Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    10-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie tegen kanker.

    Studie suggereert dat het drinken van biologische koffie het risico op leverkanker kan verminderen

    Een recente meta-analyse gepubliceerd in BMJ Open onthulde dat het drinken van meer kopjes koffie per dag het risico op het ontwikkelen van leverkanker aanzienlijk kan verminderen. Als onderdeel van het onderzoek verzamelden gezondheidsdeskundigen aan de Universiteit van Southampton en de Universiteit van Edinburgh in UK gegevens van 26 studies met een totale cohortpopulatie van meer dan 2,25 miljoen deelnemers.

    Uit de analyse bleek dat mensen die minstens één kopje koffie per dag dronken 20 procent minder kans hadden om hepatocellulaire kanker te krijgen. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat deelnemers die minstens twee kopjes per dag dronken, een 35 procent lagere kans op leverkanker hadden. Deelnemers die vijf kopjes dronken hadden 50 procent minder kans om de ziekte te ontwikkelen, voegden de experts eraan toe. Het onderzoeksteam zag ook een beschermend effect in cafeïnevrije koffie maar minder uitgesproken.

    "Het kan belangrijk zijn om koffie te ontwikkelen als een levensstijlinterventie bij CLD (chronische leverziekte). Cafeïnevrije koffie is wel acceptabeler voor mensen die geen koffie drinken of die hun koffieconsumptie beperken vanwege cafeïnegerelateerde symptomen. We suggereren niet dat iedereen elke dag vijf kopjes koffie zou drinken. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de mogelijke nadelen van een hoge inname van koffie of caffeïne en er is al bewijs dat dit moet vermeden worden in bepaalde groepen, zoals zwangere vrouwen. Niettemin zijn onze bevindingen een belangrijke ontwikkeling gezien het toenemend aantal leverkankers wereldwijd en de slechte prognose ervan, "zei hoofdauteur Dr. Oliver Kennedy in Telegraph.co.uk.

    "Deze nieuwe studie draagt bij tot de groeiende hoeveelheid bewijs waaruit blijkt dat koffie drinken goed is voor de gezondheid van de lever en het risico op het ontwikkelen van leverkanker kan verminderen. Tegen de tijd dat de meeste mensen de tekenen en symptomen van leverschade hebben, is het echter vaak te laat. Het is daarom erg belangrijk de risico's op het ontwikkelen van leverkanker en leverziekte te verminderen - niet alleen door koffie te drinken, maar door de hoeveelheid alcohol te verminderen, een gezond gewicht te behouden door goed te sporten en gezond te eten en door de risico's voor virale hepatitis te vermijden, "zei Andrew Langford, Chief Executive van de British Liver Trust.

    Koffie vermindert het risico op leverkanker volgens eerdere studies.

    De recente analyse was slechts één van de vele onderzoeken die de beschermende eigenschappen van koffie tegen leverkanker aantoonden. Een rapport uit 2015 van het World Cancer Research Fund toonde zelfs aan dat het drinken van minstens één kop koffie per dag de kans op het ontstaan van leverkanker met maar liefst 14 procent kan verminderen. Het rapport was gebaseerd op een meta-analyse van 34 klinische studies met een totale cohortpopulatie van meer dan 8 miljoen deelnemers.

    Een andere studie toonde aan dat het risico op leverkanker met bijna de helft verminderd was als mensen dagelijks vier of meer kopjes koffie dronken. Als onderdeel van de studie verzamelde een team van onderzoekers van de University of Southern California Norris Comprehensive Cancer Center gegevens van een multi-etnische cohortstudie met bijna 180.000 volwassen deelnemers met verschillende etnische achtergronden, waaronder Afro-Amerikanen, inheemse Hawaiianen, Japanse Amerikanen, Latino's en Kaukasiërs .
    De resultaten toonden aan dat deelnemers die dagelijks minstens twee kopjes koffie gebruikten een 29 procent lagere kans hadden om hepatocellulair carcinoom te ontwikkelen. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat deelnemers die vier of meer kopjes koffie dronken per dag 42 procent minder risico hadden om de ziekte te ontwikkelen.

    De bevindingen werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research in San Diego.

    Oorspronkelijk artikel:”Drink up: Study suggests drinking organic coffee can reduce liver cancer risk”, Wednesday, May 31, 2017 by: Russel Davis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4540444/Drinking-coffee-reduces-liver-cancer-risk-50.html   
    http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-coffee-liver-cancer-20140410-story.html   
    http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/24/two-cups-coffee-day-reduces-liver-cancer-risk-third-major-study/   

    10-11-2017, 11:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cafeïne, kanker, koffie, hepatocellulair carcinoom, leverkanke
    09-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3 tegen Alzheimer

    Het eten van voedingsmiddelen met veel Omega 3-vetzuren zoals zalm, makreel en sardines blijkt de ziekte van Alzheimer te voorkomen door de bloedstroom te stimuleren.

    Een nieuwe studie gepubliceerd in Journal of Alzheimer's Disease liet zien dat het eten van voedingsmiddelen met veel omega-3 vetzuren - zoals zalm, sardines en makreel - kan helpen om de ziekte van Alzheimer op afstand te houden door de bloedstroom te bevorderen in de hersenregio's die het geheugen en het leren reguleren. Als onderdeel van de studie onderzocht een team van wetenschappers hersenscans van 166 mensen uit een psychiatrische kliniek. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen op basis van hun inname van omega-3. De scans werden ontworpen om de hersenactiviteit te meten langs de bloedstroom. Het onderzoeksteam scande tot 128 hersenregio's terwijl de deelnemers verschillende computertaken ondergingen die hun mentale vaardigheden evalueerden. De experts onderzochten ook de omega-3 bloedspiegels van de deelnemers en gebruikten standaardtests om de mentale en emotionele gezondheid van de groepen te evalueren.

    Uit de studie bleek dat bij de deelnemers met een hoge inname van omega-3 er meer bloed stroomde naar de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor het geheugen en het leren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat dezelfde deelnemers het beter deden bij het opnemen en begrijpen van informatie. Deelnemers met een hoog omega-3-gehalte vertoonden ook een betere algehele mentale en emotionele gezondheid, voegde de gezondheidsdeskundige eraan toe.

    "Hoewel we veel bewijzen hebben dat omega-3-spiegels geassocieerd zijn met een betere cardiovasculaire gezondheid, begint de rol van de" visolie "-vetzuren in de geestelijke gezondheidszorg en de fysiologie van de hersenen nog maar net te worden onderzocht. Deze studie opent de deur naar de mogelijkheid dat relatief eenvoudige veranderingen in het voedingspatroon een gunstige invloed kunnen hebben op de cognitieve functie," schreef mede-auteur professor William Harris in ScienceDaily.com.

    Ondanks de schijnbaar positieve resultaten hebben externe experts gewaarschuwd dat de studie niet evalueerde hoe omega-3-vetzuren specifiek neurologische aandoeningen zoals dementie afweren.


    "Omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol bij het behoud van een gezond brein. Deze studie wijst op een verband tussen hogere niveaus van omega-3 en bepaalde indicatoren van de gezondheid van de hersenen, maar keek niet naar mogelijke lange termijn voordelen tegen aandoeningen zoals dementie. Hoewel sommige eerdere onderzoeken een verband hebben gelegd tussen diëten met een hoog omega 3 gehalte en een lager risico op dementie, is het onduidelijk in hoeverre dit effect kan hebben ten opzichte van andere aspecten van een gezond dieet ... Terwijl onderzoek de factoren die van invloed kunnen zijn op dementie meer en meer bloot legt is het beste wat men kan doen om zijn brein gezond te houden: gezond eten, niet roken, mentaal en fysiek actief blijven, met mate drinken en de bloeddruk en cholesterol onder controle houden," zegt Dr Rosa Sancho, hoofd van het onderzoek bij Alzheimer's Research UK.

    Onderzoek naar het potentieel van omega-3 bij de preventie van Alzheimer.

    De recente bevindingen ondersteunen eerdere studies die de gunstige effecten van omega-3-inname aantonen. Een studie uit 2013 die in hetzelfde tijdschrift werd gepubliceerd, onthulde dat een combinatie van vitamine D en omega-3-vetzuren het vermogen van het immuunsysteem om amyloïde plaque afzettingen in de hersenen te elimineren, heeft versterkt. Om het onderzoek uit te voeren, bestudeerde de wetenschappers bloedmonsters van zowel patiënten met de ziekte van Alzheimer als gezonde personen.


    De studie onthulde dat beide verbindingen het vermogen van de macrofagen van patiënten met de ziekte van Alzheimer hielpen om amyloïde plaque afzettingen te elimineren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat beide verbindingen celdood voorkomen, wat anders de opbouw van amyloïde plaque in de hersenen veroorzaakt.

    Een andere studie gepubliceerd in The FASEB Journal toonde aan dat omega-3 en antioxidant-suppletie de fagocytische activiteit verhoogde bij patiënten met milde en pre-milde cognitieve stoornissen. Volgens de onderzoekers resulteerde de interventie in een significante toename van macrofagen bij 80 procent van de genoemde patiënten. De interventie leek echter geen significante resultaten op te leveren bij patiënten die al gediagnosticeerd waren met de ziekte van Alzheimer, merkte het onderzoeksteam op.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating foods high in Omega 3s like salmon, mackerel, and sardines four to prevent Alzheimer’s disease by boosting blood flow”, Friday, June 02, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newsroom.ucla.edu/releases/vitamin-d-omega-3-may-help-clear-242465   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4554346/Eating-plenty-salmon-prevents-dementia.html   
    http://www.fasebj.org/content/29/7/2681.full?sid=0b1e849e-0add-4ead-91fa-b42f9d7f2b9f   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170519124034.htm   

    09-11-2017, 10:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Alzheimer, dementie, visolie, geestelijke gezondheid, omega 3
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!