoluut essentieel voor de gezondheid van het lichaam. Deze miljarden bacteriën die deel uitmaken van de flora van onze darmen beschermen tegen externe agressie en zorgen voor de goede werking van onze stofwisseling.

  Paradoxaal genoeg is de darmflora zowel sterk als kwetsbaar. Solide, want een goede darmflora is de beste remedie tegen infecties. Erg kwetsbaar omdat ze snel verzwakt als wij ons slecht voeden.

  Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen organisaties: wij herbergen en voeden deze bacteriën en in ruil daarvoor verbinden zij zich ertoe om ons te beschermen en gezond te houden.

  Wee hij die de darmflora niet onderhoudt.

  Verwaarlozing van uw dieet en lichaamsbeweging kunnen de goede bacteriën verzwakken in je darmflora. Dit risico is met name groot als je reglematig kant en klare maaltijden, voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, enz..., eet.

  Een verarmde darmflora leidt tot chronische ontsteking van de darmen. Deze voortdurende ontsteking is zeer schadelijk voor het lichaam. Ze veroorzaakt een massa van metabolische problemen: insulineresistentie (diabetes), verhoogde vetopslag (overgewicht, obesitas), spierkrampen, enz. . [ 1 , 2 ].

  Verwaarlozing wordt hier niet vergeven. Risico op een hartaanval, hartstilstand, hypertensie en kanker zijn reeël. [ 3 ]. Het ergste is dat diabetes type 2 nog meer trek heeft naar frisdranken en snoep ... De knagende honger zelfs na het eten houdt niet op. Permanente vermoeidheid ontmoedigt het sporten. Permanente gewichtstoename. Het is een vicieuze cirkel waarin het leven al snel ondraaglijk wordt.

  Het probleem van de geneesmiddelen bij diabetes.

  Zoals vaak richt de conventionele geneeskunde zich op de symptomen i.p.v. op de oorzaken van de ziekte.

  Geneesmiddelen tegen diabetes dienen om de insuline te vermeerderen of om uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Maar dit zijn de gevolgen van diabetes type 2, niet de oorzaken.

  Bovendien veroorzaken deze geneesmiddelen een aanzienlijk verhoogd risico op hartstilstand gekoppeld aan het cardiale risico van diabetes zelf. [3]

  Welke natuurlijke therapieën staan ons ten dienste?

  De onderzoekers hebben gemerkt dat type 2 diabetes te genezen is zonder medicijnen, simpelweg door te veranderen van levensstijl. Dit is een ongelooflijke kans! Het recept is eenvoudig, het is heel duidelijk en heeft geen bijwerkingen.

  Ten eerste is het essentieel te bewegen. Het is geen geheim: ons lichaam is geprogrammeerd om lange uren te draaien met jacht op wilde dieren, het zoeken van onderdak en het land te bewerken. Men moet deze levensstijl aankleven om gezond te blijven.

  Wandel regelmatig en doe korte intense inspanningen (sprint, fitness, snel zwemmen). Verban granen (koolhydraten) en suikers zoals fructose uit uw dieet . Zelfs fruit wordt afgeraden als uw bloedsuiker niet onder controle is.

  Vergeet de vitamine D niet. Stel jezelf onbeschermd bloot aan de zon gedurende 20 minuten per dag tijdens zonnige dagen. En als je veel binnenshuis verblijft neem dan een ​​supplement van vitamine D3 gedurende het hele jaar.

  Maar als je alle kansen wilt verzilveren om diabetes te verslaan dan moet je resveratrol nemen.

  Resveratrol: bewezen doelmatigheid.

  Studies van de patiënten zijn unaniem: resveratrol is een wonder van de natuur voor het bestrijden van type 2 diabetes [4, 5].

  Het is een natuurlijk en niet-toxisch polyfenol, krachtig maar veilig [6]. Een studie die werd uitgevoerd door een groep onderzoekers van INSERM, INRA, Universiteit van Toulouse en Toronto toonde aan dat resveratrol de activiteit van de mitochondria stimuleert die de insulinegevoeligheid verhoogt [7].

  Resveratrol werkt ook op de darmen door vermindering van ontstekingen en herstellen van de darmflora - het is dus ook een prebioticum. Deze dubbele impact kan problemen corrigeren waardoor diabetes en obesitas kunnen ontstaan.

  Bovendien verlaagt resveratrol de niveaus van verschillende markers voor cardiovasculair risico, wat vooral belangrijk is bij diabetes [8, 9].

  Andere voordelen van resveratrol.

  Ons lichaam wordt voortdurend aangevallen door verontreinigende stoffen: tabak, dioxines en koolwaterstoffen die de darmflora verzwakken. Daarom geeft het beschermen van onze darmflora tegen verontreinigende stoffen ons meer kans op het voorkomen van diabetes.

  Resveratrol kan ook hier het verschil maken omdat het de genen activeert die het lichaam van milieuverontreinigende stoffen ontgift [6].

  Het wordt erkend als een krachtig antioxidant. Het is een effectieve molecule om cellulaire veroudering te voorkomen.

  Dr Schrauwen en zijn team van onderzoekers van de Universiteit van Maastricht toonde in 2011 aan dat resveratrol het effect nabootst van een calorie-arm dieet [10]. Dit vergemakkelijkt het verliezen aan gewicht.

  Het probleem van de biologische beschikbaarheid van resveratrol eindelijk opgelost.

  De grote uitdaging om de beste resveratrol te krijgen is de biologische beschikbaarheid en dus de mogelijkheid voor het lichaam om resveratrol lang genoeg op te slaan om alle voordelen ervan te plukken.

  In 2003 heeft een laboratorium aangetoond dat resveratrol zich op een piek bevindt 30 minuten na inname. Het ondergaat een cyclus van intens metabolisme in de lever die het 75 % elimineert langs de urine en ontlasting. In totaal is de therapeutische werking tot nul gereduceerd na maximaal een uur.

  Talrijke wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd over de hele wereld om dit probleem op te lossen .

  Yvery , een Frans bedrijf gespecialiseerd in resveratrol heeft onlangs de oplossing gevonden in het kader van een partnerschap met het 'Recherche Académique Française'.

  Na verscheidene jaren van onderzoek heeft dit laboratorium als enige een doseringsvorm ontwikkeld en gepatenteerd, in staat om het probleem van de lage biologische beschikbaarheid van resveratrol op natuurlijke wijze bij de mens op te lossen.

  Genomen in deze innovatieve vorm wordt resveratrol 8,8 keer beter geabsorbeerd dan in de conventionele droge vorm die beschikbaar is in de meeste andere producten op de markt. Het is bewezen dat het product boven de drempel van therapeutische activiteit is tot 6 uur na de absorptie tegen slechts 1 uur bij conventionele resveratrol [11].

  Yvery zet zijn onderzoek en ontwikkeling verder. In 2012 heeft het laboratorium, in samenwerking met de 'Recherche Académique", aangetoond dat resveratrol, in deze biologisch beschikbare toedieningsvorm, de insuline secretie vermeerdert en helpt om de bloedsuikerspiegel te controleren. [ 6 ]

  Het middel wordt gecommercialiseerd onder de naam 'Glucaratrol"

  Bronnen:

  [1] M. Bajzer, R. J. Seeley, Obesity and Gut Flora, Nature, Decembre 2006, Vol. 44.

  [2] R. Burcelin, J. Amar, Flore intestinale et maladies métaboliques, Doi : MMM-03-2009-03-2-ENCOURS-101019-200901244

  [3] Feeling Fatigued or Irritable? There's a 1 in 4 Chance You Suffer from Diabetes...

  [4] P. Brasnyó, G. A. Molnár, M. Mohás, et al., “Resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress and activates the Akt pathway in type 2 diabetic patients,” British Journal of Nutrition, vol. 106, no. 3, pp. 383–389, 2011.

  [5] Pro J.L. Beaudeux, Effet du Resvératrol sur le métabolisme glucolipidique, inflammation et phénotype leucocytaire chez le patient non diabétique, PHRC, Novembre 2012, 60 patients impliqués.

  [6] E. Sérée, R. Burcelin, J.-F. Savouret, Resveratrol as a Therapeutic Supplement : a Way to Prevent Type 2 Diabetes?, Médecine des maladies Métaboliques, Novembre 2009, Vol. 3., N°5

  [7] Thi-Mai Anh Dao, Eric Serée, Resveratrol Increases Glucose Induced GLP-1 Secretion in Mice:

  A Mechanism which Contributes to the Glycemic Control PlosOne Vol 6 Issue 6 - June 2011

  [8] Dash S, et al., High-dose resveratrol treatment for 2 weeks inhibits intestinal and hepatic lipoprotein production in overweight/obese men, Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2013 Dec;33(12):2895-901. doi: 10.1161/ATVBAHA.113.302342. Epub 2013 Sep 26.

  [9] Bo S, et al., Curr Med Chem. 2013;20(10):1323-31, Anti-inflammatory and antioxidant effects of resveratrol in healthy smokers a randomized, double-blind, placebo-controlled, cross-over trial.

  [10] Schrauwen P. et al., Calorie restriction-like effects of 30 days of resveratrol supplementation on energy metabolism and metabolic profile in obese humans, Cell Metab. 2011 Nov 2;14(5):612-22. doi: 10.1016/j.cmet.2011.10.002.

  [11] M.J. Amiot, et al., Optimization of trans-resveratrol bioavailability for Human Therapy, Février 2013, Biochimie, 1/6

  Oorspronkelijk artikel: "Le Resvératrol aide à vaincre le diabète", Eric Müller, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, février 13, 2014.

  Bijlagen:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/02/diabetes-most-of-what-youve-been-told-may-be-wrong.aspx   

  17-02-2014, 22:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:resveratrol, diabetes type 2
  15-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D tekort

  Vitamine D tekort veroorzaakt veel problemen.

  ( NaturalNews ) Na jaren van horror verhalen en hysterische waarschuwingen door vele media over de schadelijke effecten van de zon en de noodzaak van het gebruik van zonnebrandcrème komen meer en meer voordelen naar voor van de vitamine die mensen aanmaken door blootstelling aan de zon. Het bewijs van het verband tussen vitamine D-tekort en een aantal gezondheidsproblemen blijft groeien. Dit brengt de noodzaak mee van een verstandig plan voor de noodzakelijke blootstelling aan de zon voor een goede gezondheid met de noodzakelijke bescherming.

  Voordelen van vitamine D.

  Van vitamine D is een groot palet aan voordelen bekend. Deze variëren van de manier waarop een lichaam zich gezond voelt van dag tot dag als voor op lange termijn. Bijvoorbeeld verhoogt voldoende vitamine D het vermogen van het lichaam om te vechten tegen infecties. Deze kunnen variëren van verkoudheid, griep , longontsteking en andere ernstiger gezondheidsproblemen.

  Mensen met chronische ziekten kunnen ook verbetering vinden bij voldoende vitamine D. Mensen met type 1 en type 2 diabetes, autisme, hartziekte, beroerte en ziekte van Alzheimer hebben een verbetering van hun toestand gezien toen ze werden blootgesteld aan de juiste hoeveelheden van deze cruciale vitamine.

  De voordelen van vitamine D zijn niet alleen fysiek. Vitamine D wordt ook in verband gebracht met een vermindering van depressie. Uit studies blijkt dat mensen die lijden aan chronische ziekten zoals Type 1 diabetes en ook symptomen van depressie vertoonden, verbetering ondervonden na het verhogen van de hoeveelheid vitamine D in hun lichaam.

  Manieren om de noodzakelijke blootstelling aan UB-straling te verkrijgen.

  Voor veel mensen beperkt de winter hun blootstelling aan de zon voor maximaal zes maanden van het jaar . Veel onderzoekers hebben ontdekt dat het een goed alternatief is om te worden blootgesteld aan kunstmatige UB stralen omdat studies hebben aangetoond dat dit voordelen biedt voor de gezondheid die verder gaan dan de aanmaak van vitamine D. Hoewel veel mensen denken dat het een goed idee is om onder de zonnebank te liggen ...

  Niet alle zonnebanken zijn gelijk.


  Veel zonnebanken bevatten een magnetische ballast. Dit is het zoemend geluid dat vaak te horen is als een zonnebank in gebruik is. Deze creërt elektrische en magnetische velden (EMV) die het lichaam kunnen beschadigen. Een betere keuze voor zonnebanken zijn die met een elektronisch voorschakelapparaat dat veel minder van deze elektromagnetische velden produceert.

  Een adequate hoeveelheid vitamine D kan worden gewaarborgd met de juiste blootstelling aan de zon of het juiste type zonnebank. Voor degenen die vinden dat geen van deze oplossingen bevredigend is kan een supplement met vitamine D worden genomen.

  Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D di-eficiency linked to host of woes" Tuesday, February 11, 2014 by: Yanjun.

  N.v.d.r.  Zelf heb ik mij twee UVB-lampen met armatuur aangeschaft zodat ik in de winter dagelijks mijn portie UV of vitamine D kan opdoen. Voor meer informatie zie onder bijlage: mijn-uvb-lamp

  Bijlagen:
  http://ajcn.nutrition.org/content/87/4/1080S.long,   
  http://emedicine.medscape.com/article/128762-overview   
  http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
  http://www.nhs.uk/news/2013/06June/Pages/health-claims-about-vitamin-D-examined.aspx   

  15-02-2014, 21:12 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D, zonnebanken,
  03-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3 tegen Alzheimer.


  Beter dan een voorgeschreven medicijn : Omega  3 vetten verminderen het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.


  ( NaturalNews ) Nieuwe onderzoeken blijven de omega 3 vetzuren DHA en EPA prijzen in het bewaren en handhaven van een optimale stofwisseling en de gezondheid van de hersenen. In het verleden hebben de onderzoekers duidelijk aangetoond dat het eten van vis of een aanvulling met een hoge kwaliteit visoliecapsule het risico van plotselinge dood door een hartaanval met een derde en de niveaus van systemische ontsteking kan verlagen en een katalysator is voor veel soorten kanker en vroege geanvanceere sterfte. Veel mensen hebben vrijwel geen inname van omega 3 vetten wat leidt tot een gevaarlijke onbalans met omega 6 vetten en een cascade van potentieel dodelijke chronische ziekten.
  De hersenen worden beschermd door een essentieel verdedigingnetwerk, bekend als de bloed hersen barriëre die potentieel schadelijke stoffen helpt uitfilteren en stoffen levert voor de delicate balans van chemische neurotransmitters en elektrische impulsen nodig voor het leren, het bevorderen van de geheugenretentie en de coördinatie van elke beweging door het lichaam. Onderzoekers van het Karolinska Instituut in Zweden hebben in het' Journal of Internal Medicine' het resultaat van hun werk gepubliceerd dat laat zien hoe belangrijk omega 3 vetten zijn voor de de bloed hersen barrëre, waar ze gebruikt worden om neurale celmembranen op te bouwen die zorgen voor een goede zuurstoftoevoer en voedingsstof verzadiging voor het ondersteunen van een optimale gezondheid van de hersenen dat helpt in het voorkomen van Alzheimer, denken velen.


  Omega 3 vetten dringen door de bloed hersen barriëre en lagere niveaus van systemische ontstekingen om chronische ziekten te bestrijden.


  Wetenschappers weten dat de personen die lijden aan de ziekte van Alzheimer extreem lage concentraties van de lange keten omega 3 vetten DHA hebben.  In een groep van 33 vrijwilligers,  in een dubbelblinde vergelijkende studie, toonde het team aan dat suppletie met omega 3 supplementen gedurende zes maanden een significante verbetering opleverde van DHA niveaus.  'Medical News Today' meldt: "Tegen het einde van de studie had de omega 3 groep hogere niveaus van DHA en EPA (eicosapentaeenzuur, een ander omega 3) in hun hersenvocht en bloed, terwijl de placebogroep geen verandering toonde.  "Het belangrijkste is, vonden de onderzoekers dat  de leden van de groep veel lagere niveaus van een onstekingsmarker in hun hersenvocht hadden.

  Een onafhankelijke studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Neurology' heeft gevonden dat suppletie met visolie het volume van de hersenen zelfs kan verhogen tijdens veroudering.  Afnemende hersenmassa is kenmerkend voor vormen van dementie, met name ook de ziekte van Alzheimer. Elke strategie die helpt om hersenvolume te behouden is van cruciaal belang voor een optimale gezondheid van de hersenen en wetenschappers in dit onderzoek hebben vastgesteld dat een aanvulling met visolie equivalent is aan het behoud van maximaal twee jaar van gezondheid van de hersenen.

  Ondersteunend onderzoek heeft ook aangetoond dat een aanvulling met het volledige spectrum van B-vitaminen ook kan helpen om een kritisch hersenvolume te behouden.


  De auteurs van dit werk besluiten dat de resultaten van de studie "een toevoeging zijn aan de groeiende literatuur die suggereert dat hoger omega 3 FA weefselniveau dat kan worden bereikt door veranderingen in het dieet beloftevol zijn voor het vertragen van cognitieve veroudering en/of dementie."

  De onderzoekers hebben nu ernstige bewijzen om het belang van omega 3 vetten aan te tonen in de ondersteuning van de menselijke gezondheid.  Gezondheidsfreaks  zullen vette vis meerdere keren per week eten of een dagelijks supplement (1.200 tot 2.400 mg gecombineerd EPA/ DHA)  met een zuivere visolie capsule nemen om het hart, de hersenen en de metabole processen te ondersteunen.


  Oorspronkelijk artikel: "Better than any prescription drug: Omega-3 fats slash the risk of developing Alzheimer's disease", Monday, February 03, 2014 by: John Philip. .

  Bijlagen:
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/joim.12166/abstract   
  http://science.naturalnews.com/Omega_3_fatty_acid.html   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/269736.php   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/271541.php   
  http://www.neurology.org/content/early/2014/01/22/WNL.0000000000000080   

  03-02-2014, 22:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:omega 3, Alzheimer
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!