Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    26-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten tegen kanker

    Dagelijks noten eten verlaagt sterftecijfer door prostaatkanker met 33 procent.

    Prostate cancer

    (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie hebben mannen met prostaatkanker hun risico op overlijden aanzienlijk verminderd door regelmatige consumptie van noten zoals pinda's, cashewnoten, amandelen, wal- en hazelnoten.

    Prostaatkanker is de meest gediagnosticeerde vorm van kanker na huidkanker, en de tweede belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker bij Amerikaanse mannen. In 2016 werden in de VS ongeveer 180.890 mensen geconfronteerd met prostaatkanker en meer dan 26.000 zullen sterven aan de ziekte. Volgens de American Cancer Society zal ongeveer 1 man 7 te maken krijgen met prostaatkanker.

    “Aan prostaatkanker moet serieus aandacht besteed worden daar meer en meer mannen gevoelig zijn voor deze ziekte", aldus hoofdonderzoeker Ying Bao van Brigham en Women's Hospital in Boston, Verenigde Staten.

    Eten van noten kan sterfgevallen door prostaatkanker met een derde verminderen.

    Onderzoekers aan de Harvard Medical School in Boston bestudeerden 47.000 mensen over een periode van 26 jaar en identificeerden 6.800 individuën die een niet-uitgezaaide prostaatkanker hadden ontwikkeld. Van de geteste mannen overleed 10 procent aan prostaatkanker, terwijl een derde overleden aan hart- en vaatziekten en andere oorzaken.

    De deskundigen konden geen significant verband vinden tussen de diagnose van prostaatkanker en de regelmatige consumptie van noten. Ze ontdekten echter wel dat mannen die vijf of meer keer per week noten aten hun risico op sterfte na de diagnose met 34 procent verlaagd zagen.

    De meesten van de deelnemers aan het onderzoek aten pinda’s, maar volgens de wetenschappers gelden de beschermende voordelen voor alle soorten noten. Uit onderzoek blijkt dat tocoferol, een vorm van vitamine E in noten, verantwoordelijk is voor de kankerbestrijdende eigenschappen.

    In de rapportage van hun bevindingen in het British Journal of Cancer, schrijven de onderzoekers: "Er zijn geen significante associaties waargenomen tussen pinda's of andere noten en prostaatkanker incidentie maar veelvuldige consumptie van noten na de diagnose werd geassocieerd met significant lagere totale sterfte .....

    "Dit suggereert dat noten, hoewel niet in verband met de diagnose van kanker, de algehele overlevingskans van patiënten kunnen verhogen“, voegden ze eraan toe.

    Waarom noten onderdeel van een gezonde voeding zouden moeten zijn.

    Insulinegevoeligheid is gekoppeld aan de progressie en het risico op prostaatkanker. Insulineresistentie is een veel voorkomende aandoening waarbij cellen niet reageren op het hormoon insuline, wat resulteert in een slechte bloedsuikerspiegel.

    Volgens de wetenschappers kunnen noten helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren en het risico van diabetes, kanker en hartziekten verminderen, waardoor de totale doodsoorzaak verlaagt.

    Noten bevatten een breed aantal belangrijke voedingsstoffen die anticarcinogene, anti-inflammatoire, antioxidant en cardio-beschermende eigenschappen hebben. Deze voedingsstoffen omvatten eiwitten, onverzadigde vetten, vitaminen, mineralen en veel andere heilzame fytochemicaliën.

    Deze studie is niet de eerste in zijn soort om te suggereren dat regelmatige consumptie van noten in combinatie met een gezonde levensstijl kan helpen bij de bestrijding van bepaalde vormen van kanker en andere levensbedreigende ziekten. In een studie uit 2014 stelden wetenschappers vast dat een gezonde voeding en levensstijl met regelmatig noten op het menu, hebben bijgedragen tot het onderdrukken van kanker. Walnoten met name vertragen de groei van prostaat-, darm- en nierkanker.

    Maureen Ternus, die een non-profit organisatie bestuurt die bekend staat als de Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation zei: “Slechts 50 gr noten per dag kan een positief effect hebben op de gezondheid."

    "Deze bevindingen versterken de groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal waaruit blijkt dat noten onderdeel van een gezond dieet zouden moeten zijn," voegt Ternus eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts daily reduces prostate cancer death rates by 33 percent, Thursday, June 23, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://food.ndtv.com/health/eating-nuts-may-cut-mortality-risk-from-prostate-cancer-1420221   
    http://www.cancer.org/cancer/prostatecancer/detailedguide/prostate-cancer-key-statistics   
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3643874/Eating-nuts-slashes-prostate-cancer-death-risk-serving-five-times-week-boosts-patients-chances-survival.html   
    https://www.hindawi.com/journals/ijcb/2013/834684/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27280637   

    26-11-2016, 22:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:noten,prostaatkanker
    24-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anticonceptiepil vs depressie

    De anticonceptiepil kan het risico op depressie verhogen met 80%.

    Birth control

    (NaturalNews) Een nieuwe studie, onlangs gepubliceerd door JAMA Psychiatrie, vond een verband tussen het gebruik van hormonale anticonceptie en depressie, vooral bij tienermeisjes. Veel vrouwen vinden deze bevindingen allesbehalve verrassend. Depressie en stemmingswisselingen zijn bekende bijwerkingen van anticonceptie, maar er is weinig onderzoek uitgevoerd naar het fenomeen en veel ervan is niet overtuigend.

    De studie stelt: "Ondanks de klinische aanwijzingen van de invloed van hormonale anticonceptie op de stemming van sommige vrouwen, zijn associaties tussen het gebruik van hormonale anticonceptie en stemmingsstoornissen onvoldoende bestudeerd.”

    Dr. Ojvind Lidegaard, hoogleraar aan de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken en supervisor van de studie, en zijn team, hielden gedurende 14 jaar meer dan een miljoen gegevens bij van Deense vrouwen tussen de leeftijd van 15 en 34. Zij maakten hiervoor gebruik van gegevens van jet National Prescription Register en het Psychiatrisch Central Research Register in Denemarken. Vrouwen die met depressie werden gediagnosticeerd vóór de leeftijd van 15 werden uitgesloten van de studie.

    De bevindingen van de onderzoekers waren schokkend. Vrouwen die eenn combinatie van oestrogeen en progestageen pillen namen hadden 23 procent meer kans op het zien voorschrijven van antidepressiva, terwijl vrouwen die de anticonceptiepil alleen met progestageen namen 34 procent meer kans hadden Voor vrouwen die een anticonceptiepleister gebruikten was het gebruik van antidepressiva verdubbeld. De vaginale ring voor anticonceptie resulteerde in een 60 procent toename van het gebruik van antidepressiva, terwijl vrouwen met een geïmplanteerd spiraaltje (spiraaltje) 40 procent meer risico hadden op een behandeling voor depressie.

    Nog meer verontrustend is echter het percentage tieners dat mogelijk negatief worden beïnvloed door de geboortebeperking. De studie wees uit dat de vrouwen in de leeftijd tussen 15 en 19 die anticonceptiva namen, 80 procent meer risico hadden op een behandeling tegen depressie.

    In een bepaald jaar telde men een gemiddelde van 1,7 op 100 vrouwen die geen hormonale anticonceptiva namen met een antidepressivabehandeling. Echter, bij vrouwen die één of andere vorm van anticonceptie namen steeg het gebruik van antidepressiva tot 2,2 op 100. Dit komt neer op bijna 30 procent toename van het gebruik van antidepressiva bij vrouwen die anticonceptie te nemen.

    Lidegaard zegt, "We weten al tientallen jaren dat geslachtshormonen oestrogeen en progesteron invloed hebben op de stemming van veel vrouwen. Het is daarom niet verwonderlijk dat ook externe kunstmatige hormonen op dezelfde manier en op dezelfde centra ingrijpen als de natuurlijke hormonen en derhalve ook de stemming van vrouwen beïnvloeden of zelfs verantwoordelijk zijn voor een depressieve ontwikkeling. "

    Het team merkt op dat de verschillen tussen de verschillende vormen van anticonceptie in feite meer invloed hebben dan de toegediende dosissen. De onderzoekers vonden ook dat jongere vrouwen bijzonder gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een depressie als ze gelijk welke vorm van anticonceptie nemen. Vrouwen tussen de leeftijd van 20 en 34 bleken minder kans te hebben op een depressie dan hun jongere collega's.

    Vrouwen hebben meer dan twee keer zoveel kans om een depressie te beginnen als zij er gevoelig voor zijn, dus alles wat het risico kan verhogen moet met zorg worden bekeken. Terwijl de bevindingen van het onderzoek gewoon wijzen op een mogelijke relatie tussen geboortebeperking en depressie, is het nog steeds redelijk dat de betrokkenen worden opgevolgd. Bij opkomende depressie is het aan te raden een natuurgeneeskundige of een andere medische professional in vertrouwen te spreken.

    Oorspronkelijk artikel:”Birth control pills can raise the risk of depression by up to 80%”, Saturday, October 22, 2016 by: Vicki Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    http://beforeitsnews.com/health/2016/10/the-shocking-reason-many-teenage-girls-are-prescribed-antidepressants-2676313.html   
    http://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/article-abstract/2552796   
    http://www.healthline.com/health/birth-control/birth-control-and-depression#1   
    http://www.stress.org/why-do-women-suffer-more-from-depression-and-stress/   

    24-11-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:anticonceptie, vrouwen, depressie
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!