Het eten van voedingsmiddelen met veel Omega 3-vetzuren zoals zalm, makreel en sardines blijkt de ziekte van Alzheimer te voorkomen door de bloedstroom te stimuleren.
Een nieuwe studie gepubliceerd in Journal of Alzheimer's Disease liet zien dat het eten van voedingsmiddelen met veel omega-3 vetzuren - zoals zalm, sardines en makreel - kan helpen om de ziekte van Alzheimer op afstand te houden door de bloedstroom te bevorderen in de hersenregio's die het geheugen en het leren reguleren. Als onderdeel van de studie onderzocht een team van wetenschappers hersenscans van 166 mensen uit een psychiatrische kliniek. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen op basis van hun inname van omega-3. De scans werden ontworpen om de hersenactiviteit te meten langs de bloedstroom. Het onderzoeksteam scande tot 128 hersenregio's terwijl de deelnemers verschillende computertaken ondergingen die hun mentale vaardigheden evalueerden. De experts onderzochten ook de omega-3 bloedspiegels van de deelnemers en gebruikten standaardtests om de mentale en emotionele gezondheid van de groepen te evalueren.
Uit de studie bleek dat bij de deelnemers met een hoge inname van omega-3 er meer bloed stroomde naar de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor het geheugen en het leren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat dezelfde deelnemers het beter deden bij het opnemen en begrijpen van informatie. Deelnemers met een hoog omega-3-gehalte vertoonden ook een betere algehele mentale en emotionele gezondheid, voegde de gezondheidsdeskundige eraan toe.
"Hoewel we veel bewijzen hebben dat omega-3-spiegels geassocieerd zijn met een betere cardiovasculaire gezondheid, begint de rol van de" visolie "-vetzuren in de geestelijke gezondheidszorg en de fysiologie van de hersenen nog maar net te worden onderzocht. Deze studie opent de deur naar de mogelijkheid dat relatief eenvoudige veranderingen in het voedingspatroon een gunstige invloed kunnen hebben op de cognitieve functie," schreef mede-auteur professor William Harris in ScienceDaily.com.
Ondanks de schijnbaar positieve resultaten hebben externe experts gewaarschuwd dat de studie niet evalueerde hoe omega-3-vetzuren specifiek neurologische aandoeningen zoals dementie afweren.
"Omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol bij het behoud van een gezond brein. Deze studie wijst op een verband tussen hogere niveaus van omega-3 en bepaalde indicatoren van de gezondheid van de hersenen, maar keek niet naar mogelijke lange termijn voordelen tegen aandoeningen zoals dementie. Hoewel sommige eerdere onderzoeken een verband hebben gelegd tussen diëten met een hoog omega 3 gehalte en een lager risico op dementie, is het onduidelijk in hoeverre dit effect kan hebben ten opzichte van andere aspecten van een gezond dieet ... Terwijl onderzoek de factoren die van invloed kunnen zijn op dementie meer en meer bloot legt is het beste wat men kan doen om zijn brein gezond te houden: gezond eten, niet roken, mentaal en fysiek actief blijven, met mate drinken en de bloeddruk en cholesterol onder controle houden," zegt Dr Rosa Sancho, hoofd van het onderzoek bij Alzheimer's Research UK.
Onderzoek naar het potentieel van omega-3 bij de preventie van Alzheimer.
De recente bevindingen ondersteunen eerdere studies die de gunstige effecten van omega-3-inname aantonen. Een studie uit 2013 die in hetzelfde tijdschrift werd gepubliceerd, onthulde dat een combinatie van vitamine D en omega-3-vetzuren het vermogen van het immuunsysteem om amyloïde plaque afzettingen in de hersenen te elimineren, heeft versterkt. Om het onderzoek uit te voeren, bestudeerde de wetenschappers bloedmonsters van zowel patiënten met de ziekte van Alzheimer als gezonde personen.
De studie onthulde dat beide verbindingen het vermogen van de macrofagen van patiënten met de ziekte van Alzheimer hielpen om amyloïde plaque afzettingen te elimineren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat beide verbindingen celdood voorkomen, wat anders de opbouw van amyloïde plaque in de hersenen veroorzaakt.
Een andere studie gepubliceerd in The FASEB Journal toonde aan dat omega-3 en antioxidant-suppletie de fagocytische activiteit verhoogde bij patiënten met milde en pre-milde cognitieve stoornissen. Volgens de onderzoekers resulteerde de interventie in een significante toename van macrofagen bij 80 procent van de genoemde patiënten. De interventie leek echter geen significante resultaten op te leveren bij patiënten die al gediagnosticeerd waren met de ziekte van Alzheimer, merkte het onderzoeksteam op.
Oorspronkelijk artikel:”Eating foods high in Omega 3s like salmon, mackerel, and sardines four to prevent Alzheimer’s disease by boosting blood flow”, Friday, June 02, 2017 by: Earl Garcia, Natural News. Bijlagen: http://newsroom.ucla.edu/releases/vitamin-d-omega-3-may-help-clear-242465 http://www.dailymail.co.uk/health/article-4554346/Eating-plenty-salmon-prevents-dementia.html http://www.fasebj.org/content/29/7/2681.full?sid=0b1e849e-0add-4ead-91fa-b42f9d7f2b9f https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170519124034.htm
09-11-2017, 10:20 geschreven door opabio
|