Voedingsmiddelen, kruiden en specerijen die de insulineresistentie helpen omkeren.
Volgens een artikel op GreenMedInfo.com moeten patiënten met diabetes niet langer hun toevlucht zoeken met medicijnen om hun bloedsuikerspiegel te beheersen. Het eten van de juiste combinatie van "voedsel, kruiden en specerijen" kan hun insulinegevoeligheid helpen verbeteren.
Het hormoon insuline zorgt ervoor dat cellen "opengaan" en glucose opnemen uit het bloed, maar bij insulineresistentie zijn cellen ongevoelig voor insuline. Dit dwingt het lichaam om meer glucose te produceren die cellen weigeren op te nemen. Het eindresultaat is dat de insulinespiegel boven het normaal niveau stijgt.
Chronische hoge insulineniveaus kunnen leiden tot "snelle gewichtstoename, vroegtijdige veroudering, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en hoger risico op kanker" en, uiteindelijk, diabetes type 2.
Deze acht kruiden, specerijen en voedingsmiddelen kunnen helpen de gevoeligheid van de cellen voor insuline te herstellen.
1 Bessen - Studies hebben bevestigd dat na het eten van bessen, het lichaam "minder insuline nodig heeft voor de suikerverwerking na een maaltijd." Eet aardbeien, bosbessen, bosbessen, appelbessen, veenbessen en braambessen.
2 Berberine - Een bittere samenstelling gevonden in de wortels van verschillende planten zoals gouden zegel, berberis en Oregon druif. Studies tonen aan dat berberine bijna net zo effectief is als geneesmiddelen op recept. Deelnemers die berberine namen "verminderden hun nuchtere bloedglucose en hun bloedglucose na de maaltijd." Berberine minimaliseerde ook de bloedglucosewaarden tijdens het vasten en na de maaltijd en de insulineresistentie van de patiënt daalde met 45 procent. In een afzonderlijke studie bleek berberine net zo effectief als "metformine, glipizide en rosiglitazon", drie van de beste diabetesgeneesmiddelen op de markt. Berberine heeft de bonus dat het geen ernstige bijwerkingen heeft.
3 Zwarte komijn (ook bekend als Nigella sativa) - In een onderzoek vertoonden 94 diabetespatiënten die twee gram Nigella sativa-capsules kregen, "significant verlaagde nuchtere bloedglucose en insulineresistentie".
4 Kaneel - kaneel helpt bij het normaliseren van de bloedsuikerspiegel bij type 2-diabetici door het vermogen van op insuline te reageren te verbeteren. Kaneel of kaneelextracten helpen de bloedglucosewaarden bij nuchterheid te verlagen.
5 Gember - Deelnemers aan een onderzoek die drie capsules van één gram gemberpoeder kregen, zagen hun nuchtere bloedsuikerspiegel verminderen met 10,5 procent. In een afzonderlijke studie werd bevestigd dat 1600 milligram (mg) gember per dag acht markers van diabetes verhoogde, zoals insulinegevoeligheid.
6 Olijfbladextract - In een onderzoek verlaagde een groep die capsules met olijfbladextract ontving zijn insulineweerstand met minstens 15 procent. Olijfblaextract verhoogde ook de productiviteit van de insulineproducerende cellen in de pancreas met 28 procent. Het extract heeft hetzelfde effect als "gewone diabetesgeneesmiddelen", zoals metformine.
7 Spirulina - In een gerandomiseerde studie van insulineresistente patiënten verhoogden deelnemers die dagelijks 19 g spirulina kregen hun insulinegevoeligheid met maar liefst 224,7 procent.
8 Kurkuma - In 2009 werd in een onderzoek vastgesteld dat curcumine, de werkzame stof in kurkuma, "500 tot 100.000 maal effectiever was dan het receptgeneesmiddel etformine bij het activeren van de glucoseopname."
Ander voedsel dat de insulinegevoeligheid kan verhogen.
Hier zijn andere voedingsmiddelen die de insulinegevoeligheid kunnen verhogen:
• Oplosbare vezels - oplosbare vezels hebben veel voordelen, zoals het verlagen van cholesterol en het verminderen van de eetlust. Voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels zijn peulvruchten, havermout, lijnzaad, groenten zoals spruitjes en fruit zoals sinaasappels.
• Kleurrijke groenten en fruit - Kleurrijke groenten en fruit zitten vol met plantaardige stoffen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het eten van "een dieet rijk aan plantaardige stoffen is gekoppeld aan een hogere insulinegevoeligheid." Eet niet te veel fruit omdat sommige soorten rijk zijn aan suiker.
• Groene thee - Groene thee drinken kan de insulinegevoeligheid verhogen en de bloedsuikerspiegel verlagen. De toename van de insulinegevoeligheid door groene thee wordt veroorzaakt door het antioxidante epigallocatechinegallaat.
• Apple cider azijn - kan de insulinegevoeligheid helpen verhogen door de effectiviteit van insuline te verbeteren en de afgifte van voedsel uit de maag te vertragen, waardoor de insuline meer tijd krijgt om te reageren.
Oorspronkelijk artikel:”Foods, herbs and spices that help reverse insuline resistance”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News. Bijlagen: http://www.greenmedinfo.com/blog/reverse-insulin-resistance-these-8-foods https://www.healthline.com/nutrition/improve-insulin-sensitivity#section5 https://www.naturalnews.com/039951_omega-3_diabetes_insulin_resistance.html
10-04-2018, 14:58 geschreven door opabio
|