NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Darmflora onderhouden.
 • Probiotica tegen griep.
 • Kurkuma tegen Alzheimer
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  30-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie voor het geheugen.

  Extra ‘virgin’ olijfolie voorkomt Alzheimer en beschermt de geheugenfunctie van de hersenen.

  Wanneer mensen praten over de gezondheidsvoordelen van extra ‘virgin’ olijfolie gaat het meestal over de gezondheid van het hart. Echter nieuw zijn de bevindingen over de invloed op de hersenen.

  Onderzoekers van de Temple University hebben ontdekt dat extra ‘virgin’ olijfolie niet alleen kan helpen tegen geheugenverlies maar ook beschermt tegen de ziekte van Alzheimer. Zij kwamen tot deze conclusie na onderzoek op muizen met geïnduceerde dementie.

  De muizen werden verdeeld in twee groepen, waarvan er één een dieet kreeg verrijkt met extra ‘virgin’ olijfolie. De olie werd toegediend toen de muizen slechts zes maanden oud waren en symptomen van Alzheimer begonnen te vertonen.

  Alhoewel de twee groepen muizen niet onmiddellijk na hun respectieve diëten verschillen vertoonden waren de neuronverbindingen in de hersenen van de muizen op olijfolie dieet beter bewaard gebleven na negen en twaalf maanden en ze etaleerden ook een beter aanleren en beter geheugen bij uitgevoerde testen.

  Men weet dat de ziekte van Alzheimer begint met een vermindering van het autofagieproces van de hersenen, wat de verwijdering van de toxines en intracellulair puin inhoudt die stevige markers van de ziekte zijn. Olijfolie kan dit belangrijke proces activeren en de ontsteking van de hersenen verminderen en zodoende tegen Alzheimer beschermen.

  De consumptie van olijfolie helpt ook de vorming van schadelijke hersenstructuren te verminderen, zoals neurofibrillair tangles en amyloïde-beta plaques. Vorig  onderzoek heeft de aanwezigheid van dergelijke structuren gekoppeld aan de waarschijnlijkheid om Alzheimer te ontwikkelen, met neurofibrillaire tangles die bijdragen aan het slecht geheugen dat vaak bij Alzheimer's patiënten voorkomt.

  Senior onderzoeker professor Domenico Pratico van de Lewis Klein School of Medicine heeft opgemerkt: "Dankzij de autofagie-activatie werden geheugen en synaptische integriteit behouden, en de pathologische effecten bij dieren die anders de ziekte van Alzheimer zouden ontwikkelen, werden significant verminderd."

  Vervolgens wilden de onderzoekers vaststellen of de introductie van olijfolie op een meer geavanceerde leeftijd de ziekte kan omkeren of stoppen. Dit is cruciaal omdat veel mensen dementie niet vermoeden tot de ziekte zich manifesteert.

  Met vijf miljoen Amerikanen die momenteel met Alzheimer leven en 16 miljoen patiënten die men voorspelt tegen 2050, is het nu tijd om een oplossing te vinden. Dementie is een belangrijke oorzaak van slechte gezondheid en handicap, en het is de zesde voornaamste doodsoorzaak. Naast de effecten op de patiënten, brengt deze hartverscheurende ziekte ook een grote last mee voor familieleden en verzorgers.

  De voordelen van olijfolie gaan verder dan het voorkomen van dementie.
  Het voorkomen van dementie is niet de enige reden om meer olijfolie te consumeren. In een recente studie aan het universiteitshospitaal van Kopenhagen onder 182 mannen tussen 20 en 60 jaar, bleek dat degenen die een kwart kop olijfolie per dag gebruikten een gemiddelde vermindering van oxidatieve schade aan DNA-cellen van 13 procent hadden. Het is ook gekoppeld aan een vermindering van het risico op hart- en hartziekten, bescherming tegen depressie en gezond cholesterolgehalte.

  Bij de aankoop van olijfolie moet men wel voorzichtig zijn aangezien fraude in de industrie wijdverspreid is. Veel van de best verkopende merken voldeden niet aan de IOC-normen als gevolg van vervalsing, oxidatie of slechte kwaliteit. Italiaanse extra ‘virgin’ olijfolie wordt vaak gemengd met minderwaardige olijfolie die goedkoper is in productie of zelfs andere soorten olie. Experts zeggen dat echte olijfolie begint te stollen wanneer ze gekoeld wordt.

  Met zoveel voordelen voor de gezondheid, en er worden steeds nieuwe kenmerken ontdekt, is geen reden meer om niet meer van die gezonde olie te gaan consumeren.

  Oorspronkelijk artikel:”Extra virgin olive oil found to prevent Alzheimer’s and protect the brain’s memory function”, Wednesday, June 28, by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.alz.org/facts/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4625116/Extra-   
  https://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2017/06/21/extra-virgin-olive-oil-staves-off-alzheimers-preserves-memory-new-study-shows/415279001/   

  30-07-2017, 16:39 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, dementie, olijfolie
  25-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aluminium in deodorant.

  DEODORANT WAARSCHUWING: Aluminium zouten gevonden in populaire anti-transpirant producten veroorzaken de groei van tumoren.

  Men had al lang vermoedens dat aluminiumverbindingen gebruikt in deodorant producten kanker kunnen veroorzaken. Een nieuwe studie uit Zwitserland bevestigt nu dat dit vermoeden juist is. Uit deze studie blijkt dat aluminiumchloride, een algemeen gebruikt additief in deodorant dat vocht blokkeert, een oestrogeenachtig effect uitoefent dat direct de groei en verspreiding van borstkankercellen bevordert.

  Bij dit baanbrekend onderzoek aan de Universiteit van Genève werd gekeken naar de rol van aluminiumchloride in het tijdelijk blokkeren van de zweetklieren in de oksels. De toxische verbinding vestigt zich in de huid om dit doel te bereiken en verspreidt zich verder in het borstweefsel. Nabootsen van de effecten van oestrogeen toont aan dat aluminiumchloride op lange termijn fungeert als brandstof voor de vorming van kankertumoren en meehelpt aan de verspreiding ervan in het hele lichaam.

  Mede-auteur Dr. Andre-Pascal Sappino, Ph.D., en zijn collega's evalueerden de effecten van aluminiumchloride op geïsoleerde humane vrouwelijke cellen en op muizen om tot deze conclusie te komen. Ze merken op dat langdurige blootstelling aan de chemische stof niet alleen kankertumoren triggert maar ook de metastase (verspreiding) in het lichaam ondersteunt.

  Aluminiumchloride is zo schadelijk voor het lichaam dat het te vergelijken is met het effect van asbest op onze gezondheid. Asbest is de naam van de beruchte klasse van vezelachtige mineralen die werden gebruikt in diverse industriële toepassingen, waaronder bouwmaterialen. Asbest is verboden nadat werd vastgesteld dat het de primaire oorzaak was van mesotheliomen en andere vormen van kanker.

  "Asbest is goedkoop, had een zeer aantrekkelijk industrieel potentieel, en het duurde 50 jaar om het te verbieden," schreef Dr. Sappino in The Local. "We hopen dat het niet zo lang zal duren om aluminiumzouten te verbieden."

  Antitranspirant chemicaliën triggeren 'zeer agressieve tumoren’.

  Professor oncoloog Dr. Sappino adviseert zowel mannen als vrouwen voor hun eigen veiligheid onmiddellijk te stoppen met het gebruik van anti-transpirant deodorant producten die aluminium bevatten.

  Er zijn veel aluminium-vrije deodorant opties die met een beetje moeite gemakkelijk te vinden zijn. Het is meer de moeite waard om te gaan met een kleine hoeveelheid okselvocht dan te moeten omgaan met een mogelijke diagnose van kanker.

  "Ik denk dat we allen deodorants die aluminium zouten bevatten moeten weren,” vertelde Dr. Sappino aan de media, toegevend dat zijn aanbevelingen waarschijnlijk zullen leiden tot industrieel verzet. "Nu zal de strijd beginnen en zoals in de tabaksindustrie zullen ze zeggen dat het bewijs ontbreekt op mensen.”

  Eerdere studies hebben een soortgelijk verband tussen aluminiumzouten in deodorant producten en kanker gevonden wat veel discussie heeft teweeg gebracht gedurende de afgelopen 50 jaar. Er bestaat zelfs bewijs dat aluminiumzouten ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, aangezien zij de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en in de loop van tijd kunnen cumuleren in de hersenen.

  Een evaluatie in 2011 gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease stelt duidelijk dat aluminium "de meest bezwarende en vermijdbare factor is” bij hersenschade. Ondertussen is een goede vuistregel om gewoon alle deodorant producten die aluminium bevatten links te laten liggen en in plaats daarvan te kiezen voor veilige, natuurlijke alternatieven.

  Oorspronkelijk artikel:”DEODORANT WARNING: Aluminium salts found in popular antiperspirant products cause tumor growth”, Tuesday, October 04, 2016 by: Ethan A.Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://https://www.allure.com/story/beauty-ingredients-to-avoid   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-3808077/Can-deodorants-cause-CANCER-Study-claims-aluminium-salts-trigger-tumours.html   
  http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/deodorant-containing-aluminium-salts-increases-cancer-risk-study_uk_57eb9089e4b00e5804efa929   
  https://www.thelocal.ch/20160926/deodorants-could-cause-cancer-swiss-study-warns   

  25-07-2017, 20:12 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aluminium, deodorant, kanker
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!