Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    15-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D tekort

    Vitamine D tekort veroorzaakt veel problemen.

    ( NaturalNews ) Na jaren van horror verhalen en hysterische waarschuwingen door vele media over de schadelijke effecten van de zon en de noodzaak van het gebruik van zonnebrandcrème komen meer en meer voordelen naar voor van de vitamine die mensen aanmaken door blootstelling aan de zon. Het bewijs van het verband tussen vitamine D-tekort en een aantal gezondheidsproblemen blijft groeien. Dit brengt de noodzaak mee van een verstandig plan voor de noodzakelijke blootstelling aan de zon voor een goede gezondheid met de noodzakelijke bescherming.

    Voordelen van vitamine D.

    Van vitamine D is een groot palet aan voordelen bekend. Deze variëren van de manier waarop een lichaam zich gezond voelt van dag tot dag als voor op lange termijn. Bijvoorbeeld verhoogt voldoende vitamine D het vermogen van het lichaam om te vechten tegen infecties. Deze kunnen variëren van verkoudheid, griep , longontsteking en andere ernstiger gezondheidsproblemen.

    Mensen met chronische ziekten kunnen ook verbetering vinden bij voldoende vitamine D. Mensen met type 1 en type 2 diabetes, autisme, hartziekte, beroerte en ziekte van Alzheimer hebben een verbetering van hun toestand gezien toen ze werden blootgesteld aan de juiste hoeveelheden van deze cruciale vitamine.

    De voordelen van vitamine D zijn niet alleen fysiek. Vitamine D wordt ook in verband gebracht met een vermindering van depressie. Uit studies blijkt dat mensen die lijden aan chronische ziekten zoals Type 1 diabetes en ook symptomen van depressie vertoonden, verbetering ondervonden na het verhogen van de hoeveelheid vitamine D in hun lichaam.

    Manieren om de noodzakelijke blootstelling aan UB-straling te verkrijgen.

    Voor veel mensen beperkt de winter hun blootstelling aan de zon voor maximaal zes maanden van het jaar . Veel onderzoekers hebben ontdekt dat het een goed alternatief is om te worden blootgesteld aan kunstmatige UB stralen omdat studies hebben aangetoond dat dit voordelen biedt voor de gezondheid die verder gaan dan de aanmaak van vitamine D. Hoewel veel mensen denken dat het een goed idee is om onder de zonnebank te liggen ...

    Niet alle zonnebanken zijn gelijk.


    Veel zonnebanken bevatten een magnetische ballast. Dit is het zoemend geluid dat vaak te horen is als een zonnebank in gebruik is. Deze creërt elektrische en magnetische velden (EMV) die het lichaam kunnen beschadigen. Een betere keuze voor zonnebanken zijn die met een elektronisch voorschakelapparaat dat veel minder van deze elektromagnetische velden produceert.

    Een adequate hoeveelheid vitamine D kan worden gewaarborgd met de juiste blootstelling aan de zon of het juiste type zonnebank. Voor degenen die vinden dat geen van deze oplossingen bevredigend is kan een supplement met vitamine D worden genomen.

    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D di-eficiency linked to host of woes" Tuesday, February 11, 2014 by: Yanjun.

    N.v.d.r.  Zelf heb ik mij twee UVB-lampen met armatuur aangeschaft zodat ik in de winter dagelijks mijn portie UV of vitamine D kan opdoen. Voor meer informatie zie onder bijlage: mijn-uvb-lamp

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/87/4/1080S.long,   
    http://emedicine.medscape.com/article/128762-overview   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.nhs.uk/news/2013/06June/Pages/health-claims-about-vitamin-D-examined.aspx   

    15-02-2014, 21:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine D, zonnebanken,
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3 tegen Alzheimer.


    Beter dan een voorgeschreven medicijn : Omega  3 vetten verminderen het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.


    ( NaturalNews ) Nieuwe onderzoeken blijven de omega 3 vetzuren DHA en EPA prijzen in het bewaren en handhaven van een optimale stofwisseling en de gezondheid van de hersenen. In het verleden hebben de onderzoekers duidelijk aangetoond dat het eten van vis of een aanvulling met een hoge kwaliteit visoliecapsule het risico van plotselinge dood door een hartaanval met een derde en de niveaus van systemische ontsteking kan verlagen en een katalysator is voor veel soorten kanker en vroege geanvanceere sterfte. Veel mensen hebben vrijwel geen inname van omega 3 vetten wat leidt tot een gevaarlijke onbalans met omega 6 vetten en een cascade van potentieel dodelijke chronische ziekten.
    De hersenen worden beschermd door een essentieel verdedigingnetwerk, bekend als de bloed hersen barriëre die potentieel schadelijke stoffen helpt uitfilteren en stoffen levert voor de delicate balans van chemische neurotransmitters en elektrische impulsen nodig voor het leren, het bevorderen van de geheugenretentie en de coördinatie van elke beweging door het lichaam. Onderzoekers van het Karolinska Instituut in Zweden hebben in het' Journal of Internal Medicine' het resultaat van hun werk gepubliceerd dat laat zien hoe belangrijk omega 3 vetten zijn voor de de bloed hersen barrëre, waar ze gebruikt worden om neurale celmembranen op te bouwen die zorgen voor een goede zuurstoftoevoer en voedingsstof verzadiging voor het ondersteunen van een optimale gezondheid van de hersenen dat helpt in het voorkomen van Alzheimer, denken velen.


    Omega 3 vetten dringen door de bloed hersen barriëre en lagere niveaus van systemische ontstekingen om chronische ziekten te bestrijden.


    Wetenschappers weten dat de personen die lijden aan de ziekte van Alzheimer extreem lage concentraties van de lange keten omega 3 vetten DHA hebben.  In een groep van 33 vrijwilligers,  in een dubbelblinde vergelijkende studie, toonde het team aan dat suppletie met omega 3 supplementen gedurende zes maanden een significante verbetering opleverde van DHA niveaus.  'Medical News Today' meldt: "Tegen het einde van de studie had de omega 3 groep hogere niveaus van DHA en EPA (eicosapentaeenzuur, een ander omega 3) in hun hersenvocht en bloed, terwijl de placebogroep geen verandering toonde.  "Het belangrijkste is, vonden de onderzoekers dat  de leden van de groep veel lagere niveaus van een onstekingsmarker in hun hersenvocht hadden.

    Een onafhankelijke studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Neurology' heeft gevonden dat suppletie met visolie het volume van de hersenen zelfs kan verhogen tijdens veroudering.  Afnemende hersenmassa is kenmerkend voor vormen van dementie, met name ook de ziekte van Alzheimer. Elke strategie die helpt om hersenvolume te behouden is van cruciaal belang voor een optimale gezondheid van de hersenen en wetenschappers in dit onderzoek hebben vastgesteld dat een aanvulling met visolie equivalent is aan het behoud van maximaal twee jaar van gezondheid van de hersenen.

    Ondersteunend onderzoek heeft ook aangetoond dat een aanvulling met het volledige spectrum van B-vitaminen ook kan helpen om een kritisch hersenvolume te behouden.


    De auteurs van dit werk besluiten dat de resultaten van de studie "een toevoeging zijn aan de groeiende literatuur die suggereert dat hoger omega 3 FA weefselniveau dat kan worden bereikt door veranderingen in het dieet beloftevol zijn voor het vertragen van cognitieve veroudering en/of dementie."

    De onderzoekers hebben nu ernstige bewijzen om het belang van omega 3 vetten aan te tonen in de ondersteuning van de menselijke gezondheid.  Gezondheidsfreaks  zullen vette vis meerdere keren per week eten of een dagelijks supplement (1.200 tot 2.400 mg gecombineerd EPA/ DHA)  met een zuivere visolie capsule nemen om het hart, de hersenen en de metabole processen te ondersteunen.


    Oorspronkelijk artikel: "Better than any prescription drug: Omega-3 fats slash the risk of developing Alzheimer's disease", Monday, February 03, 2014 by: John Philip. .

    Bijlagen:
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/joim.12166/abstract   
    http://science.naturalnews.com/Omega_3_fatty_acid.html   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/269736.php   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/271541.php   
    http://www.neurology.org/content/early/2014/01/22/WNL.0000000000000080   

    03-02-2014, 22:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:omega 3, Alzheimer
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie

    Inzicht in de voordelen van natuurlijke olijfolie.


    ( NaturalNews ) Iedereen weet dat natuurlijke en biologische voedingsmiddelen veel gezonder zijn dan hun verwerkte tegenhangers. Helaas blijven veel mensen niet geïnteresseerd in deze vaststelling en blijven ze voeding kopen die ongezond is. Op die manier ontwikkelen zij een breed scala van vermijdbare gezondheidsproblemen. De weg naar gezonder eten kan vandaag beginnen met het gebruik van natuurlijke olijfolie.

    Hieronder overlopen wij vijf gezonde voordelen van natuurlijke en biologische olijfolie .


    Voordeel 1 : Goed voor het hart.


    Slechte cholesterol, LDL , kan leiden tot de ontwikkeling van cardiovasculaire ziektes. Daarom moeten de mensen alles doen wat ze kunnen om de hoeveelheid slechte cholesterol die zich in hun lichaam ontwikkelt te beperken. Van natuurlijke olijfolie is bewezen de arteriële plaque op de wanden van de slagaders te verminderen. Daarom is het het een geweldig wapen in de strijd tegen hart- en vaatziekten .

    Voordeel 2 : Verhoogt ijzerinname.


    Biologische en natuurlijke olijfolie heeft de neiging hoge niveaus van ijzer te bezitten. IJzer helpt hemoglobine te vormen, het eiwit in het lichaam dat zuurstof door de bloedbanen helpt vervoeren. IJzer speelt ook een belangrijke rol in de opbouw van enzymen die de immuunfuncties regelen. Bovendien is ijzer essentieel in de algemene cognitieve ontwikkeling. Kortom, hoe meer ijzer iemand heeft , hoe gezonder hij of zij zal zijn en het nuttigen van natuurlijke olijfolie is een geweldige manier om het ijzergehalte in het lichaam te verhogen.

    Voordeel 3 : Beschermt tegen kanker.


    Kanker is een ziekte die zijn weg vindt in elke familie. Of het nu darm-, borstof huidkanker is, bijna iedereen weet van iemand uit de familie die overleden is aan de ziekte. Gelukkig kan het consumeren van natuurlijke olijfolie helpen bij de bestrijding tegen kanker. Hoe werkt de bescherming? Hoofdzakelijk is het omdat olijfolie fenolische antioxidanten, terpenoïde en squaleen, bevat die bekend zijn als  heftige wapens tegen de ontwikkeling van kanker.


    Voordeel 4 : Vermindert pijnen.


    Omdat natuurlijke olijfolie meestal veel oleocanthal bevat werkt het als een krachtig anti-ontstekingsmiddel dat de eigenschappen van ibuprofen nabootst.  Hierdoor is olijfolie een natuurlijke pijnstiller.  Of het nu gaat om hoofdpijn of artritis, veel mensen getuigen dat natuurlijke olijfolie de bijbehorende pijn kan verminderen.


    Voordeel 5 : Beschermt tegen maagzweren.


    Natuurlijke olijfolie heeft hoge niveaus van antimicrobiële eigenschappen die krachtig zijn in het verminderen van het risico van maagzweren. Het zijn de polyfenolen in de olie die beschermen tegen acht verschillende stammen van bacteriën waarvan bekend is dat ze zweren veroorzaken. Drie van deze stammen zijn resistent tegen antibiotica, waardoor natuurlijke olijfolie nog effectiever werkt dan sommige medicijnen.


    Tips voor het kopen van olijfolie.


    Olijfolie koopt men het best gebotteld in donkere flessen. De donkerte van het glas zal de olie beschermen tegen degradatie door warmte en licht. Bovendien is het aan te raden biologische olie van eerste persing te kopen om te kunnen genieten van al zijn voordelen.


    Oorspronkelijk artikel: "Understanding the benefits of natural olive oil",Friday, January 31, 2014 by: Sandeep Godiyal.

    Bijlagen:
    http://health.howstuffworks.com/wellness/food-nutrition/facts/the-health-benefits-of-olive-oil-ga.htm   
    http://www.chatelaine.com/health/diet/five-health-benefits-of-olives-and-olive-oil-plus-a-zesty-tapenade-recipe/   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/266258.php   

    03-02-2014, 19:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:olijfolie, gezonde vetten
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chlorella supervoedsel

    Talrijke studies onderschrijven 'superfood' status van chlorella.
    ( NaturalNews ) Chlorella is een geslacht van eencellige, groene algen die groeien in de zonnigste delen van zoete wateren.  Volgens Dr Beth M. Ley , auteur van het boek 'Chlorella: The Ultimate Green Food', is het  één van de oudste levende organismen op aarde en wordt het al duizenden jaren geoogst als een bron van voedsel.  De kennis over de voedingswaarde van chlorella is pas ontstaan in de 20e eeuw toen westerse wetenschappers begonnen met het bestuderen van de chemische samenstelling van de plant.  Aan het begin van de 21e eeuw kreeg  chlorella  de status van supervoedsel. Dit artikel bevat een lijst van studies waaruit blijkt dat deze status  welverdiend is.


    Extreem hoog gehalte aan voedingsstoffen.


    Eerst en vooral zit chlorella boordevol vitaminen en mineralen.  Spectrale analyse door Self's "Nutrition Data" toont aan dat een portie gedroogde chlorella van 28 gram (1 ounce) 202 procent van de aanbevolen dagelijkse inname (ADH) van ijzer bevat, 287 procent van onze ADH aan vitamine A , 133 procent van onze ADH aan zink, 33 procent van de ADH aan eiwitten en grote hoeveelheden B-=vitaminen, magnesium en fosfor. Het bevat ook kleinere hoeveelheden calcium en vitamine C en E. Veel van deze vitaminen en mineralen zijn antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen cel vernietigende effecten van vrije radicalen en zodoende tegen degeneratieve ziekten. Chlorella heeft een hoog eiwitgehalte en is dusdanig een bijzonder populaire aanvulling voor bodybuilders vooral vegetarische bodybuilders.

    Anti-kanker eigenschappen.


    Uit onderzoek blijkt dat chlorella antikanker eigenschappen heeft. Een studie van februari 1998 gepubliceerd in het tijdschrift 'Cancer Immunology Immunotherapy' heeft aangetoond dat een eiwit geëxtraheerd uit Chlorella de verspreiding van kankercellen bij muizen kan remmen.  Dit onderzoek werd bijgetreden door een latere studie uit 2009 gepubliceerd in het 'Journal of Zhejiang University SCIENCE B', die ontdekte dat Chlorella vulgaris (een veel voorkomende vorm van chlorella) "een duidelijke chemopreventief effect heeft door het induceren van apoptose."


    Beschermt tegen diabetes.


    Volgens een studie uit 2009 gepubliceerd in 'Nutrition Research and Practice', vertoonden diabetische ratten die werden gevoed met chlorella, lagere niveaus van nuchtere glucose dan ratten die niet werden gevoed chlorella. Bovendien was de HOMA  index (een score van insulineresistentie) lager bij de met chlorella gevoede ratten. Zoals elk hoog proteïne voedsel heeft chlorella ook een lage glycemische index.

    Hoog in RNA en DNA.


    In haar boek 'Natural Healing Wisdom & Know How',  merkt Amy Rost op dat chlorella onze bijnieren als gevolg van de hoge niveaus van RNA en DNA zou kunnen helpen. Deze twee nucleïnezuren, in combinatie met veel aminozuren, vezels en chlorofylgehalte kan onze bijnieren helpen verjongen en reinigen van giftige stoffen.  Bovendien kunnen volgens chlorella onderzoeker Dr Bernard Jensen voedingsmiddelen die rijk zijn aan nucleïnezuren duurzaamheid stimuleren: "Voedingsmiddelen rijk aan nucleïnezuren hebben cel beschermende effecten die  een lange levensduur helpen garanderen. Het lichaam kan nucleïnezuurcomponenten direct opnemen en gebruiken en zo energie besparen die normaal wordt gebruikt bij het synthetiseren."


    Preventie van ernstige ziekten.


    Een studie uit 2001 gepubliceerd in het 'Alternative Terapies in Health and Medicine Journal' toonde aan dat chlorella bloeddruk kan verlagen, cholesterol verlaagd, wondgenezing versnelt en het immuunsysteem ondersteunt.  Deze indrukwekkende resultaten leiden de onderzoekers tot de conclusie: "Het potentieel van chlorella om de symptomen te verlichten, het verbeteren van de kwaliteit van leven en normaliseren lichaamsfuncties bij patiënten met fibromyalgie, hypertensie  of colitis ulcerosa suggereert dat grotere, meer uitgebreide klinische proeven van chlorella gerechtvaardigd zijn."


    Oorspronkelijk artikel: "Numerous studies validate chlorella's 'superfood' status", Monday, January 27, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://nutritiondata.self.com/facts/custom/569428/2   
    http://science.naturalnews.com/2001/6634354_A_review_of_recent_clinical_trials_of_the_nutritional_supplement.html   
    http://science.naturalnews.com/chlorella.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613958/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2788164/   

    02-02-2014, 22:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Tags:chlorella
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Himalayazout

    Himalayazout helpt bij mineralisatie en ontgifting van het lichaam.

    (NaturalNews) Zout is essentieel voor ons lichaam voor het transport van voedingsstoffen in en uit onze cellen en de regulering van de bloeddruk, het uitwisselen van ionen en nog veel meer. Echter, niet alle zouten gelijk. Tafelzout, ontdaan van al zijn mineralen, behalve natrium en chloride, bijvoorbeeld, zal niet dezelfde positieve biologische effecten hebben op ons lichaam als puur, ongeraffineerd zout dat over een robuust mineraal profiel beschikt.

    Eén van de meest voedzame en "complete" zouten dat we kunnen kopen is Himalaya zout , een zout dat is gevormd gedurende miljoenen jaren in de Himalaya en dat zo veel macromineralen en sporenelementen bevat dat het roze is van kleur. In dit artikel leert u meer over de voordelen voor de gezondheid van Himalaya zout en hoe het zelfs de armste maaltijden kan veranderen in een bron van voeding.

    Redenen om voor Himalaya zout te kiezen.

    De grootste troef van Himalaya zout is zijn dichte concentratie aan mineralen. Volgens een spectrale analyse door "The Meadow" bevat Himalaya zout 84 mineralen, elektrolyten en elementen - een duizelingwekkend aantal gezien het feit dat er slechts 118 elementen gekend zijn door de wetenschap. Om die reden kan het gebruik van Himalaya zout in uw dieet vrijwel elk mineralentekort dat u zou kunnen hebben, herstellen.

    Opmerkelijk bevat Himalaya zout jodium, magnesium, zink, ijzer en calcium - vijf mineralen waaraan de Westerse bevolking tekort heeft. Wijdverspreide jodiumtekorten grotendeels toegeschreven aan de aan de gang zijnde bodemerosie) is een bijzonder ernstige zaak omdat jodium een essentiële rol speelt in het functioneren van de stofwisseling controlerende schildklier. Als je meer Himalaya zout toevoegt aan je eten zul je geen zorgen meer hoeven te hebben over een tekort aan jodium.

    Natriumgehalte.

    Uiteraard is Hymalaya zout het rijkst aan natrium. Hoewel natrium een slechte reputatie heeft vanwege zijn gebruik in bewerkte voedingsmiddelen is zuiver onbewerkt natrium nodig voor ons lichaam. Het helpt het bloedvolume en dus de bloeddruk reguleren, maar helpt ook bij de controle over de spiercontracties, hart functies en zenuw transmissies. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van natrium is tussen 1500 tot 2300 milligram voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 9 tot 50. Een theelepel Himalaya zout bevat ongeveer 400 milligram natrium.

    Ontgifting.

    Hoewel het traditioneel wordt genomen langs de voeding leent Himalaya zout met zijn indrukwekkend mineraalprofiel ook goed tot externe ontgifting. Bijvoorbeeld kun je om te ontgiften niet beter doen dan een bad te nemen met Himalayzout waarvan de mineralen en negatieve ionen gemakkelijk binnendringen in de huid waardoor een reinigende en ontgiftende werking ontstaat die uw huid en geest verjongt met nog uren nawerking. Himalaya zout heeft ook een positief effect op de ons omringende lucht. Het is geen toeval dat bijna alle gerenommeerde zoutlampen gemaakt zijn van Himalaya zout in plaats van tafelzout of zeezout; haar negatieve ionen binden zich aan positieve ionen in de lucht en neutraliseren en bevrijden het van verontreinigende stoffen .

    Aanschaf.


    Himalaya zout is verkrijgbaar in natuurwinkels of online en wordt meestal verkocht als fijne of grove korrels. Fijnkorrelig Himalaya zout is aan te bevelen omdat de kleine onopvallende kristallen veel gemakkelijker op te nemen zijn in de meeste maaltijden. Bij de aankoop van uw zout dien je er op te letten dat het roze van kleur is wat wijst op de dichtheid aan mineralen.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/salt.html   
    http://www.atthemeadow.com/shop/Resources/Minerals-in-Pink-Himalayan-Salt   
    http://www.smartlivingnetwork.com/nutrition/b/the-most-common-mineral-deficiencies/   

    01-02-2014, 17:25 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Himalayazout, ontgiften, mineralen
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium

    Belangrijke aanvullende informatie over magnesium


    Veel lezers vragen me waarom ik magnesiumchloride niet aanbeveel en waarom ik niet eens Nigari zout citeer dat te vinden is in de meeste natuurwinkels. Nigari zout wordt gewonnen uit de grijs zeezout in Japan en bevat van nature voorkomend 84 % magnesiumchloride maar ook mineralen en sporenelementen. Bovendien is het goedkoop. Dit lijkt op het eerste gezicht voor de hand te liggen om hiermee een tekort aan magnesium aan te pakken!

    Magnesiumchloride is populair geworden omdat het aanbevolen werd door de in 1957 overleden Dr Delbet die het voorschreef om zijn therapeutische en preventieve eigenschappen tegen bepaalde besmettelijke ziekten. Er bestaat zelfs een mengsel van magnesiumzouten "Delbiase" op de markt gebracht door Dr Delbet zelf dat voornamelijk magnesiumchloride bevat en in de meeste farmacies te koop is.

    Zoals vaak … schijn bedriegt. Magnesium chloride is nuttig in sommige gevallen maar meestal niet de oplossing die ik kan aanbevelen. Ziehier waarom.

    Magnesium chloride verhoogt de zuurtegraad van het lichaam.

    Eén van de belangrijkste redenen waarom het ons lichaam ontbreekt aan magnesium is dat onze levensstijl en ons dieet chronische verzuring veroorzaken.

    Dit fenomeen is te wijten aan overmatige consumptie van dierlijke producten, voornamelijk zuivelproducten en zout (natriumchloride).

    Om die zuurtegraad te compenseren putten wij uit onze reserves van magnesium: botten, tanden en organen. Dit is effectief op korte termijn maar eens gebruikt wordt magnesium verwijderd via de urine. Wij verminderen geleidelijk onze magnesium reserves. Dit kan leiden tot broze botten (osteoporose) en een gebrek aan magnesium nodig voor het goed functioneren van het hart, de kracht van de slagaders, de hersenfunctie, het zenuwstelsel en vele andere vitale functies waardoor het risico op depressie, hart- en vaatziekten, enz.

    Magnesiumchloride dat chloride-ionen bevat zal de zuurtegraad in het lichaam doen toenemen.

    Terug naar de schoolbank.

    Wie een beetje chemie heeft meegekregen op school zal zich herinneren: zout (natriumchloride) verhoogt de zuurtegraad in het lichaam omdat het chloorionen bevat. De chloorionen aanwezig in het natriumchloride binden zich aan de waterstofionen en produceren zo moleculen zoutzuur, erg zuur. Dit is de reden waarom het eten van veel zout het lichaam doet verzuren. Het probleem is precies hetzelfde met magnesiumchloride. De chloride-ionen aanwezig in de molecule werken precies hetzelfde als bij de natriumchloride.

    He verhoogt de zuurtegraad van het lichaam ... en doet derhalve magnesium lekken!

    Met magnesiumchloride, wordt het positief effect (basisch) van magnesium eenvoudigweg vernietigd door het negatieve (verzurende) chloor. Uw magnesium blijft lekken zoals voorheen.

    Magnesiumchloride verstoort de darmen.

    Tenslotte , het grote nadeel van de meeste magnesium supplementen , zoals magnesiumchloride is dat ze maagdarmproblemen kunnen veroorzaken en diarree.

    Dit is waarom ik grondig onderzoek heb verricht om het type magnesium te vinden dat minder agressief is voor het darmslijmvlies. Ik vond een goed malaat gedoseerd magnesium dat het voordeel heeft zacht te zijn voor de darmen en goed geassimileerd wordt. Bovendien verzuurt het niet het lichaam maar maakt het basisch.

    Moeten we echt magnesiumchloride in de prullenbak werpen?

    Na bovenstaand betoog ben je wel geneigd dit te denken. Maar zeker niet! In feite is magnesiumchloride een slechte vorm van magnesium als het gaat om een tekort bij te sturen of voor een langdurige toepassing maar het is bijzonder interessant in specifieke gevallen.

    Verschillende studies hebben aangetoond dat magnesiumchloride de vermenigvuldiging vertraagt van virussen en bacteriën en zo helpt vechten tegen ziektes. Dit effect wordt veroorzaakt door de synergie van drie fenomenen: enerzijds de verzurende werking van de chloride- onen die inbeuken op de normale werking van microben, directe antibacteriële werking van de chloride-ionen en ten slotte de laxerende werking van chloride dat de intestinale bacteriële flora reinigt en de groei van ziektestammen verhindert.

    Magnesiumchloride of Nigari is een goede oplossing om te vechten tegen een opkomende virale of bacteriële aanval (als men dicht bij het ​​toilet kan blijven!) maar niet voor het bijwerken van tekorten.

    Voedingsmiddelen rijk aan magnesium.

    Welke zijn de belangrijkste voedingsmiddelen rijk aan magnesium?

    Paranoten zijn één van de voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium net zoals amandelen met 250 mg per 100 g.

    Nog zeer interessant is boekweit dat wordt gegeten als graan (maar geen gluten) met een gehalte aan magnesium van 230 mg per 100 g en met veel minder calorieën dan chocolade of noten.

    Donkere chocolade is ook rijk aan magnesium wil men ons doen geloven echter per 100 gr (geheel tablet) donkere chocolade 70 % cacao slechts 170 mg magnesium. Alleen de zuivere magere cacao is een goede bron van magnesium (410 mg per 100 g).

    Honderd gram spirulina bevat 400 mg magnesium of de aanbevolen dagelijkse dosis. Maar deze dosis is veel duurder dan een conventioneel voedingssupplement .

    In het algemeen is een dieet rijk aan verse groenten en fruit rijk aan magnesium. Vooral groene groenten omdat chlorofyl waaruit ze hun kleur halen een magnesium atoom bevat.

    Sommige mineraalwaters staan ​​bekend om hun hoog niveau aan magnesium zoals Hepar, Courmayeur en Contrex. Mijd ze! Magnesium is is hier altijd aanwezig als sulfaat, één van de minst goed geabsorbeerde (minder dan chloride ) zouten van magnesium, waardoor winderigheid, opgeblazen gevoel of diarree en weinig of geen verbetering van uw magnesiumgehalte.

    Laatste belangrijke punten om te voorkomen dat je magnesium reserves worden overgeheveld door uw lichaam: beperk uw stress en controleer uw vitamine D-status.

    Bij lawaai gerelateerde stress bijvoorbeeld versnelt het hart en zijn je spieren gespannen. Noradrenaline, een neurotransmitter, zendt een signaal. Spiercontractie vindt plaats door de aanvoer van calcium in de cellen. Maar calcium aanvoeren verdrijft magnesium uit de cel dat in het bloed komt en afgevoerd wordt langs de urine .

    Vitamine D is een regulator van de intestinale absorptie van magnesium maar ook van de retentie in het lichaam in de nieren: vitamine D tekort dat veel voorkomt bij ons veroorzaakt onherstelbare magnesiumdeficiëntie op lange termijn.

    Het aanvullen van magnesium is één van de eenvoudigste en meest effectieve gezondheidsadviezen die wij kunnen geven aan de mensen.


    Oorspronkelijk artikel: "Complément d'info important sur le magnésium", 20 Janvier 2014, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    29-01-2014, 23:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding
    27-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde industriƫle landbouw in zicht.

    De industriële landbouw heeft haar 'hoogtepunt' bereikt, zeggen wetenschappers; tijd voor een terugkeer naar kleinschalige organische landbouw.


    (NaturalNews) Het tijdperk van de grootschalige monocultuur met al zijn giftige pesticiden en ongeteste genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) ziet zijn einde naderen. Onderzoekers van de Universiteit van Nebraska-Lincoln (UNL) ontdekten onlangs dat de  opbrengst van de meeste grote industriële voedselgewassen stabiliseert of krimpt in veel gebieden van de wereld, een feit dat een  ondersteuning is voor een terugkeer naar kleinschalige, gediversifieerde biologische landbouw. 


    Gepubliceerd in een recente uitgave van het tijdschrift 'Nature Communications,' helpen deze en andere bevindingen, inclusief bijgewerkte prognoses over de toekomstige gewasopbrengsten, de mythe uit de wereld dat de moderne, industriële methoden van voedselproductie (bijv. transgene modificatie, het gebruik van pesticiden en monocultuur) hebben geleid tot dramatische vooruitgang in de landbouw terwijl men eigenlijk het tegenovergestelde heeft bereikt.

     
    Volgens recente gegevens heeft maar liefst 31 procent van de wereldwijde opbrengst van rijst, tarwe en maïs zijn plafond bereikt. Dit betekent dat, ongeacht hoe veel wetenschappers verder proberen te sleutelen aan onze voedselplanten, de resulterende opbrengst niet hoger meer kan dan voorheen. Verder blijkt dat een groot percentage van die zelfde gewassen meer produceren aan een dalend tempo, wat suggereert dat het systeem uiteindelijk zal falen.


    "De dalingen en de plafonds in de productie zijn algemeen geworden ondanks de toenemende investeringen in de landbouw, wat zou kunnen betekenen dat de maximale potentiële opbrengst van het industriëel model van de landbouw reeds heeft plaatsgevonden," schrijft Nafeez Ahmed voor The Guardian."


    Uit de studie waarop Ahmed zijn conclusie steunt blijkt ook dat de productie niveaus voor veel gewassen al hun toppunt hebben bereikt en geen potentieel hebben om ooit weer aanspraak te kunnen maken op vroegere groeicijfers. De reden voor deze beweren deskundigen is dat gewassen uiteindelijk een biofysisch opbrengstplafond bereiken, wat betekent dat er slechts van een bepaald gewas een haalbare hoeveelheid kan worden gekweekt op een bepaald stuk grond.


    Sommigen proberen nu te beweren dat dit plafond in de eerste plaats is bereikt als gevolg van de zogenaamde "groene revolutie" technologieën zoals ggo's, maar dit is gewoon niet het geval. Deze technologieën werden al gedoemd vanaf het begin, want zoals de studie zelf toegeeft, waren ze "one-time innovaties" die, op basis van de wetenschap, ook daadwerkelijk geleid hebben tot afname van de opbrengsten gedurende de afgelopen decennia.

      
    "Een zorg is dat ondanks de toename van investeringen in landbouwbedrijven, onderzoek en onderwijs in deze periode [1981-2000], de relatieve winstopbrengst voor de belangrijkste voedselgewassen in de tijd is afgenomen, samen met het bewijs van hogere opbrengst plafonds in sommige van de meest productieve domeinen," zegt de studie. 


    Biologische landbouwmethoden houden het meeste potentieel in voor het verhogen van de opbrengsten, althans volgens de Verenigde Naties. 


    "Een mijlpaal rapport van de speciale VN-rapporteur voor het recht op voedsel toonde aan dat agro-ecologie op basis van duurzame, kleinschalige, biologische methoden mogelijk dubbele voedselproductie kan creëren binnen 5 tot 10 jaar in regio's geconfronteerd met aanhoudende honger," concludeert Ahmed in zijn rapporteren voor The Guardian. 


    Oorspronkelijk artikel: "Industrial agriculture has reached its 'peak', say scientists; time for a return to small-scale organics", Thursday, January 23, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.







    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/gmo.html   
    http://www.srfood.org/en/report-agroecology-and-the-right-to-food   
    http://www.theguardian.com/environment/earth-insight/2013/dec/19/industrial-agriculture-limits-peak-food   

    27-01-2014, 22:50 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:industriƫle landbouw, voedselopbrengst, kleinschaligheid
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesiumtekorten

    900 miljoen mensen hebben tekort aan deze essentiële voedingsstof.

    In geïndustrialiseerde landen hebben bijna één op de vier vrouwen en één op de zes mannen tekort aan magnesium. Dus je hebt één kans op vijf dat je daar ook bij behoort en dat betekent dat je een veel hoger risico hebt op:

    - hart-en vaatziekten (hartinfarct, beroerte, verlamming ...)

    - hypertensie

    - geheugenproblemen, verminderd leervermogen

    - broze botten, fracturen, osteoporose

    - overgewicht, diabetes, hoge cholesterol (symptomen gegroepeerd onder de term "metabool syndroom").

    En dat is niet verwonderlijk.

    Essentieel bij vitale 300 chemische reacties.

    Magnesium is essentieel voor meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Zonder die chemische reacties werken je cellen, je spieren en je zenuwen niet meer.

    Magnesium helpt bij een regelmatige werking van het hart, het helpt het immuunsysteem (verdediging tegen microbiële, bacteriële en virale aanvallen) en onderhoudt de botsterkte.

    Magnesium helpt ook de bloedsuikerspiegel reguleren, bevordert een normale bloeddruk en is betrokken bij de eiwitsynthese en het energiemetabolisme (productie van energie in je lichaam en geest).

    Een tragisch arm dieet.

    Over een verloop van miljoenen jaren heeft de mens een dieet ontwikkeld rijk aan magnesium. Helaas heeft de evolutie van het moderne dieet een alarmerende situatie geschapen waarin dagelijkse inname van magnesium zo laag is zodat het de helft van de Franse bevolking ontbreekt aan magnesium.

    Bovendien onderhoudt het gebruikelijk dieet in de westerse landen een permanente toestand van milde metabole acidose (verzuring), door het overwicht van dierlijke voeding op groenten en fruit. Deze metabole verzuring verhoogt de urinaire afscheiding van magnesium.

    Een ongelukkige fout die veel artsen maken.

    Kers op de taart: de meeste artsen die tekortkomingen vinden bij hun patiënten schrijven vaak eenvoudige magnesium tabletten voor zonder zich te bekommeren om de chemische formule.

    Echter in termen van magnesium bestaan er tientallen vormen die elk een bepaald effect hebben op het lichaam.

    Sommige inderdaad, hebben bijna geen effect en zijn ook goedkoper en dat is de reden waarom veel gewetenloze handelaren deze vorm van magnesium (apotheek of op het internet) verkiezen. Resultaat: uw magnesiumniveau krijgt een piek om na een paar uur sterk te verminderen zonder te stabiliseren.

    Zo lijkt het maritiem magnesium "natuurlijk" maar bestaat het eigenlijk grotendeels uit magnesiumoxide, een vorm die minder goed opgenomen wordt door het lichaam!

    De top drie vormen van magnesium zijn malaat, citraat en glycerofosfaat. Merk op dat de magnesiummalaat een chemische vorm is die de bijzondere eigenschap heeft te bestaan uit een molecule appelzuur verbonden met twee moleculen magnesium. Het is een uitstekende bron van magnesium zoals appelzuur met een hoge biologische beschikbaarheid. Appelzuur heeft de eigenschap basisch te reageren en de nieren te beschermen, waardoor het ideaal is voor fragile personen getroffen door osteoporose. Bovendien verstoort malaat niet de werking van het spijsverteringsstelsel zoals sommige andere vormen van magnesium.

    Een kuur van zes weken tot zes maanden kan zo de normale niveaus van magnesium herstellen.

    Beschermend effect op hart en bloedvaten.

    Uit onderzoek blijkt dat magnesiumtekort atherosclerose zou bevorderen [1]. Uit verschillende experimentele modellen blijkt dat magnesiumtekort dyslipidemie bevordert, lipide peroxidatie verhoogt in lipoproteïnen en ontstekingsreacties induceert. Omgekeerd is aangetoond dat magnesium ontstekingen, oxidatieve stress en endotheliale dysfunctie vermindert. Het helpt ook om bloedplaatjesaggregatie te verminderen en bijgevolg de vorming van bloedstolsels. [2]

    Onlangs hebben Britse onderzoekers de medische literatuur uitgepluisd om de werkelijke effecten van magnesium op de bloeddruk te bepalen. Resultaat: een gemiddelde suppletie van 410 mg magnesium per dag kan een daling veroorzaken van de systolische bloeddruk van 3 tot 4 punten en 2 tot 3 punten voor de diastolische bloeddruk. Zij stelden vast dat het effect afhankelijk is van de dosis: hoe hoger dosis hoe meer voordelen [3]. Magnesium kan worden gebruikt in plaats van geneesmiddelen vooral omdat het geen ernstige bijwerkingen veroorzaakt.

    Magnesium verbetert de hersenfunctie.

    Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat magnesiumtekort het geheugen en het leervermogen verstoort, terwijl een suppletie al was het maar met de aanbevolen dagelijkse dosis (375 mg) het cognitief functioneren kan verbeteren[4].

    Magnesium is essentieel voor de activiteit van veel enzymen in de hersencellen die de werking van de cellen en van het geheugen regelen. Het is ook betrokken bij de vrijmaking van neurotransmitters. Onderzoekers vonden ook dat magnesium helpt bij het herstel van de cognitieve functies na een experimenteel geïnduceerd hersenletsel [5]. Het handhaven van een optimaal niveau van magnesium kan met name belangrijk zijn om achteruitgang van het geheugen, dat gepaard gaat met veroudering, te voorkomen of te compenseren.

    Magnesium, essentieel voor de gezondheid van de botten.

    Magnesium is een essentieel element voor de bescherming tegen osteoporose, verminderde botmassa en dichtheid. In twee afzonderlijke studies vonden de onderzoekers dat onvoldoende inname van magnesium de botdichtheid vermindert, terwijl een adequate inname via de voeding het risico op osteoporose en botbreuken vermindert. Beide studies hebben aangetoond dat hoe hoger het verbruik van magnesium hoe hogere de botdichtheid [6] [7].

    Antiverouderingseffect.

    Magnesium is een mineraal dat absoluut noodzakelijk is om een ​​optimale gezondheid te behouden ondanks het verstrijken van de jaren. Studies benadrukken dat magnesium een belangrijke rol speelt bij het handhaven van de gezondheid van botten en hart, en de goede werking van het zenuwstelsel. Magnesium kan veel gezonheidsproblemen helpen verlichten waaronder ernstige astma en migraine.

    Het beschermende effect van magnesium tegen het metabool syndroom.

    In een epidemiologische studie van vijf jaar bij meer dan 1000 gezonde individuën hebben wetenschappers aangetoond dat een hoge inname van magnesium geassocieerd is met een verbeterde insulinegevoeligheid [8]. In een ander zeer overtuigende studie onderzochten wetenschappers de relatie tussen de inname van magnesium en de ontwikkeling van het metabool syndroom bij jonge gezonde volwassenen. Bijna 5.000 Amerikanen tussen 18 en 30 jaar werden gevolgd gedurende 15 jaar. De resultaten toonden aan dat een significant verbruik van magnesium het risico vermindert op metabool syndroom met 31 % . Hoe hoger de magnesiuminname hoe lager de bloedglucose en hoe hoger de dichtheid van lipoproteïne HDL of "goede" cholesterol). Een hoge inname van magnesium kan dus beschermen tegen het metabool syndroom [9] .

    Magnesiumtekort kan vooral bij diabetici een factor zijn voor insulineresistentie die kan bijdragen tot een vicieuze cirkel van progressieve verslechtering van metabole veranderingen. Het is ook betrokken bij de ontwikkeling van diabetes complicaties.

    Oorspronkelijk artikel: "900 millions de personnes manquent de ce nutriment essentiel", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Janvier 16, 2014

    Bronnen:

    [1] Rayssiguier Y. et al., « Inflammatory response in magnesium deficiency », Advances in Magnesium Research, 1 : Magnesium in Cardiology, Smetana R. ed., John Libbey and Co, London 1995, 415-416.

    [2] Bo S. et al., « Role of dietary magnesium in cardiovascular disease prevention, insulin sensitivity and diabetes », Curr. Opin. Lipidol., 2008 Feb, 19(1):50-6. Kass L, Weekes J, Carpenter L. Effect of magnesium supplementation on blood pressure : a meta-analysis. Eur J Clin Nutr. 2012 Apr;66(4):411-8.

    [3] Slutsky I. et al., « Enhancement of synaptic plasticity through chronically reduced Ca2+ flux during uncorrelated activity », Neuron., 2004 Dec 2, 44(5):835-49.

    [4] Sen A.P. et al., « Use of magnesium in traumatic brain injury », Neurotherapeutics, 2010 Jan, 7(1):91-9.

    [5] Tucker K.L. et al., « Potassium, magnesium and fruit and vegetable intakes are associated with greater bone mineral density in elderly men and women », Am. J. Clin. Nutr., 1999 Apr, 69(4):727-36.

    [6] New S.A. et al., « Dietary influence on bone mass and bone metabolism : further evidence of a positive link between fruit and vegetable consumption and bone health », American J. Clin. Nutr., 2000 Jan, 71(1):142-51.

    [7] Ma B. et al., « Dairy, magnesium and calcium intake in relation to insulin sensitivity : approaches to modeling a dose-dependent association », Am. J. Epidemiol., 2006 Sep 1, 164(5):449-58.

    [8] He K. et al., « Magnesium intake and incidence of metabolic syndrome among young adults », Circulation, 2006 Apr 4, 113(13):1675-82.

    27-01-2014, 21:50 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolfraam gevaarlijk

    Blootstelling aan wolfraam vergroot de kans op een beroerte.


    (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie is een populair metaal gebruikt in mobiele telefoons, trouwringen, lampen, computers en diverse andere consumentenproducten verantwoordelijk voor de verhoging van het risico op een beroerte.

    Onderzoekers van de Universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk ontdekten een directe associatie tussen wolfraam in het bloed en het risico op een beroerte; deelnemers aan de studie met de hoogste niveaus van het zwaar metaal in hun lichaam waren het meest gevoelig voor het ontwikkelen van een beroerte. 


    Om deze conclusies te trekken verzamelde het team gegevens van meer dan 8600 Amerikanen in de leeftijd tussen 18 en 74 van wie zij urinemonsters testten op de aanwezigheid van wolfraam.  Na verloop van 11 jaar werden deze zelfde mensen beoordeeld op risico op een beroerte in verhouding tot hun respectieve wolfraam niveaus om te zien of er een correlatie was tussen de twee.


    Na rekening te hebben gehouden met andere potentiële risicofactoren  zoals leeftijd, sociaal-economische status, body mass index, tabak en alcohol gebruik en woonkwaliteit, vond het team dat wolfraam een oorzakelijke factor kan zijn in het vergroten van iemands risico op een beroerte.  De personen met de hoogste niveaus van het zware metaal hadden het hoogste risico op het ontwikkelen van de ziekte.


    "Wolfraam is bekend om zijn biologische interactie en verstoring van de biochemische routes wat een gevaar betekent voor de menselijke gezondheid," schreven de onderzoekers in hun studie, gepubliceerd in het online tijdschrift 'PLoS ONE'.

     
    Wolfraam gecombineerd met andere zware metalen of gifstoffen kan nog meer schade aan de gezondheid veroorzaken.


    Sommige wetenschappers hebben zich afgevraagd of wolfraam alleen echt zo problematisch is, vooral gezien het feit dat het niet typisch wordt beschouwd als één van de meer lastige zware metalen.  Het is al langer geweten dat complexe blootstelling aan wolfraam met andere zware metalen definitief schadelijk is en waarschijnlijk op een manier die we nu pas beginnen te begrijpen.


    Wolfraam wordt ook vaak gelegeerd met andere metalen zoals nikkel en koper die waarschijnlijk het probleem verder verergeren.


    "De relatie die we zien tussen wolfraam en beroerte is wellicht slechts het topje van de ijsberg," verklaarde Dr Nicholas Osborne, één van de mede-auteurs van de studie. "Daar veel nieuwe stoffen in de omgeving terecht komen accumuleren wij een complexe chemische cocktail in ons lichaam.  Momenteel hebben we ongelooflijk zeer weinig informatie over de gezondheidseffecten van afzonderlijke chemische stoffen en geen onderzoek is gedaan over hoe deze verbindingen samen kunnen interageren (synergie) en zo de menselijke gezondheid beïnvloeden."


    Wolfraam productie verhoogd waardoor zware metalen vergiftiging van waterreservoirs dreigender wordt.


    Hoewel blootstelling aan wolfraam traditioneel laag was is de productie van het metaal voor gebruik in de consumentenelektronica snel toegenomen. Volgens de studie is de productie van wolfraam bijna verdubbeld sinds 2002, een stijging van jaarlijks 40.000 ton naar 72.000 ton per jaar.  

    De zuurtegraad van de bodem (pH) heeft grote invloed op de  blootstelling aan wolfraam.


    "Als de pH van de bodem daalt verhoogt de oplosbaarheid van wolfraam en kan het uitspoelen naar onderliggende watervoerende lagen," schrijven de auteurs. "Met de toename van de productie en gebruik geraakt wolfraam steeds meer verspreid en wordt het potentieel van wolfraam om het milieu verder te vervuilen steeds groter."


    Dit is allemaal heel interessant, omdat het zogenaamde "chemtrail" fenomeen, of de verspreiding van aluminium, barium en andere giftige stoffen die, zoals velen zeggen in de lucht worden verstoven  om het "broeikaseffect" te voorkomen verantwoordelijk is voor het verlagen van de pH van de bodem over de hele wereld.

    Als legitiem kan deze actieve vorm van weerwijziging ook verantwoordelijk zijn voor het verhogen van het toxische effect van wolfraam in het milieu.


    Oorspronkelijk artikel: "Exposure to heavy metal tungsten increases chances of stroke", Saturday, January 25, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer.


     

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/heavy_metals.html   
    http://www.huffingtonpost.com/2013/11/12/tungsten-stroke-risk_n_4255766.html   
    www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_142436.html   

    26-01-2014, 22:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:wolfraam, beroerte, zware metalen
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fukushima verontreiniging van de Stille Ocaan

    Verontreinigde Japanse rivieren lozen constant straling in de Stille Oceaan.


    (NaturalNews) Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Elsevier Anthropoceen' eind vorig jaar is gebleken dat veel van de rivieren, beken en andere waterlopen die verspreid liggen langs de kust van Japan per ongeluk afgiftesystemen geworden zijn van radioactief afval van de getroffen Fukushima Daiichi kerncentrale, dat geloosd wordt in de Stille Oceaan. 


    Onderzoekers uit zowel Frankrijk als Japan ontdekten dit na het uitvoeren van een grondige sediment en bodemerosie analyse van kustrivieren die de aanwezigheid van cesium-137, cesium-134 en zelfs radioactief zilver onthulde. Een totaal van 2200 bodemmonsters werden verzameld in het kader van de studie, die oorspronkelijk werd ontworpen voor een onderzoek van normale biochemische kringlopen en verspreiding van verontreinigingen via rivieren en waterwegen.

     
    Aangezien het bekend is dat rivieren een functionele rol spelen bij het reinigen van de natuurlijke omgeving van gifstoffen, heeft een team van wetenschappers van het Laboratorium voor Klimaatwetenschappen en Milieu in Frankrijk en het Centrum voor Onderzoek in Isotopen en Milieudynamiek in Japan besloten om na te kijken hoe dit proces werkt ten opzichte van stralingsdistributie.


    Met Fukushima straling als bronindicator heeft het team gekeken naar de aanwezigheid van radioactieve isotopen in bodemmonsters verzameld langs de kustgebieden van Japan.  Door het bijhouden van straling op deze manier was het team in staat om toezicht te houden over de herkomst van het sediment om zo tot een beter begrip te komen van de vervoerpatronen van fijn stof.


    Gebaseerd op het gedrag van de waargenomen stroomgebieden alsmede hun relatie met de rivieren die hen naar de nabijgelegen bergen voeren heeft het team vastgesteld dat veel kustrivieren in Japan een constante bron van Fukushima straling zijn die uiteindelijk terecht komt in de Stille Oceaan. Vroegere speculaties dat radioactieve isotopen waarschijnlijk geconcentreerd zaten in de bovenste laag van de nabijgelegen gronden bleken ook waar te zijn.


    "Wij stellen vast dat de kustrivieren een jaarlijkse leveringsbron van verontreinigd sediment naar de Stille Oceaan zijn geworden." 


    Vervuilde rivieren sturen ook dodelijke straling naar meren en waterreservoirs.

    Maar het is niet alleen de Stille Oceaan die lijdt onder de voortdurende vervuiling van Fukushima. Een soortgelijke studie eerder dit jaar verschenen in het 'Journal of Environmental' vond dat irrigatiewater voor rijstvelden en meren ook worden vergiftigd door de afvoer van Fukushima.


    Na het verzamelen van bodemmonsters uit twee kleine rivieren gelegen in de bergachtige regio van Fukushima Prefecture en uit luchtfoto's hebben wetenschappers van het 'Japan Institute for Environmental Sciences' ontdekt dat radioactieve besmetting zich voordoet over de hele regio en vooral in de bovenste lagen van de bodem in stroomgebieden.


    "Onze resultaten zijn uiterst belangrijk voor kwantitatieve beoordeling van de migratie van radiocesium en ontsmetting van radiocesium in de stroomgebieden beïnvloed door de 'fallout' van het ongeluk," concludeerden de auteurs.


    Ophoping van radioactief cesium is ook geïdentificeerd in meer dan 20 houtige plantensoorten getest in Abiko dat ongeveer 125 mijl ten zuidwesten van Fukushima en net ten noordoosten van Tokyo ligt. Onderzoekers van het 'Central Research Institute of Electric Power Industry' (CRIEPI) , vond dat de bladeren van zowel naald- als loofboomsoorten besmet waren door de radioactieve neerslag.


    "Verdere en continue onderzoeken zijn nodig om te bepalen hoe lang en hoeveel radiocesium zich ophoopt in het milieu", schreven de onderzoekers.


    Oorspronkelijk artikel: "Contaminated Japanese rivers unleash 'perennial supply' of radiation into Pacific Ocean", Thursday, January 16, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/radiation.html   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0265931X1200166X   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0265931X12002652   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213305413000088   

    24-01-2014, 17:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Fukushima, radioactief cesium, stralingslekken, Stille Oceaan
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke bacterie na endoscopie.

    Endoscopen gekoppeld aan superbacterieuitbraken in ziekenhuizen.


    (NaturalNews) Een algemene procedure die wordt gebruikt door artsen om de gezondheid van de interne organen van hun patiënten te evalueren is geïdentificeerd als de oorzaak van multiple "superbacterie" uitbraken in verschillende Amerikaanse ziekenhuizen. Een nieuw rapport gepubliceerd in 'Morbity and Mortality Weekly Report'  meldt dat onreine endoscopen die tijdens een endoscopie in het lichaam werden ingebracht verantwoordelijk waren voor het infecteren van tientallen patiënten met een zeldzame superbacterie bekend als carbapenem-resistente Enterobacteriaceae (CRE), die een enzym produceert  bekend als New Delhi metallo-beta-lactamase of NDM, dat antibiotica nutteloos maakt.


    Het rapport, dat werd uitgegeven door onderzoekers van het Amerikaanse 'Centers for Disease Control en Prevention (CDC)', onderzochten een specifiek cluster van NDM-producerende CRE infecties die zich op één enkel ziekenhuis in het noordoosten van Illinois manifesteerde in 2013. Negen patiënten van de 69 behandelde in dit ene specifieke ziekenhuis waren geïnfecteerd, een cijfer dat 250 procent hoger ligt dan het aantal patiënten die met de infectie geconfronteerd waren tijdens de vier jaar tussen 2009 en 2012.  


    Om de oorzaak van deze plotselinge uitbraak te identificeren bekeek het onderzoeksteam waar elk van de patiënten werd behandeld en voor wat.  Na het identificeren van een ziekenhuis in het bijzonder waar zich veel van de infecties voordeden verzamelde het team monsters van diverse apparatuur in het ziekenhuis om te zoeken naar de verontreiniging wat hen leidde tot retrograde cholangiopancreatografie (ERCP  endoscopen die blijkbaar niet goed waren ontsmet.


    Hoewel de machines een intens desinfectie proces hadden ondergaan om alle mogelijke bacteriën te doden die op de loer liggen was de NDM-producerende CRE nog aanwezig.  De reden zeggen de experts is dat NDM, een enzym aangemaakt door de superbacterie, de meeste antibiotica nutteloos maakt, waarschijnlijk het gevolg van overmatig aanhoudend antibiotica gebruik in ziekenhuizen en in de bio-industrie.


    " Het blijkt dat de endoscopen die op een hoog niveau desinfectie had ondergaan nog steeds positief testten op NDM CRE en een ander slecht bug, KPC-producerende Klebsiella pneumoniae, ook zeer resistent tegen bijna alle antibiotica," schrijft Jonel Aleccia voor NBCNews.com.


    Honderden patiënten in ziekenhuizen in Illinois blootgesteld aan dodelijke NDM - producerende E. coli.


    Volgens Medscape.com werden 91 patiënten geïdentificeerd die blootgesteld waren geweest aan de cultuur positieve endoscoop die werd gebruik aan het 'Advocate Lutheran Hospital' in Park Ridge, Illinois.  Elk van deze patiënten werd geïnformeerd over zijn of haar blootstelling en gevraagd om terug te keren voor opvolging.  Onder de 50 die terugkeerden testte bijna de helft  positief voor de dodelijke bacteriën.


    Maar volgens de CDC Melissa Dankel die werkt voor het Nationale Centrum van het agentschap voor opkomende infectieziekten was het aantal blootgestelde patiënten eigenlijk veel hoger. Aan maar liefst 243 patiënten in het ziekenhuis werd gezegd dat ze waren blootgesteld aan de vervuilde endoscoop sinds 1 januari 2013, een cijfer dat ziekenhuis ambtenaren weigerden te bespreken met de media.


    " Op dit moment adviseert CDC faciliteiten voor het behandelen van endoscopen zoals voorgeschreven door de fabrikant," verklaarde Dankel aan de media."  De gebruikers moeten hun endoscoop behandelingspraktijken herzien om ervoor te zorgen dat de aanbevelingen van de fabrikanten nauwkeurig worden opgevolgd."


    Endoscoop verbonden superbacterie uitbraken zijn meer verspreid dan we zelfs weten zeggen experts. Deze recente uitbraken zijn het topje van de ijsberg verklaarde infectie controle specialist Lawrence F. Muscarella, Ph.D., aan 'Medscape Medical News'. Vele andere soorten van infectieuze agentia worden waarschijnlijk verspreid door vuile endoscopen, zegt hij, maar ze worden waarschijnlijk over het hoofd gezien bij patiënten met een gezond immuunsysteem of die reeds werden behandeld met antibiotica. 


    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/antibiotic_resistance.html   
    http://www.nbcnews.com/health/dirty-endoscopes-blamed-superbug-outbreak-2D11843879   

    23-01-2014, 22:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:superbacterien, endoscopie, ziekenhuizen
    14-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altzheimer voorkomen

    Wil je uw hersenen redden van dementie? Er zijn mogelijkheden binnen handbereik.

    (NaturalNews) De langste studie ooit naar de invloed van leefstijl op chronische ziekten heeft geconcludeerd dat matige lichaamsbeweging de meest effectieve manier is om dementie te voorkomen.

    "Wat het onderzoek aantoont is dat het volgen van een gezonde levensstijl verrassend grote voordelen heeft voor de gezondheid", aldus hoofdonderzoeker Peter Elwood. "Gezond gedrag heeft een veel gunstiger effect dan een medische behandeling of preventieve procedure."

    De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Cardiff en gepubliceerd in het tijdschrift PLoS ONE, volgde 2.235 mannen vanaf 9179 uit het zuiden van Wales gedurende 35 jaar. De mannen tussen 45 en 49 jaar bij het begin van de studie beantwoordden regelmatig vragen over hun leefstijl en gezondheid.

    De onderzoekers vonden dat vijf factoren het belangrijkst waren bij het verminderen van de kans op chronische ziekten, waaronder dementie: regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding, laag lichaamsgewicht, laag alcoholgebruik en niet roken. Vergeleken met mensen die geen rekening hielden met deze factoren hadden degenen die de factoren wel toepasten 60 procent minder kans om te lijden aan dementie of cognitieve achteruitgang en 70 procent minder kans om te lijden aan diabetes, hart- en vaatziekten of een beroerte.

    "De omvang van de vermindering van kans op ziekte als gevolg van deze eenvoudige en gezonde stappen heeft ons echt verbaasd en is van groot belang bij een vergrijzende bevolking," zei Elwood.

    Verbeter uw gezondheid vandaag nog.

    Het grootste gevonden verband was dat tussen lichaamsbeweging en dementie maar Elwood benadrukt dat een algehele gezonde levensstijl belangrijker is.

    "Beweging blijkt het meest belangrijk te zijn, maar de andere factoren komen er zeer dichtbij," zei hij .

    Het verhogen van uw lichamelijke activiteit is wellicht één van de gemakkelijkste manieren om uw algehele gezondheid te verbeteren. Het vraagt slechts 30 minuten per dag om significante voordelen te behalen.

    "Wij moeten allemaal een meer actieve levensstijl beogen," zei Elwood. "Als ik mijn auto een kilometer van het werk parkeer dan heb ik al mijn half uur beweging per dag. Elke oefening heeft haar voordelen en hoe meer hoe beter"

    "Helaas toont deze studie ook aan dat weinig mensen een volledig gezonde levensstijl volgen", zei Elwood.

    De onderzoekers vonden dat zelfs met het verminderen van het totale percentage rokers in de afgelopen 35 jaar het aantal mensen dat kan bogen op een gezonde levensstijl niet was veranderd in de loop van de studie. Dit komt overeen met recente onderzoeken waaruit men vindt dat minder dan 1 procent van de bevolking van Wales de vijf aanbevolen factoren volgt, met 5 procent die geen enkel van de factoren naleeft.

    "Als bij de mannen (in de studie) was aangedrongen extra slechts één aanbevolen factor toe te passen in hun verder leven om slechts aan de helft van de factoren te voldoen dan zou tijdens de daaropvolgende 35 jaren er 13 procent vermindering geweest zijn van dementie, 12 procent daling van de diabetes , 6 procent minder vaatziekten en 5 procent minder sterfgevallen," zei Elwood.

    De onderzoekers vonden ook dat ongezond leven verantwoordelijk was voor 10 procent van alle medische uitgaven in Wales .

    Dementie is een groeiend probleem voor de volksgezondheid en zal naar verwachting wereldwijd 135 miljoen mensen treffen in 2050.

    "Wij worden geconfronteerd met een potentieel grote toename van het aantal mensen met dementie en als wij deze crisis het hoofd willen bieden moeten we investeren in onderzoek," zei Rebecca Wood, chief executive van Alzheimer Research UK .

    "Het is bemoedigend voor mensen om te weten dat er eenvoudige stappen zijn die ze kunnen ondernemen om het risico te verminderen," zei ze.

    Oorspronkelijk artikel: "Want to save your brain from dementia? Hit the treadmill and pump some weights", Monday, January 13, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/dementia.html   
    http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-25303707   
    http://www.belfasttelegraph.co.uk/news/health/exercise-most-effective-lifestyle-choice-for-preventing-dementia-researchers-say-29827345.html   
    http://www.express.co.uk/news/health/447745/Experts-reveal-simple-five-step-health-plan-to-slash-dementia-risk   

    14-01-2014, 13:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Tags:dementie, levensstijl, beweging
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altzheimer voorkomen

    14-01-2014, 12:56 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten tegen kanker

    Hoe tomaten kanker helpen voorkomen.

    NaturalNews) Een dieet rijk aan fruit en groenten is één van de beste manieren om het risico op kanker te verminderen en talrijke studies wijzen erop dat de tomaten in het bijzonder een sterke kanker-preventieve werking hebben. Mensen van wie aangetoond is dat ze veel tomaten gebruiken in hun voeding hebben aanzienlijk minder kans op kanker vooral borst- en prostaatkanker.

    Een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de 'Rutgers and Ohio State Universities' legt het mechanisme bloot waarmee tomaten borstkanker bestrijden. De studie is gepubliceerd online en in het 'Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

    "De voordelen van het eten van veel tomaten en op tomaten gebaseerde producten, zelfs voor een korte periode, waren duidelijk zichtbaar in onze bevindingen", aldus hoofdauteur Adana Llanos.

    "Het eten van fruit en groenten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en fytochemicaliën zooals lycopeen heeft belangrijke voordelen. Gebaseerd op onze bevindingen heeft een regelmatige consumptie van ten minste de aanbevolen dagelijkse porties fruit en groenten een werend effect tegen borstkanker".

    Tomaten reguleren de hormonenhuishouding.

    De studie werd uitgevoerd bij 70 postmenopauzale vrouwen omdat bekend is dat het risico op borstkanker in die periode drastisch verhoogt. Gedurende 10 weken volgden de vrouwen een dieet rijk aan tomaten en ten minste 25 milligram van het fytochemische lycopeen per dag.

    Lycopeen, een carotenoïde chemische stof in de tomaten die aan die vruchten hun opvalllende kleur geeft wordt in verband gebracht met tal van voordelen voor de gezondheid.

    In een andere periode van 10 weken werden vrouwen op dezelfde wijze gevoed met een dieet rijk aan sojaproducten wat een dagelijkse aanvoer vertegenwoordigde van 40 mg soja eiwit. Elk dieet werd voorafgegaan door twee weken van onthouding van het eten van tomaten of soja.

    De onderzoekers vonden dat het tomatenrijk dieet leidde tot een 9 procent stijging van de niveaus van het hormoon adiponectine dat de bloedspiegels van vet en suiker regelt, terwijl het dieet van soja leidde tot 9 procent daling. Deze bevindingen zijn belangrijk omdat een hoge bloedsuikerspiegel, bloedvet en overgewicht allemaal verband hebben met een verhoogd risico op borstkanker.

    Opmerkelijk was dat het effect van het tomatendieet sterker was bij vrouwen met een lagere body mass index.

    "De bevindingen tonen het groot belang aan van preventie voor obesitas," zei Llanos. "Het consumeren van een dieet rijk aan tomaten had een grotere invloed op de hormoonspiegels bij vrouwen die een gezond gewicht behouden."

    De onderzoekers testten het dieet op soja omdat eerdere studies hadden gewezen op minder borstkanker bij Azitatisch vrouwen. De bevindingen suggereren dat het lagere kankercijfer het gevolg is van een andere factor of dat soja alleen beschermend werkt bij mensen met bepaalde etnische afkomst gekoppeld aan genetische profielen.

    Andere kankerbestrijdende effecten.

    Adiponectine is niet het enige waarmee tomaten kanker bestrijden. Van de oranjerode vruchten is bekend rijk te zijn aan antioxidanten (waarvan lycopeen er een is) , waarvan bekend is kanker te bestrijden door het elimineren van de vrije radicalen die schade kunnen veroorzaken aan het DNA. Van lycopeen is ook bekend dat het de niveaus van LDL (" slecht") cholesterol, verbonden met kanker van de borst , prostaat , longen en maag, verlaagt .

    Een andere studie gepubliceerd in het 'Journal of the National Cancer Institute' in het begin van 2013, toonde aan dat vrouwen met de hoogste bloedspiegels van carotenoïden beduidend minder kans hebben om borstkanker te ontwikkelen. Het effect was het sterkst voor de oestrogeen-receptor-negatieve kankers die behoren tot de meest dodelijke en moeilijkst te behandelen kankers.

    Carotenoïden kunnen kanker bestrijden door het verbeteren van intercellulaire communicatie en het stimuleren van het vechten van het lichaam tegen kanker. Het lichaam kan ook carotenoïden in retinol metaboliseren, waarvan bekend is dat het een belangrijke rol speelt in de celgroei, genexpressie en tumoronderdrukking.

    Oorspronkelijk artikel: "How tomatoes help prevent cancer", Sunday, January 05, 2014 by: David Gutierrez, staff writer Natural News"

    Bijlagen:
    http://allafrica.com/stories/201312300409.html   
    http://science.naturalnews.com/Tomatoes.html   
    http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-12/tes-dri121613.php   
    http://www.laboratoryequipment.com/news/2013/12/tomatoes-may-lower-cancer-risk   

    11-01-2014, 21:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:tomaten, borstkanker, lycopeen
    04-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccin liegt.

    Vaccin liegt: Kinkhoest uitbraken aangestoken door gevaccineerde kinderen.

    (NaturalNews) Een oude mythe wordt in stand gehouden door zowel de gevestigde reguliere geneeskunde als de media dat niet gevaccineerde kinderen sociaal verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de uitbraken van ziekten zoals pertussis (kinkhoest), mazelen en gordelroos. Maar de wetenschappelijke literatuur is niet van die mening en stelt dat in veel gevallen gevaccineerde kinderen grotendeels verantwoordelijk zijn voor triggering en verspreiding van ziekten.

    Een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences' bijvoorbeeld, vond dat, ondanks de meer dan 50 jaar bevolkingsvaccinatie de gevallen van kinkhoest in stijgende lijn evolueren. De schuldige? Antigenen van Bordetella pertussis die niet alleen volledig ineffectief blijken bij preventieve infectie met Bordetella parapertussis maar eigenlijk eerder de kinkhoest promoten door te interfereren met de natuurlijke afweer van het lichaam.

    "Wij constateerden dat kinkhoestvaccinatie de immuniteit tegen B.-parapertussis bestrijdt door het meten van verminderde long-inflammatoire en neutrofiele reacties," schreven de auteurs. "Wij concluderen dat kinkhoestvaccinatie interfereert met de optimale werking van B. parapertussis en de prestaties van deze ziekteverwekker begunstigt. Onze gegevens bevestigen de mogelijkheid dat vaccinatie op grote schaal de ontvangers vatbaarder kan maken voor B. parapertussis infectie."

    Met andere woorden, kinderen die zijn gevaccineerd tegen kinkhoest krijgen eigenlijk een verminderde immuniteit en zijn vatbaarder voor B. parapertussis infectie dan niet gevaccineerde leeftijdsgenoten. Gevaccineerde kinderen in wezen zijn de dragers van de ziekte als het gaat over de uitbraken van kinkhoest, meestal infecteren ze andere gevaccineerde kinderen en zetten zo enorme druk op lokale middelen in de gezondheidszorg.

    Vreemd genoeg zijn het niet de niet gevaccineerde kinderen die gezond blijven gedurende de uitbraken maar wel deze van wie het immuunsysteem niet werd verlamd door blootstelling aan kunstmatige vaccin antigenen. Dit was zeker het geval bij meer dan 600 bevestigde gevallen van kinkhoest, een 10-voudige toename ten opzichte van voorgaande jaren. Zoals u zich wellicht herinnert werden de meeste mensen met de ziekte vooraf gevaccineerd.

    Een meer recente studie gefinancierd door de Amerikaanse 'Food and Drug Administration' (FDA) constateerde dat het kinkhoest vaccin toegediend in de combinatie DTaP zelfs de verspreiding van kinkhoest niet kon voorkomen zoals algemeen beweerd. Integendeel, het vaccin veroorzaakte de uitbreiding van de ziekte bij testbavianen gedurende vijf weken.

    "Deze bevindingen kunnen de toename van kinkhoest in de VS verklaren," zei FDA onderzoeker Tod Merkel, bevestigend wat velen denken over de gevaren van het kinkhoestvaccin.

    Moeten ouders die hun kinderen laten inenten aansprakelijk worden gehouden voor de verspreiding van ziekte?

    Dit alles stelt natuurlijk dat de lopende demonisering van ouders die weigeren hun kinderen te laten inenten volledig verkeerd is. Als het de volksgezondheid is waarover wij bezorgd zijn in het vaccindebat dan lijkt het alsof ouders die ervoor kiezen om te vaccineren degenen zijn die anderen in gevaar brengen.

    Misschien is de tijd rijp is om de ware schuldigen aan te wijzen. De rollen zijn omgedraaid en gebaseerd op de laatste beschikbare wetenschap is het nu overduidelijk dat ouders die laten vaccineren degenen zijn die andere kinderen in gevaar brengen.

    Zal de pro-vaccin lobby, die er vlug bij was om ouders die niet laten vaccineren aansprakelijk te stellen voor het aanbrengen van schade aan anderen, nu volgens dezelfde maatstaf gebruikt voor de niet vaccinerende ouders worden beoordeeld?

    Oorspronkelijk artikel: "Vaccine lies: Whooping cough outbreaks being triggered by vaccinated children" Thursday, December 26, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.

    Bijlagen:
    http://www.nbcnews.com/health/whooping-cough-vaccine-may-not-halt-spread-illness-2D11655363   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20200027   

    04-01-2014, 21:11 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vaccinatie, kinkhoest, bof
    26-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade tegen tandbederf!

    Chocolade evenaart fluoride in de strijd tegen tandbederf.

    (NaturalNews) Stel je voor chocolade eten om het tandglazuur te remineraliseren en in strijd tegen gaatjes. Klinkt te mooi om waar te zijn? Een onderzoeker aan de 'Tulane University' komt nauw in de buurt met een chocolade extract dat niet giftig is en fluoride overtreft. Gezien de gevaren van fluoride en haar aanwezigheid in commerciële tandpasta biedt een vervanging op basis van chocolade een smakelijk oplossing.

    Vergif op onze tandenborstel.

    Fluoride is al meerdere keren onder de loep genomen, en terecht. Gebruikt in tandpasta en onze watervoorziening heeft auteur Christopher Bryson in zijn boek 'The Fluoride Deception' dit industrieel afval geclassificeerd als "de meest schadelijke milieu-vervuiler van de Koude Oorlog". Gekoppeld met verminderde schildklier en nierfunctie, onvruchtbaarheid , verlaagde intelligentie, cardiovasculaire ziekte, zwakke botten en verhoogd risico op kanker is fluoride bijzonder schadelijk. Bovendien vestigt het 'Fluoride Action Network' onze aandacht op het feit dat "slechts één gram fluoride tandpasta (een volledige strip pasta op een normale borstel) voldoende is om acute fluoride toxiciteit te veroorzaken bij een kind van twee jaar (met bijv. misselijkheid, braken, hoofdpijn, diarree)." Gelukkig hebben we een alternatief voor dergelijke toxische waanzin in de verrassende vorm van chocolade.

    Voedsel van de goden, een zegen voor de tanden.

    Arman Sadeghpour, een promovendus aan de 'Tulane University', ontdekte een onwaarschijnlijke speler in de strijd tegen tandbederf, een extract afkomstig van de cacaoboon. Hij vewerkte menselijke kiezen met fluoride of cacao-extract. Vervolgens werden de tanden in een gespecialiseerde machine geplaatst die een inkeping op elke tand drukt. De diepte van de indruk geeft de hardheid van het glazuur aan. Sadeghpour constateerde dat de tanden behandeld met cacao extract veerkrachtiger waren dan deze waarop fluoride gebruikt werd.

    In een tweede proef werd elke tand een nacht in een oplossing van ofwel fluoride of cacao extract gelaten. De volgende dag onderworp Sadeghpour het tandoppervlak aan een sterk zuur gedurende 10 minuten. Toen hij de hoeveelheid calcium mat die in het zuur was uitgeloogd vond hij dat de tanden gedrenkt in cacao-extract, 8 procent minder calcium hadden verloren dan hun tegenhangers in fluoride.

    Volgens een persbericht van de universiteit: "Het extract , een wit kristallijn poeder waarvan de chemische samenstelling vergelijkbaar is met cafeïne, helpt tandglazuur verharden, waardoor zij minder vatbaar worden voor tandbederf. Het cacao-extract, zou de eerste belangrijke innovatie bieden voor commerciële tandpasta sedert de fabrikanten begonnen met het toevoegen van fluoride aan tandpasta in 1914."

    Oorspronkelijk artikel: "Chocolate trumps fluoride in the fight against tooth decay" Sunday, December 22, 2013 by: Carolanne Wright"

    Bijlagen:
    http://bionews-tx.com/news/2013/11/07/chocolate-better-for-your-teeth-than-fluoride/   
    http://fluoridealert.org/issues/dental-products/   
    http://science.naturalnews.com/fluoride.html   
    http://tulane.edu/news/releases/archive/2007/051607.cfm   
    http://www.nature.com/bdj/journal/v214/n10/full/sj.bdj.2013.499.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23615395   
    https://www.sciencenews.org/blog/food-thought/chocolate-constituent-bests-fluoride   

    26-12-2013, 22:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:chocolade, fluoride, tandbederf
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten en gezondheid.

    Tomaten kunnen helpen borstkanker te voorkomen.

    ( NaturalNews ) Terwijl het debat over de vraag of tomaten een vrucht, bes of groente zijn, zijn hun voordelen voor de gezondheid bekend. Hun lycopeengehalte is gekoppeld aan een vermindering van het risico van bepaalde typen kanker zoals maag, orale en prostaatkanker. Er is zelfs aangetoond dat ze de cardiovasculaire gezondheid verbeteren en de bestrijding van osteoporose ondersteunen. Verder zijn ze door hun luteïne inhoud goed voor de ogen! Een ander voordeel van de tomaat is de mogelijkheid om borstkanker te voorkomen bij postmenopauzale vrouwen door te helpen in het reguleren van bloedsuiker- en vetniveaus. Bloedsuiker en vetgehalte regeling zou het gemakkelijker maken voor post-menopauzale vrouwen om een ​​slanker lichaam gewicht te behouden.

    Borstkanker bij vrouwen na de menopauze is verbonden met lichaamsgewicht. Als de body mass index toeneemt neemt ook het inherente risico op borstkanker toe. Een studie gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism' bleek dat de consumptie van tomaten de afgifte van adiponectine reguleert. Dit hormoon reguleert de vet- en suikerniveaus in het bloed. Door het verhogen van adiponectine secretie kan het eten van tomaten, vrouwen een gezond lichaamsgewicht helpen te behouden en daarom helpen hun risico op borstkanker te verminderen.

    De afwezigheid van adiponectine en zijn vermogen om de bloedsuikerspiegel te reguleren is verbonden met zwaarlijvigheid en zelfs diabetes. Bij zwaarlijvige personen worden lagere niveaus van adiponectine in het bloed geconstateerd, waardoor hun bloedsuiker- en vetniveaus hoog blijven in vergelijking met slankere individuën. Om vergelijkbare resultaten te bekomen kunnen vrouwen hun adiponectine secretie verhogen met bijna 10 % door het eten van ten minste 25 mg lycopeen per dag. Gezien het feit dat een kop (240 ml) tomatensap 23 mg lycopeen bevat zou iets meer dan een kop (ongeveer 260 ml) tomatensap per dag vergelijkbare resultaten opleveren.

    Het vermogen van tomaten te voorkomen en te beschermen tegen harten vaatziekten en osteoporose, hun waardevolle bijdrage tot gezonde ogen en hun vermogen om te beschermen tegen vele soorten kanker, waaronder borstkanker, maakt ze tot een waardevolle voeding. Door het toevoegen van een beetje meer dan een kopje tomatensap per dag aan uw dieet, kunt u de reguleringsefficiëntie van uw bloedsuiker en vet verhogen en jezelf helpen om een slanker lichaam te behouden.

    Oorspronkelijk artikel: "Tomatoes can help prevent breast cancer", Sunday, December 22, 2013 by: Josh Anderson.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/2005/2821019_Adiponectin_action_regulation_and_association_to_insulin_sensitivity.html   
    http://science.naturalnews.com/Tomatoes.html   
    http://www.endocrine.org/news-room/current-press-releases/diet-rich-in-tomatoes-may-lower-breast-cancer-risk   
    http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/554.html   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2011/03/110301091338.htm   

    26-12-2013, 21:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:tomaten, borstkanker, lycopeen
    22-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chriopractie bij hart- en vaatziekten

    Aangetoond dat hart-en vaatziekten te keren zijn met chiropractie.

    (NaturalNews) Uit een recente studie gerapporteerd in de 'Annal of Vertebral Subluxation Research' blijkt dat chiropractische aanpassingen hart- en vaatziekten kunnen helpen omkeren en voorkomen.

    Gezondheid van het hart veranderd door chiropractie.

    Volgens de studie ervaarde een 54 jarige man normalisering van zijn lipidepaneel na zes maanden van chiropractische toepassingen. Fascinerend, geen andere interventies zoals dieet of lichaamsbeweging werden geïmplementeerd binnen deze periode.

    De patiënt kwam voor het eerst in het kantoor van de chiropractor met als voornaamste klacht een hoog cholesterol en nam meer dan 10 medicijnen om zijn toestand te beheersen. Met een voorgeschiedenis van een hartaanval en angioplastiek werd hij beschouwd als "hoog risico patiënt. "Een maand voorafgaand aan de start van chiropractische zorg vertoonde hij abnormale niveaus van cholesterol, LDL, HDL en triglyceriden. Volgens een interview met de patiënt op YouTube vernam hij dat chiropractie kon helpen de cholesterol te verlagen. Hij wilde af van de voorgeschreven medicijnen.

    Deskundigen spreken zich uit.

    Volgens Dr Nate Blume, de behandelende chiropractor:"Onderzoek heeft onthuld dat kleine storingen aan de ruggegraat een factor kunnen zijn in een aantal aandoeningen. Deze spinale verstoringen leiden tot zenuw interferentie en kan leiden tot een scala van aandoeningen omdat het homeostatisch mechanisme van het lichaam het liet afweten."

    "Het heeft veel zin als je erover nadenkt," verklaarde Dr Matthew McCoy, een chiropractor, volksgezondheidsonderzoeker en redacteur van het tijdschrift dat de studie publiceerde. "Als je schade toebrengt aan de de neurologische structuren in de wervelkolom kan dit verstrekkende gevolgen voor het functioneren van het lichaam. Via onderzoeksrapporten zoals dit hier vinden wij dat het corrigeren van de afwijkingen of abnormale bewegingen in verband met deze problemen van de wervelkolom de zenuwinterferenties vermindert en mensen verbetering ervaren. In deze studie was het een man met risicofactoren voor hart- en vaatziekten."

    Subluxatie van de wervelkolom.

    "Het vinden van de oorzaak van de hart- en vaatziekten en het verminderen van deze risico's is een veel betere strategie," volgens de studie. Een dergelijk risico zijn bvb. spinale afwijkingen en/of abnormale bewegingen van de wervelkolom, zogenaamde 'wervelsubluxaties' , die leiden tot structurele en neurologische storingen van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Het is deze storing die een cascade van neuro-endocriene gebeurtenissen veroorzaken die een abnormaal cholesterol metabolisme kan veroorzaken. De theorie is dat wanneer die spinale vervormingen gecorrigeerd worden het lichaam beter in staat is zijn fysiologisch evenwicht te vinden.

    De chiropractor diagnoseerde de patiënt met wervelsubluxaties in zijn nek, bekken en heiligbeen. Uit verder laboratoriumonderzoek bleek dat zijn cholesterol, HDL, LDL en triglyceriden al waren verbeterd, hij meldde een verbetering in zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid en zijn klachten aan het bewegingsapparaat waren verdwenen. De auteurs pleiten voor verder onderzoek in een gecontroleerde omgeving.

    Niet verrassend hebben andere onderzoekers vergelijkbare resultaten gevonden met betrekking tot hart- en vaatziekten beheerd door chiropractische aanpassingen en dit geval is één van de vele opkomende studies om dit fenomeen te beschrijven. De meest opvallende studie is gepubliceerd in het 'Journal of Human Hypertension'. De 100 personen pilootstudie was voorpaginanieuws en werd zelfs uitgezonden op 'Good Morning America' omdat de resultaten, waaruit blijkt dat een bovenste cervicale chiropractische behandeling hetzelfde effect heeft als twee pillen voor het normaliseren van de bloeddruk, baanbrekend was.

    Oorspronkelijk artikel: "Chiropratic adjustments shown to reverse heart disease", Sunday, Decmber 15, 2013 by: Eric L. Zielinski.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/2007/2623687_Atlas_vertebra_realignment_and_achievement_of_arterial_pressure_goal_in.html   
    http://science.naturalnews.com/chiropractic.html   
    http://vertebralsubluxation.sharepoint.com/Pages/2013_1235_dyslipidemia.aspx   
    http://www.prlog.org/12246715-research-shows-chiropractic-may-help-reduce-cardiovascular-risk.html   

    22-12-2013, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Chiropractie, hartkwalen, vetebrale subluxatie
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiazaden

    Studies tonen aan dat chia zaden diabetes kunnen behandelen en meer energie geven.

    (NaturalNews) Chia is een plant die ovaalvormige veelkleurige zaden draagt​​. Deze zaden, die een neutrale smaak en knapperige textuur hebben, worden al eeuwenlang geteeld als een overlevingsvoedsel in hun landen van herkomst Mexico en Guatemala. 

    Azteekse krijgers koesterden de chia zaden voor hun geneeskrachtige eigenschappen die nu worden bevestigd door hedendaagse studies. Hieronder is een overzicht van de voordelen voor de gezondheid toegeschreven aan chia zaden en het onderzoek daarrond.

    Rijk aan essentiële vetzuren.
    Een portie (50 gram) van chia zaden bevat ongeveer 11 gram vet. Hiervan is 1 gram verzadigd vet terwijl de rest bestaat uit essentiële meervoudige onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals omega-3 en omega-6. In feite zijn, volgens een studie uit 2005 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, chia zaden de grootste plantaardige bronnen van alfa-linoleenzuur (ALA).  ALA is een essentieel omega-3 vetzuur waarvan bekend is dat het kanker kan voorkomen, het risico op hart- en vaatziekten verlaagt en de cortisol niveaus vermindert. Bovendien zijn chia zaden en andere voedingsmiddelen die een optimale omega-3/omega-6 verhouding hebben bekend om de hersenfunctie te verbeteren, want onze hersenen zijn opgebouwd uit dezelfde vetten.

    Uitstekende bron van eiwit en energie.
    Volgens chia expert Dr Wayne Coates bestaan chia zaden uit ten minste 20 procent eiwit. Dit eiwit is van hoge kwaliteit, de aminozuur score voor chia zaden is 91 op een totaal van 100, waarvan de scores van andere eiwit verpakte zaden zoals lijnzaad in het niet verdwijnen. Dit bijna perfecte aminozuur profiel maakt van chia zaad een uitstekende 'complete' eiwitbron voor vegetariërs, evenals een krachtige energiebron voor bodybuilders en atleten. Volgens 'The Magic of Chia' van auteur James Scheer werd chia vroeger ook wel de "Indian Running Food" genoemd vanwege de aanzienlijke energieverhogende eigenschappen.

    Hulp bij de behandeling van diabetes.
    Verschillende studies hebben de lang gekoesterde overtuiging bevestigd dat chia zaden kunnen helpen bij de behandeling van diabetes. Een studie gepubliceerd in het januarinummer 2009 van het 'British Journal of Nutrition' bijvoorbeeld, vond dat chia insulineresistentie kon normaliseren bij diabetische ratten terwijl vet en cholesterol in hun bloed verminderde. Deze bevindingen versterken de resultaten van een eerdere studie uit 2007 voor het tijdschrift 'Diabetes Care' waarin wordt geconcludeerd dat chia "grote en opkomende cardiovasculaire risicofactoren bij diabetes type 2" had verbeterd bij 20 patiënten.

    Deze indrukwekkende resultaten zijn vaak toegeschreven aan het feit dat chia zaden een gel vormen bij inname die de afbraak van koolhydraten vertraagt​​ waardoor de spijsvertering de suiker geleidelijker en stabieler verwerkt.

    Vol voedingsstoffen en mineralen.
    Volgens de door NutritionData verstrekte informatie bevat 1 ounce (28 gram) gedroogde chia zaden 18 procent van onze dagelijkse behoefte (ADH) aan calcium, 27 procent van onze ADH fosfor, 30 procent van onze ADH magnesium en variërende hoeveelheden zink, koper en kalium. 1 ounce van chia zaden bevat ook maar liefst 42 procent van onze ADH voedingsvezels, waardoor ze een effectieve natuurlijke remedie zijn bij constipatie.

    Chia zaden zijn gemakkelijk online en in natuurwinkels te vinden en hebben een lange houdbaarheid. Hoewel ze meestal alleen worden gegeten als snack tussen de maaltijden, voegen sommige mensen ze toe aan hun smoothies of ontbijtgranen.

    (N.V.D.R. Kan ook in brood verwerkt worden)

    Bijlagen:
    http://newcrops.org/a.12%29%20Chia-Rats%201.pdf   
    http://science.naturalnews.com/2009/1315493_Dietary_chia_seed_Salvia_hispanica_L_rich_in_alpha_linolenic.html   
    http://science.naturalnews.com/Seeds.html   

    17-12-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:chia zaden, diabetes, vetzuren
    09-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedsuikerspiegel verlagen


    Drie populaire specerijen voor een lagere bloedsuikerspiegel.


    NaturalNews) Kruiden zijn algemeen gekend om hun vermogen de smaken van rudimentaire gerechten te verbeteren en wellicht zal dit we altijd hun meest geliefde functie blijven. Ondanks hun grotendeels pragmatische toepassingen in de keuken duiken meer en meer studies op die bewijzen dat veel populaire kruiden een onmiskenbare geneeskrachtige waarde bezitten.
    Kruiden waarvan bewezen is de bloedsuikerspiegel te verlagen hebben een bijzondere waarde voor ons omdat diabetes  ongeveer 24 miljoen mensen in de Verenigde Staten alleen al treft. De drie hierna genoemde kruiden moeten diabetes en pre-diabetische individuën zeker overwegen op te nemen in hun voedingspatroon.


    Kurkuma (geelwortel).
    Volgens een studie uitgevoerd aan de 'Harbin Medical University' in China in 2012 ervaarden patiënten met type II diabetes die 300 mg/dag kurkuma innamen gedurende drie maanden aanzienlijk grote dalingen in de bloedsuikerspiegel, insuline resistentie en hemoglobine A1C dan degenen die een placebo namen. De onderzoekers kennen dit resultaat toe aan de  indrukwekkende niveaus van curcumine in kurkuma, een natuurlijke anti-oxidant en antiontstekingsmiddel dat het kruid zijn oranje gele kleur geeft (n.v.d.r. vandaar geelwortel) en de oorzaak is van tal van andere voordelen voor de gezondheid.
    Kurkuma wordt meestal toegevoegd aan curry's en rijstgerechten en heeft een aangename, nootachtige smaak wat ook de smaak van salade dressings, roerei, geroosterde groenten, soepen enz. verbetert.  Men kan ook kurkuma mengen met water, melk, appel cider azijn of kokoswater.  Kokosmelk is een bijzonder goede keuze want het heeft een bijna identieke samenstelling als bloedplasma en kan dus helpen om de voedingsstoffen van de curcumine aan onze cellen te leveren.


    Cayenne.
    Volgens een studie gepubliceerd in de editie 2006 van 'The American Journal of Clinical Nutrition', ondervonden proefpersonen een aanzienlijke daling van de bloedsuikerspiegel tussen de 20 en 120 minuten na het eten van een maaltijd met cayennepeper. Bovendien vertoonden de meeste proefpersonen die tijdens een periode van 30 dagen voor de test ook cayeenrijke voeding namen een opmerkelijke daling van het insulinegehalte in het bloed. Deze resultaten lieten de onderzoekers besluiten dat cayennepeper de weefselgevoeligheid voor insuline kan verbeteren wat resulteert in een lagere bloedsuikerspiegel. 
    Hoewel cayennepepers vaak geconsumeerd worden in hun natuurlijke staat behouden zij al hun actieve ingrediënten in niet bestraalde poedervorm.  De meest bekende van deze ingrediënten is capsaïcine dat bekend staat om zijn pijnstillende en vetverbrandende eigenschappen.  Echter nieuwe studies uit 2011 - met name aan de Universiteit van Ulsan - vonden dat capsaïcine ook verantwoordelijk is voor de bloedglucoseverlagende capaciteiten van cayenne.
    Door zijn vurige smaak is cayennepeper minder veelzijdig dan kurkuma  en de meeste mensen beperken het gebruik tot hete curries.  Cayennepeper is echter een goed smoothie ingrediënt vooral omdat het eigenschappen bevat die de opname van de voedingsstoffen verbetert.


    Oregano.
    Volgens een studie verschenen in de januari editie van het ''Journal of Natural Medicine' kunnen de glucosiden in oregano helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen.  Dit resultaat versterkt de bevindingen van een eerdere studie van 2004 gepubliceerd in het 'Journal of Ethnopharmacology' die ontdekte dat ratten een "aanzienlijke daling" van de bloedsuikerspiegel ervaarden na gevoed te zijn geweest met oregano extracten over een langere periode.
    Aromatisch en smaakvol oregano is een ongelooflijk veelzijdig kruid dat kan worden gedronken in thee of toegevoegd aan talloze warme gerechten, waaronder de meeste Italiaanse gerechten. Mensen die zoeken om hun bloedsuikerspiegel te verlagen of te stabiliseren zullen geen problemen hebben om meer oregano toe te voegen aan hun voeding - alleen niet vergeten om te kiezen voor biologische, niet bestraalde oregano om optimaal profijt te behalen.


    Oorspronkelijk artikel: "The popular spices that lower blood sugar levels, Monday, December 09, 2013 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blog.lef.org/2012/09/can-curcumin-lower-blood-sugar.html   
    http://healthyeating.sfgate.com/cayenne-pepper-blood-sugar-5763.html   
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201200131/abstract   
    http://science.naturalnews.com/2004/5122399_Anti_hyperglycaemic_activity_of_the_aqueous_extract_of_Origanum_vulgare.html   
    http://science.naturalnews.com/Capsaicin.html   
    http://science.naturalnews.com/oregano.html   

    09-12-2013, 23:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:bloedsuikerspiegel, diabetes, kruiden
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!