NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  13-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griep op natuurlijke wijze aanpakken.
  Wil je de griep vermijden? Het kan met vlierbes.

  (NaturalNews) Een veelzijdig kruid, vlier (Sambucus nigra) is door de eeuwen heen bekend als een krachtige immuun booster - het middel bij verkoudheid en griep, hart-en vaatziekten en zelfs kanker. Eeuwenlang gebruikt als een volkse remedie in Noord-Amerika, Europa, Azië en Noord-Afrika, heeft de moderne wetenschap zich gebogen over de uitzonderlijk helende eigenschappen van de vlierbes. Vol organische pigmenten, flavonoïden, vitamines en mineralen, is vlier een uitstekende aanvulling op elke kruidengeneeskundige behandeling.

  Vanouds helende bes

  Traditioneel zijn de ongelooflijke therapeutische voordelen van vlierbes opgeslagen in conserven, wijn en geneeskrachtige extracten. Alleen rijpe, gekookte bessen en de bloemen worden gebruikt voor de bereidingen want de stengels, bladeren en onrijpe bessen bevatten giftige cyaanzuur glucosiden. Vlierbessen zijn rijk aan vitaminen A en C, calcium, ijzer en vitamine B6 en het flavonoïde quercetine.
  Vlierbessen hebben een lange geschiedenis van gebruik. Bewijs van de teelt is gevonden in oude Italiaanse en Zwitserse dorpjes. Hippocrates hield vlierbes voor een prominent heilzame plant, terwijl de indianen ze gebruikten bij ischias, hoest en reuma en bij kwalen en verwondingen van de huid. Bekend als "medicijn van de natuur"  is vlier een populaire haagplant in Engeland. Een winterharde struik die kan worden gekweekt in verschillende omgevingen en bestand is tegen ongedierte.

  Verkoudheid en griep bestrijden op natuurlijke wijze.
  Beroemd om zijn capaciteit bovenste luchtwegen infecties te voorkomen en te behandelen is vlier een top geneeskrachtig kruid. Israëlische wetenschapper Dr Madeleine Mumcuoglu van het Hadassah-Hebrew University Medical Center heeft het als een levensmissie aanzien om de helende eigenschappen van vlierbessen te bestuderen. Ze vond dat 20 procent van de personen die leden aan griep een aanzienlijke verlichting vertoonden binnen de 24 uur na het consumeren van vlierbessenextract  - keelpijn, hoesten, koorts en spierpijn verminderden. Drieenzeventig procent van de patiënten voelde zich beter na de tweede dag. Binnen de drie dagen waren 90 procent volledig genezen. Vergelijk dit met de gebruikelijke week of zo dat een een patiënt zonder interventie nodig heeft om van griep te herstellen.
  Bovendien, wees een Brits in-vitro-onderzoek uit dat zwarte vlierbes extract voor meer dan 99 procent effectief was in de bestrijding van aviaire vogelgriep (H5N1). En in Panama, werd vlierbessensap met succes gebruikt om de griepepidemie van 1995 te lijf te gaan.
  Vlierbes verbetert ook het immuunsysteem. Wetenschappers aan de Bundesforschungsanstalt Research Center for Food in Karlsruhe, Duitsland vonden dat hoge niveaus van anthocyanen in vlierbessen de immuunfunctie verbeteren door het stimuleren van de cytokine productie. Deze eiwitten fungeren als boodschappers voor het regelen van het immuunsysteem. Voor degenen die af te rekenen hebben met HIV of een onderdrukt immuunsysteem is dit veelbelovend nieuws.

  Het verlichten van hart-en vaatziekten en kanker
  Niet alleen effectief voor besmettelijke ziekten ... vlierbes ondersteunt ook de cardiovasculaire gezondheid en werkt eveneens bij kanker. De Universiteit van Graz in Oostenrijk ontdekte dat vlierbes de oxidatie van low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol extract vermindert. Omdat de oxidatie van LDL-cholesterol bijdraagt aan aderverkalking is vlierbesextract een  krachtig medicijn tegen hart-en vaatziekten.
  Tumorgroei wordt beperkt door vlierbessen. Het is een uitzonderlijke anti-angiogeen (belemmert de vorming van ongewenste bloedvaten) en anti-oxidant. Onderzoek heeft aangetoond dat vlierbessen, in combinatie met andere anthocyaan-rijke bessen belemmeringen zijn voor cellulaire mutaties en tumorgroei. Klinische studies toonden één door het bessenextract verminderde tumorgroei aan van meer dan 50 procent.
  Tijdens het seizoen van stoornissen van het immuunsysteem en ziekte, verhoog je uw kansen om gezond en fit te blijven door het gebruik van vliesbessenextracten. Of je nu lijdt aan een simpele verkoudheid of een meer complexe griepaanval, of ernstige ziekten zoals kanker en AIDS ... vlier is een uitstekende bondgenoot.

  Vertaald uit het Engels: "Want to avoid the flu epidemic?  ,Here is how to stay healthy with elderberry" by Carolanne Wright, Sunday, January 13, 2013.

  Bijlagen:
  http://www.blackelderberry.info/clinical-summary/   
  http://www.mofga.org/Publications/MaineOrganicFarmerGardener/Spring2008/Elderberries/tabid/905/Default.aspx   

  13-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  Tags:griep, vlierbes
  12-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij in Europa best niet weten over de griepprik
  Griep velt miljoenen Amerikanen die reeds gevaccineerd zijn.

  (NaturalNews) De Verenigde Staten zijn op dit moment in een officiële pandemie paniek, met Boston als uitschieter waarbij de volksgezondheid en ziekenhuizen voor griepbehandeling tenten opzetten alsof het steden waren in oorlogsgebieden. Het CDC zegt dat het de ergste grieppandemieis zijn in een decennium, en het is natuurlijk ook aandringen opdat iedereen zich alsnog zou laten vaccineren. Maar hier wordt nu een geheim blootgelegd dat de vaccin-industrie niet wil dat men het weet: De meeste mensen die nu de griep hebben zijn degenen die gevaccineerd werden tegen griep.

  Het CDC weigert elke statistiek hierover vrij te geven, natuurlijk, want dan is de totale afgang waaraan de griepprik zou worden blootgesteld. Maar ik heb getelefoneerd met verschillende vrienden en professionele contacten, en zij vertelden mij allemaal hetzelfde: Van de mensen die ze kennen die ziek zijn, krijgen ongeveer tweederde routinematig de griepprik!

  Neem contact op met uw eigen vrienden, familieleden of collega's op dit punt. Vraag degenen die ziek zijn: Heb je de griepprik gehad? Kijk of de antwoorden die je krijgt ongeveer dezelfde zijn als die van mijn bronnen: Twee derde.

  Als dit geldt over een groot aantal, betekent dit dat de griepprik je eigenlijk meer vatbaar maakt voor de griep. Veel minder dan tweederde van de Amerikaanse bevolking neemt de griepprik. Dus als twee derde van de mensen die griep krijgen dezelfde zijn als degenen die de griepprik kregen (minder dan tweederde van de bevolking), betekent dat wiskundig dat de griepprik ons kwetsbaarder maakt. 

  Op deze manier handelen mensen die de griepprik laten zetten onverantwoord, omdat ze het risico van verspreiding van de griep aan anderen verhogen. In plaats van de zorg voor hun gezondheid met voedingsstoffen, zoals vitamine D, kiezen ze voor de gemakkelijke weg en nemen de griepprik wat een zeer reëel verhoogd risico voor de volksgezondheid en openbare veiligheid betekent.

  Wat zit er in griepvaccins? Aluminium, kwik, MSG en formaldehyde

  Het CDC geeft openlijk toe dat vaccins een giftig cocktail van metalen en synthetische chemische stoffen bevatten die neurologische schade kunnen veroorzaken. Het gaat hier vooral om de aluminium en de kwik.

  Deze metalen en chemicaliën onderdrukken ook het immuunsysteem en dat is ook het voornaamste doel van de vaccins van de farmaceuten: daadwerkelijk leiden tot een epidemie zodat meer mensen naar de griepprik grijpen en zo meer vaccins verkocht worden. En de snelste manier om meer vaccins te verkopen is er voor te zorgen dat ze chemische stoffen en metalen bevatten die de mensen meer vatbaar maakt voor infecties.
  Je gelooft me niet? Denk je dat Big Pharma een organisatie is van mededogen, een verzameling van liefdevolle engelen die meer bezorgd zijn om mensen dan om winst? Word wakker en ruik de chemicaliën. Vaccin fabrikanten zijn criminele organisaties die herhaaldelijk schuldig worden bevonden aan misdrijf - alles van prijsafspraken tot de omkoping van artsen en het plegen van marketing fraude.

  Farmaceutische bedrijven hebben nul ethiek. Ze doden kinderen om hun vaccins te testen. Zij voeren medische experimenten uit op gevangenen en psychiatrische patiënten. Denk je echt dat ze hun vaccins niet zouden gebruiken als een manier om mensen ziek te maken en zo hun verkoop op te drijven?

  Echte oplossingen voor de griep

  Als je echt gezond wilt blijven tijdens dit griepseizoen is het antwoord vrij eenvoudig. Het begint allemaal met de top drie voedingsstoffen voor griep preventie:

  1) Vitamine D
  2) Meer vitamine D
  3) En nog meer vitamine D

  Als je niet minstens 5.000 IU's vitamine D per dag neemt in de winter in het griepseizoen, heb je waarschijnlijk vitamine D tekort en dat maakt je een prooi voor influenza.

  In aanvulling op vitamine D, zijn er allerlei andere kruiden, mineralen, spoorelementen (zoals zink), en  voedingsstoffen die kunnen helpen beschermen.

  En, natuurlijk, niet uw immuunsysteem onderdrukken met griepprikken, chemotherapie of voorgeschreven medicijnen. Al die dingen maken je kwetsbaarder voor infecties en maakt je een terugkerende klant voor de "ziekenzorg" kartels die profiteren van menselijk lijden.

  Bron "Natural News": "Flu epidemic strikes millions of Americans already vaccinated against the flu" door Mike Adams, Friday January 11, 2013

  12-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:vaccineren, griepprik, vitamine D
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaccineerd ... en toch ziek.
  Gevaccineerde kinderen vijf keer meer kans op ziektes dan niet-gevaccineerde kinderen

  (NaturalNews) Een vergelijkende studie in Duitsland over de kans op ziekten tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen wijst op een vrij duidelijk verschil tussen de twee groepen. Zoals gerapporteerd door de groep Health Freedom Alliance, hebben kinderen die gevaccineerd zijn volgens de officiële regeringschema's tot vijf keer meer kans op een te voorkomen ziekte dan kinderen die hun eigen immuunsysteem ontwikkeld hebben zonder vaccins.
  Uitgebracht als een voorstudie in september 2011, bevat het onderzoek gegevens over 8000 niet-gevaccineerde kinderen waarbij het krijgen van ziekten werd vergeleken met het krijgen van ziekten bij de algemene bevolking, waarvan de overgrote meerderheid gevaccineerd is. In elke ziekte categorie deden niet-gevaccineerde kinderen het veel beter dan gevaccineerde kinderen in termen van zowel de ziekte prevalentie als ernst. Met andere woorden, het bewijs suggereert dat vaccins noch effectief, noch veilig zijn.
  "Geen enkel onderzoek tot nu toe naar gezondheidseffecten van gevaccineerde mensen versus niet-gevaccineerde is ooit uitgevoerd in de VS door CDC of elke andere organisatie in de 50 jaar of langer van een versneld schema van vaccinaties (nu meer dan 50 doses van 14 vaccins  voor  kleuters waarvan 26 doses in het eerste jaar), "schreef Louis Rain in 2011 in Health Freedom Alliance Gezondheid Freedom Alliance.
  Zoals toegelicht bij VaccineInjury.info, blijken gevaccineerde kinderen bijna twee keer zo vaak als niet-gevaccineerde kinderen neurodermitis te ontwikkelen een huidaandoening gekenmerkt door chronische jeuk en krabben. Ook gevaccineerde kinderen hebben ongeveer twee-en-een-half keer zoveel kans, op basis van de huidige gegevens, een patroon van migraine te ontwikkelen.
  De nummers lopen nog meer uiteen voor astma en chronische bronchitis, waar gevaccineerde kinderen zijn ongeveer acht keer meer kans dan niet-gevaccineerde kinderen om dergelijke ademhalingsproblemen te ontwikkelen. Gevaccineerde kinderen hebben ook veel meer kans om hyperactiviteit, hooikoorts, en schildklierziekten te ontwikkelen, met de waarschijnlijkheid drie keer, vier keer, en een schokkende 17 keer hoger, respectievelijk, in vergelijking met niet-gevaccineerde kinderen.

  Autisme uiterst zeldzaam bij niet-gevaccineerde kinderen

  Waar het schoentje helemaal wringt is als wij spreken over autisme; het lang gekoesterde punt van geschil in het debat over de "veiligheid" van vaccins. Volgens de gegevens, reageerden slechts vier van de 8.000 niet-gevaccineerde kinderen die waren opgenomen in de 2011 versie van de studie op symptomen van ernstige autisme, dat is slechts de helft van het procent van de totale bevolking. Inmiddels bedraagt autisme onder de algemene bevolking, zoals getabelleerd in de Duitse KiGGS studie gebruikt voor de vergelijking, ongeveer 1,1 procent.
  Dit betekent dat gevaccineerde kinderen ongeveer 2,5 keer meer kans op ernstige autisme in vergelijking met niet-gevaccineerde kinderen, een schokkende bevinding als men weet dat het medisch establishment heftig ontkent dat er enig verband bestaat tussen vaccins en het ontwikkelen van autisme. Verder blijkt nog dat de vier niet-gevaccineerde kinderen die aangaven ernstige autismesymptomen te hebben allen testten op een hoog gehalte voor zware metalen, zoals kwik.
  Het totale verschil van het voorkomen van ziekten tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen wijst op zijn minst op een zeer sterke verband dat niet kan worden ontkend of afgewezen. Zelfs na bijsturing van mogelijke factoren  zoals de onderzoekers hebben geprobeerd te doen door de jaren heen, geven de cijfers nog altijd veel meer ziektes aan bij gevaccineerde kinderen in vergelijking met niet-gevaccineerde kinderen.
  In een soortgelijk, maar niet verwant onderzoek in de jaren negentig, vonden de onderzoekers dat de sterfte onder gevaccineerde kinderen voor infectie met difterie, tetanus en kinkhoest (pertussis) ook twee keer zo hoog lag t.o.z. van niet-gevaccineerde kinderen.

  Bron "Journal of natural food and health": "Notice on U.S. Vaccination Survey / and a German Study: Vaccenated Children Have More Than Twic the Diseases and Disorders Than Unvaccinated Children" by Mr. Augie, October 9, 2011

  12-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vaccineren
  11-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarming van de aarde
  Al 16 jaar geen opwarming van de aarde.  Wat maakt men ons dan toch allemaal wijs?  Ook hier schijnen belangengroepen het heft in handen te hebben genomen ... http://www.argusoog.org/bevestigd-al-16-jaar-geen-global-warming/

  11-01-2013, 17:53 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planten voor gezonde lucht in huis.
  Op deze URL tekst en beeld over drie eenvoudige kamerplanten die ons leven in huis gezonder kunnen maken:http://www.hetkanwel.net/2013/01/09/kerstboom-eruit-deze-planten-zuiveren-de-binnenlucht/

  11-01-2013, 17:41 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:gezonde lucht
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landbouwsubsidies onder de loep.
  Het verlenen van subsidies, een deel van onze centen, waarmee Europa de traditionele landbouw onderhoudt, wordt gedirigeerd door een maffia ...  Een onthutsende documentaire over het subsidiëren van de verkeerde bedrijven ... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CNV6gewLsW0#!

  11-01-2013, 17:18 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:lanbouw, subsidiering
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van magnesium
  Het gebruik van kunstmest en de industriële voedingsbewerking veroorzaakt tekorten aan magnesium.  Ook hier weer zitten wij veel beter met biologische producten omdat in deze landbouw middelen worden ingezet die magnesium bevatten ... http://www.happynews.nl/2009/12/02/de-kracht-van-magnesium/

  11-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:magnesium
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast voor plofkip
  FOEI! Albert Heyn.  Wakker Dier waarschuwt AH klanten voor plofkip.  Geef mij maar een echte biologische kip opgekweekt zonder  hormonen en andere rotzooi en in diervriendelijke omstandigheden ... http://www.happynews.nl/2013/01/10/wakker-dier-waarschuwt-ah-klanten-voor-plofkip/

  Bijlagen:
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/over-de-onlogica-van-bio-schaadt-milieu/   

  11-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:plofkip
  07-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Streekproducten zijn topmedicijn en efficiënt ...!
  Wij horen het nu eens van een kok.  Verse streekproducten zijn niet alleen gezonder maar ook nog goedkoper voor de zorgtehuizen.  Wanneer die producten dan ook nog biologisch zouden zijn, zijn wij helemaal goed bezig.  Dit artikel zou elk zorgtehuis en kliniek  moeten bereiken: http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3368956/2012/12/27/Streekproducten-in-het-ziekenhuis.dhtml?utm_source=scherm1&utm_medium=button&utm_campaign=Cookiecheck

  Bijlagen:
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/biologisch-fruit-en-groenten-zijn-beter-voor-je/   
  http://www.wanttoknow.nl/overige/als-insecten-geen-besproeid-fruit-eten/   

  07-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voeding
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!