Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    30-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aften ... een verwittiging

    Aften: "Hallo, je lichaam probeert je iets te vertellen! "

    Aften zijn zweertjes die vaak voorkomen in de mond.

    Zij verschijnen wanneer de huid zich op een plaats opent en niet direct sluit waardoor een wondje ontstaat.

    Zoals je al kunt raden is het niet normaal dat dit optreedt. Wanneer onze huid goed gevoed is en onze cellen gezond zijn zal er spontaan geen enkele opening verschijnen die niet spontaan dicht gaat.

    Als een afte verschijnt is er ergens een probleem met de cellen: het immuunsysteem kan verzwakt zijn door stress, een emotionele schok, slechte voeding (tekort aan vitamine B12, foliumzuur, ijzer of zink), ongezonde levensstijl of overmatige vermoeidheid, te wijten aan gebrek aan slaap of overwerk. Tenslotte kunnen ze ook worden veroorzaakt door medicijnen die het immuunsysteem verzwakken: antibiotica, radio- en chemotherapie, immunosuppressiva. AIDS-patiënten, van wie het immuunsysteem is verzwakt, hebben vaak last van aften.

    De afte is een manier voor ons lichaam om een signaal te sturen: "Ik lijd, ik ben zwak, ik mis iets, zorg voor mij"

    Het is dan ook het om te pauzeren, te reflecteren, en de nodige maatregelen nemen om het probleem op te lossen.

    Factoren die het vormen van aften stimuleren.

    Als je zwak bent volstaat het iets te eten dat hard is of bijtend om een aft (ulcus) te vormen op het tandvlees of ergens anders in de mond.

    Dit kan een beetje pikante en zoute kaas zijn (Gruyère bijvoorbeeld), noten, chocolade of tomaten. Vooral tomaten hebben deze onaangename bijwerking.

    Uiteraard moet men deze voedingsmiddelen vermijden omdat ze de pijn doen heropflakkeren. Let wel dat normaal gesproken onze mond gemaakt is voor het eten van dergelijk voedsel en dit niet de primaire oorzaak is van aften: verminder ontstekingen in je lichaam door het nemen van omega-3, minder suiker en minder gebakken plantaardige vetten. Herstel uw immuunsysteem met probiotica, eet verse, biologische, seizoensgebonden, kleurrijke groenten.

    Verlichten de pijn door aften.

    Nu we onze levensstijl wat hebben aangepakt kunnen wij overgaan tot het verminderen van de ongemakken die aften teweeg breng.

    Twee strekkingen van denken.

    De eerste is om zich opzettelijk te kwetsen waarna de pijn vermindert (of lijkt te vervagen).

    Het klinkt misschien vreemd, maar is wel natuurlijk, bij pijn in de mond drukt men veelal spontaan op de plaats waar het pijn doet (drukken om te verzachten ...).

    Sommigen brengen zout aan op de afte om het na honderd tellen uit te spuwen. Zout geeft directe intense pijn maar zorgt voor het vrijkomen van endorfine waardoor de plaats gevoelloos wordt. Bovendien trekt het zout het water aan dat in het wondje zit waardoor de zwelling vermindert.

    Een soortgelijk effect kan uiteraard worden verkregen met chilipeper. Het vergt wat moed maar is zeker het proberen waard.

    De andere strekking wil de pijn maximum verlichten. Men kan gorgelen met warme salie of een aftreksel van kamille.

    Een rustgevende gel met aloë vera, boragie olie of klei heeft eveneens een verzachtend effect.

    Tenslotte is mondwater op basis van mirre erkend door de Commissie E (duits wetenschappelijk comité dat kruidenproducten evalueert) voor het behandelen van ontstekingen van de mond en het keelholte slijmvlies. De mond meerdere malen per dag spoelen met een mengsel van 4 ml mirretinctuur in een glas water.

    Het midden tussen de twee richtingen is kauwen op propolis (een soort hars gemaakt door bijen). Propolis pikt iets maar het heeft ook een sterk verdovend effect.

    Oorspronkelijk artikel:”Soulagez la douleur des aphtes”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Juillet 5, 2015.

    30-07-2015, 21:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aften
    29-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstvoeding voorkomt leukemie

    Uit studie blijkt dat borstvoeding het risico op leukemie bij kinderen met bijna een vijfde doet dalen.

    breastfeeding

     

    (NaturalNews) Borstvoeding is de gezondste optie om je baby de beste start te geven. De voordelen gaan veel verder dan het verstrekken van basisvoeding. Naast het leveren van alle vitaminen, voedingsstoffen en stoffen voor de opbouw van de immuniteit suggereren onderzoekers aan de Universiteit van Haifa in Israël dat het ook nog de kans op leukemie bij kinderen sterk kan verminderen.

    "Moedermelk is een compleet voedsel; de bedoeling van de natuur is uitsluitend alle nutritionele behoeften van het kind te leveren voor de eerste paar maanden van het leven. Moedermelk is levend met antilichamen geproduceerd door de moeder en andere kwaliteiten die een gezonde flora bevorderen in de darmen van het kind en de ontwikkeling van het immuunsysteem verzekeren, "zei hoofdauteur van de studie, Efrat Amitay, van de School of Public Health aan de Universiteit van Haifa in Israël.

    Elk jaar treden wereldwijd ongeveer 175.000 gevallen van kanker op bij kinderen. Leukemie is goed voor ongeveer 30 procent van alle kanker bij kinderen. Er is zeer weinig bekend over de oorzaak en de ontwikkeling, maar deze onderzoekers vonden dat borstvoeding de sleutel is tot het verminderen van het risico met bijna een vijfde.

    Zij baseerden hun bevindingen op 18 verschillende studies over de hele wereld. Zij omvatten meer dan 10.000 kinderen met leukemie en ongeveer 17.500 gezonde kinderen.

    Deze nieuwe studie werd op 1 juni online gepubliceerd in JAMA Pediatrics. Efrat Amitay en zijn team vonden dat er sterke aanwijzingen zijn dat borstvoeding gedurende zes maanden of langer een risicovermindering op leukemie geeft van 19 procent vergeleken met geen borstvoeding of borstvoeding gedurende een kortere periode.

    Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de moedermelk een beschermende rol blijkt te hebben. Wetenschappers denken dat chemicaliën via de melk het immuunsysteem een boost geven en werken als anti-inflammatoir middel dat het risico van leukemie kan verminderen.

    Terwijl meer onderzoek nodig is om het hele proces te ontrafelen, benadrukken de wetenschappers hoe belangrijk het is om vrouwen te informeren over de gezondheidsvoordelen van borstvoeding. Zij merken op dat er een behoefte is om borstvoeding populairder te maken bij het publiek.

    "Omdat het primaire doel van de volksgezondheid is: het voorkomen van ziekte, moeten beroepsmensen in de gezondheidszorg worden onderwezen over de mogelijke gezondheidsvoordelen van borstvoeding en de hulpmiddelen die de moeders kunnen helpen bij het geven van borstvoeding," schreef ze.

    "De vele potentiële preventieve gezondheidsvoordelen van borstvoeding moeten ook openlijk worden meegedeeld aan het grote publiek, niet alleen moeders, zodat de borstvoeding meer sociaal geaccepteerd wordt,” voegden ze eraan toe.

    Dit is niet de eerste studie over het positief verband tussen borstvoeding en gezondheid. Eerdere studies legden al verbanden met een hoger IQ, minder oor- of luchtweginfecties, een lager risico voor Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), en bescherming tegen obesitas of diabetes in het later leven.

    De meeste wetenschappers zullen het er zeker over eens zijn dat moedermelk het beste is, maar professor Chris Bunce, van de Leukaemia & Lymphoma Research liefdadigheid, zegt dat meer onderzoek nodig is en moeders die hun baby voeden niet al te bezorgd moeten zijn over deze studie. "We willen niet dat de moeders die geen borstvoeding kunnen geven of er niet voor kiezen niet onnodig ongerust maken als gevolg van dit onderzoek", zei hij in de Daily Mail.

    "Hoewel dit onderzoek een uitgebreide analyse is van de verschillende studies, kan het momenteel alleen iets aantonen over verbanden in plaats van over bewezen oorzaken, die kunnen beïnvloed worden door andere achtergrond factoren," voegde hij eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:"Breastfeeding can cut childhood leukemia risk by nearly one-fifth, study finds", Sunday, June 07, 2015 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.cbsnews.com/news/breast-feeding-may-lower-risk-of-childhood-leukemia/   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3106082/Breastfeeding-protect-against-babies-leukaemia-Risk-falls-20-given-breast-milk-six-months.html   

    29-07-2015, 21:52 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:borstvoeding, leukemie
    27-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk bant glyfosaat.

    Frankrijk verbiedt de verkoop van glyfosaat.

     

    Monsanto

    (NaturalNews) Frankrijk verbiedt nu ook de onderhandse verkoop van het favoriete kankerverwekkend Monsanto - glyfosaat. Frankrijk is de laatste tijd uitdrukkelijk in het nieuws geweest op alternatief gebied: de makers van Nutella gevraagd om te stoppen met het gebruik van palmolie; erop aangedrongen om alle nieuwe daken te bedekken met zonnepanelen of planten; verplicht donatie van alle supermarkt voedselafval. Deze nieuwe actie van de minister van Ecologie is het nieuwste resultaat van denken in de toekomst.

    De Fransen zijn niet de enigen die wakker liggen van de effecten van Roundup. Overheden hebben nu meer kans om te zoeken naar onafhankelijke studies over de stijging van ziekten zoals kanker. Monsanto blijft blaten over de veiligheid van glyphosaat en zijn onvermogen om de mens te schaden door nog steeds maar de slogan te gebruiken: ”de dosis maakt het gif." Met de stijgende niveaus van glyfosaat in ons voedsel, de bodem, de lucht en het water, stelt zich meer de vraag wat het magische punt is van de verzadiging om voor altijd onze omgeving te vergiftigen? Zijn we bereid om te wachten tot de schakelaar is omgedraaid zonder nog ooit terug te kunnen keren?

    De lijst van landen bekommerd om glyfosaat blijft groeien.

    Terwijl de strijd tegen GGO's en Monsanto is ingezet over de hele wereld, is men in de Verenigde Staten bezig met het vestigen van een voedselsysteem waar 80 procent van de producten ggo's bevatten, Europa blijft optreden tegen de schade veroorzaakt door Monsanto en al hun producten. Terwijl de focus ligt op Monsanto gewassen, dringt een grote invloedrijke studie van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek erop aan om alle Monsanto produkten te verbieden. Nederland, Bermuda, en Sri Lanka gingen Frankrijk voor in het verbod op verkoop van Roundup (n.v.d.r. in België nog altijd vrij te koop in de meeste supermarkten, zelfs tegen gunstige prijzen om zo vlug mogelijk van hun vergif af te geraken). Het is vermeldenswaard dat Bermuda en Sri Lanka het gebruik van glyfosaat hebben verboden in alle toepassingen.

    Monsanto schermt zoals altijd met hetzelfde antwoord.

    Het is ”business as usual” voor de PR-afdeling van Monsanto om het gevaar te ontkennen en hun argumenten te verfijnen. Glyfosaat werd geïntroduceerd als Roundup in de jaren 1970 en in die tijd is het uitgegroeid tot het meest geproduceerde onkruidbestrijdingsmiddel in de wereld; een miljarden business. Monsanto is een bedrijf bereid om zijn financieel gewicht in de strijd te gooien en heeft het gemakkelijk om zo overheidsinstellingen te beïnvloeden en de andere kant te doen opkijken en het publiek in het ongewisse te laten. Reeds in 1985 vermeldde het Environmental Protection Agency glyfosaat als een mogelijke kankerverwekkende stof. Zes jaar later was de memo aangepast, ondanks verschillende wetenschappers die de oorspronkelijke versie ondersteunden. Met de officiële classificatie als een 2A carcinogeen, is het moeilijker geworden voor Monsanto om zijn manipulaties te laten aanvaarden en de groeiende publieke verontwaardiging de kop in te drukken.

    Variaties van Monsanto op het thema "glyfosaat is niet giftig" zijn eindeloos. Ze beweren vaak dat studies die hun producten bekritiseren belangrijke informatie negeren. Sommige van hun verklaringen spreken al van een laag risico voor de menselijke gezondheid; het begin van een nakende schuldbekentenis.

    Het is tijd om te erkennen dat Monsanto een onverantwoordelijke bedrijf is met genoeg geld en macht om de  overheidsinstanties te manipuleren. Niets zal veranderen tot het publiek opkomt en zegt: "Genoeg!" Het ognenblik waarop onze planeet verzadigd is met milieuverstoorders ligt dichtbij. Groepen als "Occupy Monsanto" en "March against Monsanto"  zijn een geweldig begin om aan te tonen dat we klaar zijn om  onze omgeving te saneren.

    Het is ook belangrijk om persoonlijke blootstelling aan toxische Monsanto producten, zoals hun GGO's, aan te pakken. 

    Oorspronkelijk artikel:"France bans the sale of glyphosate, Tuesday, Jun 30, 2015 by: Kristina Martin, Natural News.

    Bijlagen:
    http://inhabitat.com/france-says-no-more-to-selling-roundup-over-the-counter/   
    http://www.collective-evolution.com/2015/06/07/mainstream-media-blackout-another-country-bans-monsantos-roundup-herbicide   
    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/roundup-weedkiller-banned-from-french-garden-centres-over-probable-link-to-cancer-10319877.html   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/gmo-science/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-difference-between-heirlooms-hybrids-and-gmos/   
    http://www.truthwiki.org/seeds_of_death_unveiling_the_lies_of_gmos/   
    http://www.truthwiki.org/The_Green_Revolution_-_Agriculture/   

    27-07-2015, 14:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Monsanto, glyfosaat, Rondup
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!