Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    16-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevaar van statines.

    Zijn statines de oorzaak van de wijdverspreide daling van de hersenfunctie?

    drugs

    (NaturalNews) Ziekten van de hersenen zijn ongebreideld in Amerika en het bewijs suggereert dat een populaire klasse van farmaceutische geneesmiddelen grotendeels verantwoordelijk kan worden gesteld. Ze zijn bekend als statines, en de wetenschap achter hoe ze functioneren in het lichaam laat zien dat deze krachtige geneesmiddelen stelselmatig de hersenen degraderen door het ontnemen van cholesterol, wat leidt tot problemen met het geheugen, dementie en andere soortgelijke gevolgen.

    In zijn boek Lipitor: Thief of Memory, schreef Dr. Duanne Graveline, MD, over zijn afschuwelijke ervaring met statines, en hoe ze bij hem twee voorbijgaande globale amnesie evenementen en chronische neuropathie veroorzaakten. De voormalige astronaut en medisch ruimtevaartwetenschapper legt uit hoe deze traumatische gebeurtenissen het directe gevolg waren van de werking van statines op zijn hersenen.

    Zijn goede vriend Dr. David Brownstein wees ook al op zijn blog op het mechanisme achter deze schade, erop wijzend dat statines het enzym, bekend als HMG-CoA-reductase, vergifitigen. Het lichaam gebruikt dit enzym om cholesterol, bijnierhormonen, geslachtshormonen en geheugeneiwitten te produceren. HMG-CoA reductase is verantwoordelijk voor de celenergie die nodig is voor elk systeem van het lichaam.

    Het kunstmatig blokkeren of anderszins remmen van dit vitaal enzym is een ramp voor de gezondheid, legt Dr. Brownstein uit; dat is waarom hij iedereen statines afraadt. Hij vraagt ook waarom een bewust arts ze zou voorschrijven, in de wetenschap dat maar liefst 3,6 miljoen mensen met hersenendisfunctie melden dat hun ziekte het gevolg is van de statines.

    "Je kunt niet een cruciaal enzym vergiftigen of een belangrijke receptor blokkeren voor lange termijn en wachten op een goed resultaat," zegt Dr. Brownstein in zijn boek 'Drugs That Don't Work and Natural Therapies That Do'.

    Statines ondermijnen het lichaam en werken zelfs niet.

    Op basis van de duizenden inzendingen gepubliceerd in de US Food and Drug Administration (FDA) Adverse Events Database, zijn statines in verband gebracht met korte-termijn geheugenverlies en desoriëntatie tot chronische depressie en dementie. Diezelfde database meldt ruim 100.000 bijwerkingen op andere gebieden, die op basis van de 1-10% meldingsfrequentie waarschijnlijk gelden voor miljoenen mensen geschaad door statines.

    Zoals eerder gemeld wordt statingebruik verbonden met leverschade, nierenvergiftiging, spierpijn en -afbraak, hartfalen en andere gezondheidsproblemen. En het ergste is dat van statines zelfs nog nooit is aangetoond dat ze werken zoals wordt beweerd, wat betekent dat ze niet effectief en zeer destructief zijn.

    "Misschien zouden wij kunnen leven met al deze bijwerkingen als statines het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk zouden verlagen, maar dat doen ze niet", schreef Dr. Brownstein op zijn blog.

    "Van statines is nooit overtuigend aangetoond dat ze een eerste hartaanval bij zowel mannen als vrouwen kunnenan voorkomen. De beste studies tonen aan dat bij mannen statines een 1-4% verlaagd risico geven op het voorkomen van een secundaire cardiale gebeurtenis. Bij vrouwen zijn de resultaten nog erger."

    Dit is zeer verontrustend in het licht van vragen door medische professionals om statines uit te delen als snoep, of zelfs naast fluoride te verwerken in drinkwater. Dit zogenaamd 'medicijn' betekent een ravage voor de volksgezondheid, en het heeft geen enkel therapeutisch voordeel. Dus waarom is het nog steeds op de markt?

    "Deze geneesmiddelen veroorzaken vaak spierbeschadiging, spierkrampen, spierzwakte, spierpijn, inspanningscapaciteit (zelfs zonder pijn en verhoogde CPK-a spierenzym), seksuele disfunctie, lever- en zenuwbeschadiging en andere problemen bij 10 tot 15 procent van de patiënten die ze nemen, "voegt Dr. Mark Hyman.

    "Ze kunnen ook leiden tot aanzienlijke cellulaire-, spieren- en zenuwletselschade, alsmede celdood zonder enig voorafgaand symptoom."

    Oorspronkelijk artikel:"Are statin drugs cause of widespread decline in brain function?", Wednesday, January 07, 2015 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blog.drbrownstein.com/statins-cause-brain-dysfunction/   
    http://drhyman.com/blog/2012/01/19/why-women-should-stop-their-cholesterol-lowering-medication/   
    http://www.amazon.com/gp/product/1424301629/ref=as_li_tf_tl?ie=UTF8&tag=spacedoc-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=1424301629   
    http://www.drbrownstein.com/Drugs-that-Don-t-Work-Natural-Therapies-That-Do-p/naturalt.htm   

    16-01-2015, 17:26 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:satines, geheugenproblemen, hersenendysfunctie
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet meer groene bladgroenten voor je hart.


    Groene bladgroenten verbeteren hartfunctie en verminderen het riscico op diabetes en obesitas.

    diabetes

    (NaturalNews) Drie onafhankelijke studies vonden dat groene bladgroenten het risico verminderen op obesitas, diabetes en hartcomplicaties. Dit onderzoek onderlijnt de voordelen van de consumptie van deze voedingsmiddelen.

    Wetenschappers van de University of Southampton and  Cambridge wijzen erop dat nitraat een belangrijke factor is die deze groenten zo effectief maakt.

    Volgens Dr Andrew Murray van de Universiteit van Cambridge, "Er zijn een groot aantal bevindingen die de rol van nitraat in het verminderen van de bloeddruk en het reguleren van de stofwisseling van het lichaam, demonstreren. Deze studies tonen aan dat eenvoudige veranderingen in de voeding het risico op type 2 diabetes en obesitas potentieel vermindert en een gezonde cardiovasculaire toestand teweeg brengt."

    Dr. Murray werkte aan alle drie de studies.

    Bladgroenten helpen bij het voorkomen van hartaanval en beroerte.

    Voor de eerste studie, die werd gepubliceerd in Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology, onderzochten deskundigen de rol die nitraatrijke groenten spelen op de rode bloedcellen die belangrijk zijn voor het zuurstoftransport in het lichaam en de bloedviscositeit. Consumptie van groene bladgroenten zoals nitraathoudende spinazie maakt een vermindering van de productie van het hormoon erytropoëtine.

    Het is belangrijk om dit hormoon in balans te houden omdat het anders veel schade kan aanrichten in het lichaam. Zo kunnen grote hoeveelheden bloedcellen dood en hoogteziekte veroorzaken, terwijl al te dik bloed meestal geassocieerd wordt met hartproblemen door zuurstoftekort in de kleine bloedvaten. Daarom stellen de onderzoekers dat het verminderen van de bloeddikte ook het risico op stolsels, die kunnen leiden tot een hartaanval of beroerte, vermindert.

    Het verband tussen bladgroen consumptie en een betere doorbloeding.

    De tweede studie onderlijnt de voordelen van nitraat voor de gezondheid, opmerkend dat bladgroenten een effectieve manier zijn om de efficiëntie van de hartpomp te ondersteunen.

    Deze studie, gepubliceerd in The Journal of Physiology, schetst dat nitraat in de voeding het hart beschermt en de algehele doorbloeding verbetert. Het belangrijkste besluit van dit tijdschrift is dat "nitraat suppletie ten goede komt aan individuen blootgesteld aan hypobare hypoxie op grote hoogte of bij patiënten met ziekten zoals hartfalen en chronische obstructieve longziekte. "

    Vecht tegen vetcellen en verminder het risico op diabetes door het eten van meer bladgroenten.

    Obesitas was de focus van de derde studie, die werd gepubliceerd in Diabetes.

    Onderzoekers ontdekten dat nitraat de potentie heeft om "slechte" vetcellen, die wit zijn om te zetten in beige cellen die vergelijkbaar zijn met de "goede" bruine vetcellen die helpen het risico op obesitas en type 2 diabetes te verminderen. "Daar de omzetting van de vetcellen effectief werkt tegen zwaarlijvigheid en anti-diabetische effecten" merkt de studie op, "nitraat kan een doeltreffend middel zijn om, door het induceren van het 'bruining' effect in vetweefsel, het metabool syndroom te behandelen."

    Nitraatrijke voedingsmiddelen zijn onder andere spinazie, peterselie en sla.

    Oorspronkelijk artikel:"Leafy green vegetables improve heart function and reduce diabetes and obesity risk",Tuesday, december 23, 2014 by: Jennifer Lilley, Natural News.

    Bijlagen:
    http://diabetes.diabetesjournals.org/content/early/2014/09/11/db14-0496.abstract   
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1113/jphysiol.2014.275263/full?sid=0187a27d-44a1-4fcd-bf4e-6419f23dc729   
    http://www.fasebj.org/content/early/2014/11/23/fj.14-263004.abstract?sid=be56f77e-3b6a-4156-8ae6-bd93638b3065   
    http://www.nhs.uk/news/2014/12December/Pages/Nitrate-rich-leafy-greens-good-for-the-heart.aspx   
    http://www.southampton.ac.uk/mediacentre/news/2014/dec/14_224.shtml   

    15-01-2015, 22:52 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Tags:bladgroenten, abositas, diabetes
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!