NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  16-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B tegen Alzheimer
  B-vitaminen vertragen de ziekte van Alzheimer: Studie.

  (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van Oxford University en gepubliceerd in het meinummer van het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences kan grote dagelijkse doses van B-vitaminen kwetsbare bevolkingsgroepen beschermen tegen het krimpen van de hersenen en geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

  De nieuwe bevindingen kwamen van een heranalyse van de gegevens die oorspronkelijk in 2010 waren verzameld onder 271 oudere volwassenen met milde cognitieve stoornis, een vorm van geheugenverlies als potentiële voorloper van Alzheimer. Hoewel de hersenen natuurlijk krimpen als we ouder worden (ongeveer 0,5 procent per jaar) gebeurt dit bij mensen met milde cognitieve stoornis  twee keer zo snel dan normaal.  Bij patiënten met Alzheimer vindt deze krimp vier keer zo snel plaats dan normaal.

  De onderzoekers gaven de deelnemers ofwel een placebo pil of een hoge dagelijkse dosis van drie B vitaminen - foliumzuur (0,8 mg), vitamine B6 (20 mg) en vitamine B12 (0,5 mg) - over twee jaar. Zij vonden dat geheugenverlies stopte bij de B vitaminen groep maar niet bij die met de placebo. De vitamines vertraagden ook de hersenkrimp met 50 procent in vergelijking met de placebo groep maar alleen bij patiënten met een hoger dan normale bloedspiegel van het aminozuur homocysteïne.

  De rol van homocysteïne.

  Bij gezonde mensen is de homocysteïnespiegel laag omdat het aminozuur snel wordt omgezet in andere stoffen, waaronder het geheugen regulerend chemische acetylcholine. Onderzoekers weten al lang dat bij Alzheimer patiënten de homocysteïnespiegel algemeen hoog is en de acetylcholine niveaus doorgaans laag. Omdat vitamines B een rol spelen bij het omzetten van homocysteïne in acetylcholine hadden de onderzoekers zich afgevraagd of de vitaminen de ontwikkeling van Alzheimer zouden kunnen tegen houden.

  Onderzoekers blijft onzeker of het middelbare niveau van homocysteïne, lage niveaus van acetylcholine, of een andere factor leiden tot de ontwikkeling van Alzheimer. In ieder geval was de studie van 2010 de eerste die direct liet zien dat het verhogen van vitamine B-niveaus een klinisch effect kan hebben.

  "B-vitamines verlagen de homocysteïne die rechtstreeks leidt tot een afname van GM atrofie, waardoor de cognitieve achteruitgang vertraagt," schreven de onderzoekers.

  Nieuwe analyse versterkt bevindingen.

  Eén van de tekortkomingen van de oorspronkelijke analyse was dat de onderzoekers niet konden aantonen dat de waargenomen verbeteringen in het geheugen gerelateerd waren aan de verminderde snelheid van herseninkrimping. In de nieuwe studie voerden de onderzoekers een meer geavanceerde analyse van de originele gegevens uit en vonden dat het effect van de B vitaminen eigenlijk veel groter is dan ze in eerste instantie hadden  gedacht: Onder de proefpersonen die vitaminen kregen was de herseneninkrimping verminderd met een verbazingwekkende 90 procent.

  "Ik heb nog nooit resultaten van hersenscans gezien met zo'n beschermingsniveau," zei hersenscan expert Paul Thompson, die aan het hoofd van de 's werelds grootste hersenscan databank aan de UCLA School of Medicine van de Imaging Genetics Center staat. "Wij bestuderen de effecten op de hersenen van allerlei veranderingen in levensstijl - alcohol verminderen, meer bewegen, leren met stress om te gaan, gewichtsverlies - en een goed resultaat is een reductie van 25 procent in krimp."

  Uit de nieuwe analyse is gebleken dat de B-vitaminen het grootste beschermend voordeel tonen in het gebied van de hersenen die het meest getroffen worden door de ziekte van Alzheimer, met inbegrip van de regio's die verantwoordelijk zijn voor het leren, het geheugen en de organisatie van gedachten. De analyse toonde ook aan dat de vermindering van deze schade inderdaad rechtstreeks verantwoordelijk is voor het tegengaan van geheugenverlies bij de deelnemers.

  "De studie moet worden herhaald, want er is veel te leren over de reden waarom homocysteïne schadelijk is en of het verlagen ervan kan voorkomen dat mensen met geheugenproblemen de ziekte van Alzheimer ontwikkelen," zegt Thompson, die niet betrokken was bij de studie. "Maar als de resultaten een hertesten overleven zou de homocysteïnespiegel een nuttige biomarker zijn voor het risico  op de ziekte van Alzheimer."

  Oorspronkelijk artikel: "B vitamins slow progression of Alzheimer's: Study", Saturday, June 15, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2327993/Should-taking-vitamin-B-protect-Alzheimers.html   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40693   

  16-06-2013, 10:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Vitamine B, Alzheimer, dementie
  14-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierbessen tegen griep.
  Vlierbessen maken griepprikken belachelijk.

  (NaturalNews) Met het griepseizoen achter ons is het zeker niet de tijd om passief en laks te staan tegenover het verzorgen van ons immuunsysteem. Nu is het perfect het moment om te denken aan het kweken, oogsten en gebruik maken van de belangrijkste anti-griep kruiden die beschermen tegen virussen en bacteriën.

  Een echte griep vechter is niet een cocktailprik in de arm maar eerder een natuurlijk antiviraal, antibacterieel, immuniteit opbouwende krachtpatser. Een wonderbaarlijke geneeskrachtig medicijn groeit bij ons: de vlierbes. Deze griep bevechtende Spartaan is door de geschiedenis heen gebruikt om het griepvirus af te schrikken. In 1995 werd een hele griepepidemie gedwarsboomd in Panama door het gebruik van vlierbessen behandeling.

  Waarom dan de griepprik?

  Met commerciële advertenties rond griepprikken is het makkelijk anderen met "meer kennis" te laten denken voor ons. Voor sommigen lijkt het veel gemakkelijker de mouw even op te trekken een cocktail injectie te laten zetten en zelfverzekerd weg te rijden.

  Het klinkt allemaal leuk en nuttig, maar als het er op aan komt, zijn er ernstige onbedoelde gevolgen die voortkomen uit het consumeren van zware metalen langs vaccinaties en het absorberen van een "quick fix" gezondheid filosofie:

  Een gevolg van de griepprik zijn de toenemende gevallen van autisme.


  Studie na studie vindt verhoogde thimerosal bij autistische kinderen. Van thimerosal, een conserveringsmiddel in vaccins, is bekend dat het de methionine sythetase met 50 procent remt in vitro. Het functioneren van methionine sythetase is absoluut noodzakelijk voor de biochemische ontwikkeling van de hersenen, de aandacht en de productie van een belangrijke ontgiftingsmiddel glutathion genoemd.

  Met steeds meer thimerosal in menselijke weefsels verslechtert de hersenfunctie in het algemeen.  In 2000 kwam autisme voor bij 1 op 150 personen. Vandaag is dit gestegen tot een verbazingwekkende 1 op 50! Dit is een ernstige epidemie die verder onderzoek vraagt. Autisme bewustzijn is niet genoeg. Het is tijd om de onderliggende oorzaken te bekijken en er eerlijk over te communiceren. GGO's, pesticiden, plastics, BPA vernietigen natuurlijke menselijke hersenfuncties en thimerosal uit vaccinaties leidt deze donkere parade.

  Vlierbessenbehandeling maakt griepprikken belachelijk.

  Vlierbessen maakt eigentijdse griepprikken afschuwelijk, belachelijk, en krankzinnig. Wie moet worden geïnjecteerd met formaldehyde, kwik, fabriek griepstammen allemaal in de hoop ziek te worden?

  Het is veel verstandiger en veiliger om vlierbessen en andere antivirale kruiden te nemen en het bevorderen van de weerstand in plaats van een krankzinnige injectie van zware metalen en autisme inducerende vaccins.

  Waarom planten wij geen hele velden aan van dit prachtig kruid?

  Vlierbes groeit in hetwild in Noord-Amerika, Europa, Noord-Afrika en West-Azië. In 2005 bestudeerden onderzoekers in Londen de zwarte vlierbes en vonden dat het 99 procent effectief was in het bestrijden van het vogelgriep (H5N1)-virus. In Duitsland hebben wetenschappers  studies uitgevoerd waaruit ze besloten dat vlierbessen anthocyanen werken aan een beter immuunsysteem. Vlier werkt hoofdzakelijk door het stimuleren van de productie van cytokines; die unieke eiwitten fungeren als boodschappers die de immuunrespons helpen regelen. Uit hun studies bleek dat vlier antioxidant krachtiger zijn dan gelijke doses vitamine E en vitamine C. Daarnaast is aangetoond dat de vlier ook zwelling van slijmvliezen en sinussen doet afnemen.

  Vlierbessen wachten niet op de griep, ze blijven in het  offensief.

  Omdat griepvirussen zich niet kunnen repliceren gebruiken ze DNA van levende cellen om te overleven. Om hun vernietigend werking uit te voeren  maken griepvirussen puncties  in leven celwanden met stekelige elementen hemagglutinine genoemd. Deze griepvirus invasie kan volledig worden voorkomen met vlierbessen omdat vlierbessen effectief de stekels ontwapenen en de werking stopt van hun enzymen.

  In wezen voorkomt de cytokine productie van vlierbessen griepvirus invasie voordat die kan toeslaan - een veel effectievere strategie dan zware metalen griepprik injecties.

  Oorspronkelijk artikel: "Elderberries make flu shots look like ridiculous poison cocktails" Thursday, June 13, 2013 by: Lance Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.beneficialbotanicals.com/tincture-information/elderberry.html   
  http://www.cellgevity4life.com/uploads/1/2/4/8/12482920/mercury_and_autism.pdf   
  http://www.quantumhealth.com/news/flu_alternatives_to_flu_vaccine.html   

  14-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:griep, vacinnatie, vlier
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesresten in ijs.
  Vleesrestjes worden verwerkt in ijs: De sombere toekomst van ons voedsel.

  (NaturalNews) Er lijkt geen grens te zijn aan de winsthonger van de levensmiddelen industrie zelfs als dat betekent dat dierlijk vleesafval moet verwerkt worden in voedsel zoals ijs. Dit is de nieuwste poging van industriële onderzoekers in de voeding in Italië, België, en elders, om nieuwe methoden op punt te stellen om de vleesindustrie restjes om te zetten in eiwitrijke poeders voor de voedingindustrie.

  Hoe walgelijk het ook klinkt, ongebruikt spierweefsel, pezen, beenderen en andere dierlijke bijproducten bevatten eiwitten en vetten die gewoonlijk belanden op de afvalberg. Volgens FoodProcessing.com wordt zo'n 50 procent van het gewicht van het dier door de vleesindustrie vercomposteerd, weggegooid of verbrand. Maar de moderne wetenschap hoopt eigenlijk dit afval te recycleren en om te zetten in voedsel.

  Maar dit zogenaamde voedsel zal niet herkenbaar zijn in zijn eigen entiteit, althans niet in de traditionele zin. Al die botten, vleesresten, en gevogelterestjes kunnen effectief worden omgezet in wat de voedingsindustrie "dierlijk eiwit hydrolysaten" noemt.  Deze hydrolysaten zijn vloeibaar, in poedervorm of als vetmengsel te krijgen die kunnen worden toegevoegd aan allerlei andere bewerkte voedingsmiddelen om hun algemene voedingswaarde te verhogen.

  'Pink slime'-type dierpap om toe te voegen aan verwerkte voedingsmiddelen.

  Het is juist dat momenteel diverse soorten hydrolysaten al aan een aantal verwerkte voedingsmiddelen worden toegevoegd. Maar deze hydrolysaten zijn meestal gemaakt van planten of melk, terwijl de nieuwe dierlijke proteïnehydrolysaten zijn afgeleid van dierlijk vlees en botten, waardoor ze in een heel andere context zitten. Gehydrolyseerd wei-eiwit bijvoorbeeld wordt geëxtraheerd uit de wei van dierlijke melk. Maar dierlijke proteïnehydrolysaten zijn hoofdzakelijk vermalen en enzymatisch verwerkt dierlijk vlees roept een beeld op van het beruchte "pink slime".

  "Het blijkt dat de lipide rijke massa van dieren gemakkelijk kan worden omgezet in een voedzame smurrie, pasta of gel van een soort dat blijkbaar ideaal is voor binnenbrengen in bewerkte voedingsmiddelen zoals ijs," schrijft Lewis Pagina facetiously voor The Register over het concept.

  "Ondanks de heroïsche inspanningen van de vleesindustrie, waarbij elk deeltje van gelei en kraakbeen kan worden gehaald uit de wervelkolom van een dood dier voor latere consumptie - misschien in worst, taart of vleespasta - is er nog veel overschot dat niet gebruikt wordt zoals ingewanden, ogen, pezen, kraakbeen, bindweefsel van verschillende soorten, hersenen, hoeven , genitaliën, enz.. allemaal verspilling. "

  Industriële voedingsspecialisten beweren dat hergebruik van dierlijk afval 'toegevoegde waarde' geeft aan voedsel. Volgens de voedingsmiddelenindustrie voegt het draaien van dierlijk afval in voedsel waarde toe aan voedingsmiddelen. 

  Het Belgische  Proliver bijvoorbeeld produceert al op kip en kalkoen gebaseerde eiwitpoeders" die blijkbaar kunnen worden geïnjecteerd in andere vleesproducten en gebruikt om andere levensmiddelen te verdikken of te verrijken
   http://www.proliver.be/nl/home-1.htm

  Een Russisch bedrijf heeft openlijk toegegeven dat het van plan is om dierlijke eiwit hydrolysaten te gebruiken om ijs te verrijken. Volgens rapporten, heeft het bedrijf, bekend als Mobitek-M, al een fabriek gebouwd in de Belgorod regio van Rusland, die in staat is tot de verwerking van honderd ton van "functionele dierlijke eiwitten" per dag.

  Oorspronkelijk artikel: "Meat scrap leftovers now being reprocessed into ice cream: The dismal future of food" Wednesday, June 12, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.clint.be/clint-vecht-voor-jou/consument/mcdonalds-stopt-met-pink-slime-hamburgers   
  http://www.foodprocessing.com.au/articles/60996-Making-ice-cream-more-nutritious-with-meat-leftovers   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130520094846.htm   
  http://www.theregister.co.uk/2013/05/22/surplus_meat_ice_cream/   

  14-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voeding
  10-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO maïs massaal vernietigd
  China vernietigt meerdere zendingen van GGO maïs uit de VS.

  (NaturalNews) Verscheidene leveringen van genetisch gemodificeerde (GGO) maïs en maïszaden uit de VS zijn vernietigd door de Chinese overheid na te zijn ontdekt door ambtenaren van import op tal van locaties in het land. Tenminste drie transporten van genetisch gemodificeerde maïs ontdekt in de Wanzai Haven in Zhuhai in de buurt van Macau werden naar verluid vernietigd nadat ze met succes onderschept waren door regeringsfunctionarissen, terwijl nog eens 21 dozen van genetisch gemodificeerde maïszaden met een gewicht van meer dan 250 pond in de Noord-Chinese stad Harbin werden vernietigd.

  Volgens de Chinese wet moet elke invoer van GGO's vergezeld zijn van de nodige milieu- en voedselveiligheid tests uitgevoerd door Chinese instellingen en niet alleen door de biotechnologie-industrie zelf. De gegevens moeten eerst worden voorgelegd aan het Chinese ministerie van Landbouw voor herziening en dan doorgegeven aan het Nationale Biosafety Comittee voor verdere beoordeling. Als deze gegevens uiteindelijk voldoen aan strikte richtlijnen, dan pas kan de bijbehorende zending worden vrijgegeven met een passend veiligheidscertificaat als bewijs van integriteit en het toestaan van de import.

  Maar niets van dit alles werd gedaan voor de GGO-maïs die rechtstreeks was verzonden naar China door een niet nader genoemd Amerikaans biotechnologiebedrijf (de naam kun je waarschijnlijk wel raden). Dit bedrijf heeft blijkbaar geprobeerd de Chinese wet te omzeilen om zijn giftige gewassen en zaden in het land binnen te smokkelen zonder het juiste overheidstoezicht, wat technisch een internationale mensenrechtenschending is, wetende dat deze genetische gifstoffen waarschijnlijk zouden worden afgewezen als ze moesten gaan via het normale import proces voor GGO's.

  "De pro-GGO vorige regering zou zoiets niet openbaar hebben gemaakt," zei een lokale Chinese burger over het snelle optreden van de nieuwe Chinese regering. "De zendingen zouden in het geheim teruggestuurd zijn of in de meeste gevallen zouden zendingen niet eens gecontroleerd geweest zijn op genetisch gemodificeerde ingrediënten."

  U kunt het gehele rechtskader voor GGO-invoer in China hier te lezen: http://www.daff.gov.au

  China passeert de VS in het beschermen van zijn  voedselvoorziening tegen genetische contaminatie.

  Het is een blaam voor de Amerikaanse voedselvoorziening als zelfs China het aanbod van GGO-voedsel afwijst. De rest van de wereld heeft in principe al genoeg gehad van dit genetische voedselvandalisme en toch blijft Amerika de eerste plaats innemen in de landbouw domheid door het propageren van dodelijke genetische gifstoffen langs het voedsel - voedsel dat vrijwel niemand anders op de planeet bereid is om te eten naast de Amerikanen.

  Amerika had er beter aan gedaan om een halt toe te roepen aan het bewind van de GGO tirannie binnen haar eigen grenzen of anders zal ze het zwarte schaap van de landbouw blijven binnen de ontwikkelde wereld. 

  GGO's zijn niet veilig, ze zijn niet gunstig, en hun enige doel is economisch voor het vullen van de schatkist van de uitbaters van de industriële agrobusiness zwendel. Erger nog, GGO's vergiftigen de mensheid op een monumentale schaal tot het punt waarop de toekomstige generaties misschien niet meer in staat zullen zijn om kinderen te krijgen door de GGO geïnduceerde steriliteit.

  "De beslissing van de nieuwe regering om de illegale GGO's te vernietigen is 'progressief, bemoedigend, en bevredigend", "voegt GMWatch.org eraan toe, de woorden citerend van een insider van de site, een zekere heer Li. "Hij ziet het als een teken dat [de Chinese regering] haar belofte houdt om zicht in te zetten voor haar volk en haar natie.

  Oorspronkelijk artikel: "China destroys multiple shipments of GM corn from US" Monday, June 10, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://gmwatch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14853:china-destroys-three-shipments-of-gm-corn-from-us   

  10-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:GGO's
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!