NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  02-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teflonpannen niet zonder risico!
  Teflon pannen kunnen uw gezondheid schaden

  (NaturalHealth365) Veel mensen zeggen dat Teflon niet weg te denken is uit een moderne keuken. Kookgerei gecoat met Teflon maakt koken en schoonmaken veel gemakkelijker. Gedurende de afgelopen vijftig jaar heeft DuPont een aanzienlijke hoeveelheid geld verdiend aan het maken van hun niet klevende potten en pannen. Er is alleen één probleem - teflon is giftig en kan je ziek maken! (details hieronder)

  Antikleef kookgerei kan kanker veroorzaken
  De kleefvrije laag in Dupont Teflon pannen laat één of meer (tot 15) verschillende giftige gassen vrij bij verhitting tot hoge temperaturen. Wist u dat antikleef kookgerei is gemaakt van een chemische stof bekend als perfluoroctaanzuur (PFOA) die door een wetenschappelijk panel, dat het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) adviseert, als kankerverwekkend wordt aanzien.
  Dit is een chemische stof die wordt gebruikt in tal van huishoudelijke producten zoals kookgerei, gecoate papieren platen en zelfs magnetron popcorn zakken. De bijwerkingen zijn reeds lang bekend en één van de meest beschreven effecten zijn die op gezelschapsdieren.

  Waarom sterven vogels in huis?
  De uitgassing van verwarmd kookgerei is fataal voor gezelschapsdieren en creëert (bij de mens) griepachtige symptomen van koude rillingen, hoofdpijn, koorts en misselijkheid. Bij de mens verdwijnen de symptomen binnen een paar dagen en degenen die er ziek van zijn geweest schreven het toe aan een kort gevecht met een virus.

  Pas op voor koken op hoge temperatuur.

  De ernstige bijwerkingen van Teflon en andere antikleefpannen komt van het perflurooctanoiczuur dat bij hoge temperaturen vrijkomt. Uiteraard ontkent Dupont het gevaar in het gebruik van hun product bij hoge warmte... (ben je verbaasd?)
  Echter volgens studies van verwarmde antikleefpannen op conventionele kookplaten - in opdracht van de consumentenorganisatie Environmental Working Group (EWG) duurde het slechts twee tot vijf minuten om aan een temperatuur te komen die het vrijkomen van gevaarlijke gifstoffen inluidt.

  Denk twee keer na vooraleer een product van Dupont te' kopen.
  In april 2003 heeft de Environmental Working Group een verzoekschrift ingediend bij het Environmental Protection Agency (EPA) om actie te ondernemen tegen Dupont voor wat werd geclassificeerd als een 18-jarig verzuim met betrekking tot de gevaren van Teflon's chemische - PFOA. In antwoord op de EWG bevindingen werd DuPont beboet voor 16,5 miljoen dollar voor het niet rapportern van de gevaren van deze chemische substantie.
  Studies toonden aan dat Dupont het drinkwater vervuilt en toonden een zeer reëel gevaar aan voor de zwangere vrouwen en de foetussen. Onderzoek aan de Johns Hopkins Hospital in Baltimore, Md legde het verband tussen deze chemische stof en de lage geboortecijfers terwijl andere studies vonden dat het ongewone aangeboren afwijkingen veroorzaakte.

  Toxische gassen afkomstig van pannen kunnen het hormonaal evenwicht bedreigen.
  Een recente studie heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen schildklier, vaatziekten, kanker en Teflon. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Environmental, dat is aangesloten bij het National Institutes of Health, en meldde dat mensen met hoge niveaus van PFOA meer kans hadden op problemen met de schildklier evenals tot het ontwikkelen van verschillende vormen van kanker.
  Wetenschappers van de firma Dupont hebben gezegd dat het product dampen kan vrijgeven vanaf 350 C° die griepachtige symptomen kunnen veroorzaken - een temperatuur die gemakkelijk kan worden overschreden wanneer een pan wordt voorverwarmd op een brander, geplaatst onder een grill of in een zelfreinigende oven.

  Het grootste probleem van Teflon potten en pannen.
  Hoe voorzichtig wij ook zijn, Teflon potten en pannen kunnen gemakkelijk krassen oplopen.  Veel mensen hebben de neiging om gehavende Teflonpannen verder te gebruiken. Teflon wordt meestal gebruikt om aluminium te bedekken dat op zichzelf een gevaarlijke metaal is betrokken bij de ziekte van Alzheimer en dementie.
  De beste manier om u en uw gezin te beschermen is het gebruik van kookgerei gemaakt van: keramiek, roestvrij staal of glas. Als je iemand kent die kookt met Teflon potten en pannen ... A.U.B. deel dit artikel en red een leven.

  Over de auteur: Blanche Levine is een studente in natuurlijke genezing modaliteiten van de laatste 25 jaar. Ze had het voorrecht te werken met enkele van de bekendste in naturrlijke geneeswijze waaronder natuurgenezers, wetenschappers en energiegezers. Zij heeft mensen ontmoet die op 'wonderbaarlijke wijze' genezen zijn van allerlei ongemakken door middel van niet-invasieve geneesmethoden. Haar passie is nu om mensen te helpen bewust te worden van wat er nodig is om gezond te blijven.

  Oorspronkelijk artikel: "Teflon cookware can damage your health" July 16, 2012 by Blanche Levine, Natural Health 365. URL bijlage 3.

  Bijlagen:
  http://www.eco-pregnancy.com/should-you-ban-your-tefl   
  http://www.medicalnewstoday.com/releases/4716.php   
  http://www.naturalhealth365.com/science_news/teflon.html   
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/01/25/AR2006012502041.html   

  02-03-2013, 17:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:teflon
  28-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik en foetussterfte
  Griepprik tijdens de zwangerschap leidt tot 4.250 procent verhoging van foetussterfte.

  (NaturalNews) Al jaren beweert het U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) dat het gecombineerde griepvaccin, dat voor het eerst werd toegediend tijdens het 2009 H1N1 pandemisch griepseizoen, volkomen veilig is en zelfs aan te raden is voor zwangere vrouwen. Maar een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Human and Environmental Toxicology (HET) blijkt dat, als gevolg van de massale toediening van het niet geteste dubbelvaccin, het op kwik gebaseerde conserveermiddel Thimerosal, het aantal miskramen en doodgeboren kinderen met een verbazingwekkende 4250 procent vermeerderd was.

  Op basis van informatie, verzameld in het officieel regeringsrapport Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), dat slechts 10 procent van alle werkelijke vaccin letselgevallen weergeeft, is het multiple stam geïnactiveerd griepvaccin dat kwik bevat rechtstreeks verantwoordelijk voor de 4.250 procent stijging van foetussterften die werden geconstateerd tijdens het 2009 pandemische griepseizoen. In de jaren voor het toedienen van het vaccin maar ook in de jaren erna was het aantal  miskramen en doodgeboortes veel lager.

  Volgens Eileen Dannemann, directeur van het National Coalition of Organized Women (NCOW), heeft het CDC voortdurend bewuste en opzettelijke pogingen ondernomen om de gegevens te verdoezelen die de immense gevaren van de gecombineerde griepprik aantonen en heeft het herhaaldelijk het publiek bedrogen met stellingen dat het vaccin veilig was voor zwangere vrouwen. Het bureau ging zelfs zo ver dat het een frauduleuze studie, die opzettelijk kritieke gegevens over foetussterften achterhield, publiceerde in het American Journal of Obstetrics and Gynaecologie (AJOG).

  "Niet alleen het CDC heeft de piek in foetussterfte tijdens het 2009 pandemie seizoen in de doofpot willen stoppen maar ook Dr Marie McCormick, voorzitter van de Vaccine Safety Risk Assessment Working Group (VSRAWG) ontkende op 3 september 2010 in alle talen elke bijwerking bij zwangere vrouwen tijdens het 2009 pandemieseizoen, "schreef Dannemann in een brief aan dr. Joseph Mercola.

  Verborgen presentatie slide onthult dat het CDC goed op de hoogte was van de piek in foetussterften als gevolg van de griepprik en bewust probeerde om deze informatie te verbergen.

  Aangezien de gecombineerde griepprik nooit is getest op veiligheid, in het bijzonder bij zwangere vrouwen, zette het CDC een adviesgroep op onder leiding van zijn eigen Dr Marie McCormick om alle bijwerkingen van de griepprik tijdens het 2009 pandemie seizoen goed op te volgen. Maar zoals gerapporteerd door onderzoeksjournaliste Christina Engeland op Vactruth.com (N.v.d.r. zie bijlage 2) noch Dr McCormick noch enig ander adviserend persoon kwamen met de waarheid naar buiten over de gevaren van de griepprik zelfs nadat ze waren geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs.

  Het Advisory Committee on Childhood Vaccines  (ACCV) en het CDC werden geconfronteerd met de VAERS gegevens van het NCOW op 3 september 2010, in Washington, DC, en verder via een conferentie op 10 september en dan weer in Atlanta, Georgia, op 28 oktober 2010, "voegde Dannemann er in haar brief aan toe. "Zowel op 03 september en 10 september  heeft dr. Marie McCormick duidelijk ontkend dat er enige bijwerkingen waren voor zwangere vrouwen gevaccineerd tijdens de 2009 griepepidemie."

  Tot overmaat van ramp werd CDC's Dr Tom Shimabakuru betrapt op het liegen over belangrijke bijwerkingen van het H1N1-vaccin op een 28 oktober presentatie in Atlanta. Volgens Engeland had Dr Shimabakuru een geheime dia in zijn koffertje die de aanzienlijke stijging in foetussterfte bij zwangere vrouwen die de griepprik hadden gekregen onthulde, maar deze werd aanvankelijk niet opgenomen in zijn presentatie. Het was pas nadat iemand uit het publiek aandrong op informatie over bijwerkingen dat Dr Shimabakuru met tegenzin en zenuwachtig de dia vertoonde en op die manier verder de uitgebreide inspanningen van het CDC onthulde om deze belangrijke informatie voor het publiek te verbergen.

  Voor het volledig rapport verwijzen we naar: http://vactruth.com/2012/11/23/flu-shot-spikes-fetal-death/

  Oorpsronkelijk artikel: "Flu shots during pregnancy lead to 4250 percent increase in fetal deaths" Wednesday, February 27, by: Ethan A. Huff, Staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://foodfreedomgroup.com/2012/12/09/us-congress-on-vaccine-autism-link-from-110000-to-126-in-nj-147-in-ut/   
  http://vactruth.com/2013/02/10/vaccines-are-unsafe/   

  28-02-2013, 18:05 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met vitamines!
  Zes cruciale punten om op te letten bij het kopen van vitamines en supplementen

  (NaturalNews) Niet alle vitamines en voedingssupplementen zijn hetzelfde. Veel populaire merken van supplementen bevatten kunstmatige toevoegingen, synthetische vloeimiddelen, chemische kleurstoffen en zelfs imitatie vitamine verbindingen die je lichaam niet herkent en niet volledig kan benutten. Hoe kan je weten of de vitamines en supplementen die je koopt veilig zijn en effect zullen hebben? Hier zijn zes tips die je kunt gebruiken bij het kopen van vitamines en supplementen.

  1) Synthetische vitaminen. 
  Er is een groot verschil tussen de natuurlijke vitaminen in voedsel en de zogenaamde vitaminen toegevoegd aan veel populaire voedingssupplementen. Volwaardige vitamines zijn van plantaardige oorsprong en komen van nature voor in voedingsmiddelen, planten en kruiden. Synthetische vitaminen daarentegen worden geproduceerd in een laboratorium en kunnen afkomstig zijn van giftige bronnen zoals koolteer en petroleum.

  Hoe kun je het verschil weten? 
  Synthetische vitaminen worden gewoonlijk vermeld op de ingrediëntenetiketten door hun geïsoleerde namen - ascorbinezuur (vitamine C), riboflavine (vitamine B2), en dl-alfa-tocoferolacetaat (vitamine E) zijn voorbeelden van synthetische vitaminen vaak toegevoegd aan vitamines en supplementen, waaronder multivitaminen. Volwaardige supplementen worden verkregen uit planten en andere natuurlijke bronnen.
  "Syntetische vitamines zijn geïsoleerd en missen al hun natuurlijk voorkomende essentiële synergetische co-factoren", zegt de Organic Consumers Association (OCA). "Een synthetische vitamine kan het metabolisme van een cel stimuleren maar niet de cel componenten vervangen door superieure en betere elementen. Resultaat? Een gedegradeerde cel.  (http://www.organicconsumers.org/nutricon/qa.cfm)

  2) Magnesiumstearaat
  Geloof het of niet, veel supplementen, waaronder die van gerenommeerde merken, bevatten een vloeimiddel additief dat na verloop van tijd de opname van voedingsstoffen in je lichaam kan blokkeren. Dit ingrediënt heet magnesiumstearaat en regelmatige consumptie ervan houdt verband met de ontwikkeling van een schadelijke "biofilm" in de darmen die spijsverteringsproblemen kan opleveren.
  Ondanks het feit dat het woord magnesium verschijnt in magnesiumstearaat is het geen bron van magnesium met voedingswaarde. De enige reden waarom fabrikanten deze krijtachtige substantie toevoegen aan hun producten is het makkelijker verwerken door hun productieapparatuur. Maar de gevolgen voor de gezondheid van de inname van magnesiumstearaat op lange termijn kan niet opwegen tegen de risico's.
  (N.v.d.r. Magnesiumsupplementen kun je ook laten bereiden door je apotheker)

  3) Titaniumdioxide.
  Een ander onnodig additief in veel supplementen is titanium dioxide dat vaak wordt gebruikt als pigment in vitamines en supplementen.  Een ongetest nanodeeltjespoeder gemaakt van titanium is titaandioxide dat wordt gekoppeld aan auto-immuunziekten, kanker en diverse andere ziekten. Naast het feit dat het behoort tot een klasse van deeltjes die celbeschadiging veroorzaken dient titaandioxide geen enkel therapeutisch doel wat betekent dat het niet thuis hoort in een aanvulling op de gezondheid.

  "Titanium dioxide is onlangs door het International Agency for Research on Cancer (IARC) geklassificeerd als een IARC Groep 2B carcinogeen d.w.z. 'mogelijk carcinogeen [ic] voor de mens,'", schrijft het Canadian Centre for Occupational Health & Safety op haar website. "Onderzoek toonde aan dat hoge concentraties van pigment (in poedervorm) en ultrafijn titaniumdioxide stof luchtwegenkanker veroorzaakt bij ratten blootgesteld door inademing en intratracheale instillatie." (http://www.ccohs.ca/headlines/text186.html)

  4) Kunstmatige kleurstoffen. 
  Hoewel het niet zo vaak meer voorkomt bij meer gerenommeerde vitamine en supplement merken, zijn kunstmatige kleurstoffen nog steeds aanwezig in veel reguliere supplementen. Het Pfizer merk van supplementen bekend onder de naam Centrum bevatten bijvoorbeeld toxische kleurstoffen zoals FD & C Blue nr. 2 Aluminium Lake en FD & C Red nr. 40 Aluminium Lake, beide potentiële neurotoxinen. Zelfs kindervitaminen zoals Flintstones Complete bevatten deze en andere giftige kleurstoffen. (http://www.greenmedinfo.com/page/toxic-kids-vitamins-flinstones-complete)

  5) Genetisch gemodificeerde organismen (GGO's). 
  Als uw vitamine of supplement ingrediënten bevat zoals maltodextrine, citroenzuur, dextrose, plantaardige vulstoffen, suikers, van welke aard ook of zelfs synthetische vitamine C (ascorbinezuur), is de kans groot dat het ook GGO's bevat. Tenzij uitdrukkelijk vermeld op de fles als GGO-vrij bevat een vitamine supplement dat niet biologisch is meer dan waarschijnlijk ingrediënten afkomstig van GGO's.
  Sojaolie wordt vaak gebruikt als vulstof in gelcap-gebaseerde supplementen en is een veel voorkomende bron van GGO's. Vitamine E is een gemeenschappelijk GMO additief typisch afgeleid van soja, meer dan 90 procent is van GMO oorsprong. Andere vaak voorkomende GMO bestanddelen, tenzij anders is aangegeven, zijn sojalecithine, inositol, choline, plantaardige olie en plantaardige cellulose.http://www.responsibletechnology.org/docs/Non-GMO-Shopping-Guide.pdf
  (N.v.d.r. Voor Europese Wetgeving zie onder bijlage 3.

  6) Bestraling. 
  De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verbiedt momenteel het gebruik van bestraling als een sterilisatie protocol voor voedingssupplementen. Maar dit wil niet zeggen dat elke grondstof die wordt gebruikt in voedingssupplementen vrij is van straling.  Leveranciers zijn in het verleden al veroordeeld geweest voor het verkopen van bestraalde grondstoffen.  Uit een studie van de European Commission uit 2002 bleek dat bijna de helft van alle voedingssupplementen getest in Europa illegale bestraalde ingrediënten bevatten. http://www.nutraingredients.com/Regulation/British-survey-reveals-illegal-irradiation-of-food-supplements
  Aangezien de meeste fabrikanten erop aandringen dat hun producten niet worden bestraald is de beste manier om het zeker te weten rechtstreeks aan de fabrikant te vragen of zij de integriteit van al hun grondstoffen testen of controleren. Als dit niet gebeurt, dring er bij de onderneming op aan om dit te doen en vraag om de testresultaten.
  (N.v.d.r. Kies voor biologische vitaminen of supplementen want bestraling verboden in de biologische keten)

  Oorspronkelijk artikel: "Six crucial things to watch out for when buying vitamins and supplements" Wednesday, February 27, 2013 by Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.draxe.com/4-dangerous-and-common-vitamin-fillers-you-must-avoid/   
  http://www.optinutri.net/supplements.html   
  http://www.vib.be/nl/landbouw-en-milieu/Documents/Verordening%201830-2003.pdf   

  27-02-2013, 17:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vitamines
  26-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eierschandaal geen bio-schandaal
  Eierschandaal in Duitsland is geen bio-schandaal

  25/02/2013

  Terwijl België en de rest van Europa nog in de ban is van het 'paardenvleesschandaal', woedt er in Duitsland een eierenschandaal. Het betreft zo'n 150 legkippenbedrijven, gangbaar en bio, die minder ruimte gaven aan hun legkippen dan wettelijk verplicht volgens respectievelijk gangbare en biologische wetgeving. De meerderheid van de fraudegevallen in dit schandaal betreft hier dus gangbare bedrijven die hun eieren als gangbaar verkochten, maar onder de algemene, gangbare normen voor ruimte voor legkippen. "In tegenstelling tot wat in veel media wordt gesuggereerd, gaat het hier niet om gangbare eieren die onterecht het biolabel kregen," verklaart BioForum Vlaanderen. "De procedure die biovoeding moet doorlopen om het biolabel te krijgen, is dan ook erg streng." 

  Wat biologische eieren betreft, is er in de pers enkel sprake van een te hoog aantal kippen per oppervlakte. Het is momenteel onduidelijk of dit de enige overtreding is en of de andere normen zoals biologisch voer, vrije uitloop, voldoende daglicht, geen preventieve geneesmiddelen, wel gerespecteerd werden. 

  Het onderzoek naar deze fraude in de Duitse pluimveesector is niet nieuw, het liep van 2007 tot 2011, maar komt nu pas in het publieke daglicht. Er zijn ook enkele biobedrijven betrokken bij deze fraudezaak, waarbij sprake zou zijn van één tiende tot één vijfde minder ruimte voor de legkippen dan voorgeschreven staat in de Europese wet voor bio.

  "Biologische legkippen worden onderworpen aan strenge regels in verband met voer en huisvesting," zegt BioForum Vlaanderen, "daarbij werkt de Europese Commissie eraan om deze regels voor bio nog strenger en concreter te maken."

  "Als de beschuldigingen tegen de boerderijen waar zijn, dan hebben we te maken met fraude op grote schaal," verklaarde Duits Minister van Landbouw Ilse Aigner. "Niet enkel fraude tegen Duitse consumenten, maar ook fraude tegen de vele boeren in Duitsland die eerlijk werken." 

  “Dit heeft geen gevolgen voor de Belgische consument wat betreft het gedeelte met bio eieren,” meldt BioForum Vlaanderen vzw. Er komen geen verse Duitse bio eieren op de Belgische markt. Uit eerder onderzoek bleek bovendien dat Vlaanderen één van Europa’s strengst gecontroleerde gebieden is op vlak van bio. De Vlaamse controleorganisaties interpreteren de wetgeving voor legkippen zeer nauwgezet, waardoor de consument volledig kan vertrouwen op de integriteit van het Vlaamse bio ei.

  “Wanneer een bio ei niet voldoet aan de strenge eisen, krijgt het bedrijf in België een sanctie en kan het zijn biolabel onmiddellijk verliezen. Ook in de rest van de Europese Unie is men verplicht om de Europese wetten voor bio na te leven. De biobedrijven worden gecontroleerd door onafhankelijke en erkende controleorganisaties. Het is goed dat dit geval in Duitsland nu vervolgd wordt. Zo hoort het ook.” legt BioForum Vlaanderen uit.

  "Bij ons weten zijn er geen Belgische bedrijven betrokken bij dit eierschandaal. We hebben nauw contact met de controleorganisaties voor bio en die hebben nog geen signaal gekregen van een onderzoek dat loopt naar Belgische biobedrijven.
  Momenteel sluiten we samen met de controleorganisaties uit dat er geen Belgische bedrijven betrokken zijn. In de tussentijd is het geheel voorbarig om hierover al conclusies te maken, " verklaart BioForum tot slot.


  Bron: Berichtgeving en IFOAM EU (International Federation of Agriculture Movements" 


  Voor oorspronkelijk artikel zie hieronder Bijlage 1.  Bijlagen:
  http://www.bioforumvlaanderen.be/nieuws/Duitse_bio_eieren_reactie   

  26-02-2013, 16:39 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!