Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    11-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Daily Dozen' dieet.

    Versla ziekten zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen en dementie door de juiste voeding. 

    Moest een 'wonderpil' bestaan die uw gezondheid en levensduur aanzienlijk kan verbeteren, zou u dan niet meer willen weten erover? Volgens Dr. Michael Greger, een gerenommeerde arts bij een aantal van de beste medische instellingen in de Verenigde Staten, kan een "eenvoudig dieetrecept" dat hij de "Daily Dozen" noemt, precies dat effect geven.

    De dokter stelt dat zijn "levensredder" betaalbaar is, "direct beschikbaar" en geen negatieve bijwerkingen heeft. Afgezien van uitgebreide testen, zouden de meeste artsen zeggen dat het ongelooflijk effectief is. De ‘Daily Dozen’ kan het risico op diabetes met 90 procent verminderen, een hartaanval met 80 procent, de kans op een beroerte halveren en het risico op kanker met meer dan een derde verminderen'.

    Om de componenten van het dieet te bepalen, werkte Dr. Greger samen met een team van onderzoekers en vrijwilligers. Ze hebben gekeken naar verbanden tussen ziekte en voeding door tenminste 24.000 publicaties over het onderwerp te beoordelen.

    De verbluffende resultaten van de studie hebben onthuld dat "de overgrote meerderheid van vroegtijdige sterfgevallen kan worden voorkomen" als meer mensen de ‘Daily Dozen’ zouden kennen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vormen dodelijke ziekten, die vooraf in onze genen geprogrammeerd zijn, slechts 10 tot 20 procent van het risico. Ongeveer 80 tot 90 van het risico komt eigenlijk van onze levensstijl.

    De ‘Global Burden of Disease Study’, de meest uitgebreide studie van ziekterisicofactoren tot nu toe, ontdekte dat de belangrijkste oorzaak van overlijden en invaliditeit in het Verenigd Koninkrijk de voeding is.

    Volgens de studie, die de levensstijl van 35.000 volwassenen observeerde, scoorde slechts één procent van de deelnemers vier op vijf. De scores vertegenwoordigen "een minimum aan gezonde eetgewoonten”, zoals het regelmatig consumeren van "fruit, groenten en volle granen".

    Dr. Greger stelt dat dit op planten gebaseerd dieet de "drie belangrijke doodsoorzaken" kan helpen voorkomen, behandelen of zelfs omkeren: "hartaandoeningen, dementie, Alzheimer en beroerte."
    De ‘Daily Dozen’ werkt omdat het een plantaardig dieet is dat de mogelijkheid heeft om telomeren te repareren. Telomeren zijn een "kleine kap" aan het uiteinde van chromosomen in het DNA. Ze voorkomen dat het DNA zich ontrafelt. Naarmate we ouder worden verslijten de telomeren en als ze eenmaal "volledig verdwenen" zijn, kunnen cellen afsterven.

    Afgezien van stoppen met roken, waardoor het verlies aan telomeren verdrievoudigt, kan het veranderen van dieet helpen om de telomeren te herstellen. Fruit, groenten en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen telomeren beschermen, terwijl "geraffineerde granen, koolzuurhoudende dranken, vlees en vis en zuivelproducten hun leven kunnen inkorten.
    Men moet zich niet onthouden van de voedingsmiddelen die telomeren kunnen verkorten. Gewoon meer eten van het voedsel uit de ‘Daily Dozen’ als bescherming tegen kanker, diabetes, dementie en hartaandoeningen.

    Het”Daily Dozen’ dieet.

    Dr. Gregers dagelijkse dozijn dieet bevat onderstaande voedingsmiddelen en nutriënten:

    1   Bonen en peulvruchten (eetbare zaden van planten)/ drie porties - Eiwit, ijzer, zink, vezels, folaat en kalium.
    2   Bessen/ één portie - fruit zoals aardbeien bevatten antioxidanten en voedingsstoffen.
    3   Fruit/ drie porties - antioxidanten en polyfenole fytonutriënten.
    4   Kruisbloemige groenten/één portie - sulforafaan wordt gevonden in groenten zoals broccoli.
    5   Groene groenten/twee porties - spinazie en boerenkool.
    6   Andere groenten/ twee porties - verschillende polyfenol fytonutriënten komen voor in pompoen, pompoenen en pompoen.
    7   Lijnzaad - bevat lignanen en omega-3-vetzuren.
    8   Noten en zaden/één portie - amandelen, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia, pecannoten, pistachenoten en walnoten.
    9   Kruiden en specerijen/één portie - kaneel, knoflook en kurkuma.
    10 Volle granen/drie porties - haver, bruine rijst, pasta en volkoren brood.
    11 Drank/vijf glazen - water, thee en koffie.
    12 Oefeningen - Dagelijks 60 minuten trainen kan het "risico op sterfte" met minstens 24 procent verminderen.

    Oorspronkelijk artikel: “Beat diseases such as cancer, diabetes, heart disease and dementia by choosing the right foods”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5318725/Food-help-live-longer-beat-heart-disease.html   
    https://www.healthline.com/nutrition/16-best-foods-for-diabetics   

    11-02-2018, 14:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:anti-kanker, dementie, diabetes, dieet, vers, fruit, gezonde voeding, hart-en vaatziekten, ingrediƫnten, dodelijke ziekten, natuurlijke remedie, organische stoffen , plantaardig dieet, superfoods, groenten
    10-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batterij zonder metaal.

    Wetenschappers maken goedkope, niet-metalen, duurzame batterij uit boomschors.
     

    Moeder Natuur zal nooit ophouden te verbazen, met haar schijnbaar eindeloze lijst van natuurlijke energiebronnen die gewoon wachten om te worden aangeboord. De vele bronnen van natuurlijke energie komen meestal uit het plantenleven in één van zijn vele iteraties.
    Onderzoekers van de Northeastern University in Boston hebben nu ontdekt dat een mogelijke bron voor goedkope, duurzame batterijen kan worden verkregen uit niets minder dan tannine, van nature overvloedig aanwezig in boomschors. Hoewel tannine vaak wordt aangetroffen in thee en wijn, is het veelbelovend gebleken voor gebruik in een voordelige maar krachtige batterij die in de toekomst veel toepassingen zou kunnen vinden.
    De overvloed is de belangrijkste reden waarom onderzoekers nu overwegen om tannine te gebruiken voor een nieuw type batterij. Ter referentie, boomschors bevat ongeveer 15 procent tannine op basis van zijn gewicht. Tannine blijkt ook een hoog gehalte aan fenol te herbergen - het hoogste fenolgehalte van alle polymeren die in levende organismen wordt aangetroffen - wat cruciaal is omdat het kan dienen als primair ladingopslagmechanisme van één op tannine gebaseerde batterij. Dit alles maakt tannine een uitstekende keuze voor een goedkope metaalvrije batterij.

    Details van het onderzoek naar de tannine batterij.

    Het onderzoek naar het gebruik van tannine werd geleid door Hongli Zhu van de 'Northeastern University' in Boston, samen met Alolika Mukhopadhyay, een Ph.D. student als hoofdauteur, en co-auteurs van het 'National Renewable Energy Laboratory'  in Golden, Colorado. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in een artikel getiteld 'Heavy Metal-Free Tannin from Bark for Sustainable Energy Storage', dat verscheen in een recent nummer van Nano Letters.

    Volgens Zhu is tannine een perfecte kandidaat voor een nieuw type batterij kathode, alleen omdat het zo overvloedig voorkomt in de natuur. "Het grootste voordeel van het gebruik van hernieuwbare polymeertannine is dat de natuur een enorme hoeveelheid ervan produceert, die kan worden gewonnen uit onderbenutte schors met minimale kosten en inspanningen," legde Zhu uit. "De redox-actieve fenolhydroxylgroepen van tannines zijn meer dan 5000 keer hoger dan lignine, dat eerder werd beschouwd als het meest veelbelovende biopolymeer voor elektrochemische energieopslag. Vanwege het significante laag moleculegewicht en het extreem hoog gehalte aan fenolhydroxyl van tannine, vertoont het interpenetrerende netwerk van tannines en polypyrrolen uitstekende elektrochemische prestaties. We denken dat tannine de nieuwe kampioen wordt van natuurlijk voorkomende redox-actieve biopolymeren."

    In de loop van hun studie, konden de onderzoekers verschillende soorten tannines testen, zoals de "ellagitannine” die uit de schors van een kastanjeboom komt. Ze zeggen dat het kan worden gebruikt om kathodes te maken voor een batterij met een hoog prestatieniveau, met een grote capaciteit en een hoge energiedichtheid. Dit zou een grote stap vooruit betekenen van de huidige normen die lithiummetaal als primair materiaal gebruiken.

    Potentiële voordelen.

    Hoewel de experts verschillende mate van succes hebben bereikt, is er een enorm potentieel voordeel voor het gebruik van een hernieuwbare bron zoals tannine. En het is niet het enig plantaardige materiaal dat veelbelovend is als alternatief batterijmateriaal.

    Er is ook nog lignine, een biopolymeer dat ook uitgebreid is bestudeerd door de onderzoekers en dat zich binnen de celwanden van planten bevindt. Als wetenschappers een manier kunnen vinden om dit te bewerken tot een materiaal met betere stabiliteit en veiliger prestaties, zal de wereld wellicht veel dichter komen bij een nieuwe goedkope natuurlijke energiebron.

    Oorspronkelijk artikel:”Scientists create cheap, non-metallic, sustainable battery from tree bark”, Thursday, December 28, 2017 by: David Williams, Natural News.

    Bijlagen:
    https://phys.org/news/2017-12-cheap-sustainable-battery-tree-bark.html   
    https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.nanolett.7b04242   

    10-02-2018, 21:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:alternatieve energie, ontdekkingen, toekomstige technologie, groene energie, natuurlijke energie, kracht, hernieuwbare energie, onderzoek, wetenschap, tannine, boom
    05-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darmbacterien

    Darmbacteriën zijn de sleutel tot het behouden van veerkracht en vitaliteit gedurende het hele leven.

    Zou het geheim van vitaliteit in de darmbacteriën liggen? Dat lijkt zeker het geval te zijn met wormen, vliegen en muizen, die allemaal hun levensduur hebben verbeterd door blootstelling aan indool producerende darmbacteriën. De nieuwe studie, gepubliceerd in ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’, onthulde een verrassend verband tussen leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen en indolen, de organische chemische stoffen die bijdragen aan de penetrante geur van de faeces.

    Voor hun studie concentreerden de onderzoekers zich op de mogelijke gezondheidsvoordelen van indolen op verschillende organismen, of op het vermogen van organismen om stress te weerstaan en actief te blijven tijdens het ouder worden.
    "We hebben een beter begrip van ‘gezondheidsspanning’ nodig. Met medische vooruitgang leven mensen langer, maar je wilt misschien niet echt langer leven als het betekent dat je die extra jaren zwak en ziek doorbrengt ", zei Daniel Kalman, PhD, senior auteur en professor pathologie en laboratoriumgeneeskunde aan de ‘Emory University School of Medicine’.

    In eerdere studies ontdekte hetzelfde team dat indolen die door E. coli-bacteriën worden vrijgegeven, de nematode C. elegans en muizen veel resistenter kunnen maken tegen spanningen van buitenaf. De onderzoekers gebruikten deze kennis  en voedden een groep van nematoden die indol-producerende E. coli-bacteriën produceerden. Nematoden behorende tot deze groep behielden hun mobiliteit en hadden hun reproductie spanwijdte verdubbeld vergeleken met de groep van nematoden, die geen E. coli hadden gekregen, niet in staat was om indolen te produceren.

    Een vergelijkbaar effect trad op bij Drosophila fruitvliegen en bij muizen. De Drosophila fruitvliegen vertoonden een grotere mobiliteit en hittebestendigheid dan de controlegroep. De muizen hadden ondertussen hun bestaande microbiota geëlimineerd via antibiotica en vervolgens vervangen door normale of indool producerende E. coli-bacteriën. Zowel jonge als zeer oude (bijna tweeëneenhalf jaar of 28 maanden oud) muizen die E. coli-indolen hadden gekregen, vertoonden opmerkelijke verbeteringen in hun gezondheid; terwijl de jonge muizen langer leefden na blootstelling aan dodelijke straling bleven de oude muizen actief en mobiel en behielden een gezond gewicht.

    "Het is als het plaatje van Dorian Gray, in termen van de betrokken genen. Indolen laten oude dieren meer op kinderen lijken ", merkte Kalman op.

    Van alle organismen in het onderzoek identificeerden de onderzoekers arylkoolwaterstofreceptoren (AhR) als de belangrijkste factor achter de positieve effecten van de indolen. Aryl-koolwaterstofreceptoren zijn moleculen die helpen bij de celgroei en reageren op stimuli van buitenaf. Hoe precies indolen en arylkoolwaterstofreceptoren samenwerken om de gunstige gezondheidseffecten te creëren, wordt nog onderzocht. Hoewel in het geval van de muizen, bleken ze darmbeschermingskanalen te herstellen en/of te beschermen en de systemische ontstekingen te beperken.

    De onderzoekers sloten vervolgens hun onderzoek af met: "Deze gegevens verhogen de mogelijkheid om therapeutica te ontwikkelen op basis van microbiota afgeleide indolen of hun derivaten om de gezondheid uit te breiden en de broosheid bij mensen te verminderen."


    Zoals Kalman aan 'ScienceDaily.com' vertelde, was de invloed van indolen op de nematoden, vliegen en muizen niet zo verrassend. Hij merkte op: "Indool is een oude boodschapper. Het is hoe planten hun groei sturen, hoe bacteriën met elkaar praten, en het is hoe planten en bacteriën met ons praten en zorgen voor een goede homeostase met ons immuunsysteem. Het is misschien niet zo verrassend dat deze moleculen helpen onze vitaliteit te behouden. "

    Het is dan ook geen wonder dat antibiotica meer schade aanricht dan goed. Zelfs kortdurend gebruik kan de darmflora aanzienlijk en permanent veranderen door de nuttige bacteriën samen met de slechte te elimineren, zoals blijkt uit experimenten met muizen. Darmbacteriën die aantal en diversiteit missen, zijn darmbacteriën die niet in staat zullen zijn om de gezondheid van het lichaam in stand te houden, vooral bij ouder worden. Om dan te zeggen dat antibiotica het ouder worden versnellen, is misschien niet zo ver van de waarheid.

    Oorspronkelijk artikel:”Gut bacterie discoveren to be the key to maintaining resilience and vitality throughout life”, Thursday, August 24, 2017 by: Frances Blomfield, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.pnas.org/content/early/2017/08/15/1706464114   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170821151052.htm   

    05-02-2018, 21:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Antibiotica, voedingssupplementen, fitness, darmbacteriƫn, darmflora, darmgezondheid, gezondheid, levensduur, lichamelijke gezondheid, vitaliteit.
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!